חזרתי שנייה רק לשאול שאלה..דוס אחי

היה לנו וויכוח מאוד חזק בישיבה השבוע איך האמונה של הבנאדם אמורה להיות 

האם היא צריכה להיות אמונה תמימה ופשוטה או שהיא צריכה להיות אמונה עם חקירות. למשל האם צריך ללמוד כוזרי, יש בזה הרבה שאלות שיכולות לערער לך את האמונה אבל מצד שני אם אתה לא עונה עליהם אז זה אומר שאין לך אמונה? מה עדיף שרק תאמין בקב"ה בלי לשאול שאלות ואם באה לך שאלה תדחק אותה ותגיד שזה רק ניסיון או שאתה צריך לענות עליה? או בעצם מהי אמונה?

תחשבו על זה.. אם יש לכם תשובה אשמח שתענו..

@נשמה כללית 

שאלה שנכתבו עליה יותר ספרים ממספר הנדבקים בקורונהפשוט אני..
נראה לי אם חקירות רק צריך למצוא מישהו שיביא תשובות ואז זהסודי ביותר

מחזק אותך מאוד

אבל לא לכל השאלות יש תשובותבלחית בנשמה

וזה יכול לגרום את ההפך..

תאמת לי יש כמה שאלות שאני יודעת שלאף אחד אין תשובה עליהם וזה מבאס אני מפחדת שיום אחד שהם ישפיעו עליי אז אני מדחיכה אותם למגירה האחורית אבל יום אחד זה יכול להתפוצץ

..רוצה להשתחרר
את יודעת שלאף אחד אין תשובה? איך אפשר לדעת דבר כזה??

שאלות שאין עליהן תשובה בשבילנו כבני אדם אמורות להיות רק בגבהים לא רגילים.
אולי את מתכוונת שלא מצאת תשובה שסיפקה אותך. ואם זה ככה, אז או שעוד לא שמעת את התשובה בשבילך,
או עניין אחר - לפעמים המצב הכללי שלנו משפיע על ההבנה. על מה מתיישב על הלב שלנו. ואז הדרך למצוא תשובה היא לא להתמקד בה דווקא, אלא להתעסק ביסודות של הבריאות האמונית, הנפשית, והגופנית לפעמים, ואחרי שהמצב הכללי מתעלה, מבינים דברים שלא הבנו קודם.
הכל נכון ותודה רבה!בלחית בנשמהאחרונה

חוץ מדבר אחד!

נכון השאלות האלה הם ב'גבהים לא רגילים' אבל הם קיימות..

צריך את שניהם.רוצה להשתחרר
צריכים גם את הצד של התמימות, וגם את הצד המבין בשכל. כן, אפשר ששני הדברים יהיו קיימים בך.

ורוצה להוסיף שהמטרה של לימודי אמונה כמו כוזרי, אינה רק לפתור בעיה באמונה, אלא ללמד את האמונה. ללמד דרכים להדבק בהשם. כמו לימוד קבלה - שמטרתו אינה רק להציל מחולשה באמונה, אלא ללמד את הפנימיות והעמקות של התורה.
בודאי שחובה ללמוד כוזריהָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך י"ב באייר תשפ"א 22:18

אין מושג כזה "להאמין בלי לשאול שאלות", אם לא מוכח לך מה שאתה מאמין בו - אז למה אתה מאמין בו? סתם אשליה עצמית?

את בסיס האמונה, הראיות והסיבות לאמונתינו - חובה גמורה ללמוד, אחרת זו לא אמונה.

הגר"א מוילנא ציווה ללמוד כוזרי, "שהוא קדוש וטהור ועיקרי אמונת ישראל ותורה תלויים בו"

השאלה מתחילה אחרי שכבר הוכחנו את האמונה, אלא שיש שאלות נקודתיות: "למה אלוקים עשה את השואה" "האם אלוקים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים" וכדו', שאלות שלא מערערות את בסיס האמונה, כי גם אם אין לך תשובה אם הוא יכול לברוא את האבן - זה לא סותר את מה שמוכח לנו ממעמד הר סיני וכו'. וכאן ישנה מורכבות ודעות שונות. אם צריך לחפש את זה ולדון בזה או שלא.

בכל מקרה, אם זה כבר מתעורר - להדחיק זה אף פעם לא טוב.

לדעתיThe Lion
לא צריך לחקור כדי להגיע לשאלות מיותרות (אא"כ אתה בטוח באמונתך האיתנה ואז למה לא..), אבל אם יש שאלות - לחקור ולחפש תשובה, לא להדחיק.
איכשהו נראה לי שאני לא היחיד שחושב ככה..
וואו בדיוק למדתי עם חברה על זהעצמי החביבה

וקראנו קטע של הרב זצ"ל, זה באמת קצת קשה אבל כנראה שזה לא סותר לחקור ולהאמין אמונה תמימה.. 

מצרפת את הקטע...

"אבל תכלית דרך הישרה היא, שכל כח לא ימעט את חברו, ולא יתמעט על ידו, כ"א יתגלה בכל מלוא עזו, כאילו היה הוא השולט לבדו.

כח האמונה צריך שיהיה שלם כ"כ כאילו אין לו שום אפשרויות של מחקר,

ולעומת זה צריך שיהיה כח החכמה כ"כ מעולה ומזורז כמו לא היה כלל כח של אמונה בנפש"

(אורות)

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך