נושא לדיון!שובל אור

החלטתי לפצוח במסורת חדשה, של העלאת נושאים לדיון מדי פעם, בתקווה שבאמת יתפתח מזה דיון פורה ומפרה.. זה גם יעזור בהעלאת הרמה של הפורום שלנו, שלא יהיה רק שרוט...

אז הנושא הוא:

האם עדיף להסתגר בד' אמות, כמו החרדים, או שמא כן כדאי להיפתח לדעות שונות, לתרבויות אחרות?

כדי להבהיר את הנושא אני אתן דוגמא- האם ראוי לראות סרטים וכד' למרות שהרוח הנושבת בהם אינה יהודית, או אולי כדאי אפילו לא לתת לעצמנו פתח לכאלה דברים?

מקווה שהסברתי מספיק טוב.. אשמח לשמוע דעות.

כדי שתבינו באמת למה התכוונתי, אני אכתוב את דעתי ראשונה...

יפה שירה!לידור

מנסה להעלות את רמת הפורום

טוב- אז דעתי היא...

טטטטטטם טטטטטם....

טני חושבת שאנחנו לא צריכים לראות סרטים שנוגדים את ההלכה, אפילו אם המסר טוב, ויש נגיד שחקנים שמתלבשים לא צנוע...

אבל אנחנו לא צריכים לסגור את עצמנו, אנחנו צריכים להפיק סרטים עם נשמה י'הודית אמיתית!! <זה החלום שלי...>

ואנחנו לא צריכים לנעול את עצמינו.. אנחנו צריכים לקרב רחוקים וזה.. אבל כל עוד זה לא פוגע בנו...

להלן דעתי:שובל אור

מלכתחילה אני חושבת שזה דבר אידיבידואלי לכל אחד. יש אנשים שהפתיחות הזו מתאימה להם, ויש כאלה שאפילו היא עלולה להזיק להם. אני מונה את עצמי עם הפתוחים.. אבל צריך מאוד להיזהר בזה, ולהפעיל את שיטת ה'פילטר'...

שיטת הפילטר שלי אומרת שכן מותר לי להיחשף לתכנים לא 'הכי', אבל חשוב מאוד שיהיה לי פילטר שיסנן מתי שצריך את התכנים שלא ראויים לי. הדוגמא הכי טובה שעולה לי כרגע בראש, זה הספר "תעביר את זה הלאה". קראתי אותו כשהייתי ילדה קטנה ותמימה, בכיתה ט', ובהתחלה די הזדעזעתי מהתוכן שלו, אבל תכל'ס המסר בו היה דבר ממש חזק! ואז הבנתי שאני צריכה לדעת מה לקחת לעצמי מכל דבר. לכן אין לי בעיה לקרוא ספרים שכלולים בהם תכנים שלא מתאימים לרוחי, כל עוד יש להם גם מסר חיובי. הבנתי שבימנו דברים כאלה מושכים אנשים לקרוא, ולכן אין מנוס מלהכניס אותם, אבל כל עוד הם לא העיקר, הם רק תוספת, אני אקרא גם אקרא.

(העסק הזה מתבטא גם בסרטים גם בספרים וגם בשירים, וכל דבר העולה בראשכם)

אמשח לשמוע דעות וכיווני מחשבה נוספים!

אבללידור
עדי'ין, אני חושבת שכשאתה רואה משו לא צנוע, אפילו אם אתה מסנן, אז זה די פוגע בנפש... לא?
בגלל זה בדיוק פתחתי את הדיון הזה...שובל אור

כי זה באמת מה שמפריע לי בכל הגישה הזו, וגם פעם יצא לי להתווכח עם מישי על זה, והיא אמרה משהו כמו: 'אני לא רוצה לתת לדברים כאלה לחדור לתוכי, זה פשוט לא לרמה שלי' וגם היא אמרה שזה עלול ליפגוע בנפש...

נכוןלידור
עם ישרא-ל הוא עם קדוש וטהור, למה לטמא את עצמנו בסרטים שלא על החי'ים הי'הודי'ים, ולא לרוח הדת?
טוב.. - ;כמה דברים..פלפלתי

שירה!- שכוייח!!! - (על המאמץ..)

ולעניינינו:

לפי דעתי לא צריך להסתגר כמו החרדים - אבל גם לא להפתח כך שכל הסייגים יעלמו, והפרצות יפתחו...

ולכן אני משתדלת שלא לראות סרטים (מעלה בהחלט מספק אותי- פעם ביובל..) - אם ראיתי- לא נורא (אבל הביקורת .... הביקורת עדיין עובדת היטב- וזה לא נותן להיות שאננים..)

בקיצור- צריך להיות פתוחים עם גבולות. ועדיף שיהיו ברורים כמה שיותר. אם קבעת- תשתדל לעמוד בזה.

לא צריך לרמו סאת כל ערכי היהדות כדי להיות פתוחים.

פתוחים - נחושים - ולפעמים קצת קשוחים..

לפי דעתי...

שירה, רעיון יפה מאוד.פילוני
בקשר לדעתי, אני עוד נורא מתלבט. אבל אני ישתדל לכתוב אותה מתישהו...
אבל..שובל אור

יכולהיות שבסרטים האלה יש מסר טוב.. למה שלא נראה ונחכים? זה מעין פיספוס..

ממש הסכמתי איתך בקטע של הסרטים היהודים שכדאי לעשות, ואולי אולי אני אלמד קולנוע, אז אני אתרום לתרבות הזו להיתפתח, אבל זה לא התחום שהכי מושך אותי..אני בהחלט בעד יצירה יהודית, ואני מקווה לעסוק בתחום, אבל לאו דווקא סרטים.. (ספרים, אומנות, יש מלא!)

אם..פלפלתי

אם אנחנו בונים על המסר הטוב שיש שם- ובכל דבר אפשר למצוא גם טוב...

אנחנו נמצא את עצמינו בולעים הרבה צפרעים שלא רצינו, ולא התכוונו בכלל לבלוע...

ואז- אנא אנו באים...

וגם אין לזה סוף...

לעניות דעתידב

א. סרטים לא צנועים (שהנשים שם לא לבושות צנוע (אפילו שאין קטעים לא צנועים)) לבנים אסור לחלוטין ללא מחלוקת בנות זו שאלה אחרת

ב. חובה על כל אדם לקרב יהודים השאלה מתי? באיזה גיל? זה הכל תלוי באדם

אני למשל ניסית לקרב את החבר'ה אצלי בכיתה אבל החלטתי שאני מפסיק עם זה כי זה השפיע עלי (כלומר הם השפיעו עלי)  

גם לבנות-לידור

לפי דעתי, אסור לראות, כי זה סתם מכניס רעיונות טיפשי'ים למוח.....

ולקרב- למשל, משפחה <לכל אחד מאיתנו יש לפחות דוד רחוק שלא שומר תורה ומצוות, נכון?> , חברים, ולהשתדל לא להיות מושפע.... אני למשל מנסה לקרב- אבל אני שמה לעצמי גבולות- וזה די מצליח ב"ה ב"ה ב"ה

לי יש דוד של אבא, אבל לא יותר מזה...צחקן
ב"ה.

אני בעד סרטים....לידור

לאו דווקא לטמבלויזי'ה- אפשר גם להעלות סרטים לאינטרנט....

למשל- ראיתם סרטים על גוש קטיף? ני כן... או, גם באתר מבראשית יש סרטונים חמודים ודתי'ים...

אני חשובת שסרטים זה דבר טוב, <לא כתחליף לספר> וכדאי לפתח את התחום הזה בצד הדתי גם...

לא חייבים תמיד..פלפלתי

לנסות ולקרב..

הרבה פעמים בעצם ההתנהגות הטוב והישרה שלך אתה משפיע ולא צריך להתווכח וכו'..

הם רואים לבד, מבינים, מתקרבים , מצטרפים  ומתקדמים..

מי אמר שאתה יותר צדיק מהם??  (וכנ"ל אנחנו..)

את לא יכולה..פלפלתי

לבנות על זה לכלל הציבור הדתי לגוונין ולגיליו - כי אין הרבה כאלו..

יש יחסית הרבה סרטים של חרדים- אבל זה סיפור אחר ושונה..

אני מדברת על הציבורלידור

הדתי לאומי והחרדל"י.....

בהחלט אפשר להתאים- למשל- אתם יודעים שכל הסרטים על התנ"ך נעשו על ידי גוי'ים?????

צודקת.. אבל..פלפלתי

סרטי תנ"ך לדתיים כשדתיים עושים אותם זה קצת בעיה..

איך אתה יכול להחליט שככה נראה משה.. ככה אברהם.. ולעשות אותם לפעמים ליצנים?

תלוי למה ומי - אבל בגדול..

אסור לעשות סרטי תנ"ך, והעיוות גדול מאוד.צחקן
ב"ה
והם מציגים את זה לטובת הנצרות.

אני ראיתי לפני כ 4 שנים לאחרונה סרט כזה, העיוות נורא ואיום, כבר אז בגיל קטן זיהיתי...

זה שאני לא רואה סרטים זה נקרא שאני מסתגרת?!חרדייה מעמנואל!אחרונה
כןאיש-זאב
לפי דעתי מותר ללכת לראות גם סרטים לא "דוסיים",אבל במידה
ממ... לדעתי...פליץ

קודם כל שכוייח שירה - רעיון ממש יפה!

עכשיו...

לדכתי סרטים לא צנועים מכל סוגזה רע, שלא לדבר אסור... אפילו אם התוכן טוב - לה עדיין פוגע בערך המוסרי של הסרט. וגם אלה שאומרים שלבנות מותר - זה שטויות, כי זה פוגע גם לבנות בערכים מה זה השטויות האלה לא רק לבנים יש ערכים!! ממילא יש לי רק אחים קטנים אז רואים סרט - זה אחד מצוייר ו\או מצונזר ע"י ההורים.

בקשר לטלוויזיה... אני בקושי רואה, כי אין מה לראות ששווה משהו (חוץ מתוכניות סאטירה... אני משוגעת על סאטירה) וממילא אין לנו כבלים.

אבל!

אני לא חושבת שצריך להסתגר בתוך עצמנו... כי אם המטרה שלנו היא לקרב אז אנחנו צריכים לדעת לגעת כמו שצריך באנשים, לדבר איתם ב"שפה שלהם". ואיך נעשה את זה אם נראה סרטים חרדים כל הזמן?? בנאדם צריך לדעת לקחת את הערך הטוב מכל דבר סביבו. שירה הזכירה את "תעביר את זה הלאה", וגם אני הזדעזעתי ממנו, אבל מאז אני משתדלת לעשות טוב למישהו לפחות פעם ביום (זה בכוונה.... אני עושה טוב לאנשים גם לא בכוונה ).

קיצר - לא להסתגר בבועות הדתיות. צאו להסתובב קצת, תעלו אל העם.

לא אמרתי לראות סרטים חרדים...לידור

אמרתי, שלא צריך לראות סרטים שלא לפי הדת!

אתם אומרים שצריך לקרב - ו"להכנס לנעלי'ים שלהם"- אבל כשאנו רואים את הסרטים הא-לו- אנו מכניסים לראש שלנו תכנים שליליי'ם, שההלכה לא מתירה!

כן, נכוןפליץ

בגלל זה עדיף לקרוא ספרים... אפשר לדלג על קטעים סוטים.

אפילו מצאתי אתר אחד בשם פילטר, שסיפק מידע על קטעים סוטים בסרטים\ספרים\סדרות וכו', כאילו איפה הם, נגיד איזה עמ' בספר, וגם בכללי מה קרה שם, בלי להיכנס לפרטים. אתר מעולה, אבל הוא קרס מסיבות כלכליות.... אני מכירה את מי שניהל אותו והוא אומר שהוא מנסה לעשות אתר חדש אבל לא הולך לו

אחח.. באסה....לידור
והנה דעתי שליעינב

אני מסכימה עם שירה. אני חושבת שאנחנו צריכים להיות פתוחים - אבל לסנן. למשל: פעם הלכתי עם חברה לסרט בקולנוע. נכנסנו לסרט, ו... בואו פשוט נגיד שעצמתי עיניים ברובו. ממש מגעיל. מאז אני לא הולכת לקולנוע, ואם כן - רק לסרטים מצויירים (שרק, מדגסקר וכאלה). בקשר לספרים - אצלינו בספריה יש ספרים שמיועדים לגילאים מסויימים, ולכן אני לא יכולה לקחת כל ספר שאני רוצה, וככה הספרנית מסננת בשבילי

חח כבר נהייתי חברה של הספרניות...פליץ
אבל אף פעם לא עברתי למדור של המבוגרים... כי יש שם ספרים שהם לא רק סוטים, הם משעממים ברמווווווווות
גמלי קרה מקרה דומה בקולנוע..שובל אור

הלכתי עם חברה שלי לסרט, ולא ידענו שהתוכן שלו יהיה כזה נורא (וזה באמת היה נורא! אני בד"כ לא מגזימה..) כל עניינו של הסרט היה סוטות לשם הסוטות ולא היה אף מסר אחר. מאז למדתי שלפני שאני הולכת לראות סרט, כדאי לברר קודם (אפשר באינטרנט..) מה בדיוק הסרט טומן בחובו, ואז להחליט אם ללכת. אבל זה לא אומר שבגלל זה אני מפסיקה לראות סרטים.. (המזל שלי שאני ממילא לא מתה על סרטים, בד"כ אין לי כוח לשבת כ"כ הרבה זמן ולעקוב אחר התפתחויות בצורה פאסיבית..)

לגבי ספרים, עכשיו נגיד התחלתי לקרוא את הספר צופן דה וינצ'י, ואמא שלי לא מתה על הרעיון שאני אקרא אותו.. למה? כי יש שם הרבה תיאור של אמונות פגניות וכו'. החלטתי כן לקרוא אותו, בתקווה שאני אפיק עוד דברים מלבד לימוד על אלילים וסמלים פגנים למיניהם.

יש שם דברים מענייניםפליץ

הוותיקן החרים את הספר כי הוא מדבר נגד הנצרות... כאילו שכל הנצרות היא רמאות...

אבל חלק מהקטע של הספר הוא לא משהו, כי מי שיודע קצת על פגאניזם יודע שהדרך שבה הפגאנים עבדו את האלילים שלהם הייתה לא ממש... אממ... שגרתית.

אבל הספר טוב בהרבההה מהסרט, כי הסרט מנסה להעביר את הנפח העצום של העלילה במעט זמן, ולא ממש הולך לו...

אני שונאת את הספר הזהעינב
הוא משעמם עד מוות
לא כ"כ הבנתי מה זה אומר להפתח..ברוריה מהגוש
לעבור על ההלכה, על רוח ההלכה, או שפשוט לא להסתגר עם עצמנו?
אם את שואלת אותי אז לפי דעתיאורטל לאה

לא תמיד טוב לראות סרטיים שנוגד את ההלכה והיהדות כי זה משפיע מאוד.

נאמר "לא תכניסו דברי טומאה לביתכם"(משהוא כזה) בטלוזיה יש המון דברים לא צנועים ונאמר "לא תתורו אחרי לבבכם" יש גם את העניין של שמירת העיניים.

לכן עדיף להימנע.

לכן יש הרבה שאין להם טלויזיות בבית.

למשל במאה שערים יש ילדים שלא יודעים מה זה טלויזה

כן - לא רק במאה שערים אין טלויזיה..פלפלתי
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך