כמה לוקחים על שבת מלצרות?פופניק2
ערב בוקר ומוצש.
צריך להגיע לפני לערוך + למלצר + לפנות
כמה לוקחים?
באמת שאני לא מבינה איך זה מותרחושבת בקופסא

בטח יש איזה פרצה ואפשר לסדר ש"משלמים על הנסיעות\ על הטרחה" או "נותנים מתנה" וכל מיני.

גם אם אפשר לתחמן ככה- איך זה מסתדר מבחינה ערכית?

המחשבה עלתה בדעתי מזמן בשבת אולפנא כשקלטתי שהמורות (שתפסו את הפנימיות השוות עם המשפחות הענפות שלהן) לא נמצאות בשבת הזאת בהתנדבות וכל השבת הן עושות את העבודה שלהן ומעבירות שיעורים, ואולי אפילו מגיע להן שעות נוספות על טישים עד 1 בלילה.

הם עובדים גם בשישי או במוצ"ש ואז משלמים להם על חול ועל הדרךהפילוסופית

גם על השבת... ככה אני למדתי שמותר...

אמרתי שבטח יש פרצות שאפשר לנצל- אבל זה מסתדר מבחינה ערכית?חושבת בקופסא

אולי גם נשפוך רק כמה טיפות של שמנת לסטייק וככה זה הטעם ישתפר אבל זה יהיה בטל בשישים?

אולי נשים שעון שבת לטלוויזיה וככה אפשר לראות טלוויזיה בלי לחלל שבת? 

אולי נלבש חולצת בסיס אטומה לחלוטין אבל בצבע העור כדי שלא נעבור על כללי הצניעות ועדיין נתאים לאופנה?

אין לי שום דבר נגד אנשים שפועלים עם ההיתרים האלו, הם קבלו את האישור ההלכתי ולא עברו על כלום. אני רק שואלת איך היה אפשר לתת את האישור הזה? 

זה מרגיש כשר אבל מסריח.

אולי מוסרית זה לא מסתדר, הלכתית רעיונית- אין בזה בעיהנפש חיה.
כמו שחזן/ קורא בתורה/ דרשנים או הרבנים שמתארחים בשבתות ומעבירים שיעורים וחיזוק לציבור
כן מקבלים כסף - מראש (על עבודתם ביום שישי, או "שכר בטלה" (כלומר- אילו היו עובדים בזמן הזה , היו מקבלים גם תשלום. ולכן משלמים להם על זה שהם "מתבטלים" כי עוסקים בלדבר עם אחרים).
או משלמים להם עבור ההכנה לאירוע.
הכסף של השבת "נבלע" בתוך הסכום ולא ניכר שהם עובדים דווקא בשבת.

לא עושים פה משהו בעייתי
גם מוסרית זה מעולה.הָיוֹ הָיָה

אין לנו תורה אחרת מתורת משה.

תורת משה לא אסרה אלא כשמקבל עבור השבת עצמה. ולא בשום אופן אחר, לא משנה כמה "הערמה" הוא יהיה.

החשש המוסרי בזה הוא בדיוק כמו החשש המוסרי בלטלטל כשיש עירוב (וכשידוע שהוא טוב ומהודר, כמובן).

נכוןנפש חיה.אחרונה
אין בזה שום בעיה ערכית.הָיוֹ הָיָה

יש מושג הלכתי שנקרא "הערמה". הקב"ה בחר לאפשר את הפירצה הזו.

איך נדע מתי אכן זה בגדרי ההיתר הזה ומתי לא? בשביל זה יש חז"ל. הם התירו את המדובר כאן, ולכן זה מותר. 

עריכה: אני רואה שבתגובתך הבאה (אמרתי שבטח יש פרצות שאפשר לנצל- אבל זה מסתדר מבחינה ערכית? - נוער וגיל ההתבגרות9) חזרת ושאלת זאת, ביתר הרחבה, ואף הדגמת מ"ביטול בשישים", ובכן - גם כאן אנו ממשיכים על אותו ציר: חז"ל קבעו איסור של "אין מבטלין איסור לכתחילה". וממילא זה אכן אסור, בשונה משכר שבת - שהם קבעו את ההיתר של ההערמה.

וממילא - זה בשום פנים ואופן לא מסריח. אלו הם גדרי התורה. נקודה.

אני לא מדבר חלילה עלייך ששאלת בכנות, וטוב ששאלת, אבל לידע כללי ולהבין את תוקף ההיתר של חז"ל: מי שלמד ומכיר את דברי חז"ל, ואעפ"כ טוען שיש בזה כשל ערכי - דינו כמי ש"אינו מודה בעירוב" (שלא מקבל את ההיתר של חז"ל לטלטל ע"י עירוב) דינו חמור.

אז התשובה שלך היא "כי ככה אמרו חז"ל"?חושבת בקופסא

חס וחלילה אני לא כופרת בכלום, אבל זה ממש לא מניח את הדעת.

זה לא "כי ככה". יש בזה משמעות.הָיוֹ הָיָה

קצת קשה להסביר הכל על רגל אחת, אבל צריך להבין שני דברים יסודיים:

האחד, שלתורה יש מערכת כללים מוגדרת. היא לא אוסף של חוקים מכל הבא ליד שנועדו כמו "פלסטרים" לפתור נקודות מסויימות, מערכת הכללים הזו נמסרה מסיני, כשם שנמסרו מדור לדור דרכי דרשות הפסוקים, "גזירות-שוות", הלכות-למשה-מסיני, ועוד. וחז"ל קיבלום במסורה מרב לתמיד עד משה רבינו מפי הגבורה.

והשני, שההלכה לא נקבעת לפי הטעם הבסיסי שלה, שבת ניתנה למנוחה, ואף על פי כן "נטל קיסם בחוץ חייב, הוליך והביא ספסלים כל היום בתוך ביתו פטור", וכן עוד אינספור דוגמאות. ישנו טעם בסיסי שהביא למצוה בסיסית בכללותה, כל פרטיה אינם מושפעים מהטעם (בדרך כלל. מורכב אבל לא נאריך) אלא ממערכת הכללים המורכבת על שלל חלקיה ופרטיה. יש הרבה מה להאריך בהבנת הענין, אבל מוסכם שכך הדבר, זו המציאות ואין חולק, כך דרכה של תורתינו.

מעתה, אין בכלל שייכות לטעון "כשר אבל מסריח" וכדו', זה פשוט להמציא תורה חדשה. חז"ל גילו לנו מה הן דרישות התורה במצוה X ומה דרישותיה במצוה Y, מה היא מתירה ומה היא אוסרת, וכו'. מכאן ואילך אין שום ענין "להחמיר" במה שהם גילו שהיא התירה, ואין שום היתר להקל במה שהם גילו שהיא אסרה. (למען האמת, כאמור, גם "להחמיר" זה לא רק ש"אין ענין" אלא ש"אסור", כפי שכתבתי לעיל)

אז אוקיי, לא מניח את דעתך כשאומרים "חז"ל ידעו וגילו לנו שכאן זה X וכאן זה Y" כל עוד שלא אומרים לך למה הם קבעו ככה? אם ככה ב90% מהתורה שאת מקיימת דעתך אמורה להיות לא נוחה, יש אינספור הלכות ופרטי פרטים שכולם נמסרו לנו ע"פ חז"ל ודרכי הבנתם. ואנו מקבלים את זה.

מקווה שכעת מובן.

לא מדוייק על גדרי חזלבן מכיר

הרבה הלכות הם גזרות של חז"ל (כמו בשר וחלב) והם עשו אותם מכוח הסברה ומה שהיה נראה להם נכון. יתכן שחז"ל טעו בצורך על גזרה מסויימת או בטעם וכללי הגזרה.

בדוגמא שהיא הביאה - חז"ל רצו שלא יאכל אדם טעם של בשר וחלב, לכן אסרו ערבוב גם אם לא בושל, ייתכן שלא מרגישים טעם בהרבה פחות משיעור של אחד בשישים בשונה ממה שגזרו חז"ל (בכל אופן ודאי שאין זה מבטל את הגזרה מהכלל ש"בטל הטעם לא בטלה התקנה)

לא נכון לומר "חזל טעו"נפש חיה.
כשמישהו עושה בכביש מעקה/ לוקח טווח מסויים בשביל להימנע מתאונה
גם נגיד שהוא מגזים/טועה?

אנחנו לא תמיד מבינים את גדרי חז"ל
אבל מפה ועד לומר הם טעו?
בפחות משישים אין טעם. ואסרו "לבטל איסור לכתחילה".הָיוֹ הָיָה

ואתה צודק שהייתי צריך לדייק - שזה לא רק "גילוי מה החיוב דאורייתא" אלא יש גם קריטריונים לגזירות דרבנן.

בפחות משישים יכול להיות נותן טעם.מתנחל בראבק

בכל מקרה מדאורייתא אסור בשר וחלב בנותן טעםמתנחל בראבק

וחכמים אמרו שצריך לפחות אחד בשישים בשביל בטל, אבל זה בנוסף. אז בנוסף ל"אין מבטלים איסור לכתחילה" זה אסור מדאורייתא

טוב סיתתם מהנושא לחלוטיןישתבח שמו!!

האיסור מדאורייתא הוא רק כאשר הם מבושלים יחדבן מכיר

אם ערבבו חלב ובשר קרים, אין בעיה (מדאורייתא)

נכון, ובנותן טעם מבושל, זה מדאורייתאמתנחל בראבק

זה הופך לניצלו"שבן מכיר

מגיב בפרטי

טוב נו אז מה התכלס? כמה לוקחים?פופניק2

אנחנו שתי בנות

>>עשב לימון

זה טבלת שכר מינימום.

תעגלו למעלה

ותחשבו כמה שעות תעבדו.

שכר מינימום לשעה

מאי 2021

מגיל 18 ומעלה

28.49

מגיל 17 עד 18

25.43

מגיל 16 עד 17

22.98

עד גיל 16

21.45

בהצלחה!

השכר הוא לכל אחת בנפרד, ולא לשתיכן ביחד. 

אבל צריך לזכור ששבת זה 150%, וגם אפשר לקחת יותר משכר מינימוםמתנחל בראבק

ועל זה יש תוספת 150% לעבודה בשבת.כינוי-לרגע

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך