מה עושים עם חוסר הערכה לבעל?מתחדשת29

אני מרגישה במבוך. לא מצליחה להבין אם אני רואה את המציאות בצורה נכונה או שאני מגזימה וצריכה לתקן את ההסתכלות שלי.

לא יודעת כמה באמת אפשר להעביר תמונה שלמה של זוגיות שמורכבת מהרבה דברים אבל אנסה,מרגישה שצריכה עזרה...

נשואה שמונה שנים ויש לנו שלושה ילדים. בעלי היקר לומד תורה ברצינות ובחריצות. מקדיש כל רגע ללמוד וללמד. אוהב את זה מחובר לזה זה ממש מה שמחיה אותו.

אני נמצאת במקום קצת אחר. מחוברת קצת פחות. כן בכיוון אבל לא באותה רמה. מדיבורים שהיו לנו על העתיד ועבודה וכיוון...(אין לו תואר. יש הסמכה לרבנות) התשובות הם:

"בע"ה הכל יהיה בסדר"

"כמו שלא חסר לך כלום לא ייחסר לך, אם יהיה חסר אצא לעבוד"

מקווה שיציעו ליאיזה תפקיד"

ואני, מ ת פ ו צ צ ת. מה עם תכנון? מה עם השתדלות לחפש משהו להתפרנס ממנו? יש לו פה ושם דברים שהוא עושה מהצד אבל זה ממש בקטנה. יש לציין שהוא צודק באופן כללי ב"ה מצליחים להסתדר אבל הילדים גדלים וחשוב לי העוגן הכלכלי אני בן אדם מתוכנן ומחושב. יהיו שיגידו שמדי אפילו.

עוד משהו, יש אנשים שנותנים לו כסף בעבור הלימוד שלו, זה מבייש אותי ככ והייתה תקופה שממש דרשתי שלא יקבל. זה לחם בושה בשבלי! מאמיהנ בכל ליבי שבן אדם צריך להזיע בשביל פרנסה. הוא מאמין שללמוד כל היום זה חשוב הרבה יותר- מאמין בזה בכל ליבו.

ואני ככ רוצה שיהיה איתי בתכנון ובסדר הזה שלי. שיהיה לו כיוון חוץ מ"להיות רב"-מי אמר לך שיציעו? ואם לא?

וכאן מגיע המקום של הזלזול-מרגישה המבוגר האחראי בבית. זאת שלא "חיה את החלום" אלא את חשבון הבנק. מרגישה שהמשפטים האלה שלו (ועוד כל מיני דברים קטנים) מקטינים אותו בעיניי ואני מרגישה שאנחנו לא באותו "לבל" 
הוא אף פעם לא חווה התמסרות אמיתית לעבודה ולעשות דברים גם כשלא בא לך, ולהתפתח מקצועית. 
בלימוד תורה הוא משקיע מאוד מאוד, אבל לי זה לא מספיק אני רוצה להרגיש שהוא גבר, דואג לפרנסה, מפתח את עצמו מקצועית. מתקדם. לא נעים להגיד את זה אבל בכנות-להיות בישיבה עשר שנים זה מרגיש לי "תקיעות" אני יודעת שלומדי תורה מחיים את העולם אבל רק יודעת את זה, לא מרגישה את השליחות הזאת ביחד איתו. ואפילו סולדת ממנה. כי הוא שם לבד בלעדיי.

הפער הזה גורם לפיצוצים עד דיבורים על גירושים שלא מגיעים לפסים מעשיים, תמיד בסוף משלימים. אבל קשה מאוד. ללכת על ביצים ולחיות בערבוב כזה.

טיפול-היינו לפני שנתיים עזר מאוד. אבל האו לא רצה להמשיך וגם היום לא רוצה.

חוץ מזה, ואולי זה היה צריך להכתב ראשון...הוא אדם טוב. הילדים קשורים אליו ככ. דואג שיהיה לי טוב ועוזר כמה שיכול בבית

ה' יעזור.

ועוד משהומתחדשת29

הקטע הזה של אני אצא לעבוד אם צריך זה משהו כזה ערטילאי...

כשדיברנו על זה לאחרונה וממש דרשתי שייצא לעבוד הוא בהתחלה התנגד ואמר שאולי עדיף שנפרד בגלל חילוקי הדעות האלו. אחרי עשר דק הוא בא ואמר. "את יודעת מה,את צודקת.זכותך לדרוש את זה אני אחפש במה לעבוד שנה הבאה.." והלעבוד הזה זה עבודות כאלה מעפנות. של אבטחה או משהו בסגנון.. ומצד אחד אני חושבת לעצמי, מה את רוצה?ביקשת קיבלת!
מצד שני זה שוב החוסר בטחון, כמה אפשר להחזיק בעבודות כאלה? בטח הוא שיש לו נשמה גבוהה שמחוברת לעמקנות ולימוד...

וגם מתייסרת על זה שאני כאילו מחליטה בשבילו, זה לא בא ממנו. הוא מבחינתו- מסתדרים (כולל מקבלים כספים מאנשים שנותנים,הוא אף פעם לא מבקש כמובן. הם נותנים) וכמו זהוא עצמו אמר "אם יהיה לי מספיק כסף בדרך הזאת אני ממשיך לללמוד ולא ייצא לעבוד"

וואיי זה דורך לי על מקומות מאוד רגישים של בטחון ויציבות,וכן הוא יודע את זה ומאשים אותי שאני מתערבת לו בחיים. ומה אכפת לך מאיפה מגיע הכסף. זה ככ מגעיל אותי לחשוב שהאדם שאני חיה איתו חי ככה..

ז

היי לך נשמה יקרהשמחה10

קודם כל נשמע שבעלך באמת אוהב אותך והוא אבא טוב. כפי שגם ציינת הוא עוזר לך וחושב עלייך וכן באיזשהוא מקום מנסה לרצות אותך גם בנושא העבודה.

אני אשתף אותך שגם בעלי לומד תורה הרבה שנים ועובד קצת בישיבה וב"ה ממש טוב לו בלימוד.

אני מבינה את הצורך שלך בביטחון ויציבות זה משהו חשוב אך הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות.

האם במצב הנוכחי אינך מרגישה ביטחון? תיארת כי לא חסר לכם כלום.

האם זה שהוא יעבוד בעבודה (עבודה מעפנה כדברייך) תספק אותך?

אני חושבת שאת צריכה לברר מה בדיוק מפריע לך..האם זה שאין לו כיוון מעשי? (אומר שהוא רוצה להיות רב- אז יש כיוון) או שמא הכיוון לא מתאים לך?

יכולה לומר לך שלצערי בדור שלנו יש עניין לפעמים להוכיח לחברה שלנו, משפחה, חברים שאנחנו מסודרים ועובדים בעבודות"נחשבות" ולא תמיד מעריכים מה זה לימוד תורה (כמו שאמרת שבשכל את יודעת שזה מקיים את העולם).

חלק מהבירור זה לבדוק עם עצמך מה מנחה אותך -האמת המשפחתית שלכם ומה טוב לכם או כל מיני תפיסות חיצוניות, לעיתים דמיוניות שמי שלומד תורה לא מסודר או לא רציני.

כפי שתיארת בעלך שקדן ומשקיע מאוד בלימוד תורה, יש לו תכונות נעלות והוא לא נשמע בחור עצלן. נשמע שהוא משקיע גם בלימוד וגם בבית ולעניות דעתי זה דורש הסתכלות של הערכה כלפיו וכלפיי המסירות שלו ללימוד התורה ולמשפחה.

תחשבי לרגע אם בעלך היה דורש ממך להפסיק לעשות משהו שאת מאוד אוהבת ומשקיעה בו ובמקרה הזה מקיים את העולם ומזכה אותך לא פחות..איך היית מרגישה?

יש אפשרות לבקש ולהסביר את הקושי שלך (אחרי שביררת עם עצמך מה השורש) ולנסות ביחד להתאים את הצרכים שלו ביחד עם הצרכים שלך ולמצוא דרך משותפת.

יכול להיות שימצא עבודה במשהו תורני וכן הלאה..העיקר מה הנקודת מוצא..הערכה? כבוד? מתן מקום לשני? או שמא שבעלי חייב לרצות אותי וייאלה שיתקדם בחיים ויהיה רציני כמו כל ה"שאר"? 

בע"ה שמתוך אהבה וכבוד תמצאו דרך משותפת .

בהצלחה!

יש לכם פעריםמופאסה
בהשקפה על לימוד התורה, על גבריות, בטחון ויציבות.

אין כאן מישהו לא בסדר, יש כאן מצב שצריך לגשר.
יש לכם בסיסי טוב. הוא אדם טוב עם מידות טובות אבל נדמה שיהיה קשה מאוד לגשר על הפערים האלה בלי צד השלישי שהוא איש מקצוע כי הפערים האלה אוכלים אותך מבפנים ואת מתפוצצת.
אם הוא לא רוצה ייעוץ אז כדאי אולי שתלכי לבד, תעברי תהליך עם עצמך.
בהצלחה
אני אכתוב בקיצור נמרץ כי כבר הארכתי בזה במקום אחרנחשון מהרחברון
עבר עריכה על ידי נחשון מהרחברון בתאריך כ"ב באייר תשפ"א 02:04

כשאמצא קישור - אשלח.

אז

א- אפשר להיות אברך ולהתפרנס יפה ולחסוך.

ב- גם ובעיקר כשבן אדם אברך חשוב מאד התכנון הכלכלי קדימה (וזה לא אומר לא להמשיך ללמוד אלא לתכנן)

ג- גם במשפחות של לא אברכים כשאין מישהו שמראש היה בעניין הכלכלי לרוב המוחלט מי שלוקח על עצמו את השינוי לרוב זו האשה. עכשיו חזרתי ממפגש ראשון על כלכלה שהעברתי ביישוב והיו שם כמעט פי 2 נשים מאשר גברים. מה נעשה? אתן יותר רציניות....

ד- בשמחה מוכן לעזור לכם לעשות סדר לעזור לשניכם לראות את המציאות איך שהיא. יכול להיות שתגלי שאתם במצב טוב וזה ממש בסדר שזה ימשיך ככה. יכול להיות גם שהוא יבין את ההשלכות שהוא לא עובד/חוסך וימצא איזה עבודה מן הצד (ואני אפילו יכול ללמד אותו לכתוב סת''ם ולהרוויח מזה יפה) ואחרי שתראו אני גם יכול לעזור לכם לתכנן קדימה

בהצלחה וכל הכבוד. לא מובן מאליו בכלל!!!

תחפשו משרה חלקיתהעני ממעש
של רבנות

ייתן לו כוח
ורצון להתפתח
הבעיה לדעתי היא ממש אצלך..ד.

לדעתי, את צריכה לעשות "סוויטש" חזק בראש..

את לא מעריכה את בעלך מספיק - על אף שלדעתך הוא אדם יקר, שקדן אמיתי בתורה, רציני ומשקיען, איש משפחה ואבא טוב - הכל כי הוא לא ב"ראש" שלך, שיש לומר שאינו בהכרח בגודל שלו...

"את" אוהבת להיות מתוכננת. על אף שאת מודה שהמצב הנוכחי בסדר גם כלכלית. מי התיר לך לדרוש מבעלך להיות כמותך? האם גם "הוא" דורש ממך להיות באותה רמת תחושה ממשית שלו את ערך התורה?..  (את אומרת שאת יודעת, אבל לא מרגישה.. כלומר, אם היית מרגישה את זה - היה בסדר, אבל אם לא - עליו לשלם את מחיר חוסר הרגשתך את זה..).

חשוב "לך" העוגן הכלכלי - אבל הגישה שלו היא, שאם תהיה בעיה - הוא כבר ימצא עבודה מתאימה. מדוע שתכפי עליו את גישתך, שאת עצמך אומרת, שיש שיאמרו שהיא "מתוכננת מידי"?..  (אגב, זה הבדל לא נדיר בין גברים לנשים)

"את" נגעלת/מתביישת שאנשים נותנים לו כסף, כי רוצים שילמד. הוא חושב אחרת. אפשר להבין את שניכם. אבל מי נתן לך את הזכות לכפות עליו את דעתך? מאיפה הרשות "להיגעל" כי סדרי העדיפויות שלך אחרת? אינך חושבת שזה מצריך קצת עבודה עצמית?

את רוצה "שיהיה בתכנון ובסדר שלך".... תקשיבי היטב לדברייך. "את" רוצה שהוא יהיה לפי מה שאת... מאיפה זה בא?..

את מרגישה "מבוגר אחראי", כי את עם חשבון הבנק. אולי הוא המבוגר האחראי שמבין את סדרי העדיפויות?.. הרי זה ענין של גישה - תבחרי לשנות את ה"ראש". לא להסתכל על עצמך כגדולה יותר, כי את מתעסקת עם הדברים (החשובים) הקטנים יותר.

"את" רוצה להרגיש שהוא "גבר". מה זה בעינייך "גבר"?.. "מפתח את עצמו מקצועית". אז בגלל שזה מה שיש בדמיון שלך, את רוצה שיהיה כמו בובה כזאת... שאפשר להלביש לפי הבגדים שמוצאים חן בעיני הילדה... מה פתאום? אולי "גבר" זה דווקא מישהו ששוקד התורה כמותו? למה הוא אמור להיות משועבד למה שבדמיונך?

הרי את עצמך אומרת שזה לא שכעת חסר כסף ואת רוצה שיקח עליו גם עול פרנסה. אלא שאת רוצה שזה יהיה כמו שבדמיון שלך מצטייר שירגיש לך נעים שהוא יהיה..

את גם מודה שעקרונית, לפי התיאוריה שגם את מאמינה בה, הוא צודק. אבל את "לא מרגישה" את מה שאת מאמינה - ולכן יש לך טענות שאינו מתכופף לגובה שאת יכולה "להרגיש"...

אז... סליחה שכתבתי קצת תקיף. זה כמובן לא כדי לפגוע בך, אלא כי אני חושב ש"חנופה" בייעוץ לדבר כזה, רק תזיק.

לדעתי, את צריכה לשבת עם עצמך - ולעשות סיבוב בראש:

קודם כל, להתבונן היטב בסגולות האישיות הנפלאות שציינת לגביו, שהן לאין ערוך חשובות יותר מדברים אחרים: איש טוב,  דואג שיהיה לך טוב (לא נוקם על הזלזול..). עוזר בבית, הילדים מאד קשורים אליו.. אידיאליסט, רציני ושקדן, לוקח אחריות עקרונית גם על הפרנסה, באופן שנרא הלו מתאים באיזון עם ערכים אחרים.

תתבונני בזה היטב. תאהבי את זה. תנשמי עמוק - תאמרי לעצמך, אינו חייב להיות כמוני, ובכל זמן שאנחנו מסתדרים מבחינות אחרות גם באופן שהוא מציע - משחררת...

תשקיעו ביחס ביניכם, בכבוד. זה גם יגרום שיהיה יותר סיכוי שאכן ימצא "משרה רבנית". כשיש אשה שנותנת גיבוי בבית - זה משפיע גם על כך.

נזכרתי - לסיום - ששמעתי פעם מישהי שאמרה על בעלה, באכזבה (הוא היה בכיוון ההפוך, השקיע הרבה בעבודה ולא בלימוד תורה): הוא לא לומד תורה, אז שיביא כסף, והרבה....  זה היה סוג של ביטוי של הצער שלה ממה שהוא.... 

שכל אחד יכבד מה שהשני בחר. העיקר לבנות ביחד היטב.

הצלחה רבה.

הנישואים שלכםפרש בודד
ממש מציגים ראי של יחסי חרדים - דתיים/חילונים במדינת ישראל.

מצד אחד כלוב הזהב של לימוד התורה הכולל חיי דוחק, עבודות מזדמנות, תרבות גמ"ח ולימוד תורה ומצד שני חוסר הערכה וחוסר שיוויון ושותפות בנטל הכלכלי והחברתי של המדינה.

מה זה אומר בתכלס?
יש פה שני ויכוחים.
הראשון זה הויכוח הערכי. האם הלימוד תורה מספיק חשוב כדי לחיות בצורה הזאת? לך זה פחות חשוב ולו זה יותר.
על ערכים קשה להתווכח אם בכלל. אבל חשוב להבין שזה בסיס הפער.
השני זה הוויכוח על חיי ה"נוחות" של לימוד לעומת חיי "מעשה". כלומר לו נח ממש להמשיך בחיים האלה. ישמחו שגרה שהוא אוהב והכסף מגיע מפה ומשם. את לעומת זאת לא מחפשת את הנח כרגע אלא רואה את העתיד יותר.
והוייכוח הזה הוא החלק החשוב.
אני מניח שאם תמצאו את הדרך לאזן לפחות בהתחלה בין חיי הנוחות שלו לחשיבה על העתיד שלך כנראה שיהיה יותר קל. (לדוג' שימצא עבודה מעפנה אבל בשעות קבועות ובזמנים קבועים/שילמד בערב מקצוע נוסף שיהיה למקרה הצורך).

ואם לא עזרתי ממש אז לפחות הרווחתי פה ניתוח מעניין של יחסי חרדים/חילונים במדינת ישראל. 😏
למה הניתוח של "חיי נוחות"?..ד.

[דומני שזה עצמו בא מכך שהכנסת השקפת עולם כנראה, ביחס למה שקורה במדינה, אל הענין הספציפי]

מבחינתו בוודאי שזה לא "חיי נוחות" - גם אם טוב לו עם זה, כמו שלאדם שאוהב את עבודתו התובענית טוב איתה.

מבחינתו זה אידיאל אמיתי, ומשקיע בו את מיטב מרצו. מבחינתו הוא רואה את העתיד, של העולם הזה - צורת משפחתו - ושל העוה"ב..

כל מי שעונה פהפרש בודד
מכניס השקפת עולם.
(גם התשובה שלך למעלה)

כתבתי שמדובר בשני ויכוחים.
אחד ערכי כמו שאתה אומר.
השני הוא על חיי ה"נוחות". ולא סתם הנוחות הגרשיים. זה לא באמת נח רק נחמ להשאר ככה מכח האנרציה במקום לעשות שינוי. (שלטו דווקא סותר את הויכוח הערכי)
הכוונה היתה לא להשקפת עולם כללית...ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"א באייר תשפ"א 15:49

אלא להתייחסות ללימוד שלו כדבר שבא מתוך רצון ל"חיי נוחות".

וזה דבר שיכול להיות מחשבה של השקפת עולם כלשהי, כללית לגבי דבריםשקורים, אבל ממש לא בהכרח תואם למציאות שלהם. נשמע שאצלו זה פשוט אידיאל שמשקיע בו.

אנחנו לא יכולים מכאןלדעת אם הוא נשאר כי "נחמד" לא לשנות - או שההיפך, נחמד לו כי הוא עוסק ברצינות בדבר הכי חשוב בעיניו... (כמובן, בכל עיסוק שמרגישים טוב, מכל סיבה, יש גם נוחות לא לשנות. אבל זה לא בהכרח הגורם).

אני מסכיםפרש בודד
שייתכן זה ניתוח שלי לא מדוייק אבל אני עדיין חושב שיש סבירות גבוהה שהוא נכון.
סליחה שורשר לא נכוןדי שרוט
פרנסה הבאה בזיעה אינה אידיאל אלא קללהבחור זהב
מצד אחד חיי בית המדרש הם התכלית, ומצד שני "כל תורה שאין עמה מלאכה, סופה בטלה גוררת עוון"
משהו אחדDynamite
כשתרגעי תביני שאין מה להאשים אותו . ככה גידלו אותו . ככה לימדו אותו וככה הוא ראה מסביבו.

תדאגי מעכשיו שהילדים שלך יגדלו ויתחנכו אחרת .
למה ההנחה שההשקפה שלה היא הנכונה ושלו לא?בוריס
זה לא מה שאמרתי 😋Dynamite
את אומרת לה תדאגי שילדייך יתחנכו אחרתבוריס
כלומר שהדרך שלו לא נכונה ושלך נכונה
יתחנכו איך שנוח *לה* .Dynamite
אין דרך נכונה יותר .
הכל נכון .
חשוב שזה יהיה נכון *בעיניה*.
ומה עם דעתו של האבא בחינוך?בוריס
כשהוא יקח אחריות על החיים של המשפחה שלוDynamite
אז יהיה אפשר לשאול את דעתו בחינוך ילדים.

הוא לוקח אחריותבוריס
מבחינתו זה האחריות להראות להם לימוד תורה ואת ערכה.

מי אמר שהיא צודקת בצורת ההסתכלות שלה
כמו שמישהי כתבה פה בשום צורת חיים אחן ביטחון כלכלי השנה האחרונה היא ההוכחה בה הידיעה לזה
והנה הם מתפוצצים ומדברים על להתגרשDynamite
כן זו לקיחת אחריות 😩
בשביל להתגרש צריך שני אנשיםבוריס
כמעט אף פעם אין אשם אחד בגירושים.
כמו שהיא לא צריכה לשנות את דרכה ודעותיה לשלו כך גם הוא לא צריך לשנות את דרכו ודעותיו לשלה.
לבוא ולהוריד את הראש כדי למנוע גירושים זה לא דרך כי זה יבוא ויתפוצץ שוב אז הוא יצא לעבוד היא תהיה מבסוטה והוא יהיה ממורמר אז הם יהיו זוג שמח גם לא.

הידברות הידברות ועוד הידברות זאת הדרך היחידה.
לא שהיא תאלץ אותו לעשות משהו שהוא לא רוצה.
זה סותר את האמירה שלךחולת שוקולד
שלא אמרת שההשקפה שלה נכונה ושלו לא

זה ב ד י ו ק מה שאמרת הרגע

זה בסדר שאת חושבת ככה רק שזה לא הגיוני לומר באותה נשימה שכל הדרכים נכונות ואין דרך נכונה יותר
אולי זה יצא מובן ככהDynamite
לא התכוונתי לזה אני בטוחה.
אבל איך כל זה קשור להערכה?חולת שוקולד
זה פשוט פער ביניכם, פער משמעותי אבל לכאורה אמור להיות פרקטי בלבד

אברכות וכל הגישה שציינת הם דברים שנוי במחלוקת, זה לא דבר שלילי בדווקא ויש הרבה שמעריכים את זה יותר מעבודה
מבינה אותך מאד❤️Monica Geller
עבר עריכה על ידי Monica Geller בתאריך כ"א באייר תשפ"א 17:12
ללמוד תורה במקום לעבוד זה דבר גדול מאד.
לא תמיד זה מסתדר במציאות.
מה לעשות שירדנו לעולם הזה הגשמי? לעבוד את אלוקים דרכו ולא להתעלם ממנו?

אנחנו לא מלאכים או בימות המשיח שיכולים כל היום ללמוד תורה.
יש כאלה שזה מתאים להם אבל זה ר ק בהסכמה מלאה של האישה שנטל הפרנסה יהיה עליה והערכה גדולה.

כשזה מגיע על חשבון האישה והילדים , וכן אפילו רווחת האישה, נחת, שלום בבית, בעייני אין על מה לדבר!

זה כל כך עיוות של התורה שזה מחרפן!

להקריב את הזוגיות בשביל זה? לשקול גירושים?
מה קדוש יותר מבית??? מהאישה?
אין מצווה על הגברים לשבת וללמוד תורה במקום לעבוד (לא מדברת על סתם ביטול תורה)

זוגות שמצליחים, אשריהם!

אולי שימצא עבודה במשהו תורני? תלמוד תורה? וימצא עיתים גם ללמוד תורה?

ואל תרגישי רע מהתגובות פה.
זה ש׳התורה׳ בצד שלו, לא אומר שהצדק איתו.

מסכימה ממש עם הקטע שזה הזוי הגירושיםמקופלת
והעיקר להמשיך וללמוד

זה לא העיקר בעולם, ברור שערך המשפחה לא פחות מערך התורה, לומדים בעיקר כדי לעשות..
זו באמת שאלה גדולהשוקולד פרה.

כי ללא מקצוע ביד, אדם עובד שעות בעבודות של מינימום ובד"כ לא טוב לו שם.

לא נראה לי שעבודה כמאבטח תביא לכם מזור. הוא יתבאס שאינו לומד (וגם את אומרת שהוא עמקן וכו', אז ברור שזה יהיה בדיעבד מאוד גדול בשבילו),

ואת תתבאסי שיש לך בעל "מאבטח" שלא אוהב את מה שהוא עושה.

תראי,

בניגוד לכל אלו שמפנים אלייך אצבע מאשימה,

אני ממש מבינה אותך.

בעלי היה אברך כשהתגרש,

ואופס...

מה עם מזונות עכשיו?

לחיות מלימוד תורה זה לחיות בחממה, ולא לדעת מה קורה בחוץ.

זה לא להבין בתלוש מסכורת, בטח שלא בפנסיה.

וזה ממש לא מתאים לכל אחד.

ובעלי קיבל את הכאפה שלו ונאלץ לעבוד (ב"ה שהיה לו תואר בהוראה ועדיין...)

וכשהוא הגיע להוראה זה ממש לא היה פשוט.

הוא פתאום יצא מהחממה של הישיבה לתוך עולם קשה של מחוייבויות ולחצים.

זה משהו שלומדי תורה לא ממש חיים אותו. הרי אין לך בוס, ואתה תמיד יכול לגלוש עם החברותא לכל מיני "מילי דעלמא..."

הוא בעצמו מסתכל עכשיו במבט מעורבב על חבריו האברכים שנותרו בישיבה:

מצד אחד הערכה רבה למסירות ללימוד,

ומצד שני סימן שאלה גדול על זה שהם בגיל 40 - בלי להתחכך עם העולם האמיתי.

זה לא פשוט בכלל.

אני באה מבית ספרדי וחושבת שבעולם הספרדי (לפני שאימצו את הסטנדרט האשכנזי)

אין מצב כזה של אברכות ללא חיי מעשה.

בעיניי זה לכתחילה- עבודה עם חיי תורה- ולא בחירה של בדיעבד.

אבל יודעת שלא חושבים כמוני,

וגם יודעת שהציבור הדתי-לאומי אימץ הרבה מהליטאיות של החרדים.

מה שנותר לי הוא להגיד לך,

שכן תדרבני אותו ללכת ליועץ תעסוקתי.

אולי הוא יגלה מקצוע שדווקא מעניין אותו?

ולך זה ייתן שקט.

הוא לא חייב ללכת לאבטחה.

מספיק שיהיה לו כיוון. זה בוודאי ירגיע את העסק.

זה לא אופציה...הוא רוצה ללמוד וללמדמתחדשת29

ואם לעבוד אז במשהו מזדמן ד שיצליח להגי למשרה תורנית שהוא רוצה בה

מסכימה ! אבל...מקופלת
ומדגישה על מה שכתבתי למטה..

כי אני גם בעד חיי תורה ועבודה
אבל יש יחידי סגולה שיכולים ללמוד ולשקוד בתורה יומם וליל, ולעבוד בעבודות "מזדמנות" עד אשר הם מגיעים לעבודה תורנית שמאפשרת להם להמשיך לעסוק בתורה (ראי גדולי עולם של דורנו כמו הרב מרדכי אליהו זצ"ל והרב עובדיה זצ"ל)

הוא לא פוסל עבודה, הוא כן רוצה לעבוד, אבל להישאר בתוך המסגרת התורנית.
לא רואה בזה בעיה..זה לא שהוא מתכנן כל חייו להיות תלוי בכספים של תורמים...
אני לא מבין דבר אחד - לא דיברתם על זה לפני שהתחתנתם?ספק

ידעת שהוא מתכוון להיות אברך כל חייו והסכמת או שאפילו רצית ועכשיו דברים השתנה? 

אם סיכמתם את זה מראש, אז זה לא הוגן שעכשיו את באה אליו בדרישות. 

החיים של לפני אחרי החתונה נראים אחרת...מתחדשת29

ובנימה רצינית,
היה בתפקיד משמועתי בצבא בשילוב עם זה שתמיד אמר אני רוצה ללמוד כל עוד זה מתאפשר.

מתאפשר זה עניין של הסתכלות. של מטרות וסדרי עדיפיות שכאמור אצלנו שונים.

אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך. הוא רוצה לעבוד בעבודה תורנית פשוט צריך עוד קצת זמן. ולי קצת לחוץ..

בכל מקרה,תודה לכולם על התגובות. פתחתם לי אפיקים של מחשבה

זה ה"מקצוע" שלו.. בעז"ה ימצא בו גם עבודהד.

טוב, "מתאפשר" זה הגדרה מאוד רחבה..ספק
יש דברים שהרבה פעמים מגיעים עם הגיל והילדים.
כשצעירים, חושבים: "נסתפק במועט, נעשה מה שאוהבים/אידיאלים והכל יהיה בסדר"
כשמתבגרים קצת - ובמיוחד כשיש ילדים - פתאום רוצים קצת יותר.
במיוחד, רוצים לתת לילדים יותר. (צעצועים, חוגים, תכניות העשרה, אוכל יותר איכותי, גן יותר טוב וכו').

לא אצל כולם זה ככה, אבל כך זה אצל רוב האנשים שאני מכיר.
נשמע שאצלך זה ככה ואצל בעלך, לא.

המון בהצלחה.
יקירתימקופלת
עבר עריכה על ידי מקופלת בתאריך כ"א באייר תשפ"א 21:11
גם בעבודה אין ביטחון.
יכולים לקבל עובד היום ומחר לפטר אותו.
אף אחד לא מבטיח למישהו עבודה לכל החיים.

רק ה' יבטיח כמה כסף יהיה לכם.
ובמה תעבדי, כמה תרוויחי בכל עבודה וכמה ברכה יהיה לך בכסף הזה.
את יכולה להיות מחושבת ומתוכננת מכאן ועד אפריקה וחזרה, עם נוסחאות וטבלאות באקסל - אבל רק ה' יחליט איזה מספרים תרשמי שם ואם תסיימי מאזן חודשי בחובה או בזכות.

ואני חושבת שבעלך רואה את הכסף שמגיע מאנשים כהערכה על לימוד התורה שלו.
ורואים בזה ערך "להחזיק" תלמידי חכמים.
ואם הוא כ"כ שקדן וחרוץ הוא בהחלט ראוי לזה.
(כמה אצלנו במשפחה שלא היתה להם יכולת לשבת וללמוד תורה, פשוט תרמו כסף ללומדי תורה כדי 'להרוויח' קצת מהשכר שלהם)

אז בהיבט הפרקטי - אני חושבת שהתפיסה שלך לתכנון וביטחון צריכה להשתדרג קצת באמונה וביטחון בה' שהוא זן ומפרנס לכל.

זה נשמע יומרני, אבל גם לי יש הרבה מה להשתפר בזה. מה שכתבתי זה האידיאל מבחינתי, ואני יודעת כמה קשה להחדיר את התפיסה הזו לתודעה שלך. זו עבודה עצמית אבל משתלמת.

ובהיבט הזוגי, נראה שיש קצת פער בציפיות ובתקשורת.
לא דיברתם על זה לפני החתונה?
לא ידעתם שזה התכנון של חיי אברכות?

נכון שיש פער אבל אני חושבת שניתן לשינוי עם קצת שינויי גישה בין 2 הצדדים.
אם זה רק זה, ממש חבל לפרק את הבית.
בעיניי את לא צודקתשוקולד פרה.

הפוך.

דווקא הקורונה הראתה כמה חשוב להיות שכיר.

לאמשים לפחות היתה קצבת אבטלה!

ובלי עבודה אין גם דמי לידה!

האמרות האלה של רק ה' יחליט

מסתירות לעיתים חוסר הבנה שצריך לפעול לפי החוקים כאן. בעולם שלנו.

אם אני אתפלל בבוקר מאוחר

והבוס יחליט לפטר אותי על זה-

זה לא שה' פיטר אותי.

ואם אני לא אעבוד, או שאעבוד בשליש משרה

ואביא עשר ילדים לעולם

אז אני לא אוכל לחיות כאילו כלום.

קשה לי שדתיים מדברים כאילו הם מעל המציאות

וכאילו חוקי המציאות לא תקפים אליהם.

תקפים גם תקפים.

ומי שרוצה לשים רטייה על העין- בבקשה.

נשמה, שה לא סותרמקופלת
הגישה הזו לא סותרת השתדלות ומאמץ.

אבל אתה עושה את ההשתדלות שלך ומשם והלאה ה' אחראי לפרנסה שלך.

אתה יכול גם לעבוד מבוקר עד ערב, או לחפש עבודה כמה חודשים, ואם לא תהיה סיעתא דשמיא זה לא יעבוד...

אני יכולה למצוא את משרת החלומות, אבל אני עלולה ליפול בקטנות של עשייה לא מדויקת או לא בזמן למרות שעשיתי את כל ההשתדלות שיכולתי.
בבחינת יגעת ולא מצאת, אל תאמין.

מה זה לפעול כאן בחוקים שלנו?
מי נתן לאדם דעת לחוקק את חוקי הטבע הללו?

אז אני ממש לא בעד לשבת בבית ולסמוך שהכסף יגדל על העצים...והשתדלות בעבודה זה דבר מחייב כדי לשמור על המקום. אבל זה חייב לבוא עם אמונה וביטחון שה' הוא המפרנס והוא הנותן לך כח לקום בבוקר וללכת לעבוד.
אוקיי זה כבר אחרתשוקולד פרה.

בתגובה הראשונה שלך כתבת 

שאף עבודה לא מבטיחה ביטחון.

ובכן,

עבודה מביאה איתה ביטחון כלכלי.

ומה שנכון לנורווגי ולשבדי

נכון באותה מידה ליהודי.

יהודי עושה וה' נותן ברכה או לא.

אגב, גם אדם צדיק וירא ה' יכול להיות שלא תהיה לו ברכה.

ככה שאפילו תפילות לא מבטיחות ברכה.

אז צריך לעשות

ולהתפלל.

אבל כמובן לעשות. זה קודם כל.

וכמובן שעבודה מביאה איתה ביטחון כלכלי. אין על זה שאלה.

לא צריך לצאת נגד הקומון סנס הבסיסי של כל האנושות.

אני מסכימה איתך חלקיתמקופלת
עבודה מביאה סוג של *יציבות* כלכלית.

מי מבטיח שח"ו לא תהיה איזו הוצאה לא צפויה? או דברים שיגרתיים כמו כמה מכשירי חשמל שמתקלקלים בזמנים סמוכים? או ללכת על עסקה כלשהי (אפילו רכישת דירה) והיא תגרום לכסף ללכת לאיבוד?
זה דברים שעלולים לקרות, כך שביטחון כלכלי הוא רק ברכה וסיעתא דשמיא, התפקיד שלנו הוא רק לעשות את ההשתדלות בגבול היכולות שלנו.

ואני עדיין חושבת שאף עבודה לא מביאה ביטחון כלכלי / תעסוקתי.

נכון שכשמסתכלים ברובד הפשוט כך זה נראה כי באמת עפ"י חוקי הטבע מי שיתאמץ ויעבוד, גם ככל הנראה ירוויח יותר ויחסוך יותר.
אבל בלי ברכה , זה לא מחזיק..

וכן, אמונה שהפרנסה מגיעה מאת ה' מביאה ברכה בכסף..
(שוב זה מבחינתי האידיאל, אני לצערי עוד לא שם)

ואני דווקא חושבת שזה לא חייב לבוא אחד לפני השני, זה יכול להיעשות במקביל.
גם לעשות וגם להאמין.
זה בידיים וזה בלב/בראש
זה סתם תירוץפרש בודד
לאנשים שרוצים ללמוד ולא לעבוד.

פרנסה לא מגיעה מאת ה' היא מגיעה או מעבודה קשה או מאנשים שעובדים קשה ותורמים לאנשים שחושבים שפרנסה זה מאת ה'.

(ולא זה לא סותר את האמונה. מידת ההשתדלות היא הבסיס לאמונה)

בעולם אידאלי יחידי סגולה היו לומדים תורה וחיים על חשבון הציבור כמלכים בעוד השאר היו לומדים ועובדים.
אם פרנסה לא מאת ה'למה אתה מתפלל עליה?בוריס
הכי פשוטפרש בודד
ברגע שאני עובד לפרנסתי, אז הברכה בכסף היא מאת ה'. המעט יכול להספיק להרבה והרבה יכול לא להשביע מעט.

ברגע שאני לא עושה השתדלות ומצפה לפרנסה אני קבצן. מקבץ מהציבור ומה'.
איך זה סותר את מה שאמרתי?מקופלת
אבל מעטים האנשים שממש לא עושים כלום לפרנסתםבוריס
גם אלא שיושבים כל היום, לרוב או מקבלים מלגות מסויימות או עובדים במשרות תורניות/מזדמנות.

בפועל לקבל מלגת לימוד זה מקביל ללקבל משכורת מבוס (במהות לא בסכום).

אז אתה גם מאמין שפרנסה זה מאת ה' אתה פשוט חולק במה נקרא השתדלות
אבל בד"כ מי שהולך ללמוד זה בהסכמה שהאישה מפרנסתמקופלת
האישה בד"כ יוצאת לעבוד כי האיש הולך ללמוד
(מעריצה את כל הנשים האלה, באמת! אני ממש לא במקום הזה לצערי)

אז זה לא שהם חיים רק על חשבון אחרים.
יש פרנסה שמגיעה אליהם ואם ה' ירצה האישה תוכל לקבל משכורת גבוהה יותר, או שהוא יקבל הצעות עבודה מזדמנות ורווחיות.
או שפחות יהיו להם דברים שנהרסים והוצאות, הם ימצאו דברים בזול /מבצע...

כשאני אומרת פרנסה מאת ה', אני לא מתכוונת רק לכסף שנכנס

ברור כשמש שצריך לעבוד ולעשות השתדלות כדי שהכסף יגיע.
אבל מה זה יעזור לי לעבוד ולהרוויח גם מס' תלת ספרתי אם אין לי ח"ו ברכה?
כי ההוצאות גוברות על ההכנסות ואז העבודה הקשה לא שווה אם אין בה ברכה.

יחיד סגולה ממש אלו שיכולים לשבת וללמוד והאישה גם לא יוצאת לעבוד כי היא מטפלת בילדים בזמן שהבעל לומד
(אצל הרבה מהאברכים אומנם האישה יוצאת לעבוד אבל האבא מפזר ואוסף אותם מהמסגרות בד"כ)
יש יותר מדי סיפורים על עשירים שביום בהיר איבדו הכלבוריס
אם אין ברכה עבודה היא רק קללה
בדיוקמקופלתאחרונה
יש מכתב של הרבי מליובאוויטשמופאסה
במענה לבן אדם שרוצה לנסוע לחו''ל כדי להרוויח יותר כסף, הוא אומר שאכן חשוב להתפרנס ולפרנס וכדאי לו לנסוע אבל אם יש לו מדרגת בטחון גבוהה בה' אז אין צריך לעזוב את א''י ומי שיפרנס בחו''ל יכול לפרנס גם בא''י ויוסיף בלימוד תורה.
יש השגחה גדולה יותר למי שקרוב לה', כך גם מובא ברמח''ל בכמה מקומות
^^^ נכון, רק ה' מחליטחולת שוקולד
אבל משום מה הוא כמעט תמיד מחליט שלאברך יהיה פחות מלאדם עובד🤔 מוזר קצת...
איזהו העשיר השמח בחלקומקופלת
על סמך מה החלטת שלאברך יש פחות מאדם עובד?
ראית את החשבונות בנק של כל האברכים לעומת כל האנשים העובדים?
האם המטרה היא להרוויח הרבה כסף ובזה נמדד למי יש יותר ולמי יש פחות?

אני סבורה שלא.
לאברך שלומד באמת מכל הלב ומאמין בדרך שלו, בד"כ יש שלווה , שמחה ורוגע שלאנשים שעובדים כמעט ואין.
לאברכים יש ברכה בכסף.
כפשוטו.

מכירה אישית וגם הרבה שנכתבו כאן בפורמים השונים.
לא חסר להם כלום. ופה נמדדת ה "עשירות".

לעומת זאת, יש אנשים שעובדים יום יום במשך שנים ועדיין לא שמחים במה שיש להם, וכל הזמן חסר להם.
ולפעמים גם משתקף בחשבון הבנק במינוסים והלוואות.

ברור שזה לא שחור לבן, ויש גם פרמטרים נוספים כמו התנהלות נכונה וכד', אבל בהסתכלות הכללית, אין שום הוכחה שלאברכים יש פחות.
זה מאוד מאוד תלוי ולרוב האברכים יש ברכה ב"ה!
אגב, את היום מפרנסת עיקרית?שוקולד פרה.

איך את עם זה?

אולי זה מלחיץ אותך?

בלת"ק,נגמרו לי השמות

היי יקרה,

מנסה להתייחס לדברים שעלו לי כשקראתי אותך:

א. כתבת שבעלך היקר לומד תורה ברצינות ובחריצות.

מקדיש כל רגע ללמוד וללמד.

אוהב את זה

מחובר לזה 

זה ממש מה שמחיה אותו.

כל אלו מצביעים באמת עד כמה הוא *בפנים*, מתוך חיבור שלם, אמונה שלמה, עשייה שלמה

ממש ב"ה, נשמע כ"כ לא מובן מאליו וכל הכבוד לו על כך.

אם נתייחס רק לשנייה רק לנקודה הזו - אז להיות במקום שטוב לך בו,

שהוא ממש *מחיה* אותך,

שאתה שמח בו ומאמין בו - זה מתכון לאושר ושלווה בחיים ששום הון שבעולם לא יוכל לקנות

(ולא חסר אנשים עמידים ומיליארדרים נעדרי שלווה פנימית לחלוטין, נעדרי סיפוק, עם דכאונות וכו'...)

כך שעצם המציאות הזו שכך בעלך מרגיש - היא בעיניי זהב טהור ממש.

ב. לגבי מה שכתבת שבעלך עונה לך כאשר אתם מדברים על הנושא:
"בע"ה הכל יהיה בסדר"

"כמו שלא חסר לך כלום לא ייחסר לך, אם יהיה חסר אצא לעבוד"

מקווה שיציעו ליאיזה תפקיד"

בואי ננסה שנייה להעמיק בדברים.

- בע"ה הכל יהיה בסדר - יש כאן מימד של אמונה בקב"ה ובמציאות כפי שראה עד עכשיו. עד כאן בסדר.

- ""כמו שלא חסר לך כלום לא ייחסר לך, אם יהיה חסר אצא לעבוד"" 

כאן כבר יש ירידה ל"תכל'ס" של החיים -

הוא בעצם אומר לך:

אשתי היקרה עד עכשיו לא חסר לך כלום

ואני ערב לך שלא יחסר לך כלום!

ובשנייה שנרגיש שיכול להיות חסר - אצא לעבוד!!!

יקרה, יש כאן לגמרי לקיחת אחריות.

כך *הוא* רואה את המציאות,

ממש בלי לעצום עיניים - אלא לראות שהוא ב"ה זוכה להגשים את האידיאל ולעסוק בתורה הקדושה שמחייה אותו + לא חסר לכם כלום עד עכשיו + מבטיח שגם לא יחסר + אומר שברגע שצריך - הוא יצא לעבוד!

בנוסף, הוא מקווה להצעה של תפקיד ויש לו הסמכה לרבנות.

אז גם הכיוון הזה שהוא יוכל ללמוד וללמד, בכל מיני משרות שונות - נשמע כיוון לגמרי ריאלי וטוב שיוכל לספק את הצרכים של שניכם *יחד* -

מצד אחד בעלך ימשיך לדבוק בתורה שכה אוהב, וגם לזכות להנחילה לאחרים,

וגם יקבל על כך תשלום

וגם תוכלו לחיות יותר ברווחה / חסכונות לעתיד

לכן אם כבר משקיעים בפתרון - זה הכיוון עליו הייתי ממליצה.

ואם הוא כ"כ טוב במה שהוא עושה

וכ"כ מחובר לתורה, מבפנים

- אני בטוחה שהוא ימצא עבודה!

וזה באמת רק עניין של זמן!

אפשר לפתוח את הראש,

להתעניין, לשמוע משרות, לבקש מאחרים להציע אם שומעים וכן הלאה

אבל חשוב לזכור גם ש*בכל* תהליך של מציאת עבודה - הממוצע הוא בערך חצי שנה עד שמוצאים עבודה, בכל תחום שהוא.

והיתרון העצום כאן שזה הכיוון שהוא *רוצה*

שזה הכיוון *שהוא טוב בו*

שזה הכיוון שהוא שואף אליו -

עם כל היתרונות הללו - מציאת העבודה, גם אם לא תקרה מעכשיו לעכשיו - אכן תקרה!!!

ובינתיים, אם צריך, הרי הוא הבטיח לך - יצא לעבוד בכל מה שידו מגעת ובלבד שלא יחסר לכם לעולם דבר.

אז כן, גם אם יהיה מנקה חדרי מדרגות בינתיים בנוסף ללימוד התורה ולעזרה והברכה שהוא מרעיף על ביתכם ועל משפחתכם - אין בכך שום פחיתות כבוד. להיפך, על גדולי ועצמי עולם אמרו שהיו גם חוטבי עצים ושואבי מים...

ג. לגבי מה שכתבת: "ואני, מ ת פ ו צ צ ת. מה עם תכנון? מה עם השתדלות לחפש משהו להתפרנס ממנו? יש לו פה ושם דברים שהוא עושה מהצד אבל זה ממש בקטנה. יש לציין שהוא צודק באופן כללי ב"ה מצליחים להסתדר אבל הילדים גדלים וחשוב לי העוגן הכלכלי אני בן אדם מתוכנן ומחושב. יהיו שיגידו שמדי אפילו."

מדוע לדעתך את מתפוצצת כדברייך?

תוכלי לדייק מה שם בדיוק קשה לך?

מה מפחיד אותך?

מה עוד את חושבת על כל העניין, מהפן הכי פנימי שלך?

- ומה עם תכנון? - עבור בעלך התכנון הוא כאמור לפי סעיף ב.

כנ"ל גם ההשתדלות ומשהו להתפרנס ממנו.

וכפי שכתבת - כבר עכשיו הוא עושה דבריפם מהצד - גם מצביע על לקיחת אחריות

ועוד הוספת שהוא צודק וב"ה אתם מסודרים - עוד נקודה חשובה

ולגבי מה שאמרת שאת אדם מתוכנן אולי יותר מדי - אכן אולי האיזון נמצא בין שניכם, ומהפער הנ"ל ביניכם תוכלו דווקא להתעצם - הוא יזוז קצת לכיוונך ואת תזוזי קצת לכיוונו ותגיעו לדרך המלך, האמצע של הרמב"ם עם איזון שלם

ד. לגבי הערכים שלכם שמתנגשים בדמות הכסף שמעניקים לו על הלימוד -

את רואה בכך בושה,

בעלך רואה בכך ערך של לימוד שחשוב לו הרבה יותר.

אז שני הערכים שלכם נחשבים כמובן.

צריך לראות קצת איך השני רואה את הדברים, להיכנס שנייה לראש של השני, ללב שלו, להתחבר, להזדהות איתו ואולי להצליח כך יותר להכיל ולהבין לפחות את הצורך והערך...

ה. לגבי המקום של הזילזול -

ברגע שהתפיסה בראש היא = מי שאחראי על חשבון הבנק הוא בעצם המבוגר האחראי ומי שלא מתפתח מקצועית במקצועות שהם לא לימוד התורה הוא גם לא מבוגר אחראי - אזי

כמובן שיהיה זלזול גם בלי לרצות...

אבל אם משנים את התפיסה ל= מי שחשוב לו לעסוק במה שליבו חפץ + לוקח אחריות במקרה שצריך ובינתיים ותוך כדי גם דברים אחרים מהצד + מחפש עבודה בתחום שהוא אוהב + אבא נהדר לילדים + משרה אווירה של רוגע ושמחה וקדושה בבית + משקיע מאוד מאוד בלימוד התורה הקדושה + אדם טוב + דואג לרעייתו היקרה תמיד ודואג שיהיה לה טוב + עוזר כמה שיכול בבית

= אדם שהוא בהחלט מבוגר אחראי ונהדר -

אז כבר עצם שינוי התפיסה יכול להביע ליותר הערכה וממילא פחות זילזול...

ו. כתבת: "הפער הזה גורם לפיצוצים עד דיבורים על גירושים שלא מגיעים לפסים מעשיים, תמיד בסוף משלימים"

חשוב מאוד *לא* לאיים בגירושים לא בכאילו ולא באמת, אלא אם כן *בטוחים בצעד הזה ועשינו הכל כדי להימנע ממנו* -

אחרת עצם הדיבור על כך, האווירה שזה יוצר, ש"משחק" שאפשר לשחק ברגשות אחד של השנייה בגלל זה ועוד הרבה - כל אלו כמובן שלא תורמים.

מותר לכעוס.

מותר שיהיו פערים.

מותר ורצוי כמובן לעבוד עליהם

אבל איום בגירושים לא תורם כאן.

- כתבת שהייתם בטיפול ומאוד עזר.

נסי להיזכר מה היה שם שעזר?

אולי כן שבוע לחזור למטפל אם זה כ"כ עזר, אפילו לכמה פגישות "תחזוק" בודדות?

מדוע בעלך לא רוצה כיום?

אולי אפשרות שאת תלכי לבד תתאים?

ז. אולי יעזור לכם לקחת ממש דף ולעשות טבלה מסודרת -

מהם הצרכים שלך - ומדוע

מהם הצרכים שלו - ומדוע

ובכל עמודה בתחום הכלכלי לכתוב:

מה אני רוצה שיהיה

מה אנחנו צריכים לעתיד

חסכונות וכו'

ואז לראות איך בפועל דואגים שיהיה סכום כסף מספיק לכל מה שחשוב ממש ברמה של הפרקטיקה ובפועל...

אז אם בעלך רואה למשל שחשוב לך לחסוך כל חודש 500 ש"ח לעתיד - ומבין את מהות הצורך הזה וכו' - והוא אמר והבטיח שאם תצטרכו הוא יצא לעבוד - אז כאן למשל הוא יכול למצוא משהו בינתיים שיניב לו 500 בחודש...

וכן הלאה בכל סעיף שהוא.

וראיתי שגם @נחשון מהרחברון (לא בטוח שהצליח לתייג, אשמח לעזרה בתיוג) הציע ליווי כלכלי למשפחות בחינם, עוד כיוון שיכול לעזור לכם ונשמע שהוא מאוד רציני ומקצועי

אם תראי ממש מול העיניים שכל הדאגות הפיננסיות מתחילות להיעלם ויש תוכנית מסודרת איך לדאוג לכך,

ובאותה תוכנית בעלך ירגיש שיש לו גם יד יותר חופשית לעשות זאת בדרך שטובה לו והוא מחובר אליה כמו לימוד והנחלת התורה או בינתיים מהצד וחיפוש עבודה בינתיים - זה יכול לעזור לשניכם להרגיש יותר שמחים ומסופקים ב"ה

זה מה שעלה לי כרגע, אם תרצי להמשיך לדייק וכן הלאה - בשמחה

בהצלחה רבה רבה יקרה

ערכתי והוספתי תיוג שלא הצליח, מנסה שובנגמרו לי השמות

@נחשון מהרחברון (לא חייב לעבור את כל מלחמת ההתשה של החפירה שלי , אלא לדלג ישר לסעיף ז)

נחשון מהרחברון

זה מה שעשיתי. לא כי זה חפירה ברור לי שזה מעניין

אלא כי הרגע סיימתי מפגש ראשון מתוך 4 שאני עושה ביישוב שלנו על כלכלה.

ואין לי כוח לקרוא ארוך. יש לי עוד מזוזה לסיים היום

😄נגמרו לי השמות
הכל בסדר, אתה ממש לא צריך להסביר גם (:
אפילו לי לפעמים אין כוח לקרוא את התגובות שלי חח...

וממש כל הכבוד על כל פועלך הברוך,
כל העשייה הברוכה והתרומה לקהילה ולאנשים שאתה אפילו לא מכיר,
שהקב"ה יוסיף לך כוח ותלך מחיל אל חיל ותזכה לעזור לכמה שיותר משפחות, זה פשוט חסד עצום עצום
אמן וכן למר(ת)נחשון מהרחברון
דחוף ללמוד שער הביטחון לרבנו בחיי ולשנות תפיסה אצלךהלוי מא
בענייני פרנסה
מה זה זוגיות תקינה מבחינתכם?מישהי נשואה

ואני אענה ראשונה כי מן הסתם תצפו ממני לשתף גם.

אז לדעתי זוגיות תקינה:

1. כבוד הדדי (מדברים הכבוד אחד לשני)

2. ויתור הדדי. (לא רק צד אחד מוותר)

3. מעוניינים לבלות זמן ביחד על בסיס רצון חופשי ולא שצריך להתחנן ליחס

יפה מאודאדם פרו+

אני מחלק דירוג

כי מן הסתם תרצי שמישהו

יתן לך דירוג

ואף אחד לא יתן כי את שאלת ומצפים

לפידבק ממך.

כזוoo

שמצמיחה ולא מכבה/ מוחקת

מכילה ומקבלת ולא שיפוטית

מבוססת על דעות/ אמונות/ רצונות משותפים ולא מלאה בקונפליקטים בלתי נגמרים

יפה מאודאדם פרו+

ראיתי תכונות, ראיתי יעדים בזוגיות.

החכמתם אותי.

תנו עוד.

לפרק הבא כבר אגיע מצוייד בע"ה.

בעזרת ה'מישהי נשואהאחרונה

עזרה בחיי נישואיןאורית595

יש לנו בעיה ביחסי אישות. אנחנו נשואים כבר 10 שנים בהתחלה הייתי מדברת על זה והלך לכמה בדיקות אבל הפסיק. מאוד מתוסכלת מה עושים?

אם את רוצה לשמוע תשובות מעוד נשיםיעל מהדרום

לק"י

מוזמנת לשאול גם בפורום הריון ולידה (אפשר לשאול שם גם דברים נשיים, לא רק שקשורים להריון ולידה).

לא בדיוק מובן על מה מדובר ולא בטוח שצריך שיהיה מובהסטוריאחרונה

מובן בפורום פתוח.

ממליץ:

1. למצוא עזרה מאיש מקצוע בעולם האמיתי. אם צריך הכוונה לאיש מקצוע - אפשר להתייעץ באנונימיות עם הקו הנשי של מכון פוע"ה בשעות הערב.

2. לך ולכולם - להזהר מאוד מכל מיני 'נשמות טובות', שהשאלה שלך תביא אותם לשיח בפרטי...

רק את זה אני לא יכול לספר להחוזר תמיד לאשתי

אוף, קשה לי ממש שעל הכל אני יכול לדבר עם אשתי, לשתף אותה, חוץ מהאתגר של שמירת הברית, התמודדות מול נשים אחרות וכו'.

אני מרגיש בוגד שאני מסתיר ממנה את זה.

ברוך השם אני הולך בתלם, אולי קצת יותר מאותגר מהרבה אחרים, אבל ההתמודדות נשארת בגזרת ההתמודדות וברוך השם לא מעבר.

אבל זה קשה מאוד, כל היום להתמודד עם משהו חזק ממך, והכי קשה שאני לא מעיז לספר לה.

אף פעם לא ניסיתי אבל אני מרגיש עליה שהיא לא תוכל להכיל את זה.

אז אני מרגיש בוגד מעצם ההסתרה הזו.

מה אתם אומרים? אתם מספרים? יצא לכם לספר, ומה היו התגובות?

והנשים - מה אתם חושבות על הנושא הזה? זה אמור להיות שיח פתוח ביניכם או משהו שהבעל סוחב לבד?

מה אתם מצפות ממנו, לספר או לא, ומה נראה לכם יהיו התגובות שלכם כשהוא יספר.

אני תוהה איזה תגובות אתה מצפה לקבלאריק מהדרום

בפורום פתוח שקוראים בו נשים וגברים וניער גם כשחלק גם מכירים אחד את השני אישית.

לקחתי את זה בחשבוןחוזר תמיד לאשתי

פשוט אני קצת נואש, זה מציק לי כבר הרבה זמן.

אולי יהיה מישהו אנונימי שיוכל לשתף

אולי מישהו מכיר איזה רב שיוכל לייעץ לי מה לעשותחוזר תמיד לאשתי

הרב יהושע שפירא והרב שלמה אבינראריק מהדרום

שניהם כתבו ספרים בנושא.

הרבנית נעמי שפירא אשתו של הרב שפירא גם כתבה ספר מקביל לנשים בעניין זה.

מכיר אותם טוב. לא מתחבר לסגנוןחוזר תמיד לאשתי

ולצורת הסתכלות על הנושא.

מחפש רב עם רוח יותר צעירה

הרב חגי לונדין?אריק מהדרום

יש לו שיעור ביוטיוב עם עבודת סאונד לא מוצלחת אבל אפשר להתאמץ להקשיב.

זה כבר יותר בכיוון, אבל הוא מאוד פתוח.חוזר תמיד לאשתי

יותר מידי בשבילי

חחחחח הרב לונדין פתוח??כְּקֶדֶם

טוב

לא יודעת כמה המחשבה שלי בעניין רווחתהמקורית

אבל ביקשת תגובה נשית - לא מעניין אותי איך בעלי מתמודד ואני לא רוצה לדעת

זה שלו עם עצמו ועם בורא עולם ושיהיה לו בהצלחה

בעיניי לא נכון ולא צריך להכניס אותה להתמודדות הזו, זה יכול מאוד לאתגר אותה נפשית מולך ומול עצמה ובשביל מה בעצם? מה אתה מצפה שיקרה אחרי? שהיא תתמוך בך? לא יקרה. זה יחליש אותה

שהיא תהיה אוזן קשבת? היא לא המטםלת שלך ואל תיצור בה תלות כזו, זו ציפייה לא הוגנת

חוץ מזה שזה מאוד לא גברי בעיניי לשתף את אשתף בדבר כזה. שמור על פאסון גם אם זה רק כלפי חוץ

ואין פה בגידה בעיניי

אשתך נושאת אליך עיניים וסומכת עליך. אם היא מציאותית היא יודעת שיש לך התמודדות

אם לא - למה לפרק לה את האשליה?

גם בעלי לא יודע כל מה שאני חושבת ועובר עליי

לא על כל דבר צריך לדבר לדעתי

סתם מעלה שאלהצופה אנונימי

למה אם היא אוזן קשבת זה הופך אותה למטפלת?

כלומר האם אין איזה אלמנט של כנות בנישואין גם בלי מטרה לפתור את הבעיה בה משתפים?

האם אין חשיבות לשיתוף (גם בדברים קשים והתמודדויות בין השאר) בפני עצמו?

באמת שואל מתוך רצון לשמוע עוד דעות ולא מתכוון חס ושלום לתקוף אם זה נשמע ככה

תשובההמקורית
  1. כי זה לא שיתוף בעלמא, זה שיתוף על קושי שגם משפיע על ההסתכלות שלה עליו הרבה פעמים, וכמו שכתבתי יכול לגרום לה לסיבוכים עם עצמה. היית רוצה שאשתך תשתף אותך בזה שיש לה קושי דומה מול גברים אם היה לה כזה? היית מסתכל על זה כשיתוף בעלמא ולא היה פוגע לך בתחושת הבלעדיות מולה?

אצל אישה זה קריטי להיות הכי חשובה בעולם לבעלה, הכי יפה, הכי טובה, הכי הכי בהכל. שיתוף כזה יכול להכניס אותה בעיניה לתחרות מול כל הנשים בחוץ על בעלה ובכנות - תמיד יש מישהי שהיא יותר. אז למה?

2. כי בהרבה מערכות יחסים יש דינמיקת אמא ילד שגורמת לאישה לרצות לפתור לבעלה את הבעיות. אף גבר לא רוצה שאשתו תיזום לו פתרונות בעניין

3. בטח שיש עניין של שיתוף.

גם גברים נופלים בזה אגב, שאישה משתפת לשם השיתוף והפריקה והגבר רץ למצוא לה פתרונות במקום לתת לה אמפתיה ולהכיל

תלוי מה משתפים ואיך.

אולי אחרים יענו לך אחרת, שיתפתי את דעתי בעניין

לדעתי, תלוי מאד בסוג הקשר ובדינמיקה הזוגיתפינג פונג

לשאלתך אין תשובה אחת שמתאימה לכל אחד או ליתר דיוק לכל זוג,

זוג שלכל אחד מהם יש את החוסן, ההכלה, האמון והביטחון בקשר ומצליחים לשתף דברים כאלה בצורה טובה, זה נפלא, ויכול גם לעזור בהתמודדות.

אך אני מתאר לעצמי שאצל רוב הזוגות זה לא ככה.

וזה גם בסדר.

אם אתה מרגיש שהיא לא תוכל להכיל - מציע שלא תכניס אותה לזה. מדובר באתגרים שמטבע הדברים אמורים להתמודד איתם כעיקרון לבד.

אבל - זה לא אומר שאשתך לא יכולה לעזור לך בהתמודדות. היא יכולה לעזור גם מבלי לדעת כלום.

מבלי לעשות כלום.

עצם זה שאתה אוהב אותה ומרגיש שהיא היתה לוקחת מידע על כשלונות בצורה קשה - יכול להוות כלי נשק עוצמתי במלחמה זו.

בפרט לפי תיאורך שאתה מרגיש שיש בזה מימד של בגידה בה.

בכל התמודדות, תזכיר לעצמך שאתה אוהב את אשתך יותר מאת עצת היצר השפל הז:

נשים אחרות? מה לך להן שה' כבר נתן לך את האשה הנפלאה בתבל עבורך?

להסתכל על מישהי ברחוב? מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק? כל השאר זה שקר והבל.

אי שמירת הברית? איך תכניס את הפולש הזה למרחב הזוגי - מיני המקודש שאמור להתקיים רק בינך ובין אשתך?

יש מצבי קיצון, (אף אם אולי לא כל כך נדירים למרבה הצער), שבהם צד אחד (לרוב הבעל) ממש נזקק לתמיכה לפחות רגשית מהצד השני (לרוב האשה) על מנת לצאת מבור שהוא לא מצליח להיחלץ ממנו לבד, למרות שניסה שוב ושוב ושוב. אך הכאב והפגיעה עלולים להיות משמעותיים מאד, ולא תמיד הצד הפגוע יצליח באמת להתגבר על הכאב ולסייע.

בכל אופן, נשמע שאתה כעיקרון מתגבר ומצליח, ואם כן אתה אתה ראוי להערצה!

תחשוב כמה אשתך היתה מעריצה אותך על כל ההצלחות, לו רק היית יודעת ומבינה.

אז נכון, אולי היא לעולם לא תקלוט, ואילו היית מספר לה היתה אולי נתפסת לכשלונות או נגעלת מעצם זה שקיימת התמודדות (מתוך חוסר הבנה), אך לכן במקום לספר לה - תתחזק על ידה!

בהצלחה גיבור!

אני חולק על התשובה שלךפשוט אני..

תתאר לך אדם שמן מאוד מאוד, שמגיע לדיאטנית.

נניח שהיא תגיד לו ''מה זה בורקס? סתם פחמימות ריקות עם שומן טראנס, פויה!

ומה זה שווארמה בלאפה? אתה לא צריך את זה! אתה יכול להיות שבע ומאושר גם עם אוכל בריא!'' וכיוצ''ב.

עובדתית, היא צודקת בכל מילה שהיא אומרת. אבל בפועל, זה יעזור לו אולי לכמה שעות, מקסימום ליומיים.

בסוף לגוף ולמוח יש רצונות, חשקים, מאוויים ויצרים, והם לא יושתקו על ידי החדרת משפטים מהסוג הזה.

אציין שגם אני עצמי חוויתי משפטים כאלה על נושא אחר כשהייתי נער, ולמעט תסכול, דיכאון והאשמה עצמית - הם לא הועילו בדבר.

בנוסף, יש לך כשלים שפשוט לא מסתדרים עם המציאות (להבדיל מהדיאטנית בדוגמה למעלה שאמרה אמת אבל זה לא מועיל ולא מוביל לשינוי התנהגות, אצלך חלק מהדברים פשוט לא מסתדרים עם המציאות):

''מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק?'' - אשתו היא לא האחת והיחידה שבה הוא חושק, הוא בן אדם אנושי ולא רובוט, יצרים ומאויים לא נכבים ביום שבו אנחנו מתחתנים.

לתת לו הרגשה כאילו המצב הנורמלי זה להימשך רק לאשתך ואילו הוא יוצא דופן, זה רק מוריד ומשפיל ומכניס לעצב ולא מקדם כלום וגם לא אמת.

ברור לי ששום דבר ממה שכתבתיפינג פונג

לא מנטרל את ההתמודדות.

אך גישה כזאת לדעתי מסייעת למי שרוצה להצליח בהתמודדות יותר מאשר הגישה ההפכית - יצירת ניתוק בין ההתמודדות עם היצר ובין המרחב הזוגי, ובחירה לראות בכשלונות כמשהו אישי שלא נוגע לבת הזוג. התפיסה הנכונה היא שההתמודדויות הדתיות שלנו הן לא רק אישיות אלא כל אחד הוא חלק מכלל, וההצלחה בכל התמודדות מזכה את הכלל, ונפילה פוגעת בכלל.

והכלל מורכב ממעגלים מעגלים, הזוג, המשפחה, הקהילה, האומה, והעולם. זו תפיסה שמעבר לכך שהיא צודקת - היא גם מעצימה, ומסייעת מאד בהתמודדות.

כשכתבתי ''מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק?''

הדגש הוא על באמת. חבל שלא הדגשתי במקור.

כשבוחרים בשכל שהחשק לאשה הוא נפלא, מקודש, ואמיתי - וחשקים אחרים הם רעים, רדודים, מתעתעים ושקריים - קל יותר להתגבר.

לא שהם לא קיימים - אך אפשר לבחור להתייחס אליהם בביטול, עם כל הקושי שבדבר.

הבגידהסוסה אדומה

היא לא בזה שאתה לא מספר.

בכל מצב אתה לא אשם בהתמודדויות שלך, אבל אם משהו בהתמודדות שלך פוגע גם בה גם בלי שהיא יודעת, אתה אחראי לטפל בזה אצל מטפל. מסכימה עם מי שאמרה שהיא לא המטפלת שלך. אל תצפה ממנה שתחבק אותך עם סכין קצבים ביד.

זה אומנם לא קשור אליה ולא באשמתה בשום צורה, אבל ההשלכות של זה ושל השיח איתה על זה בהכרח קשור אליה.

תודה לכולם על התגובותחוזר תמיד לאשתי

מעריך מאוד שנתתם מעצמכם בנושא רגיש כזה.

@פינג פונג

אהבתי מאוד את המשפט הזה: תחשוב כמה אשתך היתה מעריצה אותך על כל ההצלחות, לו רק היית יודעת ומבינה.

אז נכון, אולי היא לעולם לא תקלוט, ואילו היית מספר לה היתה אולי נתפסת לכשלונות או נגעלת מעצם זה שקיימת התמודדות (מתוך חוסר הבנה).

לצערי מסכים עם @פשוט אני..

בפרקטיקה של החיים מרגיש שיש פה משהו גדול יותר מהרוח החיובית והסיסמאות האלו.

יש פה קושי עמוק של תחושת הסתרה ובגידה. אני הכי בעולם רוצה שהיא תגיד לי שהיא אוהבת אותי גם אם היתה יודעת...

מטריף אותי לחיות בצילה של מחשבה מאיימת שאם באמת אשתי תדע מה עובר עליי היא לא תרצה להמשיך...

מרגיש שקרן, בוגד, ולא ממצה כלום מהקשר שלנו.

אני כל כך מנסה להיכנס לראש שלה, לנסות להבין מה היא תחשוב אם תדע.

אשתי יותר פתוחה, יותר משתפת, גם בנושאים האלו. היא צדיקת עולם לעומתי, הדברים שהיא משתפת וזה מה שעובר עליה באמת אני מרגיש שהיא לא מסתירה, זה דברים קטנים ממש ובכל זאת ממש קשה לי להכיל את זה. אז מה היא תגיד כשהיא תשמע מה עובר עליי???

תודה ל@המקורית

על הזווית הנשית בעניין. לימד אותנו הרבה מאוד.

רק אשמח לשאול את כולכם, בסוף כולנו מודים שהדבר הזה קיים, יש משיכות בין שתי המינים גם בקשר הזוגי. האם נכון לטאטא את זה, להטיל וטו על הנושא הזה כביכול על זה לא מדברים.

הרי בסוף הרבה זוגות מאותגרים בזה. אולי הגיע הזמן לפתוח הכל, לחשוף, לעבור כמה ימים/שבועות/חודשים קשים ואז, אחרי המבול נראו ראשי ההרים - אולי אז הקשר בינינו יהיה טוב יותר? עמוק יותר, מודע יותר מכיל יותר נאמן יותר?

לא הרבה זוגות מאותגרים בזההמקורית

הרבה גברים מאותגרים בזה

צריך לעשות הפרדה בין הקשר שלך איתה לניסיון שלך

ולא, זה לא משבר שעובר אחרי כמה חודשים

זה עלול ליצור פצע עמוק של אי אמון לטווח ארוך

לדעתי לא חכם אבל תעשה מה שאתה חושב

מה מטרת השיתוף?נעמי28

אתה או היא?

שאתה תרגיש יותר טוב עם עצמך ופחות בוגד (מילים שלך)

שהיא תנחם ותכיל למרות שהיא במצב הנבגד? (לדבריך)

אם אתה מחפש מקום לפרוק ולהתנחם, תתחיל במישהו שהוא לא ה"נפגע", תטפל במה שאתה רוצה לטפל, וכשאתה בתהליך של טיפול, אפשר לשתף.

אצלנו זה נושא שכן מדובר, אבל לא נחשב כבגידה אלא יותר התמודדות אישית, אבל אתה כן רואה את זה כבגידה, אז מה מטרת השיתוף?

תשובה בפניםחוזר תמיד לאשתי
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ח' באב תשפ"ו 18:24

עצם המציאות שאני לא מספר מרגישה לי כבגידה.

זה מה שכתבתי

הבגידה היא לא בזה שאתה מסתירסוסה אדומה

אלא בזה שיש לך משהו להסתיר.

לא כל דבר נכון לומר לבן הזוג. יש דברים שהשתיקה יפה להם.

תפתור את ההתמודדות בדרך אחרת. היא צריכה להיפתר, אבל לא זו הדרך.

אישתך ממש לא צריכה לשמוע ממך שאתה נמשך לנשים אחרות. זה הדבר הגרוע ביותר שאתה יכול לעשות.

תשים אותה במרכז ולא אותךנעמי28

זה שיתוף שיכול לפגוע בה, אל תשתמש בה רק כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך.

אני לא נגד שיתוף, אנחנו דווקא כן מדברים על זה ואני מאמינה שככל שיש פחות הסתרות בזוגיות הקשר יותר עמוק, אבל לא ממקום כזה שרואה יותר אותך ופחות אותה.

החלטתי לערוךעוד מעט פסח

אגיד רק שאחרי 20 שנה, וכשכבר יש לנו ביטחון מאוד עמוק בקשר, אנחנו בהחלט משתפים אחד את השני, וזה בעיקר עוזר להבין יותר איך השני עובד (למרות שלעולם לא נבין באמת), ויוצר אצלי יותר ויותר הערכה על המלחמה היומיומית שהוא נלחם בה עבורנו.

ושתי עצות בשבילך-

1. לשתף בצורה כללית יותר (נגיד- 'איזה קשה זה ללכת ליד הים בקיץ'). גם יתן לך קצת אפשרות לפרוק, וגם לגלות איך היא מגיבה לשיתוף כזה כללי (אני מניחה שזה לא משהו שיפיל אותה מהכיסא).

2. להבהיר בשיתוף שאתה נלחם. מתאמץ. בשבילה ובשבילכם. כי היא זו שבאמת באמת חשובה לך, וכל הפיתויים שמסביב הם רק רגעים חולפים- מול הטוב הנכון, הנצחי והאינסופי שיש ביניכם.

3. להחמיא לה בלי סוף. להתפעל ממנה. לבנות אצלה את הביטחון שהיא שלך ולא משנה מה. זאת התשתית שבעזרתה תוכל יום אחד לשתף באמת ולקבל את התגובה שאתה רוצה.

תודה. מלמד מאודחוזר תמיד לאשתי

מסכימה מאוד, בעיקר לגבי 3שלומית.אחרונה

אישה שיודעת ומרגישה שהיא ה דבר מבחינת בעלה, יש לה הרבה יותר כח וחוסן להתמודד עם דברים שקורים ושיתופים מורכבים

כי הרבה מהקושי הוא סביב הרגשה שאולי היא לא מספיק שווה או שיש מישהי יותר ממנה. ברגע שהיא רגועה מהבחינה הזו יכולה להיות לה הרבה יותר פניות להקשבה ותמיכה

אם אתה רוצה להיות צדיק...שנונימי

אז תלך בדרכי הצדיקים ותדבק בהם!

העיצה על הכל היא תפילה!

תקפיד מאוד על תפילות בזמנן זה מגן ומציל חיים.

השכמת הבוקר ותפילת שחרית בזמנה,

כי ללא זה אין טעם לתפילה, וזו ההתחלה ממש.

מקווה כל יום ותיקון הכללי מציל חיים, הטומאה נעלמת.

לגביי שיתוף עם האישה -

היא לא תבין כי אין לה!!!

תשתף את בורא עולם ואת הצדיקים,

רק הם יעזרו לך.

כל אדם הוא בבחינת רצוא ושוב עליות וירידות -

עד שזוכה לחזור בתשובה שלימה ואין לו נפילות.

גם אין יום ללא פגע אז זה מלחמת נצח.

אבל תמיד מנצחים.

יש פה משהו ומתלבט אם אתם רואים?Hakuna.Matata

כרגע, בלי קשר לשאלתך. בהמשך אולי אצליח להתייחס.

"

מטריף אותי לחיות בצילה של מחשבה מאיימת שאם באמת אשתי תדע מה עובר עליי היא לא תרצה להמשיך..

"

"

אצל אישה זה קריטי להיות הכי חשובה בעולם לבעלה, הכי יפה, הכי טובה, הכי הכי בהכל. שיתוף כזה יכול להכניס אותה בעיניה לתחרות מול כל הנשים בחוץ על בעלה ובכנות - תמיד יש מישהי שהיא יותר. אז למה?

"

זה דוגמאות מבחינתי לשני הצדדים. לשני הקצוות שאתה מעלה פה.

מניסיון שלי נשים אינן יכולות להבין את מורכבות ההתמודדות ואת האופי שלה. מצד שני, אנחנו הגברים לא מסוגלים להבין את המורכבות אצלן.

בין אם אנחנו מבינים ובין אם לא, יש משהו שצריך להיות לנגד עיננו תמיד. גם הגבר וגם האישה צריכים לדעת דבר אחד עקרוני. התתמודדות שלך היא לא ההתמודדות שלי.

על ההבנה הזו אפשר לבנות עוד קומה.

הקומה השניה היא - אסביר לאור דברים שלמדתי בספר התניא (אלו הדברים שלי ולא של בעל התניא - לכן אם יש שגיאה או חוסר דיוק זה לא מה שהמחבר התכוון). שאם יש לאדם הרהור עבירה והוא הסיח אותה - הוא צריך 1. לשמוח שהוא בינוני. כלומר, שהצליח בהתמודדות. 2. אם הוא עצוב זה גלל שהוא גס רוח (גאוותו) שהוא חושב שהוא צדיק ולא מגיע לו שייפלו לו מחשבות רעות. (פרק כז בליקוטי אמרים).

הקומה השלישית היא - אמון.

אם בעל בחר לאשתו על התמדדות שלו - היא צריכה לשמוח. שהוא לא מסתיר. שהיא העוגן שלו. הכי יפה בעולם היא לא תהיה - הכי יפה בעיניו - היא כן.

אישית -

כן אספר ואשתף הכל. הכל.

אם אני צריך עזרה. ואם הצלחתי. ואם נפלתי. וכשקמתי. ואני הייתי רוצה לשמוע ממנה באותה מטבע.

נכון - היא לא מבינה. ואני לא מבין. אבל אנחנו שם אחד בשביל השני.

כי

1. אנחנו לא מבינים את התמודדות

2. אם נפלה מחשבה רעה זה כי אני בינוני

3. יש בנינו אמון .

אם באיזה אופן המחשבה שנפלה לא נשארה רק בגדר מחשבה. והיא התגלגלה - למעשה, מחשבה, דיבור.. יש פה משנו אחר.. חציו בגידה בה' חציו בגידה באישה.

.וגם אז יש לדון באופי וברמת השיתןף.

מה עושים כשאין מקום להיות חלשאריה ששכח לשאוג

כשכל חולשה מתקבלת בזלזול וביזוי, בירידות והקנטות, השפלה ועקיצה.

מול הילדים וגם לא מולם.

באמת שכואב לי שרק הג'יפיטי שומע אותי

תלך לטיפולסוסה אדומה

זה מקום מעולה, במובנים מסויימים הרבה יותר טוב מהצאט'.......

נשמע שבלי קשר טיפול יעשה טוב, אבל ככלל, בהרבה מקרים אישה זו לא הכתובת לפרוק אצלה חולשות.

בפרט כשהמצב בינכם הוא כזה.

טיפול.

נותנים גט.אדם פרו+

בן אדם שחי מהחולשות שלך

אתה לא רוצה להיות נשוי לו.

דרך אגב גם להיות גרוש ממנו זה לא הכי נחמד.

או מפציצים אותו באהבה ובחמלה

בתקווה שהוא יצליח להתיישר

כמו שיש לך ילדה שמתחילה להרביץ

ולהתנהג לא יפה

ואז אתה בבת אחת מתעלם מכל זה

ואומר איזה ילדה טובה

ומזכיר את כל הדברים הטובים שהיא עשתה

ואז מרוב הלם היא מוחמאת

וחוזרת לתלם.

אבל ללא ספק יש פה בעיה אצלה

שהיא רואה שלילי וחותרת לפירוד.

דייייייייי די למכונת הרעל הזו!!!חוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעשה לזה סוף!!!!!!

^^כְּקֶדֶם

באמת חצה גבולות

אתה מגזים ממש מה קשור מכונת רעלאדם פרו+

הבן אדם בבעיה.

האשה משפילה אותו מול הילדים.

הוא סופג ניכור הורי.

וניכור אישי.

לא נשאר לו תמיכה מלבד הגיפיטי.

מה אתה מציע לו לעשות?

הכי קל להגיד טיפול טיפול טיפול

מבחינתי זו אמירה ריקה

כי אשה כזו ברור לה שהיא מעליו

וכל הבעיה אצלו, והיא משפילה אותו

השכם והערב

אשה כזו לא תלך לטיפול בשום אופן

והיא אולי אולי תשלח אותו לטיפול

לכן תרגיעו.

יש לבן אדם בעיה

תנסו לעזור לו עם עצות אמיתיות

לא עם דיקלומים.

ובטח לו להוציא את התסכול עלי.

בלי קשר. נכון יותר נעים לקרוא

דברים נחמדים על אנשים שטוב

להם בחיים

והם נהנים.

בשביל זה יש פורום גרושים גרושות

שם מכיייפים (:

בחרת להכנס לפורום הקשוח

של נישואין טריים.

אז מה ציפית לקרוא שם על פרחים

ופרפרים. בן אדם מספר לך על בעיה.

תביעה אמפתיה תעזור תייעץ מנסיונך.

מה קשור להתקומם נגדי?

מה אתה מחפש פה?חוזר תמיד לאשתי

נראלי זה פחות מתאים.

זה רק שובר אנשים, ולא מביא אותם לתיקון.

דווקא לדעתימישהי נשואה

אדם פרו

מגיב ממש טוב

(:

תודהאדם פרו+

אני מגיב סבבה

עיינו ב200 תגובות

אחרונות (:

תודה ממש הייתי צריך את העידוד

מידי פעם נוהגים לחבוט בי

בפורום זה או אחר.

הבעיה היחידה שיש בי,

שאני לא סוגד למילה "טיפול" ו"מקצועי"

אני חושב שחבר טוב

שנמצא ועבר דברים דומים,

אם כי לא זהים.

הוא הכתובת לתמיכה.

כי הוא יבין אותך

יודע לתת לך עצה מהזוית שלך

וזה שאין לו אינטרס כלכלי קצת מוסיף בעיני

אם כי לא איכפת לי שיהודים נוספים יתפרנסו

הבעיה עם כל הרבנים והמושלמים

שהם יכולים רק לעשות בכאילו אנחנו מבינים

אותך.

אופס, התחתנת בגיל 20 ואני 30

אבל לא נורא אני אתעודד ממך

אם אתה מתעקש

כואב מאודהסטורי

קודם כל - תשים גבול, אין דבר כזה לדבר בצורה מזלזלת כלפיך, בוודאי שלא מול הילדים.

אחרי זה - תלך לטיפול אישי, שיעזור לך לעמוד על שלך ולזקוף את קומתך.

כדאי גם לקרוא חומרים על 'הקוטביות הבריאה' באתר של יהונתן ומרים קליין. גם הקורס האינטרנטי שלו - 'יצאת גבר', יכול לעזור לך.

בהצלחה רבה, תתאמץ ותצליח לחזור לשאוג

קודם כל אתה צריך ביטחון עצמימשה

יש לך מנגנון כנראה שמתכווץ מולה ומזמין עוד מהרעל הזה. תתעלם ממנה ותתמקד רק בעצמך. במנגנון שלך.

במה מפעיל אותך.

היא דורכת על משהו שהיה שם לפניה. כשהוא יעלם, אתה תהיה אחר.

להישבר זו חולשה - תחזיק מעמד זה חוזקה.שנונימיאחרונה

תאמין, ותלך בצדקת דרכך.

האנשים הגדולים ביותר בעולם הלכו נגד כולם,

סללו דרך חדשה שהמציאו והאמינו שאפשר אחרת.

ואם הייתה לך אמונה בצדקת דרכך - לא היה לך שום בלבול.

תמשיך לחפש ולבקש את הדרך הישרה לך ללכת בה.

• אישה וילדים הם בני אדם רגילים כמו כולם, לא שונים מאף אחד בעולם. ויכול להיות שאשתך גם פחות חכמה מהממוצע... האחריות היא עליך להוביל את משפחתך למקום טוב יותר. דאג למשפחתך לא רק בפרנסה אלא גם ברוח ללמד מה טוב ונכון.

ותזכור ש'טוב' אמיתי זה לב טוב נתינה חסד יושרה שמחה. גם להיות אדם טוב זה צדקת הדרך.

בטח בה' הכל ממנו והוא ינחילך למקום טוב.

דילמה כלכליתאבי130

אני ואשתי נשואים 8 שנים

יחסינו עלו על עליות וגם ירדו מורדות,

לאחרונה אני מרגיש שלא איכפת לה מהמצב הכלכלי בכלל,

היא כמעט ולא הולכת לעבודה

ולעומת זאת אני מכניס את המשכורת העיקרית

כל חודש אנחנו מוצאים את עצמנו לוקחים הלוואה

וזה הגיע למצב שגם הבנק לא מוכן כבר לתת הלוואה

סיכמנו על תקציב מסוים שגם ממנו היא חרגה

ניסינו לתחום את התקציב לחן בנק שני ואז גיליתי שהיא פתחה אשראי נוסף

אני כבר שוקל להפריד חשבונות, עם כל החובות שהיא צברה אני מעדיף לעזות את זה עכשיו ולא שיהיה מאוחר מידי

כל פעם שאני אומר לה את זה היא עונה לי אם אתה מפריד חשבונות נתגרש וזהו,

לא הבנתי אנחנו נשואים רק כדי שאני אממן אותך?

זה עוד יותר דוחף אותי לעשות את הצעד הזה

מה אתם אומרים?

עוד אשה ששכחה שהיא שותפה בבניית הביתאדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך ז' באב תשפ"ו 8:50

והחליטה לשים רגל על רגל

ולתת לבעלה לג'נגל את החזקת הבית עליו.

החולשה של הדור.

המפרקת את רוב הבתים.

פינקו אותן, כל הזמן אמרו לה את יפה את שווה.

אני בתור גרוש שמחפש שידוך באתרים האלה

ולא מהיום אומר לך.

הפינוק הזה וההגזמות האלה מוביל אותם לחיי בדידות.

גרושה+6 מקצה הארץ, בת 40

בטוחה שיבוא כבר מבוגר שכבר לא רוצה

ילדים ויקבל אותה ואת ילדיה ויממן אותה.

ואני שואל

אם הוא לא מעוניין בילד משותף,

למה שהוא יעזוב את כל הרווקות 45

שאתרי ההיכרות מלאים מוצפים מהן.

ואת כל הרווקות חוזרות בתשובה 42

גם שמציפות את אתרי ההיכרות.

ויגיע לקצה הארץ בשביל לממן גרושה וילדיה

שכל מה שהיא עשתה זה לריב עם בעלה.

וכל זה בלי ציפייה שיהיה להם ילד משותף.

ואפילו אם תאמר שהיא תמצא את אותו

אדם שיממן בשביל בדל יופי שנותר בה

והולך להעלם בשנים האחרונות.

זה ממש דוחה אותי.

זהו כסף שקונה יופי.??

על זה את מתבססת?

הכל מבוסס על גאווה מטופשת שהביאה את החורבן

המביאה עוד הרבה חורבנות עד היום.

ומי שאחראי לזה הוא מי שנתן לה את התחושה

שהיא שווה והיא שווה, והוא לא שווה אותה.

הביא אותה לחיי בדידות נצחיים.

באלגנט.

חברה אמיתית

שרואה חברה שלה מתקרבת לגיל 36

גיל שממנו אפשר רק לרדת.

בגלל החוסר ביכולת לסיכויי לילדים משותפים.

נותנת לחברה שלה ניעור אמיתי

אומרת לה "תתחתני עם עמוד חשמל ברחוב

מבחינתי" את לא יפה, ולא שווה כלום,

המשפחה שאת עדיין יכולה להקים שווה יותר!!

כאילו שהיופי נועד למטרות מסחר ואגו.

זה נראה כניצול פרצה, בסוף היא תישאר לבד.

באחריות ומנסיון.

רק לידיעה...פשוט אני..

ברגע שאתם נשואים, אתה ערב אוטומטית לכל חוב שלה, וגם להפך כמובן.

כלומר אם היא תיכנס לחוב בחשבון בנק שהוא רק שלה, זה לא ימנע מהבנק לעקל חשבון בנק שהוא רק שלך.

זה לא מדויקנפשי תערוג

להבנתי זה מדויק למצב שלהםפשוט אני..

גרים באותו הבית, חיים מאותה המשכורת.

הפרדת חשבונות תיראה כצעד מלאכותי ולכן לא תמנע מהבנק או מכל נושה אחר לגעת בכל החשבונות.

אפילו זוגות פרודים עם בתים נפרדים מתקשים להוכיח שההפרדה לא מלאכותית, כדי שיהיה אסור לעקל להם נכסים בגלל החוב של השני

מחילה אבלשפוי

פה לא נראה לי המקום לפתור בעיות כלכליות ושלום בית

יש ברוך ה' כיום מלא גורמים מקצועיים שיטפלו בבעיות מהסוג הזה, מציע לך לגבי הנושא הכלכלי לפנות ל'פעמונים', זו עמותה, היא בחינם, ממש בחינם, תנסו! הם קצת (הרבה) יעזרו לכם לצאת מהברוך הזה (אולי גם אם אשתך לא עובדת)

לגבי שלום הבית כמובן שיועצים\מטפלים זוגיים הם המקום לנושא הזה, מאמין ששווה כל שקל.

מזועזע מתגובתו שלחוזר תמיד לאשתי

@אדם פרו+

אתה שופך את כל הלכלוך הזה על בן אדם שעוד יכול לעשות הרבה עבודה עם עצמו כי אתה מחפש חברים לצרה...

אני משתתף בצערך ובקושי, אבל אל תזיק לאנשים אחרים.

איך אני יודע את זה - זה שקוף! אתה מפיל עליו דברים שהוא לא אמר.. דברים שאתה פגשת בזוגיות שלך.. הוא לא דיבר בכלל על היופי של אשתו ועל כל השאר שכתבת.. כל כך לא יפה לדבר ככה... זה יכול ממש להזיק

אני הייתי מוחק את התגובה המזעזת הזו. באמת.

ועכשיו בקשר אליך,

דבר ראשון מצטער שהיית צריך לקרוא כזאת תגובה,

מקווה שלא נגרם לך נזק, ושתתקן אותו, כי זה באמת היה תגובה לא לעניין.

אני שואל אותך, למה אתה כל כך מהר מתייאש. אני במצב שלך בדיוק, הלכנו למקימי, באמצע תהליך, וזה מדהים. מכל מצב אפשר לצאת. בפרט שאתם לא נשמעים במצב הכי גרוע...

הרבה פעמים אנחנו מנסים לגלגל את כל האשמה על נשותנו, זה הכי קל בעולם. אבל תמיד תמיד אם תחשוב יותר טוב תראה איפה אתה גם קשור למצב הזה.

לפעמים הסיבה הכלכלית זה טריגר. יש דברים אחרים שמפריעים ואז גם זה.

תנסה רגע להתנתק, לחזור לרגעים הראשונים של הנישואין. כמה אתם אוהבים, כמה אתם באמת זוג משמיים. לפני שהחיים התחילו לבלוע אותכם.

בסוף האהבה הזאת זה הכי חשוב.

מכאן תתקדמו ביחד לליווי כלכלי. כי מלווה כלכלי הוא לא יועץ זוגי... ולא נעים שזה יתפרץ מולו.. גם לא יהיה לו יותר מידי מה לומר. לכן תיישבו את זה ביניכם SOS ותלכו מהר לייעוץ כלכלי.

כל יום שעובר זה הפסד.

תראה אבי היקרחוזר תמיד לאשתי

נשמע שאתה סוחב את זה הרבה זמן.

בהנחה שכל מה שאתה כותב פה לאורך השנים נכון ואמת, מדובר בסיפור שמתגלגל הרבה זמן.

קודם כל, זה ממש יפה שאתם עוד על זה, זה מראה שיש לך ולה הרבה מאוד כוחות, ואתם עושים עבודה ממש מדהימה.

קטונתי מלייעץ לך, אבל היה משפט אחד שתפס אותי, משהו שכתבת לפני כמה שנים טובות.

"אנחנו זוג נשוי כמה חודשים, אני מאד אוהב אותה"

אתה גם מתאר שם פער בסגנון ובכל זאת התחתנתם מאהבה.

תראה, כשאנחנו מתחתנים זה כי אהבנו, קליק של נשמות.

וזה האמת לעולם.

רק מה, החיים בולעים.

חיים אכזריים שכבר אין אוויר לנשימה.

כל נשוי, בהבטחה, לפעמים חושב - עדיף לי להתגרש, הרבה יותר קל...

כולם ככה.

הלוואי שנצליח להזכיר לעצמנו אהבה ישנה, איך אהבנו פעם עד השמיים, איך אמרנו על הכל עוד נתגבר ביחד, איך הבטחנו לעצמנו שביחד שום דבר לא ישבור אותנו, את אהבתנו.

לפעמים בגלל מה שעברנו הכל כבר מכוסה, הכל חסום. מה שעברנו כיסה את האהבה בתהומות של יאוש, ונדמה לנו שהיא איננה עוד. לא שייך לעורר אותה, להחזיר אותה.

בפרט אתה אחרי כל כך הרבה זמן של התמודדות...

הלוואי שהשם יתן לכם את הכח להאמין שבוודאי ישנו. שעוד לא מאוחר. שבוודאי ישנה אהבה, והיא בבית שלכם, ביניכם, מחכה להתגלות שוב מבין רסיסי הלילה.

הלוואי.

הדילמה אינה כלכלית אלא התנהלותיתהסטורי

בהרבה בתים הבעל הוא המפרנס העיקרי, בחלקם גם היחיד. בדורות קודמים זו היתה המציאות הנפוצה ברוב העולם, כשבמקביל כל או כמעט כל הטיפול בבית - הכנת אוכל, נקיון וכד' היו על האשה. כיום מכל מיני סיבות ונסיבות המציאות השתנתה, אבל כן, עד היום בהרבה בתים הבעל הוא המפרנס העיקרי.

יש סוגיא אחרת של התנהלות אחראית. לקחת הלוואה כשלא יודעים מאיפה מחזירים אותה, זה לא אחראי, להתנהל ככה באופן קבוע זו הפקרות.

צריך לשבת ביחד מול דף/טבלת אקסל, לעקוב אחרי ההכנסות ורק לפיהם להוציא הוצאות. זו א', ב' של התנהלות אחראית (ג' זה גם לחסוך, אבל זה שלב הבא).

אם יש מאזן שלילי - צריך לראות איפה מצמצמים הוצאות או מגדילים הכנסות.

בגדול, צריך ללמוד להתנהל בשיח ולא לעשות דברים מאחורי הגב.

היא לא דואגת מחובות?נעמי28

נשמע שאתם צריכים טיפול זוגי, לא רק כלכלי.

לראות את הצורך אחד של השני, לקחת אחריות, לתקשר.

לפן הכלכלי יש עצות פרקטיות, למשל כרטיס דביט או הגבלה של האשראי,

אבל נשמע שזה הרבה יותר עמוק מ"אישה בזבזנית"

להפריד חשבונות לא יתן לך כלום, גם שם היא יכולה להיכנס לבור שלא תהיה מודע עליו והחובות של שניכם.

היא לא דואגת שתתגרשו? היא תצטרך להתמודד עם חצי מהחובות בעצמה.

היא לא עובדת כי יש ילדים קטנים? היא מבזבזת או קונה צרכים בסיסיים?

אתה מצליח לראות את המקום שלה בתוך כל זה?

אם תרצה שיתוף פעולה, השלב הראשון הוא לראות ולהכיר בצורך שלה (לא בהכרח לספק אותו מידית).

איזו תגובה רגישהמשהאחרונה

לא יודע אם פרודוקטיבית, אבל אהבתי את השאלות פה.

דיכאוןחקלאי

האם יש פה מישהי שתחתנה עם אדם שסובל מדיכאון?

האם אני יכול להתייעץ איתה בפרטי?חקלאי

לא. אני לא מתכתבת בפרטי עם גבריםיעל מהדרום

לק"י

אם יש לך שאלות, מוזמן לכתוב כאן.

בהצלחה!!

אוקייחקלאי

אז ככה אני בתוך קשר עם מישהי, והולך ממש טוב ונעים.

אני סוכב איתי מגיל קטן דיכאון, בשנים האחרונות לוקח כדורים.

לאחרונה זה עלה הסיפור הזה של הדיכאון ומה זה אומר לחיות ליד אדם כזה.

ואני די עומד נבוך מול זה, איך אפשר לבקש ממנה לבחור במשהו שכזה? אני יודע בעיקר איך זה משפיע אלי, לא איך לחיות לידי.

בשנים האחרונות התחלת כדוריםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ז' באב תשפ"ו 9:28

בכללי איך אתה מתפקד מבחינת מטלות בית? מתפרנס? אושפזת כבר פעם? כל כמה זמן יש לך משבר אם בכלל? או שזה בכלל דכדוך מתמשך? מוכר בביטוח לאומי?

לאחקלאי

התיפקוד שלי די גבוה, שאני בטוב אני מתפקד כמו 3 אנשים ביחד.

לקחתי משהו כמו 4 שנים כדורים שלא היו נכונים לי, שם היה יותר נפילות, בשנה האחרונה אני לוקח כדורים שהרבה יותר טובים לי בפער. אפשר לספור על יד אחת את כמות הימים שפספסתי בגלל זה עבודה.

מעולם לא התשפזתי, הנפילה הרצינית האחרונה היית בין הכדורים, בדיוק במלחמה הראשונה עם אירן.

לדעתי זה מה שאתה צריך לענות לה.אריק מהדרום

היא יודעת את זה?חוזר תמיד לאשתי

מה היא אומרת על זה?חוזר תמיד לאשתי

יצאנו פעם ושם אמרתי להחקלאי

ועכשיו חזרנו וזה עלה עכשיו, בעיקר מצד המשפחה שלה, וזה מאוד הפחיד אותי ואז גם אותה.

כשהיא תהיה שלמה עם זה-סוף טוב

אני מאמינה שהיא תצליח לשדר את זה למשפחה שלה.

המלצה שאני מכירה היא לצאת תקופה, ולתת למשפחות של שניכם להכיר אתכם. שלא יחששו המילה 'דיכאון' אלא יכירו את האדם שמאחוריו.

נשמע שמצבך מצוין, אבל הדברים די טריים.

ממליצה גם לתת לבחורה תכנית גיבוי, למי היא פונה כשרואה שאתה לא בטוב, בהסכמתך כמובן.

תצליחו!!

המשפחה שלה יודעת?יעל מהדרום

לק"י

האמת שקשה לי לייעץ בנושא הזה.

אני רק חושבת שהיא לא חייבת לשתף את כל בני המשפחה שלה. אולי מישהו אחד ספציפי שיידע לכוון אותה.

ובנוסף אם אתה מטפל בעצמך, מאוזן, עובד/ לומד/ עושה משהו עם עצמך, זה מצב פחות מרתיע.

כן צריך לדעת, שלפעמים יש עליות וירידות במצב. אבל גם אדם שבריא לחלוטין לפני החתונה, עלול לחלות פתאום.

אני, אפשר לומרעשב לימון

כשהתחתנו הוא היה ממש בתחילת שנת אבל, וחלק ממנה הוא היה בסוג של דיכאון

אני אבל זה נודע לשנינו רק בדיעבד אחרי.על הנס

אני לא חושבת שאתה לא ראוי אני חושבת שכמו בכל נישואין צריך להכיר את הפלוסים והמינןסים של הבן זוג ולדעת שלפעמים היא תצטרך להתמודד עם ההשלכות של זה.

ושיהיה לשניכם נכונות לעבודה אישית וזוגית.

..ירושלם.

כן, הוא לא סבל מדיכאון כשהכרנו.

יש לה יתרון עצוםפשוט אני..

היא יודעת מראש חלק משמעותי מהמגבלות שלך, ויודעת שאתה מספיק אמיץ וחכם בשביל לטפל בזה.

לא כל אשה זוכה לדעת על זה מראש (וכמובן נכון גם בהיפוך המינים)

ההיסוס הזה לא נשמע טובHakuna.Matataאחרונה

סה משהו זצריך לבחור.

אם סה רק המשפחה שלה מהססת , זה אולי פחות גרוע..

אבל עדיין יכולה להיות לזה השפעה עליכם.

לצערי המושג הזה דיכאון הוא שקוף ולא מספיק במודעות

בהצלחה.

לכבוד הנשואים הטרייםאדם פרו+

נשואים טריים וותיקים אלופים

לפני כמה שנים נחרב הבית

כל בית שאתם בונים

הזוגיות שלכם המשפחה

היא כמו אבן,

כמו בנייה ושיקום של חורבה מחורבות ירושלים

תמשיכו לנסות ולהשתדל בבניין הבתים שלכם

אתם מביאים את הגאולה

אל תתיאשו

חיזקו ואימצו נשואים.

אני מעריך אתכם על כל העבודה שאתם עושים.

עבודה שאף אחד לא ידע מי עשה.

אבל היא העבודה האמיתית.

והבניין האמיתי של עם ישראל.

כידוע שהבניין הוא לא רק טכני אבנים

אלא הקשר והביחד הנעים שהיה בו

והקרבת אלוהים שהוא ייצג.

כשעם ישראל היה במדרגה טובה

עם דוד ושלמה שהיו מתאימים למצב העם

באותה תקופה.

לכן שימרו על עצמכם יחד.

ותרו זו לזה. תרעיפו באהבת חינם.

על הילדים (קל יותר) ועל בני הזוג (כנראה יש כאלה שמתקשים בכך) ועל עצמכם.

תהנו תשקיעו ותבנו בתים מלאים באהבה.

יפה מאודמתוך סקרנותאחרונה

מחפשים מטפל/ת זוגית טובה באזור המרכזאנונימי פשוט

נשואים חמש שנים

לא יודעים איך מחפשים מטפל/ת זוגית

נשמח להמלצות מנסיון

אולי יעניין אותך