צריכהה עצההילדה998

אז השנה עברתי לאולפנה-סמינר חדש,

וביום הזיכרון הם לא נוהגים לעמוד, מצד אחד אני כן באה מבית שהוא בסגנון מרכז הרב הנוטה לכיוון חרדי ואנחנו כן עומדים בצפירה וקוראים משניות וגומרים ספר תהילים לע"נ חללי צהל שנפלו, מצד שני אני ילדה שנחשבת מאוד טובה והמנהלת די מתייגת (מאוד לרעה) בנות שעומדות בצפירה מה עדיף לדעתכם פשוט להגיד תהילים בשקט ולא לעמוד כדי לכבד?או כן לעמוד?

אוףף אני ממש מבולבלת

אגב ביסודי שלי כן עמדו בצפירה ועשו טקס עם פרקי תהילים והדלקת נרות נשמה פה הם לא ממש מזכירים את זה לומדים רגיל באותו יום (ביום העצמאות לא לומדים כי אנחנו משרד החינוך)

ובתכלס למה עומדים?אולי המורות שלי שאומרות שזה חוקות הגויים כן צודקות?

...רחל יהודייה בדם
תלכי עם מה שאת מהבית.
אם תימנעי הסיבה שכנראה תעשי את זה היא לא כי את הגעת למסקנה שזה לא נכון אלא כי את לא מרגישה מספיק שלימה עם עצמך.
פשוט תהיי את.
אין עבירה בלעמוד ולהגיד תהילים.

ובאופן כללי אני אגיד לך,
עזבי את העולם, את לא צריכה לרצות אף אחד,
תדאגי לזה שמול אלוקים תרגישי שלם.

זהו, בהצלחה!!
מסכימה איתך אבל גם אין מצווה לעמוד ויותר חשוב לכבדהרמוניה

לא בגלל שהמנהלת תתייג אלא כי היא כרגע במקום שלא דוגל בזה ולמה להיות שונה על משהו לא קריטי

אבל באמת הכי חשוב שהיא תלך עם מה שהיא מאמינה בו... כאילו אם היא חושבת שזה מצווה אז שתעשה את זה

...רחל יהודייה בדם
החינוך ללעשות דברים שלא מתוך הכרת האמת אלא מתוך ניהול רושם הוא עצוב.

לכבד זה לא קשור לרושם.. זה אומר לוותר עלהרמוניה

הצגת הדרך שלי מול כולם ויש בזה משהו חיובי שאדם יודע להתכופף כשלא מדובר בדבר עקרוני.

לכן אמרתי, אם זה כן עקרוני לה- שתעשה מה שהיא מאמינה.

...רחל יהודייה בדם
אוקיי, מסכימה איתך לגבי מה שלא עקרוני
...תות"ח!

לא בדיוק מסכים.
אין מה להוסיף, כולם פה כתבו יפה מאוד מה לעשות לפי דעתי, במיוחד אהבתי את התגובה של @נשמה כללית, אך אוסיף שתדעי שלא מתכופפים על העקרונות שלך...!!

לפי דעתי, אין כזה דבר עיקרון לא עקרוני...

אם זה חלק מהעקרונות שלך, את צריכה לעמוד עליהם (תרתי משמע...) ולהתעקש עליהם, לא משנה מה...!!

אין צורך להתבייש במי שאת ובעקרונות שלפי דעתך נכונים...!!

אם זה לא העקרונות שלך, ואת לא רואה בזה ערך אמיתי ואת אומרת שבכל מקרה בלי המנהלת היית עושה את זה רק מתוך "הרגל" ותו לא...אם כך, באמת אין סיבה שתעמדי, אך על זה אני יכול להתווכח איתך ולהראות לך את החשיבות של זה ושזה ממש לא "סתם"...

ושוב, הן לא מקבלות את זה, שיתמודדו, זו אשמתן..!! הן יוצרות מצב מעצבן כזה ודוחקים אנשים לפינה, אין סיבה שתתביישי...!!

אם את לא רוצה לעורר פרובוקציות ואת חושבת שזה לא יעזור וכדו'...מכל מיני סיבות, את יכולה פשוט ללכת לצד בעצמך ולהימנע מהפינה שנדחקת אליה, אך אם אין סיבה, אדרבה, תעמדי על העקרונות שלך ותילחמי עליהם...!!

נ.ב. בחיים מעריכים דווקא את מי שעומד על העקרונות שלו ולא אחד שמתכופף מכל דבר, שתדעי לך....

מה שאני לא מבינה זההרמוניה

מה העיקרון בלעמוד? להגיד תהילים אני מבינה, זה שעה שכל עם ישראל מתאחד וזה זמן גדול כזה. אבל אם היא תעמוד או תשב? זה סתם...

...תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך ב' באייר תשפ"א 08:13

מה זאת אומרת...?

זה סמל הזדהות...

אם זה כ"כ חסר חשיבות, מדוע כשאותה מנהלת תראה את אותה ילדה עומדת היא תסמן לה לשבת...?

מה אכפת לה אם היא תעמוד...?

רואים אפילו מהמזלזלים בדבר הזה, שיש לו חשיבות....

כמו שאנחנו עומדים ב"צור ישראל וגואלו" (ברכת המדינה) וברכת חיילי צה"ל, כך גם אנחנו עומדים בצפירה ומכבדים...

וכמו, להבדיל (אה, לא להבדיל, לקדש, סליחה...), שלא נשמע שיש קידוש בערב ונמשיך לשבת ולהתעסק בענייננו, ואפילו לא ללמוד או לקרוא תהילים בזמן הזה, אלא סתם לא לעמוד בקידוש, זה מתריס ומזלזל ולא מכבד ולא נותן את הערך לקידוש, כי יש חשיבות לעמוד בקידוש, ולאו דווקא מבחינה הלכתית, אלא אני מדבר בעיקר על בחינה סמלית, שהיא בחינה גם מאוד חשובה, ואין צורך לתת דוגמאות לסמליות שהיא חשובה...(עייני בבית המקדש ובאיסור שכהן בעל מום ישרת ושקרבן עם מום לא יכול ליקרב על גבי המזבח וכו'...)

נכון, וזה זמן שכל עם ישראל מתאחדים ועומדים דקת דומייה לזכר הנופלים, ומן הראוי שהיא גם תעמוד ותזדהה...

וכמו שיש הלכה שאם מישהו בבית כנסת לא נמצא עם הציבור עדיין, והם אומרים קריאת שמע, הוא צריך לכסות את העיניים גם ולהגיד "שמע ישראל" כדי שיראו שהוא גם חלק וכו'...(וגם שאסור לעבור אחורי בית הכנסת, אבל זה יכול להיות שונה משום החשד שהוא כופר וכו'....עיין שם)

בקיצור, נראה לי הבנו...

וחוץ מזה, גם אם היא לא מבינה את הערך, אפילו רק מבחינה טקסית ושהיא תזדהה, שתעשה בלי להבין, לא כזה קשה...

@@נשמה כללית

קיבלתי חלקית...הרמוניה

להתאחד עם עם ישראל בצורה אפלטונית או להתאחד עם מי שהיא נמצאת איתו באותו רגע... שתעשה את הבחירה שלה.

באמת הכי טוב כמו שהציעו ללכת למקום לבד.

...תות"ח!

אוקיי, שומע...

לא יודע, אני שומע מה שאת אומרת, הגיוני מי שחושב ככה, אך עדיין אני חושב שכדאי לעמוד על העקרונות ולעמוד, ולא ללכת לצד ולשירותים כאילו אנחנו נרדפים בשואה שמסתתרים ולא יכולים ללכת בגאווה עם העקרונות שלנו...

ואם הבן אדם יודע שהוא צודק ואחרים טועים, והם העמידו אותו במצב לא נעים ודחקו אותו לפינה, אין סיבה שהוא יצטרך לברוח או להתחמק בצורה כלשהי....

בסדר, אם לא רוצים להגיע באותו יום ולהיפטר מהסיבוך הזה, שיהיה להם בכיף, זה גם בסדר לנהוג ככה, העיקר לא לשבת בזמן הצפירה...

עכשיו רואה שנשמה כללית ענה...תות"ח!

אכן, דברים נכוחים ונפלאים.

יפההָיוֹ הָיָה

אגב, @הרמוניה, אגלה כאן משהו:

גם אני לא עומד כשאני לבדי. אני לא חושב שזה מועיל.

אבל כשזה בפומבי, וזה נהיה מושג - שיש מי שרוצה בדווקא שלא יעמדו - אז צריך לעמוד על העיקרון.

והרי המנהלת לא "מסתכלת רע" רק בגלל ש"מה הענין", כמו שאת מסבירה.

אלא מסתכלת רע - כי מפריע לה השותפות וההזדהות עם האבל של המדינה! שהביטוי לזה הוא העמידה.

אז כן - השותפות וההזדהות זה ענין עקרוני לגמרי - ולכן צריך להתעקש עליו.

מה גם, שכמו שהערתי כבר: הרי המנהלת הזו לא אומרת "לא לעמוד אלא להגיד תהילים", אלא היא בעד להתעלם לגמרי.

היא תסתכל רע לא רק על מי שעומדת - אלא גם על מי שאומרת תהילים.

כי מה שמפריע לה זו האכפתיות, הביטוי של ההערכה לעניין. 

וזה מזעזע, וכנגד זה צריך להתעקש.

העמידה היא לא עיקרון מקודש לכשעצמו, היא סמל.

אוקיי...הרמוניה

שזה אומר? 😏הָיוֹ הָיָה

שאני צריכה לחשוב על זה...הרמוניה

לכבד את הנופלים כפי תקנת המדינהמח"פ

יותר חשוב לכבד את כל אותם חייליםישראלית❤????????
שנהרגו בשבילנו...
לדעתי לפחות..🙃
מה מכבד אותם בזה?הרמוניה

ואם כמו שהיא אמרה היא תשב ותגיד תהילים בשקט זה יכבד אותם פחות? מה זה יכבד אותם בכלל אחותי, הם מתים! עדיף לכבד את המתים או את החיים? אם היא רוצה לתת ערך לנפילה שלהם היא יכולה לעשות את זה בחיזוק המורשת היהודית ישראלית, בתהילים (בכל זמן), בקבלות טובות... לא חייבת לעמוד בצפירה שהיא סמלית בלבד

כנסי😊ישראלית❤????????
בדיוק...זה סימלי..רשמתי גם למעלה שהעיקר זה התהילים וכו, אבל זה עדיין מראה על כיבוד..זה כמו שאדם חשוב נכנס עומדים,למה בעצם? מה זה משנה אם יושבים או עומדים?
וגם יש פה איזה עיניין שכל הארץ עומדת בדקה הזאת..כאילו מסמל משו...שכולם יכולים להתחבר,גם אנשים לא דתיים או כאלה שלא קוראים תהילים..

עריכה: לא מרגש או מזיז לך להסתובב ברחוב וברגע שיש צפירה את רואה את כולםם דתיים, חילונים,זקנים,צעירים,באמצע כביש ,מדברים בטלפון...כולם כולם עומדים 2 דק ומקדישים אותם לנופלים...
לדעתי זה ממש יפה הלראות אתזה...
...הרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך א' באייר תשפ"א 20:33

תהיי גאה במה שאת, וצפצפי על מי שמסוגלת לכן לראות אותך לרעה.הָיוֹ הָיָה

אני ממש מבקש ממך לקרוא במתינות את כל התגובה הזו, זה חשוב.

לא ברור בדיוק באיזה סוג מוסד את לומדת ולמה, אבל זה לא הנידון.

שוין, החלטת שהטוב לך זה ללמוד במוסד כזה. האם זה אומר שאת צריכה לותר על הדרך שלך? על החינוך שלך? על הערכים מהבית? על מה שלמדת מרבותייך (אני מתכוון למושג הרחב של זה)? לוותר על דבר שאת סבורה שהוא רצון ה', רק בגלל שיש מנהלת שמשום מה מעיזה "לשפוט לרעה" בת שנוהגת כך?

היא זו שצריכה להתבייש, לא את!!

הפוך, יש לך כאן גם שליחות. דווקא בתור ילדה טובה, את צריכה להראות שלהיות גאה בעבודת ה' שלך, בדרך שלך, בחינוך שלך וברבנים שלך - זה לא דבר רע! אדרבה! זה דבר שילדה שנחשבת טובה עושה אותו! הכי - הכי לא דבר שקשור איכשהו לתיוג לרעה. הכי לא.

לעצם השאלה שכתבת למטה - המורות שלך לא צודקות שזה חוקות הגוים. ואמנם, כיהודים מאמינים בני מאמינים אנו יודעים שעיקר העניין הוא המשניות ותהילים וכו', שמועילים באמת, ולא סתם איזה עמידת דום שלא מועילה בכלום לחללים הי"ד, אבל עדיין - העמידה היא השתתפות עם האומה, עם עם ישראל שנוהג כן לעשות את זה, עם המשפחות השכולות, וכו'. השתתפות בצער, אמפתיה, אנושיות.

(ובכלל: מילא אם רק לא היו עומדים - היה אפשר להגיד שזה באמת כי הם חושבים שזה חוקות הגוים, אבל כמו שאת מעידה - הם לא עושים כלום, גם לא תהילים ומשניות, ואפילו לא איזכור קטן על הנופלים, אז מלבד שזו כזו גסות הרוח, אדישות וכפיות טובה. זה גם מראה שה"חוקות הגוים" הוא סתם תירוץ עלוב, כי הם לא עושים גם דבר שהוא יהודי באופן מובהק. והסיבה האמיתית היא לא חוקות הגוים או הלכה כלשהיא, אלא סתם בוז, אדישות, קרירות וכפיות טובה. אנשים מתו למענינו ואנחנו לא נקדיש להם ולו פרק תהילים קטנטן. איכ)

אז כן, תהיי גאה, תעמדי זקוף (תרתי משמע) תעמדי ותאמרי תהילים ומשניות. ותדעי שבכך את מקיימת את רצון ה', את ממשיכה את החינוך שינקת בבית, את הדרך שהנחילו רבותייך - רבותינו (ושלא יטעו אותך בסמינר הזה או מה שהוא לא יהיה - הם לא פחותים מרבותיהם שלהם, הכי "לא" בעולם), עושה נחת רוח ליוצרך, מזכה את החללים שמסרו נפשם עלינו ומעלה את נשמותיהם, תוך השתתפות בצערו של כלל ישראל ובמנהגו.

מראה אכפתיות והכרת הטוב, אנושיות, יהדות. 

ואל תפחדי לא מהמנהלת ולא משום בשר ודם אחד. תשמחי שאת לא כמותה, חד וחלק.

יפהה!השיחה של אבא שלי בתמצותילדה998

ועוד משהו שהוא הסבר לי שכעיקרון חרדים כו יעמדו בצירה אבל אם הם לומדים הם נותנים סוג של לגיטימציה לצהל וזה משהו שהם לא רוצים 

אל תגיעי ללימודים מחר.החנונית

ככה לא תהיי בדילמה- מקסימום תגידי שלא יכלת להגיע מסיבה כלשהי שאת מעדיפה לא לפרט.  (וזה יהיה נכון...)

רק רוצה להגיד לך שאני באותה דילמה.שפרינצא בוזגלו

אולי אצא כמה דקות לפני הצפירה ואתפוס פינה שקטה בה אוכל לחשוב על המשמעות של היום ולשאת תפילה קצרה.

הן לא צודקות אבל את תטעי אם תעשי שם קרב.מי האיש? הח"ח!

יש לכבד את המורים והמחנכים, ואת המוסד שבמסגרתו את כרגע משתתפת.
זו הטריטוריה שלהן ושל מורי דרכן, לא מכובד בעיניי לחרוג פתאום ממנהג המקום, מה שייתפס שם כהכרזת מלחמה נגד דרכם, שלעניות דעתי המאוד דלה גם לה יש מקום באוהל הגדול היהודי והישראלי, אפילו אם מיליונים כמותנו יחשבו שזו דרך לא ראויה ולא צודקת (ולהבנתי המאוד צנועה הכינוי "חוקות הגויים" הוא פולמוסיות מיותרת שהלוואי ולא היתה באה לעולם, אבל אין זה עכשיו מקומך לנהל את הפולמוס ובטח לא דווקא שם).
כשתבני את הטריטוריה החינוכית שלך, בביתך, במשפחתך, בדור הבא, תקבעי שם מה לעשות ומתי. לכל אחד יש את זמנו להיות מורה דרך, אבל הזמן הזה איננו כשהאדם עצמו הוא אחד מבין שנתון תלמידים שלם, שנכנסו בין כתלי מוסד חינוכי עם דרך משלו. אני מתייחס במיוחד להכרזתך שאת "מבולבלת", ואני ממש חושב שאין כאן שום מקום לבילבול, זו איננה הטריטוריה החינוכית שלך ולא יהיה ראוי שאת תייצרי שם את הרעש הגדול.

תקשיביהיום יהיה שמח✨
תעשי מה שנכון לך, לדעתי לא צריך לעורר חיכוכים מיותרים ופשוט תצאי מהכיתה כמה דקות לפני ותהיי לבד..
חדמש לעמוד!!ישראלית❤????????
לפי דעתי לפחות...זה חיילים שאשכרה נהרגו כדי שאנחנו נוכל לחיות...
כמובן שהעיקר זה לקרוא תהילים ולהדליק נר אבל אם את שואלת אותי, כן כדאי לתת את הכבוד המינימום הזה של לעמוד..
ובקשר למנהלת, ואיי הזוי...ויודעת מה? שלא תראה אתזה בעין יפה...זה אנשים שנהרגו בשביל להגן גם עליה בין היתר..
ממממ ומה אם נגיד לא תגיעי מחר? אפשרי?
או שבאמת תצאי כמה דק לפני ותהיי לבד בצפירה כדי לעמוד,לבכות,לקרוא תהילים ומה שאת רוצה..
בהצלחה❤
רק שאלההרמוניה

כשאת לבד בבית את עומדת?

כן בטחישראלית❤????????
למה לא בעצם?🤔
אני עומדת כי אני מכבדת את החיילים ולא את האנשים שנמצאים לידי
תבקשי לצאת מהכיתה סתם נניחמח"פ

לשירותים ותעמדי בפינה ניסתרת בלי פרובקציות

גם לנו אמרו שזה חוקות הגויים.אבל בכל זאת עמדתיסנובול

אל תתייחסי למורות שתכל'ס -שושיאדית

בעתיד לא תהיינה מורות הדרך הרוחניות שלך.

אם המנהג בבית הוא לעמוד בצפירה ולהקדיש לחללי צה"ל דברים שבקדושה, תעשי את זה, וביתר שאת.

תבדקי ותבררי, אם מתעוררות לך שאלות, ולפי מה שתביני - כך תעשי.

רק אל תנסי לערב את המורות וההנהלה בחיים, ככה הדרך שלהם, כמה שיותר דיסטנס - יהיה יותר רשמי ונאור (גישה טיפשית לחינוך)

תלכי עם מה שההגיון אומר לך.

גמאני ככה...טונה(לא דג)

אני אצא החוצה לפני נראה לי

ועדיין זה אינו מנהג גוייםמח"פ

הרבנים פסקו שאין זה מנהג גוייםמח"פ

כולם הגיבו לך ובסוף נעלמת....הָיוֹ הָיָה

הלו @ילדה998 יש מישו על הקו?

חחח ל נעלמתי ני פשוט לא כל יום על המחשבילדה998

ותודה לכולם!!אבל נראה לי ניסחתי את עצמי ל נכון ני ל מפחדת מהמנהלת אני מגיעה ממקום של לכבד את המסגרת שאני נמצאת בה עכשיו ואם זה הדרך בסוף קיבלנו בשעה הזאת מורה שהיא יותר ציונית אז היה טוב ב"ה

וסכ"ה סיימנו וחילקנו בין הבנות ספר תהילים לע"נ חללי צהל שנפלו למעננו

שנזכה לתקומת ישראל האמיתית בביאת המשיח!!במהרה בימינו ולתחיית המתים ובינהם חיילנו

אשריכן! כל הכבוד!הָיוֹ הָיָה

למעשה זה העיקר, גם אם בפועל לא עמדת - אבל בזה שחילקתן תהילים הראיתן את האכפתיות והשותפות, ולא להפגין אדישות. זה באמת העיקר, ומצויין שעשיתן את זה.

תקומת ישראל האמיתית כבר כאן, אגב.

זו הגישה של כל דתלית שמגיעה לחרדי...שושיאדית
תרדי מזה...
זה לא יועיל לך בכלל, רק ינצלו את הכנות שלך כלפיהם.

הרבה מהתכנים שלהם הם נטו כדי לבנות לך צורת מחשבה ואישיות, רשמית.

פחות משקיעים בעומק התוכן שבאמת את מחוברת אליו.

וכל הכבוד שתפסתן יוזמה וחילקתן ספר תהילים...

אני היום בצפירה הייתי באמצע 4 דקות פלנק בהתעמלות... בכלל לא שמנו לב, גמרנו ב3 היום, לא הזכירו בכלל זיכרון לשום חיילים....

זוועה...

כל היום רק שרתי שירים ששמעתי בלילה...
יותר מזה לא היה זיכרון.

וזה עצוב לי.😑
כתבת נכון וכואב...הָיוֹ הָיָה

אחותי, אנחנו היינו באמצע מסיבה כלשהי.שפרינצא בוזגלו

הבנות היו עסוקות במריבה על הכיבוד תוך כדי הצפירה.
אני רק עמדתי בצד שמתי יד על העיניים והתפללתי.
היה כ"כ עצוב לראות את סדר העדיפויות של ההנהלה.
הם קבעו מסיבה לכל הסמינר רק בשביל שלא נתעסק ביום הזכרון.
בסוף היום מרוב כאב הרגשתי חובה לעשות משהו- אז הלכתי להר הרצל...
אני רוצה לצעוק על המנהלת שלי: 'לא משנה מה תעשי כדי להשכיח ממני את יום הזכרון- אני אזכור'...
זה פשוט חוסר הערכה משווע!

בטענה ש"זוכרים אותם תמיד"שושיאדית
באמת?

אף פעם לא דיברו איתנו על זה...

רק איך מתחמנים את הפטור מהצבא.
איזה זוכרים ואיזה נעליים?שפרינצא בוזגלו

מילא היו אומרים משהו נגד- לפחות הייתי יודעת שזה בתודעה שלהם.
אבל אפילו את זה לא! מבחינתם החלק הזה בשנה לא קיים!

הם פשוט מתכחשים.שושיאדית

קשה להם להזדהות, להכי, לקבל.

בלע...

טוב, כבר טחנתי עליהם היום, נמאס.

מה אבא שלך אומר?היום הוא היום
למה מלכתחילה הוא שם אותך במקום עם השקפה שונה?
תאמת אני בחרתי ללכת לשםילדה998

התקבלתי גם לתהילה ובהרן ואבא שלי די תמך בי ואמר שאיפה שיהיה לי טוב ובאמת זה בית ספר מעולה!!מורות שיא האכפתיות שאכפת להם מהתלמידות ברמה מטורפת רמה לימודים מאוד גבוהה והבנות עצמם הם חרדלינקיותכאלה כמוני חוץ מכמה...זה רק ההנהלה בתכלס

ואני חושבת שהשקפה זה נטו מהבית לא ממקום אחר

ולמה?הָיוֹ הָיָה

למה לבחור במקום שהדרך שלו היא לא הדרך של הבית שלך?

ויותר מזה - מקום שמסתמא גם מנסה לגרום לך לנטוש את הדרך של הבית ולקבל את הדרך שלו?

(כמה בוגרות של הסמינר הזה נהיות חרדיות "על - מלא"? אני מניח שרוב מכריע...)

זה לא נכון כ"כ מה שאתה אומר.תות"ח!

אמנם יכול להיות שבאמת המקומות האחרים שגם מתאימים לה מבחינת השקפה היו יכולים להיות לה טובים יותר מהסמינר ואז זה הכי טוב...

אבל אם היא רואה שהסמינר יש לו יתרונות ברמת הלימוד שהיא צריכה ורוצה, במורים שהיא רוצה ומבחינתה הכי טובים בסמינר וכו'...והחיסרון היחיד הוא השקפה, שבו היא תיארה גם שלא כל הסביבה היא נגד ההשקפה אלא רק ההנהלה, ובדר"כ מה שבעיקר משפיע על האדם זה הדעות של החברים, ולכן, אם זה החיסרון היחיד ומכל הבחינות הכי טוב לה הסמינר, אין בעיה שתלך לסמינר הזה, והמורים בדר"כ לא מנסים לגרום לך לנטוש את הדרך של הבית, ממש לא, הם מחנכים בדרך מסויימת ולא מתחילים להרצות לבן אדם כמה ההורים שלו טועים והוא צריך לפרוש מהדרך הזאת, ממש לא, ולכן אם היא חזקה בעקרונות ובדעות, ויכולה גם לשמוע את הדעות של הוריה כשהיא מגיעה הביתה, והרבה פעמים דווקא כשתוקפים בן אדם הוא מחזק את עמדתו בנושא הזה הרבה יותר אם לא היו תוקפים והיו רק מחזקים את הקיים, והאדם לא היה עובר תהליך של בירור עצמי של הדעות וחיזוקן וחישולן מחדש. (כמובן, לא שהורגים אותו או שפוצעים אותו, וזה ממש לא נראה לי המצב...)

בקיצור, השקפה זה אחד מהדברים שחשובים בבחירת ישיבה/מדרשה/סמינר/בית ספר, אך אם ההשקפה סבילה ואיננה תשפיע עד מאוד, ומכל שאר הבחינות המקום עדיף, ואולי כמו שאמרתי יש אפילו יתרונות בדבר הזה, אין בעיה שתלך לשם.

רואים שאתה לא מכיר "משרפות"...הָיוֹ הָיָה

אינלי כח להאריך. אבל המציאות לא מסתדרת עם התיאור שלך.

מה זה בדיוק "משרפות"?תות"ח!

סליחה על הבורות...

מה, דהיינו שהמורות כן מנסות לגרום לנטוש את הדרך מהבית...?

מקומות שנועדו "לחרד" אנשים..הָיוֹ הָיָה

הכינוי הזה הוא כינוי בעיקר לישיבות שמתנהלות ככה (ישיבת אופקים, ישיבת קרית מלאכי, מאור התורה בטלזסטון....)

אבל כנראה הסמינר שלה הוא מאותו סוג.

אה, הבנתי...תות"ח!

אכן, יש לי גם סיפור אישי בנושא, אם אתה רוצה לשמוע אתה מוזמן לש"א...

לא הבנתי, אתה אומר זאת מידיעה...?

כי יש סיכוי שהוא לא, ואז דבריך נופלים...

ויש מקומות שאין להם מטרה "לחרד" אנשים, אלא פשוט להגדיל תורה ולהקים עוד מוסדות לימודיים עם מיוחדות מסויימת וכו'...

..הָיוֹ הָיָה

בהמשך בל"נ. ממש מעניין לשמוע

לא מידיעה, אבל ככה זה נשמע מהתיאורים. ואני די סומך על האבחנה שלי בנושא, אני מנוסה. סיכוי קטן שטעיתי. 

נער הייתי גם זקנתי. לא מכיר מקום כזה שמסתדר עם התיאורים כאן.

*תיקון:הָיוֹ הָיָה

מאורות התורה. לא מאור התורה.

סליחה שאני אומרתילדה998

אבל למה לכנות משרפות? משרפות זה היה של הגרמנים ימ"שששש ואין מה להשוות הם מחנכים לפי הדרך שלהם

זה הכינוי שהציבור החרדי בעצמו קורא לזה.הָיוֹ הָיָה

וזה באמת מעורר מחשבה, למה הם בחרו לקרוא לזה בשם נאצי.

למה באמת, לדעתך? מה את אומרת?

לדעתי זה לא התחיל ככהמתנחל בראבק

זה התחיל מהכיוני מישהו דת"ל ש"כביכול" עבר צד ו"נשרף" ואז הגיע הביטוי "לשרוף" ומקומות ש"שורפים" כונו "משרפות"
עריכה: אולי קשור ל"שחולבן" באופי החרדי ובלבוש החרדי.

אתה באמת לא היית בחרדישושיאדית

לא מכיר אותם מבפנים, ורואים את זה.

תמימות כזו בנושא הזה...

עולם החינוך החרדי, הסמינרים - זו תעשייה שלמה של "משרפות" כמו שכינה היטב @נשמה כללית

שמע לעצת המנוסים, שהספיקו לחוות, לחקור ולהבין קצת מה הלך הרוח במוסדות האלו.

אם תרצה הרחבות בנושא, פשוט תשאל פה בפורום שאלות ממוקדות וכל החרדים יקפצו.

...תות"ח!

אוקיי, סבבה...

אה, אבל אם לא בא לי לפתוח שרשור חדש, אני יכול "להקפיץ"? (תרתי משמע...)

זה לנצלש יותר מ"להקפיץ"שושיאדית

אם הבנתי נכון...

....תות"ח!

מה, לא היו שרשורים בנושאים כאלו שגרמו לכל החרדים לקפוץ...?

מחילית, לא הבנתי מה רצית לעשות בדיוק...שושיאדית

...תות"ח!

ללכת לשרשורים ישנים בנושאים הנ"ל ולהקפיץ אותם ואז להקפיץ גם את החרדים מחדש...(ואז "להקפיץ" מקבל שתי משמעויות...)

שרשורים שנידושושושיאדית

זה קצת פחות מקפיץ

עדיף שתפתח שרשור חדש, (או מישהו אחר בשבילך) ותשאל שאלות ממוקדות, להגברת היעילות.

הבנתי...תות"ח!

אולי במשמעות הראשונה זה פחות מקפיץ, במשמעות הראשונה זה יותר מקפיץ...

סתם, סתם...

אוקיי, נחשוב כבר על משהו...

ואגב, למרות שאת בסמינר וזה, את מוזמנת גם לפתוח שרשור כזה..

אין לי בעיה לפתוחשושיאדית

רק תגיד מה לכתוב, כי כבר פתחתי כמה...

זהו. אני שונאת את החרדים. - נוער וגיל ההתבגרות

אחד שאני זוכרת...

ויש עוד...

דעתי מרוחה פה בנושא הזה.

...תות"ח!

אה, הבנתי...

וואו, כמה תגובות...

טוב, אם יעלה לי רעיון למשהו ספציפי אגיד לך...

אוקיי, תפתחי ככה...תות"ח!

"האם הגישה החרדית כ"כ צרה?"
משהו שהפריע לי לדוגמא זה השיר "יצחק אלחנן", המסר שם מזעזע, שכאילו כולם נועדו לשבת בישיבה ולהיות תלמידי חכמים, בעוד שהם מתעלמים לגמרי מצורך באנשי עשייה, שזה דבר הכרחי, ולא רק זה, יש אנשים שלא בנויים לשבת וללמוד ודווקא שגרה שבה הם יעבדו רוב היום וילמדו רק בערב/בבוקר דף היומי ויהיו עסוקים בחסד וכו'...זה הכי טוב בשבילם וזה התפקיד שלהם.

כאילו, "יצחק אלחנן" במשל הלך להיות סנדלר כי ההורים הבינו שלהיות בחיידר זה לא מתאים לו, הוא הקים מפעלי חסד עצומים בכל העיר והיה חביב הבריות, ולפי המשל המזעזע הזה הוא הלך למרות זאת לגיהנם...!!
זה מראה על הקטנות של התורה שלהם, שכל מה שהם עושים זה כדי לא ללכת לגיהנם.
וגם, יש מלא הפחדות בסגנון הזה, זו רק דוגמא...

והתורה שלהם היא תורה גלותית, תורה מצומצת, הם לא לומדים לימודי אמונה רק כי "לא למדו בפונוביץ'" ולא יכולים להבין שאנחנו בדור גאולה והכל צריך לבוא באהבה והשיטה הזאת של לסגור ולבנות חומה שתפריד מהעולם החיצון לא שלימה, וכך הרבה אנשים נפלטים.

וגם היחס למי שלא "תלמיד חוכם" הוא יחס מבזה, כאילו הוא אשם שיש לו בעיית קשב וריכוז, ומצפים ממנו לאותו דבר כמו העילוי.

הרבה פעמים דווקא הפתיחות למקום שהוא שונה ממני, הוא הכי מחסן ובונה את האדם, מאשר אם הוא יהיה סגור בתוך עצמו, שבימינו זה לא ממש אפשרי, ואז כשהגבולות נפרצים אז זה ממש לא טוב.

וגם הקטע הזה שלכל אחד יש חליפה וכובע, כאילו, אי אפשר להבדיל בין עילוי ו"דוס" לבין "ערס"....

וגם ההגדרות שם מאוד שחור-לבן, ואז מי שלכאורה עומד בסטנדרטים החיצוניים הוא הרבה יותר טוב, אך לא תמיד הדבר הזה מעיד על פנימיות אמיתית ונכונה, ודווקא ההסתכלות הזאת היא מגעילה, לא להסתכל בעיניים כל כך צרות על בן אדם.

וגם יש עוד קטע שאני ממש לא אוהב, אבל לא פה המקום לכתוב אותו...

והכי מעצבן, שהם מזלזלים ב"מזרוחניקים" והסרוגים שהם לא שווים כלום ואין אצלם לימוד תורה וכמו הבדיחה הידועה, ש"היראת שמיים שלהם בורחת מהחורים בכיפה", והגישה המתנשאת הזאת שהם הרבה יותר שווים מאיתנו, ואיזה שבאבניק שלובש חליפה וכובע וקורא לעצמו חרדי יותר שווה מבחינתם מאשר עילוי מהציבור הדת"ל וכו'...

וגם הקטע של העדות מאוד חזק שם, יש שם קיפוח גם לעדות וגם לדת"ל.

ומשהו שאני ממש שונא, זה הקטע גם של הסגריות, זה ממש מגעיל אותי, איך רבנים שנחשבים גדולים בציבור החרדי מעשנים, ועוד בריש גלי וביחד עם התלמידים...?!
כאילו, פשוט מגעיל...

סגריות זה דבר ממש לא טוב, פוגע בגוף, מקצר את החיים, ממכר את המוח, מגדיל את הסיכוי לחלות בסרטן הריאות וזה פשוט לעבור על "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"..

בסדר, פעם אני לא אומר, פעם חשבו שזה בריא, אבל כיום ידוע שלא, איך אפשר להמשיך, ועוד באופן פומבי בלי להתבייש ואף לעודד תלמידים לעשות הזה...? והכי גרוע שגם נותנים לילדים קטנים לעשן, פשוט הזוי...!!

ומסופר על הרצי"ה, עוד לפני שפרסמו שסגריות זה מזיק לבריאות, והוא היה מעשן, וברגע שאמרו לו שזה לא בריא ומזיק לבריאות, הוא עזב את הסגריות והפסיק לעשן....(@נשמה כללית)

והקטע גם של הגישה שתמיד להיות נגד המדינה, לא משנה מה, ואם המדינה אמרה לשים מסיכות, היא סתם רוצה ל"דפוק" את החרדים ולהאשים אותם בקורונה, ולכן לא לשים, כנגד כל הוראת הרבנים, ולהגדיל את השנאה לציבור החרדי.
כאילו, אם אתם רוצים שלא יאשימו אתכם בקורונה, תשימו מסיכות, ואל תעשו אירועים שמי שמגיע עם מסיכה אומרים לו להוריד, ותעשו הלוויות המוניות שבגלל הלוויה מלווים אחרי זה עוד כמה לקבר, ומתכחשים לקורונה למרות שכל גדולי המדענים והרופאים מזהירים מפניה, ועוד כל מיני דברים הזויים...

לא באתי להכליל, רק אמרתי שהחרדים שכפי שתיארתי, זה נובע מגישה מעצבנת של אנטי המדינה, לא משנה מה, בלי היגיון או שכל ישר ובלי אפילו להקשיב לרבנים.

כמובן, למרות כל הדברים, אני חושב שיש הרבה מה ללמוד מהציבור החרדי, ואני ממש לא חלילה שונא אותם, ממש לא, רק לא מסכים עם גישתם, זה הכל...

וואו, לא מזמן ראיתי סרטון חזק:

ממש יפה..!!
בקיצור, יש מה ללמוד ויש ממה להסתייג...

...רחל יהודייה בדם
העלית דברים עצובים..
באמת.
גם לנו סיפרו פעם את ה"בדיחה" הזו ,בעיניי זה לא מצחיק ולא נכון, לא הכיפה ולא הלבוש קובעים יראת שמיים,
האדם רואה בעיניים ואלוקים רואה ללבב.

אני חושבת שיש הרבה מה ללמוד מכם, וכן, גם בעניין יראת שמיים!
....תות"ח!

אכן.

את צודקת לגמרי, וכבר כתבתי ל@נשמה כללית שממש ריגש אותי המכתב הזה של אותו חרדי שיצא מהמלונית קורונה וסיפר על כך שכל הסטיגמות שסיפרו לו על ה"מזרוחניקים" כמה שהם לא יודעים ללמוד וכו'...ודווקא הוא ראה אנשים עם יראת שמיים, מתמידים עצומים עוד יותר מאותם חרדים, שחלקם הולכים גם לצבא וחוזרים אחרי זה לישיבה בחזרה, ושלא נופלים ועולים מהחרדים...

בקיצור, ממש ריגש אותי...!!

אכן, נכון, כלשון המקורית של הפסוק: "האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב".

זה היה בסיפור עם בחירת המלך הבא של ישראל בידי שמואל מביתו של ישי מבית לחם, ולא הגבוהים והמרשימים נבחרו, אלא רועה הצאן הפשוט, האחד שצחקו עליו בביתו ולעגו לו...(סיפור ארוך, מה שאמרתי מבוסס, יש מדרש על זה...)

וחז"ל דרשו על: "אבן מאסו הבונים" שאי מאסו הבנים? הייתה לראש פינה. מי שהבנים מאסו, שהוא היה מאוס בעיני האחים, הייתה לראש פינה- בסוף הפך למלך ישראל.

ואכן, יש מה ללמוד מאיתנו, מכל אחד יש ללמוד...
אבל יש פחות, ויש יותר... (ומאיתנו יותר, אם לא מובן...)

אוח אוח אוח. כואב.הָיוֹ הָיָה

אני רק אוסיף - לגבי החלק של ההתנשאות על הדת"ל. וזה שבאמת ובתמים הם אמא חרדיה מעדיפה שהבן שלה יהיה ערס רחוב אבל העיקר שילבש שחור לבן, ולא חלילה שיהיה בן תורה שקדן במרכז או בביתאל...

דוגמה מובהקת לכך מצאנו בתעמולת הבחירות האחרונות: עד היום יכלו לספר שאצל המזרוחניקים זה בלי ירא"ש וכו' וכו', והנה בא בחור שמאתגר אותם - בצלאל אהובינו, שהוא בן תורה יותר מכולם שם ביחד..

מה עשו? התחילו לירות בתותחים של "הוא לא משלנו".. ביתד היו מרוחות יום יום כתבות על "שלנו" ופרוש הוציא עוד ועוד סרטונים על "הצבעה לאדם חרדי"...

כי כן, קידשו את המגזריות החרדית על פני העבודת ה'.

ועוד יש להם את העוז לומר שיש להם כבוד רב יותר לעבודת ה'

הקמפיין של ד"ת היה: 'קודם כל חרדי'- בשכונות החרדיותשפרינצא בוזגלו

ו'קודם כל יהודי' בשכונות הפחות חרדיות.
כאילו אם הם חרדים הם יותר טובים, או שרק הם יהודים כשרים וכל השאר ערב רב...

את מנסה להבין את זה בצור שאת חפצהמגובלת-

"קודם כל חרדי"

שכולם ערב רב????

לא ולא נשמההה שאגב אני מתגעגעת אלייך

זה בא לומר משהו אחר לגמרי זה בא לומר שבסוף יום אתה חרדי ויש לנו מתטרה אחת משותפת...

אין לי כח להרחיב...

אני רואה שאת מנצלת את זה!!!שושיאדית

הלו אני לא נרדמתי באמת!

חחחח בגללך או בזכותךמגובלת-

בחיים לא ראיתי שרשור דפוק כזה

אנשים תתעורווו כמה שטויות.........

הלו הלו!שושיאדית

לא לזלזל בבקשה.

ממש לא חכם לבוא אחרי כמה שעות, אחרי שרגעו הרוחות ולתפוס חצאי משפטים ולצחוק, בואי נראה אותך בשעת דיון!!

בזמןאמת!

אין לי זמן לשטויות האלומגובלת-

אבל התחלחלתי באמת....

ושוש בתור חרדית..........

מה שהערוץ עושה לאנשים....

טוב אני התייאשתי...שושיאדית

את קראת בכלל את כל השרשור?

אכן.תות"ח!

אכן, פשוט הזוי שזה המצב...!!

כאילו, בציבור הדת"ל לאומי עושים "שבת חרדים", ומשתדלים ללמוד מה שאפשר מהציבור וממש לא מזלזלים בו, וגם אצלנו מעריצים את גדולי התורה והרבנים שלהם, ואף שומעים שיעורים שלהם וכו'...אך בציבור החרדי יש זלזול על הרבנים שלנו והתנשאות, עד כדי כך שפעם אחת הרב שלי שאל איזה חרדי בבני ברק איפה זה רחוב הרב קוק ואז הוא שאל אותו: "מה, רחוב אברהם?"..
כאילו, באיזה קטע אתה מזלזל ומקטין את הרב זצ"ל...?! חוצפן...!! מי אתה בכלל...?

חוסר הערכה משווע ומעצבן....

...רחל יהודייה בדם
זה אכן לא בסדר
אבל היי, לא כולם חושבים ככה,
אני למשל לא.
כן, כן...תות"ח!

ממש סליחה אם נשמע מדבריי שהכללתי, חס וחלילה, דיברתי על התופעה הזאת שיש במגזר החרדי, לא דיברתי חלילה על כולם...

את באמת יחידת סגולה...שפרינצא בוזגלו

לדעתי באמת ה"שבת חרדים" הזו מיותרת...הָיוֹ הָיָה

כיוון שזה לא הדדי, זה רק יוצר נזק.

ודי למבין.

אנחנו צריכים לעשות את ההשתדלות שלנו גם אם זה חד צדדיהיום יהיה שמח✨

הרי זה הגדלות שלנו, לא?

וכמובן שצריך להיזהר מלהכליל את כולם..

אני רואה שאני צריך להסביר את עצמיהָיוֹ הָיָה

כתבתי "ודי למבין", אבל כנראה שצריך כן להסביר.

אז מגיב לשלשתכם: גם ל@רחל יהודייה בדם ול@תות"ח!

ברור שחלילה לא הייתה כוונתי ש"אם הם לא מכבדים אותנו - אנחנו לא נכבד אותם".

אלא החשש הוא חינוכי - מה התוצאות מדברים כאלו

אם הם היו מכבדים אותנו - זה היה באמת נהדר להכיר וללמוד אחד מהשני

אבל כשהמצב שהם בזים לנו, ואת השבתות האלו הם רואים כ"שבתות קירוב", וכפוטנציאל "לשרוף" נערים ונערות. - אז רק מזוכיזם טהור יכול לגרום לנו להגיש להם את הטרף על מגש של כסף...

סליחה אם אני נשמע אנטישמי, אבל אני מדבר כאחד שמכיר היטב היטב  משני הצדדים, הן את השיח החרדי סביב זה, והן תוצאות עגומות של זה.

זה קצת נאיביות (מאפיין קצת של הציבור שלנו...) שאומרים "בא נכיר ונתקרב" ובעצם מגיעים לאנשים שרוצים להחזיר אותך בתשובה... אנשים שבזים לך, לדרכך, לרבניך, לאמונתך, לתורתך, אנשים שמסתכלים עליך מלמעלה למטה ומנסים "להראות לך את האור" של "היהדות האמיתית"...

תארו לכם, שולחים נערה בת 15, שעם כל הכבוד - לא ממש בנויה לגמרי בעולמה האמוני והשקפתה, ונותנים לה להתארח לבדה אצל משפחה חרדית בניברקית, ביודעין -שהמשפחה הזו תופסת אותה כ"נערה חלשה" ש"נמצאת אצל הפשרנים", והמשפחה מגויסת כולה עכשיו "להחזיר אותה בתשובה"....

אם היינו קצת פחות נאיבים, היינו חוסכים הרבה "שרופים"

בקיצר, טוב לב זה נהדר, אידיאלים של אחדות זה מעולה. אבל צריך לפקוח עינים ולהיות מחובר לקרקע.

מקווה שמספיק הסברתי. ההרגשה שלי היא שעדיין לא הצלחתי להעביר את הדבר במלואו.

חייבת לצייןהיום יהיה שמח✨

שאצלנו יוצאים לשבת הזאת בשביעית אחרי למידה מעמיקה על הציונות הדתית מול התפיסה החרדית. וכמובן שהולכים לסעודה אחת שלוש בנות ביחד.. לא שמעתי על אולפנה שיוצאת בחמישית

אני מאמינה שאני יעמוד בזהקורץ

ומוסיפה שהשבתות האלה נועדו בתכלס בשבילנו, להכיר חלק גדול מעם ישראל גם אם אנחנו לא מסכימים איתו.

וזה עדיין לא מספיק.הָיוֹ הָיָה

אני לא מתכוון לזלזל חלילה, אבל עם כל הכבוד והיקר ללימוד של שביעיסטית. זה לא מספיק, מה לעשות.

הרבה האמינו שהן תעמודנה בזה... אבל מה לעשות.. אז פתאום הן "הבינו" על ה"דרך הטהורה" וה"מסורת" וה"גדולי הדור האמיתיים" וה"ציונים הרשעים".. והן הבינו ש"מה לעשות.. באמת טעינו אז..."...

והבן הבינו שאבא שלהן הוא לא ירא שמים אמיתי. ואמא שלהם היא לא "יידישע מאמע", והרבנים שלהם הם לא באמת רבנים.. והרב קוק בכלל היה איזה רב בינוני ומטה... הן פשוט "הבינו"...

ואופס, הן מצאו את עצמן אחרי שלוש שנים גרות בשמחה במרכז בניברק נשואות לאברך חמוד מישיבת פוניבז'....

ולגבי סוף דברייך: לזה בדיוק התייחסתי! "בשבילנו".. "להכיר".. ערכים ואידיאלים טובים ונהדרים. אבל לא מחוברים למציאות ורק יוצרים נזק.

ושוב: כאחד שיודע מה ההסתכלות החרדית על ההדבר הזה, אני פשוט מרחם על מי שהולך לזה..

את אמנם הולכת כולך מלאה אידיאלים נעלים וטובים של "להכיר את עמ"י", אבל בצד השני יש משפחה שנרשמה אצל הרכז השכונתי של לב לאחים, שאפשר לארח אצלה סטודנטיות חילוניות ללמוד על יהדות, ומידי פעם במקום "חילונית ממש" מביאים להם "חצי חילונית" - כלומר - מזרוחניקית...  כדי שיוכלו ללמד גם את המזרחוניקיות על "האור הגדול שבתורה האמיתית והלא מסולפת" להבדיל מה"מזרוחניקים" וה"רבנים" שלהם שבכלל הם רשעים שמסלפים את התורה...

והולכת לה אולפניסטית תמימה כדי להכיר את עמ"י.. ומגיעה לאנשים שרואים בה חצי חילונית, וברבנים שלה רשעים, ומנסים להחזיר אותה בתשובה..

רחמנות, פשוט רחמנות.

זה בסדר אין צורך לרחםהיום יהיה שמח✨

מי שהחליטה להיות חרדייה כנראה הושפעה מעוד דברים חוץ מהשבת חרדים וכנראה גם שהאולפנה שלה לא הכווינה אותה מספיק.

אל תהפוך אותנו לבנות תמימות חסרות ישע שלא מסוגלות להחזיק בדעה שלהן. אני אומנם נערה מתבגרת אבל עדיין יודעת להחזיק ראש בעולם הזה.

אני לא יודעת מה הרקע ממנו אתה מגיע ומאיפה אתה מכיר חרדים אבל אני לא שמעתי כאלה סיפורים באולפנה שלנו לפחות. וכן, יש עניין להראות גם לחרדים מי אנחנו. האכילו אותם סרטים ומגיע להם להכיר אותנו באמת. וכמובן שיש את הקיצוניים, להזכירך לא כל החרדים משתייכים לחסידות גור.

ואם עכשיו אני לא יצליח לעמוד מולם אז גם בשירות לאומי ובעבודה אם אתקל בהם (הם בכל זאת לא חייזרים מהעולם החיצון) אני לא יצליח לעמוד בזה? מעניין..

בוודאי שיש צורך.הָיוֹ הָיָה

בנאדם הולך להיות מוצג מוזיאוני  בתור סמל ל"אנשים פשרנים, תלמידים של רבנים רשעים"

אל מקום שכולו נועד להפעיל עליו מניפולציות כדי לגרום לו לעזוב את דרכו

והוא עושה את זה בתמימות דת"לית אופיינית ואוהבת טוב... מתוך אמונה שיש כאן באמת דבר נהדר של קירוב לבבות.

איך לא ארחם?

וברור שהשבת היא לא הגורם להתחרדות לבדו. היא הטריגר. 

אף אחד לא "הופך אותך" לכולם. אבל המציאות כואבת. אנחנו למודי ניסיון מר. מר כלענה.

רבע מהציבור החרדי היום הם בנים ל"שרופים"... ואנחנו ממשיכים להיות נאיבים.. טובי לב.. פתיים...

את מראה שוב את התמימות, כמו שכתבתי לתות"ח.. את חושבת שמישהו הולך "לאות מיא ת באמת".. את לא מבינה כמה את עושה צחוק מעצמך.

את לא מבינה שהם לא הולכים "להכיר אותך באמת" בשונה מה"סרטים", אלא הולכים לעשות מכל תנועה שלך הוכחה ל"סרטים"....

הנה תיאור נחמד על מה שמתרחש מאחורי

הקלעים: אתה רק מוכיח שאני צודק - הציבור שלנו נאיבייייי.... - נוער וגיל ההתבגרות

ואני לא אומר את זה כדי לרדת עלייך, אני אומר את זה מתוך כאב מר.

הכי הצחקת אותי ב"לא כולם חסידי גור"... כאילו שהליטוואקע'ס של מפלגת עגל התורה יותר טובים. הם הכי גרועים גברתי! פי אלף מגור...

ולא הבנת" בעבודה ובשירות תיתקלי בהם. אבל למה לדעתם הם מעוניינים לארח אותךש בת ולא מסתפקים בלהכיר אותך בשירות?

בדיוק מהסיבה שהם מעוניינים דווקא בזה - דווקא זה מסוכן לך. תחשבי על זה.

את יודעת, שמכנים את הרבנים שלכםשושיאדית

"עמלקים"

את יודעת את זה?

בשיא הרצינות, ככה מכנים את "הרבנים עם הכיפות הסרוגות".

רגע רגע,רחל יהודייה בדם
לא מסכימה עם מה שהולך עכשיו,
את מה שאתם מתארים עכשיו אני לא מכירה מאיפה שאני גדלה.
וזה לא משקף את כלל האוכלוסייה,
להודות בטעות ,מודה.
יש מה לתקן.
אבל מכאן והלאה להביא דוגמאות שלא משקפות את הציבור השלם ועוד ממש לא משקפות זה עוול. עוול שלא אתן לעשות לשום ציבור באשר הוא.
להזכירך את גדלה בחוג שהוא ספק חרדי בעיני...שפרינצא בוזגלו

לא שזה שלילי בעיני...

הציבור שלך-שושיאדית

לא יכנה אותם "עמלקים"

אבל החרדים האידיאליים, בהחלט משוכנעים שהם כאלו, ולא העזתי להתעמק בזה.

..הָיוֹ הָיָה

פליז, תביני משהו.

לא מדובר על חב"ד.

"איפה שאת גדלה" לא אינדיקציה לכלום! כלום!

את גדלה במקום נהדר ומתוק, שרחוק שנות אור מהמייסטרים הליטאי המתואר כאן.

ויתירה מכך:הָיוֹ הָיָה

הציבור הזה שאני מדבר עליו, מדבר עלייך בדיוק כמוש הוא מדבר על המזרחוניקים.

האנשים האלו שקוראים לרבני הדת"ל עמלק, קוראים כך גם לגה"ק מליובאוויטש..

ככה שזה לא "דת"ל בצד אחד" מול "חרדים - ובכללם חב"ד- מצד שני"

אלא הפוך: "דת"ל + חב"ד בצד אחד" מול המיינסטירם החרדי בצד שני.

...תות"ח!

ל"שבת חרדים" יוצאים אחרי ביסוס, לנו באופן אישי הייתה סדרה שלימה של שיעורי אמונה בנושא, וכן בהרבה נושאים אחרים זה עלה כדרך אגב, בקיצור, כל מי שהולך לשבת הזאת הולך מבוסס מאוד, אחרי שהוא כבר יודע שהוא שייך לציבור הדת"ל, שהוא שואב מהרבנים של הציבור הדת"ל ובראשם הרב זצ"ל, שהוא יודע מה ההבדלים בינינו לבין החרדים ויודע אף להתווכח על הנושאים הללו ולהיות איתן וחזק כנגד אותם חרדים, ולכן, גם אם באותה שבת לא לומדים ממך, אתה יכול ללמוד מהם ומהתקיפה הזאת לצאת עוד יותר חזק בדעותיך ובאמונתך. ואגב, גם אם זה נראה שהם לא לומדים כלל, הם כן לומדים וכן משהו נכנס להם ללב אחרי שהם רואים מישהו דת"ל מול העיניים ולא מסיפורים והשמצות.

אתה רק מוכיח שאני צודק - הציבור שלנו נאיבייייי....הָיוֹ הָיָה

ידידי היקר, אם זה לא היה עצוב עד בכי זה היה מצחיק עד דמעות..

אתה חושב ש"נכנס להם משהו ללב כשהם רואים מישהו דת"ל במציאות ובלי השמצות"???

אתה יודע איזה קורס הם עוברים כדי להתכונן לביאתו של המסכן האומלל הזה, הפשרן שלומד אצל רבנים שמסלפים את התורה?

תבין, אתה בא כולך מלא ברצון טוב של להכיר, ומגלה אנשים מסבירי פנים וחייכנים.. אבל אתה לא יודע מה הולך שם מאחורה.

קצת לפני שבאת היתה מודעה - שמחפשים משפחות לארח אנשים רחוקים מיידישקייט כדי לקרב אותם ולהראות להם מאורה של השבת,

היתה משפחה צדיקה שנרשמה, רוצה לקרב יהודים..

ואז עברו קורס קצר ב"החזרה בתשובה", איך מקרבים וכו'..

וההורים אספו את כל הילדים, להסביר להם ש"יש יהודים מסכנים, שהם לא זכו להיות חרדים, ויש לנו זכות לקרב אותם וללמד אותם תוירה, ותתנהגו יפה ותעשו קידוש השם"...

ואז בא בשבת אחת איזה סטודנט חילוני, והראו לו איך נוטלים ידיים, ועושים קידוש, וברכת המזון, ונירות שבת.. איזה יופי...

ובשבת שאחר כך אמר האחראי למשפחה: השבת זה לא סטודנט חילוני.. אלא "מיזרוחניק כזה.. אתם יודעים.."

ושוב עשו הכנה לילדים.. והסבירו להם שאמנם הפעם יבוא מישהו עם כיפה, אבל גם הוא מסכן.. יש לו כיפה סרוגה, עם חורים.. והוא לא מהאלו שיודעים באמת כמה חשוב זה תוירה..  הוא יצור כלאיים כזה.. כמו שלמדתם אצל הרב'ה בחיידר על עם ישראל שפסחו על שני הסעיפים, נכון? ככה גם הוא.. ואנחנו צריכים השבת גם כן לקרב אותו ולעשות קידוש ה', ובעייזר ה' אולי יכנס לו משהו בלב והוא "יתחזק"... וכו' וכו'

ואז אתה בא, אחרי כל ההקדמות האלו וההכנות, והם מתחילים לעשות את ה"קידוש ה'" ולקרב אותך ליהדות בחיוך גדול ומרוח מאוזן לאוזן, מסכן שכמוך שפוסח על שני הסעיפים....

ותאמין לי שבמציאות זה הרבה יותר גרוע מאיך שהצלחתי להתנסח כאן..

זה איום ונורא.

אתה סמל בשביל הילדים ל"יהודי מסכן ומבולבל שיש לנו זכות להחזיר אותו בתשובה"

אתה אובייקט ללימוד "מה אסור להיות"

ואובייקט ל"החזרה בתשובה"..

וכשתגיד משהו על הישיבה שלך או על הר"מ שלך - יהנהו בנימוס, ובלב ירחמו עליך, המסכן שלומר אצל אנשים טיפשים שמשום מה הוא קורא להם רבנים... וכן לגבי כל דבר ודבר שתתאר...

ואחרי שתלך, הם יאספו את הילדים להסביר להם שוב שחס וחלילה לא יחשבו שבאמת אתה בישיבה קדושה עם רבנים אמיתיים, אלא "אבא ואמא לא אמרו כלום כדי לא לבייש את האורח שלנו, אבל זה לא באמת ישיבה.. הוא מסכן, הוא לא יודע המ זה ישיבה אמיתית.. הוא בכלל לומד באיזה בית ספר.. ואין להם רבנים אמיתיים.. והוא תינוק שנשבה, ואולי זכינו לקרב אותו קצת ליהדות.." 

ושוב: המציאות הרבה יותר מחרידה מהניסיון שלי לתאר.. התיאור שלי ממש יבש ועלוב לעומת המציאות.

ועדיין יש לך חשק ללכת?

ואוו, זה בדיוק!!!שושיאדית

נראה לי שעם ההכללה הגסה כלפי ציבור שלםנופת צוף

ועם הסטיגמות שציינת פה לך על הציבור החרדי,

אתה לא פחות גרוע מהתאורים שאתה כותב פה עליהם🤦‍♀️

...רחל יהודייה בדם
את חרדית?
לא, מכירה מקרוב חרדים וחרדיותנופת צוף

אז כנראה שלא כ"כ מקרוב...שושיאדית

מאד מקרוב. זה רשעוות להשמיץ כך ציבור שלםנופת צוף

של יראי שמים ותלמדי חכמים

רק מתארים את הגישהשושיאדית

ואני מכירה יותר טוב ממך, ויודעת שכל מילה נכונה.

בדיוק! זה ממש כואב לקרואהרמוניה

אתם שוכחים כמה רבנים יש שם, כמה אנשים שכן מחנכים באהבה, כמה חשיבות לתורה וגם אם לא הכל מושלם ויש להם מה להשתפר, בעיניי לפחות זה בדיוק כמו הציבור הדתי לאומי שיש לו מעלות וגם דברים להשתפר אז למה לחשוב שאתם יותר טובים? זאת הטענה שלכם כלפיהם ואתם עושים אותו דבר

וגם אתם מכלילים ויש זרמים שהם לא כאלה והם משתייכים לחרדים, כמו שדת,"ל זו הגדרה רחבה אז גם הם

אתם מדברים כאילו הם רשעים... ובאנה תשפכו את מה שיש לכם בבטן אבל אל תתעלמו מהדברים הטובים...

אנחנו לא שוכחים כלוםהָיוֹ הָיָה

זה כל כך, אבל כל כך, נאיביות דת"ליתץ לבא ולומר "אל תשכחו את הדברים הטובים"

מה הקשר? למען ה'? מה הקשר????

אמרנו שאין דברים טובים?

יש. ברור שיש. אבל הם לא הנידון.

הנידון כעת הוא היחס שלהם לציבור הדתי לאומי. היחס בכלל, והענושא של ה"שבתות קירוב בפרט".

ולגבי זה - זו המציאות.

ושום טהרנות לא אמורה להזיז אותנו מהמציאות.

וכל הנאום שלך - פשוט נהיה לא רלוונטי. זה לא הנושא.

אתם מתייחסים ככה בלי לשים לב. מה פירושהרמוניה

ה"משרפות"? מי שנהיה חרדי אוי ואבוי לו! 

וכאילו הוא לא בחר את הדרך הזאת בעצמו אחרי שהוא פגש את שני הציבורים... ממש מסכן חסר דעת שנפל בשבי.

אתם מכלילים את הציבור כציבור לא טוב, בהנחה שיש מגזר טוב יותר ופחות אז במה אתם שונים מהם?

ממש לא.הָיוֹ הָיָה

זו ראיה כל כך שטחית, כל כך שחור לבן......

אם אני רוצה שאנשים ימשיכו בדרך שאני רואה כיותר שלמה, יותר אמיתית, יותר מכוון לרצון ה', 

זה אומר שאני חושב שבדרך אחרת אין שום דבר טוב??

ככה עובדת הלוגיקה שלך??

אני מסכים לגמרי שיש המון טוב בציבור החרדי. כתבתי כאן כבר לתות"ח שאני בין הדתיים לאומיים שהכי הרבה התעסקו ולמדו מהציבור החרדי.

אלא שאחרי כל הטוב שאני יודע שיש שם. אני מכיר גם ברע שקיים. ואני עדיין חושב שזו טעות לעבור להיות חרדי. טעות מרה, והפסד עצוב. כן! "אוי ואבוי לו"...

עד כאן לגבי הטיעון של "לראות טוב".

אחר כך עברת לטיעון אחר: "וכאילו הוא לא בחר את הדרך הזאת בעצמו אחרי שהוא פגש את שני הציבורים... ממש מסכן חסר דעת שנפל בשבי."

אז כן, אני מצטער לאכזב אותך, אבל זה מאוד קרוב לזה. וכאחד שמכיר את העסק מקרוב מאוד מאוד - זה בדיוק ההגדרה.

לא, זה לא "בחר בעצמו אחרי שפגש", זה לגמרי "נפל בשבי".

זה אדם שהפעילו עליו מניפולציות.

"הוכיחו" לו שהרב זצ"ל הוא כופר.

"הסבירו" לו שהרצי"ה הוא נואף.

"הראו" לו שכל הרבנים הדתיים-לאומיים הם רשעים במסווה

ו"לימדו" אותו שאצל הדת"ל אין תורה, אין שמירת מצוות, אין יראת שמיים..

אז כן, מי שעובר סדרת שטיפת מח כזו, הוא לגמרי "נופל בשבי", גם אם זה צורם לך לאוזניים.

ומדהים כמה העולם הזה נהיה הפוך.

שאת, ואחרים, אומרים לי "במה אתה יותר טוב, אתה מתנהג כמותם". וזה כל כך גזילת כבשת הרש.

אני מכבד את גדולי התורה החרדים - והם לא מכבדים את גדולי התורה הציונים.

אני מוקיר ומעריך את עולם התורה החרדי - והם בזים לעולם התורה הציוני.

אני ניגש בחרדת קודש כשאני מדבר על החזון איש - והם קוראים לרב זצ"ל "כופר".

אני מעריץ את הגרי"ש אלישיב והגראי"ל שטיינמן - והם יגידו שהרצי"ה "נואף".

אני יודע ומכיר בכך שזה ציבור מלא יראי שמים ומדקדקים במצוות - והם אומרים שהציבור שלי הוא רשע, פשרן, קל דעת ולא ירא שמים.

ואני יכול להמשיך ולמנות כאן הבדלים כאלו עד אין קץ.

וזה כל כך ברור, ממילא, במה אני "יותר טוב". וכמה דבילי (סליחה. אבל כן, דבילי. לגמרי.) לומר שאני "כמותם".

אבל מה, יושב לו בית הדין של היער, ומכריז שכשהכבשה מעיזה לספר את האמת על זה שהזאב טורף אותה - היא נהיית מרשעת כמו הזאב עצמו.

ואז מגלגלים עיינים בצדקנות ואומרים: "עם כל הדיבורים האלו - במה אתה שונה מהם...". 

באמת, מה ההבדל בין מי שעושה את כל הדברים הנ"ל, לבין מי שמספר על זה.. מה ההבדל..🤔 קשה מאוד להבחין בו, הא?

בסדררחל יהודייה בדם
אז ממה שאני יודעת, כן יש מה לעשות חשבון נפש בציבור החרדי על העניין הזה.
זה לא בושה להכות על חטא ולהודות בטעות.
שוב, חלק מהדברים היו זרים לי והרגישו קיצוניים מדי אבל הנקודה המרכזית היא נכונה!
ואין בושה להודות בטעות
מכירה כנראה לא מספיק...הָיוֹ הָיָה

יש ודאות מוחלטת שאני מכיר יותר ממך. (את הציבור שעליו מדובר כאן. הציבור שבקרבו מקובלות השבתות האלו. ואת מבינה את איזה ציבור אני שולל כעת, שלא עליו דיברתי)

@שושיאדית ו@שפרינצא בוזגלו יכולות להעיד על כך.

הוא יודע מי הם בדיוקשושיאדית

והגסות הזו, זה בדיוק הגסות שהחרדים מכוונים כלפייך, הדתל"ית, הוא פשוט כותב את זה, שתבינו.

..שפרינצא בוזגלו

נראלי שגם אם חרדיות כמוני וכמו @שושיאדית תאשרה לך את העניין- זה כנראה לא ישכנע אותך...

נכוןנופת צוף

כי אני מכירה הרבה הרבה חרדים כאלו שמקבלים, מעריכים, מכבדים מאד מאד את הציבור הדתל"י וכמו ש@נשמה כללית יודע על גדולי דור שהגיעו מהציבור החרדי לציבור הדת"לי. זה מאד לא נכון לייחס להם ככלל כאלה תכונות, קיים, אולי קיים, בגלל זה להשמיץ ציבור שלם? עצוב מאד שאתם מגיעים לרמות של כאלה אנשים שעושים אתזה

...רחל יהודייה בדם
קשה לי להגיב בשרשורים ,אז אני אשאיר את המלאכה פה לאחרים, אני רק אגיד שתפסיקי לדבר בצורה כזו כי מותר לקחת אחריות ,
כן, יש קטע שלפעמים חושבים שהדת"לים פחות יראי שמיים, שהם פוסחים על שני הסעיפים וכו', זה נכון, אין מה להתכחש לזה.
וזה לא סתם דיבורים של נערים אלא משהו יותר רווח.
לא עם הכל כאן אני מסכימה אבל הקו הכללי נכון מאוד.
אני חרדית ולא הייתי נותנת לדברים לא נכונים להישמע, הניסיון כביכול להגן הוא לא במקום, אף אחד כאן לא תקף או תקף סתם, זו נקודה קיימת ואין דבר רע בלהכיר בזה.
להיפך.
יש קטענופת צוף

שהם מדברים כך לא על כל הציבור הדת"לי

הם מדברים כך על מי שצורך בכיס אחד תרבות של גוים
ובכיס השני את התורה
על מי שמפרסם בעיתוניו כתבות על כל מיני אמנים כאלה ואחרים בתרבות הישראלי
ובעמוד הבא רבנים, כך שלילד יש בחירה איזה כוכב להיות

או על כאלה שאומרים שלגיטימי שהקושי שלך יהיה באכילת בני אדם/ בשבת/ בכשרות/ בכיסוי ראש ועדיין תיקרא דתיה, על הציבור האלו הם אומרים.

היום ברור כמעט לכולם שיש עובדי ד' אמתיים בציבור הדת"לי, מכירה הרבה, שחרדים, מאד חרדים,גם בגישתם,
והם לא חושבים שהציבור הדת"לי פשרני ופוסח על שתי הסעיפים.

אז נכון, הם מכללים(וקראתי כל מיני כתבים וספרים על רבנים גדולים של הציבור הדת"לי,
דברים מפעם. שכן אפשר בהחלט לקחת אותם למקום של להיות חלק מ"התרבות הישראלית"
גם אם היא נוראית, ומי שלא כך זאת יומרה) אז אני מבינה למה פעם הסטיגמה הזאת על הציבור הדת"לי הייתה הגיווניות יותר(לא שנכונה אבל יותר הגיונית, בהחלט)

בכל מקרה, סטיגמות בכל מצב זה דבר נוראי ושיקרי.

וזה ממש לא ה'שיטה' של הציבור החרדי, זאת סטיגמה לכל דבר ועניין

וכל הנפגעות מהציבור, אני מבינה אתכן, אבל אתם מדברות ממבט אובייקטיבי לחלוטיןן
כנ"ל אלו שמשוכדים לציבור הדת"לי. זה באמת מיותר לנהל איתכן דיון שכזה

...הָיוֹ הָיָה

היית אמורה להיות צודקת, אבל הבעיה שהם פשוט טוענים שכולם כאלו כמו שתיארת.

היה רב שכונה חשוב בירושלים, שטען ש"במרכז הרב התירו בקורונה אישות ללא טבילה" (!!!), וכשמישהו אמר לו שאולי הוא מתבלבל עם הקיבוץ הדתי הוא אמר בשיא הכנות "זה הכל אותו דבר..."

התפיסה החרדית הקלאסית (ליטאית, ליטאית, ליטאית. מיינסטרים) היא שכל הדת"ל הם פשרנים עקומים מסולפים ורשעים.

לא מאמינה לי?

רדי בבקשה לרחוב, חפשי "יתד נאמן" מיום שלישי האחרון. (או מכל יום שתבחרי, פשוט שלישי זה חינם..)

אחרי שתגמרי לקרוא את הדר-שטירמר הזה, תחזרי עם מסקנות.

את אומרת שזה סטיגמה ולא השיטה של הציבור החרדי.

אבל הבעיה שאת בכלל לא מתווכחת בזה איתי אן עם האחרים כאן

את מתווכחת עם החרדים עצמם

הם אומרים, מצהירים, גאים, שזו השיטה שלהם

ואת מלטפת אותם "לא חמודים, זה לא השיטה שלכם, זה רק סטיגמה עליכם"....

יתד נאמן מיצג בשביל את 'כל' הציבור החרדינופת צוף

או אפילו את כל הציבור החרדי-ליטאי?!, אתה חיי בסרט, זה ממש לא כך!
זה כמו להגיד שפורוש וגפני מייצגים את כל הציבור החרדי.
זה עיתון גרוע מאד, שיורד בחריפות על כל מגזר שאחר ממנו.

מכירה מלא חרדים ליטאים שיש להם קרובי משפחה דתל"ים, חברים דתלי"ם
מכרים דתלי"ם, צוות לעבודה דתל"י שהם ממש לא כאלה

ואגב לצערנו יש הרבה מהציבור הזה שמגדירים את עצמם 'חרדים מודרנים' שהם לא פחות גרועים מהציבור שכתבתי למעלה(שמתרים והופכים את הכל לליגטמי עד כדי אמירה כמעט מוצהרת "אני חרדי-חילוני", יש כאלה, להגיד על הציבור הליטאי ככלל שזה היחס שלהם לציבור הדת"לי?! אני לא מסכימה עם זה, כי זה פשוט לא נכון.

זה פשוט מוזר לי שאת פוסלת דברים שאנשים מתוככי המגזר אומריםשפרינצא בוזגלו

לך, בעוד את מאמינה לדברים ששמעת מכלי חמישי ומעלה, זה אבסורד!

אז זהו שלא אחותי, פשוט לא.נופת צוף

לא מכלי חמישי ולא מעלה, אני גם לומדת במוסד חרדי,
יש לי קרובי משפחה מקרבה ראשונה חרדים
יש לי מלא חברות ומכרות חרדיות
עבדתי במוסדות חרדים
אני מכירה את הציבור טוב מאוד, לא מכלי שני ולא שלישי.

זו דוגמה.הָיוֹ הָיָה

אבל כן, יתד זה "שויפורום של גדויילי ישרואייל" (תרגום למזרחוניקית מדוברת: שופרם של גדולי ישראל)

שכל חרדי ליטאי ממוצע (שהוא לא "עצניק", תכף נגיע...) יכריז ששמה מובעת ה"דעס תיירע" (תרגום כנ"ל: דעת תורה) וה"השקופע הטהוירע" (=השפקה הטהורה) במלא עוצמתה ובירורה.

מי יש לנו שלא מודה בזה? העצניקים. 

מה העיתון שלהם? הפלס.

יפה, הוא כמו יתד, רק עם פי שתיים ג'ורה. ושופך את הג'ורה גם על רבני יתד - וןבראשם הגראי"ל שטיינמן זצ"ל.

ואכן, השיטה, הדרך, האידיאה, של הציבור הליטאי - היא כמו שאני מתאר כאן.

לא יודע כמה מלא את מכירה, אבל אני בוודאות מכיר יותר מלא ממך

ועוד משהו: הם לעולם לא יחשפו בפנייך את האמת שהם חושבים עלייך. כמו שתיארתי לגבי שבת - בפנייך הם מסבירי פנים ומקרבים. אבל מה שמאחורי הגב שלך..

וכמה כואבת הנאיביות והתמימות, שאת בטוחה שפיהם וליבם שווים.

אגב, המודיע והמבשר, זה גם של ליטאיםנופת צוף

ממש לא!שפרינצא בוזגלו

זה של חסידים, וזה של גערערס (=חסידי גור)...

המבדר, אהבתי!

זה חרדי כללינופת צוף

שתיהם יצאו עד לפני יתד נאמן.

לא. זה חסידי. בבעלות של ליצמן ופרוש.הָיוֹ הָיָה

המודיע של גור והמבשר של שלומי אמונים (פרוש)

את פשוט מראה עד כמה את לא מכירה ובכל זאת בטוחה בעצמך! 🤦‍♂️

ממש לא. את מראה שאת לא מכירה.הָיוֹ הָיָה

נו, לא לחינם אמרתי שאת לא מכירה.

המודיע זה עיתון של אגודה. המבשר זה עיתון של שלומי אמונים. 

ואגב, גם להם לא חסר גו'רה. בפרט לא להמודיע.

מוזר מה שאמרת לגבי המודיעמבקש אמונה

תקופה ארוכה אבא שלי היה מביא את העיתון הזה הביתה כל שבת (הפסיק מסיבות לא קשורות לעיתון)

קיצור, הייתי קורא את כולו. 

ובחיי שאני לא זוכר מילה אחת של שמצה - אפילו לא ברמז  - על מגזרים אחרים, דעות אחרות וכו'  שום כלום.  מאד אהבתי לקרוא אותו

זה לא שמצהשושיאדית

זה יותר זלזול, ודווקא בגלל שהם לא הזכירו - זה מתוך זלזול.

לא, הם פשוט היו עניניים.מבקש אמונה

להגיד שהם לא הזכירו משהו אחר מתוך זלזול זה סתם לדון לכף חובה בכוח

לא בכח...שושיאדית

ענייניים ברור...

כי בכלל לא דיברו על פרשיית יחסי דת"ל-חרדי.

ואל תצפה מעיתונות לפרוש לך את האמת בפרצוף.

ממש לא.

מה הקשר.מבקש אמונה

זה סתם לשנוא בכוח. 

הם לא חייבים לעסוק בכל מחלוקת שקיימת.  והכי טוב להתרחק ממחלוקת

פשוט הם כותבים ענייני וזהו. 

מה קרה פה, ומה קרה שם.  ובדברי תורה נטו התחזקות וציטוטים מצדיקים

זה מצוין וזה בדיוק מה שאהבתי אצלם

עוזבתשושיאדית

נמאס לי, באמת.

מבקש אמונה

הכי טוב ככה.

נמאס לכולנו ממחלוקות ויאללה שיעלמו פטיש

...הָיוֹ הָיָה

זה באמת פחות בולט מאשר ביתד. הרבה הרבה פחות בולט ופחות גרוע.

אבל בהחלט יש. וכאחד שנתקל בזה כמה וכמה פעמים במו עיניו - אני רק יכול לענות לך בלשון המשנה: "לא ראינו אינה ראיה".

אפשר דוגמא למשהו שהם כתבו?מבקש אמונה

שמע, אני יודע מה שאני ראיתי, אני קראתי במשך די הרבה זמן - כמעט שנה - ולא ראיתי.   ואני שם לב גם לרמזים

מה לדוגמא היה משהו שראית וזה לא בולט?

אולי גם זה היה פעם פשוט והם חזרו בתשובה מרחף

לא מונח לי בראשהָיוֹ הָיָה

בשונה מיתד - הם לא "מחפשים, על מה לכתוב, ולכן יתכן שקראת בתקופה רגועה.

אבל כשיש פרשיה רלוונטית על סדר היום  - הם יודעים להחטיף.

נדמה לי שהיו אפילו דוגמאות ממערכת הבחירות האחרונה.

ואני מעדיפהנופת צוף

לגשת בתמימות ולהאמין באנשים.
מאשר לבוא בגישה חשדנית ועין רעה

אני מעדיפה שינסו לקרב אותי או איך שתקרא לזה(שבטוחה שזה לא מה שהם מנסים אבל בסדר)

אם האמונות שלי מספיק חזקות, אני לא אמורה לפחד מזה, וגם שהילד שלי יחשף לזה.

זה דבר חיובי לבוא להכיר את עם ישראל ואני בסך הכל מאמינה שד' בחר לו אחלה בנים, יקרים מפז, מי אני שאדבר עליהם ככה

אבל זה בדיוק הטעות שלך!שושיאדית

וההוכחה לדברינו!

את באה בגישה של תמימות, כי התחנכת במקום שמקרין תמימות.

אנחנו לא, כי לא התחנכנו במקום שמקרין את זה וזה מה שאני @שפרינצא בוזגלו @נשמה כללית @רחל יהודייה בדם @תות"ח!

מנסים להסביר בכל השרשורפלצת הזה!

אוקיי. אתם באים עם גישה "חרדית"נופת צוף

כפי הגדרתכם ופוסלים דרכה את הציבור החרדי, מקסים בעיניי

אז הכל מובן?שושיאדית

לא פוסלת שום דבר, יודעת למתוח גם ביקורתרחל יהודייה בדם
לפעמים לדעת למתוח ביקורת על משהו שהוא חלק ממך, הציבור למשל, זה לא מקום פגוע ולא שום דבר אלא ממקום בריא ושלם עם עצמו.

מותר להודות בטעויות.
זה לא הופך אותי לפחות, זה גורם לי להגיע ליותר.
לא. אנחנו פשוט לא נאיבים.הָיוֹ הָיָה

ולא לוקים בתסמונת האשה המוכה של רוב הציבור הדתי לאומי. שכמו האשה שמאמינה בטובו של בעלה גם אחרי שהוא מפצח את גוגלתה במערוך.

כך הציבור שילקה שוב ושוב מהחרדים, ועדיין לא יכיר במציאות.

פשוט, ללמוד מהניסיון. להכיר בו, ולא לפחד ש"אני נהיה כמותם אם אני מגלה את הרע שבהם".

אני לא מרגישה פגועה או משהונופת צוף

חלילה וחס🤦‍♀️🤦‍♀️
ועוד בכזאת רמה.
פסדר, זה מה שיש לעיתון ההוא לעשות בחייו? זה האידיאלים שלו? להשמיץ אחרים? בהצלחה, שיהיה לו

את לא אמורה להיות פגועה, את בחברה טובה. ואני רציני.הָיוֹ הָיָה

הציבור הדתי לאומי לוקה קשות בנאיביות ובחוסר הכרה במציאות

החרדים ימשיכו לקרוא לו רשע ולרבותיו עמלק, והוא ימשיך לומר "אני לא אגלה את זה בקול, כי אז אני אהיה כמותם".

את בחברה נהדרת. של הציבור המתוק והקדוש והיקר הזה שנקרא "דתיים לאומיים". מתוק וקדוש ויקר. וכן, גם נאיבי ומזוכיסטי. כואב.

האידיאלים של יתד? ברור.

או שזה פחות מעסיק אותונופת צוף

שיקראו לי רשעה, מה שמעסיק אותי בחיי, זה לעבוד את ד' לא איך הם הוא כל מישהו יכנו אותי

זה יותר מקום פגוע 'להילחם' על איך יכנו אותי

יש לי עזות, אני מקדישהנופת צוף

אותה בד"כ לדברים יותר חשובים מהתגוננות על איך יכנו אותי

ערכתי כי זה לא הכי קשור.שפרינצא בוזגלו

בכולופן התכוונתי שאין לך עזות דקדושה כי את לא מגינה בחירוף נפש על שמם הטוב של רבנייך.

וזה בהתחשב בנקודה אחת חשובה:הָיוֹ הָיָה

שאת מוותרת במודע על חינוך ילדייך בדרך שאת מאמינה בה.

שאת במוצהר תעמידי אותם בעמדת נחיתות. ותגרמי להם לפקפק בך ובדרכך.

(וגם האשה המוכה יכולה לומר שלא אכפת לה שהיא מוכה....)

אני לא משתייכת למגזר מסוייםנופת צוף

אני מתפללת שהילדים שלא יהו עם גאווה שהם משוייכים לעם היהודי, שאלוהים הוא אבא שלהם, שהתורה היא דרכם.

הם יהו מספיק עם גאווה שלא יסתכלו לצדדים מי חושב עליהם ככה או אחרת,
יהיה להם ביטחון פנימי. 

(וגם אם הם יסתכלו לצדדים, כי זה לא בשליטתנו, אני ישגר ביטחון
זה לא אמור להעסיק אותנו 'אנשים שמתנשאים', רחמנות עליהם)

בדיוק היה על זה לאחרונה שרשור בלנ"ו.

בנאדם שמפריע לו שמתנשאים עליו, זה בד"כ מגיע ממקום חסר ביטחון, וכן אדם שמתנשא, זה מגיע מאותו המקום בדיוק

אוקייהָיוֹ הָיָה

אז לך לא אכפת כי את לא משתייכת

אבל לי, כאדם שכן משתייך. מפריע אם ילמדו את הילדים שלי שאני רשע ורבותי עמלקים. ועל ידי כך יהפכו אותם לחרדים. בסדר?

בעצם כאן יצא המרצע מן השק. וסליחה שאני כזה חריף:

הנה הודית. לך פשוט לא אכפת. אין לך מה להפסיד.

נחמד לך וקל לך לומר שאם אני נלחם זה ממקום פגוע, ואת כל כך מרוממת עד כדי שבשונה ממני מעניין אותך רק עבודת ה' ולא "מה יאמרו"

אבלח הנה הסיבה האמיתית: לך אין מה להפסיד.

ולי יש. אני חרד על ילדיי. על הציבור שאני שייך אליו.

ולא להאמין, שתוך כדי דיבור להודאה הזו, את ממשיכה לנאום על "מי שאכפת לו כשתמתנשאים עליו"...

הזיה. פשוט הזיה.

אז אם אין לך ציבור - תעשי מה שאת חושבת. אבל שלי נעלייך כשאת מדברת על אנשים שיש להם ציבור ונלחמים על שלמותו.

ואל תדביקי לו ניתוחים של פסיכולוגיה בגרוש.

מה הקשר?הָיוֹ הָיָה

אף אחד לא יצא עלייך על עצם בחירתך להיות כזו.

יצאתי עלייך על החוצפה שלך לשבת במקום שלך, כשאין לך מה להפסיד, ולבקר בשבט לשונך את מי שחרד לעתיד הציבור שלו והילדים שלו.

ועל החוצפה הזו את צריכה להגיב בבקשת סליחה. לא בצחוק ותקיעת משפט מגוחך על "עלי שניהם יוצאים".

...תות"ח!

תקשיב, לא אתחיל להגיב לכל הדברים שכתבת, אך רק אומר שאינני אומר שלא צריך לבקר אותם ולא כלום, אך במקום להיות קטנים כמוהם ולהתעסק כל היום בלא ללמוד מהם ולא להיות כמוהם (ואז בעצם אנחנו גרועים כמוהם אם אנחנו נוהגים ככה, לא משנה שיש לנו סיבות טובות, כי הם גם טוענים שיש להם סיבות טובות...) אלא ללמוד מה שאפשר מהם, ואם צריך לפעמים לעשות ויתורים עושים ויתורים. (ובבקשה לא לסלף את דבריי, פליזז מכם...)

אז נכון, אפשר לבקר ואפשר לדעת את החסרונות, אך בגללם לוותר על מה אנחנו יכולים ללמוד מהם-זה הפסד עצום ופשוט חבל.

מסכים.הָיוֹ הָיָה

אבל זה לא משנה כלום ממה שטענתי.

ללמוד מהם זה נהדר - בצורה יעילה ולא בצורה מסוכנת.

יש דרכים אחרות ללמוד דברים טובים מהחרדים.שפרינצא בוזגלו

הן עדיפות בהרבה.

אלו דרכים...?תות"ח!

אשמח לשמוע...

אם יש דרכים יותר טובות-אדרבה, אסכים..

שיעור תורה שלא נועד למטרות קירוב,שפרינצא בוזגלו

כזה סתם בגמרא או במוסר...

שיעורי תורה אינם הפתרון לדעתי...תות"ח!

צריך שיראו דת"ל בהתנהלות היום-יומית שלו ולראות שאין לו קרניים מתחת לכיפה והוא לא הופך למפלצת וטורף ילדים בשעות הלילה..

התכוונתי דרך שאתם תכירו את החרדים בלי להיפגע.שפרינצא בוזגלו

לכל טיעון יש קטבים.שושיאדית

ברקע שאתה מקצין, אוטומטית התודעה של הצד השני ניגשת לקצה השני ע"מ לאזן, לא מרוויחים מזה הרבה...

הייתי רציני לגמרי...תות"ח!

רק פשוט כתבתי את זה בצורה מליצית כזאת...

התכוונתי שלפי דעתי לא יעזור שיעורי תורה כי צריך לראות את הדת"ל בחיי היום-יום שלו ולא רק איך הוא לומד תורה...

ומצטער, לא חושב על עוד דרכים, אם יביאו לפה דרכים יותר טובות שעונות לכל הצרכים ובלי החיסרון שיש ש"שבת חרדים", אדרבה, אשמח לשמוע...!!

עכשיו החלפת טיעוןהָיוֹ הָיָה

קודם טענת שצריך שאנחנו נכיר את החרדים

כעת זה שהחרדים יכירו אותנו

אז אתה רציני? אתה עושה שבת חרדים כדי שהם יכירו אותך? אתה מאמין שזה ישנה אותם?

טוב. אני מתחיל להתייאש מלהוציא אנשים מהנאיביות שלהם.

לא החלפתי טיעון...תות"ח!

טענתי שצריך שנכיר את החרדים וזו המטרה העיקרית, וגם אנחנו מרוויחים שהם לומדים מאיתנו, וזה רווח עצום, זה משהו הדדי, לימוד הדדי, כי כשטענתי שצריך ללמוד אמרת שלא כדאי במקרה הזה כי זה לא הדדי ואז אין רווח בכך ועדיף דרכים אחרות, ואמרתי שגם פה יש לימוד הדדי, ואסור שלא יהיה מפגש כלל בינינו לבין החרדים...

אז תחלק בין הדבריםהָיוֹ הָיָה

איזה מין שיח מוזר נהיה כאן:

תות"ח: חשוב שנכיר אותם

שפרינצא: יש דרכים אחרות

תות"ח: איזה?

שפרינצא: שיעורים

תות"ח: אבל אז הם לא יכירו אותנו

אז תחליט חביבי. מה הדבר שבשמו אתה הולך לשבת כזו.

אם להכיר אותם - יש אופציות אחרות

אז רק כדי שהם יכירו אותך? אז כן החלפת טיעון. ועוד לטיעון נאיבי..

...תות"ח!

אוקיי, צודק, שכחתי להוסיף טיעון חשוב, בשיעורים אנחנו לא נפגשים עם חיי היום-יום החרדים שמהם אפשר גם ללמוד המון.

וגם אם המטרה שיכירו אותך, זה לא טיעון נאיבי...

...הָיוֹ הָיָה

אפשר לחשוב שמשבת אחת אתה תלמד על חיי יומיום מיודע מה..

לך קבוע לשיעור של רב חרדי, תכיר את החבר'ה, ההיכרות שלך עם החרדים והיומיום שלהם תהיה עמוקה הרבה יותר מאשר ב"שבת חרדים".

(@היום יהיה שמח✨, רואה? לא מחרים ולא נעליים)

וזה נאיבי, כי אם תשמע איך הם "מרחמים" עליך אחרי שתצא מהדלת, תבין איזו תקוות שוא תלית.

אולי תתמצתו מה זזה "שבת חרדים"?שושיאדית

שבת שהולכים למשפחה חרדית, ומה לומדים?

לא הבנתי עדיין מה הפואנטה בזה...

..הָיוֹ הָיָה

רשמית: הולכים הלכיר הווי חרדי. להעמיק את הקשר בין חלקי העם.

מעשית: הולכים כדי לשמש מוצג חינוכי לילדים ("ככה נראה פשרן מסכן"), להיות משטח עבודה להחזרה בתשובה, ולהיות הזדמנות של הילדים ל"קידוש ה'" כשהם מתנהגים יפה ולא רבים על המרק.

מזכיר לי את: 'אמא, הבטחת לנו עוף לשבת' ...שפרינצא בוזגלו

חחח

חחחחח אשכרה!שושיאדית

אז בעצם המעשיות היא הסיפוק של חרדים במעשה הזה...

אתה צודקנופת צוף

סליחה ומחילה! ממש ממש! 

מחול...הָיוֹ הָיָה

האמת שכתבתי בהתפרצות זעם. באמת זה לא כל כך נוראי כמו שזה נשמע ממני. 

אני עכשיו מבין איפה היה הכשל בשיח - כשכתבתי "כשאת מוותרת" והגבת ש*את* לא מוותרת. וודאי לא התכוונת לאיך שפירשתי.

מכל מקום, את עצם הטיעון אני מקווה שהבנת - החשש על הציבור והילדים קיים. ולכן הביקורת שלך איננה במקומה, ואין בסיס לטיעונייך.

(והגם שזה לא נוראי וכו' כנ"ל - זה באמת מאוד מעשה שלא ייעשה וכו'. טוב שחזרת בך)

שוב, מחול.. 

בקשת מחילה חוזרת על ההתפרצות.

טוב... הדיון מוצה.שושיאדית

@נופת צוף

@הרמוניה

@היום יהיה שמח✨

מוזמנות לאישי לשאול שאלות ספציפיות להבהרת העניין.

השרשור כבר התפלג להמון חלקים ואי אפשר להתרכז ביעילות.

אכן...תות"ח!

צודקת...

...רחל יהודייה בדם
ונשמה כללית, מי כחב"ד שיוצאים לעולם, ולעיתים הם היחידים שנראים ככה,
זה לא עלול לגרום להם השפעה?!
זה כן.
אבל אם אתה מחנך את ילדיך אתה לא צריך לחשוש מזה כל כך.
תן לי גם לתת לך לקבל ממני משהו
יש משפט שהרבי אמר
שהרעיון שלו הוא שמי שמחובר למעלה אף פעם לא ייפול למטה.
ולפעמים, הילדים בוחרים דרך אחרת, וזה כואב ,אני מאוד מבינה את זה אבל שהסיכוי שזה יקרה לא יגרום לנו כל החיים לחיות מאחורי חיץ.
לכולנו יש מה לתת אחד לשני!
...הָיוֹ הָיָה

שום חבדניק לא הולך להתארח שבת קירוב אצל ש'כניק.. נכון?

לצאת להשפיע - אני בעד.

ללכת ביודעים לאירוח שנועד "להחזיר בתשובה" - לא.

...תות"ח!

תקשיב, ממה שראיתי בתגובות שלך פה הסיבה שאתה טוען שלא ללכת לשם כי בעצם אנחנו "תומכים" במשהו שנועד "להחזיר בתשובה" ולכן לא הולכים לזה.

אז אני אומר, בשם האחדות, אפשר גם לוותר על דברים כאלו ולא להיות קטנוניים....

לא כי "תומכים" אלא כי מסתכנים וניזוקים!הָיוֹ הָיָה

אחדות היא לא מילת קסם.

אם אנחנו עריקות- אז איך יתכן שהדעה שלנו חרדית?שפרינצא בוזגלו

אנחנו כבר דיי פוסלות מבחוץ, אבל עם הרבה היכרות עם הבפנים.

זה ממש כך.שושיאדית

תקחי יתד!

יתד נאמן או אפילו יתד שלנו! (ביום רביעי)

זה שקוף, את רואה ומזהה הרבה אלמנטים שמכניסים בלי להסביר למה, וזה לא מוסרי!

...רחל יהודייה בדם
אני לא משוחדת, אני חב"דניקית גאה,
שיודעת להישיר ראש ולומר "טעיתי"!
אני איתך......מגובלת-

..היום יהיה שמח✨

אם אתן ככ חרדיות אולי אתן לא מכירות את המגוון הרחב שיש?

אני בטוחה במאה אחוז שהתיאור של נשמה כללית ושלך שייכים רק לקיצוניים שבחברה החרדית.

הדעה הזאת הולכת ומתמוססת.. שמעתי מרב שמגיע מגור שקיים תהליך מאוד איטי אבל קיים שהחרדים הולכים ומתמתנים בדעות שלהם.

מצחיק בקושי.שפרינצא בוזגלו

למה נראלך שבתור חרדית אני מכירה פחות ממך את המגוון הרחב שיש?
סלחי לי, זה פתטי!

מי שלא מכיר, זה את.שושיאדית

אני חרדיה מתונה שמכירה אישית מאד פנאטים ממאה שערים, עבור דרך המקום בו אני חיה ועד חרדים מודרנים עד אימה, שתהיתי מה חרד בהם לדבר השם... אין להם לא ציונות ולא חרדיות, אז לא הבנתי מה עבודת ה' שלהם.. אבל זה נושא בפני עצמו.

לא אגיב באופן אישי על כל הודעה..תות"ח!

אך אני אופטימי ומאמין שיש התקדמות בציבור החרדי, "ניכרים דברי אמת" ולפי דעתי בסוף האמת תנצח, ואכן מי שמסתכל ומתבונן טוב יכול לראות גם התקדמות בציבור החרדי.

תראו איפה היה הציבור החרדי בקום המדינה ואיפה הוא עכשיו.

נכון, לצערינו הציבור החרדי, שבעניין הזה הוא מאוד דומה לערבים, לוקח לו זמן להתקדם ולהתפתח, הרבה יותר משאר הציבורים (ולצערינו גם הר המור לקחה את הקטע הזה מהחרדים...), ולוקח הרבה זמן עד שקורה שינוי, אבל בסופו של דבר הוא קורה, פשוט זה עניין של סבלנות וזמן, ואנחנו צריכים להאמין ולהמשיך למרות הכל ולמרות הקושי בלי להיכנע לבלי ליפול לפחד או לתפוס רגליים קרות ולברוח, תפקדינו הוא לעשות זאת, ואנחנו נהיה קצת יותר נעלים ויותר "כלליים" ומכילים מאותם חרדים..

תחשבו על זה, בסופו של דבר זה צריך לקרות מתישהו, ואם אנחנו לא ניקח אחריות, לא נראה לי שאותם חרדים יקחו אחריות, ולכן זה הכל בידיים שלנו ובעז"ה רק צריך שהחרדים יזרמו ויסכימו ויתפקחו.

א. אני בת✌🏻היום יהיה שמח✨

ב. לא מתיימרת להגיד שאני מכירה אבל עדיין בטוחה ממה שיצא לי לשמוע שאי אפשר להכליל את כולם.

אתכן אפשר להכליל לגבי העניין הזה? נכון שלא? אז כמוכן יש עוד רבים, הם אולי כלפי חוץ לא יגידו את זה אבל בלב יודעים את האמת על הציבור הסרוג.

מה שיצא לי לשמוע...שפרינצא בוזגלו

לא שמעת טוב!

וממה שיצא לי לחוות- וכן אני מכירה בנות מכל ציבור חרדי שתעלי על דעתך, אני יכולה להוכיח לך, אבל לא נראלי שאת בעמדת קבלה...

אני לגמרי אשמח לשמוע! למה את חושבת שלא?היום יהיה שמח✨

אז תבואי ביום ראשון לאישי.שפרינצא בוזגלו

אני לא ממש יכולה בראשון אז את מוזמנת לכתוב לי מתי שתוכלי..היום יהיה שמח✨

א. ערכתישושיאדית

ב. היית מכלילה גם אותנו אם באמת היינו משקיפות באותה צורה, אבל כיוון שאני ו @שפרינצא בוזגלו

מוגדרות כ"עריקות" אז... יש בעייה להכליל אותנו, אבל את חברותיי לכיתה את בהחלט יכולה להכליל. אםכי הם חושבות כךמתמימות, כי זה מה שאמרו להן, לא כי כך הם חושבותת (וזה עוד אחת מני רבות של ההשלכות על החינוך החרדי על בנות {גם אולי בנים})

זה בדיוק העניין!היום יהיה שמח✨

שיותר ויותר חרדים מחזיקים פחות ופחות בדעה הזו. אם נסתכל על כל הציבור החרדי כולל העריקים לא כולם חושבים ככה.

אבל העריקים זה לא אלו שמזמינים אותך שבת...הָיוֹ הָיָה

תפסיקי רגע עם התמימות, ותאמיני למה שבנות חרדיות מבטן ומלידה מעידות בפנייך!

תביני, כשאת הולכת שבת - זה לא לעריקים.. זה לאלו שהכי בפסגת ההשקופה, האלו שעליהם הארגונים שמארגנים את זה הכי סומכים... האלו שמדוקדקים בכל קוצו של יוד של ההשקפה..

האלו שאין שום חשש שיראו משהו טוב באורח שלהם ואולי יירדו קצת ממה שחינכו אותם שכל המזרוחניקים זבל (בנוגע לתקווה התמימה שלך ושל @תות"ח!...)

האלו שהכי הכי יכולים להעביר את ה"השקופע הטהוריירע" בטהרתה...

הכי רחוק מהעריקים, שלהם בזים ולועגים.

אנחנו לא מגיעים לשבת דרכםהיום יהיה שמח✨

מתקשרים לכל מיני משפחות ממאה שעריםהיום יהיה שמח✨

יש רשימות של טלפונים שעוברות בין אולפנות

ואת בטוחה שהמשפחות האלו לא עברו "הכשרה מתאימה".....הָיוֹ הָיָה

תחי התמימות.

חמודית, אני אתמול, כשהמשפחה שלי חגגה להשושיאדית

התדיינתי עם דמות ממאה שערים ממש!

ורק התמלאתי סיפוק, רק התחדדה לי יותר הדרך שלי.

ומאיפה הרשימה של המספרים הזו?שפרינצא בוזגלו

סתם ככה נחתה מהשמים? מישהו פתח ספר טלפונים והתקשר באופן רנדומלי?
איפה את חיה?

אוי תירגעו חחהיום יהיה שמח✨

@קרובה אולי תסבירי להם?

קרובה לא פה.שפרינצא בוזגלו

וחוצמיזה היא לא תוכל להסביר דבר שהיא לא מבינה בו.
לפי ההיכרות שלי איתה- היא לא מתיימרת להיות חכה במשהו שהיא לא מבינה.

שתסביר בתור אחת שכנראה יצאה לשבת חרדיםהיום יהיה שמח✨

מאותה אולפנה שבה אני לומדת.

עשית לעצמך אאוטינג רציני.שפרינצא בוזגלו

ואחרי האאוטינג הזה מה יש לך להגיד על התמימות והכסילות שלי?היום יהיה שמח✨

ואוו אאוטינג משמעותישושיאדית

חח תרגעו אין לי בעיה עם העניין הזההיום יהיה שמח✨

אני אתפוס עלייך טרמפשושיאדית

תרתי משמע

תמימות וכסילות לא קשורה למוסד לימודים.שפרינצא בוזגלו

את מתכוונת: "אנחנו *לא יודעים* שזה דרכם"....הָיוֹ הָיָה

הכל חלק מהתכנית שאני מסביר כאן.

הם לא יחשפו בפני הדת"ל מה הם חושבים עליו..

הם ישחקו אותה מעריכים ומכבדים, והשרשור הזה מוכיח: שהדת"לים מאמינים להצגה..

חחח הפעם אני באמת צוחקתהיום יהיה שמח✨

נראלי נכנסת לסרט דמיוני ביותר..

זו לא המציאות באמת ולא צריך להגזים. תרגיע, לא כל העולם מנסה לעבוד עליך.

כבר שמעתי מבנות שהיו אצל משפחות שהדבר היחידי שהיה להם להגיד זה שבנות שירות רק גוזרות ניירות.

תצחקי, זה בריא.הָיוֹ הָיָה

תמשיכי לקרוא לזה סרט למרות שאין לך טיפת מידע הפוך, אלא רק אמון תמים.

ואל תאמיני לאנשים שמדברים מידיעה.

אני.

מכיר.

את.

הגופים.

שמארגנים.

את.

זה.

מכיר. טוב. מאוד.

בסדר? או שעדיין תמשיכי לעצום עינים בתמימות ולהגיד שנכנסתי לסרט דמיוני?

..היום יהיה שמח✨

אני מאמינה שבעניינים האלה אנחנו צריכים לראות איך הרבנים הגדולים שלנו התנהגו ולנהוג כמותם. ואתה שמכיר ממש טוב אולי תספר לנו איך הרב קוק התייחס לחרדים? הוא פסל אותם? הוא אמר לעשות עליהם חרם? כן כן החרדים שדיברו נגד הציונות, איך הוא התייחס אליהם?

נשמע מדבריך שעברת חוויה לא נעימה במפגש עם העולם החרדי וזה גרם לך לאבד אמון..

אני לא רואה את עצמי כתמימה, וגם לא את חברותיי לשכבה. אל תדאג.

ההוכחה שהחרדים לא מאמינים למה שהם אומרים זה שעל ראש הגנב בוער הכובע- כדי לכסות את האמת שהם מכירים טוב מאוד צריך להוסיף הרבה מאוד שקרים. אבל לא כולם מכירים את האמת הזו, לא בנות סמינר ולצערנו גם אנשים מבוגרים.

זה חלק מהתהליך של הגאולה ולכן אני חושבת שצריך להתייחס לעניין בסבלנות.

מה מה מה מה מה מה מה ?הָיוֹ הָיָה

אני מתחיל לחשוש שאני מנהל דיון מול אדם שבכלל לא מרוכז בדיון ולא ברור לו על מה הדיון.

אמרתי לפסול חרדים?

אמרתי לעשות חרם?

אמרתי לא לשלוח נערים ונערות בני 17 למסעות הטפה ושטיפת מח מאנשים שבזים להם ולרבותיהם.

"רבותינו הגדולים" עשו ככה? לא נדמה לי..

ואם כבר רבותינו הגדולים - אולי כדאי שלא לשלוח ילדים בני 17 לשמוע ש"קוק היה כופר וצביהודה היה נואף". בסדר? אם כבר מדברים על רבותינו הגדולים...

(את שוב תאמרי שאני מדומיין וזה סרט, כי מה לעשות. לא נחשפת לזה. ואני כן. יחי ההבדל הקטן)

ופליז, אל תנתחי לי ניתוחים פסיכולוגיים על חוויות נעימות ואל נעימות. לא עברתי שום חויה לא נעימה, פשוט אני מכיר את הנושא לעומקו.

בשונה ממך, שעם כל הכבוד, אני מאוד מאוד סקפטי לגבי הסיכויים שיש לך היכרות מעמיקה עם חרדי כלשהוא. קל וחומר שלא עם הממסד.

ואגלה לך סוד: שום תמים לא רואה את עצמו כתמים. לא אותו ולא את הבועה התמימה שבה הוא חי ("השכבה שלי")

את תמימה, והשכבה שלך תמימה. תמימות למהדרים מן המהדרין, כמו כל הציבור הדת"ל בשלבים האלו של החיים. גם אם את "לא חושבת שאת כזו".

וזה לא גנאי ואת לא אמורה להיפגע. את בחברה טובה... זה פשוט כואב.

לא הבנתי מה הפלפול של תהליך הגאולה וראש הגנב. אבל בשורה התחתונה - את ממשיכה מתוך טוב ליבך (שזו מעלה!) והאמון שלך (גם זו!) לדמיין לך מציאות וורודה וחלומית. מתוך אפס היכרות עם המציאות.

ומה לעשות. מי שמכיר את המציאות יודע שאת טועה.

אין לי הסבר אחר לעניין הזה שאתה בטוח שכל החרדים נגדך..היום יהיה שמח✨

צא מהסרט הזה.

אם נערים בני 17 לא יעמדו בזה עכשיו אז מתי כן? למה שכשאני אגדל אני אצליח לעמוד מולם?

אני רואה במה שאתה אומר כזלזול באינטליגנציה שלי.

העניין הוא שרוב החרדים מבינים את הטעות בהשקפה שלהם אבל לא יגידו את זה בקול כי זה יפגע להם בשידוכים וכו'. בשיחה שהייתה לנו עם חסיד גור לא היו לא תשובות..

ההסבר פשוט. את משום מה לא מקשיבה.הָיוֹ הָיָה

אני פשוט מכיר אותם!!!

בשונה ממך, ילדה טובה אני-לא-יודע-איפה שפשוט לא מכירה כלום (!!!!) מהעולם הזה, ומשום מה יש לה ביטחון עז להתווכח ולהיות בטוחה בדברים שהיא לא התנסתה בהם.

אני פשוט מכיר את העסק מבפנים. מהקרביים. מהקישעס. צריך עוד מילה?

אבל זה מדהים, המזוכיזם של אנשים דתיים לאומיים. שבמקום להבין את המציאות את קוראת למי שמספר לך על זה "חי בסרט".

חבל, ההתפכחות תהיה כואבת. אבל זה כבר יהיה מאוחר מידי.

(ואגב,  גם אם אין לך הסבר למה אני חושב עליהם ככה, איך זה קשור ל"חרם"? סתם לתקוע מושגים לא קשורים?)

אם נורא כיף לך להעלב הרשות בידך.

אבל אם את חושבת שבגיל 17 הגעת לשיא בגרותך... אז.. טוב, אני אחסוך במילים, אבל זה עצוב.

ואם לומר לך שגם בגיל 17 את עדיין לא גדול הדור זה "זלזול באינטלגנציה שלך" - כנראה את בשיא גיל ההתבגרות, כשבטוחים שכבר יודעים הכל.

והאמונה שלך שהם מבינים את הטעות שלהם.... אוף, אני כבר מרגיש דביל לשים לך שוב ושוב צוחקים בתגובות. אבל זה הזיה.

ועוד דיברת על לחיות בסרט....

@שפרינצא בוזגלו

@שושיאדית, טוענים פה שהחרדים הפנימו את הטעות שלהם, תגובות?

אין צורך בתגובה כאשר התמימות |לא רוצה לקרוא לזה כסילות|שפרינצא בוזגלו

מדברת בעד עצמה.

זה באמת לא קשור לכסילות.הָיוֹ הָיָה

זה רק תמימות.

תמימות שנובעת ממקום כ"כ טהור וקדוש...

מאמונה עמוקה באנושות

מלב כ"כ טוב ואמיתי, שלא מסוגל להבין שיש כאלו שהם קצת פחות כאלו...

רק חבל, חבל שלא יודעים באמת לדעת את ההבדל בין התכונות האלו לתמימות הנאיבית שנוצרת מהם..

הם רחוקים מאוד מלהפנים.שושיאדית

כי כל הדרך שלהם היא מסע ארוך, מלובן ומכובס - של הכחשה.

(זה כי הם נשענים על דורות קדומים ביותר, כשאז, בגלות סברו סברות מסויימות, וכל טיעון שתציג לפניהם היום, הם פשוט ישאירו לך להתמודד עם אותם חז"ל מלפני 100 שנה...)

..הָיוֹ הָיָה

@היום יהיה שמח✨, אולי תואילי בטובך לחשוף לנו מנין הביטחון העז שלך להתחפר באמונה התמימה שלך, ולהתכחש לכל עדות ממי שמכיר מבפנים?

סתם כיף לך להאמין ככה אז את מתעקשת שזה ככה?

ואחרי זה תשאלי למה אני אומר שאת תמימה?

..היום יהיה שמח✨

כי למדתי עליהם, כי אני גרה בשכונה שבה גם הם גרים, כי שמעתי כי בררתי.

טוב נו..הָיוֹ הָיָה

את מודעת מה הנראות של המשפט הזה, נכון?

חחחחחח למדתי עליהם...שפרינצא בוזגלו

אני למדתי על קוליברי זעיר מצוי, זה אומר שאני מכירה ותו ויודעת איך הוא מחנך את הגוזלים שלו?

ואני אומרת לך-שושיאדית

כי אני בעצמי חרדית, אני, אני!!!

אני לא "מכירה" ולא "למדתי" ושמעתי כל מני סיפורים..

נולדתי כזאת, נשמתי את זה!!!

אוקיי??

איפה ההיגיון? ברצינות!

אם אני בעצמי טוענת את כל מה שנכתב למעלה, סימן שזה קצת יותר נכון ממה שאת טוענת מדעתך.

ממש לא יותרשושיאדית

אני הבת היחידה מכל הסמינר שלי שיודעת בערך מה הרעיון של ציונות.

השאר, אם תשאלי בת חרדית אקראית מה הרעיון של הציונות, היא תגיד שהיא לא יודעת! (וכמובן שתפנה אותך לגדולי הדור זצ"ל שנפטרו מזמן, שיסבירו לך מגן עדן למה היא לא  יודעת)

אם היא היתה חוקרת, קצת, טיפה! היא היתה לפחות במקום בו אני ושפרינצא ועוד כמה בודדות, אולי - נמצאות.

נו, ולכן בדיוק...תות"ח!

כדאי לא לוותר על האפשרות היחידה של החרדים לראות במו עיניהם דתי לאומי ולהבין שהוא לא חייזר או מפלצת כמו שהם חושבים, או בעצם רוצים לחשוב, עלינו-הדתיים לאומים.

ואכן זה מצב הזוי שהן לא מכירות אפילו את הציונות, זה מראה כמה שזה לא אמיתי ורק הפחדות וסיפורים-אך לא באמת מחזיק מים.

@שושיאדית טועה.שפרינצא בוזגלו

הם יודעים הרבה על הציונות, לצערי הרבה מאד.
הם יודעים שקרים!

אז לא משנה כמה אתה תגיד אמת, למה שיאמינו לך אם הרב שלהם אומר להם אחרת?

^^^הָיוֹ הָיָה

@תות"ח! זה לא להאמין כמה צריך לעבוד לשכנע אותך שאת המאמין בתקווה שלעולם לא תמומש.

האנשים האלו חושבים שמרן הרב היה יש"ו מספר 2. אז אתה חושב שאם הם יראו אותך הם ישכחו את כל מה שלימדו אותם?

אתה חושב שיאמינו למילה שיוצאת מהפה שלך?

...רחל יהודייה בדם
@נשמה כללית,
אני מאמינה שבסוף האמת תנצח.
וכן, לדעתי,כשרואים מישהו מקרוב,זה משפיע.
גם אם לעיתים לוקח לזה זמן,
זה קורה.

כחב"דניקית אני יכולה ללמד אותך פרק שאומר שבסוף הדברים קורים, אולי לוקח לזה זמן ולפעמים לא מובן איפה התוצאות, איפה ההשפעה.
אבל זה משפיע.
אולי לאט. אבל משפיע.
יודעת מה?הָיוֹ הָיָה

יכול להיות שיש חלחול כלשהוא.

אבל הוא ממש לא כמו שמדמיינים אותו הדת"לים התמימים והטובים

ו"אין הצר שווה בנזק המלך"..

לא יכול להיות, יש. בטח שישהיום יהיה שמח✨

נניח. לא משנה.הָיוֹ הָיָה

גם אם כן - הוא מזערי, מינורי, מיקרוסקופי.

לחלוטין לא שווה את הנזק.

(ושוב: את בטוחה, אבל אין לך על מה להסתמך כשאת בטוחה, את הרי לא מכירה, אלא סתם טוב ליבך גורם לך להאמין לזה..

ואילו אני, כאחד שמכיר חרדים ליטאים מהקישקעס שלהם, קצת פחות מתלהב ממך. ולא סתם.. קצת פחות "בטוח"...)

...תות"ח!

יופי, לפחות על זה יש הסכמה.

ולגבי הנזק, אמרתי, מדובר באנשים מבוססים בדעותיהם, ולפי דעתי דווקא אחרי התקיפה יוצאים יותר מחוזקים.

ואשמח אם לא תראה בדעתנו כנובעת מטוב לב, אלא תתייחס באופן אובייקטיבי.

..הָיוֹ הָיָה

ידידי, חכם לומר מטעויות של אחרים, טיפש לא לומד אפילו מטעויות של עצמו.

אחרי אלפי אנשים "מבוססים" שהחליקו לנו מבין האצבעות. מותר לנו לקלוט ששביעיסטים זה לא הגיל ללכת לשוטפי מח מקצועיים.

....תות"ח!

לפי דעתי אתה מתייחס לשביעיסטים בזלזול ולכל כך הרבה שנים בחינוך דתל"י בזלזול, דרך שנלמדה במשך כ"כ הרבה זמן לא תתמוטט כל כך בקלות ביום אחד. ועיין בהמן, שרצה להספיק ביום אחד ולא הצליח, ואילו היטלר, שפרש את תוכניתו על הרבה זמן-הצליח. (סליחה על הדוגמא המזעזעת...)

אך זה ויכוח פרקטי האם זה גיל מבוסס מספיק...

ואינני חושב כך, אני חושב שהאלו שהלכו לשבת חרדים והתחרדו כבר מלפני כן יסודותיהם לא היו חזקים והיו עם רגל אחת בחוץ, והם פשוט השלימו את העבודה, הניחו את אבן הפינה של הבניין החדש שנהרס, אך זה לא רק בגלל השבת הזאת הם התחרדו ו"חזרו בתשובה". וכמו הנתונים של הדתלשי"ם בציבור הדתל"י (תופעה כואבת ביותר...), שהרבה דתלשי"ם לא באמת היו דתיים לפני, ולכן קשה להחשיב אותם כדתלשי"ם באמת, וגם פה קשה להחשיב את אותם "מבוססים" כדתיים לאומים שהלכו לאיבוד...

מי שבאמת מבוסס לא יתחרד בגלל השבת הזאת...

ולפי דעתי אם נשארים חזקים ולא נשברים, דווקא התקיפה הזאת יכולה לחזק מאוד ולחסן הרבה יותר את האדם...

אתה טועה בשני הכיווניםהיום יהיה שמח✨

אנחנו לא תמימים. באמת הגזמת! לא צריך לזלזל.

והם לא שוטפי מוח מקצועיים. כשאנחנו מתקשרות לחפש משפחות זה עבודה קשה מאוד כי הרבה לא רוצים.. אם יש לך הצעות הן יתקבלו בברכה!

חשבת פעם למה הם לא רוצים?שושיאדית

אני מרגישה שמיציתי את זה... לא יודעת למה, למרות שממש חשוב לי שתביני מה הסברה פה.

..הָיוֹ הָיָה

א. טוב, הויכוח נהיה חסר תוחלת. אין כנראה סיכוי שאצליח לשכנע אותך שאת תמימה.  נשאר לי רק להתפלל...

ב. זה לא סתירה. הם שוטפי מח מקצועיים, זה לא אומר שתמיד נח להם.. גם האידיאל הגדול של ללמד נערות מזרחוניקיות שהרב זצ"ל ההי כופר נדחה לפעמים משיקולי נוחות.

ואני רק: אם מישהו תהה למה יש עשרות אלפים דת"ל שנהיו  חרדים.

ובקושי עשרים הפוך.

שיקרא את השרשור הזה.

ישאל את עצמו אם אצל החרדים יש תמימות ומזוכיזם כזה.

ואז הוא יידע את התשובה להפרשי הכמויות.

למסור לך את השם שלי?היום יהיה שמח✨

מאוד קשה לצאת מחברה כזו סגורה ולכן הפרשי הכמויות

לא.הָיוֹ הָיָה

אני מתפלל על הציבור כולו.

ו על התירוץ שלך.

סליחה מכל הלב. אבל זה כל כך תירוץ נאיבי.

דווקא בגלל שהוא סגור יהיו כאלו שיצאו ממנו.שפרינצא בוזגלו

בטח בטח שזה בגלל זההרמוניה

הסיבה האמיתית היא שאנשים מרגישים שלא מלמדים אותם כלום וששמירת המצוות יותר מדי לא מחייבת... ואתה יודע את זה.

ואם כבר בשבת חרדים לקחו אותנו למאה שערים, רובנו יצאנו עם טראומות ורחמנות ולא זכור לי אף דיון משמעותי על הדרך החרדית כדרך הנכונה... היו קולות של: אולי שיקחו אותנו לחרדים של בני ברק למה לקיצונים האלה דווקא... ובנות שלא הבינו שזה קרב אבוד מראש עוד ניסו לשכנע אותם ולהתווכח על הדרך... אני ראיתי שמדובר באנשים אטומים והיחס שלהם היה כמו שכתבתם, אבל לא מסכימה שהשבתות מסוכנות, דווקא הן לא. אם אתה רוצה למנוע עריקים צריך לעבוד על החינוך מבפנים מה שכבר קורה ב"ה ורואים שיש הרבה יותר עליה

נו, דעותייך ידועות.הָיוֹ הָיָה

כבר היה פעם את הדיון ההוא בלנ"ו שבו טענת שהחרדים הם הדוסים האמיתים והדת"לים סתם פשרנים... ברור שזה מה שתטעני עכשיו.

אני כתבתי את מה שכתבתי - בפניה אל מי שחושב שהוא לא פשרן, לא אל מי שמזדהה עם הטיעון החרדי שאומר "ככה האמת, באמת הם הזבל ואנחנו הטופ"

ואת יודעת מה, אולי זה שדעותייך כאלו זה בגלל שבאמת הושפעת מאותה שבת.. מי יודע.

אני ממש לא אומרת את זההרמוניה

רק שתהיה מודע למה שקורה בחלק מאד גדול של הציבור! זה לא אומר שהוא זבל אבל יש לו חיסרון משמעותי והוא לא מפריע רק לי כמו שהוכחת על כמות אלה שעוברים...

ואני מושפעת מארגון הידברות אם אתה רוצה לדעת.

זה מה שכתבתהָיוֹ הָיָה

שאלו שהתחרדו זה כי חינכו אותם אצלנו לפשרנות וכו' וכו'.

אני מספיק מודע, לא גילית לי שום דבר. אבל לטעון שבגלל זה קיימת ההתחרדות - זה רק ממי שסבורה שהעולם הדת"לי הוא זבל והועלם החרדי הוא פסגת החלומות.

וכן, לכן בדיוק זה הפריע לך, כמו שכתבת, זה מה שאני אומר.

ואוקיי, הידברות, זה אומר הכל...

האמת שעדיף עשר "שבתות חרדים" ולא לינוק מהארגון הרדוד הזה, שאני מתאפק לא לקרוא לו מסיונרי.

אם זה מה שהייתי חושבת הייתי חרדיה כבר.הרמוניה

ואתה לא נורמלי איך שאתה מדבר כי הארגון הזה ממש מחזק אותי ועוד עשרות אלפים ומקרב אותם לתורה... 

אבל אני לא מופתעת. אתה לא היחיד שאמר לי שהוא מרגיש את זה לגבי הארגון... אז מה, אני הרדודה כאילו שזה מה שמחזק אותי? תודה על הזלזול.

באמת שאלה למה את לאהָיוֹ הָיָה

אבל חבל שנפתח פה שוב את מה שהתרחש אז בלנ"ו.

מכל מקום: את כתבת, אי אפשר להתחמק מזה.

את טוענת שהמעבר מדת"ל לחרדים זה כי |יודעת מה? נצטט אותך מילה במילה| "הסיבה האמיתית היא שאנשים מרגישים שלא מלמדים אותם כלום וששמירת המצוות יותר מדי לא מחייבת.."

כתבת או לא כתבת? נקודה. זהו זה.

חיזוק לא קשור לרדידות. דעות קשורות לרדידות. בלחזק הם אלופים, בדעות הם רדודים.

זה שאת מתחזקת מהם לא אומר שאת רדודה.

אבל כשזה מגיע למישור של הדעות - אז סורי שאני לא מייפה את המציאות, את אכן מושפעת מעמדות רדודות ו"קונה" אותן...

מסיונרי זה לא..שושיאדית

אבל למי שמונח בדתו ודעתו - הוא לא מוסיף המון.

..היום יהיה שמח✨

גם אם אתה לא מתחבר לארגון הזה (וגם אני לא) זו לא סיבה לזלזל בצורה ככ בוטה בזכויות הרבות שיש להם. 

לא הכל מושלם, אבל מכאן ועד לקרוא לו מסיונרי?? אתה השתגעת???

הקהל יעד שלהם במקרה הוא לא אתה ולכן התכנים שלהם במקרה לא מותאמים לך.

הוא לא מותאם לאף אחד.שפרינצא בוזגלו

הוא ערוץ מסחרי לכל דבר, שבמקרה חיפשו קהל יעד ומצאו- המתחזקים, הם חיפשו משהו שימשוך אותם אליהם ומצאו- הרב זמיר, ההנהלה חילונית, מנהלי התוכן חילונים, והכל שם ממוסחר.
הרב זמיר כהן מוכיח את נכונותה של היהדות דרך המדע- דבר גרוע ביותר. ברגע שהנתונים שהוא מתבסס עליהם יוכחו במחקר אחר כלא נכונים- כל היהדות שהוא מחנך אליה פשוט נשמטת מרגליהם של אותם ה'מאמינים'.

וואי איזו הכפשההרמוניה

להגיד שהמטרה של הארגון היא מסחרית..?! הם יודעים למשוך את לב האנשים אבל המטרה שלו היא לחזק ואין שום סיבה שהם לא ישתמשו בדרכים פרסומיות בשביל זה, זה זיכוי הרבים

ולא הבנתי מה הבעיה בזה שיש עובדים חילוניים? 

וכאילו שהוכחות על התורה דרך המדע זה הדבר היחידי שיש שם... וגם כשכן מדברים על זה ממש לא מתבססים על זה אלא זה בנוסף ואני לא רואה למה לא להוכיח את האמת מעוד צד אז למה לזלזל...  

תגידי מה שתגידי הקב"ה אוהב אותם

אני מכירה אישית אנשים שעובדים שם.שפרינצא בוזגלו

אני יודעת מה הולך שם מבפנים.
אין לי מטרה להכפיש, אני רק אומרת מה שאני חושבת.
את מוזמנת לחשוב אחרת ממני

בכל דבר אפשר למצוא משהו רעהרמוניה

ולמה הוא לא בדיוק מאה אחוז... זה ארגון גדול והגיוני שלחלק מהעובדים שם יהיו מטרות מסחריות, אבל להפוך את זה למטרה שלו ולפסול אותו אז ממש לא.... 

אכן, דברייך נפלאים.תות"ח!

אין לי מה להוסיף, כתבת נפלא.

תודה רבה...

אני לא טועה.שושיאדית

לא טענתי שהם לא יודעים, הדגשתי שזה ליקוי בחינוך של בנות.

ונתתי דוגמא על בת אקראית.

אכן.תות"ח!

זו נקודה חשובה.

הנקודה היא שדעתם כ"כ לא נכונה ורחוקה מהאמת, שהם אינם יכולים להנחיל ולבסס את עמדתם באופן מסודר, כי זה לא אמיתי, אז התחלופה היא לזרות הפחדות וסיפורים ממינים שונים על אותם החייזרים שחיים בכוכב אחר ששמם "דתיים לאומים", וכאשר מדובר במצב כזה, בסופו של דבר האמת מנצחת ו"דברי אמת ניכרים".

לקיצונים????הָיוֹ הָיָה

תראי. את יכולה להיות בטוחה גם במאתיים אחוז ולא במאה,

אבל את פשוט תמימה שזה לבכות.

(שוב: לא יורד עלייך. זה לא את ספציפית אלא כולם. ואני לא יורד על הכולם אלא כואב את זה...)

לא קיצונים ולא נעלים. אני מדבר על *ה*מיינסטרים. ההארד-קור.

את פשוט לא מכירה את הציבור החרדי.  

גדלת בציבור מלא טוב לב, אז את לא מסוגלת לדמיין מציאות אחרת, וכשמספרים לך עליה את "בטוחה במאה אחוז שזה הקיצוניים"..

אוי אוי אוי..

הייתי משלם הום תועפות כדי שתהיי צודקת. אבל את לא. כל כך לא.

תשובה:הָיוֹ הָיָה

א. אני האחרון שמדבר מסטיגמות. אני מכיר את הציבור החרדי "מהקרביים שלו". ולא אפרט כאן איך. 

ב. כמו שכבר הבהרתי במה וכמה שרשורים בעבר, כשאני מדבר על החרדים אני לא מדבר על איש פלוני או אלמוני, אלא על הדרך והשיטה. והציבור החרדי - מכליל את עצמו בדרך הזו, הוא לא צריך אותי.

תביני שאת כל מה שתיארתי פה לא המצאתי על החרדים, הם גאים בזה!

ממילא - הטיעון של "הכללה" נופל בבור עמוק י"ט אמה...

ג. בפרט ובפרט נכון הדבר לגבי המשפחות האלו שעוסקות באירוח, אלו כבר הרבה פחות מ"הכללת ציבור שלם", והן עושות זאת בדיוק בשביל המטרה הזו. את מעוניינת לקבל תמלילים של "שיחות הכנה" מלב לאחים בשביל להאמין לי שזה בדיוק האידיאל וההסתכלות מאחורי הדברים?

(והכי הכי: הציבור שלנו אוהב הלקאה עצמית. וזה מה שקורה גם בתגובה שלך:

אנשים יבוזו לנו ויקדישו כוחות על כדי "לשרוף אותנו"

אבל כשנחשוף את זה- אז יהיו מתוכינו כאלו שיכאבו בטהרנות (אמיתית! לשם שמים!) "אתה בדיוק כמותם"...

אז מה הפיתרון? שנסתום ולא נדבר, כי אנחנו צריכים להיות הצדיקים שמקפידים על כבוד כולם..

ושהנזק ימשיך להתרחש ועינינו תראינה ותכלינה.

אז זהו, שלא. בנקודה הזו אני שובר את הכלים. לא מוכן לקבל את זה. 

"אם נבר תתברר, עם עיקש תתפתל". אי אפשר להיות צדיק'ל, שיה תמימה, מול זאבים עמוסי טקיטיקות. נקודה)

מצדדת בעד הכתוב, מובהר בדיוק.שושיאדית

@נופת צוף תקראי בעיון, בלי לרפרף.

הוא לא גרוע, אבל הוא כן טועהאחד ששורד

'כל הפוסל במומו הוא פוסל'

אוקיי, אנסה לסדר את מה שרצוני לומר...תות"ח!

יש שני דברים, הידיעה בכך שהם טועים, בכך שהם מזלזלים בנו, בכך שהם לא לומדים ולא מעריכים וחושבים שהאמת איתם ללא עוררין, זה נכון, ומזעזע לשמוע את כל הסיפורים, ואכן תיארת נפלא בהודעה שלך.

אך יש עוד עניין, שהוא הרצון שלנו ללמוד מהם.

למרות כל זה, יש עדיין מה ללמוד מהחרדים, מאורח החיים החרדי וכו'...ואם נעזוב לרגע את הזלזול והנסיון "להחזיר בתשובה", יש המון מה ללמוד מהם.

ואל תשכח, שוב, מדובר באנשים מבוססים שלא "יחזרו בתשובה" בעקבות שבת חרדים, ממש ממש לא.

ואני חולק על כבודו, הם כן לומדים, למרות איך שהצגת את זה, שזה כלפי חוץ, אותם המבוגרים שמדברים על כמה שאנחנו טועים וכו'...כשהם רואים אחד כזה ורואים אותו מול הפנים, משהו נכנס ללב, והם יודעים בעצמם שזה נכון, פשוט מכיוון שהם חשים איום על הדרך שלהם, אז הם ממשיכים לתרץ לעצמם, אך אני עדיין חושב שזה משפיע.

ובמיוחד ילדים, שיש להם אינטואיציה לאנשים, והם שמים לב לאדם בתור עצמו ובלי סטיגמות, או לפחות עם פחות סטיגמות כי למבוגרים יש ראש הרבה יותר מרובע (לא דבר בהכרח רע, זו המציאות....) ומקובע שכבר ביסס את השקפתו ואת אמונתו, ולכן דווקא להם קשה הרבה יותר לקבל וללמוד, אולם לילדים שיש להם ראש פתוח וגמיש הרבה יותר, יכולים בהחלט ללמוד, אפילו עם ה"שיחה" שקיבלו מההורים שלהם.

אז אמנם יש הרבה מה להיזהר, ויש הרבה דברים שצריכים לשים ארבע עיניים ולהיזהר בשבת הזאת, ולכן גם מבססים את אותם האנשים לפני שהם הולכים, אך בהחלט למרות זאת יש הרבה מה ללמוד מהם ואכן אני אישית מאוד רוצה ללכת ל"שבת חרדים"...

...הָיוֹ הָיָה

א. יש מה ללמוד מהם - נכון מאוד. ואני גדול החסידים של הטיעון הזה, ואולי בין הדת"לים שקיבלו הכי הרבה מחרדים (קשור למה שדיברנו אתמול באישי, שים לב)

אבל יש צורה ודרך. ו"שבתות ההחזרה בתשובה" האלו הם לא הדרך. הכי לא שבעולם. 

ב. אף אחד לא "חוזר בתשובה" בעקבות שבת כזו, אבל זה טריגר. טריגר מר, שאנחנו אוכלים את פירותיו שוב ושוב.

ג. תמשיך לחלוק... כמו שכתבתי כבר בשרשור: גדלתם במקום טבו וטהור, ואתם לא מצליחים לדמיין כזה עיוות.

אתה "חולק" ו"בטוח" שלומדים. ואני *יודע* שלא. (חוץ מיחיד סגולה נדיריםםם)

התמימות, אוי התמימות

...תות"ח!

אוקיי, אני מסכים עם זה שזו אינה הדרך האידיאלית משום שפה אנחנו כביכול "מתכופפים", אך מכיוון שאין דרך אחרת ליצור מגע עם החרדים, אין ברירה אלא לקבל זאת, ועדיף שזה יהיה המצב מאשר שלא יהיה כלל כי הם לא ישלחו את הילדים שלהם ל"שבת דתלי"ת"...

ובשמחה, אם יש לך רעיון לאלטרנטיבות חלופיות, נשמח לשמוע....

ב. טריגר מועיל.

ג. לא, ממש לא, אני אומר זאת לא כי אני תמים אלא כי אני אופטימי ויש לי אמונה באנשים.

איך הינך יודע....?

לפי מה שתיארתי, כלפי חוץ האדם ממשיך עם ה"הצגה" הזאת כי זה מאיים על הדרך שלו, אך בפנים משהו מתרחש, ועם כל הכבוד, לא ידעתי שכבודו יודע לקרוא מחשבות ולראות לליבותיהם של האנשים.

אינני תמים, אני אופטימי שמאמין ביהודים יקרים שיפקחו עיניהם בסופו של דבר, ואני מאמין בזה בכל ליבי.

...הָיוֹ הָיָה

זו לא תשובה. לא עושים דבר שטותי רק כי לא מצאו דבר אחר לעשות. סורי.

(ואגב, יש דרכים. ואכמ"ל)

ב. אם התחרדות המונית זה "מועיל" בעיניך - יהי לך אשר לך..

ג. "לא כי אני תמים אלא כי אני אופטימי ויש לי אמונה באנשים" הנה התמימות במלוא הדרתה!

לא צריך לקרוא לליבותיהם, מספיק להכירם. ואני מכיר היטב היטב. 

.

עברת הרבה בחיים צברת נסיון רב בציבור החרדימגובלת-

פיייייייייייי בלי עין הרע!!

דבר אחד אני לא מבינה ....

איך לא נשרפת????? איך עלית על זה??

אמרו לך פעם שאתה גאוןןןןן !!!

לא איום ולא נורא.....

אף אחד לא מחפש דתיים לאומיים לשרוף אותם....

תבוא לכל אח שלי בכל גיל יש לי הרבה בלי עין הרע ותשאל אותו מה הוא חושב עלייך (מזרוחניק)

תעשה ניסוי אני מוכנה לעלות לך סרטון ......

ואתה נסחף רבינו....

וגם מכליל.....

אוהה מי זו באההָיוֹ הָיָה

שאלום יאלדה

איך לא נשרפתי?! כי ראיתי את האמת הכי מקרוב שיש, עלי כבר לא יכלו לעבוד... |מקיש בראשו|

אף אחד לא מחפש לשרוף?!  

"סתם" קמו משרפות כמו פטריות אחרי הגשם? "סתם" בלי שאף אחד רצה?

פליז, ההתכחשות הזו שלכם לאמת רק מבזה אתכם.

טובטובמגובלת-

זה לא ראוי לתגובה........

מה את עושה פה אחות?שפרינצא בוזגלו

חוצמיזה שזה באמת מעניין אותי הוא לא נשרף...
@נשמה כללית

פחחחחחחחחחח...שפרינצא בוזגלו

אתה חושב שהם לומדים משהו? ממש לא! המורה שלי משפחה כזו והם מארחים הרבה בנות אולפנה.
היא לא יודעת להבדיל בין בת מאמי"ת לבין בת מרעיה, הם לא יודעים להבדיל בין החזקים לחלשים יותר, מבחינתם כולם אותו דבר, ומילא אם היו חושבים שכולם דוסים, אבל לא! הם חושבים שכולם בורים שלא אכפת להם מההלכות! אתם תינוקות שנשבו, עדיין לא גילתם את האור!
ומי שכן חושב שיש צדיקים בצה"ד בכלל טוען שהם היו חרדים, יש ניכוס גדול של הרב מרדכי אליהו זצ"ל לציבור החרדי, ואפילו שמעתי מישהי שהגדילה לעשות וטענה ש'הרב' זצ"ל הוא בכלל חרדי!!!!!!

אם זה נקרא ללמוד ולכבד אני אקרא לבת שלי שפרינצא מגדא!

...תות"ח!

נראה לי הבהרתי מספיק את דעתי בנושא פה בשרשור, רק אכתוב בקצרה שאני אכן מסכים איתך שיש פה משהו לא תקין ולא טוב, אך בסופו של דבר אני חושב שזה כן משפיע, ואם אנחנו נוותר על הדבר הזה, לא נוכל באף אופן ליצור קירוב, כי הם בחיים לא ישלחו את הילדים שלהם ל"שבת דתלי"ם", ולכן, במקרה הזה ניאלץ לקבל את המתכונת הזאת ובעז"ה נקווה שיהיה טוב...

...רחל יהודייה בדם
ברשותכם אני אפסיק להגיב כאן, כרגע אני רוצה לחשוב
חלק מהדברים שנכתבו היו זרים לי מאוד, נכון שגם איפה שאני חיה יש אי אלו הנחות שגויות, אבל לא ככה.

ובכלל , נכתבו כאן דברים שפשוט גורמים לי לרצות עכשיו לחשוב אז..
.
חייבת להגיברחל יהודייה בדם
בחיים אל תתנה את טוב הלב שלך בטוב ליבם של אחרים,
זו טעות עצובה.
תן לטוב להשפיע ולא על הרע להשפיע עליך ולהפוך אותך בדיוק למה שאתה לא אוהב.

לא משנה מה, תבחר להיות טוב.
נכון.תות"ח!

קטנות הנפש של אותם אנשים אינה צריכה להפוך אותך גם לקטן ולהוריד אותך מגדלות הנפש לקטנות, אנחנו לא צריכים לרדת לרמה שלהם, אנחנו נעשה את ההשתדלות שלנו, ובסופו של דבר אני מאמין שיכנס בהם שכל ובינה להבין שיש להם הרבה מה ללמוד מאיתנו, אך ההבנה הזאת שתרד לליבותיהם מן הקב"ה אינה יכולה לבוא לולי השתדלותינו בעניין ואם לא נוותר בסופו של דבר זה יקרה.

דבר אחד אני רוצה לומר לסיום: בסוף האמת מנצחת. ניכרים דברי אמת. כל השקר שלבש כל מיני צורות יפרח ויעבור מן העולם ותתגלה האמת, ולכן עלינו להמשיך להאמין בה וליישם אותה הלכה למעשה בלי לחשוש מאנשים כאלו.

ואוו אם קראתי את כל האורך הזהשושיאדית

סימן שממש הזדהיתי וזה סופר נכון!

כל מילה אמת.

לגבי השיר "יצחק אלחנן" אני זוכרת, שמעתי אותו לפני 4 שנים בערך פעם אחת, כי בת דודה שלי ממש התרגשה ונתנה לי לשמוע, כשהגעתי לקטע שהוא שר על "גהינום" אני נחרדתי!!! בן אדם שעבד למען אנשים, היה אדם טוב, גמל חסדים, אהב את הקב"ה עבד אותו מתוך שמחה - זה גהינום? ההגזמה פה והקיצוניות נוראית!!!

זה ממש לא אתי לתת מסר כזה בשיר, ועוד לדון בכזו אלגנטיות בעניינים של עולם הבא, שהם מדמים לחשוב את זה או "גן עדן" - שזה עילוי מתמיד שלא יודע שום דבר חוץ מללמוד, אני ממש לא מעריכה את זה!

בן אדם צריך להיות בן אדם צדיק ולמדן, לא רק צדיק ולמדן.

הוא צריך להיות איש משפחה, איש אמת, איש חסד, בעל! אבא! מה עם כל זה? זה לא מצוות?? רק ספר תורה?

אני לא מזלזלת בלימוד תורה ח"ו, אבל אני סולדת מאותם אלו שחושבים ש"רק תיירה" זה החיים, כי זה לא.

ועל ה"חומה" שבונים, אתה כ"כ צודק, דנתי על זה רבות!

שזו אינה דרך אידיאלית לחינוך, יש אנשים מאד מסויימים שיכולים לעבוד את השם בצורה הזו, יש כאלו שלא! ואת אלו שזקוקים לקצת יותר רגש, אמפתיה ותמיכה - הם פשוט משפילים! מזלזלים בהם! לא נותנים להם כוחות להגשים את מי שהם יכולים להיות!!! פשוט אנשים טובים, עם לבבות ענקיים נזרקים לרחוב! למה? בגלל שלא מספיק העריכו את העולם הרגשי המלא שלהם! לא נתנו להם לבטא את עצמם כמו שהם צריכים! לא דיברו אליהם בשפה שלהם!!

זה כואב לי מאד!!

כואב לי לראות הרבה נשמות טובות באמת(!!) שאני מכירה, פשוט נעלמים מהמפה ונמחקים לאט לאט... כי פשוט לא היה להם מספיק כח להתמודד עם הדבר הקשה הזה...

לא נתנו להם למלא את החסר בלב, אז הם מצאו דברים אחרים...

בהקשר הזה, אני ממש תומכת בלשלב בחינוך כל הזמן רגש ואהבה, שיהיה תוכן בלב, תוכן קדוש, טהור.

אני פחות תומכת ברעיון של להחדיר ולחנך לחוקים בל יעבורו, כי זה לא נכנס ללב, לא מתחברים אליהם באמת, ואז, כשאדם מגיע לשלב בו הוא צריך למצוא נחמה איפשהו... אם מלאו אותו בתוכן טהור - הוא ישתמש בזה! אם לא... הוא יחפש במקומות אחרים, ואם לא טרחו לבנות לו אישיות חזקה, הוא יפזול למקומות אחרים - לא כל כך טהורים.

גם על הסיגריות חשבתי,  ודיברנו על זה המון, אני וחברותי לכיתה, על רב הסמינר שמגיע אלינו לכיתה אחרי חצי שעה של עישון... (חוץ מזה שאנחנו נחנקות לגמרי וזה ממש לא מנומס לתת לאנשים להרגיש לא בנוחועוד לצפות מהם להיות מרוכזים...) חשבתי על זה, אם מרצים לנו כל כך על דחיית סיפוקים, התגברויות, יציאה מהתמכרויות וכו'.... למה שלא יראה לנו דוגמא אישית? ברצינות! דמות חינוכית אמורה להבין לבד שהיא לא יכולה ללמד אותנו משהו שהיא בעצמה לא יודעת...

לגבי המסיכות - רק מיעוט ממש מועט חשב שזה "בשביל חרדים" וכל זה... זה לא כ"כ נכון, פה אני אבוא לטובתם, לפחות מי שאני מכירה, שמרו על הכללים, ההנחיות, התמסכו, התרחקו, התחסנו - הכל.

יש מיעוט - לאו דווקא חרדי - שסובר כל מני קונספירציות, ושישתגעו להם לבד, לא מתכוונת לדון בזה.

נכון שיש גישה שהיא "אנטי" אנטי לכל מני דברים שאנשים טובים הביאו לעולם, אם לא הכריז על זה אחד העסקנים משלהם, אז זה לא כשר...

עזוב, באמת שהכל פוליטיקה.

צריך לדעת לתמרן, לסנן, ולהשתדל ללמוד את הטוב מכל הצדדים.

תות"ח!

נכון, כל הדברים הללו הם דברים כואבים שלפי דעתי יש בציבור החרדי ופשוט לא נתפס איך הם ממשיכים.

בעיקרון כל השיטה שלהם היא שיטה "גלותית" כזאת, התורה שלהם היא תורה מצומצת של ארבע אמות על ארבע אמות, ממש כמו בגולה, שאינה נפוצה החוצה לשאר המגזרים ונשארת בתוך החומה שהם בנו לעצמם (אגב, בגולה זה היה טוב, אבל התקדמנו, אנחנו עכשיו בארץ ישראל...)

לכן גם מודגש אצלם מאוד מוטיב ה"שואה", שאמנם זה דבר שחשוב לזכור, אך לא זאת כל המשמעות, המשמעות הרבה יותר גדולה מזה, המשמעות היא להרים את החול אל הקודש, להופיע את שם השם בעולם בכל רבדי המציאות, אנחנו בארץ ישראל, לא בפולין...!!

זה בערך בשיטה שלהם בעניין הזה, אם לסכם...

ומזה נובעים כל מיני דברים....

ולגבי המסכות, אמנם זה לא כל המגזר, אכן היו חרדים ששמרו, וזו הכללה להגיד שכולם לא שמרו, ואני בהחלט לא מצדיק את ההתנהגות של החילונים, התנהגות פשוט מזעזעת שנובעת מסטיגמות, ואכן הייתה רדיפה בקורונה לחרדים ובעוד שפותחים את הקניונים והחופים והברים היו פתוחים, יצאו על החרדים שהשאירו את תלמודי התורה פתוחים, וכן בזמן שתל אביב הייתה בין הערים עם הכי הרבה הדבקה בארץ, כל רשימת הערים האדומות כללה ערים חרדיות שהייתה בהן הדבקה הרבה יותר נמוכה מתל אביב, ולמרות זאת לא הופיעה שם איזו עיר חילונית ברשימה...

זה אכן אני מסכים...

אך אני אומר, זה לא משהו נקודתי וחרדים ספציפיים, יש תופעה בציבור החרדי והוא מבוסס על הגישה הנ"ל שהזכרתי, ועל אותה תופעה הבעתי את דעתי עליה....

לא נותר לי -שושיאדית

אלא להסכים, אתה פשוט כותב הכל, באמת.

פשוט הכל נכון.

...תות"ח!

אכן, תודה רבה...

אוקיי, בוא נסכם...תות"ח!

השרשור התפזר לי יותר מדי ואני צריך להתקפל מפה, אז אנסה לסכם את דעותיי שנכתבו בהרחבה פה בתגובות...

בציבור החרדי יש הרבה בעיות והרבה דברים כואבים שזועקים לשמיים וצריכים שינוי גישה דחוף.

והרחבתי רבות במה בדיוק באופן ספציפי וגם ניסיתי לדקור את הנקודה מדוע הם באים בגישה כזאת.

עד לפה כמעט כולם הסכימו, ובמיוחד ה"עריקות" שבינינו: @שפרינצא בוזגלו ו@שושיאדית....

אך יש נקודה שעליה נחלקתי עם @נשמה כללית, לגבי "שבת חרדים" האם זה מועיל וטוב.

כתבתי על כך בהרחבה, אך אכתוב פה בסיכום את דעתי על זה...

אנחנו מאמינים שעלינו ללמוד מכל המגזרים, כולל החרדים, ויש לנו המון מה ללמוד מהם...

לצערינו, החרדים לא ששים לשתף עם ההיכרות והמפגש המשותף הזה פעולה, כי הם חוששים מאיתנו ומרגישים תחושת איום על דרכם ממנו. (וזה מראה שזו לא האמת, מי שהאמת איתו לא אמור לפחד מכל אחד ששונה מדרכו, הוא יודע שהאמת איתו והוא ינצח...)

ולכן, הדרך היחידה שלנו בתור דתיים-לאומים לפגוש חרדים ולהכיר אותם מקרוב, היא ללכת ל"שבת חרדים" וליצור מפגש כזה.

נכון, זה פחות אידיאלי, המצב האידיאלי הוא שנפגשים באופן שווה, באופן שיש "כוחות" וכל אחד לומד מהשני, ולא שרק אנחנו לומדים מהם, והם בצורה מתנשאת לא לומדים מאיתנו.

אני מסכים שזה פחות אידיאלי, אך מכיוון שזו הדרך היחידה, אין מה לעשות, וצריך ללכת אליה...

ועוד משהו שעוזר ב"שבת חרדים", שלמרות הגישה החרדית המתנשאת הזאת, לפני שהם פוגשים דתי לאומי פנים מול פנים עוד אפשר לספר לעצמך את השקרים האלו ולהאמין להם, אך כשרואים דתי לאומי מול העיניים, משהו משתחל ללב, למרות כל ההגנות.

אמנם, ברגע שתהיה "ביקורת" על הדרך של אותו חרדי, ופתאום תישאל השאלה: "רגע, אולי יש אמת במה שהוא אומר?" מיד החרדי ירגיש תחושת איום גדולה ויקים מגננה שתעצור מהדברים לחלחל ולהיכנס, אך משהו אכן נכנס, והוא לא יכול לעבוד על עצמו עד כדי כך, ולכן אמנם הוא אולי לא ישתנה בפועל מזה, אך אכן משהו בתפיסה ובלב שלו ישתנה מזה, וברגע שלא תהיה חברה חרדית שלא נותנת מקום לדברים האלו, ההבנה הזאת והשאלות האלו יצופו ויעלו, ואם לא יהיו שבתות כאלו אולי הם עדיין ישארו בדעתם.

בקיצור, חושב שהחרדים כן מקבלים משבת כזאת, למרות כל המאמצים האין-סופיים שלהם לא לקבל, וזה דבר חשוב...

ועוד משהו חשוב, כמובן שאם יש חשש שמישהו "יחזור בתשובה" בעקבות שבת כזאת, לא לשלוח אותו, אך אם מדובר על מישהו מבוסס וחזק בהחלט יכול ללכת לשבת הזאת ולהישאר נחוש בדעתו ואפילו בעקבות התקיפה הזאת הוא יצא יותר מחוזק ומחושל בדעתו וזכה לראות חרדי  מול העיניים ולקבל את מה שיש לקבל מהחרדים.

זהו, עד לפה, נראה לי שהסברתי את דעתי מספיק, אם בכל זאת חולקים עליי, אין בעיה, לא נראה לי שיש מה להמשיך בדיון כי זה לא יגיע להסכמה משותפת משום שאני "אופטימי" ומאמין בטוב של האנשים ואילו מי שחולק עליי חושב שאני "תמים" ואני אומר את זה רק מתמימות, אני לא אומר את דעתי מתמימות, ואשמח אם תנסו להתייחס לדעתי באופן אובייקטיבי, כי לדעתי דבריי לא נובעים מחוסר הכרת המציאות או תמימות, ואפשר לראות באופן ברור מדבריי שאני לא עיוור ורואה את הבעיות והמומים שלצערינו קיימים בציבור החרדי.
שכוייח ולילה טוב לכולם...!!

@רחל יהודייה בדם

@נשמה כללית

@היום יהיה שמח✨

@נופת צוף

@שושיאדית

@שפרינצא בוזגלו

@ילדה998

@הרמוניה

@ישראלית❤🇮🇱

@מח"פ

@סנובול

סיכמת יפה ומדויק!ילדה998

תודה רבה...!!תות"ח!

שמחתי לקרוא את תגובותיכם, באמת...

ושכוייח לפותחת השרשור...

לא תכננת שזה מה שיקרה, אה...?

חחחח כןילדה998

אבל לפחות היה מענייןקורץ

באמת עקבת?שושיאדית

ומה המסקנות שלך?

יאפ עקבתיילדה998

ותודה גם לך!!

באהבית שושיאדית

תות"ח!

אכן, היה מאוד מעניין...

תראו לאיפה הגענו שחברות שלי נקראות עריקותמגובלת-

........ @שושאידית

...מגובלת-

....... למה זה לא מתייג לי?

צודקת, לא מחמיא בעליל...שפרינצא בוזגלו

נקרא לעצמינו חוזרות בתשובה שלמה?

יותר טוב....מגובלת-

אבל זה לא נכון..........

אז איך תקראי לי?שושיאדית

אצל חרדים, חשוב מאד ההגדרה והתיוג

מושפעת ערוץ 7 מגובלת-

לע... פחותשושיאדית

לא נזכיר לך ריכולים מלפני שנתיים...

תזכירימגובלת-

אמ... ממש אאוטינג לכמה חשבונות מייל...שושיאדית

חחח אז לאמגובלת-

הכי נכון שישהָיוֹ הָיָה

במהרה בימינו תזכי גם את לחזור בתשובה שלמה

אמןןןןןןןןן תתפלל עלי....מגובלת-

אני לא בטוח שאת רוצה...הָיוֹ הָיָה

יותר נכון: די בטוח שלא...

ברור שאני רוצה לחזור בתשובה!!מגובלת-

כמובן, כולנו. אבלאבל: במשמעות המדוברת כאן....הָיוֹ הָיָה

למה לי?מגובלת-

אני לא רוצה להתחתן עם מישהו מכם...

מעדיפה את ילדי חרדים...

את לא רוצה להתחתן איתי?שפרינצא בוזגלו

מפסידה.

למרות שאני לא רוצה אותך- אז נסתדר *

הלו הלוומגובלת-

את שלי לנצח!!!!! 

בלי לבגוד!!!!!!!!!!!

נו, זה מה שאמרתי. גאון שכמוך.הָיוֹ הָיָה

שאת לא רוצה לחזור בתשובה שלמה

אני רוצה!!!מגובלת-

אתה פשוט טמבל

ממתי לחזור בתשובה , זה לשנות דרך בעבודת ה'....??

אני טמבל? נו נוהָיוֹ הָיָה

לחזור בתשובה זה לעשות את רצון ה' במלואו.

אם כעת לא עושים אותו במלואו - אז אכן צריך לשנות דרך.

לא מוצא מה הטמבליות פה.

כי אתם מדיינים שעה שהחרדים חושביםמגובלת-

שרק הדרך שלהם נכונה ומוחקים אתכם

ואז אתם אומרים את אותו דבר??

טמבל זה לא מילה...............

לא התדיינתי על זה מעולם.הָיוֹ הָיָה

יש מצב שטמבל זה מי שקורא דיון ולא שם לב על מה הדיון בכלל?

תעשי חושבים דחוף, יאלדה.

אני אשתדל....מגובלת-

פירוש: את *לא* באמת רוצה לעבוד את ה'...שפרינצא בוזגלו

אני מאוד רוצהההמגובלת-

אחרת למה לי חיים?? 

אבל בדרך שלי

ה' קובע מה הדרך הנכונה- לא את שפרינצא בוזגלו

גם לא אתמגובלת-

נכון, הספרים מוכיחים שהדרך שלי היא הנכונה בעיני ה' שפרינצא בוזגלו

הספרים?מגובלת-

דרכים רבות בעבודת ה'....

תעשי כדרכך.....

שה' יהיה בעזרך..

שתזכי לבעל כמו *******

קיצער אין לי כח לבלבל במח 

אתם פתטאים ברמות!!!

בואי לא נחייך? כואבת לי כבר הלסת...שפרינצא בוזגלו

איך עושים פרצוף כועס?

הן קראו לעצמן ככה...תות"ח!

אני לא נידבתי את השם...

ואכן, את צודקת, זה באמת לא שם הולם, הן החליטו והגיעו למסקנה שהדרך של החרדים היא אינה הדרך הנכונה והצודקת ועברו לדרך אחרת שהיא הדרך של ה"דתיים-לאומים", זו אינה נחשבת בגידה או משהו כזה.

ואינני חושב שזו בעיה לחשוב שמי שמחליף דרך בעבודת השם זו נחשבת "חזרה בתשובה" משום שלפי הרב זצ"ל גם התעלות ושכלול הקיים זו נחשבת חזרה בתשובה ואפילו יותר גדולה מאשר חזרה בתשובה מהחטא, אז גם אם לא נגדיר את מי שחרדי כ"חוטא", ההגדרה הזאת עדיין נכונה.

וכל אחד חושב שהדרך שלו היא הנכונה, כך שבכל מקרה לא אגדיר את מי שהפך להיות דת"ל כמי שנסוג אחור, בוודאי שאחשוב שהוא התעלה והוא עושה את הדרך היותר נכונה וטובה בעבודת השם, ויש גם לחרדים זכות לחשוב ככה, אך אני אתווכח איתם ולא אסכים איתם, והבעיה היא שהחרדים הרבה פעמים "ראש בקיר" ואי אפשר לנהל דיון ככה, מה גם שהם מחרימים בצורה מכלילה את כל הדת"ל ולא מכירים ברבנים שלהם ומזלזלים בנו וחושבים שאין בנו תורה ולא יודעים ללמוד ואין לנו יראת שמיים ואנחנו לא נחשבים וכו'...וכו'...ופירטתי כבר בהודעות הקודמות את כל הבעיות שיש בתפיסה החרדית, לעומת זאת, כל הדת"לים מכירים את הרבנים החרדים ויש להם כבוד גדול אליהם והם אף גם הולכים אליהם לפעמים והכל, וגם לא מתביישים ללמוד מהחרדים בעוד שלחרדים זה "לא בכבוד שלהם" חלילה ללמוד מ"הציונים הכופרים" וחלילה שהם ישתפו פעולה עם מישהו שהם לא מסכימים איתו, וכל מי שהם אנטי נגדו הם אנטי עד הסוף, זה נראה לי בא בחבילה, שמכיוון שהם ראש בקיר בתפיסת עולם שלהם ובהשקפה שלהם, הם גם לא יכולים בחיים להיות מורכבים ולהיות מכילים של כמה דברים במקביל, יכולה להיות להם בלב או אהבה או שנאה, או הכלה וקבלה, או הפרדה ודחייה, קשה להם לשלב בין הדברים, ולעומת זאת הציבור הדתי לאומי שהגישה והתפיסה שלו היא לא לוותר על אף ערך ולהילחם על כל הדברים ולשלב בין הקודש לבין החול וכו'...אז טבעי שגם נהיה יותר מורכבים ונדע מצד אחד לחלוק על החרדים וכו'...ומצד שני לקבל.

כמובן, אני מודע שגם בציבור שלנו יש בעיות, זה לא סותר...

@נשמה כללית

מוזמן להדיין איתי על מה שתרצהמגובלת-

אני לא הולכת ראש בקיר...

ומסכימה איתך זה לא נקרא חזרה בתשובה...

אני לא רואה בזה פסול..

אבל זה פשוט לא מה שקרה

אוקיי...תות"ח!

בעיקרון כבר כתבתי את טענותיי פה בשרשור, בעז"ה בלנ"ד בהמשך...

בסדר, שוב, לא דיברתי עלייך או על חרדי פלוני באופן ספציפי...

מה, אמרתי שזה כן נחשב חזרה בתשובה, תקראי שוב את הודעתי...

מה זאת אומרת "לא רואה בזה פסול"?

תקראי שוב, את לא רואה בגישה הזאת בעיה...?

אם כך, זו הבעיה הכי גדולה, שלא מבינים שזו בעיה...

ואכן, זה לא מה שרה בלשון עבר, זה מה שקורה ממש עכשיו בציבור החרדי, שלצערינו לא השתנה מאז קום המדינה בכהוא זה, וזו בעיה מאוד חמורה שהוא לא השתנה, שכן בעבודת השם ובכללי אנחנו בני אדם ולכן אנחנו צריכים להתעלות, ואם ציבור "נתקע" ולא השתנה במשך כ"כ הרבה זמן, זה מראה שהפגמים והמומים, שיש אגב לכל ציבור, נשארו ולא טופלו, משום שהחרדים "המושלמים" לא צריכים להשתנות, אין להם לאן לשאוף או מה להשתפר, פשוט הכל מושלם, תקשיבי, אין מילים...

לפחות הציבור הדת"ל יודע שהוא אינו מושלם ואכן יש גרף של עלייה בכל התחומים כמעט ואפילו בלי זה, לפחות יש הכרה בכך שאנחנו לא מושלמים ומנסים ללמוד מאחרים ולהשתפר במה שיכולים...

@נשמה כללית

טוב מאוד כתבת. מילה בסלעהָיוֹ הָיָה

@מגובלת-, תקראי את זה שוב ושוב כמו ב"סדר מוסר"...

הוא כותב מגילות וקשה לי עם זהמגובלת-

השתדלתי לעקוב...

בעיההָיוֹ הָיָה

את לא משקיעה כדי לברר ולהתדיין. זבש'ך.

אני מוכנה להדיין איתך באישי בלי לקרא מגילותמגובלת-

תעביר לו מסקנות

הבעיה שרק אתה צודק

ומי שחושב אחרת יש לו בקיר בלי דעה...

דיון דורש השקעה. זה לא הולך בסיסמאותהָיוֹ הָיָה

והתגובה שלך היא מה שמסביר הכי טוב למה אני טוען שאני צודק:

כי אני בא עם נימוקים וראיות, שבדקתי ודנתי והשקעתי והקזתי דמי לברר את האמת

ועונים לי בסיסמאות, של אנשים ש"אין להם כח" להשקיע ולקרוא ולברר, אז הם עושים מה שהם שמעו בבית יענ'קב... וזהו זה.

אז כן,  כשככה מתנהל ויכוח, כנראה שאני צודק...

ביום שזה יהיה הפוך - זו תהיה ראיה שהצד השני צודק

בנת?

לא הבנתי...מגובלת-

במה אתה צודק?

כל עוד לא הוכחת שהוא לא צודק- הצדק איתו.שפרינצא בוזגלו

אז כרגע הוא צודק בכל טענותיו

רגע נשמ"כ, מהם טענותיך?

חחחחחח את סתומהה....מגובלת-

אדוני היקר שתהיה בריא מה אתה אומר ללכת לעשות ברור חוזר?מגובלת-

אז היי, אני חרדית!!

כזאת שלא שונאת מזרוחניקים 

כזאת שמעריכה אותם ממש!!

התורה שלנו היא לא תורה גלותית ולא מצומצמת... !!!!!!! (סלח לי זה עשה לי צמרמורת )

"התורה שלנו" לא המצאנו אחת חדשה ובטח לא גלותית ומצומצמת...

בקשר לסיגריות, זה היה בהכללה ואתה אכן צודק יש מעשנים ואולי הרבה... זה לא בסדר

בכל מקרה אנשים הגזמתם!!!!!

....תות"ח!

אוקיי, לא אמרתי שכל החרדים שונאים מזרוחניקים, עייני בכל התגובות שלי ותראי...

וכל הכבוד לך, לא ברור מאליו...!!

ולצערינו את בתוך קבוצת (אם בכלל זה נחשב קבוצה...) מיעוט בחברה החרדית, רובם ממש ממש לא כמו שאת מתארת, אלא ההיפך.

אכן, כאשר פוליטיקאי שמייצג את הציבור החרדי לא נלחם על דברים שקובעים את הצביון היהודי במדינת ישראל ואת זה עושים רק הפוליטיקאים של הדת"ל והוא נקנה בכיס הקטן של ביבי כי הוא דואג רק להעברת תקציבים לישיבות, אם בשביל תקציב לישיבה אותו חרדי יכול לוותר על דברים שהוא אמור לפרוש עליהם מהממשלה, זה אבסורד ומראה כמה שהתורה שהם לומדים אמנם יש ללמוד מהלימוד שלהם בדברים מסויימים אך זה מראה על תורה קטנה וחסרה שהיא לא "תורת חיים", לא משפיעה על כל רבדי החיים כמו שהיא אמורה להשפיע, וכאשר הסיבה שאני לומד תורה זה לא כי אנחנו בארץ ישראל וצריך לחזק את התורה ולקדש את החול ואת כל רבדי החיים ולפעול מתוך תורה אלא כי "רק תיירה" ומי שנמצא בחיי המעשה בזים לו בציבור החרדי, ולכן זה מראה שהתורה שהם לומדים היא תורה קטנה שנמצאת ב"ארבע על ארבע אמות", ממש כמו הגלות, ולא מתרחבת ומופיעה גם בחול ובשאר החלקים בעם ישראל. (בוא נשאל ככה, כמה גרעינים תורניים יש לציבור החרדי...? ועוד דוגמאות רבות...)

בקיצור, לא הכללתי, כתבתי כבר בשרשור פה שלא הכללתי, סליחה אם זה לא היה ברור, אך באופן כללי לצערינו זה המצב בציבור החרדי וצריך להכות על ליבנו ולהודות, אין בזה בושה, ובמקום להצטמצם בארבע אמות לנסות ללמוד מאנשים, להרחיב קצת את ההסתכלות הצרה והחד גונית.

נכון, לא המצאתם אחת, כי אתם הולכים בדיוק כמו שהיה בפונוביץ', אך אתם שוכחים שפונוביץ' הייתה בגלות ועכשיו אנחנו בגאולה בארץ ישראל, והמצב שונה, ולכן צריך לפעמים לשנות דברים ולא להיות מקובעים ומרובעים בלי דעת, וזה שבפונוביץ' לא למדו אמונה זה לא אומר שבארץ ישראל בישיבות החרדיות לא צריך ללמוד אמונה וכו'...

אכן אני צודק, וזו בעיה ותופעה חמורה שפשתה בכלל הציבור החרדי וצריכה שינוי תודעתי דחוף, ולא הכללתי אף חרדי ספציפי, דיברתי פה בשרשור על בעיות בציבור החרדי, באופן כללי, לא דיברתי על פלוני או על אלמוני.

ולא הגזמתי כלל, לצערי זו המציאות...

@נשמה כללית

ממש.........שושיאדית

שאני אפרוש פה את כל מסכת ההרצאות שלך על מזרוחניקעס?

יס יסמגובלת-

....תות"ח!

נו, השרשור צלח...?

בדיוק עכשיו חשבתי על זה...שושיאדית

חח

נכתבו פה המון המון מילים, עובדות דעות ראיות ועדויות, כל מי שרוצה לצפות - מוזמן.

ואם יש לך תיוגים של אנשים שישמחו- תתייג.

תודה רבה, שמחתי לקרוא את השירשור. אגב לא הגבתי כי לא נכנסתימתנחל בראבק

ביום הצמאות והזכרון

בשמחה...!!תות"ח!

לפחות פה תייגתי אותך, אה...?

אה, הבנתי, כל הכבוד לך...!!

כן, טוב שתייגתני.מתנחל בראבק

כמו שאמרתי השקפה זה מהביתילדה998

ההורים שלי מחנכים אותנו מאוד טוב ואני יודעת לסנן לעצמי והייתי צריכה לבדוק באמת מה מתאים השקפה הייתה החיסרון היחיד וזה רק נטו המורות

מביןהיום הוא היום
זה באמת מסובך. אין לי רעיון.

אני בעד לעשות מה שאתה מאמין בו ולהיות במקום שמאפשר את זה ולא צריך להתחבא שמא תיפגע.

מאד קשה לי שעושים ככה סימון לאנשים ואחרי זה גם זה פוגע בשידוכים במגזר החרדי וכולי. זה גורם להסתרה מאד מורכבת
..שושיאדית

אנשים חושבים שחרדים, פירושו דרגה אחת יותר בשמירת תו"מ, זה אולי לפי הסטטיסטיקה, נראה שכך.

אבל זה ממש לא מבוסס ככה.

חינוך חרדי, הוא חינוך בהשקפה שונה, אלמנטים שונים, ערכים שונים , זה לא "יותר צדיק", זה אולי "יותר שמור" ומי שזה מתאים לו - שילך אליהם.

אבל אני רואה את הכנות שלך, הרצון האמיתי להיות צנועה, טהורה ובת של מלך - זה מרגש, ואני מכירה בנות כאלו.

אבל שימי לב, קיבלו אותך למקום לא רק כי את דת"לית צנועה וצדיקה, אלא כי יש לך פוטנציאל בשבילם - זה נשמע מזעזע שעושים עסקים על חשבון נפשות, אבל זה פחות או יותר הולך ככה...

שתקבלי את ההשקפה שלהם גם את, כמו שהיא.

כי אנשים אוחזים שחרדי זה יותר חזק.
(זה יותר חזק מבחינת שמרנות, אבל דרך חיים שלא כל אחד מסוגל להתחבר אליה בשלמות, לכן רובם רק שמים חליפה עם סטיקר של "אני חרדי" והשאר... השם כבר יעזור...)

את באה בשביל לקבל, לשמוע ולהתחזק, זה מקסים.

אין המון בנות כמוך ודווקא בגלל זה את נמצאת שם, כי פשוט רוצים שתקבלי גם את ההשקפה שלהם, לאט לאט את תראי, ככל שתתקשרי יותר להנהלה - כך ההשקפה שלך תשתנה לצידה.

מקום שאדם אוהב להיות בו, הוא מתחבר אליו, ומהר מאד תמצאי נקודות משותפות ותביני בעצמך את ההשקפה החרדית.

אם זו הדרך שבחרת - מאחלת לך הצלחה וס"ד.

אבל שימי לב שלא מנצלים את התמימות שאיתה באת ביחס לנושא ה"השקפה".

מסכימה שחרדי זה לא יור דתיילדה998

אין מה להשוות בין בני דודים שלי ממיר לדודים שלי ממרכז הרב!!שתיהם מקפידים קלה כבחמורה באמת שאין שום הבדלל עבודת ה שונה אבל התורה והמצוות לא שונים וההלכה נשארת אותה הלכה

לגבי ההשקפה נחכה ונראהקורץ

שלום..באולפנה...

אני עד כיתה ו' למדתי בבית יעקב, ובכול הצפירות כולם ישבו. ורק אני עמדתי.. ובאתי כחול לבן. 

היו פעמיים שאמרו ל "ציונים" לא להגיע בימים האלה לבית הספר, כי זה נותן דוגמא לא טובה. 

ואני ילדה יחסית עקשית, ואני הגעתי בכוונה ועמדתי, ואמרתי גם לבנות שבסגנון שלי לעמוד, כי הם התביישו מהמורה.

לא אומרת שבכול המוסדות החרדיים, זה ככה. 

אבל לצערנו התרבות של החרדים זה לא לעמוד בעצירה. 

וגם היום, גרדתי בנות באולפנה לקום בצפירה. ולא להתיישב בכוונה ולדרוש צומי. 

ולמה עומדים? 
זה כמו נגיד שרב נכנס, אנחנו עומדים כדי לכבד אותו. 

ככה בצפירה. 

ומחילה המורות שלך ממציעות שטויות, כדי שלא תעמדי. 

גם לי בבית ספר החרדי המציאו שטויות, כדי שאני לא יעשה כך וכך..

ואיי כל הכבוד על האומץץ באמת;)ישראלית❤????????
יישר כוח...!!תות"ח!

ככה צריך לנהוג, כל הכבוד...!!

אני לא מבינה איפה הבעיה?מגובלת-

הציבור החרדי דוגל שלא עומדים בצפירה זה ההשקפה

וזה לא תרבות זה אידיאולגיה ...

רוצה לעמוד?? 

אל תלמדי במוסד חרדי

רוצה ללמוד במסד חרדי ולעמוד ,הגיוני שלא יסתכלו על זה בעין יפה

...באולפנה...

אני למדתי במקום שהרבה "ציונים" למדו שם, ורק בודדות עמדו בבטחון. 

צריך לכבד כול ציבור, וסגנון. 

יש כאן הרבה טעויות על חרדיםסנובול

הם ממש לא מה שאתם חושבים

יש לי חברות חרדיות..וההורים שלהם עובדים(לא כמו שכתבו כאן)

ולהרבה מהם יש טיקטוק ואינסטגרם

יש את החזקים יותר ויש את הפחות...

את כותבת ככה בלי לקרוא את כל התגובות...שושיאדית

כי הטוענים בעצמם הם חרדים.

ולא "מכירים מקרוב חרדים"

חחח אבל קראתי חלק...סנובול

לא מספיק.שושיאדית

חח כן...סורי .טעות שליסנובול

אלה שיש להם טיקטוק ואיסטגרם הם ה"חרדים מודרניים" שאפילומתנחל בראבק

דת"לים "לייט" יותר טובים מרובם בעבודת ה', סליחה על ההכללה והם לא ציבור חרדי מיינסטרים, ואליהם לא מגיעים בשבת חרדים.

למה אתה חושב שדתלישראלית❤????????
פחות טובים מחרדים בעבודת ה'?? (ככה הבנתי...)
אם כבר ההפך..
הבנת לא נכון, הכוונה היא שדתי לאומי לייט הוא קצת חפיפניקמתנחל בראבק

לפעמים, נקרא לחרדים וכאלו שבקיאים בעניין לשאול אותם על החרדים המודרנים @שושיאדית @שפרינצא בוזגלו @נשמה כללית @ועוד כמה ששכחתי אולי

דת"ל לייט (בנט) זה המקבילת הדת"לית לחרדים מודרנים.שושיאדית

בנט הוא די קיצוני בקרב הלייטיםמתנחל בראבק

לא רק בנטשושיאדית
יש המון
הופתעתי לראות שיש לא מעט בנות במצב הזה. גם אחותי ככהנוגע, לא נוגע
וזה מעצבן אותה וכמה מהחברות שלה
לא הבנתי.יש לה טיקטוק או שלחברות שלה יש?סנובולאחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך