איך חלדה בכיתה ז' יכולה לעזור באהבת חינם ובביטול שינאת חינם?019284

כולם (גם המדריכה וגם המורה שלי) אמרו שאני ימצא דרך לאהבת חנים בארץ ישראל אבל לצערי עוד לא מצאתי.... המחשבה הזאות מאוד מעסיקה אותי אז חשבתי שאולי תיתנו לי עצות מה לעשות אני ממש ישמחחחחח תודהההה!

נ.ב אל תישכחו שאני בחטיבה....

קודם כל,נערה ארצישראלית

לא לנסות לשנות את שנאת החינם הכללית בארץ ולעשות דברים גדולים ומרשימים. זה צריך לבוא קודם ממך. תנסי להבין את העומק של אהבת חינם, מה זה לאהוב בכלל, מה זה לאהוב בן אדם בלי שום מניעים, סתם כי הוא יהודי יקר שהולך ברחוב, או אפילו לאהוב בן אדם שיש לך מניעים לשנוא אותו. ואז תנסי ליישם. קמעא קמעא, בלב, בקטן, לנסות לראות את הטוב בכל חברה ובכל שכנה, ופשוט לראות את הניצוץ היהודי שבה, ולאהוב. ולאט לאט, לעבוד על הלב, ולנסות לאהוב גם אנשים שאת לא מסוגלת לשמוע את דעתם המעוותת, או אנשים שאת חושבת שעושים מעשים נוראיים, וכו'. ואז גם ברחוב, אנשים שאת לא מכירה, תסתכלי איך ההוא משקיע בילדים שלו ומפטפט איתם בדרך לגן, ואיך ההיא מרגיעה את אחותה בטלפון, ותתחילי לאהוב פשוט את עם ישראל. כי תכל'ס, אחרי כל הוויכוחים והמחלוקות, יש לנו עם נפלא, שעם קצת עבודת המידות, קל כל כך לאהוב אותו.

תודההה😘😘😘019284

חלדה צריכה לעבור על טעויות ההקלדה שלהחושבת בקופסא

לפני שהיא רצה לשנות את העולם.

את זיינוקית חמודה, אבל אין אדם אחד שיכול לפתור את כל הבעיות של עמ"י, ואם היה, זה לא את.

סליחה אם זה נשמע קצת מתנשא אבל באמת שזה רק יעזור לך להבין את זה.

יש את הסיפור על האיש שכשהיה צעיר רצה לשנות את העולם, וככל שהזדקן הוא צמצם את זה לעם, לעיר לשכונה, למשפחה ובסוף ימיו הביו שהוא צריך לתקן את עצמו, והוא ממש מתאים כאן.

מעולה שאכפת לך מהמצב כאן, אולי תצטרפי ליוזמות יותר גדולות, תנועת נוער או משהו כזה, רק באמת בשביל השקט הנפשי שלך תביני שאת לא ראש הממשלה או המשיח ולא הכל תלוי בך.

וואי ממש לא מסכימה!!אני ועצמי:)
היא ענקית הזיינוקית הזאת!
זה שלא הכל תלוי בה לא אומר לשבת בחיבוק ידיים ולעשות משהו רק ''בשביל השקט הנפשי''
ובתור יהודייה יש לה הרבה הרבה כח להשפיע ולשנות!
מסכימה ומחזקת את מה שנערה ארצישראלית כתבה..
להתחיל מעצמך.. אח''כ כשאת מרגישה מוכנה, לנסות להשפיע גם על אחרים..
..
חושבת בקופסא- זה שאין בן אדם שיכול לפתור את כל הבעיות של עמ''י, נכון. אבל חלק מהבעיות בטח שכן!! יש לנו החובה והזכות לעשות ולקדם!
אני הצעתי לה להצטרף לתנועת נוערחושבת בקופסא

אין לי בעיה שתנסה לעשות דברים, רק לא בריא לחשוב שעלייה מונחת האחריות להציל את עם ישראל.

(כתבתי על טעויות ההקלדה בשביל להראות שבאופן כללי יש הרבה דברים קטנים שצריכים תיקון לפני שעוברים לגדולים.

וגם יש חשיבות לכתיבה תקינה בפני עצמה.)

כן.. חשיבות עמוקה לביניין האומה..אני ועצמי:)
אולי תכתבי על זה ספר? תעלי את העיניין למודעות..

..
והנערת גבעות בנשמה, דווקא נראה שהיא מאוד מודעת לעצמה בנוגע לאחריות שיש לה.. (:
אולי גם לא תקפידי לצחצח שיניים אם זה לא עוזר "לבניין האומה"?חושבת בקופסא

זה דבר חשוב בפני עצמו להציג את המילים שלך בצורה מובנת ולהשקיע במה שאת כותבת, לא משנה מה זה, במיוחד אם את מדברת על דברים אידאולוגים אבל לא אכפת לך איך האידאולוגיה שלך מוצגת.

אני בסך הכל אומרת שההתלהבות הזאת חמודה ובאה ממקום טוב אבל בתכל'ס אין זיינוקית או חמשושית (או כל גיל אחר) מתלהבת השפעה משמעותית על ישראל.

זה מעולה אם את מחפשת להשתתף בכל מיני יוזמות חיוביות למינהן שמבטאות ערכים חשובים, אבל רק אל תחשבי שבחלוקת הבייגלה או כל פעולה אחרת את "מצילה את עם ישראל"

זה בהחלט דבר חיובי, אבל אל תגזימו בחשיבות שלו.

אז כאן אני לא מסכימה איתך.אני ועצמי:)
לדברים הקטנים לדעתי יש השפעה משמעותית על ישראל.
...
זה לא העיניין לגבי צחצוח שיניים.. אני לא עושה רק מה שמקדם את הגאולה.
גם לטעויות מקלדת אין שום קשר לדעתי לתיקון..
שנינו מסכימות שדברים קטנים משניםחושבת בקופסא

רק שאני לא חושבת שהם משנים בהשפעה על עם ישראל כולו.

ואם לא כל מה שאת עושה הוא אך ורק כדי לקרב את הגאולה ואת רואה ערך בדברים קטנים, אז למה שלטעויות מקלדת לא תהיה חשיבות?

אני לא מדברת עם טעות חד פעמית שקוראת לכולם, אלא על לא לעבור עם התגובה שלך כדי לחפש ולתקן טעיות בולטות. לא לטרוח לעשות זאת מראה על חוסר השקעה בכתיבת התגובה.

אבל זה ממש לא ערך עליון מבחינתי סתם דרך להשקיע בדברים שכותבים.

זה כבר נהיה ויכוח של "לא!" "-כן!" "-לא!" "-כן!" ועל מה צריך לעשות בתכל'ס אנחנו מסכימות, אז אני לא חושבת שיש תועלת להמשיך.

ואני לא חושבת שתיקון בעיות מקלדת זה צעד הכרחי לתיקון העולםאני ועצמי:)
וואי תקשיבי את יכולה לענות גם בלי עקיצות על הדרך?019284

מאוד קשה לי;) צריכה לעבוד עלזה..אני ועצמי:)

היא כתבה את זה לחושבת בקופסא..נערה ארצישראלית

וואו ממש לא מסכימה!!בלחית בנשמה

קודם כל בשבילך תנסי לשנות קצת את הכתיבה זה היה נשמע ממש מתנשא!

עכשיו אני חושבת שקודם כל ברצון לעשות טוב הוא מדהים וזה ממש לא משנה הגיל היו המון מלכים בתנך שעדין לא הגיעו לגיל מצוות והם שינו עולם!

ובואו רגע נפשיט את המושג שינוי עולם:

שינוי עולם נחשב אתל כולם משהו ענק המצאת הטלפון לדוגמא זה משהו ששינה עולם אבל אני חושבת שזה ממש לא בהכרח, שינוי עולם כמו שציינת יכול להיות בסך לתקן את עצמי להוסיף אור וטוב לעולם..

ואם את חושבת שאת, ילדה בכיתה ז, יכולה לשנות משהו אז עופו עלזה ה' מאחורייך תמיד! 

אני גם מנסה לעשות דברים אומנם לא תמיד מצליח לי אבל אני מנסה קודם כל 

תחשבי איזה תחומים את אוהבת ואיתם תנסי להרבות אהבת חינם זה יכול להיות התנדבות, פעילות לכיתה\שבט או כל דבר חא שעולה לך

כתבתי שאני מבינה שזה נשמע קצת מתנשאחושבת בקופסא

אבל מה לעשות, אין דרך אחרת להגיד את זה.

אני לא אמרתי שהרצון שלה לא חיובי, או שאסור לה לפעול בתחומים האלה או שהעשייה שלה לא חיובית, אני רק אומרת שהדברים האלה לא ישנו את העולם.

מלכים צעירים שינו את העולם כי הייתה להם עמדת השפעה מולדת, אם אותו הילד היה נולד למשפחה ממוצעת הוא היה יכול להשפיע על כלום.

סתם כדי שלא תתאכזבו שההתנדבות הבאמת חשובה ומועילה לא משנה את העולם, זה לא אומר שהתנדבות היא לא דבר חשוב, רק אל תתלו בה ציפיות גבוהות מידי.

זה הכל.

לדעתי-בלחית בנשמהאחרונה

שינוי עולם צריך להתחיל בקטן, אצלי..

שמעת פעם על הסיפור "תעביר את זה האלה"?

זה סתם ילדה קטנה שרצתה לעשות טוב וזה התפשט והתגדל...

לחפש איך אפשר לחזק קשרים עם חברות ומשפחה קרובההיום הוא היום
אפשר גם לחפש התנדבויות דרך תנועות נוער.

הכי קריטי זה להסתדר במצב המורכב הזה עם משפחה קרובה והסביבה היומיומית.

ללמוד ספרים שקשורים לשמירת הלשון
עונה לךטלי..

דבר ראשון זה מטורף שזאת החשיבה שלך בכיתה ז'.... זה מראה שאכפת ל מעמ"י ומהגאולה זה באמת מטורף

דבר שני על תחשבי שזה שאת קטנה בגיל מונע מימך לעשות דברים גדולים. את יכולה לעשות דברים מטורפים. דבר ראשון תתחילי קודם כל עם עצמך לפני שמעירים לאחרים תמיד יש גם בנו איך להשתפר בזה. דבר שני את יכולה לפתוח מיזמים של אהבת חינם פרויקטים של מחמאות אחד לשני אולי משהו בשמירת הלשון(כי זה מונע שנאת חינם) אולי משהו רק בקהילה או בכיתה את יכולה גם להוציא סרטונים על זה, לכתוב על זה דברים ולפרסם. תעופי על זה...

אם את צריכה עוד רעיונות או שאת מסתבכת מוזמנת אלי...

תודההה019284

חושף שיניים

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך