"זה עניין של עבודה עצמית", או "תעבדי על זה",
למה הם מתכוונים??
ז"א, תכלס, מה עושים אם רוצים לעבוד על משהו? זה כל כך באוויר, מן דרך מעורפלת שלא אומרת לי כלום...
זה במחשבות? בהיגיון? פשוט ללמוד?
נגיד עבודת המידות, איך עובדים אותה?
"זה עניין של עבודה עצמית", או "תעבדי על זה",
למה הם מתכוונים??
ז"א, תכלס, מה עושים אם רוצים לעבוד על משהו? זה כל כך באוויר, מן דרך מעורפלת שלא אומרת לי כלום...
זה במחשבות? בהיגיון? פשוט ללמוד?
נגיד עבודת המידות, איך עובדים אותה?
דבר... לקחת את מה שאת רוצה לעשות ולפרק את זה לחלקים קטנטנים. ואז לקבוע זמן לכל חלק נניח שבועיים אני עובדת על זה ואחרי שבועיים אני מוסיפה לזה את זה, את שאת כבר מתרגלת לזה... נניח כעס אז להגיד שבועיים אני עוצרת מעצמי לכעוס רק פעם ביום אחרי זה פעמיים אחרי זה יום שלם אחרי זה לדבר יפה לאחים למרות שזה לא כל כך הולך.... אבל זה בעיקר שלך איך שהולך לך....
בגדול זה "עבודת המידות" שזוהי בהחלט עבודה רבה וחשובה.
אדם צריך להשקיע המון מחשבה, מאמץ ועשייה בעיצוב האישיות, המידות.
עבודה עצמית, זה אומר שרק את יכולה לחנך את עצמך לאותו הרגל, דרך חשיבה מעמיקה ותרגול.
את תצליחי להשיג אותו ופשוט תעבדי על זה
כי זה נמצא בכח הרצון שלך ואין אדם שלא יכול את יודעת...![]()
![]()
עצמי החביבהעכשיו עוד שאלה קטנה, נגיד מדובר במשהו שאין לו ביטוי חיצוני מעשי, כמו למשל מניעים.. זה רק לתרגל באופן מחשבתי??
ו@סטלנית בפעולה, אם אין כח רצון מספיק חזק? לא נראה לי שככה זה אצלי אבל סתם שואלת כי אמרת שעצם הרצון גורם לעבודה...
אני ממש מסכימה עם סטלנית בפעולה... כאילו אם את רוצה ממש משו את תעשי הכל להגיע אליו ואם יש משו שת חצי רוצה את חצי תשקיעי.... אממ אני חושבת שבקטע של מניעים שמפריעים לעשות משו פשוט לבטל אותם... כאילו להביא מלאא סיבות למה המניעים האלו מוטעים (מקווה שהבנתי מה ששאלת)
נכון, אבל אם למישהו אין רצון, והוא רוצה לרצות, איך הוא מפתח את הרצון שלו?
ואמממ לא הבנתי... אני התכוונתי לדברים טובים שאני עושה אבל ממניעים לא כל כך טובים. בשביל 'מה יאמרו' או כאלה דברים...
בסופו של דבר המעשה עצמו מבורך, אבל אני מחפשת לעשות אותו ממקום טהור יותר...
כאילו כל הזמן להגיד לעצמי שאני עושה את זה בשביל עצמי כדי שאני יהיה יותר טובה כדי שאני יוכל להשפיע יותר ולא כי החברות שלי יגידו אח"כ שאני צדיקה... אבל זה ממשש קשה.... בקטע של הרצון פשוט צריך לעורר את החשק נראלי... או להחליט החלטה נחושה למרות הרצון נניח לערב הורים ולהגיד להם להגיד לי לא לעשות משו ואז אני לא יעשה את זה לא כי אני רוצה אלא כי אני חייבת... טוב יצאתי מבולבלת...
כאילו אני רוצה משו ואני רוצה גם לא... נניח אני רוצה להפסי להיות במחשב אבל אני רוצה להישאר במחשב... אז כהתחלה אני יבקש מההורים שלי להגביל לי זמן מסך, ואח"כ זה יבוא מרצון...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים