בלי קשר לסדרה, סיפור על הרצי"ה ור' אברום לכבוד יום העצמאות:הָיוֹ הָיָה

סיפר אחד מתלמידי הישיבה בשנים עברו, (נדמה לי שהרב אביהוא שוורץ, אבל אני לא בטוח) על דרשת יום העצמאות מיוחדת במינה שנשא מרן ר' אברום באחת ממסיבות יום העצמאות בישיבה.

כידוע, רבינו הרצי"ה היה גר עד סוף ימיו בדירה קטנה ברחוב עובדיה בשכונת גאולה, ומשם היה מגיע לישיבה בכל פעם. באותם שנים - גר באותו איזור גם מרן ר' אברום, לפני שעבר דירה לבניין שמול הישיבה הקדושה. וגם הוא היה הולך את הדרך שמגאולה ועד הישיבה.

באחד מימי העצמאות, בהולכם למסיבה בישיבה, נפגשו שניהם בדרכם מגאולה, והחלו לושחח בשיחת תלמידי חכמים..

אותו תלמיד ראה אותם, וחשקה נפשו מאוד לשמוע מה הם משוחחים, ללמוד בדבריהם.. אך למרות רצונו העז - לא יכל כמובן להאזין לדבריהם, ונותר סקרן...

והנה, ביושבו במסיבה, בעת שנעמד הרצי"ה לדבר - החל לספר על שיחתם בדרך, וכה סיפר - שבדרכו לישיבה דן עם ר' אברום אם ליום העצמאות יש קדושה ולכן אין לומר תחנון במנחה שלפניו, כמו מנחה שלפני חגים וראשי חדשים. או שאין לו קדושה, ולכן יש לומר תחנון במנחה שלפניו. הוא סיפר שר' אברום אמר שאין קדושה, ושהוא טוען שיש, והאריך להסביר למה יש.

אך סיים הרצי"ה לדבר, ונעמד ר' אברום לישא הוא את דבריו. ובפתח דבריו אמר: גם על דעתי לא עלה חלילה לומר שאין קדושה ליום העצמאות, ודאי שיש לו. אלא שסברתי לומר שהיא לא קדושה מהותית שמשנה את מהות היום, אלא קדושה "נקודתית". ולכן היא לא "מתפשטת" לצהרי היום שלפניו - כמו בימים שקדושתם מהותית - חגים ור"ח.

ומיד הבהיר ר' אברום: שכל זה מה שסבר לומר ב"הוה אמינא", אך היות והרצי"ה טוען שיש קדושה מהותית ליום העצמאות, המתפשטת אף ליום שלפניו - כמו כל מועדי ישראל. ודאי האמת עם הרצי"ה! וזאת למה? מחמת שכמו שכתוב בפסוק: "מי חכם וישמור אלו, נבון ויידעם, ויתבוננו חסדי ה'" - כדי להבין את מהות ניסי ה' והשפעתם - צריך אדם חכם ונבון, היודע להתבונן! וסיים ר' אברום: אשרינו שזכינו שיש לנו את הרצי"ה, שהוא החכם והנבון ששלח לנו ה' כדי שידריכנו כיצד להתבונן בחסדי ה', והוא מלמדנו את ההסתכלות הנכונה!

(נ.ב. אני כותב מהזיכרון, לכן יכול להיות, ומסתבר, שלא כתבתי בצורה מדוייקת את ההגדרות לגבי מהות הקדושה וכו'.. תתפסו את הרעיון הכללי ואל תתמקדו בפרטים וההגדרות)

(למרות שזו לא הפינה הקבועה ולא חלק מהסדרה, אני מאמין שתשמח לתיוג:

@ניק כמעט בלי ראש

@טאטע אוהב אותי!

@באולפנה...

@שירה😁

@יוני קדוש

@אודה ה' בכל לבב

@Love the world

@דסדוסה 

@לראות בטוב

@עצמי החביבה

@תורין

@אפרת גלבוע1 

@תגל הארץ 

@סטגדיש

@הולך בטל 

@פצלשית~ 

@היי לכולםם  

@התפצלשתי😛 

@גוזמבה

@אליאור הדר 

@אייסקפה 

@תות"ח!

@שפרינצא בוזגלו

@נפש חיה.

@מתנחל בראבק

@אודך☺

@הכול לטובה!

@סוורוס סנייפ

@מתנחלת אמיתית

@דינבלו

@-אני

יפה... חזק. תודה רבהלראות בטוב
שכוייח. הפסוק שמצאתי-נפש חיה.
"מִי חָכָם וְיָבֵן אֵלֶּה, נָבוֹן וְיֵדָעֵם? כִּי יְשָׁרִים דַּרְכֵי ה', וְצַדִּקִים יֵלְכוּ בָם, וּפֹשְׁעִים יִכָּשְׁלוּ בָם"
הושע יד ד

יישר כח!!

אני כל-כך שמחה על התיוג
אשריך!
אכן, ערבבתי בין שני פסוקים.הָיוֹ הָיָה

אחד זה זה שהבאת

והשני זה  מה שאני כתבתי, בלי במילים "נבון ויידעם"

ור' אברום כנראה ציטט את שניהם.

ו-בשמחה! ברוכה תהיי!

וואו, חזק ביותר...!!תות"ח!

יפה מאוד...!!

ואגב, יישר כוח על ההשקעה ברשימת התיוגים...

ואשריהם של כל גדולי העולם האלו שיש בהם כ"כ המון ענווה לצד כל הגדולה שלהם, אין דברים כאלו...!!

וואו ממש יפה!עצמי החביבה

תודה, ותודה על התיוג!

תודה רבה.מתנחל בראבק

שכוייח!ניק כמעט בלי ראשאחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך