"האם הגישה החרדית כ"כ צרה?"
משהו שהפריע לי לדוגמא זה השיר "יצחק אלחנן", המסר שם מזעזע, שכאילו כולם נועדו לשבת בישיבה ולהיות תלמידי חכמים, בעוד שהם מתעלמים לגמרי מצורך באנשי עשייה, שזה דבר הכרחי, ולא רק זה, יש אנשים שלא בנויים לשבת וללמוד ודווקא שגרה שבה הם יעבדו רוב היום וילמדו רק בערב/בבוקר דף היומי ויהיו עסוקים בחסד וכו'...זה הכי טוב בשבילם וזה התפקיד שלהם.
כאילו, "יצחק אלחנן" במשל הלך להיות סנדלר כי ההורים הבינו שלהיות בחיידר זה לא מתאים לו, הוא הקים מפעלי חסד עצומים בכל העיר והיה חביב הבריות, ולפי המשל המזעזע הזה הוא הלך למרות זאת לגיהנם...!!
זה מראה על הקטנות של התורה שלהם, שכל מה שהם עושים זה כדי לא ללכת לגיהנם.
וגם, יש מלא הפחדות בסגנון הזה, זו רק דוגמא...
והתורה שלהם היא תורה גלותית, תורה מצומצת, הם לא לומדים לימודי אמונה רק כי "לא למדו בפונוביץ'" ולא יכולים להבין שאנחנו בדור גאולה והכל צריך לבוא באהבה והשיטה הזאת של לסגור ולבנות חומה שתפריד מהעולם החיצון לא שלימה, וכך הרבה אנשים נפלטים.
וגם היחס למי שלא "תלמיד חוכם" הוא יחס מבזה, כאילו הוא אשם שיש לו בעיית קשב וריכוז, ומצפים ממנו לאותו דבר כמו העילוי.
הרבה פעמים דווקא הפתיחות למקום שהוא שונה ממני, הוא הכי מחסן ובונה את האדם, מאשר אם הוא יהיה סגור בתוך עצמו, שבימינו זה לא ממש אפשרי, ואז כשהגבולות נפרצים אז זה ממש לא טוב.
וגם הקטע הזה שלכל אחד יש חליפה וכובע, כאילו, אי אפשר להבדיל בין עילוי ו"דוס" לבין "ערס"....
וגם ההגדרות שם מאוד שחור-לבן, ואז מי שלכאורה עומד בסטנדרטים החיצוניים הוא הרבה יותר טוב, אך לא תמיד הדבר הזה מעיד על פנימיות אמיתית ונכונה, ודווקא ההסתכלות הזאת היא מגעילה, לא להסתכל בעיניים כל כך צרות על בן אדם.
וגם יש עוד קטע שאני ממש לא אוהב, אבל לא פה המקום לכתוב אותו...
והכי מעצבן, שהם מזלזלים ב"מזרוחניקים" והסרוגים שהם לא שווים כלום ואין אצלם לימוד תורה וכמו הבדיחה הידועה, ש"היראת שמיים שלהם בורחת מהחורים בכיפה", והגישה המתנשאת הזאת שהם הרבה יותר שווים מאיתנו, ואיזה שבאבניק שלובש חליפה וכובע וקורא לעצמו חרדי יותר שווה מבחינתם מאשר עילוי מהציבור הדת"ל וכו'...
וגם הקטע של העדות מאוד חזק שם, יש שם קיפוח גם לעדות וגם לדת"ל.
ומשהו שאני ממש שונא, זה הקטע גם של הסגריות, זה ממש מגעיל אותי, איך רבנים שנחשבים גדולים בציבור החרדי מעשנים, ועוד בריש גלי וביחד עם התלמידים...?!
כאילו, פשוט מגעיל...
סגריות זה דבר ממש לא טוב, פוגע בגוף, מקצר את החיים, ממכר את המוח, מגדיל את הסיכוי לחלות בסרטן הריאות וזה פשוט לעבור על "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"..
בסדר, פעם אני לא אומר, פעם חשבו שזה בריא, אבל כיום ידוע שלא, איך אפשר להמשיך, ועוד באופן פומבי בלי להתבייש ואף לעודד תלמידים לעשות הזה...? והכי גרוע שגם נותנים לילדים קטנים לעשן, פשוט הזוי...!!
ומסופר על הרצי"ה, עוד לפני שפרסמו שסגריות זה מזיק לבריאות, והוא היה מעשן, וברגע שאמרו לו שזה לא בריא ומזיק לבריאות, הוא עזב את הסגריות והפסיק לעשן....(@נשמה כללית)
והקטע גם של הגישה שתמיד להיות נגד המדינה, לא משנה מה, ואם המדינה אמרה לשים מסיכות, היא סתם רוצה ל"דפוק" את החרדים ולהאשים אותם בקורונה, ולכן לא לשים, כנגד כל הוראת הרבנים, ולהגדיל את השנאה לציבור החרדי.
כאילו, אם אתם רוצים שלא יאשימו אתכם בקורונה, תשימו מסיכות, ואל תעשו אירועים שמי שמגיע עם מסיכה אומרים לו להוריד, ותעשו הלוויות המוניות שבגלל הלוויה מלווים אחרי זה עוד כמה לקבר, ומתכחשים לקורונה למרות שכל גדולי המדענים והרופאים מזהירים מפניה, ועוד כל מיני דברים הזויים...
לא באתי להכליל, רק אמרתי שהחרדים שכפי שתיארתי, זה נובע מגישה מעצבנת של אנטי המדינה, לא משנה מה, בלי היגיון או שכל ישר ובלי אפילו להקשיב לרבנים.
כמובן, למרות כל הדברים, אני חושב שיש הרבה מה ללמוד מהציבור החרדי, ואני ממש לא חלילה שונא אותם, ממש לא, רק לא מסכים עם גישתם, זה הכל...
וואו, לא מזמן ראיתי סרטון חזק:
ממש יפה..!!
בקיצור, יש מה ללמוד ויש ממה להסתייג...