פעם אחת ולתמיד...רובין

רק רציתי להגיד, שכל פעם שאני רואה את השרשורים פה שנמצאים בראשי, ורואה חידות למיניהן וציטוטים וכו'....

אני פשוט משתגע...!!

כאילו, אין בעיה לקרוא ספר, זה מעניין, מותח, מרתק, ספר טוב עם עלילה מעניינת- סבבה...

אבל לא להפוך אותו לספר קודש...!!!

במקום לבזבז את זמנכם בלקרוא את הארי פוטר שוב ושוב, תקראו תנ"ך שוב ושוב ותלכו לפורום מתמודדי חידון התנ"ך ותשאלו ותענו על חידות ושאלות...

לא להפוך את הארי פוטר לקדוש...!!

זה ספר פנטזיה על קסמים ודברים לא אמיתיים, לא לבזבז כ"כ הרבה זמן עליו...

סליחה שאני בא ככה ממקום מתנשא או משהו כזה, אבל זה ממש צורם לי והייתי חייב להגיד על זה משהו....

כ"כ הרבה שרשורים, כ"כ הרבה בזבוז זמן על סדרת ספרים, לי לפחות זה נשמע קצת הזוי...

ועוד יותר הזוי שהפורום הזה נראה לי יותר פעיל מפורום מתמודדי חידון התנ"ך, וזה ממש עצוב לי על זה....

טוב, זהו, העברתי את המסר הרצוי, וסליחה על כל האורך...😅

ערב טוב לכולם...!!

@רועי😎

@ניק כמעט בלי ראש

@מתנחל בראבק

@The Lion

@מח"פ

@אודה ה' בכל לבב

כרגע הפורום הזה לא ממש פעיל125690

בסדר, בכללי...רובין

עכשיו ספציפית כל הפורומים בתקופת יובש ב"ה, אבל אני מדבר בכללי, אפשר לעיין ולראות בשרשורים ישנים על מה דיברתי...

אף אחד לא אמר שזה קדוש..The Lion

ואין מה להשוות למתמודדי חידון התנ"ך כי אין הרבה אנשים שרוצים להתמודד לחידון התנ"ך העולמי.

אה, אני לא בטוח בזה...רובין

ושוב, אם מישהו קורא ספר מעניין ומותח אין בעיה, כשהוא עושה עליו חידות מה בדיוק כתוב פה ומי אמר את המשפט הספציפי הזה, זה כבר מתחיל להישמע שמהללים את הארי פוטר, ממש כמו שעושים כיום למשחקי ספורט כמו כדורגל או כדורסל....

ויש מה להשוות, אותו בן אדם שעכשיו חרש כמה פעמים את כל סדרת הארי פוטר יכל באותו זמן ללמוד תנ"ך ולעשות על זה חידות במקום לעשות חידות על שורות מהארי פוטר, ואם הוא זוכר שורות מהארי פוטר, אין סיבה שהוא לא יזכור שורות בתנ"ך....

אז במקום לבזבז את הזמן, אפשר בהחלט ללמוד תנ"ך, זה נראה לי יעשה קצת יותר נחת רוח לאבינו שבשמים...

--The Lion

למה אתה ככ בטוח שזה במקום? ממש לא, חס וחלילה.

אם אתה בא מנקודת הנחה שזה במקום, אז אתה צודק לגמרי. אם לא, אז מה הבעיה?

אין בעיה.רובין

אם זה לא במקום, מסכים איתך לגמרי...

אך המציאות מוכיחה בעד עצמה, והפורום של מתמודדי חידון התנ"ך פחות פעיל מהפורום פה, רק אומר...

לענ"ד זה אומר משהו...

מנהליםמח"פ

נא למחוק את השרשור

למה בדיוק...?רובין

סתם שאלה...

כי אנשים מתעניינים במשהומח"פ

וזה שרשור שלא אמור להרוס ולהפריע

אין בעיה שיתעניינו...רובין

אני לא נגד כל הפורום הזה, אני רק יוצא על כך שאנשים פה מבזבזים מלא זמן ויודעים שורות בע"פ של הארי פוטר, בעוד שבלימוד תנ"ך/כל לימוד קודש אחר לא יודעים ולא משקיעים את הזמן שלהם בזה...

למה...?

אולי כי זה "פחות חשוב" מבחינתם...?

האם העיקר שלנו זה "הארי פוטר"?

זה נראה כבר איבוד המצפן...

כאילו, בואו נחשוב שנייה, כמה זמן אותו בן אדם מבזבז על הארי פוטר ביום וכמה זמן על לימודי קודש...?

רק תחשבו...

זהו, זה מה שרציתי...

לעורר את המודעוּת על זה, זה הכל...

לא אמרתי עכשיו תמחקו את הפורום, רק תעשו חשבון ותזכרו מה העיקר, זה הכל...

שכוייח וסליחה על החפירה...😅!!

אנחנו זוכריםמח"פ

האנשים פה לומדים במקומות תורניים וזה בשביל להנות

אני בספק..רובין

ולכן פתחתי את השרשור הזה...

ואין קשר לכך שאנשים לומדים פה במקומות תורניים, לצערי הייתי עד לאיבוד הכיוון והצפון גם במקומות תורניים, ואפילו שאותם אנשים ישבו ולמדו רוב היום, זה לא היה העיקר שלהם...

ואתן דוגמא קיצונית לאיבוד הצפון שמוכרת לצערינו בכמה מקומות:

הייתה תופעה של גניבות מהמקרר של אוכל/חלב של בחורים מהישיבה....

ניסו לדבר על זה, להגיד לבחורים שלא לגנוב, אך התופעה לא נפסקה...

לבסוף, כתבו על זה שזה עם חשש אבקת חלב נוכרי, ופתאום הפסיקה תופעת הגניבות...

מעניין למה...

זה מראה שאנשים בעניין אבקת חלב נוכרי מקפידים ומדקדקים, אולם בעניין גזל, שזו עבירה מפורשת מהתורה ואיסור חמור, לא אכפת להם כ"כ, זה איבוד הצפון....

ויש עוד הרבה דוגמאות...

אך כשהארי פוטר הופך ל"אישו" ולדברים כאלו, זה לפי דעתי סימן לאיבוד הצפון...

ואני לא מדבר על הזמן, מצידי שרוב היום יבלו פה, אני מדבר על זה שזה הפך להיות עיקר, איזה "אישו"...

אין בעיה ליהנות, רק לא שזה יהפוך לתרבות וכדו'...

זהו, זה הכל. בבקשה שכל אחד יקח לתשומת ליבו.

הנאה נטומח"פ

משקיעים הרבה יותר קודש, זה סתם כתחביבמתנחל בראבק

והוא גם מתעניין במשהו125690
מותר להעביר ביקורת
אבל לזלזל בתחביבים שלמח"פ

אנשים זה לא נחמד וקצת מעצבן

..ניק כמעט בלי ראש

אין בעיה שיש לאנשים תחביבים.

הבעיה היא כשאנשים לוקחים ספר דמיוני (וסליחה על מילות הכפירה) ומבזבזים עליו מלא זמן (הרבה יותר מהזמן שמשקיעים בלימוד תנ"ך, לדוגמה).

הוא לא זלזל, הוא רק סידר מחדש את סדר העדיפויות שלנו125690
לא בהכרח125690
אחד התחביבים שלי הוא להכין פרחים מחרוזים קטנים וחוטי מתכת, קשה לא לזלזל בזה
זה לא יפה לזלזל גם בזה. אם יש הרבה אנשים שזה התחביב שלהם...אודיסאוס

זה עוד פחות יפה.

אבל המטרה שלו לא הייתה לזלזל בתחביב של איש זה או אחר המטרה שלו הייתה שנבין שפורום הארי פוטר זה ניצול גרוע של הזמן.

תלוי של כמה זמן125690

אבל אי אפשר להתחיל להטיף לך מוסר על זהמח"פ

לא פעילים*מת*The Lion

מסכים לגמריניק כמעט בלי ראש
לכן בזמן האחרון אני כמעט לא קורא הארי פוטר, והתחלתי ללמוד תנ"ך בשאיפה להתמודד בחידון התנ"ך. עכשיו אני לא פעיל שם, כי אני עדיין לא יודע תנ"ך ברמה מספיק טובה כדי לענות על שאלות, אבל בע"ה אני אהיה פעיל שם כשאדע טוב תנ"ך.
אני מסכים שזה ממש לא בסדר שאנשים יודעים משפטים שלמים בע"פ מהארי פוטר, ולא יודעים כמעט תנ"ך (גם אני, בעוונותי).
מאוד חשוב.. תודה שהזכרת לנו..
רובין

אכן, כשכתבתי את ההודעה חשבתי עליך...

אשריך ממש...!!

יישר כוח...!!

בשמחה...!!

ניק כמעט בלי ראש

שכוייח..!

אגב, לא קשה לנחש מה הניק שלך...קורץ

לא נעים להודות אבל אני יודע טוב יור הארי פוטרסוורוס סנייפ

קשה לי להאמין...אודיסאוס

כמה משפטים אתה כבר יודע בעל פה בהארי פוטר? ברור לי שמהתנ"ך אתה זוכר יותר (רק פרשת הבר מצווה שלי זה יותר משפטים מכל מה שאני יודע לצטט מהארי פוטר).

גם מבחינת עלילה, אתה זוכר את חמשת חומשי תורה. ואם להוסיף גם את שאר התנ"ך זה יוצא הרבה יותר מהארי פוטר. שלא לדבר על היחס הלא פרופורציונלי בין כמות הפירושים על הארי פוטר לבין התורה.

דרך אגב, כל שנה עושים חזרה על כל חמישה חומשי תורה

דווקא אני מאמין....רובין

אח שלי גיק של דרגון בול, ומבזבז כל היום על הפלאפון וסדרות, והוא צופה באותם פרקים כבר כמה פעמים, עד שהוא שאל את אח שלי באיזו דקה ושנייה זה קרה בפרקים.

ואבא שלי תמיד עומד עליו שיקרא "כה עשו חכמינו" והוא מתחמק מזה...

בקיצור, לצערי אני מאמין....

וזה לא משנה לכמות המשפטים שהוא יודע בע"פ, זה משנה למה אנחנו נותנים חשיבות, את מה אנחנו הופכים לעיקר...

נגיד יש לנו בישיבה מורה למתמטיקה שהוא גיק של מתמטיקה והוא לובש חולצות של מתמטיקה...

עכשיו, אני לא מבין איך אפשר להעריץ ולהפוך את הארי פוטר שזה ספר דמיוני לתרבות או ל"אישו", בזמן שאפשר להעריץ ולהפוך את התנ"ך לכזה או אפילו דברים אחרים הרבה יותר עמוקים ומועילים בחיים ומחכימים...

צריך פשוט לדעת מה יותר משמעותי בחיים, בן אדם שמעריץ שחקני כדורסל וכדורגל הוא בעצם אומר שהוא רוצה להידמות אליהם, והוא מכיר את כל הפוליטיקות ואת כל השמות של השחקנים בע"פ, אבל כששואלים אותו על איזה תנא או אמורא הוא מגמגם ולא יודע להשיב....זה לפי דעתי סולם לא נכון, לא מסודר באופן טוב....

זהו, נראה לי דעתי הובהרה, תעשו עם זה מה שאתם רוצים....

ותודה רבה, @אודיסאוס, שהסברת את דעתי מצויין...!!

...אודיסאוס

אמנם איני מכיר את אחיך, אך מהתיאור שלך נשמע שהוא דוגמא די קיצונית. קשה לי להאמין שמישהו פה יכול לציין את מספר העמוד של סיטואציה מסוימת בה"פ (שזה הרבה פחות מסובך משניה או דקה ספציפית) ואולי יש כמה שיכולים לומר את שם הפרק.

בכל אופן, אני מסכים שה"פ מעניין חלק מהאנשים (כולל אותי) יותר מחלקים מסוימים של התורה (כל אחד וחלקיו הוא).אך אני לא מסכים שאפשר פשוט להחליט במה אתה מתעניין ואת מי אתה מעריץ. התעניינות, אפילו מוגזמת, בדברי חול לא מזלזלת בתורה, גם אם יש פה ניצול לא "נכון" של הזמן. מה גם ששימוש נכון בזמן וחלוקה בין דברים חשובים לבין דברי חול (שבמינון הנכון חשובים גם הם), הם דברים לא מוחלטים וברורים, אפילו לבן אדם עצמו. קל וחומר כשזה תלוי אדם ולא חלוקה אחת לכולם.

אני מצטרף לעידוד לבניית סולם ערכים ברצינות ובכובד ראש (סולם שיכול להשתנות, דרך אגב, אחרי חשיבה). ומוסיף, ואני מניח שלמשפט הזה גם רובין מסכים, כי יש להתחשב גם בדברים שנראה שאין להם ערך בפני עצמם אבל הם חשובים הן לבניית חיים נורמליים והן לבניית חיים ערכיים.

אין לי מתכון מוצלח לזה, וקשה לי להאמין שקיים מתכון מדויק לזה, וגם אני לא בטוח שהחלוקה שלי מושלמת. גלה בעצמך!

נ.ב. אני מניח שכבר יש לכולם חלוקה בין אם הם מודעים לה ובין אם לא.

.....רובין

וסליחה שאני חוזר עוד פעם על אותה נקודה, עיקר מה שבאתי להגיד שאין בעיה שתאהב ספר מסויים, אפילו יותר מספר אחר, אך שלא תעריץ אותו, שלא נגיע למצב שנעריץ ספר שטותי ונבזבז עליו מלא זמן, פשוטו  כמשמעו, בזמן שאפשר לאהוב תנ"ך שהוא ספר מחכים הרבה יותר...

זאת אומרת, שיהיה סדר עדיפויות וסולם נכון...

כמובן, צריך איזון והכל, וכל אחד צריך איזונים, אך גם בן אדם שקשה לו מאוד ללמוד יכול להתמיד ולהשקיע וללמוד ולא לבזבז כ"כ הרבה זמן...

אוף, נראה לי סטיתי יותר מדי לכיוון הזמן, זה לא מה שרציתי להבהיר...

בקיצור, גם כשבן אדם מאזן ואוהב ספר, הוא צריך לזכור מה עיקר ומה טפל, זה הכל...(וכל אחד יבין את המשפט איך שבא לו...)

וכשאדם מכיר בע"פ את כל השחקנים של קבוצת הכדורגל האהובה שלו (וזה מצוי מאוד, ממש לא קיצוני...), ולא יודע את השמות של כל התנאים, האמוראים, הסבוראים, הגאונים והראשונים, לפי דעתי זה לא מצב טוב בכלל, ואין בעיה שבמקביל הוא גם יאהב הארי פוטר, רק שלא יבוא על חשבון האהבה לתורה, והרבה פעמים קשה לאדם להיות "שרוף" או "מעריץ" של יותר מכמה דברים, וקשה לי להאמין שבן אדם שמתעסק בהארי פוטר ומתרכז בו כל הזמן מוצא גם מקום לתורה וכו'...

וכמובן, צריך איזונים, לא סותר...

טוב, הובהרה דעתי מספיק, שכוייח לכולם ויום טוב...!!

..אודיסאוס

"אני לא מסכים שאפשר פשוט להחליט במה אתה מתעניין ואת מי אתה מעריץ."

(לגבי דוגמא ספציפית: אתה חושב שמי שיודע את שמות השחקנים בקבוצה האהובה עליו צריך לזכור את שמות "כל התנאים, האמוראים, הסבוראים, הגאונים והראשונים"? זה קצת הרבה...)

תחליטו לבד...

....רובין

טוב, נראה לי הבנו כל אחד את דעתו של השני ואין סיבה להמשיך בויכוח...

ולא עשיתי השלכה, אין בעיה, אם לא ידע את כל השמות של כל מי שהבאתי וידע רק חצי או רבע-סבבה, הבעיה היא שאת שמות השחקנים הוא יודע בבקיאות מוחלטת ותנאים ואמוראים אין לו קצה של זיכרון, אולי רק את הכי מוכרים שהוא שמע...

לכן, אם מישהו לא ידע את כל התנ"ך להתמודדות בחידון התנ"ך העולמי לא תהיה לי טרוניה או ביקורת כלפיו, אך כשהוא שואף ויודע שזה העיקר ומשתדל ללמוד ככל יכולתו ויודע לפחות באותה רמה של רמת הבקיאות שלו בהארי פוטר פסוקים בתנ"ך-סבבה.

שכוייח ויום טוב...!!

מסכים.אודיסאוס

במידה מסוימת...

רובין

אתה מסכים איתי שהתנ"ך הוא העיקר ואילו הארי פוטר זה הטפל, נכון....?

אם כך, אז תיאלץ להסכים איתי שאם בן אדם יותר יודע ויותר משקיע בטפל-זה אבסורד, נכון...?

לגבי א', לא מדויק. לגבי ב'- כן.אודיסאוס

אני מתכוון שהתורה והמצוות הם העיקר. אם תוכן היום של מישהו זה: תפילות, אוכל והארי פוטר, זה בזבוז זמן על הארי פוטר. (מדגיש שיש עוד דברים חשובים ביהדות מלבד התנ"ך.)

אם כי, לכאורה לא אמורה להיו תלות בין כמות הזמן שאדם משקיע בתורה לבין כמות הזמן בה הוא משקיע לפנאי.

....רובין

ברור, התנ"ך הייתה רק דוגמא...

מה זאת אומרת...?

לא הבנת את כוונתי...

אם בן אדם רוב היום עובד ומשקיע זמן בפרנסה ובגידול ילדים וכו'...ובקצת הזמן שנותר לו לומד תורה-מצויין...!!

אך פה מדובר על פנאי, וכשבן אדם מבזבז את זמנו לשווא והופך את זה לתרבות פנאי, זה לפי דעתי לשכוח מה העיקר, ובהחלט אפשר לראות ולמדוד את זה בזמן...זאת אומרת, יכול להיות שמישהו לא ישקיע בהארי פוטר כ"כ הרבה זמן אך זה יהיה העיקר שלו וזה בעייתי, אך כאשר התרבות והפנאי שזה משהו בנוסף, משהו טפל וכו'...הופך למשהו עיקרי זה אבסורד.

בדר"כ הזמן מעיד על כמה משקל וערך בן אדם נותן לכל דבר....

מי שמשקיע את רוב זמנו בהארי פוטר, כנראה בשבילו זה העיקר ולא תוספת או משהו כזה...

בסדר, אני מסכים שצריך איזונים, אך זה לשני הצדדים, וכשאדם משקיע יותר מדי זה ממש לא מאוזן, באיזון צריך לתת משקל יותר גדול לחשוב ולעיקר ולא לתת לטפל כ"כ הרבה מקום.

צריך ללמוד ולשאוב השראה מרבנים גדולים, מאבותינו, מגיבורי התנ"ך, מתורת א-לוקים שנותנת לנו אור לחיים איך להתנהל ומלמדת אותנו איך להיות אנחנו, הכי מוסריים, הכי טובים, הכי נכונים ומקדשים שם שמים, ולא להתעסק יותר מדי באותם אנשים...

לעומת השורות בתורה, במשנה ובגמרא, למילים בהארי פוטר אין דקדוקים וזה לא חלילה ספר קדוש או משהו כזה, וצריך לזכור את זה...

נ.ב. אני גם קראתי את סדרת הספרים הארי פוטר, אם תהיתם....

עזוב אותך חומשי תורה, אבל אני טוב בהארי פוטר, תאמת,סוורוס סנייפ

לא בטוח, אבל הרבה מהארי פוטר אני זוכר (אבל בשקלא וטריא כמובן.. נקווה שהבנת...)

מתוקי אני הייתי במחוזיסוורוס סנייפ

בחידון התנך

יפה מאוד...!!רובין

אז סורי, לא דיברתי אליך...😅

לא ידעתי שקיים פורום חידן תנ"ך חוץ מזה הארי פוטר אין שישהמתנחל בראבק

שיעורים בשבוע

...רובין

פורום מתמודדי חידון התנ"ך

אכן קיים כזה...

ונכון, אך ממה אתה מתלהב יותר...?

האם אתה אוהב תנ"ך ונכנס לשיעור עם עוצמות כמו שאתה מדבר על הארי פוטר...?

יש לך ניצוץ בעיניים...?

וסליחה אם יצאתי שיפוטי או ביקורתי, זו לא הייתה מטרתי, מטרתי רק הייתה לעורר את האנשים ולהביא את הדברים לתשומת ליבם, זה הכל, זה לא היה מגאווה או משהו כזה...

כן, יש לנו שיעורים ביחזקאל, מאוד מעניין.מתנחל בראבק

וואלה, מגניב...!!רובין

אז סורי שסתם אמרתי...

תודה על התזכורת, אולי אני אסיים היום מסכת (במשנה) בזכותך125690
רובין

וואו, איזו זכות...!!

שמח ממש לשמוע...!!

תראה, מה לעשות, לא כולנו מושלמיםגלקסיה

לפעמים אנשים עושים דברים שכיף להם לעשות גם אם אין בזה הרבה תועלת...

...רובין

נכון, ורציתי להגיד ולצעוק על כך שלפי דעתי לא נכון כך לעשות, זה הכל...

טוב, הובנה דעתי, שכוייח...

....רובין

חינכתי את עצמי - נוער וגיל ההתבגרות

ניתן לשינוי...☝

רק אמרתי שכדאי להבין ש"הארי פוטר" זה ספר דמיוני ולכן להעריץ אותו וכו'...במקום לאהוב דברים מחכימים יותר ומועילים יותר זה לפי דעתי לא נכון....

שכוייח לכולם ושבת שלום...!!

אני חושב שאל לך להתערב בעניינים של אנשים אחריםסוורוס סנייפ

אנחנו אוהבים את הארי פוטר, זה ספר טוב, ואאלה, לא אוהב? מקנא? למה כל העולם צריך לשמוע את הטענות שלפי דעתי מטופשות עד חצופות

@אודיסאוס @ניב שטרן אני מבקש לנעול את השרשור,, יתכן?

על מה העצבים?שושיאדית

בן אדם בוגר בא לתת לכם כיוון ומחשבה, בתור ילדים מלומדים אתם אמורים לקבל ולחשוב על זה, ובמקרה הטוב ליישם.

ואין שום סיבה לנעול שרשור בגלל עצבים של מישהו אחד.

, תודה רבה...רובין

אכן, ואם אתה כ"כ מפחד זה מראה כמה זה מאיים על העולם שלך ושאתה מפחד להשתנות, אם אתה חושב שזה לא נכון מה שאני אומר, פשוט אל תסתכל ואל תגיב, תודה רבה...

יש לי עצבים, מה איכפת לוסוורוס סנייפ

התעצבן על זה שאנחנו בהארי פוטר, אז אני עונה תשובה עצבנית, 

סליחה, אני לא יודע הארי פוטר יותר מהתנ"ך ואין לי כח לחזור שוב ושוב, אם זה מעצבן אותו אז שיתמודד ולא יכנס לכאן, 

....רובין

אין בעיה, אז לא דיברתי אליך, דיברתי למי שכן יודע הארי פוטר יותר מתנ"ך, בסדר...?

לא התעצבנתי, פשוט כאב לי ואמרתי את דעתי, היא לא הייתה מעצבים, ואם היית רואה את הפרצוף שלי כרגע היית נוכח לדעת שאני רגוע לגמרי....

ואם זה מעצבן אותך, אל תיכנס לשרשור, אין סיבה לנעול אותו, תודה רבה מראש על ההבנה....

אין כאן אף אחד כזהמתנחל בראבק

אם אתה מתעצבן-שושיאדית

זה אומר שהוא צודק ונגע לך בנקודה רגישה.

זכותו להכנס לאיזה פורום פתוח שירצה ולהביע דעה.

להתעצבן ממסר שרוצים להעביר לך זה קצת תינוקי.

עפת על עצמךסוורוס סנייפ

נראה לי את חושבת שכולם פה בני 5 או 10 או 12 וכו' וכו',

אני יודע, כל אחד יכול לרשום, אבל דבר  כזה זה קצת מטומטם.

אני גם מביע את הדעה שלי, ואני חושב שלפתוח על זה שרשור מאוד מטומטם

תהני מהפרובוקציה שלי

להתראות לך.שושיאדית

ובהצלחה עם ההתמכרות הקשה.

בעיה שלך.

שלום ותודה.

מי אמר לך שהוא ממוכר?מנרווה מקגונגל

מכור*שושיאדית

תסתכלו על עצמיכם מהצד ותבחינו.

טוב אין לי כח להכנס לדיון בנושא.

תהנו מהגיל, מהארי, רון והרמיוני, באמת חמודים.

יאלה - צ'או!

קראתי ה"פ פעם אחת, פה בשביל שעשועמתנחל בראבק

את אפילולא מכירה אתנו! מאיפה לך?מנרווה מקגונגל

היא מכירה.ניק כמעט בלי ראש

היא רואה את ההודעות שלנו בפורום. היא רואה שאנחנו יודעים בע"פ משפטים שלמים בהארי פוטר, זוכרים פרטים קטנים ומתווכחים על הארי פוטר.

מי שכל כך בקיא בספר מסוים, בד"כ מכור אליו.

מישהו יכול להיות מכור לכמה דברים בו זמנית125690
זה שהוא מכור להארי פוטר לא קשור לכמה שהוא לומד תנ"ך
יכול להיות, אבל אני לא מכירה משפטים בע"פ אני יכולהמנרווה מקגונגל

להגיד משפטים דומים אבל לא אותו דבר.

מכור לספר?גלקסיהאחרונה

אף פעם לא שמעתי על מישהו שמכור לספר... אולי אוהב מאוד לקרוא אותו, אבל מכור?

התמכרות זה "פיתוח תלות" - כלומר שממש אי אפשר להפסיק ולהסתדר בלי זה... לא נראה לי שיש מישהו שהוא ככה כלפי הארי פוטר.

ממתי את כאן? למה נכנסת לפורום הזה? את עוקבת אחרי הפורוםמתנחל בראבק

הזה?

ואוו יש פה מלא שירשורים אבל מה שאני חושבת זהמנרווה מקגונגל

שא. אני לא יודעת הארי פוטר יותר מהתנ"ך ואני בכלל בזמן האחרון לא קראתי אותו אני רק בדיונים.

ב. אני לא יודעת תנ"ך בעל פה, אבל גם לא הארי פטר.

ג. אני לומדת יותר תנ"ך מהארי פוטר (במיוחד עכשיו שאני בכלל לא קוראת)

רובין

אשרייך...!!

לא דיברתי עלייך באופן ספציפי, שכוייח...!

היי! של מיאתה פצלש אם בכלל?סוורוס סנייפ

אודיובוק טוב?Lully01

מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??

שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל) 

אם אנגלית הולך - אז ההקראה של ג'ים דייל מצוינת.מתואמת
אודיובוק מעולה ביוטיוב באנגליתניק זמניק

אבל יש לו רק את שלושת הספרים הראשונים.

זה מישהו שמקריא ספרים בצורה נדירה. מסודר לפי פרקים, עם קולות, הגייה ברורה של המילים, והכי חשוב במקביל רואים את הטקסט!!

זה מעולה ממש למי שלא מבין אנגלית בצורה שוטפת או למי שרוצה לשפר את האנגלית. וכמובן שתמיד אפשר להגביר מהירות...

הנה קישור של הספר השלישי:

זה לא הטקסט המקורי של הספר...מתואמתאחרונה

זה נועד בשביל ללמוד אנגלית, לא בשביל ליהנות...

(מוזר לי שהם העבירו הכול לזמן הווה במקום זמן עבר המקורי של הספר...)

אילו פודקסטים יש על הארי פוטר?מתואמת

כאלה נקיים, בלי גסויות...

תודה!

יש את פוטרקאסט. לא שמעתי המון, אבל לא זכור לי כגסלביטה
תודה! באיזו פלטפורמה אפשר לשמוע?מתואמת
ספוטיפיי הכי נחלביטה
מתואמתאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאר

אשתו כגופו.

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

השאלה אם זו חובת הדר או חובת הבית125690
השאלה היותר גדולהקעלעברימבאראחרונה

אם מוסיף והולך כמו וולדמורט שכל שנה הוסיף הורקרוקס עד שהגיע ל8. או הולך ופוחת כנגד כל הורקרוקס שהושמד

סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
בבקשה??מים זכיםאחרונה
בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.

הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי

לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר

אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני

נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
"יום אחד היה מזג אוויר מושלג"אנטיוכוס

"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.

לא חשדתי בו.

מה אני חשדניסט?

ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).

לא חשדתי בה.

למה עשתה לי משהו?

ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.

פה חשדתי!

ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!

ואני מדריך על הספר

ומדריך עליו

ומדריך עליו.

ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".

"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?

"מה?"

"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"

"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"

"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."

"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"

"ואז"

"ואז!"

"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.

מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.

היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!

הוא רצה להרוג אותי.

אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).

ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"

"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"

"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?

בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"

"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"

"מה?"

"נו... היכרות איתם"

"אה...משחקי היכרויות!"

"אני מצטער ששאלתי"

"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"

איך אמראנטיוכוס
עבר עריכה על ידי אנטיוכוס בתאריך ט' בכסלו תשפ"ו 21:38

מאלפוי כשדרך על האף של הארי?

"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"

"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"

ואיך אמר הארי?

"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?

ואז היא התפצלה לשניים.

פה חשדתי!"

נפלא125690אחרונה
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר

"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.

"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"

חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת

עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.

האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...

כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.

אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם

עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך