משו שקצת מפריע לי בעשרה בטבת-אורושקוש
קצת מציק לי שהיום הזה הוא גם יום הקדיש הכללי. יצא לי כמה פעמים לראות שבעשרה בטבת מקדישים הרבה זמן לשואה ופחות לסיבה המקורית לצום. במיוחד שהצומות האחרים על בית המקדש יומאים בחופש ואז יוצא שכמעט אין התיחסות לחורבן בית המקדש בבתי ספר..זה קצת הרבה עצוב. כי הרבה חברות שלי לצערי אפילו לא צמו וכל הטקס שהיה על בית המקדש לא עניין אותם..כי ככה איאפשר שכמעט לא מתייחסים לבית המקדש..
ואני ח"ו לא מזלזלת באנשים שנרצחו בשואה מגיע להם הרבה יותר מלהיות עוד סיבה לצום עשרה בטבת.. אבל בכ"ז אני חושבת שלפעמים מזלזלים קצת במה שהיה שם התוך החומות של ירושלים..אולי בגלל שזה היה מזמן אבל זה לא נכון! לא היה שם יותר טוב ממה שהיה בשואה...
נמאס כבר מטקסים על השואה.לוטמניה

גבירתי את חיה בסרט.קוגל ירושלמי
היה שם הרבה פחות גרוע מהשואה.
^^^צודקת לחלוטין!!ii
יש לנו נטיה 'לזלזל' בשואה.
זה היה אולי הדבר הכי קשה שהיה לעם היהודי, ביחד עם שיעבוד מצרים.
אני לא רואה משהו יותר קשה מזה.
ממש לא בטוח שזה היה פחות גרוע מהשואה..!!מישי אחת...
בכל זאת, המוני יהודים נהרגו... נראלי שכתוב שרחובות ירושלים הפכו לנחלים של דם,
ובית המקדש נחרב!!!
שזה משו שאנחנו אפילו לא יכולים לתאר, מה זה החורבן הזה!!!!
ובשואה?ii
לא היו נחלים של דם, לא הוחרב כמעט כל עולם התורה, לא נרצחו שליש מהעם היהודי, שום דבר.

תקראי בתנ"ך על המצור, ובספרי ההיסטוריה על השואה ותחליטי..
יצמ"י פחות גרוע? 4/5 מהעם שלך נכחד שם..הסנה-בוער
בס"ד
להכין מתינוק טיט? זו רמת אכזריות שאנחנו אפילו לא יכולים לדמיין..
נראלי את חיה בסרטפוטצקי
תלוי מה את מגדירה גרוע... וזה לא אומר שלא צריך להתייחס לחורבן "דור בו לא הוקם במקדש כאילו נחרב בו" אני בטוחה שהמשפט הנ"ל מוכר לך... מה את יודעת על החורבן?

כן?! לאכול את הילדים שלך זה לא יותר נורא?!אורושקוש
והשנאת חינם,וחורבן בית המקדש ולהרוג אחד את השני..לא נורא?!?!?!
מישו אמר שזה לא נורא?קוגל ירושלמי
אבל בחורבן הבית נרצחו עשרות\מאות אלפים,
ובשואה מליונים.
גם בשואה לא היה אוכל.ii
זה שלא אכלו את הילדים זה טוב - לא רע.
שנאת חינם ושפיכות דמים לא קשור לצרות שהיו אז - עמ"י התנהג כך.

בקשר לביהמ"ק - לא שאני ח"ו מזלזל. באמת שלא. אבל -
"לָמָּה לִּי רֹב זִבְחֵיכֶם יֹאמַר יְהוָה שָׂבַעְתִּי עֹלוֹת אֵילִים וְחֵלֶב מְרִיאִים וְדַם פָּרִים וּכְבָשִׂים וְעַתּוּדִים לֹא חָפָצְתִּי.   כִּי תָבֹאוּ לֵרָאוֹת פָּנָי מִי בִקֵּשׁ זֹאת מִיֶּדְכֶם רְמֹס חֲצֵרָי.   לֹא תוֹסִיפוּ הָבִיא מִנְחַת שָׁוְא קְטֹרֶת תּוֹעֵבָה הִיא לִי חֹדֶשׁ וְשַׁבָּת קְרֹא מִקְרָא לֹא אוּכַל אָוֶן וַעֲצָרָה.   חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי הָיוּ עָלַי לָטֹרַח נִלְאֵיתִי נְשֹׂא.   וּבְפָרִשְׂכֶם כַּפֵּיכֶם אַעְלִים עֵינַי מִכֶּם גַּם כִּי תַרְבּוּ תְפִלָּה אֵינֶנִּי שֹׁמֵעַ יְדֵיכֶם דָּמִים מָלֵאוּ"
[ישעיהו פרק א]
אין לי כוח להתווכח אבלקוגל ירושלמי
בכ"מ אין בכלל מה להשוות.
אני די מסכימה עם אור..לביאה...
אני לא חושבתשצריך להשוות בכלל זה בתוך העם זה אנטישמיות אין קשר!זה ממש חשוב לדבר על השואה אבל לפעמים שוכחים לדבר גם על החרבת הבית המצור ועוד!!
היה לנו על זה שיעור היום בסניף...נעמה...
שבעצם הרבנות הראשית קבעה גם את יום הקדיש הכללי בעשרה בטבת בגלל שזה מאוד קשה להתאבל על משו שלא הכרנו,ועוד המצור רק התחיל....ואז מה נעשה כל היום?
(זה לא היה כל השיעור..הוא אמר את זה במאמר מוסגר...אבלהיה שיעור יפה...!)
מצטערת לא מסכימה עם כולם כאן..אורושקוש
מתחילים להגיד דברים כאלה ואח"כ מתפלאים איך לא בא המשיח ואיך בית המקדש לא נבנה..למה שהוא יבנה אם לא מתייחסים כמעט לחורבן?! למה בצומות שיש על החורבן רק חושבים על מתי הוא יגמר?! הולכים לישון מעבירים ת'זמן..וזהו יצאנו ידיד חובה..נראה לכם הגיוני?!?! כי לי לא..
מזעזעים אותנו עם סיפורים מהשואה וזה טוב וחשוב..אבל אל תשכחו שיש עוד דברים חוץ מזה!
!!-אמרת-שנאת חינם ושפיכות דמים לא קשור לצרות שהיו אז - עמ"י התנהג כך. נכון היום אנחנו לא ממש שופכים דמים אבל אין שנאת חינם?! אין?!
אנחנו מדחיקים הכל.. זה הקטע כאן-ללמוד ממה שהיה שם איך הרומאים הצליחו להשתלט עלינו ככה?! כי בתוכנו היו מריבות ושנאה..הכל כמו עכשיו בתוך הציבור הדתי לאומי יש שנאה וויכוחים אז איך ננצח?! איך?!
במקום ללמוד על מה שהיה שם ולהבין אנחנו הולכים לשמוע על השואה שם היה יותר נורא..ואז אנחנו נשארים עם השנאת חינם שלנו, בלי בית מקדש,בלי משיח..
שני דברים שונים.ii
ברור שצריך ללמוד לקח מהדברים שהביאו לחורבן. אין חולק על כך.
אבל מבחינת גודל הצרות שהיו לעמ"י - דעתי - בשואה היה גרוע יותר.
בכלל לא מסכימה!אורושקוש
זה אומנם היה בכמויות גדולות יותר אבל לא בטוח יותר גרוע..
הבעיה היא שאיך יכולים לקחת לקח מהחורבן אם לא מקדישים לזה זמן?! אם ביום היחיד שיש לזה מדברים כמעט כל הזמן על השואה?!(י"ז בתמוז ותשעה באב הם בחופש ולכן הבי"ס לא עושה עם זה כלום.. אפילו שלנוער לפעמים יש שיחות על זה ודברים כאלה חשוב שגם ביסודי ידברו על זה יותר..)
לא אמרתי לא להקדיש זמן.ii
רק הגבתי על מה שאמרת שהמצור היה גרוע יותר.
חוץ מזה - שזה דברים שצריך להקדיש להם זמן כל השנה..

ו - גם מהשואה צריך ללמוד לקח.
נכון,ושוב אני לא מסכימה שהשואה היתה יותר גרועה!אורושקוש
אל תהיה כ"כ בטוח בזה! זאת מציאות שאי אפשר להבין!
בחורבן לא היתה מטרת השמדה.ii
לעומת השואה.
ולכן - כל היחס ליהודים היה שונה.

חוץ מזה - שעד שנבקעו החומות לא היה רעב כבד.
זה לא מה שאני יודעת..אורושקוש
מה שאני יודעת זה ששרפו את המחסנים הגדולים ואנשים הלכו לרחוב לחפש אוכל. הם היו אוכלים רק מה שהם מצאו ולא משנה מה.. אבל אם יש לך חידושים אני אשמח לשמוע..חוץ מזה שגם אם זה היה אחרי בקיעת החומות זה לא עושה את זה פחות נורא..
את מדברת על בית ראשון או שני?ii
בבית שני - שרפו את המחסנים.

בבית ראשון - "בתשעה לחודש ויחזק הרעב בעיר" [מלכים ב, כה, ג] - הכוונה לתשעה בחודש הרביעי.
מאיפה הבאת את זה? עד שנבקעו החומות לא היהשיראל.
רעב כבד? נראה לך? אז מה היה ב3 שנים האלו? הם שיחקו שחמט?
כשנפרצו החומות הגיע החורבן אבל עוד לפני כן היה נורא ואיום,לא פחות מהשואה,רק שהיום אין עדים מהחורבן,רק מה שכתוב בתנ"ך.וזה מספיק.אני מאמינה שקראת איכה ואגדות החורבן.המצב היה איום.
ועוד הבדל שלדעתי הוא מאוד משמעותי-השואה היתה באירופה ואילו החורבן היה בירושלים,בבית המקדש.העם הוגלה,נהרג והשיא שבשיא-בית המקדש נחרב.אנחנו לא מסוגלים להבין איזה נורא זה כי לא היינו במציאות עם בית המקדש,אבל צריך להבין שזאת היתה שואה עצומה,גדולה יותר.
ואני ממש מסכימה איתך אור (בקשר לפתיחת השירשור..).
או..סופסוף מישו מדבר לעניין..אורושקוש
כבר חשבתי שאני לבד..

חדל קשקשת ברשת.קוגל ירושלמי
אתם אומרים שהחורבן נורא יותר?
אני אומר לכם שלא.
כן, זה היה זוועה, אני יודעת,
אי אפשר לתאר.
אבל בשואה הייתם?
לא אכלתם כלום במשך שש שנים?
לא היתה לכם ילדות?
כל יקירכם נרצחו לעינכם?
את זה אתם כן יכולים לתאר?!!!!!!!
אני יכולה יותר לתאר את זה מאשר את החורבן.אורושקוש
קודם כל על השואה יש אנשים שחיים שהיו שם ויכולים לתאר לי..נכון,זה לא אותו דבר ואני לא אומרת שאני ממש יכולה לתאר את זה כי זה מציאות נ-ו-ר-א-ה.
אבל חורבן הבית עוד יותר קשה להבין-דבר ראשון אני גם לא מבינה ולא מצליחה לקלוט מה זה בית מקדש אז עוד יותר מה זה חורבן בית מקדש.. דבר שני-אין מה לאכול פשוט אין!!! אין גם מאיפ לגנוב אוכל..זאת מציאות נוראה!!!
אז מה את מנסה להגיד?קוגל ירושלמי
שזה היה מציאות קשה
או
שזה היה יותר נורא מהשואה?

גם בשואה לא היה מאיפה לגנוב.ii
מה את חושבת? - שכל פעם כשהיו רעבים היו יוצאים מהגטו וגונבים אוכל? - אלה היו מקרים בודדים.
לא אמרתי את זה..אורושקוש
אני לא יודעת להגיד בטוח מה היה יותר נורא כי לא הייתי באף אחת מהתקופות. אבל אני בהחלט יכולה להגיד שגם במצור היתה מציאות קשה הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים ומתארים..
ברור.ii
היתה מציאות קשה מאוד.
אבל אלו שני דברים שונים לחלוטין - גלות מול השמדה.
ד.א. - בחורבן היהודים החליטו שהם רוצים את המציאות הזאת.. הם תמיד יכלו להפסיק להילחם [כמו שהם עשו כשנגמר האוכל].
טוב...קוגל ירושלמי
אז לא לקומם אותי פעם הבאה, טוב? |מתקומם|

|עייף|
|הולך לישון|
בחורבן לא נהרגו כ"כ הרבה יהודיםשרהלולה
עם זה אני מסכימה
אבל זה ש75% מעמ"י נעלמו
זה בקטנה לא נורא
זה פחות מרצח
זה "רק" גורם קצת להתבוללות אז מה?

מי קרה מגילת איכה?
התיאורים שם מזעזעים
בשואה ההרג היה פיזי
בחורבן הוא היה רוחני
אל תנסו להשוות

ויותר מכך השואה היא כתוצאה מהחורבן ומהגלות שנגזרה עלינו
א"א להפריד את השואה מהחורבן

שתהיה שנה טובה
ושהמשיך יבוא בע"ה כמה שיותר מהר
מלכים ב כה גii
א. המצור היה שנה וחצי.

ב. שוב - ההבדל הגדול - בחורבן הבית לא ריחפה חרב השמדה על כל עמ"י. לא היה לבבלים עניין להרוג אף אחד. הם רק רצו להגלות.

ג. שוב -
בקשר לביהמ"ק - לא שאני ח"ו מזלזל. באמת שלא. אבל -
"לָמָּה לִּי רֹב זִבְחֵיכֶם יֹאמַר יְהוָה שָׂבַעְתִּי עֹלוֹת אֵילִים וְחֵלֶב מְרִיאִים וְדַם פָּרִים וּכְבָשִׂים וְעַתּוּדִים לֹא חָפָצְתִּי.   כִּי תָבֹאוּ לֵרָאוֹת פָּנָי מִי בִקֵּשׁ זֹאת מִיֶּדְכֶם רְמֹס חֲצֵרָי.   לֹא תוֹסִיפוּ הָבִיא מִנְחַת שָׁוְא קְטֹרֶת תּוֹעֵבָה הִיא לִי חֹדֶשׁ וְשַׁבָּת קְרֹא מִקְרָא לֹא אוּכַל אָוֶן וַעֲצָרָה.   חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי הָיוּ עָלַי לָטֹרַח נִלְאֵיתִי נְשֹׂא.   וּבְפָרִשְׂכֶם כַּפֵּיכֶם אַעְלִים עֵינַי מִכֶּם גַּם כִּי תַרְבּוּ תְפִלָּה אֵינֶנִּי שֹׁמֵעַ יְדֵיכֶם דָּמִים מָלֵאוּ"
[ישעיהו פרק א]
החורבן היה חורבן מבחינה גשמית. מבחינה רוחנית הוא נחרב הרבה קודם. לפחות 40 שנה קודם כשחוט השני נשאר אדום. ברור שזה לא מוריד מגודל האסון, אבל תכל'ס - הוא היה סמל באותו זמן. לא מקום לעבוד את ה'.

ד. מקבילה מאוד לחורבן הבית היא השמדת כמעט כל עולם התורה היהודי. את זה אף פעם לא מזכירים.

ה. כמה פעמים בהיסטוריה קרה ששליש מהעם היהודי הושמד? - אולי במצרים, אבל במצרים - "ובנ"י פרו וישרצו וירבו ויעצמו במאוד מאוד" - תוך 210 שנים מכ - 70 איש ל כ- 2 מיליון [הערכה שלי..].
----------שיראל.
א.לפי מה שידוע לי המצור היה 3 שנים.

ב.הבבלים אולי רצו להגלות אבל בגלל הבריונים הם הרגו בסוף.וכנ"ל הרומאים.

ג.ומה היתה השואה?
גם גשמי וגם רוחני.6 מליון נרצחו ועולם התורה נחרב באירופה.וכנ"ל בחורבן.

וקוגל-דברי נורמאלי.מותר לנהל דיון מתורבת?
כן.בחורבן אנשים ראואת יקיריהם נרצחים לעיניהם.מסופר שהדם מילא את הרחובות עד לצוואר הסוסים!
את מסוגלת לקלוט את זה?
כתוב שאימהות בישלו ילידהן.
הרומאים והבבלים רצחו גם הם באכזריות לא פחותה משל הגרמנים,רק שלהם היו פחות אמצעים משלהם.ותסמכי עליהם,הם השתמשו בכולם.כדאי שתקראי עוד אגדות חורבן ופירושי מגילת איכה.

ואגב-זה שבגלל החטאים היהודים בחורבן נענשו לא קשור.גם בשואה הם נענשו בגלל החטאים וההתבוללות.
אל תבלבלו בין בית ראשון לשני.ii
במצור מדובר רק על בית ראשון.

א. טעות נפוצה - מכיוון שהמצור היה מעשרה בטבת בשנה התשיעית עד ט' בתמוז בשנה האחת עשרה -  זה נראה שלוש שנים, אבל בעצם זה שנה וחצי - כי היה פעמיים חודש ניסן ועברה השנה.

ב. שוב - לא לבלבל בין בית ראשון לשני. אני מדבר כל הזמן על ראשון.. - שעליו מדובר בעשרה בטבת.

ג. חורבן התורה בחורבן [אם היה] - כנראה לא היה ככ נוראי כמו בשואה - עובדה שכ - 70 שנה אח"כ קמה כנסת הגדולה.

ד. לא אמרתי שהמעשים של עמ"י לא היו נוראיים - אבל זה עמ"י הביא על עצמו - לא הקב"ה עליו.

ה. את זה את לא יודעת, ואין מישהו שיודע. אבל יש כאלה שאומרים למשל - שבגלל שלא עלו לארץ לחזק את הרעיון הציוני.
השואה היתה גם הרג פיזי וגם הרג רוחני~~אני~~
נכון שהדבר ה'בולט' כביכול כשאומרים שואה זו הרג של 6 מיליון (ויותר) שנטבחו ונצלו (מלשון 'להיצלות' כמו במנגל, לא מלשון להינצל) אבל זה התחיל ש'תורת הגזע' ואנטישמיות שזה בעצם היה זילזול עמוק מאוד והשפלה אטומית של כל היהודים- רוחני.
לא היה לי כח לקרוא הכל, אבל אני מסכימה בכל לב עם קוגל וii. אם הדבר המרכזי בשואה היה הרצח האיום, הדבר המרכזי בחורבן היה שנחרב ביהמ"ק. ברור שזה עצוב זה שנלקח ממנו הדבר ה'רוחני' קרי- ביהמ"ק, אבל אין להשוות בשום אופן עם אובדן כ"כ גדול של יהודים!
אני חושבת גם שכל העניין הזה שבחורבן זה בעצם דבר קשה לכל עמ"י הוא פחות נורא מאשר השואה- שכל אחד חווה את זה, כל אחד והכאב שלו. אחרי חורבן ביהמ"ק אנשים פרטיים פחות הרגישו מאשר כמו שהרגישו כל אחד ואחד אשר עברו את השואה האיומה. בכלל, כל הדברים של התמודדות עם שלם מולם יותר קלים מאשר אנשים פרטיים. אבל זה לא כ"כ קשור, מה שאני מנסה להגיד זה שהשואה היתה זוועתית עשרת מונים יותר מהחורבן (בוא נגיד שאם היתה לי אפשרות בחירה הייתי מעדיפה שלא יהיה ביהמ"ק אבל שלא ירצחו כל הנטבחים בשואה, ואפילו הייי מעדיפה שלא היתה קמה מדינה רק שלא תהיה השואה). ומה שעוד יותר אני לא מבינה זה למה לא עושים צום רק על השואה, על השואה היה צריך להיות צום כמו בתשעה באב .
זה לא קשור, העניין הוא שמתייחסים יותר לשואה,אנונימי (פותח)
כי זה דבר שיותר קרוב אלינו ללב, גם מבחינת זה שיש אנשים שעוד יכולים לספר מה היה [סבא וסבתא של חלקינו] וגם מבחינת זה שזה קרה לא מזמן,,,

חברים, אין מה להשוות בכלל.בקטנה
שיראל-קוגל ירושלמי
דברי את נורמאלי, טוב?
לא בדיוק הבנתי למה את קוראת "דיון מתורבת" אנשים שכותבים עם נקודה בסוף משפט?!
או צדיקים שמאירים עייננו במגילות על החורבן?
אני יכולה להביא לך סיפורים מכאן ועד ההודעה החדשה על אנשים שרצחו אנשים אחרים
 בשואה כדי להשיג אוכל.
כדאי שתיקראי ותלמדי עוד קצת על השואה, את יודעת, יומנים וכאלה.

"עורנו כתנור נכמרו מפני זלעפות רעב"אלישע בן אבויה
בס"ד

בלי ספק, הזלזול בחורבן עבר מזמן את הגבולות שלו.
רעות וקוגל-שיראל.
רעות-
א.אם אין לך כח לקרוא אז את בעצם לא שמה לב אבל את טוענת טענות שכבר נטענו וענינו עליהן.את רוצה רק להגיד או גם לשמוע?
ב.אני בכל זאת יגיד שוב-חורבן גשמי יותר חמור מחורבן רוחני? זה מה שאת אומרת?
אני חושבת שזה ממש לא נכון.ממש לא.
ושוב-כתבתי בפירוש שגם בחורבן וגם בשואה היו גם חורבן גשמי וגם חורבן רוחני.בחורבן-ביהמ"ק נחרב,אלפים,אם לא עשרות-אלפים מתו ונרצחו והעם הנותר גלה לגלות איומה.ובשואה-מליונים נרצחו ויהדות אירופה העניפה נחרבה.
ובכל זאת בחורבן היה יותר חמור.בחורבן בית המקדש נחרב! אנחנו לא מסוגלים להבין כמה זה נורא כי לא חיינו במציאות עם בית מקדש אבל אנחנו חייבים להבין שזה הרבה יותר נורא.המקור הרוחני שממנו שאב העם את קדושתו,חיותו ודתו נחרב! הקשר עם ה'-הקשר הקרוב-הנגלה לעין,נאבד.כבר 2000 שנה.ובעיקבות הגלות שהעם גלה אחרי החורבן הגיעה השואה הנוראה.אם לא החורבן לא היתה שואה.תגידי את,מה יותר נורא,השואה או הרוסיה הקומוניסטית?
מבחינתי ברור שרוסיה-המוני יהודים התבוללו ולא יודעים בכלל שהם יהודים-רצח רוחני ובשואה-רצח גשמי,רצח הגוף.
ג.זה בדיוק מה שאנחנו מנסים להגיד-יש מספיק-אפילו הייתי אומרת די והתר-ימים לשואה.לפחות 3.
אני לא אומרת שזה לא בסדר שהרבנות קבעה את יום השואה בעשרה בטבת,אני אומרת שזה לא בסדר שמתייחסים הרבה יותר לשואה מאשר לחורבן,ועוד כשהיום הזה מראש היה על החורבן.
ד.לא ממש הבנתי ת'קטע של התמודדות הרבים והיחיד.
ה.הערה קטנה-אחרי השואה קמה המדינה ואחרי החורבן הגיע הגלות..

קוגל-
א.דיון מתורבת הכוונה-שלא היה לי נעים לשמוע שאת מגיבה על הדברים שלי ב"חדל קשקשת ברשת"...
ב.לא ממש הבנתי את התחלת הדברים שלך.
ג.אני ממליצה לכם לקרוא עוד אגדות חורבן כדי להבין עד כמה החורבן היה נורא..זה הכל.
חוץ מזהאלישע בן אבויה
בס"ד

הדבר שהיה הכי נורא בחורבן, היה (כמה מפתיע) החורבן. עצם העובדה שבית המקדש חרב, בלי קשר לזה שאין בו אנשים. לא מצאנו בכל התורה משהו שאומר את זה, ואף אחד גם לא האמין שזה יקרה. גם שלמה בתפילה שלו לא מסוגל לחשוב על זה. בגלל זה נכנסים בירמיהו, כי 'לא יכול להיות שבית המקדש יחרב'. אפילו כשאח"כ באו אנשים לירושלים, והם כבר הבינו שהיה שם טבח נוראי - הם לא העלו בדעתם שהבית חרב: 'וַיָּבֹאוּ אֲנָשִׁים מִשְּׁכֶם מִשִּׁלוֹ וּמִשֹּׁמְרוֹן שְׁמֹנִים אִישׁ מְגֻלְּחֵי זָקָן וּקְרֻעֵי בְגָדִים וּמִתְגֹּדְדִים וּמִנְחָה וּלְבוֹנָה בְּיָדָם לְהָבִיא בֵּית ה':". זה היה כזה הלם שאנשים חשבו שנגמרה הברית של הקב"ה עם ישראל, ועם ישראל הוא עם ככל העמים שנתון להשגחת כוכבים ומזלות, והנביא היה צריך להוכיחם על כך: "וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת לְשָׁרֵת עֵץ וָאָבֶן: חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה וּבְחֵמָה שְׁפוּכָה אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם:" ופירש בעל המצודות: 'והוא מה שאתם אומרים הואיל והמקום שלח אותנו מעל פניו נהיה א"כ כעובדי גלולים לעבוד פסילי עץ ואבן כמותם ולא נהיה עוד באמת מושגחים ממנו אבל נהיה נעזבים למקרי הזמן ולמערכות השמים כמו העכו"ם'

'אמר ר' ישמעאל בן אלישע: מיום שחרב בית המקדש, דין הוא שנגזור על עצמנו שלא לאכול בשר ולא לשתות יין, אלא אין גוזרין גזרה על הצבור אא"כ רוב צבור יכולין לעמוד בה'

'מיום שחרב בית המקדש אין שחוק להקב"ה' 'מיום שחרב בית המקדש ניטלה טעם ביאה וניתנה לעוברי עבירה'

'ר' פנחס בן יאיר אומר: משחרב בהמ"ק - בושו חברים ובני חורין וחפו ראשם, ונדלדלו אנשי מעשה, וגברו בעלי זרוע ובעלי לשון, ואין דורש ואין מבקש ואין שואל, על מי לנו להשען? על אבינו שבשמים. ר"א הגדול אומר: מיום שחרב בית המקדש - שרו חכימיא למהוי כספריא, וספריא כחזניא, וחזניא כעמא דארעא, ועמא דארעא אזלא ודלדלה, ואין שואל ואין מבקש, על מי יש להשען? על אבינו שבשמים.'

'משחרב בהמ"ק - בטל השמיר, ונופת צופים, ופסקו אנשי אמנה מישראל, שנאמר: הושיעה ה' כי גמר חסיד וגו'. רשב"ג אומר, העיד ר' יהושע: מיום שחרב בהמ"ק - אין יום שאין בו קללה, ולא ירד הטל לברכה, וניטל טעם הפירות. ר' יוסי אומר: אף ניטל שומן הפירות.'

ואולי זה המקום להגיד, שתשעה באב הוא רק על חורבן בית המקדש. בי' טבת החל המצור, שגרם לרעב נוראי. בי"ז נפרצה החומה והחלו להרוג בישראל. בט' אב 'רק' חרב הבית. כל הגלות שהיתה שם הייתה ל"נֶפֶשׁ שְׁמֹנֶה מֵאוֹת שְׁלֹשִׁים וּשְׁנָיִם" אנשים. על הגלות צמים בצום גדליה, כיון שהרצח שלו התחיל את הסיפור הזה: "וַיִּקַּח יוֹחָנָן בֶּן קָרֵחַ וְכָל שָׂרֵי הַחֲיָלִים אֲשֶׁר אִתּוֹ אֵת כָּל שְׁאֵרִית הָעָם אֲשֶׁר הֵשִׁיב מֵאֵת יִשְׁמָעֵאל בֶּן נְתַנְיָה מִן הַמִּצְפָּה אַחַר הִכָּה אֶת גְּדַלְיָה בֶּן אֲחִיקָם גְּבָרִים אַנְשֵׁי הַמִּלְחָמָה וְנָשִׁים וְטַף וְסָרִסִים אֲשֶׁר הֵשִׁיב מִגִּבְעוֹן: וַיֵּלְכוּ וַיֵּשְׁבוּ בְּגֵרוּת כִּמְהָם אֲשֶׁר אֵצֶל בֵּית לָחֶם לָלֶכֶת לָבוֹא מִצְרָיִם:  מִפְּנֵי הַכַּשְׂדִּים כִּי יָרְאוּ מִפְּנֵיהֶם כִּי הִכָּה יִשְׁמָעֵאל בֶּן נְתַנְיָה אֶת גְּדַלְיָהוּ בֶּן אֲחִיקָם אֲשֶׁר הִפְקִיד מֶלֶךְ בָּבֶל בָּאָרֶץ". תשעה באב זה גם כלל לא זמן מתאים לצום על הגלות, כי החורבן היה גזירה, והגלות הייתה בצורה מפורשת נגד רצון ה': "וַיֹּאמֶר אֲלֵיהֶם כֹּה אָמַר ה' אֱ-לֹהֵי יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר שְׁלַחְתֶּם אֹתִי אֵלָיו לְהַפִּיל תְּחִנַּתְכֶם לְפָנָיו: אִם שׁוֹב תֵּשְׁבוּ בָּאָרֶץ הַזֹּאת וּבָנִיתִי אֶתְכֶם וְלֹא אֶהֱרֹס וְנָטַעְתִּי אֶתְכֶם וְלֹא אֶתּוֹשׁ כִּי נִחַמְתִּי אֶל הָרָעָה אֲשֶׁר עָשִׂיתִי לָכֶם: אַל תִּירְאוּ מִפְּנֵי מֶלֶךְ בָּבֶל אֲשֶׁר אַתֶּם יְרֵאִים מִפָּנָיו אַל תִּירְאוּ מִמֶּנּוּ נְאֻם ה' כִּי אִתְּכֶם אָנִי לְהוֹשִׁיעַ אֶתְכֶם וּלְהַצִּיל אֶתְכֶם מִיָּדוֹ: וְאֶתֵּן לָכֶם רַחֲמִים וְרִחַם אֶתְכֶם וְהֵשִׁיב אֶתְכֶם אֶל אַדְמַתְכֶם: וְאִם אֹמְרִים אַתֶּם לֹא נֵשֵׁב בָּאָרֶץ הַזֹּאת לְבִלְתִּי שְׁמֹעַ בְּקוֹל ה' אֱ-לֹהֵיכֶם: לֵאמֹר לֹא כִּי אֶרֶץ מִצְרַיִם נָבוֹא אֲשֶׁר לֹא נִרְאֶה מִלְחָמָה וְקוֹל שׁוֹפָר לֹא נִשְׁמָע וְלַלֶּחֶם לֹא נִרְעָב וְשָׁם נֵשֵׁב: וְעַתָּה לָכֵן שִׁמְעוּ דְבַר ה' שְׁאֵרִית יְהוּדָה כֹּה אָמַר ה' צְ-בָאוֹת אֱ-לֹהֵי יִשְׂרָאֵל אִם אַתֶּם שׂוֹם תְּשִׂמוּן פְּנֵיכֶם לָבֹא מִצְרַיִם וּבָאתֶם לָגוּר שָׁם: וְהָיְתָה הַחֶרֶב אֲשֶׁר אַתֶּם יְרֵאִים מִמֶּנָּה שָׁם תַּשִּׂיג אֶתְכֶם בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם וְהָרָעָב אֲשֶׁר אַתֶּם דֹּאֲגִים מִמֶּנּוּ שָׁם יִדְבַּק אַחֲרֵיכֶם מִצְרַיִם וְשָׁם תָּמֻתוּ: וְיִהְיוּ כָל הָאֲנָשִׁים אֲשֶׁר שָׂמוּ אֶת פְּנֵיהֶם לָבוֹא מִצְרַיִם לָגוּר שָׁם יָמוּתוּ בַּחֶרֶב בָּרָעָב וּבַדָּבֶר וְלֹא יִהְיֶה לָהֶם שָׂרִיד וּפָלִיט מִפְּנֵי הָרָעָה אֲשֶׁר אֲנִי מֵבִיא עֲלֵיהֶם: כִּי כֹה אָמַר ה' צְ-בָאוֹת אֱ-לֹהֵי יִשְׂרָאֵל כַּאֲשֶׁר נִתַּךְ אַפִּי וַחֲמָתִי עַל יֹשְׁבֵי יְרוּשָׁלִַם כֵּן תִּתַּךְ חֲמָתִי עֲלֵיכֶם בְּבֹאֲכֶם מִצְרָיִם וִהְיִיתֶם לְאָלָה וּלְשַׁמָּה וְלִקְלָלָה וּלְחֶרְפָּה וְלֹא תִרְאוּ עוֹד אֶת הַמָּקוֹם הַזֶּה:  דִּבֶּר ה' עֲלֵיכֶם שְׁאֵרִית יְהוּדָה אַל תָּבֹאוּ מִצְרָיִם יָדֹעַ תֵּדְעוּ כִּי הַעִידֹתִי בָכֶם הַיּוֹם:"
מסכימה.הסנה-בוער
בס"ד
וחבל שלקחתם את מה שאור אמרה כאילו היא מזלזלת בשואה, כי היא הדגישה שלא.
וכן, אנחנו שוכחים את החורבן. רוב האנישם ידעו לומר שהיום יום הקדיש הכללי, לא שהחל המצור. [מצור. איזה? ע"י מי? ולמה צריך לעשות ע"ז צום? כמה באמת יודעים את התשובות האלו בגיל יסודי?].
אנחנו נוטים המון לשכוח את המקדש, לא רק ביום הקדיש [ע"ע הכותל]. בעיה כואבת וידועה.

ועוד משהו-הסנה-בוער
בס"ד
אורו'ש, עצה איישת- אף אחד לא אוהב הודעות מחאה. אם באמת חשוב לך הנושא, יש דרכים בהן את יכולה להעלות את המודעות של המקדש. זה יעזור הרבה יותר מלהתמקד בלא.
-מעריכה ממש-
אוף.קוגל ירושלמי
אולי תגידו לי מה המטרה של השירשור הזה?
כי יש לי הרגשה שיותר ממה שהוא מחשיב את החורבן הוא מזלזל בשואה.
שיראל- רוסיה הקומוניסטית בכלל לא משתווה לשואה, כי ההתבוללות היא בכלל לא המוקד שלה,
וגם בשואה אנשים רבים איבדו את האמונה שלהם. 
מספיק חשוב?
אני אגיד לך מה המטרה של השרשור..אורושקושאחרונה
ממש אבל ממש אבל ממש אבל ממש לא לזלזל בשואה-בשום פנים ואופן לא!!!! מה שהיה שם אי אפשר להבין ואסור לנו לשכוח ולסלוח על זה אפילו לרגע!
אבל---באותה מידה אנחנו צריכים לזכור ולא לשכוח ולא לסלוח על מה שהיה שם בחורבן לפני אלפי שנים!!! ולצערי כן שוכחים!!ועל זה רציתי למחות! אסור לשכוח את זה ואסור לזלזל!!!היו שם דברים נוראים!!!אבל מה שהכי חשוב-נחרב בית המקדש-את קולטת?! אני מניחה שלא..כי גם אני לא קולטת וגם כי לפי התגובות שלך את לא קולטת..זה משו שקשה לקלוט כי אנחנו לא יודעים מה זה בית מקדש!
המורים נראה לי מאוד התלהבו מעובדה שהצטרף גם יום הקדיש הכללי לעשרה בטבת-יותר קל- מביאים איזה מישו שיספר על השואה והכל מסתכם בזה...
אוי, כל כך נכון!!אביה =)
בטקס אצלנו באולפנה עשו את זה הבנות של המשלחת לפולין, ואפילו לא הזכירו את הסיבה של הצום, וכל כך התבאסתי... כאילו, יש כבר יום השואה... למה צריך שניים????
יום השואה הוא אחד הימים הכי גרועים שאפשר לקבועאלישע בן אבויה
בס"ד

חודש ניסן! מה האבל הזה אשר אתם עושים?! אפילו לא אומרים תחנון, והם מתחילים לי עם קינות..
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך