פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
גם אותכם מעצבן שלא מדברים בתאריכים עיבריים???019284
כןןןן!החנונית
אבל אז קנו לי שעון עם תאריך לועזי, ככה שאף פעם לא שוכחים...
לא ממש..The Lion
5בל אני בהחלט מעדיף את העברי
אוווו נגעת בנקודה כאובה
נערה ארצישראלית
בזמן האחרון זה הכעיס אותי נורא, כל הזמן בנות בכיתה שואלות מה התאריך הלועזי, ואני לא הבנתי מה הן מחפשות בתאריך הלועזי..
אחר כך עשו לנו חזרה בהיסטוריה על החומר של הספירה הנוצרית וכו', וגם זה הכעיס אותי נורא. כשהמורה שאלה "מה קרה ב-1948?" עניתי לה בחיוך מדושן עונג "הולדת אברהם אבינו"...
והקש ששבר את גבי היה שיעור אנגלית שבו המורה (בריטית במקור) בירכה את כולנו בשנה טובה ומוצלחת לרגל ה-1 בינואר..
אז לא התאפקתי כבר. מה פתאום שנה טובה?? למה את שמחה שאותו האיש נולד היום?? את לא יודעת לאילו צרות הוא גרם?? את שמחה שנולדה הנצרות?? למה בנות ישראל צריכות ללמוד על דרכי ונפתולי הספירה הנוצרית?? מה קורה כאן???
אסור לנו לשכוח שאנחנו יהודים, והספירה הלועזית שייכת לנוצרים, וחוגגת מדי שנה את הולדתו של מייסד הנצרות. אסור לנו להשתתף בחגיגות הללו, על החרבת תקופת היהדות הברורה והבהירה!
מסכימה ומחזקתתאני ועצמי:)
לא ברור הקטע הזה..
אהה ועוד משו
די עם השקר הזה של ''להיות מחוברים לעולם''..
ו..... אני לא יודעת את החודשים הלועזיים
|גאהבעצמי|
אהה ועוד משו
די עם השקר הזה של ''להיות מחוברים לעולם''..
ו..... אני לא יודעת את החודשים הלועזיים
|גאהבעצמי|חחחחחח אני יודעצ רק באנגלית ורק בשיר שלימדו אותנו שהיינו בחילדה998
![]()
![]()
כנלל019284
אלופה!רוצה להשתחרר
וואו באמת??ילדה998
וואו את לא מבינה איך הוצאת לי את המילים מהפה !!!!019284
אני מרגישה כאילו אני כתבתי את זה... אשכרה
כן, מאודבימאית דמיונות
אנלא יודעת מתי זה כל חודש מהחודשים המוזרים האלה שלהם...
חחחחח ממש מוזרים019284
כן, במיוחד כשעכשיו אני לומדת להסטוריה...שושיאדית
הרבה יותר קשה לזכור תאריכים במספרים... כאילו... את צריכה לזכור 5 מילים!!! אלף שמונה מאות חמישים ושתיים במקום מילה אחת... (שאין לי כח לחשב מהי..)
למען האמת, לועזי נוח יותרגלקסיה
אני ממש מורגלת לעיברי ...019284
זה גם שפת הקודש, גם שפה שאני רגילה אלייה, גם זאת ספירה אמיתית של ההתחלה מבריאת העולם ולא של סתם מישהו מפגר שנולד וגםעם חוקיות שחוזרת על עצמה ולא משתנה כל שניה לפי המצב רוח .
קיצרר.......
וואו זה מרתיח!!!בלחית בנשמה
אני כל פעם מחדש עולה לי אבל אני לא אומרת כלום..
פעם חברה שלי שלחה סירטון בכיתה של הידברות שמסביר מה זה ואיך זה נולד איך זה עיצבן אותי והם משתמשות בזה חופשי..
אוף אנשים פשוט חיים את זה וכאילו למה???
בבי"ס לרוב משתמשים רק בעברי (כמובן מי שבוחר בכך) אני רוצה גם כשאני יהיה גדולה לחתום על צקים בעברי, לוח שנה עברי בבית.. ועוד
לחיות את זה כי תכלס זה מי שאנחנו
הכי טובנפש חיה.
גם אני משתדלת ממש
לעשות רשימות וכו' בתאריך עברי.
לעשות רשימות וכו' בתאריך עברי.
טוב, סליחה, עוד אחת אחרונה, אם אני כבר פה...תות"ח!
אכן.
אני תמיד משנה במחשב ללוח שנה עברי ולא ללוח שנה לועזי (הנקרא "לוח שנה גרגוריאני").
ובעז"ה בלנ"ד כשאהיה מבוגר אכתוב על הצ'קים בתאריכים עבריים, ע"פ חייבים לקבל בכל טופס ובכל צ'ק או משהו כזה תאריכים עבריים.. (סליחה, תאריכים עבריים פשיטא, ע"פ חייבים לקבל גם תאריכים לועזיים...)
ומשתדל לדבר בתאריכים עבריים...
ותמיד כשמישהו מזכיר בכלל יום הולדת לועזי אני מתעצבן רצח...!! (אלא אם כן הוא מדבר על האלכוהול שהוא יכול לקנות בגיל 18...
), כאילו, מה אכפת מלועזי...?
ותמיד כשאני כן מזכיר תאריך לועזי משתדל לכתוב למניינם בסוגריים...
בכל מקרה, בגיל שלנו-כשלא מקבלים משכורת בעשירי בחודש הלועזי למניינם, אין טעם לעקוב אחרי תאריכים לועזיים.
בקיצור, כן, בושה...
אני פגשתי את זה ליפני די הרבה שנים ותמיד ...019284
וכששאלתי אנשים אמה אנחנו מדברים ככה אמרו לי: "אין מה לעשות זה השפה היום בכל מקום " ואז הינה גדלתי ופתחתי שרשור ואני אולי הישמע לכם קצת חייבסית
,אבל שמעו כל מי שקורא את זה ומסכים איתי שידע שכן יש משהו לעשות ואנחנו הולכים לעשות אותו אולי כשנהיה גדולים יהיה אפשר לחוקק חוקים ולפתוח את זה יותר בגדול .
אבל באו נתחיל בדברים קטנים![]()
בקיצור: אפשר פשוט לא להשתמש בתאריכם הלועזים אני יכולה להגיד לכם שבתור מי קלטה את השנים העבריות (תשפ"א נגיד) זה מאוד קל פשוט צריך להבין את ההיגיון אז תשתדלו לכתוב במחברת ,בטפסים להישתדל גם במחשב (שלמרות אין תאריכים עבריים תמיד ליזכור אותם) להשתדל לדבר בתאריכים עיבריים להפיץ לחברים שלכם על היוזמה ...(תאמת שזה משעלה לי בראש
) ואם יש עוד רעיונות תמיד אפשר לכתוב בשרשור![]()
תגידו לי אם אהבתם את הרעיון
ואם אתם גם מצטרפים למאמץ?
avid;">בשם ה נעשה ונצליח
בהצלחהההההה❤
אני באוטומט כותבת בעבריבלחית בנשמה
זה תמיד מה שאני חושבת עליו
אם כבר הלועזי נשמע ממש מסובך..
אהבתי...
תות"ח!
מצטרף... (בלנ"ד...
)
לא, לועזי הרבה יותר נוחאחד הגברים!!!
בשבילי תאריך עברי נוח לימים וחודשים, ולועזי נוח לשניםחושבת בקופסא
הרבה יותר קל לקלוט מידית את הפער בין 1945 ל1948 מאשר את הפער בין הש"ו להש"ח.
והרבה פחות מבלבל להגיד שהיום ה' בסיוון מאשר 16\5.
יש גם את העניין האידאולוגי של להיות חלק מלוח השנה העברי בקטע של מודעות לחגים (וגם לא לומר "שישי בלילה" אלא "ערב שבת")
לגבי "הספירה הנוצרית"- רוב מי שמשתמש בלוח הזה הוא לא נוצרי ולא חושב על "הראשון בינואר" כיום ההולדת של ישו.
(היום הזה הוא נחגג ב25 וחמישה בדצמבר, זה נקרא חג המולד.
וגם אותו רוב העולם לא חוגג כיום "ההולדת של ישו" אלא כיום בילוי עם המשפחה וקבלת מתנות בלי שום משמעות דתית)
אני חס וחלילה לא אומרת שזה בסדר לציין את חג המולד או את ראש השנה האזרחית,
(ובכלל העובדה שהעולם חוגג את החגים האלו בלי בכלל שום משמעות אמורה להיות סיבה לא לחגוג אותם ממלא)
רק שבמשמעות של ימינו אני חושבת שלוח השנה הזה קיבל משמעות ניטרלית ולא נוצרית.
ככה שהשימוש בהם לדעתי הוא לא לצד האנטי יהודי- נוצרי- אינקיוויזיה- מסעות הצלב, רק לצד הניטרלי של חוסר הדגשת הצד היהודי.
ככה שבשיעור היסטוריה או סיפור על לפני 10 שנים אני אשתמש בעצמי והיה לי יותר מובן בשנים לועזיות, אבל "מה התאריך היום?" אני אשתמש בתאריך עברי כמה שאני יכולה.
(אבל אני לא אעשה סיפור מול המשפחה שלי, אם מבקשים ממני לבדוק תאריך אני אענה בלועזי כי אני יודעת שזה מה שהם משתמשים ואין צורך לעצבן אותם)
כן, את צודקת בעיקרון...תות"ח!אחרונה
אך משהו שכל העולם נוהג אותו יש עניין לא לספור כך לא משום רק אי-הדגשת היהדות אלא משום "חוקות הגויים". וצ"ע.
ולי לא קשה לחשב פער בשנים עבריות...(אני טוב בגימטריא...😅)
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל?
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים