נמאס לי להיות דתיה!אנונימי (פותח)

נמאס לי שאני צריכה להתלבש בצניעות

נמאס לי שאסור לי שהיה לי חבר

נשבר לי מהדת נ ש ב ר...

בכלל לא מרגישה כלום....

איפה אתה ה' איפה???????
אווצ'.. אווצ' .. אווצ'-Rעות-
בס"ד

וזהו.
זה יעבור. [נראה לי]בקטנה
נסיכה אל תדאגי...המלך!!!!
זה ביגלל הגיל וזה עובר רק אים הזמן כך זה קורא לרוב האנשים בגיל שלך
אוך,אני רוצה לענות ברצינות אבל אינלי כח לכתוב ארוךשיראל.
פעם היו פה הרבה שירשורים כאלו והמשתמש 'אח..' ענה מקסים.אולי תחפשי בכרטיס האישי שלו.
ואם זה יעבור?!golani
"נסיכה" העלתה פה שאלה רצינית שכואבת להרבה חבר'ה דתיים, היא לא ביקשה יעוץ פסיכולוגי. יש שאלות שעליהם צריך לענות מהשורש לא לטאטא מתחת לשטיח.
נשבר? מה, יענו ממש ממש נשבר? בום??אח..
וואי. פגע לי בלב המילים שכתבת למעלה.

אני יושב ומנסה רגע לחשוב - מה קרה לה?
ו - אז בעצם המסקנא שעולה לי:
כלום. זה טבעי. היא נורמלית בהחלט.
למה אני מתכוון בעצם?

לא יודע מאיפה להתחיל. טוב , נתחיל מההתחלה.
זה נראה שאת בחורה חושבת , אחת שלא רק רוצה "אקשן".
אז...
אני לא אחזור על ה - "לוקש" השבועי שמוכרים לנו , שהיהדות זה הטוב ביותר וכו' -
אלא , רק אומר דבר אחד. אם תמצאי באמת , שיש דרך יותר טובה מהדת - בחייאת , תקראי לי.
כן - אני פשוט פורק עול. יורד מהדת ה"כבדה" הזו.
על כל השאלות יש תשובות - אני אומר את זה חד משמעי. ו - אם תמצאי דבר שהוא שקר -
תגידי לי בבקשה. אם יהיה שקר , אני בא ל - "עולם הכיף".

דת - זה עול. בהחלט. זה קשה. זה מכביד. לא לחינם זה נקרא "עול מלכות שמיים". כי..
זה פשוט ע-ו-ל. משא. כן , שמעת טוב. אז - למה להיות בדת??
עקרון אחד. אם הדת זה היה אמיתי ועם עול , אז...ת'אמת , שלא בטוח שהייתי נכנס לכל הקטע הזה.
כי הרי בכל זאת - תנו לי בחיים , חופש , לילות ארוכים , חברים , בנות , טיולים וכדו'.
מה אני צריך את כל הכובד הזה עלי?? אבל - יודעת מה , הדת זה כבד , הדת אומרת שהיא כבדה -
אבל , לא לחינם היא כבדה. היא כבדה כי...את נמצאת כאן בעבודה - לאפוקי בחילוניות - שם , אם את עצובה בחיים , וואלה , הייתי מציע לך להתאבד. כי - מה יתן לך לסבול עוד?! אבל בדת היהדות - זה שונה בתכלית.
כי...כל המטרה כאן היא - תשמעי טוב , לא אחרת מ - ל ע ב ו ד. ו - עבודה , קשה. במיוחד בהתחלה...
אז - את מתפלאת -  קשה לך!נשבר לך!
את "עובדת" על עצמך , את שונאת את הדת. להגיד לך למה?
מהסיבה הפשוטה: כי את צריכה עוד להבין ש - אמת - אמת מובטחת , זה הנאה.
תשאלי - רגע , אמרת שזה עול...מה אתה אומר עכשיו שזה הנאה?!
אכן. זה עול. אבל..ראית פעם איך אדם שרץ באולפידיה שמח. הלו? מה אתה שמח? אתה כולך מזיע... - תשאלי אותו. הקושי - זה הנאה - הוא יסביר לך. במילים אחרות:
תלוי איך את מסתכלת על הדת. כעוד איזה משו שבא לחנוק אותי ו - "לאסור עלי להיות בקשר עם בן" -
או: כדבר שבא לפתח לי את החיים - להנות מהם בצורה הכי מקסמלית שיש...

אוו , הנה הוא בא שוב לפתח את הדברים האלה - אני יודעת את כל זה - תגידי.

לא. את נולדת כדתייה - זה לא אומר שחיית כדתייה. יודעת מה? אני אספר לך סוד. הרבה מאוד נערות ונערות כיום ו...אף מבוגרים - לא חיים כדתיים. אלא , רק נולדים כדתיים וכך ממשיכים כי - "כך חונכתי".
ה' בא ואומר לנו - "בואנה , אל תעשו את הדברים בהרגל - תחיו אותם" , ו - אנחנו , ש...
לא חיים אותם - אח"כ טוענים למה אנחנו שונאים לעבוד בחיים.
אני לא מכיר אותך. יכול להיות שניסת את הדרך אל האושר דרך הדת בצורה אחת. אבל - כנראה שזו לא הדרך אל האושר דרך הדת שמתאימה לך. תשאלי - רגע , גם במקומות אחרים יש אנשים מאושרים?
ששש...בנינו - אין , אבל פשוט אין אדם חילוני מאושר. למה? כי פשוט אין לו ממה להיות מאושר.
תביני - גם אם הוא יגיד לך עם חיוך מליון דולר שהוא האדם הכי מאושר בעולם - שקר. שקר.
תשאלי - וואו , מה אתה מוציא אותם שקרנים? לא. אני פשוט מבין ש - לאדם שאין ממה להיות מאושר - בחיים לא יהיה מאושר בצורה אמיתית. האושר שלו קרוב לשנייה שבא אני אוכל ארטיק. לא מעבר לזה. הבנת?
תחשבי הרי - כמה זמן אנחנו חיים בעולם? 70 שנה? מאה גג...ו - אז מה? , אז מה יהיה אז?!
אז , אדם שהכין ת'עצמו - ואני לא מדבר כאן כמו איזה רב שמעביר שיחה במוסר , אלא אשכרה שיא הפשטות - אדם שעמל ועבד - יהיה לו עולם הבא. אבל אדם שחי ב - "כיף" עאלק , בעולם כאן - ולא הכין את עצמו , מה יהיה לו?! הא...?? עכשיו תביני , זה לא איזה "חפיף , נשרוד שם" - אלא זה לעולם בלי סוף , האדם נשאר ברמה שלו. את מבינה מזה? את מבינה ת'מושג אין סוף? לא. זה...אין אפשר לתאר את זה. זה פשוט - בלי סוף הוא יהיה מסכן.

זה לא חדר בך מספיק - כבר שמעת את זה מליוני פעמים...ו - שוב , זה לא חודר עמוק ללב. יודעת למה? כי - כמה שנדבר בצורה נחמדה - כל עוד זה לא הוכח - וואלה , זה לא נכנס עמוק ללב. אז , תמיד בלב תהיה השאלה - טוב הוא אמר דברים טובים , אבל...מי אמר בכלל שיש עולם הבא? מוכח. האא...את לא יודעת את ההוכחה , ממילא - את גם לא מצליחה לחדור להבנת העיניין עד הסוף - להתרגש ממנו. עכשיו , נגיד ואני מוכיח לך שיש עולם הבא - תגידי דוגרי - לא לבכות על כל האלה שלא שומרים תורה ומצוות? לא?
"פלגי מים ירדו עיני על לא שמרו תורתך".

כואב. תביני , זה המצב. שאף אחד לא יעיז לסבן אותך. קיצור - כן. עולם השקר - אבל...אם כל התכלית שלנו הייתה העולם הזה - כנראה שעדיף כבר להתאבד - אבל , כדאי להשאר ולעבוד בהזעה בחיים - רק כי יש עולם הבא. ו - בעולם הבא , זה הנאה נטו. בלי קשיים. ו - תזכרי עוד משו - נהנים מהדת גם בעולם הזה. משום שמסתכלים על זה כדבר מהנה - אז...איך כמדומני הרב קוק אמר? המחשבה יכולה לשנות את המציאות. אז - כן. ממש , לשנות את המציאות מ - "דת מעצבנת" ל - "דת מהנה"....
קיצור: אין מקום אחר יותר אמיתי ומהנה מהדת - ואם תמצאי , בבקשה , תקראי לי. אלא ש - צריך ללמוד את העבודה לפני שנכנסים אליה. ו - זה לא סתם ללמוד - זה ללמוד אמונה. ו - ללמוד אמונה דורש המון רצון לאמת. אחרי שלומדים דבר ולא פתאום נולדים אליו - מבינים אותו. ממילא - נהנים ממנו. מבטיח לך - אבל מבטיח לך - שאם רק תכנסי לזה טיפ טיפה יותר חזק , אם תכנסי לאמת ולכיף שבחיים - את תהני. את תהני. מבטיח לך. הבטחה. שמורה.

אז , נדבר רגע דוגרי - "תירוצים" - אין על כל דבר כי אחרי כל דבר אפשר לטעון טענה שלא מסתדרת עם השכל. תשובות - בהחלט יש , על כל שאלה. רק ביהדות יש את הדבר הזה - תבדקי. מבטיח - זה אמת.
זה תשובות, שמטעימות את היהדות ואז - 'וואו. זה מתוק'. באמת.

עכשיו...לא תגידי אני האדם הכי משועמם בעולם שאני כותב את כל זה ו - גם לא יצאתי לפנסיה. עוד לא. אני נער. ממש כמוך ש - הזדהתי עם מה שכתבת. הרגשתי שזה פשוט אני לפני זמן שצועק מעומק ליבי. חפשתי. הרגשתי משו שבתוכי צועק הצילו ו - פשוט מצאתי. תאמיני לי , לא מוכר לך "לוקשים". גם אני בתור נער רוצה אמת אמיתית ו - זה הכח שלנו בגיל ההתבגרות. בואי - תצאי , תנצלי אותו. את הכח הזה שטמון בך. אני יכול להעיד עכשיו ש - אני האדם הכי מאושר בעולם. אין , פשוט אין אדם יותר מאושר ממני. ו...
זכרי , אני בערך בגיל שלך. אוהב גם את האמת ו - וואלה , לא אוהב שמוכרים לי לוקשים...
קיצור - אמת. אני מבטיח. ו...תבדקי. תחפשי - תתעמקי. אנחנו צריכים להתעמק פנימה. לצלול לתוך המעמקים ו - אז , נוכל להרגיש את האור שבעולם. ו - הוא גדול. ו - הוא בא להרים אותנו לעולם שכולו טוב.

הבחירה בידיים שלך. אני, עכשיו מאושר.
תבחרי מה שתרצי. אף אחד לא כופה אותך.
אלא - את עם עצמך.

ו...תזכרי. גם אם עד עכשיו היית "דתייה" - שוב , זה לא אומר דבר על העתיד שלך. הוא יכול להיות שונה בתכלית מבחינת כל הדברים. גם מבחינת זה שתתחילי להבין מה זה הדת באמת. תהני ממנה. ו - רק תרווחי. 

שיהיה לך המון בהצלחה. יש בך את הכוחות האלה. באמת.
ההתחלות קשות. אבל - ההמשך הוא המהנה.
בשורות טובות. חיים מוצלחים!

וואו....חשבשבת
ענית ממש יפה אהבתי........

זה לא רק שאתה יודע את זה בראש אתב גם יודע להסביר את זה לאחרים...........

כל הכבוד ויישר כח....

לדעתי לנעוץ כי יש הרבה בני נוער שמרגישים ככה.........

בדיוק היום קראתי על זה היום דבר תורהנעמה...
אח...-ברשותך...
אני קצת משנה את הדבר תורה כדי שיהיה יותר נחמד..כאילו את המילים...
אוקי.
אז על הפסוק "ויט שיכמו לסבול".
החפץ חיים שואל: מה סבל? הרי התורה שלנו מתוקה! היא לא סבל!
ואז הוא נותן משל, של סוחר עשיר שנסע לעשות ביזנס עם יהלומים, והביא 4000 שקל לקנות, ו400 לנסיעה.
טויב,הוא  מגיע, באמת הרוויח טוב (-המיתון עוד לא היה בתקופה של הבעל שם טוב...)
ואז בדייוק כשהוא רוצה לחזור בא אליו איזה מישו ממכרה יהלומים ואומר לו
"באנה אחי, ישלי אחלה עיסקה בשבילך. ישלי יהלומים מדהימים, שאני בדיוק בסופעונה, ואני חייב להיפטר מהם. ככה-אני נותן לך ב80% הנחה."
הסוחר עונה לו "תודה רבה על העיסקה, אבל נישאר לי בדיוק כסף כדי לחזור,ואינלי מספיק כדי לקנות עוד יהלומים."
והמישו הזה עונה לו ,נו, בא תיראה את היהלומים, מקסימום- לא תקנה"
וואלה- מכיר שיטות של מוכרים המישו הזה.
הסוחר כמובן משתכנע כמו שכל סוחר משתכנע מטריקים כאלה, רואה את היהלומים, ואומר (לא אומר, חושב) לעצמו "וואלה- זאת עיסקה חד פעמית. אני פשוט יחזור הביתה בדרך פחות נעימה, לא יישן במלונות וכו', ואני יקנה את היהלומים,הרי זאת היזדמנות חד פעמית" (הוא לא מכיר את מחסני חשמל)
טויב, באמת הוא קונה את היהלומים, ו-מגיע הביתה בדרך פחות נוחה- יישן בחוץ ולא מלונות, וכולי וכולי.
פוגש אותו איזה חבר שלו ואמר לו "מה נסגר איתך?! ככה?! אתה?! יישן בחוץ?! איפה המלון 5 כוכבים שאתה תמיד יישן בו?!"
אז הסוחר עונה לו "אה, אני מצאתי יהלומים במחיר סופעונה, קניתי- ועכשיו אני חוזזר הביתה בפחות נוחות."
אז החבר מוסיף ושואל אותו "אבל תגיד לי, לא כואב לך הגב בלי מזרן בגובה 3 מטר כמו שאתה ישן תמיד?"
עונה לו הסוחר "בוודאי שכואב לי, אך כל פעם שלא נח לי- אני פותח את הכספת, מסתכל ביהלומים, ומבין בשבלי מה אני סובל, ואז אני מתנחם"
והנמשל- לפעמים "כואב לנו הגב" 'מה? להמ אני לא יכול להיות במחשב בשבת? להמ אני לא יכולה ללכת לכוכב נולד? למה? בשביל מה?'
ואז אנחנו צריכים לפתוח את הכספת שלנו, ולראות את השכר שמחכה לנו בבנק הכי שמור בעולם-  הקב"ה.
ואז-ואז פתאום הכל הולך יותר בקלות.
'טוב, אז אני לא מחלל שבת- בשביל שבעולם הבא יהי לי יותר שכר'
ופתאום- פתאום כבר לא כואב הגב!
וזה -מסביר הבעל שם טוב- זה "ויט שכמו לסבול" הסבל-כאב ב- שלנו בעולם הזה-יעל אם נחשוב על הניתוחים נגד כאב גב שיש לנו בעולם הבא.
שבת שלום!!!! 

חבל לזהות את כל הדת אם צניעות בלבד או בעיקר איתה.אינטרנט?!
אע"ג שהתגובה של אח..מספיק טובה.
יש עוד דבריטם ביהדות כ"כ יפים מלאים בעיזוזי חיים,אחרי שחווים אותם רואים שגם בעיניני הצניעות זה כך.
כולנו איתך.היי איתנו גם בשלבי ההתאוששות.
לענ"ד שכחת דבר חשוב -ii
שחייבים להיות דתיים.
אין פה בחירה.
אתה יכול לנסות להסביר למה זה בכל זאת שווה, אבל לא עושים את זה מבחירה.
יש בחירה-אורושקוש
ובחרת בחיים-יש בחירה השאלה היא אם את באמת רוצה לבחור באופציה השניה.
אין שום היתר לא להיות דתי.ii
לא אמרתי שיש היתראורושקוש
יש דברים שעושים בלי היתר ומשלמים את המחיר..
כן -ii
אבל צריך להבין שאסור לעבור על התורה גם אם אתה מוכן לקבל את העונש.
נכון, אבל זה לא אומר שאין בחירה.אורושקוש
ii-לבן כהה
היא אומרת לך שנמאס לה מהדת, שזה אומר מהאיסורים, ההגבלות וכו'...
אתה לא יכול עכשיו לבוא ולהגיד לה "אסור לך לעזוב, כי יש גם הגבלה שאומרת שחייבים לשמור תו"צ..."
לא חייבים להיות דתיים.הסנה-בוער
בס"ד
אפילו לא מקבלים על זה עונש
ד"א-הסנה-בוער
בס"ד
זה קצת כפרני לומר שאין בחירה.
לא התכוונתי בחירה חופשית.ii
התכוונתי שה' מרשה לך לבחור אם אתה רוצה להיות דתי ולקבל שכר, או חילוני ולקבל עונש.
לא. ה' מחייב אותך לבחור להיות דתי ולקבל שכר.
לא מקבלים עונש.הסנה-בוער
בס"ד
נגיד ילד בנוגע באש.
תוצאה ישירה: יקבל כוויה
עונש: אבא יתן לו סטירה.

ככה הבחירה החופשית שלנו-
אם לא נקיים מצוות, התוצאה הישירה תהיה שפשוט נלך לגיהנום. 
ברור שלא יוצאים מזה שמחים וטובי לב, אבל כן יש פה בחירה חופשית- לפחות בעוה"ז.
לא נכון!ii
גיהנום הוא עונש - עובדה שאפשר לכפר על החטא ולצאת ממנו.

בחירה חופשית לא אומרת שמותר לך לעשות מה שבא לך - היא רק אומרת שאתה יכול לעשות מה שבא לך.
~הסנה-בוער
בס"ד
סבבה, אתה עושה מה שבא לך ונושא בתוצאות.
שום סבא זקן לא עומד לך לפני שאתה אוכל ומזכיר לך לברך במבט מאיים וכו'. 
אתה בוחר אם להיות דתי או לא.
"שויתי ה' לנגדי תמיד"ii
זה בדיוק העניין - שצריך שתראה את ה' מולך בכל דבר שאתה עושה.
וזה גם קצת כפרני לומר שלא מקבלים על זה עונש...אוסנת
או שלא לזה התכוונת.
פשששש אתה כותב יפה---תי"ש---
לילה טוב!אוסנת
מגיע השלב שבו אדם מתפקח קצת, והדברים כבר לא ממש פשוטים לו.
פעם הוא הרגיש בכל מאודו שיש אלוקים, שבטוח הוא קיים, שהנה - הוא ממש פה! אין מצב אחרת.
אבל אז הוא נהיה קצת חשדן וספקן.
השכל שלו מתחיל לגדול ולחשוב לעצמו - "מי אמר? מי המציא? למה אני לא רואה אותו? מאיפה אני יודע שהוא קיים?".

ולכן, מובן למה מפסיקים להרגיש...
השאלה מטרידה ורובצת עלינו, ועד שלא נענה לעצמנו עליה, הבלבול ימשיך להתחולל.

אומנם התקופה הזאת של הבירור היא קשה. קשה וכואבת.
אבל גם יפה!
עם כל צעד והתקדמות, עם כל מסקנה ותשובה שמתיישבת על הלב - מרגישים את התרוממות הרוח וההתעלות הגדולה.
אחרי הכל, נהיה יותר חזקים ומאמינים, מרגישים ושמחים, מאשר קודם לכן.

בהצלחה! ממש!
לפעמים אני תוההעין שלישית..
איך יכול להיות שלאנשים נמאס מהתענוג הענק שבקיום המצוות?
ובהליכה אחרי ה' יתברח..

מסכנה..

סליחה אם זה פגע פשוט זו המציאות..
(הכואבת?!)
ולי נמאסשמחה ואמונה
שכל מה שאנחנו יודעים לעשות בחיים האלה זה רק להתלונן... כל היום מתלוננים למה ככה ולמה ככה..
נמאס לי כבר באמת שנמאס לי... נסיכה אל תקחי אישי- גם מעצמי נמאס לי שכל הזמן כשקשה לי אז אני מתלוננת.. צריך לדעת איך להתמודד עם המצבים הקשים ולא לברוח מהם..
אין לי הרבה מה לומר לך אבל אם תרצי לדבר באישי בכיף בשמחה ובששון ויקר=]
את לא צריכה להיות דתיהיאירו
לא את לא צריכה. את צריכה לרצות. אל תהיי  דתיה בגלל המשפחה שלך ובגלל שאומרים לך, תעשי את הסיבוב שלך בעולם או בארץ (לא חייב באמת) תבררי תחקרי ובעיקר תחפשי כשתמצאי אותו באמת באמת את מעצמך תאהבי אותו ותביני אותו. אל תהיי דתיה לשניה אחת רק בגלל שכול החברה ככה. כן אין מה לעשות ה' פה רק צריך למצוא אותו ה' לוקח כל אחד לסיבוב שלו  כדי למצוא אותו לחלק זה קצר וחלק עד היום לא מצאו אותו.תחפשי אל תעשי 'מצוות אנשים מלומדה'. בהצלחה מאחד שמחפש ויודע שימצא בסוף
היי היי! מה זה?!ii
כן תעשי בגלל שכולם עושים!
תעשי בגלל שאומרים לך!
גם אם יש בעיות - חייבים לעשות!

מאיפה הבאת את מה שכתבת?!
ה' ישמרנו מדעות כאלה.
כן, נכון...לבן כהה
מסכים עם כל מילה..

ו"יאירו"- מה זאת אומרת שאתה מחפש, ויודע שבסוף תמצא?
אם אתה יודע שתמצא, למה אתה מחפש??
ii אני כבר רואה את ההדרדרות שלך..שיראל.
בגיל הזה נמאס לאנשים!
לא רוצים לעשות כי ככה אומרים לנו!
מי אמר שהחינוך הזה נכון?
אולי אני סתם עובד קשה,לא נהנה בדרך ולא יקבל בסוף שכר?
מי אתם שתכפו עלינו דעה שאולי היא לא נכונה?
"גם אם יש בעיות חייבים לעשות"-
מי אמר???
מי חִייב?
למה שנקשיב לו?
ואם אני לא חושבת שזו דרך נכונה?

אין מה לעשות.זה הגיל שהרצון לחופשיות ולמציאת אמת בוער!
אם מישו יעשה כי ככה חינכו אותו/כי אין לו אומץ להתחיל במלחמות יקרה אחת משתי האפשרויות האלו:
במקרה הרע-הוא יצא לתרבות רעה
במקרה הטוב-הוא ימשיך להיות דתי סתם.הוא לא יאמין באמת,ישבר במשברים קלים-פשוט יהיה דתי כלומניק,בלי עומק אמיתי.
אם אתה טוען ככה ואתה עדיין דתי-כנראה שתגיע לאפשרות השניה.

ועכשיו למה שאני חושבת ומיישמת-
אני לא נוטשת את הדת.אני נשארת דתייה,מקפידה על קלה כבחמורה ותוך כדי כך מחפשת ומוצאת.
ואני יכולה להגיד שזה עובד מצויין ואני חושבת שכבר יש לי תשובות,גם אם לא להכל,להרוב.
אני לא מדחיקה דברים ומשאירה בלב שאלות כי בסוף זה עלול להתפרץ.לא בצורה טובה ובגיל מאוחר מדי.

ואת "נסיכה"-אני ממליצה להמשיך לחפש,אבל תוך כדי להשיך לשמור על הדת,על הכל.את תמצאי בסוף (או כבר בהתחלה) תשובות.
נסיכה יקרה!עדייי
אולי האתר הזה הוא דרך להביע פורקן רגשות, תיסכולים, לקבל תשומת לב, או סתם לבזבז ת'זמן
(שום דבר לא אישי)
אבל אם באמת נמאס לך, ובאמת את בדיכאון כבר מכל מה שהולך לך בחיים ואת בכלל לא רוצה חיים כאלה
תפני למישהו שקצת מבין ויכול לעזור לך, ואת תתפלאי שבדרך שעוזרים לך את לא תרגישי איך את משנה את דעתך, אפילו בלי לשים לב..
זה ברור שגיל ההתבגרות מאופיין בכל מיני הצהרות ומשפטים כאלה, אבל התגובות השונות פה (בכליי-חב'רה מהאתר, גם עכשיו שומדבר לא אישי) רק יכולות לבלבל אותך, לתת לך רעיונות לא טובים בעליל, או רק לגרום נזק גדול יותר, גם אם יש תגובות חיוביות זה יעשה לך סלט גדול בראש, שאת גם ככה לא רוצה להכינס אליו.

עצה שלי- לוידעת אם חיובי או שלילי....אבל לא להמשיך את חייך עפ"י תגובות של חב'רה מאתר כזה או אחר
אם זה רציני אצלך, ובאמת את בבעיה, תפני למישהו גדול, מישהו עם ניסיון. אני לא צריכה לתת כאן דוגמאות כי לא חסר..תחפשי מקור לשאלות, תשתדלי להיות פתוחה, ותקבלי תשובות..הכל מוכח מדעית;)

שיהיה ב"הצלחה. אל תרפי.
תודה..לא זכור לי שביקשתי אבחון =]ii
אבל טוב לדעת שמישהו עושה אתזה...

"מי אמר? מי חייב?" - רבש"ע. נראה לי שזה סיבה מספיקה כדי לקיים מצוות.

לא אמרתי לא לחפש את האמת. ואם היא מרגישה שהיא צריכה לעזוב הכל ולחפש - אני לא יכול לעשות כלום נגד זה. בדיוק כמו שאין לי מה לעשות נגד חילונים.

אבל לבוא ולתת לה היתר לפרוק עול?! מי אתם בכלל?! איסורי כרת, איסורי 4 מיתות בי"ד - אתם לוקחים את זה עליכם?

גם אם יש קשיים - זה לא מתיר להפסיק לקיים אפילו מצווה אחת.
הסעיף הראשון בשו"ע הוא "יתגבר כארי לעמוד בבוקר לעבודת בוראו" - לא "מי שלא מרגיש את הקב"ה, כל הספר הזה לא נוגע אליו".

לא אמרתי לעשות כי ככה חינכו. אמרתי שעד שהיא מוצאת מה שהיא חיפשה שתעשה כי ככה אמרו לה.
אז כנראה לא הבנת,מבחינת מי שמחפששיראל.
לא בטוח בכלל שיש רבש"ע!
וגם על הקשיים-מה זה מעניין אותו שזה מה שהשו"ע אמר?
הוא רוצה לבדוק אם זה נכון.
אז מה אכפת לו שבגלל שה' אמר חייבים לקיים? מי אמר שיש ה' בכלל?
קפיש?

וכן,אני גם אומרת שלא לעזוב,אלא לחפש תוך כדי.
אתה כתבת-
"כן תעשי בגלל שכולם עושים!
תעשי בגלל שאומרים לך!"
אבל מי שמחפש מחפש בגלל שהוא לא בטוח שזה נכון,אז מה אכפת לו אם ככה אמרו לו?
הוא רוצה לבדוק אם זה נכון.
אבל אם בסוף הוא ימצא שזה נכון,אז חבל שהוא עזב בדרך,שימשיך לחפש אבל תוך כדי לשמור.

נ.ב.
מצטערת שהייתי כ"כ חריפה.

לא דיברתי מבחינת מי שמחפש.ii
דיברתי מבחינתך. מי הרשה לך להתיר לה לפרוק עול? מי הרשה לך לתת לה לעבור על כל השו"ע - וביניהם מיתות בי"ד וכרת? השו"ע הוא רק למי שרואה את רבש"ע?

אני אנסה לשכנע אותה לעשות - גם אם היא כרגע לא רואה את הקב"ה.ולכן אמרתי לה לעשות בגלל שכולם אמרו לה. ואם אוכל להכריח אותה - אני אעשה גם את זה.

מה את חושבת? בע"ה בב"א כשיגיע המשיח - מי שלא יראה את רבש"ע, יוכל לעשות מה שמתחשק לו

מתי התרתי לה?שיראל.
אמרתי בפירוש-שתמשיך לחפש אבל תוך כדי שתשמור מצוות.בטוח שהיא תמצא בסוף.אם היא לא תמצא היא כנראה לא חיפשה טוב.

ועוד דבר ששכחתי להוסיף מקודם-צריך לצאת מנק' מבט שבטוח תמצא בסוף תשובות.אין מצב שלא.וככה יהיה לך הרבה יותר קל למצוא.

ולא הבנתי ת'משפט האחרון.
למשל זה..ii
"ואת "נסיכה"-אני ממליצה להמשיך לחפש,אבל תוך כדי להשיך לשמור על הדת,על הכל.את תמצאי בסוף (או כבר בהתחלה) תשובות."

- אבל כל הסגנון שלך נשמע ככה..

כשתהיה כאן "מדינת הלכה" - יצטרכו לקיים את כל המצוות בכל מקרה - לא משנה כמה אתה מאמין. כי זאת ההלכה.
ממליצה=ממליצה להמשיך לחפש.שיראל.
לא התכוונתי בכלל ממליצה לשמור.

ואיפה ראית שהסגנון שלי נשמע ככה?

ולצערנו אנחנו לא בדרגת מדינת הלכה.
חוץ מזה-לתשומת לבך,אנשים עוברים לפעמים על החוק..
ככה הבנתי את דברייך.. אז טעיתי. סליחה.ii
וזה לא משנה שאנחנו עדיין לא במדינת הלכה.. - השאלה מה נכון לעשות - לא מה קורה. ואם מדינת הלכה זה נכון - צריך [בדברים שאפשר] להתנהג כאילו אנחנו בכזאת.

וזה שאנשים עוברים על החוק לא הופך את זה למותר..
ברור שזה לא הופך את זה למותר.זה העניין-שיראל.
שמי שמחפש לא חושב אם מותר או אסור..
וגם אם תהיה מדינת הלכה זה לא ממש יזיז לו..
זה יזיז לו - כי אחרת הוא ייענש..ii
זה בדיוק העניין - יכריחו אותו לקיים את ההלכה.

אותו דבר כאן - לצערנו אי אפשר להכריח לקיים מצוות, אבל אסור ח"ו שתהיה איזושהי מחשבה שזה הופך את המצוות לרשות.
אף אחד לא אמר שזה הופך את המצוות לרשות.שיראל.
למי שמחפש לא אכפת אם המצוות הן רשות או חובה.קפיש?

וגם עכשיו יש חוקים במדינה ועוברים עליהם.
גם אם תהיה מדינת הלכה יהיו כאלה שיעברו על החוק.אולי לא בפרהסיה,אבל בטח בסתר.

וחוץ מזה-מה יעזור להכריח לקיים מצוות אם הבנאדם שונא את זה ולא מסכים עם זה?
אני לא מסכימה איתכם.אוסנת

חשוב לפתוח את האופקים ולהבין שאני יוצא לדרך ומחפש בכ-ל מקום אפשרי. הכל פתוח בפני, ואני לא משועבד לשום דבר. לא לחברה, לא להורים, לא לכלום.
אני יוצא לברר מה האמת בלי חשבון.
רק ככה התשובה הסופית תתיישב בנוחות ובאמת על הלב.

אבל זה נכון שכל עוד לא מצאת משהו אחר - למה לעזוב משהו שיתכן והוא נכון?
אז כל עוד לא מצאת, כדאי להמשיך לקיים מצוות...

הרבה אנשים שיוצאים למסע הזה, יודעים שאת התשובה הם ימצאו בתוכם. את האמונה.
היא קיימת בתוכם.
אבל כדי להתחבר אליה יותר עמוק ובוודאיות, הם הולכים לחפש אותה בדרכים נוספות.
ולכן אני ממש אוהבת את המשפט: "מאחד שמחפש ויודע שימצא בסוף".
זה לא סותר חיפוש מעמיק ורציני...

אני לא לגמרי מסכימה איתך,עדי.שיראל.
לדעתי חשוב לדון גם עם כאלה בגילך בערך שעוברים עכשיו את אותו דבר.
את צודקת..עדייי
אפשר לחלוק קשיים ודעות ביחד..
אבל אולי אני לא יודעת...בערך בני כמה כל אלה שמגיבים פה?...ובת כמה ה--נסיכה(?!)
תגובותת כאלה...מחב'רה צעירים יכולים רק לבלבל אותה עוד יותר..

אני בטוחה שרב החב'רה פה הם בגילה פחות או יותר...
לדעתי..אם היא רצינית במה שהיא אומרת..שלא תעשה את זה פה.
(דעתי הצנועה..) אם היא מרגישה טוב אם זה..לקבל תגובות חיזוק, כשהיא לא כ"כ בראש לזה (נראלי)
או לקבל תגובות של תמיכה במה שהיא אומרת, שיבושם.

לדעתי יכול לצאת מזה לא כ"כ טוב.
אתה משועבד לרבש"ע. אסור לשכוח את זה.ii
לא ניראה ליאינטרנט?!
אז לחילוני שמחפש תגידי לא לקיים מצוות בתהליך החיפוש כי אולי הוא צודק?
אנחנו מחפשים תשובות זה לא סותר שאנחנו גם מאמינים תוך כדי בגלל חוש האמונה עצמו.
נסיכה-כנסי..אנונימי (פותח)
באיזה שהוא שלב בהתבגרותו של האדם- הספקות הללו עולות לו- לכולם. והייתי אומרת שאם אין למשהו את שאלות האמונה-משהו אולי לא בסדר אצלו כי צריך באמת להבין, לחקור לעומק ולא לקיים את המצוות כמו "רובוט".
דבר ראשון- כדאי לך להמשיך לשמור את הדת כי מתוך שתשמרי את המצוות- תבוא האהבה לה' והרצון לרצותו בעז"ה.
דבר שני- אני לא יודעת באיזה כיתה את... אבל בכל גיל יש משהו שאפשר לשאול אותו את השאלות- ולכל השאלות יש תשובות, תתעקשי שיענו לך!
ככל שמתבגרים מנסים להבין יותר לעומק- ולכן זה ממש טבעי שזה קורה לך!, תנסי להיות בחברה טובה שמשפיעה עלייך לטובה, ולא להיות מושפעת מדברים לא טובים, תשאלי גם ת'חברות! אם תדונו על דברים כאלה-הקשר לה' בודאי יתחזק! 
בעז"ה בעתיד את תוכלי להיות זו שמשפיעה לטובה ובגלל שזה בעבר (עכשיו) היה לך יותר קשה-יהיה לך יותר שכר בעולם הבא! אפשר להסתכל על זה גם ככה!
אז שיהיה לך ממש בהצלחה עם ההתמודדות! וחשוב שלא תעברי את זה לבד-אלא תשתפי אנשים שאת מרגישה שיוכלו לעזור לך.
נשיקות!
אמ..עדייי
כתבת דברם ממש נכונים, השאלה היא אם בכלל ייצא מזה משו כשאת אומרת לה את זה.
יש מצב וגיל מסויימים שכל מה שלא תגידו, זה לא שלא ירצו לקבל, זה פשוט שלא בנויים לזה, או שזה לא מדבר אליהם עכשיו, או שהם לא מוכנים  (מבחינת הבגרות) לקבל את זה.

זה כמו שתפני להבדיל לילד קטן שרוצה לאכול סוכריה בערב, ותחחילי לתת לו הסברים, ולספר לו על מחקרים שונים למה לא כדאי לו כי אז יבלילה בואו אליו חיידקים ויכאב לו כו' וכו'..
הילד רק ימשיך לבכות ולצרוח, וזה כל מה שהוא ירצה עכשיו-סוכרייה. לא משנה לו מה יגידו, וכל מה שלא תבסבירי לו לא יעזור... הוא לא בנוי למה שיגידו לו עכשיו, גם אם כל הדברים נכונים מילה במילה.

צריך למצוא את הדרך, לרמה שלו, לגיל שלו, לבגרות שלו, כדי שנצליח לעזור לו.
אבל שום דבר שום דבר שום דבר! לא יצליח לזוז, אם זה לא בא ממנו, אם הילד לא מוכן לקבל ולהקשיב, להיות עם "ראש פתוח" לקבל תשובות, להפסיק לבכות, להפסיק להתבכיין למרות שממש רוצים דבר מסויים,
אולי הוא ימשיך לצרוח ולבכות כל יום במשך כמה זמן שהוא רוצה לאכול ת'סוכרייה, וזה יעבור לו רק עם הגיל, כשהוא יבין, וילמד קצת יותר.

אני מקווה שהילדה הזאת, תצא מהארמון שהיא כלואה בו, תתחיל לפקוח עיניים, להתסכל, לחפש, ולשאוף לקבל תשובות מספקות עם ראש פתוח והורבה רצון.

אולי היא לא תרצה, ולא תסכים איתי.
ומה שנשאר פה...זה רק לחכות שהזמן קצת יעבור.

"להיות דתי" זה חיצוני, וזה אכן משימה קשהarale44
אבל לחיות כיהודי זה דבר אחר לגמרי. זה להרגיש שמה שאתה עושה זה הדבר הכי טוב והכי נכון. זה לחשוב על המשמעות של מה שאתה עושה ולעשות את זה עם הגוף, השכל והרגש.

זה לא שבדרך הזו אין קשיים, אבל ניא הרבה יותר מתוקה.
שבת שלום
יפה מה שכתבת.. אהבתי מאד!אניי!!!!
נשמה...הביצה שהתחפשה
בס"ד

אני יודעת שיש אנשים שיקפצו עלי, אבל בכל זאת אני כותבת.
~~~
מישהו הכריח אותך להיות דתית?
לא.
את לא חייבת להיות דתית... בכלל לא.
השמש תמשיך לזרוח, הציפורים ימשיכו לצייץ, הכלב ימשיך לנבוח, האוטובוסים ימשיכו לנסוע, את תקומי בבוקר...
אבל השאלה היא איך תקומי בבוקר.
בטח שבהתחלה זה יראה הכי כיף בעולם ללכת עם ג'ינס שיא הצמוד וחולצה שהיא פחות מגופייה... ובכלל לא לשמור נגיעה זה סוף הדרך!!!!
אבל אחרי שתתטעמי את כל הריגושים האלה- - אז מה?
אז תחפשי ריגושים חדשים?
אז שוב תלכי למסיבות ולדיסקוטקים ושוב יהיה הכי כיף בלרקוד עם כל הבנים הקיימים
ואז שוב טעמת את כל הריגושים- - ואז מה?
אז תסעי להודו לחפש משמעות... תתגלגלי ותתגלגלי...
ושוב תחפשי ריגושים חדשים....
ואז במין תחושה שכזו, תדעי שוב שכל האושר שבעולם טמון בדת הנפלאה שלנו וכל העולם מנסים לחקות אותה.

כי האושר והשמחה אינם תלויים בכמות האלכוהול ורמת הוויליום.
הרגשת הסיפוק והמיצוי העצמי אינם יבואו לסיפוקם כאשר נספק להם את כל אשר יחפצו. להיפך, לעולם לא יהיו מרוצים ותמיחד ירצו עוד ועוד.
האושר נמצא כאשר מתמודדים, ולא מנסים לברוח.

שיהיה לך המון בהצלחה, ותזכרי!
אף אחד בעולם הזה לא מכריח אותך לשמור תורה ומצוות. זה לטובתך, ואך ורק לטובתך.
ואם את לא מאמינה לי- ימים יגידו.
תגובהאנונימי (פותח)
אפשר לומר שאני מזדהה ביותר גם לי נמאס

חביבתי, שמעי נאאנונימי (פותח)
הדת כשלעצמה היא דבר יפה מאד. הבעייה היא, שבמשך הדורות, רבנים אלו ואחרים הקימו סייגים על גבי סייגים
וכל זאת כדי שחס וחלילה לא נתנהג בהתאם. ראי מקרה אחרון בו אסרו הרבנים להסתכל באתרי אינטרנט חרדיים (!) כי יש שם רכילות. אז במקום לתת פסק הלכה שלא תהיינה רכילויות, קל יותר לאסור את האתרים כולם...
כידוע התורה היא תורת חיים. אני לא מאמינה שאיך שחלקינו חיים היום, לכך התכוון הקב"ה. למשל, האיסור המפורסם שאשה לא תלבש בגדי גבר. חלק מהמפרשים אומרים שהכוונה לבגדים וחלקם שהמדובר בכלי נשק. אז מה, אין נשים דתיות נושאות נשק? בוודאי שיש, במיוחד ביהודה ושומרון, הרי יש גם "ונשמרתם לנפשותיכם. ולעניין הבגדים, כידוע יש היום מכנסי נשים, אז לכאורה, מדוע אסור ללבשם? ובנוסף, כידוע, בזמן התנ"ך לא היו בכלל מכנסיים גם לא לגברים...
מה שאני רוצה להדיג זה שיש גם את דרך האמצע. יכולה להיות אשה לבושה במכנסיים ועדיין להיות צנועה ולקיים את מצוות התורה.
עצעתי לך, לבדוק כל דבר לגופו. השמיים לא יפלו אם תלבשי חולצה עם שרוול קצר יותר, או אם תלכי במכנסיים, או חצאית קצרה יותר מזאת שעד הקרסול. זה עדיין צנוע ! תחפשי את דרכך האישית.
גם אני הייתי שם. לקח לי הרבה זמן אבל היום אני חיה בצורה הטובה ביותר בשבילי. המצוות שאני מקיימת נרשמות לי בשמים ע"י הקב"ה ולא ע"י ההורים והסביבה...
אם וכלה! את פשוט...שיראל.
יו,נסיכה,אל תקשיבי לה.
מסכימה עם שיראל.זכוכית מגדלת
אם וכלה,
את לא יכולה להגיד לה לעשות דבר שנוגד את ההלכה, בפירוש.
זו קצת צביעות לקיים חלק מהמצוות ומהשאר להתעלם, כי ''זו דרכך האישית''.
וגם לא מקיימים את הדת רק כי היא "יפה"..שיראל.
השמיים י-פ-ל-ו עוד איך יפלו. יתפוצצו.אח..

נו, אז ה' מביא רמזים ואז אנחנו עדיין חושבים ש ----
'לא, אל תדאגו, אני אסתדר עם ה''.

חד משמעית > ל-א.

כן, השמיים יפלו. ההרים ירעדו.
ובמודרני:
מחבלים יתפוצצו. בתי החולים יהיו מלאים. ילדים ידרסו.

אם את חושבת שאין קשר בין זה לזה - חבל מאוד.
עם ישראל זה גוף אחד. ושנותנים מכה ביד, הראש מרגיש את הכאב.

------

הרמב"ם גם סבר ללכת בדרך ה'אמצע', אבל זה לא מה שאת אמרת.
בקיצור: אנחנו ל---א פשרנים. א-ס-ו-ר להיות פשרן.

---------

אם תלכי עם חולצה קצרה, את עוברת על מה שה' רוצה.
גם מכנסיים. וגם נשק. וכו' וכו'.

יש לרבנים סמכות להחליט, ומה שיוצא מפיהם - יוצא מ'פי' ה'.

------

זה לא סותר את זה שבהתחזקות ל-א עושים דברים בבום אחד. כי אז הנפילה גדולה.
א-ב-ל, האידיאל, הוא בהחלט בלי שום ספק - לשמור על כל ההלכות שהורנו רבותינו.

מקוה שהובנתי.
שבת שלום ומבורכת!

לגבי הרבנים (ציטוט מהרב טייכטאלצחקן
בעז"ה

מרבנו המהר"ם שיק, בביאור הפסוק "וארשתיך לי באמונה וידעת את ד'", אם אומר לך דבר מה שמצינו בדברי חז"ל הפך דבריו לא צריך להאמין לו באמונה גרידא, ואסור לילך אחר דעתו. שוב מצאתי כן, גם בספר הקדוש "סור מרע" מרבנו הקדוש מזידטשוב ז"ל זי"ע. וכבר הבאתי לעיל, בשם המדרש, שרק משה רבנו לא כיון על עצמו אלא על צרכי ישראל, והפקיר צרכי עצמו בשביל צרכי ישראל. אבל יהושע כבר נחית ממדרגה זו, ודאג לצרכי עצמו יותר מאשר לצרכי ישראל. א"כ, אנו בדור האחרון הזה, מה נענה אבתריה[1]? וכמו שהבאתי בהקדמה שניה מירושלמי (גיטין פרק ו), איך שהדורות נופלים מדור האב לדור הבן, כל שכן מדורו של יהושע עד דורנו. ואם דור המרגלים שהיו צדיקים הוציאו דיבה על ארץ ישראל בשביל נגיעת עצמם, על אחת כמה וכמה בדורנו.

[1] אחריו

תגיד על זה מה שאתה רוצה. זה על הרבנים, ממנו. אני רק חושב שצריך כמובן לעשות את מה שהוא אומר בהתחלה -לברר, ולברר גם מה יכולה להיות הנגיעה האישית של הרב.

זה לא סותר את זה ש -אח..
זה לא סותר את זה שבהתחזקות ל-א עושים דברים בבום אחד. כי אז הנפילה גדולה.
א-ב-ל, האידיאל, הוא בהחלט בלי שום ספק - לשמור על כל ההלכות שהורנו רבותינו.

ו - במקרה הזה זה אפילו הרמב"ם.
מה ש: לא חולקים על ראשונים.

בקיצור: במה שכתבת צ"ע.

אבל במקרה הזה, הבירור לא יכול להתיר לדוגמא ללכת עם חולצה קצרה. ודו"ק.

מקוה שהובנתי.
בשורות טובות. בהצלחה לכולנו!

עזבי, אם את הולכת עם תורה = תלכי עד הסוף!אניי!!!!
לא פחות!
אם וכלה- הדרך שלך מסוכנתצחקן
בעז"ה.

גם המנופול של הרבנים על הדת -כמו שהגדירו את זה החילונים - הוא מסוכן (ולו משום שחלק מהרבנים הם טיפוסים תמימים; שלא הכל ממש הלכה צרופה אלא הדרכות צרופות שאנשים מקדשים) אלא גם הכיוון שלך.
ואם משהי תחליט שבגד ים מספיק צנוע?

לגבי מכנסי גברים את צודקת.
ולעזאזל.
אני לא מבין איך יהודי שלא משקיע את רוב יומו בתורה יכול לבדוק כל דבר (ק"ו לא בנות שלומדות פחות מבנים לפעמים), את כל הפוסקים ראשונים ואחרונים ולהחליט אח"כ.

בקיצור- את פורצת גבול. ופורץ יגדר ישכנו נחש. זה פחות או יותר לומר "קחי איזה תרופות שבא לך, אם את מרגישה עם זה טוב". אם זה גורם נזק- את לא באה לקחת אחריות. אם אני שמעתי לרב אחרי שחקרתי אותו וראיתי שזה נכון, והוא טעה - אין בי אשמה.
לעומת זאת, לפי ההמלצה שלך בהחלט יש.

מה שאת אומרתזה שבא לך לספק את התאוות החומריות שלך?איציק הג'ינג'י
אני מציע שתלמדי למה צריך ליהיות צנועים, למה דרך התורה זו הדרך הנכונה.
זו תופעה מוכרת ודובר על כך רבות. את לא הראשונה.אני12345
זה לא אומר שלהיות מה שנקרא "מאמין", זה לוותר על דברים חומריים. עובדה שהיהדות רואה בייחסים זוגיים דבר מותר . אלא מה, שאנו בני אדם קודם כל. כשאת כועסת בא לך לשבור ולהרוס, נכון?
כשאת שונאת ומקנאה יש לך המון מחשבות. כשאת משוגעת על חטיף אבל את יודעת שה לא בריא לך, כי זה עושה לך לא יודעת מה- נגיד אסטמה. את לא תשתמשי בזה כי זה לא טוב לך.
יש דברים שקשה לנו לעשות אותם, כי הטבע שלנו רוצה כך וכך. אז אוקיי. זה בסדר להכיר בצרכים הללו. בסופו של דבר רואים שעולם ערכי הוא העולם המשתלם. ומה שהכי יתפוס את חבר שלך לאורך זמן בע"ה כשתהיי נשואה, זה לא עומק המחשוף שלך (כי אח"כ הוא יראה ברחוב הרבה עומקים יותר עמוקים) אלא כמה כיף לו איתך נפשית.
הנפש- זה העיקר בעולם הזה.
זה לא קל. אבל אין כדאי יותר מזה.
אפילו אם את לא מרגישה את זה עכשיו, זה יגיע. ולפי דעתי, עצם זה שאת מבררת את זה עכשיו זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לך ישנם כאלו שזה קורה להם בגיל יותר מאוחר.זה הזמן.

לא נעים לי להגיד אבל כל התגובות פהאנונימי (פותח)
לא עוזרות לבעיה האמיתית שלה הבעיה שלה היא לא האמונה,
הבעיה שלה היא התאוות שהשתלטו עליה ולא מאפשרות לה לראות את האמת...

(אני לא רוצה להאשים ולדון מי שהגיע למצב הזה, אבל זה המצב)

אם שורש הבעיה הייתה באמונה היא לא הייתה מתעצבנת על האיסורים של היהדות אלא על זה שהיא לא מרגישה כלום, ומרגישה שעובדים עליה...
נכון 98%חיים מנחם
הבעיה האמיתית היא בתאוות.

אבל חיזוק באמונה קצת חסר (למי שקרא את בגן האמונה)
בכל זאת אדם שמאמין בכל נפשו ומאודו לא נשבר.
הוא מאמין ויודע מה האמת, כל שבירה בחיים בכלל, סיבתה באמונה. האמונה שכל נסיון שה' יתברך נותן
אפשר ליגבור עליו.
אני לא חושבת שזה שייך לבעיות באמונה..אניי!!!!
נראלי שזה משו הרבה הרבה יותר פנימי ועמוק בנפש..
 משו שרוצה לזרוק..לפרוק..גם אם זה לא ממש במודע..
משו של- וואלה, לא רוצה ונמאס לי אפילו להיות כמו ההורים שלי
 החברות שלי
המורות שלי
או לעשות מה שמצפים ממני, ביו אם זה ההורים שמצפים,
החברה הסובבת
או לעיתים אני  עצמי מהבושה של עצמי.. כן.כן. זה הגיוני בהחלט.. 
שהרי, ביננו, אם זה  היה רק שאלות באמונה= אז הולכים לרב באולפנה או למחנכת או למדריכה בין בסניף. בין באולפנא ושואלים..לא חסר את מי לשאול.. אבל לא נראלי את מחפשת תשובות..בהצלחה אחותי ו..את באחלה גיל.. תננצלי כל רגע ..אמן!וגם אני.. לטוב!
מניסיון-חסר לך פשוט ידע וחיזוק באמונה!אנונימי (פותח)
הייתי בדיוק במצב שלך!!!
אז החלטתי שבגלל שיש לי יותר מדי שאלות-וספקות-ותהיות- אני הולכת לברר !!!
ולא נשארת ככה עמוסה, מבולבלת, וחיה בדיעבד עם הדת הזאת.
אז פשוט הלכתי לשלושה ימי עיון לרווקות של "ערכים" וקיבלתי המון תשובות על כל השאלות האפיקורסיות ששאלתי ושהטרידו אותי מאוד! ונהנתי מהרצאות מרתקות ברמה גבוהה! ויכולת לשאול מה שאני רוצה,ללבוש איך שבא לי... בקיצור ... מומלץ! חבל על כל התשובות שנענה לך-כי זה לא יעזור! הכי טוב לשמוע במרוכז-מה יש להם לענות לך!!!

הסמינר הבא מתקיים ב 14 בינואר במלון בנתניה, וזה מסובסד-סה"כ 290 ש"ח!
 הנושאים שיעלו שם הם:פיתוח האישיות על פי היהדות, זהות יהודית,
בחירה חופשית, אחרית הימים, גוף ונשמה,
עם ישראל גורל וייעוד, קודים וצפונות בתורה,
רזי לשון הקודש, אהבה וזוגיות, החיים שמעבר לחיים.

מאז הספקתי גם להתחתן עם ...החבר שלי! וללדת ילדים נהדרים ואני מאושרת מאוד !!!!!!!!!!
את גם מוזמנת לכתוב לי ל- icq למס' 565638025
בהצלחה!
על המשפט "איפה אתה ה איפה ?????אנונימי (פותח)
יש ספר בשם "מקרה"  שכתב ח. אברבוך
האם כל דבר בעולמנו נוצר, קיים ומתפקד במקרה ?
תשובות חד משמעיות לשאלות אלו תמצאו בספר זה
חכיתי לתור שלי אצל הספר שלי כדי להסתפר ואז ראתי על את הספר  "מקרה"
לפי מספר הטל. 02-6796781  רכשתי את הספר ומאז הרבה מאוד שאלות נמחקו
סגולה בדוקה ו מ-נ-ו-ס-ה עבור התופעה הנ"ל!!!כנסו!!!אנונימי (פותח)
פעם, גם לי זה קרה
וזה היה לי נורא עצוב,כי ידעתי שבאמת אין לי חיים בלי האמונה.
ואז שמעתי על משהו שהחלטתי ליישם: 40 יום לומר פרשת היראה(יש את זה בסידורים אחרי שחרית)-וזה ממש עזר לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

וחוץ מזה גם קראתי ספר מאד מומלץ-"דע מה שתשיב לעצמך"-של זאב קרוב.

אבל הכי-התפללתי ובקשתי עזרה ממי שגם האמונה שלו...
הספר "דע מה שתשיב לעצמך" ממומלץ ממש. חובה.צחקן

וואו...אנונימי (פותח)
זה כל כך כואב לשמוע את זה!
במיוחד בגלל שאני גם עובר משו בסגנון.....

זה מאוד קשה אבל יש כמה תגובות מאוד חשובות שרציתי להתייחס אליהם,
ודווקא מנקודת מבט של אחד שעובר את זה כי אני רואה ש"נסיכה" לא כל כך הגיבה פה..

אז ככה:
מה ש"אח..." כתב בהתחלה.
הוא כתב שם דברים מאוד חשובים ונכונים
ומי שדילג כי זה ארוך או סתם כי לא ראה אז שיחפש למעלה
כי יש שם באמת דברים חשובים!!

בקשר לוויכוח שהנהל לקראת הסוף בין
 "!!" ל"שיראל", "אורושקוש" "הסנה-בוער" וכו'
לא יודע, כאילו יש שם כמה דברים קצת נכונים,
אבל יש שם גם הרבה דברים שוואלה רואים שמי שכתב
לא מבין מה עובר על מי ששואל שאלות כאלה במקרה שלנו "נסיכה"
אני אסביר קצת, בן-אדם שאומר לך שאין לו כח לדת ולאיסורים שלה, ונמאס לו וכו'
אז זה לא הכי יעזור לו שתגיד לו שה' אמר ושחובה להיות דתי  וכו'
כי הוא אומר לך שנמאס לו מממה שה' אמר .....

קיצר אני מקווה שהבנתם ת'רעיון כי אין לי כ"כ כח עכשיו להאריך גם ככה כתבתי הרבה!

"נסיכה" - אני מציע לך שמה שתעשי זה
כמו שאמרו לך כמה אנשים פה,
וכמו שגם אני עשיתי בסוף!
פשוט ללכת להתייעץ עם מישהו שמבין ויודע!
נכון זה מאוד קשה ללכת ובמיוחד למישהו שמכיר אותך
(אצלי זה למשל היה הרב שלי)
ולהודות בפניו..... זה הלם..... בושה...... (מניסיון)
אבל מתגברים על כל זה ויוצאים מזה כמו גדולים! (אני מאוד מקווה-אני רק התחלתי תתהליך עם הר')
וצריך גם לגעת מראש!
הפיתרון לא יבוא ביום אחד, ולא ביום אחד יהיה לך קל.......
זה עבודה! עבודה קשה מאוד!!

בהצלחה!!

נ.ב.
"נסיכה"- אם את רוצה לדבר בשיחה אישית אז אולי יש לי עוד כמה דברים לומר לך!!

פווול בהצלחה לכולם!!!
לא קראתי תתגובות אבל ממליצה להכנסמתו"ש
בס"ד

גם לי נמאס לפני שנתיים להיות דתייה, רק שאצלי אם לא בא לי לעשות משו אני פשוט לא עושה אותו.ובבת אחת לא שמרתי כמעט כלום.
היום אני כבר במקום אחר, אז שמרתי כי ככה לימדו אותי שצריך ונכון, או כי אמרו לי שצריך להקשיב ל-ה' כי הוא ברא את העולם או כי הוא יכול להעניש אותי או מכל מיני סיבות שונות ומגוונות
היום אני מבינה שכל מה ש-ה' אומר לי לשמור ולעשות זה בשבילי נטו.בשביל שיהיה לי טוב, בשבילי בשבילי ובשבילי.במילא כשטוב לי אני גם מוסיפה טוב לעולם אגב, אבל דבר ראשון-בשביל עצמי. כמעט כל מצווה אני יכולה להראות לך איך זה בשביל עצמך נטו. (חלקם כי אני בכל זאת באנדם ולא מבינה הכל) היום אני כבר לא רגילה לשמור מצוות ולכן קשה לי לחזור לזה, אבל כל עוד את רגילה וכו' המלצתי לך היא לשמור על זה, ותזכרי שרק בשביל עצמך ולא בשביל אף אחד אחר.מי שבא לו להגיב לי עדיף באישי, אני אשמח....(רק לא הערב! לא מרגישה טוב!!!) 
אמנם זה הרבה....ישראל סקורי
אבל יש כמה תגובות חשובות שכדאי בכל זאת לקרוא
כמו למשל של "אח..." (די בהתחלה)
ועוד כמה שהגיבו יפה!

-ב-ה-צ-ל-ח-ה-!-
גם אני הרגשתי פעם כמוך...אנונימי (פותח)
הייתי בדיוק במצב שלך!!!
אז החלטתי שבגלל שיש לי יותר מדי שאלות-וספקות-ותהיות- אני הולכת לברר !!!
ולא נשארת ככה עמוסה, מבולבלת, וחיה בדיעבד עם הדת הזאת.
אז פשוט הלכתי לשלושה ימי עיון לרווקות של "ערכים" וקיבלתי המון תשובות על כל השאלות האפיקורסיות ששאלתי ושהטרידו אותי מאוד! ונהנתי מהרצאות מרתקות ברמה גבוהה! ויכולתי לשאול מה שאני רוצה,ללבוש איך שבא לי... בקיצור ... מומלץ! חבל על כל התשובות שנענה לך-כי זה לא יעזור! הכי טוב לשמוע במרוכז-מה יש להם לענות לך!!!

הסמינר הבא מתקיים ב 14 בינואר במלון בנתניה, וזה מסובסד-סה"כ 290 ש"ח!
 הנושאים שיעלו שם הם:פיתוח האישיות על פי היהדות, זהות יהודית,
בחירה חופשית, אחרית הימים, גוף ונשמה,
עם ישראל גורל וייעוד, קודים וצפונות בתורה,
רזי לשון הקודש, אהבה וזוגיות, החיים שמעבר לחיים.

מאז הספקתי גם להתחתן עם ...החבר שלי! וללדת ילדים נהדרים ואני מאושרת מאוד !!!!!!!!!!
את גם מוזמנת לכתוב לי ל- icq למס' 565638025
בהצלחה!
אילת 119צחקן
בעז"ה.

עשית תגובה מאוד לא חכמה.

א. לא חקרת מי נמצא פה.
ב. היא נערה. היא לא הולך לשבת סמינר בלי רשות הורים, בטח לא של ארגון חרדי.
ג. את לא שותפה פה בפורום, אז ממילא התג' שלך לא כתובה לאנשים שכאן במידה מסויימץ

ד. למה תאריך לועזי? אפילו התאריך פה בפורום משמאל הוא עברי. היא יהודיה!

ה. בשבת אחת לא עונים על הכל..

ו. הסוף לא נשמע אמין בכלל. בטח לא ממי שקפצה להחזיר בתשובה את הציונים.

סליחה על הנימה.
תקפת אח שלי אבל עם חלק מהדברים שאמרת- מסכימה לאללהאניי!!!!
תשובה על תשובתךאנונימי (פותח)אחרונה
שלום,

א. היא לא כתבה בת כמה היא!
ב. בגיל 18 הלכתי לסמינר של "אל המקורות"לסופשבוע כשלמדתי בתיכון ממ"ד! כי היו לי הרבה שאלות ותהיות וספקות על הדרך הזו!
ג. בשלושה ימים מקבלים המון המון תשובות! זה מרוכז מאוד- ישבנו לדון ולהתווכח עד 3 בבוקר!
ד. את/ה לא היית בסמינר כזו-אז למה אתה פוסל??????????????
ה. מי אמר לך שהדרך שלך נכונה???

תודה על תשומת הלב!
אני רציתי גם פעם ללכת לערכי לסמינר אבל הם לאאניי!!!!
נותנים למתחת גיל 18 כך שזה לא נראה לי רלוונטי.. חוצמזה שזה באמת לא יעזור שבת אחת. זה צריך להיות הרבה יותר עקבי ורציף ןלא בשבת אחת ייפתרו השאלות כי כמו שגם את אמרת- זה לא נראלי בא ממקום של שאלות באמת באמונה כי על זה אפשר לענות באולפנה וגמרנו.. נראלישזה קצת מקום בנפש של פרחיקה בגיל הזה וזה הגיוני בהחלט במיחוד בגיל הזה ולא בגיל אחר.. 
וואי אחותי אני כ"כ מזדהה....................אניי!!!!
מחזיקים לך  אצבעות..חחחח
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך