ורואה את כל התגובות והשאלות שלכן.
אז קודם כל - קטונתי. אבל ממש קטונתי. מי אני לידכן, נשים עמוקות ומועצמות כ"כ.
כאמור בעלי הוא "מחולל השיטה" - אז לפרגן למישהו אחר זה יוצר קל😅
והכל שעובר הזמן ואני נחשפת להתנהלות של הורים מול הילדים - אחיות, גיסות, הורים שבאים להתייעץ - אני כן מבינה שיש פה אצלנו באמת משהו חריג.
האמת? בעלי צריך לעלות פה לשרשור ולענות. אני בטוחה שזה יהיה מרתק ומלמד(אובייקטיבית ממש אני, נכון?

). בכנות, אציעה לו, אבל לא בטוחה שאכן יעשה את זה...
בינתיים אנסה לענות כמה שידי מגעת...
שאלת מנין מגיע האמון, על מה הוא יושב - האמת שלא התעמקתי בזה, אולי בעלי ידע. התשובה הפשוטה והברורה שעולה בי היא: למה לא? זה הילד שלי, אני ההורה, והוא שומע בקולי.
בעלי הסביר לי פעם שהסמכות ההורית תמיד צריכה להישמר. למשל ברגע שילד התחצף, לא עשה מה שאמרת וכדומה - הוא בעצם נמצא כרגע במקום חזק יותר ממך, את נבוכה וחסרת אונים והוא מלא כוח ועוצמה. וזה דבר שלא יכול להיות. איך הוא מגיב בפעמים (הנדירות) שזה קורה? - האמת שזה תהליך מדהים ועוצמתי. אבל לא יודעת כ"כ איך לכתוב את זה. הלואי שבעלי יסכים לתמלל פה דוגמא לשיחה כזו.
אחותי פעם ניסתה את זה עם הילד שלה(היא לא הסכימה לו לצאת מהבית והוא בהפגנתיות אמר לה: לא אכפת לי ויצא לגינה)
אז אני חושבת שאולי אפשר להגדיר את זה כך שהסמכות ההורית שלי לא מתערערת. אני ההורה, אני יודעת מה טוב לך, אתה עושה מה שאני אומרת. מן ידיעה פנימית מוצקה כזו.
איך הולך ביחד החינוך למקלחת/מצוות ומצד שני שחרור האחריות - שוב, עמדה מנומקת אולי בעלי יתן, מה שמנחה אותי זה שאני בגדר ממליצה. כלומר, אני בגילי, עם נסיון החיים שרכשתי עד עכשיו והכל - חושבת שהכי טוב יהיה לך לעבור את העולם הזה בתור שומר תורה ומצוות/ בתור אדם נקי ששומר על הגיינה. ככה אני רואה את הדברים, ככה אני מחנכת אותך כל עוד אתה בר חינוך. מה תעשה? מה תבחר? מה *באמת* הכי נכון לך? - זה שלך ושל אלוקים. לי אין חלק בזה. זה ממש ממש ברור לי. המעשים והחינוך שלי הם תוצאה של ידיעה פנימית כזו. אבל מענין באמת לשאול את בעלי מה הוא חושב על כך.
לגבי מריבות - לא קשור אלי. הם יכולים להתחיל לריב ואז לבוא אלי. אני אומרת: זה לא קשור אלי, תדברו ותגיעו להסכמה. אבל באמת זה לא מפעיל אותי, מבפנים אני מרגישה שזה לא קשור אלי. אני גם יכולה לבקש: תלכו בבקשה לריב בחדר, זה מפריע לי כאן. אחותי תמיד צוחקת עלי איך אני נשארת לשבת על הספה באותה תנוחה אדישה...
כשאת לא מתערבת, לא נוקטת צד - כמה זמן תימשך "ההצגה"? כמה דקות ואחד מהם אומר: טוב. נו, בואו נסתדר. פעם באו אלינו חברים לשחק ורבו ביניהם. אני שומעת את הבת שלי (7) אומרת להם: אצלנו לא רבים, מדברים ומגיעים להסכמה.
לגבי כל מה שכתבת על זה שההורות היא דינמית ומשתנה ושזהו מסע ארוך - את צודקת ומדוייקת כתמיד. גם אצלנו ההורות היא מסע מופלא וארוך ומלמד. ממה שאני רואה מסביבי - הוא גם הרבה הרבה יותר קל, משהו ברור וסלול כזה. פחות ניסוי ותעייה. מצליחה להבין? אבל כן, ביחס לבתים אחרים שאני מכירה - אנחנו חווים פחות בעיות וקשיים בהורות בפער משמעותי מאוד מאוד!
@בתנועה מתמדת, מנסה לענות לך - לי כן יוצא לפעמים להרים את הקול או לבקש כמה פעמים. אצל בעלי לא. זה לא קיים. אני די "נשענת" עליו ופחות מתאמצת להגיע ל100% גם אצלי. אבל אם את רוצה ללמוד - בהחלט זה בר השגה.
קמה כתבה כאן שזה בעצם גישת שפר, אז אולי ללמוד את זה?
עכשיו נזכרת שאם בעלי למשל מבקש מהבן: לך לסדר את החדר שלך, והוא נניח באמצע לקרוא ספר. אז הילד יכול לבקש: אפשר עוד מעט? ואז בעלי אומר לו: בסדר, בשבע עשרים ושלוש תקום לסדר. ובשבע עדרים ושלוש הוא אכן קם, בעלי לא בא לבדוק. אבל שוב- עולה פה השאלה איך יוצרים את זה? הרי בפעם הראשונה מסתמא שהוא אכן לא קם. אז פה באמת אשאל אותו והלואי שיענה.
קמה, את שאלת לגבי תיעדוף הזוגיות. די נגמר לי הזמן. אבל חושבת שזה יושב שוב על המקום הברור שלנו כהורים. שהוא לא מתנצל. לא הולך לפי החליל של הילדים. לא התנהגות הילדים היא הקובעת עלינו, אלא אנחנו מובילים את הבית, אנחנו מחליטים, השליטה נמצא אצלנו. צריך באמת עוד להעניק פה, זה מענין גם אותי...
יאלה חברות, אין עליכן❤️