(מודיעין, מחשבים, מזכירות..)
תכל'ס יש מצב שהן יכולות לעזור יותר מבנים..
וכן היו על זה
לות להיות בקרבי
אבל מודיעין, הנדסה...
לפי דעתי אין בעיה
(דרך אגב אישה שיש לה שרירים והיא חזקה נפשית לפי דעתי אין בעיה שתיהיה ביחידה שמתאימה ליכולת הגופנית שלה)
כמו בכדורגל נשים שהוא נפרד
כמובן שכל מה שאמרתי על היתר לגייס בנות הוא רק כשהבנות לא מגיעות לקשר עם בנים ואין שם בעיה של מעורב. אבל הכל לפי איך שהרבנים יפסקו
איסור שחתמו עליו כל גדולי התורה מכל קצוות הקשת, מכל המגזרים והחוגים והעדות.
גם עצם החלק הבעייתי של אשה בצבא. עוד לפני הבעיה של צניעות - זה איסור בפני עצמו.
וגם מבחינת צניעות - זה חמור בהרבה מדברים אחרים. דבר אחר שהוא כמו זה - באמת יהיה אסור.
סתם חושבים שהבעיה בצניעות היא רק בקרבי - בעקבות כך שדיברו הרבה על הנזק בקרבי, אבל זה עירבוב, הבעיה קיימת בכל מקרה.
הגמרא כותבת ש"דרך איש וכבש ואין דרכה של אשה לכבש"
זו גם הסיבה שאשה פטורה מפריה ורביה - כי זה הוקש בפסוק לכיבוש: "ופרו ורבו ומלאו את הארץ וכבשוה"
אמנם הגמרא אומרת שנשים "מספקות מים ומזון" לבעליהן שבצבא, וזו השותפות שלהם במלחמה ו"חלקן בנטל". אבל זו לא מציאות רלוונטית.
כשאתה פוגש בחור דתי במודיעין - אתה אומר שהוא לא מקיים את המצווה?
כל דבר שבחור מקיים בו את המצוה (מלחמת מצוה ושות') - אשה אסורה בו. הכל חלק מה"לכבש".
אתה רואה שהדבר היחיד הגמרא אפשרה לה זה "לספק מים ומזון לבעלה"
מה ההבדל בין להביא מודיעין לבין להביא אוכל ואספקה?
חיל חימוש גם יהיה אסור. זה חלק מהצבא. וזה בדיוק ההבדל.
"מספקות מים ומזון לבעליהן" זה לא כחלק מהצבא הרשמי.
ובעיות צניעות וכדו'
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים