אזזזז היי.
דבר ראשון כדי להרגיע את כולם/ן אני לא באמת יונה ספיר
וזה חבל... אבל לומשנה , בואו נתרכז;
קראתי ת'ספר הכי טוב שיצא בעשור האחרון --- דם קר---!!!
(האמת שקראתי אותו כבר פעמיים תוך שבועיים וחצי!)
דבר ראשון הזהרה קטנטנה; יהיה בפוסט הזה מלאאא ספוילרים ( למי שעוד לא קרה...) אז אם יש לכם כח איפוק חזק אז תתאפקו , ואם לא, (כנראה שלא
אז תהנו... קריאה מהנה![]()
האמת שיש מלא דעות על הספר הזה, שהוא 'סתם מכוער' וש'היא היתה צכ'ה לסיים את הסדרה ב'טווח אפס' וזהו' כלמיני דעות כאלו ואחרות , אבל בתור קוראת מושבעת של הסדרה כבר 7 שנים אני יכולה לומר שזה הספר הכי טוב בסדרה! ( אגב גם יונה ספיר אמרה שזה הספר הכי מושקע שהיא הוציא, והיא אישית הכי התחברה אליו) אני אהיה כנה אתכם ויאמר שההתחלה עד בערך עמוד 100 חמודה -לא יותר.
טוב, אז הסיפור שלנו מתחיל
ההתחלה כמו שאמרתי קצת משעממת אז אני יקצר לכם: " אייל מקבל הודעה שהוא צריך להתייצב למילואים האמת שהוא קצת בהלם, ובעקבות ההלם הוא כועס על כלמיני אנשים שהוא חושב שהם קשורים להפתעה הזו , אבל אותם אנשים מכירים את אייל לא מהיום ויודעים שההלם יעבור מהר ואתו גם הכעס. קיצור, אייל מגיע לעתלית והמפקד שלו (פיקודו של אייל לשעבר) לא מתכוון לעשות לו חיים קלים. הם ניצלו את זה שאייל הוא אייל והביאו לו משימה לא כל כך פשוטה רגשית, וגם פיזית." זהו. סוף ציטוט. עד כאן היה ההתחלה...
ומכאן העניינים רק מסתבכים (כי אייל חייב לעשות לנו קצת התקפי לב והרבה כאב ראש).![]()
הספר הזה מלא ברגש וכאב עמוק מצד אייל. שזה מוזר מאוד כי אנחנו גם מכירים את אייל לא מהיום והוא בהחלט לא אדם רגיש. אבל העבר בכל זאת חוזר אליו בכל הכוח, ובוא נגיד שזה גם לא כל כך בשליטה של אייל.
הוא נזכר בשבי שלו בסוריה ובשובה שלו - ראשיד - זה קשה לו מאוד , בעיקר בגלל העובדה שהוא צריך לשוב לאותו מקום בדיוק בשירות המילואים שלו, הוא צריך לחזור לגהנום שהוא ברח ממנו חצי מת. אבל הוא לא חוזר לבד הוא חוזר עם עוד 5 חיילים שהוא מופקד עליהם, בינהם חברו הטוב - אלי. המשימה שלהם כביכול פשוטה - לחסל 3 מראשי חיזבאללה - בהתחלה הכל הולך "בסדר" כי הרי אין דבר כזה בסדר כשאייל בסביבה
הם מצליחים חלקית במשימה שלהם והורגים רק אחד מתוך השלושה. אלא שאז כמו שאמרנו הכל מסתבך! ראשיד נכנס לתמונה ולחיים שלו שוב, אבל הפעם בצורה קצת שונה חברים שלו ובינהם אלי נפלו לשבי שלו. ואייל יודע איך ראשיד יודע להוציא מידע כשהוא צריך (במיוחד אם זה מהישראלים -שהם עקשנים מאוד לדבריו . והוא צודק
אין על החיילים שלנו בעולם!) טוב, גלשתי פה קצת עם הסוגריים אבל בואו נתרכז שוב...
ההסכם שלו לשחרור בני הערובה הוא אונת כבד לבנו מוחמד, עם סוג דם נדיר מאוד.
ופה אנחנו מגיעים לחלק המקביל של הסיפור : פרופסור צ'רלס אודמן עלה על הנוסחה של המימד הרביעי - הדפסת איברי אדם חיים - ( טוב, ברשותכם אני לא ארחיב פה בתיאורים כי זה ממש מבחיל אותי לחשוב מה יש לי בתוך הגוף - ברוך השם יש לי הכל עד מ120 לכולכם
) בכל אופן יש לא מעט אנשים שהיו מעדיפים את הפרופסור בעולם הבא , והם גם הצליחו. לא אחרי שאייל כמובן נכנס לסיפור. ובתור ה"שוטר של העולם" אייל מבטיח לילדים של צ'רלס שהוא ימצה את הדין עם הרוצחים . איך אייל הגיע לשם אתם בטח שואלים... נו באמת, אני צ'כה להזכיר לכם שאייל הוא רוח סערה שניה שם שניה פה...? אבל אין לו זמן למשחקי מרגלים יש לו משימה חשובה להביא אונת כבד לבנו של ראשיד בעד שחרור הלוחמים. האמת שגם פה הדעות חלוקות כמו על הספר
המפקדים של אייל לא אוהבים את העצמאות יתר שאייל לקח. והם דורשים יותר משמעת מצדו.( כנראה שהם לא באמת מכירים את האייל, כי אם כן, הם היו יודעים שהמילה " משמעת " לא נמצאת בלקסיקון שלו.) ומשום שהיא לו נמצאת בלקסיקון שלו הוא גם לא משתמש בה... אז הוא עושה הכל לבד - כמו תמיד - אבל הפעם זה קצת שונה כי אלי שרוב הזמן נמצא לידו ומשגיח על הילדון שלא יעשה יותר מידי שטויות, נמצא בשבי אצל ראשיד. ודווקא בגלל העובדה שאלי מכל האנשים בעולם נמצא אצל ראשיד, אייל לא רואה בעניים ועושה הכל כולל הכל כדי להציל אותו ואת יתר חבריו.
יהיו כאלה שיגידו שאייל חצה כמה קווים אדומים, ואותם אנשים לא מעטים - סחר באיברים ובבני אדם זה לא משהו שהחוק יכול לשתוק עליו. אז אם החוק לא יאשר לו להשיג אונת כבד בדרך " הוגנת " הוא יסטה קצת מהנתיב של החוק וירד לשוליים. הרי מה הוא לא יעשה בשביל אלי?!
אז הוא מתערבב אצל כמה מאפיות עושה דבר ושניים בשבילם וגם סובל לא מעט בגלל זה.
אבל איך אומרים , חיי הנישואין משנים ומשפיעים על האדם, נכון? האדם היחיד שאייל יהיה כנוע לו במידה מסוימת היא אשתו.
היו כמה אנשים שראו לאן אייל חותר ודאגו ליידע את אשתו בזה. אפרת מחליפה צבעים כשהיא שומעת מה הוא מתכוון לעשות והיא מחליטה לעצור אותו בכל מחיר. אייל הרי בעל טוב והיה לו קשה מאוד גם פיזית וגם נפשית לשמוע לה. פיזית בגלל שהוא התחייב למאפיה לעשות בשבילם מבצע קטן בתמורה לאונת הכבד, מה הוא יגיד להם עכשיו שהוא התחרט?! ונפשית בגלל שהוא באמת לא יודע מה לשעות עכשיו. פרופסור אודמן נרצח אז אונת כבד מודפסת כבר לא באה בחשבון, מהמאפיה גם הוא בסופו של דבר מרגיש שזה לא מאוד מוסרי , כי הוא יודע טוב מאוד איך המאפיה תדאג לו לאונת כבד. לא בדרך שאנשים ישמחו לשמוע. וגם עכשיו באה אשתו ואסרה עליו בתוקף להשתמש בדרך הזו. אז מה למען השם הוא אמור לעשות?! ![]()
רגע אני רעבה ... חחח המשך יבוא עוד איזה עשר דקות חחחח אני יודעת שאתם במתח נא להתאפק![]()
ביוש בינתיים.....![]()