אשמח לרעיונות לאוכל *בריא* שהילדים יוכלו לאהוב..אקונהמטטה
רוצה קצת "להבריא" להם את התפריט.
תודה!!
שניצל תירסנפש חיה.
ביתי
אפוי? איך זה בריא?אקונהמטטה
כן. מברישה לא הרבה שמן. אופה בתנור.נפש חיה.
רעיונות לאוכל במתכונת בריאה שניתן להכין לילדים 🍲תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

להלן רעיונות לאוכל במתכונת בריאה שניתן להכין לילדים:

🍲 פתיתים מלאים בליווי תערובת ירקות ברוטב (ניתן כמובן לצרף כל מנת חלבון שאוהבים)

🍲 סירות תפו''א אדמה ובטטה בתנור עם תיבול קל ושמן זית

🍲ספגטי מחיטה מלאה בליווי ירקות מוקפצים עם קוביות טופו/עוף/בקר ברוטב /תיבול עדין

🍲 קציצות הודו עם ירקות מגורדים כדוג' זוקיני, בצל, תפו''א ועשבי תיבול. מוגש חם יחד עם סילאן כמטבל (חשוב לסחוט את הנוזלים לפני שמכניסים למסה של הקציצות).

🍲סלט ירקות קצוץ דק המכיל גבינה בולגרית חתוכה לקוביות בדומה לירקות הסלט - ניתן להגיש עם רוטב לימון ושמן זית או רוטב מתאים אחר

🍲 קוביות סלמון מוקפצות עם ירקות ברוטב דמוי טריאקי (רוטב סוי'ה דל נתרן, מעט סילאן , שום כתוש, מלח ופלפל ותיבול נוסף שרוצים)

בהצלחה !!
תודה נתן לי מפה גם רעיוןהפי
בשמחה 🙂תנו חיוך (-:
אני בעדבימבה אדומה
להתחיל מעצמכם. לאכול ארוחה משפחתית כולם שהכל מוכן מראש, לא שאני בתפקיד המלצרית.
מכינים סלט גדול לכולם, מכינים חביתות לכולם, מגישים לחם מלא לכולם לשולחן, אבוקדו...הפואנטה שמה שלא מכינים, שזה יהיה בריא והכל אבל כולם אוכלים ביחד. וגם אם יש ילד בררן שמתעקש על פסטה בלי מלח, מכינים לו, מגישים לו באיזה צלחת חדפ "מסכנונת" ובלי לומר על זה כלום, הוא ירגיש שזה הפחות שווה והאוכל הטוב נמצא בצלחות הגשה היפות (או סתם הלא חדפיות חח) ושזה העיקר. באמת לאהוב ולהכין דברים טובים.

האוכל זה ממש לא רק הטעם בלשון. זה בא הרבה ממה שאנחנו נותנים לילד תחושה.

ועוד רעיונות להכין הרבה ירקות חתוכים, חביתה עגולה ושהם מכינים פרצוף מצלמים ועושים תחרות החביתה הכי יפה, נגיד פעם בשבוע
תירס זיתים פטריות עגבניה מלפפון גזר גמבה (בצבעים)

סירת פלפלים- חצי פלפל או פלח שיחסית סירתי, ממלאים בו סלט ביצים או אבוקדו מעוך /קצוץ וכד טונה

סלט קצוץ עם טונה וטחינה גולמית

בכללי להכין עדשים קינואה וכד מבושלים שיהיו בקופסא במקרר ואז זה עוד אופציה לתוספת לסלט...

סלט כרוב, סלט שורשים...

כל הדברים האלה טעימים ובריאים ותאכלו אתם, תחשפו את הילדים לאט לאט...

בהצלחה
תודה על התשובה המפורטת!אקונהמטטה
בעיקרון אחרי פסח לא קניתי בצקים כמו מלוואח, בורקסים וכאלה.. אבל אני צריכה רעיונות מעבר לחביתה...
מה שאוהבים אצלי זה מרק כתום (בלבד)
פנקייקים, ואז אני מכינה מקמח כוסמין וסוכר חום
חביתות לפעמים
טונה לפעמים

סלט ביצים ואבוקדו לא עובר..
לפעמים מכינה לחם שום מכוסמין לבן.

אבל בא לי יותר בריא.. ואין לי מושג מה ואיך..

ירקותבימבה אדומה
בכל צורה ובכל דרך
שומנים איכותיים כמו אבוקדו, גבינות שמנות, זיתים, שמן זית
חלבונים דגים (טונה, סרדינים), ביצים בכל צורה ובכל דרך, קטניות אותו כנל...
אצלנו הארוחות פשוטות יחסית. החומרים הגולמיים וכל פעם משהו קצת אחר אבל אין יותר מדי בישולים מעבר לחביתה או דייסת שיבולת שועל...
מעניין לשמוע.. יש לך דוגמאות מפורטות לארוחות?רבע ל7
תודה רבה!
אצלנובימבה אדומה
הארוחות פשוטות
חביתה/ביצה קשה/טונה
לחם מלא
טחינה/חומוס ביתי
ירקות חתוכים /סלט
זה הבסיס

לפעמים דייסה

ב"ה שהילדים שלי מסתפקים בזה
אבל אפשר לשדרג כל דבר
לטגן תירס וזיתים ומעל זה לשפוך 2 ביצים מקושקשות. משדרג מאוד והילדים אוהבים. אפשר עם כל ירק שזורם.
אפשר ירקות בצבעים שונים ולבחור היום אוכלים רק ירוק ואז זה פלפל ירוק, מלפפון, חסה
לקנות עגבניות שרי בצבעים ולהוסיף גם לאופציות (יש כתום, צהוב, אדום)
לא חייבים הרבה חסה, אבל שיראו שזה אוםציה שזה קיים ושאתם אוכלים איתם בהנאה. זה מטטרך היתרון של זה לטווח הארוך...
תודה.!!!אקונהמטטה
אחד הילדים לא אוהב חביתות..
כמעט כלום אם נדייק.

ודווקא כשיש כרפס או חסה שטופים הילדים שלי מנשנשים את זה ככה
אני צריכה לדאוג שיהיה יותר שטוף..
תודה רבה!רבע ל7

הלחם מלא הוא קנוי או בייתי?
קנויבימבה אדומה
של לחם בראשית
משתדלים להפחית בלחם ויותר פחמימות מלאות מהאוכל (ירקות, תירס, אפונה וכד) או שיבולת שועל אם מכינים דייסה.
בכללי קמח זה די סוכרי ומתפרק בגוף מהר מאוד לסוכר (מבחינת הגוף)
תודה!רבע ל7
לגבי מרק כתוםכתבתנו
אפשר לשדרג לערך תזונתי גבוה יותר אם תוסיפי קטניות. עדשים הכי משתלב. אבל צריך לשים לב שזה מוסיף טעם חזק יחסית (אם מוסיפים כמות) אז לאזן עם ירקות יותר מתוקים לפי הרמה שאוהבים
העיקר צריכה רעיונות לארוחות ערב חלביותאקונהמטטה
ומה למרוח בלחם..
ילדים בררנים.. צריכה רעיונות. אולי מישהו יפתח..
טוסטים? נראה לי כל הילדים אוהביםתפוחית 1
או חביתה, גבינה צהובה, ממרח בוטנים (אם אין איזה ילד אלרגי בגן) ממרח שקדים, סילאן
מה באמת לגבי גבינה צהובה?אקונהמטטה
שמעתי כמה דעות עליה..
נכון. אז אני לא יודעת ⁦תפוחית 1
עדיף לברר קצת פספסתי שביקשת בריא שם
אם היא איכותיצבימבה אדומה
כמה שיותר אחוז שומן וטבעית כמה שפחות מעובדת, זה נחשב מקור טוב לחלבון ושומן
מקור טוב לחלבון.. להשתדל לקחת גבינה של 9-15 אחוזPandi99
גבינה צהובה עוברת עיבוד לא בריאמיקי מאוס
כמובן שזה יותר טוב ממרשמלו ;) אבל ביחס למוצרי חלב היא לא משהו.
יותר בריא גבינות קשות אחרות, עדיף כמה שיותר עשירות בשומן (וזה גם יקר יותר כל הבאסה)

אפשר לנסות בטטות שלמות או חצויות בתנור, פשוט וטעים.
ובכללי לנסות לחתוך ירקות בצורות מעניינות, אולי לעצב מזה דברים יפים בצלחת.
עוד אפשרות - לקנות קמחים מלאים ובריאים ולהכין מאפים ביתיים (עדיף קמח 80 אחוז ולא מאה. תפסת מרובה לא תפסת... אני משתמשת בכוסמין 80 אחוז של רובינפלד יוצא בהיר ואוורירי בטירוף)
למה לא 100?תפוחית 1
כי הוא מאוד כבד וקשה להגיע לתוצאות טובותמיקי מאוס
ומבחינה בריאותית התועלת שלו לעומת ה80 היא לא דרמטית.
אפשר כמובן לאפות עם 100 אחוז, זה גם קצת יותר בריא אבל כנראה שהילדים פחות יאהבו אז חבל
אהה. תודהתפוחית 1
אצלי יש רק 100 אחוז כוסמיןבימבה אדומה
והילדים אוהבים כל מה שאני מכינה איתו... 😅
רעיונות לא. ערב חלביות ומילוים לכריכים 🥪תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

תוכלו להכין לארוחת ערב :
🌼 בורקס מעלי אורז- במילוי חלבי/פרווה , ובנוסף מספק תעסוקה לילדים (בונוס). ניתן להגיש עם ירקות שאוהבים, יחד עם ביצה קשה חתוכה.
🌼 סמבוסק בהכנה עצמית ובמילוים שונים (פיצה, פירה עם בצל ופטריות, תערובת גבינות , גבינות וירקות שאוהבים)
🌼 מרק עגבניות עם פסטה פוזילי- אפשר להכין מרק עגבניות טעים ולשלב בתוכו פסטת פוזילי שילדים אוהבים (אפשר להפוך לחלבי, אם משלבים גבינה צהובה /מוצרלה בעת ההגשה)

ולגבי מילוי לכריכים, תוכלו להכין:
(אפשר לגוון בסוג הלחם - ניתן למלא בחצאי באגט, טורטיות, מיני פיתה ולחם פרוס)
🥪סילאן טבעי עם חמאת בוטנים טבעית
🥪 חמאת בוטנים טבעית עם ריבה ביתית /ריבה ללא סוכר
🥪 גבינת שמנת עם עגבני'ה /מלפפון חתוכים דק וטבעות זיתים
🥪 ממרח פסטו, גבינה בולגרית ועגבני'ה חתוכה דק
🥪 מילוי סביח- פרוסות חציל מטוגן קלות, חומוס , ביצה קשה, פרוסת מלפפון חמוץ

בהצלחה !!
תודה!! איזה אלופה!!אקונהמטטה
בשמחה רבה 🙂תנו חיוך (-:
אשמח לדעת איך מכינים בורקס מדפי אורזשומשום אחר2
בורקס מדפי אורזתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

ראשית, מכינים מלית לבורקס -
מלית פרווה- פירה עם בצל מטוגן בתיבול עדין (ניתן לשלב פטריות) או מלית אחרת שאוהבים.
מלית חלבי- תערובת גבינות (ניתן לשדרג עם ירקות שאוהבים/ רוטב פיצה)

מרכיבים את הבורקס-
לוקחים דף אורז ומניחים אותו לזמן קצר בצלחת עם מים.
מוציאים לאחר שהדף מתרכך (אך לא מידי).
מניחים על משטח, ומוסיפים כף מהמלית .
מקפלים למלבן/ משולש/ שבלול (בחיבור מס' עלים יחד) מושחים ביצה עם מלח ומפזרים שומשום. חוזרים על התהליך לפי כמות המלית/ בורקסים שרוצים להכין.
אופים בתנור בחום בינוני עד להשחמה של הבורקסים.

בהצלחה ושבת שלום 💐
לחמניות קוטג' - לא חייבים למרוחופל לימון
מאפינס זיתיםופל לימון
ספגטי בסיר אחדופל לימון
או ככה - פסטה אדומהופל לימון
לחמניות שוםופל לימון
טוסטים עם שמן זית וזעתררק טוב!
ממרחים ללחם:
טחינה
חומוס
גבינות לסוגיהן
חביתה
ביצה קשה
סלט ביצים
אבוקדו
ממרח זיתים
רעיונות לממרחים וארוחות ערבכתבתנו
ממרחים
•חומוס עם זיתים/ פרוסות מלפפון חמוץ
•גבינה עם זיתים
•לאחרונה הילדים שלי התחילו לאכול אבוקדו עם צנימים (בכלל, ילדים אוהבים צנימים, אולי תגלי שהם יאהבו עם זה ממרחים שלא אהבו על 'סתם' לחם טרי)
•בצלחת/קערית לשים להם שמן זית וזעתר ולטבול לחם טרי- להיט אצלנו, אפשר כמובן לשדרג חומוס/ טחינה/ גבינה לבנה/ קוטג' בלשפוך מעל שמן וזעתר ושהם ינגבו עם הלחם
•רסק עגבניות טרי (במעבד מזון עגבניות טריות עם מלח ופלפל לפי הטעם ושדרוגים כיד הדמיון והטעם הטוב לכם- בזיליקום טרי או יבש, בצל ירוק, מעט בצל טרי או יבש, שום טרי או גבישי וכו'. הילדים מאד אוהבים עם החלה או עם חלה וחומוס או מאפים אחרים שאני מכינה לפעמים
•עלי חסה- להניח על פרוסה עם ממרח/ חביתה/ פרוסות ירקות נוספים או אחרים לפעמים ככה הם אוכלים פתאום גם אם לא ממש אוהבים את זה בסלט.
•מקלות סלרי/מלפפון/פלפלים בכל מיני צבעים/גזר/קולרבי/לפת (אם אוהבים) לטבול בחומוס/ טחינה/גבינה (אפשר לפזר זעתר/פפריקה למראה יותר מושך)

ארוחות ערב חלביות
לרוב על בסיס ביצה.
•לחם מטוגן, •עלי סיגר עם ביצה, •מצה בריי משאריות המצות מפסח, •לביבות תירס חלביות, •פנקייקס או וופל בלגי בארועים מיוחדים או כשבא לי לפנק... אלה ארוחות פעם בשבוע או אפילו רווחים יותר גדולים
היותר קבוע זה חביתה פשוטה ופרוסות לחם (הגשה מגוונת גורמת להרגיש שלא אוכלים כל יום אותו דבר: מקושקשת/ שטוחה/ חתוכה לפלחים מעיגול גדול/ עגולה בגודל אישי/ להכין פרצופים כמו שכבר הוצע וכו'. יש אצלנו מנה שאוהבים לחתוך פרוסת לחם לפיסות קטנות בגודל ביס, כמה כפות סלט, חביתה בחתיכות גודל ביס, לערבב עם גבינה לבנה או קוטג' ומעל הכל שמן וזעתר, בקיצור מקוריות בצורת ההגשה ופחות במרכיבי הארוחה)
עוד כמה שבשימוש לעיתים פחות תכופות:
•פסטה עם קוטג' שמן וזעתר
•פיצה
•חביתות משודרגות למינהן: עם תירס/ גבינה צהובה/חתיכות של נקנקיות טבעול/ קוביות תפוחי אדמה (צרך לרכך מראש בסיר או מיקרוגל) וכד'
•שקשוקה (לקח לילדים שלי זמן ארוך להתלהב מזה, גם עכשיו בעיקר הגדולים אוכלים ואיתם הצעירים נפתחים לנסות)
תודה!!אקונהמטטהאחרונה
דייסה עם דבשpath
..הפי
מערבבת יוגורט (אפשרי עם עזים) עם בננה ואז חותכת לבפנים כל פרי שאוהבים תות/ מנגו / קיווי.

שיבולת שועל עם בננה ומייפל טבעי..

פנקייקים עם קמח כוסמין ושקדים ותפוחים ללא סוכר.

חזה עוף עם אטריות אורז .. אפשרי גם דג סלמון .

במקום טוסט .. לקחת לחם פרוס למרוח שמן זית להניח בצל לשים בטוסטר ..

להכניס ירקות לחביתה..

כריכים עם לביבות ירקות ..


אצלינו בבית עושים מרק כתום כי רק ככהתפוחית 1
הילדים אוכלים את כל הירקות
אולי גם יעזור ⁦

בנוסף חוץ מכל הדברים הטובים שכתבו אז סלט ירקות כל ארוחת ערב ולדאוג שיאכלו פירות במהלך היום ושארוחת צהריים תהיה יותר מפחמימות
הכי בריא זה..פרש בודד
להבין שכנראה שהם לא יאכלו יותר מדיי בריא עד שזה יבוא מהם.
לא מסכימה איתך. חשוב להרגיל ילדים לאהוב אוכל בריאמיקי מאוס
פשוט לא למתג את העולם לטעים מול בריא.

אם תגרום לבריא להיות טעים הם יאכלו כי טעים ולא בגלל שביקשת מהם לאכול בריא ואז זה יעבוד והם אפילו לא ישימו לב

באמת בשביל זה צריך קצת לעשות פשרות- נניח להמשיך להכין להם פיצה אבל לאפות הכל רק מקמח כוסמין, ולהחליף את הגבינה צהובה במוצרלה. כבר הרווחת

או להכין להם פלאפל או קציצות בשר אבל לדחוף פנימה קצת ירק וכדו
הכל נכון.פרש בודד
אבל חשוב לזכור שיש סיכוי גדול שאם תוסיף ירק לקציצה הילד יחליט שהיא לא טעימה לו. ואם הפיצה תהייה מקמח כוסמין הילד ישאל למה היא חומה יותר ויתבאס על הפיצה.

אז אם כל ההשתדלות אם ילד לא מעוניין עדיף לתת לו תחושה טובה לגבי אוכל מאשר שיאכל בריא. הבריאות תגיע בהמשך החיים.
את צודקתבימבה אדומה
אבל למה לחשוב שלא ירצה? מנסים בטיפין טיפין תוך הסברים קלים (לפי הגיל) ועושים את זה באהבה. בלי מלחמות ובלי ויכוחים...
אפשר תמיד להכין לו מה שרוצה ולהגיש לשולחן את האוכל המרכזי הבריא שההורים יאכלו (הכל מתחיל מדוגמה אישית זה 95 אחוז מההשפעה) ואפילו שרק יספוג שזה מה שבריא וטעים כמובן... זה כברהשפעה מטורפת להמשך החיים... לא הכל זה כאן ועכשיו
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך