צורת החיים המערבית, הקדמה, הפמיניזם - לא ממש רואה אותי כאישה. לא רואה או מכירה בצרכים שלי. לא מכילה אותי.
ואסביר:
הפמיניזם וקידום מעמד האישה הוא ברכה ותיקון עצום לכל האנושות ולנו כנשים בפרט. במרחב הציבורי אין באמת ולא צריך להיות הבדל מגדרי. כאדם, כאזרח, כשכיר, כעצמאי - זה ממש לא משנה אם אני גבר או אישה!
במרחב הזוגי, מול בעלי, אני אישה. פה יש למגדר המון המון משמעות. מה זה אומר שאני אישה? זה אומר שהנפש שלי מורכבת, פתלתלה, שהצרכים שלי מגוונים, עמוקים, לא תמיד ברורים. שהמקום הרגשי הבריא שלי כאישה מול בעלי הוא המקום העטוף, הנאהב, הנסמך, הבוטח.
מי יודע הכי טוב איך למלא את הצרכים שלי כאישה? - התורה.
מה כתוב בה? - "בזיעת אפך תאכל לחם". בדור שלנו, משהתהפכו היוצרות, נוספה קללה זו לאשה. הרבה באשמתינו, אנחנו פשוט לוקחות אותה על עצמנו.
יש לנו פה כנשים עבודה גדולה פנימית של שחרור!
את רוצה/צריכה לעבוד? - נפלא! אבל את על תקן עוזרת!
דמייני לעצמך שאת מארחת משפחה גדולה לשבת..הכנות, ארגונים, בישולים, נקיונות....חתיכת ניהול אירוע. בא הילד שלך בן 12 ועוזר לך. הוא מקלף, מוריד את הכביסה שביקשת, מחליף מצעים בממ"ד וכן על זו הדרך...
ניהול האירוע, האחריות, העול, האצלת סמכויות, וידוא ביצוע (מה קורה אם הילד לא יכול כבר לעזור..) - הם אך ורק שלך!!!
הילד עזר?- המון! הציל אותך! ממש לא היית מצליחה להגיע לשבת בלעדיו. אם לא היה עוזר/חלילה חלה או משהו - היית מכניסה שבת עם האורחים? כן. איכשהוא היית חייבת להסתדר. נכון?
אותו דבר כאן. וזה לא משנה אם בעלך עובד/אברך/עצמאי. זה שלו. זו הקללה שלו. זה מה *שהוא* התחייב לך בכתובה.
זה שלו! מליון פעמים - זה שלו!!!
חגה, אין לך מושג איזה שינוי אדיר יכול להתחולל ברגע שאת משחררת *באמת*(!!!!!) מבפנים,עמוק עמוק את האחריות הזו.
מבטיחה לך ששינוי תפיסתי שלך יעזור לך המון ואפילו יקדם אתכם כספית.
איך?
כשאת משחררת אחריות(אבל באמת, מבפנים. זה תהליך...לא קורה ביום אחד בכלל) - בעלך לוקח אותה. ואת תיהיי בהלם איך פתאום הוא מוצא פתרונות להכנסה *בלי לעזוב את הכולל*. וואו, כמה פעמים בחיים שלי ראיתי את זה קורה! ( כולל אצלנו). זה פשוט עובד.
מה עוד את מרוויחה?
את האיזון המיוחל שאנחנו כ"כ מחפשות להשיג. משהו בך נרגע, מתיישב, סמוך ובטוח. הבחירות המעשיות שלך יכולות להשתנות. מה שנראה לך היום בלתי אפשרי - לאחר שינוי תפיסה- פתאום קורה. המקום הרך הזה שלנו, הנפש ההומה הנשית, כמויות הרגש שלנו שצריכות זמן, אהבה והכלה - מקבלות את המקום שלהן. את מגיעה מול בעלך אשה, ולא סיר לחץ של הספקים.
עוד נקודה:
ה' נתן את העונש הזה לגברים, הוא גם נתן להם כלים להתמודד איתו. שימי לב, להם לא לנו.
גבר שעול הפרנסה הוא שלו ורק שלו - חייב לעשות פה עבודה רצינית. זה עבודת ה' שלהם. את יודעת לאיזה קרבת אלוקים, דרגות אמונה ובטחון, תפילות עמוקות - הם מגיעים?? למה? - כי הוא חייב. יש לו אחריות להביא פרנסה הביתה, מה נשאר לו? לצעוק לה'!
זה המסלול שלהם! ממש לא שלנו! לנו זה רק יוצר עומס נפשי מטורף, טשטוש גבולות וחוסר איזון.
תשחררי, תשחררי, תשחררי. תעביר לו את מלוא הניהול, הכובד, האחריות. תחזרי להיות אמא ובעיקר אישה! תלכי לעבודה כמו הבן שלך שבא לעזור לקלף תפו"א(לא בקטע של זלזול. בקטע של חוסר אחריות לביצוע השבת...)
אין לך מושג כמה זה מדייק את המקום שלך כאישה, מדייק את הזוגיות, אפילו בתחום המיני יש השפעה גדולה, אבל זה כבר נושא אחר....
יאלה, עד כאן הגיגיי. בהצלחה🤗