צריכה עצות איך להתאפס על עצמיתגל הארץ
בתוך כל המצב של האסון במירון ביום ראשון היה פיגוע בצ.תפוח, מסתבר שזה חברים של אח שלי שאיתו בשיעור בישיבה...
מאז ששמעתי על זה אני פשוט לא מאופסת על עצמי, אני כל הזמן בלחץ לדעת מה איתם ואם אח שלי עידכן על משהו חדש לגביהם...
אני פשוט לא מאופסת, ברמה שגם אתמול וגם היום בשיעורי מתמטיקה שהיו לי לא הצלחתי לפתור נורמאלי את התרגילים כי כל שנייה משהו אחר התבלגן והסתבך לי והעתקתי מספרים שבכלל לא קשורים, וזה לא משהו שהיה לי לפני...
למישהו יש עצות???
לישוןילדה של אבא

לכתוב

להשתחרר

להירגע

לדבר עם מישהו

לשחרר לחץ

...רחל יהודייה בדם
לפעמים ברגע שאתה מרגיש שאתה עושה מספיק בשביל משהו,משהו בך נרגע
אני מציעה לך להתפלל ואפילו לקבל על עצמך משהו שהוא מעבר להחלטות הרגילות שלך,כמובן בלי לזלזל באף החלטה 🙂
החלטה משמעותית עשויה לגרום לך להרגיש איזושהי רגיעה

וחוץ מזה, אני מציעה לך לזכור שגם ברגעים הקשים יש לנו אבא שבשמיים ושאצלו אין טבעי ולא טבעי, הכל אצלו אחד
תרגיעי את זה בך , תעשי את המקסימום שלך
ואחר זה, תסמכי עליו,
תרפי ותתני לו לעשות את העבודה שלו!

נ.ב: אני לא מכירה אישית אבל מרגישה את זה וכואב לי על זה ומאמינה שאפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אדם אל ימנע עצמו מן הרחמים,
אלוקים יכול לעשות הכל.

רק טוב 🙏, תזכרי, מקסימום ואחר כך, להרפות לאט לאט
בשורות טובות בקרוב ממש
יקרה!באמונה תמיד

קודם כל מותר לך!!!

מותר לך להיות לא מאופסת!!!

והקושי בלתפקד הוא לגיטימי לגמרי. את בנאדם והנפש שלך משפיעה על הגוף ועל התפקוד.

אז קודם כל קבלי חיבוק גדול ותביני שמותר לך.

תיהי עם הכאב, תרגישי אותו... תיהי איתו. תיהי עם הלחץ...

ואחכ', נסי אולי לעשות ספורט/ לשמוע שירים/ לכתוב...

להיות עם חברות

...רחל יהודייה בדם
ומסכימה עם @באמונה תמיד
לגבי העניין שקודם כל תביני שאת בסדר ושב"ה שהלב שלך מרגיש וכואב
ומה שכתבתי זה רק בהמשך לזה,
לא במקום.
לכתוב בשביל לשחרראחד ששורד
לקרוא בשביל להכניס דברים חדשים למוח
אני חושבת שאולי כדאי לך לדבר עם מישהיסטלנית בפעולה

שבאמת תבין אותך ותיהיה שם בשביל להקשיב

זה יכול ממש לעזור תנסי את זה!

תודה רבה לכולכםתגל הארץ
לדבר על זה עם מישו שמבין אותךאודך☺
ואיי ככ מזדההישראלית2❤🇮🇱
והיום בבוקר ששמעתי עלזה ...בכלל..אני כל היום בזה..לא מפסיקה לחשוב עלזה..וחברות שלי רובן לא ממש מעניין אותן ..כאילו אולי ל2 שניית וממשיכים כרגיל..אולי חוץ מבודודות..כאיליו איךךך אעךךך אני ממשיכה ככה?? איך אני יתרכז בשיעור ויצחק בהפסקהה?????? למה אף אחד מהצוות באולפנא לא מדבר עלזה?? זה מזעזע ועוד יותר מזעזע שככה מתעלמים מזה ..
דייייייי
😣
ואיי חייבים לעשות משו בדחוף...
כמה טיפים מחברים מקשיבים: התמודדות לאחר האסון במירוןחברים מקשיבים

הי לכולם.

לרשותכם לינקים לשתי תשובות שלנו בנושא.

https://www.makshivim.org.il/answer?id=1109960

https://www.makshivim.org.il/answer?id=1109136

כמו כן כמה טיפים נוספים מאיתנו, עבור מי שהיה באירוע ומי שחברים או בני משפחה סביבו זקוקים לעזרה:

לדבר על מה שבוער: איך עושים את זה?

אוהד שקלים, מנהל מוקד חברים מקשיבים – OU ישראל למתבגרים והורים

אסון. טרגדיה. מחדל. מכה. הלם. כמה מילים מעטות מתוך רבות שנכתבו ונאמרו, ועוד ייאמרו בהמשך עוד תקופה ארוכה. ובצדק. כל אחד מאיתנו חווה מאיזו שהיא זווית את הקושי והרגשות הסוערים בעקבות האירוע במירון, שבו נספו ונפצעו רבים כל כך, בגוף וגם בנפש. הזעזוע הגדול הזה פוגע בכולם, אבל משפיע יותר מכל על אלה שהיו קרובים ביותר למקום, או לאנשים שהיו שם. בני משפחה, חברים, שכנים ומכרים, חוזרים ומספרים, מתארים את שראו ושמעו, קולות ומראות של קרב באמצע יום של שמחה וחגיגיות.

מיד לאחר שהכל קרה התחלנו לקבל במוקד חברים מקשיבים פניות רבות, בטלפון וגם בווטסאפ. בתוך שלל השיתופים, הדאגות והשאלות, בלטה שאלה אחת במיוחד: איך מתמודדים עם אירוע איום שכזה? מה עושים בפועל מחר בבוקר? איך אפשר לתמוך בנערים צעירים וילדים שהיו על ההר וחזרו משם מזועזעים וחרדים?

1. לא לפחד

חוויה של אירוע קשה לא מוכרחה להשאיר צלקת כואבת, ולהשפיע על המשך ההתפתחות והתפקוד התקינים. לאדם יש מנגנונים טבעיים של התמודדות שעוזרים לעבור אירועים לא נעימים, ולהמשיך הלאה בדרכם הטובה. זה נכון במיוחד כאשר האדם נמצא בסביבה תומכת באופן שגרתי: משפחה, חברים, ידידים וקרובים, שיש איתם שיח, מגע, התעניינות הדדית וקרבה באופן קבוע. כשיש מצב של חסך בגורמים התומכים האלה, זה בהחלט עשוי להקשות על תהליך ההתאוששות הטבעי. אבל גם במצב כזה חשוב לגשת אל ההתמודדות מתוך תחושה של שלווה ועמדה של ביטחון, ולא בהתפרצות של פאניקה ולחץ מהפגיעה והשלכותיה העתידיות.

2. לדבר ולהקשיב

לפעמים אנחנו מאוד ממהרים לחפש ולהציע פתרונות תכליתיים לאדם שנמצא במצוקה או מצב רוח רע. אבל כדי להתגבר על קושי משמעותי נדרש לפעמים גם תהליך. זה לא קורה בצורה של "זבנג וגמרנו" (שהוא בעצמו ביטוי די אלים, בינינו...). תהליך מטבעו יכול לקחת קצת זמן, יכול להיות מורכב מאמצעים וכלים שונים, והוא עשוי להיות מלווה בתחושה מסוימת של אי ודאות. וזה בסדר. כיוון שתוך כדי התהליך הזה, יש לנו את היכולת לספק ליקרים לנו סביבה תומכת ומלאת אמון, אהבה וביטחון. בתוך הסביבה הזאת יש כמה מרכיבים שכדאי לחזק:

א. זמינות ונגישות. להגיד ולהדגיש למתמודד: אנחנו זמינים עבורך. תמיד. אפשר לגשת אלינו, או להתקשר, או לסמס לנו. אנחנו כאן! אתה יכול לבוא ולדבר ולשתף. המסר הזה עובר במילים, במגע, בטון הדיבור. כל אחד בדרך שמתאימה לו. חשוב לטעת במתמודד את התחושה שהוא ממש לא לבד, וכשהוא מרגיש בנוח לדבר (על כל נושא), או סתם לעשות משהו ביחד – אנחנו כאן.

ב. זמן איכות. כשאנחנו חושבים על תמיכה נפשית, בדרך כלל עולה לראש שיחה רצינית ומעמיקה בין שני אנשים, רצוי על ספה מהודרת כזאת מעור עתיק. בפועל גם שהות משותפת זה לצד זה, בעשייה משותפת או נפרדת (כשכל אחד עוסק בענייניו), גם היא יכולה לשדר גלים של תמיכה ועידוד. לפעמים דווקא עצם ההימצאות נוסכת ביטחון ומעודדת שיתוף, עוד לפני שאנחנו מתחילים לחקור ולהתעניין "מה היה שם", או "איך אתה מרגיש". וכאמור, אפשר וכדאי לשוחח גם על נושאים אחרים. הדיבור כשלעצמו פותח את הדלת גם לשיתוף יותר מעמיק.

ג. הקשבה ללא שיפוט. גם ההקשבה הכנה ביותר נוטה להתגלגל מהר מאוד לדיבור (מצד המקשיב), ולמבול של מתן ציונים, עצות, טיפים והמלצות. זה טבעי, אבל לא כל כך עוזר למי שרוצה לפרוק. ולכן חשוב לנסות באמת להקשיב. לשתוק. או כפי שאומרת מישהי שכולנו מכירים: "סתמווו!". ואז תגלו שכאשר מצליחים באמת לשתוק, הצד השני יודע לדבר יפה מאוד, ויש לו הרבה מה להגיד, והוא צובר תנופה וביטחון שלא היו שם לפני כן. ושם מתחיל תהליך הריפוי. בינו לבין עצמו. ואנחנו – רק הענקנו לו מרחב לדבר בו. וזאת מתנה ענקית.

3. לדעת שאפשר להתייעץ. זה לא יקר, ולא מסובך, ולא מסוכן. נתברכנו בדור מרובה מטפלים מקצועיים ומנוסים, שרק יושבים ומחכים לסייע ולעזור. אם אתם ההורים, הצוות החינוכי, בני המשפחה או החברים, מרגישים שמישהו שקרוב אליכם מתקשה באופן מיוחד, נאבק, מתקשה לחזור לשגרת התפקוד הרגילה שלו, מפגין התנהגות חריגה, ובאופן כללי משדר שמשהו עדיין תוסס אצלו בלב – אל תהססו לגשת אליו. להסתכל לו בעיניים, להחליף כמה מילים שגרתיות, להציע כתף תומכת, ובמידת הצורך להתייעץ בעצמכם עם מבוגר אחראי כדי לוודא שיש לאותו מתמודד מענה שעומד לרשותו, ומישהו שדואג לו וערני לתהליך ההתאוששות שלו. אפשר בהחלט להתייעץ עם היועצות החינוכיות בבתי הספר, עם מוקדי קופות החולים (דרכם אפשר גם לתאם פגישה אבחון וטיפול), וגם עם אנשי ונשות המקצוע שלנו במוקד חברים מקשיבים – OU ישראל (כוכבית 8298).

אנחנו כאן בשבילם, ובשבילכם.

לדבר עם ה'בלחית בנשמהאחרונה

ולא רק על זה על כל הדברים שקורים לאחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך