שאלה פילוסופית עם השלכות מעשיות שמעסיקה אותי לא מעט.חגהבגה
עבודה, בית, ילדים, זוגיות. הילכו שניהם יחדיו?
במשך שנים, נשים לא יצאו לעבודה בחוץ- עבדו בבית, במשק, מקסימום בחנות כשבעלן היה החנווני.
במהלך השנים היוצרות התהפכו לרובנו יוצאות לעבוד על מנת לפרנס בעיקר, וגם בשביל משמעות.
אני מוצאת את עצמי נגמרת ברמות הזויות בעבודה ומגיעה חסרת כוחות לחלוטין הביתה.
גם אם הייתי מתתתתההההה על העבודה שלי-זה מעייף. גם עבודה מול מחשב, וגם מורה, וגם כל אלף ואחת האופציות.
איך אפשר לעשות גם וגם וגם?
זה או בעל שעובד בעבודה סופר מכניסה- במקרה שלי בעלי אברך ואני רוצה שימשיך להיות אין פה שאלה בכלל..
או הורים מליינים שמפרנסים...
אני רואה נשים שעובדות במשהו פרטי מהבית (לא שמחזיקות עסק ענק מהבית) , או בכלל מסתכלת על כל מיני יוטיובר יותר מחו"ל וכאילו- מה הולך פה?? הן בבית, מגדלות ילדים, עושות מה שאוהבות- יוטיוב, וסבבה להן...
אני מקווה שהשאלה מובנת...
אני לא מחפשת עצות, כי אין עכשיו מה לעשות- אין לי דרך לחפש עבודה אחרת בלי להתקדם מבחינה מקצועית, בנתיים מתמקדת בלקבל קביעות במשרד החינוך.
לא יכולה להוריד אחוזי משרה כי גם ככה המשכורת נמוכה.
ובעלי חוץ מהיותו אברך טוחן שעות עבודה מהצד..

מחפשת בעיקר תובנות וחיזוקים...
תודה לכם על המקום ❤
וואאאפפפחגהבגה
היי יקרההשלך על ה' יהבך
דבר ראשון את מדהימה שבזכותך בעלך לומד תורה, נכון שפעם נשים לא יצאו לעבוד כמו היום, אבל צריך לזכור שפעם הפרנסה לא הייתה קשה ככה, החיים השתנו והשתכללו ועמם עלה גם היוקר שלהם, כך שקשה מאוד לראות מציאות של אחד שעובד ושזה מספיק לכל מה שרוצים או צריכים, גם אם המשכורת שלו גבוהה. אז כן יותר מאתגר לנו היום כנשים לומדות ועובדות, אבל זו שליחות עצומה להצליח להחזיק בית וזה בכלל לא פשוט.
ועוד הוראה - אני פשוט מצדיעה לך!!!!! מקצוע ככ לא פשוט ומי שנמצא בו בעיניי ממש יוצא מהמעגל האנוכי העצמי והולך למקצוע שוחק באמת מתוך אידאל (לא כולם כמובן לצערנו אבל לדעתי את ממש כזאת לפי הגישה המדהימה שלך והרוגע שראיתי בסרטונים).
וכן החיים לא קלים בכלל, ויש תמיד דאגות על הפרנסה ועל ילדים ומה יהיה, אבל צריך בסופ להנות ולהבין שזה החיים, ימינו כצל עובר, אז אם לא ננסה להנות מהמשמעות שבדרך נפספס הכל, לא באנו לפה כדי לנוח 🙂
וואי צודקת ממש.. לא באנו לנוח!!חגהבגה
(כותבת בתנוחת שריצה על הספה בבית הוריי)
תגידי בדקת מה עובר לי בראש???מצפה לעתיד טוב

כל היום חושבת עלזה

אמא שלי אף פעם לא עבדה

וזה כזה שינוי תפיסה להוציא תינוק כזה פיצי

שאלת השאלות

ןלא אין לי תשובה לצערי

וואי זה עוד משהו נכון!חגהבגה
לא חשבתי בכלל על זה אבל כן, לצאת כש התינוק כזה פיצקלושששש
חגהה התגעגענו❤❤אנונימית(:
רק אגיד שאני מעריכה אותך ממש שאת מאפשרת לבעלך להיות אברך ואת זו שיוצאת לעבוד!!! ואני בטוחה שהקב"ה דואג לכם כל חודש שתסתדרו עם מה שיש ❤
וחיבוק ענק על ההתמודדות הלא פשוטה הזו, את גיבורה ! 💖
תודה אהובה שלי ❤❤חגהבגה
לא כל כך הבנתי עד הסוףמצטרפת למועדון
את מה שכתבת לגבי היוטיוברים מחו"ל. אם את חושבת ששם הטירוף של החיים נמוך יותר ורוצה לוודא או שאת יודעת שזה ככה ורק מביאה את זה בתור נקודת השוואה?
כך או כך זה באמת לא רלונטי כי במציאות החיים שאני ואת שותפות לה זה לא שאלה של אפשר גם וגם? כי ברור שצריך גם וגם.. אין לנו אפשרות של לא לעבוד וכמו שאת אומרת לא שייך לחפש עכשיו עבודה אחרת. וברור גם שמביאים ילדים ומגדלים משפחה. אני מניחה שלא לכולם ברור שהם רוצים משפחה גדולה אבל משפחה זה ברור. ולכן ברור ששתי הדברים צריכים ללכת איכשהו ביחד. וברגע שזה לא שאלה של אפשר אלא נקודת מוצא שברור לי שאני צריכה גם וגם כי זאת המציאות וזה הדור אז ברור לי גם שיש לי את הכוחות לכך מהקבה! לא סותר את זה שזה קשה ומפרך ודורש עבודה עצמית של דיוק ומציאת האיזונים שמופרים כל פעם מחדש אבל אפשרי.
מלא כוחות. יש תקופות שזה ממש מפרך ומרגיש כאילו בשביל מה אני חיה? כל הזמן המרוץ הזה... עוזר לזכור שזה גל והוא ירגע. יבוא אחד אחריו אבל אלו החיים וזה היופי הרגעים הקטנים של הנחת בנשימה של בין ריצה אחת לשניה...
יפה, אהבתי את החידוד הזהחגהבגה
שזה מה שה' מאמין שאנחנו יכולות כרגע.
תודה❤❤
לגבי ח"ול, אני יודעת שזה ככה- לפחות בחלק מהמקרים, רק נק' השוואה..
לא יודעת אם לזה התכוונת.. אבל אני חושבתבתנועה מתמדת
שגם אם היית בבית ולא עובדת, זה אומר שהיית עם הילדים כ-ל היום וזה גם גומר ומתיש ומעיייייף..
אז פעם שנשים לא היו יוצאות לעבוד הן היו בבית במשרה מלאה😅 לא היה בקרים חופשיים לתקתק דברים כשהילדים במעון חח

ויש משהו ביציאה מהבית שגם נותן כוחות לזמן עם הילדים (כשהעבודה משמעותית ונותנת סיפוק)

אבל בהחלט מבינה אותך!! גם אני מרגישה לפעמים שאני טובעת.. ומה שעוזר לי זה לזכור שזה זמני ואלו שנים יפות שאתגעגע אליהם בהמשך- לבית מלא ילדים קטנים וב"ה שהעומס הוא בדברים טובים
צודקת נכון... כנראה שיש לי חלוםחגהבגה
להיות בבית, ו שהבנות בגנים.
אשמח לעוד תגובות ❤חגהבגה
סבתא שלי תמיד היתה אומרת לי: "באנו לעבוד" (והיא לא היתהכל היתר חולף
פולניה❤)

היא גם גידלה 8 ילדים וגם עבדה בחוץ במשרה רצינית++ ולמדה עברית בקורס כדי שלא יתנשאו עליה האשכנזיות מהעבודה (מילים שלה 😏).
בגדול מאמינה שהמטרה היא למצוא נקודות אור קטנות של משפחה, שמחה, ילדים, זוגיות, סיפוק מהעבודה בתוך כל העומס. כי תמיד יהיה. החיים הם תקופה עמוסה 😏

את אלופה על זה שבעלך אברך, זה קשה לי אפילו ברמה המהותית להבין את זה ובטוחה שיש בזה עול שאת נושאת בגבורה!
וכן, את צודקת. זה או הורים מלייאנים או בעל שמפרנס בים של כסף. אז כנראה שפשוט נצטרך להמשיך לעבוד...

לפחות נהנה קצת בדרך😅
אוהבת לקרוא אותך!
לגבי היוטיובריות-כל היתר חולף
אל תשכחי שיש גם עניין של מספר ילדים והכנסה שמאוד מאוד משפיעים.
עניין של סדר עדיפויות לגמרי
נכון מסכימהחגהבגה
ובכל זאת יש שם הרבה יותר חופשיות בעניין, הזה.
זה גם קשור לאורח החיים באופן כללי וליוקר המחיה.
מתחבטת הרבה בשאלה הזומחי
אצלי השאלה היא בעיקר איך מוצאים זמן ופניות נפשית לזוגיות במרוץ הזה. כי מה שיוצא שמוציאים את הנשמה בעבודה, חוזרים הביתה ונותנים את שארית הכוחות לילדים, ואז הבעל...? למי נשאר כח.
התחלנו להקפיד על ערב שבועי וזה נחמד, אבל זו טיפה בים. אז פעם בשבוע אני מדברת עם בעלי.. לא נשמע לי תקין
סליחה על הנצלוש. אלו מחשבותיי (שאלותיי) בנושא
מסכימה איתך אבל אצלנו נגידחגהבגה
כל ערב כשהבנות הולכות לישון זה זמן זוגי שאפשר לדבר ולשתף והכל... גם בלי לצאת מהבית
שואלת בתור מורהמחי
הערבים לא תפוסים אצלך להכנת שיעורים ודברים מהעבודה?
זה מה שתופס לי את כל הערב ולא משאיר לי זמן זוגי
האמת, שאני כמעט ולא מכינה שיעוריםחגהבגה
אני מלמדת חומר בכיתות נמוכות, וזה בעיקר לפי הספר. כמובן שמשלבת פעילויות, משחקים ועבודות, אבל לרוב זה לא תופס לי כל כך הרבה זמן.
שוב- בתור מורה מקצועית.
מחנכת- סיפור אחר לגמרי
כל ערב דייט עם הורי הכיתה
את האמת1234אנונימי
מתלבטת בזה הרבה.
ואין לי תשובה טובה

מרגישה שמצד אחד קידום מעמד הנשים הביא איתו הרבה טוב לנשים, זכות הצבעה, התייחסות יותר מכבדת, פתיחת אפיקים נוספים, אפשרות מימוש עצמי ועוד כל מיני דברים טובים.
מצד שני, מרגישה לפעמים שזה גרם לכך שאנחנו סוחבות על עצמנו את קללתו של אדם בנוסף לקללה של חווה. כי זה לא שברגע שהתחלנן לעבוד הפסקנו ללדת. עכשיו אנחנו עושות גם וגם.
ובאמת, זה נראה לי מציאות לא נורמלית.
וזה נראה לי לא נורמלי ואני עדיין ממשיכה ללמוד הנדסה.
אין לי מה להגיד, זה מן מציאות מטורפת, שאני כל הזמן מתחבטת בשאלה הזו, במציאת האיזונים הנכונים, אבל מתוך הבנה שבאמת, אי אפשר גם וגם וגם וגם.
ולפעמים הציפייה מאישה (במיוחד דתית) היא שהיא תהיה גם וגם. גם מפרנסת וגם מורה מעולה ומשקיענית וגם אמא למופת (ולהרבה ילדים) וגם וגם וגם. ורק מלקרוא את כל הגם וגם הזה נגמר לי האוויר.

אז לא חושבת שיש תשובה טובה לשאלה הטובה הזו

אבל זו באמת שאלה, ובצד הברכה שהביא איתו השינוי במעמד האישה, יש גם הרבה קושי, וכנראה שעכשיו משימת חיינו היא להתמודד איתו.
מסכימה ממשחגהבגה
ממש 'לקחנו את הקללה של אדם בנוסף לשל חווה'מצפה לעתיד טוב

בוכה/צוחק

פעם הרבנית נעמי שפירא אמרה לי משהו ממש דומה.כל היתר חולף
שאנחנו מעמיסות על עצמנו יותר מדי.
גם לומדות, גם עובדות, זוגיות וילדים תודה לקב"ה, להיות יפות ומסודרות, שהבית יהיה מתוקתק ובאמת זה לא אפשרי...
צריך קצת לנשמה.

אז בגדול אני חושבת שהכללללל מתחיל ונגמר בזוגיות טובה ותומכת. הכל.
חוץ מזה שצריך לדעת להיות סלחניות כלפי עצמנו, גם אם הסביבה ממש לא סלחנית כלפינו.
לצורך העניין - כשאני מקבלת מחזור יש לי כאבים נוראיים ופשוט לא יכולה לתפקד.
פעם פעם הייתי נלחמת למרות הכל, הולכת לעבודה וללימודים וסובלת בשקט. אז מה אם אני אישה? אם גבר עושה אז גם אני יכולה.
אחרי השיחה הזו איתה משהו בי נרגע. פשוט הבנתי מהמקום הכי נכון שאנחנו לא שווים ולא רוצה גם להיות גבר. בכלל בכלל 😁

טוב, סטיתי קצת מהנושא 😆😏
זוגיות טובה...😭😭😭😭האור שבלב
בדיוק עכשיו קבלתי ביקורת עצבנית על הזה שאני לא מסדרת לבת שלנו את המצעים..
על המקלחת המסריחה מפיפי...
האמת האיש בתקופה שהוא לאאא מוצא את עצמו, נמאס לו לעבוד, (ועובד למרות זאת כי אני בבית כרגע)

ולפעמים
אין
לי
כח
למצבי
רוח
האלה

ואייי... קשה. חיבוק ❤❤❤קול ברמה
💗 מה שמעצבן-האור שבלב
זה ש,,בנאדם...אני זו שאחרי לידה!!!

ומה עם מילה טובה שהשולחן ערוך לשבת??
שרוב האוכל מבושל??
שהסלון- פינת אוכל- מטבח מסודרים??

אז הוא עוד יותר מתעצבן כי "אי אפשר להעיר שום הערה כי את לוקחת את זה אישי"..

דאאא

ו"אמרתי לך תודה"

ממש ...

🥺

אווצ' חיבוקאורוש3
רררררבת 30
אישה אחרי לידה.
אין, אין, איך להסביר את זה.
אוךךךךךדבורית
זה לא למצבך ...
מקווה שהוצאת מהאוזן השניה
🙄
מנסה...האור שבלב
אני יודעת שהוא לא מוצא את עצמו כרגע..

וזה בעיה רצינית אצל גברים.. בעלי הוא איש של עשיה, ואם הוא לא מוצא את עצמו זה בעיה...

ודווקא אני הייתי במצב רוח טוב!

🤒
חיבוקים💜💜כל היתר חולף
סליחה אם מה שכתבתי בא לך לא בטוב כרגע
הכל טוב.. בזכותך אני פורקת😉האור שבלב
וואי מעניין1234אנונימי
למרות שלפעמים זה מן מעגל קסמים, כי אם אנחנו בריצה כל היום, איך תהיה לנו זוגיות טובה?

וגם, ב"ה טוב לי מאוד עם בעלי, אבל עדיין מרגישה בעומס מטורף מרוב דברים שאני עושה. אבל אולי באמת זה שמצליחים איכשהו לעבור את זה השפיות יחסית, זה אם יש זוגיות טובה.

ולגמרי לגמרי מזדהה עם קצת לשחרר, קצת לצמוח על עצמנו, יותר לסלוח. קצת אהבה גם כלפי עצמנו
שולחת לך שאלה באישי..באר מרים
אני בדיוק בתהליכי חשיבה עם עצמידבורית
ולא בטוחה שאני חוזרת למירוץ הזה
מנסה לחפש פתרונות יצירתיים כרגע
אבל השלב שלכם הוא שלב קשה יותר
את בתחילת הדרך, אין עוד קביעות
את עובדת ממש קשה
ומקבלת שכר פח
זה השנים הכי קשות
עם השנים השכר יעלה
ובינתיים את תלמדי להתייעל ופחות להתייעף
שולחת לך חיבוק
תכף חופש גדול, סוג של
וואי מחכה כבר לשלווה הזאת, היחסיתחגהבגה
וכנראה אעבוד כל יולי, אז חופש ממש לא גדול...
לא ילכו כולם יחד. באמת ג'ינגולאורוש3
מטורלל ברמות. לעיתים נדירות יש תקופות שמרגישה שיש איזון סביר. לרוב מרגישה שאני פשוט לא מצליחה לעשות טוב שום דבר. אין. אישה אחת. בית עבודה ילדים זוגיות. קשוח ביותר. וזה באמת כשהמצב בטוב ב''ה. בבריאות טובה והכל. אלף פעמים רק להודות ולהתפלל שימשיך. לא רוצה לדמיין את הקושי במשפחות עם עוד מורכבויות אובייקטיביות. צריך לדעת לשחרר בחלק מהדברים (בחיי לא אספנו השבוע שום משחק מהרצפה ולא בשלתי כלום. נשארו מלא שאריות מעל האש של ל''ג בעומר וזהו). ולנסות להוציא את המצפון לחופשה ולא לשכוח את עצמך בתוך זה. טיפה. וזוגיות. על זה עומד הבית. אוף. למה תמיד זה נדחק לתחתית.
בדיוק, האיזון הסביר הוא לעתים ממש נדירות!חגהבגה
מרגישה שאם היו לי יומיים חופשיים, הייתי מצליחה להתאזן..
חגוש, אין לי הרבהחלונות
מה לחדד או להוסיף, כי השקפת עולמי רחוקה מאוד מצורת ההתנהלות הזו.

מה כן?
יש לך אידיאל שבעלך ישב וילמד תורה. וכמו כל דבר פה בעולם - יש לזה מחיר. כשאת "משלמת" את המחיר, כשקשה לך - תזכרי טוב טוב עבור מה את עושה את זה. אולי אפילו תציירי לך בראש ותפרטי באופן מוחשי ממש מה את מרוויחה מזה, עבור מה את משקיעה כ"כ...
אם אני למשל חוסכת עכשיו כסף עבור קניית דירה. בשעת מעשה, כשאני צריכה לוותר על קניה של בגד מאוד יפה עבור החסכון, אם אזכור למה אני מוותרת - יהיה לי יותר קל..

ועוד משהו שראיתי מנסיון חיי בינתיים: יש לך אידיאל בחיים? עופי עליו עד הסוף! בכל הכוח! אך פעם לא מפסידים מזה.

בהצלחה אהובה❤️
מרגישה שרוצה להרחיב טיפה:חלונות
צורת החיים המערבית, הקדמה, הפמיניזם - לא ממש רואה אותי כאישה. לא רואה או מכירה בצרכים שלי. לא מכילה אותי.
ואסביר:
הפמיניזם וקידום מעמד האישה הוא ברכה ותיקון עצום לכל האנושות ולנו כנשים בפרט. במרחב הציבורי אין באמת ולא צריך להיות הבדל מגדרי. כאדם, כאזרח, כשכיר, כעצמאי - זה ממש לא משנה אם אני גבר או אישה!
במרחב הזוגי, מול בעלי, אני אישה. פה יש למגדר המון המון משמעות. מה זה אומר שאני אישה? זה אומר שהנפש שלי מורכבת, פתלתלה, שהצרכים שלי מגוונים, עמוקים, לא תמיד ברורים. שהמקום הרגשי הבריא שלי כאישה מול בעלי הוא המקום העטוף, הנאהב, הנסמך, הבוטח.
מי יודע הכי טוב איך למלא את הצרכים שלי כאישה? - התורה.
מה כתוב בה? - "בזיעת אפך תאכל לחם". בדור שלנו, משהתהפכו היוצרות, נוספה קללה זו לאשה. הרבה באשמתינו, אנחנו פשוט לוקחות אותה על עצמנו.
יש לנו פה כנשים עבודה גדולה פנימית של שחרור!

את רוצה/צריכה לעבוד? - נפלא! אבל את על תקן עוזרת!
דמייני לעצמך שאת מארחת משפחה גדולה לשבת..הכנות, ארגונים, בישולים, נקיונות....חתיכת ניהול אירוע. בא הילד שלך בן 12 ועוזר לך. הוא מקלף, מוריד את הכביסה שביקשת, מחליף מצעים בממ"ד וכן על זו הדרך...
ניהול האירוע, האחריות, העול, האצלת סמכויות, וידוא ביצוע (מה קורה אם הילד לא יכול כבר לעזור..) - הם אך ורק שלך!!!
הילד עזר?- המון! הציל אותך! ממש לא היית מצליחה להגיע לשבת בלעדיו. אם לא היה עוזר/חלילה חלה או משהו - היית מכניסה שבת עם האורחים? כן. איכשהוא היית חייבת להסתדר. נכון?
אותו דבר כאן. וזה לא משנה אם בעלך עובד/אברך/עצמאי. זה שלו. זו הקללה שלו. זה מה *שהוא* התחייב לך בכתובה.
זה שלו! מליון פעמים - זה שלו!!!

חגה, אין לך מושג איזה שינוי אדיר יכול להתחולל ברגע שאת משחררת *באמת*(!!!!!) מבפנים,עמוק עמוק את האחריות הזו.
מבטיחה לך ששינוי תפיסתי שלך יעזור לך המון ואפילו יקדם אתכם כספית.
איך?
כשאת משחררת אחריות(אבל באמת, מבפנים. זה תהליך...לא קורה ביום אחד בכלל) - בעלך לוקח אותה. ואת תיהיי בהלם איך פתאום הוא מוצא פתרונות להכנסה *בלי לעזוב את הכולל*. וואו, כמה פעמים בחיים שלי ראיתי את זה קורה! ( כולל אצלנו). זה פשוט עובד.

מה עוד את מרוויחה?
את האיזון המיוחל שאנחנו כ"כ מחפשות להשיג. משהו בך נרגע, מתיישב, סמוך ובטוח. הבחירות המעשיות שלך יכולות להשתנות. מה שנראה לך היום בלתי אפשרי - לאחר שינוי תפיסה- פתאום קורה. המקום הרך הזה שלנו, הנפש ההומה הנשית, כמויות הרגש שלנו שצריכות זמן, אהבה והכלה - מקבלות את המקום שלהן. את מגיעה מול בעלך אשה, ולא סיר לחץ של הספקים.

עוד נקודה:
ה' נתן את העונש הזה לגברים, הוא גם נתן להם כלים להתמודד איתו. שימי לב, להם לא לנו.
גבר שעול הפרנסה הוא שלו ורק שלו - חייב לעשות פה עבודה רצינית. זה עבודת ה' שלהם. את יודעת לאיזה קרבת אלוקים, דרגות אמונה ובטחון, תפילות עמוקות - הם מגיעים?? למה? - כי הוא חייב. יש לו אחריות להביא פרנסה הביתה, מה נשאר לו? לצעוק לה'!
זה המסלול שלהם! ממש לא שלנו! לנו זה רק יוצר עומס נפשי מטורף, טשטוש גבולות וחוסר איזון.
תשחררי, תשחררי, תשחררי. תעביר לו את מלוא הניהול, הכובד, האחריות. תחזרי להיות אמא ובעיקר אישה! תלכי לעבודה כמו הבן שלך שבא לעזור לקלף תפו"א(לא בקטע של זלזול. בקטע של חוסר אחריות לביצוע השבת...)
אין לך מושג כמה זה מדייק את המקום שלך כאישה, מדייק את הזוגיות, אפילו בתחום המיני יש השפעה גדולה, אבל זה כבר נושא אחר....

יאלה, עד כאן הגיגיי. בהצלחה🤗
מדהימה.. תודה ממש!!חגהבגה
בדיוק.. ממש מסכימהדפני11
מדהים. ושאלה בפנים-האור שבלב
היום יש הרבה מתגרשים..

אם אישה סומכת על בעלה ב100% כמכניס בפועל,
בסוף היא יוצאת ללא כלום.
ואיך היא תסתדר.

אני יודעת שזו מחשבה לא חיובית- אך תראי את אחוזי המתגרשים..
והאמת זה לפעמים מבהיל אותי(בייחוד במצבים קשים- חלמתי חלום כזה, וקמתי עצובה עצובה)

תודה.חלונות
לא כ"כ הבנתי את השאלה.
למה שהאשה תשאר בלי כלום?
ההיפך, היא פנויה לכאורה ללמוד, לעבוד ולהתפתח בכל תחום שהיא רוצה. כשהעול והאחריות לא עליך - השמיים הם הגבול.
את יכולה לבחור במקצוע למשל לא הכי מכניס אבל שאת אוהבת מאוד. את יכולה תיאורטית להוריד שעות מהעבודה ולהמשיך ללמוד תואר שני, את יכולה לנסות להפוך תחביב שלך לעסק קטן ועצמאי לאט לאט בלי לחץ של להכניס כבר פרנסה הביתה...

אולי לא הבנתי אותך עד הסוף?
היא התכוונה שאחרי גירושים תישאר בלי כלוםמיואשת******

וזה באתמ בעיה. מי שהמקצוע שלה ממש לא מסוגל לפרנס, נגיד עובדת כמה שעות בסוג של תחביב, ואין לה תעודה למקצוע "רציני" בצד, עלולה להיות בקשיי פרנסה רציניים לשעת גירושין

לטעמי הפתרון לזה שלכל אחת תהיה תעודה במקצוע טוב ומכניס. לא חייבים לעבוד בו, אבל אם יש תעודה\תואר כלשהו אז גם אם לא עבדת בזה את יכולה ללכת לחפש עבודה בזה אם חס ושלום יש צורך.

אהה הבנתי.חלונות
אבל אין לזה קשר לתפיסת העולם הכספית מול גבר ואישה.
מה שכתבת לדעתי נכון מאוד. ותקף לכל אחת ולכל מצב.
לא התכוונתי בשום מקום לעודד חוסר עשייה, אי יציאה לעבודה, אי מימוש עצמי ורכישת מקצוע.
כתבת יפהכל היתר חולף
תודה⁦חלונות
רוצה להגיד לךבת 30
שאני הייתי לגמרי בתפיסה הזאת, ובאמת לא חשבתי או הרגשתי שעול הפרנסה מוטל עלי, גם אם אני עוזרת.
וזה לא עשה טוב. בכלל.
לקח לי הרבה זמן להבין, שבנתוני החיים המסוימים שלנו, אני צריכה לקחת אחריות מסוימת גם על הפרנסה.
לא שזה קל. אבל אלו החיים.
באמת?חלונות
ממש ממש מענין אותי.
אני מאוד מאמינה בדרך הזו, אבל גם מאמינה שלכל דבר יש יוצא מן הכלל.
כל הכבוד לך על הגמישות המחשבתית!
כן...בת 30
את צודקת, לפעמים טכנית זה פשוט לא מתאפשר.כל היתר חולף
ארחיב אם כבר ציינתן את זהחגהבגה
העולם שלנו לא באמת מאפשר את זה.
אלא אם כן מסכימים שחיים ברמת חיים מוגבלת מאוד, שוב אל אם כן ההכנסה גבוהה מ20,000, בהנחה שיש ילדים.
לא חושבת שמישהי תהיה מסוגלת ללכת ללמוד תפירה/סריגה, הדרכת טיולים, או אפילו לקום ב10 בבוקר ולראות את בעלה כורע תחת הנטל- למרות שהוא מתחייב בעול הפרנסה.
כמו שעל אחת מאיתנו מצפה מהבעל שיעזור בגידול ילדים, כביסה, כלים בישולים.
הרי אף אחת מאיתנו לא תהיה שלמה עם זה שהבעל יגיד- סליחה, אני מחוייב בעול הפרנסה, חוץ מזה לא נוקף אצבע והכל יסתדר...
אבל חגה! ממש לא זו הכוונה!חלונות
אם את רוצה/*צריכה* לצאת לעבוד - תעשי את זה! ברור!
השאלה מאיפה זה מגיע, על מה זה יושב...
תתפלאי, אבל לתפיסה בראש. למקום ממנו אנחנו פועלים - יש השפעה אדירה על המעשה, על ההרגשות ועל התוצאות.
קודם כל חגוש איזה דיון מעניין פתחת🙂אם_שמחה_הללויה
בינתיים קוראת וצופה מהצד
ממש מעניין איזה מגוון דעות!

וחלונות מסכימה ממש!אם_שמחה_הללויהאחרונה
התפיסה היא בראש. השפע הוא בראש.
לפעמים כשמשנים כיוון מחשבתי/אמוני מה שלא נראה היום אפשרי הופך להיות אפשרי.
רוצה לענות על זה. אולי במוצאשחלונות
לא רק טכניתבת 30
נפשית
האמת אין לי כל כך תשובות אבל מזדהה מאוד עם השאלותאני זה א
שהעלת..
אני אישית מבחירה בבית ויכולה רק להגיד שלא תמיד,זה כל כך פשוט
יש ימים מאתגרים מאוד והיו לי תקופות שהייתי עם 2 קטנים בבי לרוב אחד..
וברור לי שעם הייתי צריכה עוד לצאת לעבוד ולהוסיף גם את זה לג'ינגול היומיומי הייתי קורסת לחלוטין.
מה מחזק אותי?
לזכור שזה זמני שתיכף כולם יגדלו ויהיה יותר קל קצת.
שלאט לאט לומדים להוריד סטנדרטים במה שאפשר.
שלאט לאט לומדים גם איך לשמור על הזוגיות גם אם לפעמים נופלים..
ובעיקר מתפללים שיהיו תמיד כוחות להכל.
הבית שלי רחוק מלהיות מושלם ומתוקתק אבל משתדלת שיהיה שמח בו..
אני באמת חושבת שזה לא ככ אפשרי...דפני11
תראי יש כאלה סופרוומניות שיכולות הכל.
אני כבר מזמן הבנתי שאני לא כזאת.
מה כן הבנתי?
קודם כל באמת שאני מאמינה שיותר חשוב עבורי להיות אישה אמא ורעיה נושמת וחיה. ולכן עול הפרנסה הוא באמת לא עלי.
אני עובדת. בעלי סטודנט כרגע בלי יכולת טכנית לפרנס... אבל העול הזה. הלחץ הזה (אגב לא תיארת אותו וזה ממש טוב, אבל בשבילי הלחץ הוא גורם מספר אחת לשחיקה והיגמרות שלי בשאר הנושאים) הוא לא עלי. אני אפרנס כמה שיכולה. כמה שסביר בעיני. כי זה לא שווה לי .. לא הלחץ ולא חוסר הפניות שבא עם משרה מלאה.....
ואם יום אחד ארגיש שגם זה גדול עלי- אז האחריות היא שלו.... הוא התחייב לזה בכתובה. אני התחייבתי לדברים אחרים... ולכן בעיני שנינו עדיף שהוא יצא לעבוד ואני אם לא יכולה לעבוד גם, אתעסק בדברים אחרים...

בנוסף. אני ממש הורדתי רף בכל מה שקשור לנקיון הבית והסדר.... אבל ממש.
מבחינתי.
סדרי העדיפויות שלי הם כאלה:
1. אני רגועה, שבעה ולא עייפה.
2. טיפול בילדים+זוגיות
3. כביסות
4. בישול
5. נקיון שירותים
6. סדר
7. כלים ושאר נקיון.

וההגיון הוא שאם אני לא אהיה רגועה שבעה וערנית- אני אהיה איטית משמעותית, עצבנית, אוירה נאחסית על כולם.
ילדים - אני אחראית עליהם. אם אני לא אדאג להם בגוף ןבנםש אף אחד לא ידאג להם. אין מישהו אחר. זוגיות- אם הזוגיות שלי תהיה רגועה שמחה וחזקה- אתמלא בכוחות להכל. כנל הפוך. לכן זה יותר קריטי לי מהשאר.
כביסות- חשוב כדי שיהיה מה ללבוש (למה זה לא לפני כן? כי מקסימום אפשר לקנות). אגב זה לא כולל קיפול וגיהוץ... העיקר שתהיה כביסה נקיה.
בישול,- חשוב אבל בשעת הצורך אפשר לקנות אוכל מוכן או לאכול דברים פשוטים- לחם עם פסטרמה.
נקיון שירותים- אפשר להזמין מנקה
וכן על זה הדרך...

הפרקטיקה של זה זה שיש ימים שאחרי פיזור הילדים אני הולכת לישון והבית יכול להגיע למצבי בלאגן ולכלוך קיצוניים...
בהצלחה נשמה!!
תודה על זה, ממש עשה לי סדר!חגהבגה
בשמחה! כיף לשמוע שהועיל לך קצת...דפני11
אהבתי את ההגיון הבריא שלך. יפה!!!מיואשת******
אבל מי אמר שבאמת יש סופר וומניות???? אף אחת לא מושלמתהאור שבלב
בטוח משהו מתפקשקש
זה נכון... יש מחיריםדפני11
אבל יש כאלו שהן באמת סופר וומניות.
סבתא שלי היתה כזאת....
חרוצה זריזה מאודדדד ועם כוחות בלתי נגמרים...

הלוואי עלי כמו שאומרים... אבל אני יודעת שאין לי שום סיכוי שבעולם חחח.. אם אגיע לחצי מההספקים שלה אהיה מבסוטה עד הגג חח
וואי. אני כל הזמן חושבת על זה!!עמוקה במצולות

פתחתי משתמש חדש פשוט כי מפחדת שיזהו אותי מסמיק-מוציא-לשון גדלתי כמו בקיבוץ וההורים שלי עם מוסר עבודה ממש גבוה! ואמא שלי.. בכלל, סופוומן, וגם סבתא שלי, ככה היא גדלה גם.. היא עובדת, אבל לא משרה מלאה וגמישה בשעות אז תמיד הייתי בטוחה שכולם ככה. ארוחת צהריים חמה כל יום (ואוכלים כולם ביחד, קצת כמו הוואי משפחתי) אין כמעט הררי כביסה ומקופלת ובמקום, עוזרת בש.ב. יכולה להשאר בבית אם חולים תמיד יש ארוחת ערב מגוונת שדם אותה אוכלים כולם ביחד.. תמיד להורים שלי יש יותר ימי חופשה ממה שאפשר לצבור, אם יש משהו שצריך לעשות בבוקר (למשל ללוות את סבתא לבדיקות) הם פשוט יוצאים מהעבודה וחוזרים לעבודה.. אמל'ה! איך עושים את זה?!? איפה היום מוצאים עבודות כאלה גמישות לא בקיבוץ?!? איך אפשר לעבוד ולנהל בית ומשפחה וזוגיות?? כל הזמן אני חושבת על זה.. ב"ה לבעלי ולי אין סטנדרטים גבוהים בחיים, וב"ה אלף פעם הוא עובד בעבודה שמאפשרת לנו לחסוך יפה מאד. אז אני יכולה להרשות לעצמי לא לעבוד (אין לנו עוד ילדים, אבל לחשוב על להכניס לכל העיניין של עבודה בית וזה גם טיפולי פוריות?!? איך אפשר להכניס את זה?) אני כ"כ לא כמו אמא שלי.. שזה לפעמים ממש ממש מחליש אותי.. אני לא מסוגלת.. בשביל שאוכל שיהיה בית מתפקד ויהיה לי כוח, אני לא מסוגלת לעבוד.. וקשה לי עם זה מאד.. אז ב"ה שבנתיים זה בסדר לנו, בעז"ה שהמשכורת של בעלי תמשיך ככה עד 120 ואז נוכל גם להמשיך בסידור הזה..

בקיצור- קצת פרקתי כי אני שיא ה-מזדהה!

טוב אני מניחה שבקיבוץחגהבגה
גם ילדים פחות ילדים...
באיזה מובן את מתכוונת?עמוקה במצולות

ציינתי את זה פשוט כדי להגיד שאמא שלי לא הייתה חייבת לעבוד, ועדיין עבדה ותפקדה מלא בבית. וגם אבא שלי, זה לא שהוא עובד כל היום כי צריך את הכסף הזה, אלא ממוסר עבודה גבוהה, הוא לא מקבל משכורת לפי שעות או משהו.. חוץ מהענינן הכלכלי הזה (שלא מקבלים משכורת אלא תקציב כמו בקיבוץ) היינו כמו כל משפחה ביישוב\עיר.. ואני לא רואה אותנו גרים במקום כזה, וברור לי שרוב האנשים לא חיים במציאות כזאת וכל הזמן תוהה לעצמי באמת, איך מתפקדים ככה? איך יש כוח להכל? לא יודעת איך אעשה את זה ועוד כשיהיו בעז"ה ילדים.. בנתיים מודה שב"ה אנחנו מסתדרים רק עם המשכורת של בעלי (שב"ה היא יפה ממש) ובעז"ה זה מה שנעה גם בהמשך, לפחות בשנים הקרובות. ככה אני מצליחה להחזיק את עצמי בטיפולי פוריות ובתיפקוד בבית.

את מסכימה שאן הייתם 7-10 אחיםחגהבגה
אמא שלך ואבא שלך היו עובדים פחות כדי להיות יותר בבית עם הילדים?
ועייפים יותר?
אבל זה בכל המשפחות, ברור שכשיש יותר ילדים יש יותר עבודה..עמוקה במצולות

ואנחנו 5 אחים ב10 וחצי שנים. אבל אולי זה קשור בכלל לזה שההורים שלי התחתנו יחסית מאוחר? כבר לא יודעת.. אפאטי

מעניין מה שאת אומרתחגהבגה
על פניו נשמע לא הגיוני- מצד אחד לעבוד בלי קשר למשכורת, עם מוסר עבודה מאוד גבוה, מצד שני לגדל בית עם לא מעט ילדים בל"ע במרווחים קטנים....
אז אולי התשובה היא שאני לא זוכרת איך היה כשהיינו קטניםעמוקה במצולות

צוחק אולי בכלל עדיין זה לא כ"כ אפשרי ופשוט אני זוכרת רק את ההצלחות של ההורים, אולי זה לא באמת היה ככה? זה אני באמת לא מבינה איך הם עשו אתזה..

לדעתי אפשריאמאשוני
עבודה, בית, ילדים, זוגיות.
אמנם בלי אברכות אבל חושבת שיכולנו להסתדר גם עם משכורת אחת עקרונית.
אחרי המון שנים של קריעה והעמסה הכי אפשרית- בסוף זה מגיע.
בית- בסוף מגיעים לזה איכשהו.
עבודה- ב"ה אחרי רזומה מסוים כבר אפשר להרשות לחפש עבודה שתהיה טובה ולא צריך למתוח את החבל יותר מדי כדי "שחהיה משהו ביד".
משפחה- טפו טפו טפו. הילדים גדלים, ההורות גדלה.
זוגיות- כשהעולם מתחיל להתייצב, גם הזוגיות מתייצבת ולא כל משב מנענע אותה כמו בהתחלה.

אני חושבת שבבסיס לכל הדברים החשובים שכתבת- זה קודם כל האני העצמי.
מי אני? מה אני? למה אני? איפה אני? מתי אני?

מיד עם היציאה לבגרות מתחיל הסרט הנע של לימודים-חתונה-ילדים-עבודה
ויש לזה צד חיובי של תמימות, התלהבות, כוחות נעורים.
אבל יש בזה גם צד בוסרי. צד שלא מספיק יציב. זה שלב בחיים שלפעמים משנים דעות, אורח חיים, שינוי תעסוקתי, מעברי דירה...
זה עדיין שלב של חיפוש האני העצמי.

באיזשהו שלב דברים מתחילים לאט לאט להתאזן.
דברים שהטרידו אותנו בילד ראשון עוברים לידינו בילד השלישי,
סיטואציות שבמקום העבודה הראשון לקח לנו תקופה ארוכה להשתקם ממנה, בעבודה השלישית כבר פחות לוקחים ללב.
בזוגיות מריבות שבהתחלה היו גורמות לרעידת אדמה היום אנו יודעים שגם אותם נעבור.

מכל בשלות כזאת מבשיל האני העצמי. וכשהאני העצמי בשל ויציב אז דברים מסתדרים ויש יותר הרמוניה ושילוב בין התחומים השונים.

לדוגמה, אם פעם באמצע שיחה עמוקה עם בעלי ילד היה מתעורר ומפסיק אותה, היה קשה לחזור אח"כ לאותה נקודה כי משהו בנפש היה לא מאוזן ביחס זוגיות- הורות.
או שנכנס מייל דחוף מהעבודה כשנמצאים עם הילדים
או שיש טלפון מהבית בזמן העבודה.
פעם כל מעבר כזה היה גובה התמודדות נפשית:
איך אצא באמצע פגישה לענות לילד, מה יחשבו עלי??
איך אענה למייל של העבודה אני אמורה להיות עם הילדים עכשיו..

עם הזמן לומדים לשלב ופחות להתרגש מזה ומכאן ההצלחה לגם וגם וגם.
כמו שאת מצליחה לשלב בין הסרטונים לילדות שלך.
יש בך נינוחות מול המצלמה גם כשאין במאי שאומר להן מה להגיד את זורמת עם התשובות.
תראי כתבות עם אנשי תקשורת ששידרו מביתם. איזה מבוכה וחוסר אונים כשהם מצטלמים עם הילדים ברקע...
אז ברור שהם ירגישו ששידור מהבית וילדים לא הולך יחד ואת תרגישי שכן אפשר כי את מנהלת את זה סימולטנית.
בנחת.

לא יודעת איך זה בהוראה אבל מן הסתם שבשנים הראשונות יותר קשות גם מבחינת להכין חומר, גם להוכיח את עצמך, גם לקנות כלים לניהול כיתה וניהול שיעור, גם לקנות הרגלים לעבודה מול מנהל וגורמים נוספים...
אז בהחלט יכול להיות שאחרי שתקבלי קביעות ועם צבירת השנים, הנפח שהעבודה תופסת מבחינה נפשית יקטן (גם אם היקף השעות ישאר זהה)
ולכן כשתאספי את הילדים (ויבוא יום והם יביאו אחד שאת השני ופשוט תיפגשו בבית) את תהיי פחות עייפה נפשית ופיזית. וסדר היום בבית יהיה מתורגל יותר, אז יהיה יותר קל עם הילדים, ואז בערב יהיה לך כח פנאי וחשק גם לתחזק זוגיות...

עכשיו ברור שזה תהליך שלא הכל בו בקו ישר כל הזמן, יש לפעמים נסיגות זמניות מדי פעם באחד התחומים, אבל בראייה של כמה שנים יחד, זה המסלול בגדול,
את לא חושבת?
מסכימה מאוד מאודחגהבגה
ופשוט כנראה עדיין לא רואה את זה באופן מוח'י כי לא שם.. תודה אהובה ❤
מסכימה ממשדבורית
מסדר את הראש מה שכתבת
חוץ ממעט זמן עם הילדים כל יוםים...
שזה לבוא הביתה ולארגן ארוחת ערב, לשטוף את הילדים ואזור האוכל וללכת לישון. באמת חסר לי זמן איכות עם הילדים.
ונסיעות ארוכות שצריך לעשות משהו בקשר לזה- כזה ביזבוז זמן וכשאצטרך להיות זו שמוציאה את הילדים מהמעון כל יום זה גם יבוא על חשבון זמן העבודה כל יום.
מעבר לזה אני לא רואה בעיה מיוחדת בלעשות גם וגם וגם

פעם כביסה היה יום כביסה בשבוע שמוציאים הכל ומכבסים ביד. היום זה אפילו לא 5 דקות שדוחפים דברים למכונה ומפעילים. חמותי קנתה לנו מייבש ומדהים כמה עבודה זה חוסך.
אני לא מנקה כל כך את הבית ביום יום, ולא מספיקה לבשל כל יום.
גם לא שוטפת כלים כל יום
אז כנראה שגם תלוי בסטנדרטים של אחזקת הבית ובעליכמובן משתתף בזה
עוקבת...שמעונה
בלת"ק. רק מזדהה עמוקות ושולחת חיבוקמטילדה

האמת לא לגמרי הבנתימיואשת******
נשים בחול וגם בארץ עובדות במה שהן אוהבות וכיף להן, כי רובן הן לא מפרנסות עיקריות. ואז יש מרווח בחירה וגמישות.
מי שבוחרת בעל אברך זו בחירה מדהימה ומחירה בצידה. מחיר אישי ומשפחתי עבור ערך של לימוד תורה. לכל דבר גדול יש מחיר גדול בדכ, דרך העולם 🤷🏼‍♀️
אם את שואלת אם יש דרך להיות גם מפרנסת עיקרית או יחידה, וגם ללדת ילדים צפופים/רבים, וגם לתקתק את כל ענייני בית וגם להיות רגועה שמחה רזה ו- תוסיפי כיד הדמיון הטובה- אז לא. אנחנו בני אנוש ולא מלאכים עם כמות מוגבלת של משאבים- כוחות וזמן- ולכן זה לא אםשרי.
משם כל אחת מחליטה מה חשוב, מה המחיר, על מה מוותרים.

כמו שלא תמצאי שום גבר שמנהל קריירה מפרנס עיקרי מגדל ילדים עיקרי ומנקה בית עיקרי. לא קיים, אפילו מצחיק לנסות לחפש כזה, נכון? (וזה עוד בלי הריונות ולידות) אז גם אשה לא. לשניהם יש אוצו מספר ידיים רגליים ושעות ביממה.
תסלחי לי אך אני חולקת על דעתךחגהבגה
הלוואי שהיה כך, שנשים שעובדות שמפרנסים נוספות ולא עיקריות אוהבות מה שהן עושות.
הרבה גברים ונשים לא אוהבים את העבודה שלהם..
בעלי מכניס, ולא מעט, כמעט כמוני, למרות שהוא אברך.
לא מבקשת טיפים להיות מושלמת.
אבל לפחות קצת- איך עושים את זה?
מה, נשים שעובדות משרה המלאה למרות שהן לא יחידות- , לא מתעייפות?

פשוט משימה שצריך כנראה בלי סוף לוותר על משהו..
תראי.חלונות
לדעתי - כן. אשה אמורה לעבוד במה שהיא אוהבת, כמה שהיא רוצה ונכון לה ולבית. העבודה בשבילנו היא למילוי רגשי. לסיפוק. להנאה.
זו דרך החיים שלי.
וזה לא נכון להגיד שזה לא קשור לאברכות.כתבת שבעלך מכניס הרבה כמעט כמוך. זה נחמד. כמה הוא היה מכניס לו היה רק עובד? - השכר הממוצע במשק הוא סביב10000. מניחה שאם בעלך הוא בעלך, אז ודאי הוא מוכשר ומוצלח מאוד. וקרוב להניח שהיה מכניס לפחות את הסכום הזה.
מסכימה איתי שעם הכנסה כזו - תנאי העבודה שלך, כמות העומס שתקחי על הכתפיים שלך, מידת הדוחק שתדחקי את עצמך לצאת לעבוד - כל זה היה נראה אחרת. נכון?

אני לא כותבת כדי להרפות את ידיך. ממש לא! אני פשוט מנסה למקד אותך בסיבה לכל זה. וב"ה זו סיבה משמחת ומשמעותית מאוד. ושוב. כשיודעים וזוכרים עבור מה "משלמים" - זה נראה אחרת⁦⁩⁦
הלוואי שכולן היו חיות ככה...חגהבגה
הלואי ממש!חלונות
זה בידיים שלנו!
אנחנו יכולות לבחור כל רגע מחדש❤️
לא הבנת אותימיואשת******
את כתבת שאת רואה נשים בחול וכו, כתבתי שאלו שעובדות במה שהן אוהבות- רובן לא מפרנסות יחידות.
לא כתבתי שכולן אוהבות מה שהן עושות.
כל מי שעובדת משרה מלאה מתעייפת, ברור.
אבל עדיין יש הבדל גדול בין משרה מלאה בהוראה למשרה מלאה במשהו אחר (יש מצב שלא תסכימי איתי) אחרת לא היו הולכות כל כך הרבה נשים להוראה. זה יחסית מקצוע נוח לאימהות. וכן, זה גם מעייף מאד. לא חולקת.
אבל תביני שיש הבדל בין מי שעובדת משרה מלאה המפרנסת עיקרית או לא, כי אם את לא מפרנסת עיקרית אז יש לך מספיק כסף להוציא על עוזרת, על אוכל קנוי, ועוד דברים שמאד עוזרים. ואם מישהי מפרנסת עיקרית אז אין כסף למותרות.

בסופו של דבר ברור שכולנו עייפות ולעבודה יש מחיר. מושלמת? מה הקשר, אף אחת לא מושלמת. אם את מחפשת פתרונות קסם, אין.

אני חושבת שההבדל בין מי שעובדת משרה מלאה ובעלה לא אברך זה שהיא מרגישה יותר בחירה ופחות עול. מתי שבא לה היא יכולה להפסיק וללכת למשהו אחר. יחסית כן? הכל יחסי בחיים. אבל אם אין משכורת נוספת ליפול עליה לכמה חודשים אז אין כל כך בחירה.
וכמו שאמרתי הבחירה בחיים של תורה היא בחירה מיוחדת ומוערכת, רק צריך לבחור בזה כל פעם מחדש מתי שקשה, ולזכור למה בוחרים בזה. וזה מקל את
התחושות. כי בסופו של דבר יש משמעות מאד גדולה לעבודה של אשה שעובדת בשביל שבעלה יהיה אברך לעומת אשה שעובדת ברגיל.

וברור שצריך לוותר על משהו. ברור! אני עובדת משרה מלאה מבחירה ולא מצורך, ומוותרת הרבה על סדר ונקיון. בהחלט. רק אני לא רואה בזה ויתור עצום, כי אם האופציות שלי זה לעבוד במשהו שלא בא לי ואני לא אוהבת לעומת לסדר ולנקות כל היום את הבית שאני שונאת, אז בכלל לא שאלה.
אם הייתי מאד אוהבת לנקות ולסדר ולא אוהבת את העבודה שלי וואי, זו היתה בעיה רצינית. כנראה לא הייתי עובדת
עכשיו הבנתי אותך, מסכימהחגהבגה
חות מזה שאם לא הייתי מפרנסת יחידה הייתי יכולה בכיף להחליף. רוב הזוגות שניהם עובדים ולא רואה נזילות בלתי נגמרת בהחלפת עבודות.
לא יודעת אולי גדלתי ככה- עבודה זה עבודה, אין דבר כזה להחליף..
ושוב, עדיין חושבת שלרוב נץ האנשים עבודה זה עולה. חלק יותר מתחברים חלק פחות, דורה תחתונה מעדיפים לא לעבוד...
איזה כיף. אז מה ששכחתי לומר לךמיואשת******

זה שאני חושבת שאת אשה מדהימה! ממה שצפיתי בך. את אמא מהממת, ויש לך המון המון עושר פנימי, ואת בתקופה של צפופים קטנים, תחילת החיים, מאבק פרנסה מצד אחד ומצד שני תחושה ורצון להגיע למימוש עצמי , זה תקופה עמוסה רגשית ופיזית. וזה בסדר להרגיש מוצפת.  וזה בסדר לנשום עמוק ולחכות שהגל יעבור, ולשרוד קצת.

ואת יכולה לחשוב איפה היית רוצה להיות בעוד חמש שנים, ולתכנן לעצמך רשימה של דברים קטנים וריאליים למימוש שצריכים להקרות כדי שתגיעי לשם.

למשל, סתם זורקת, היית רוצה ציוד יותר טוב להקלטה\צילום? אז לשים כל חודש בצד חמישים שח לזה, אפשרי? עוד כמה שנים יש סכום משמעותי.

את רוצה ללמוד תחום מסוים ? להחליט שפעם בחודש את מקדישה שעתיים ללימוד הזה. 

דברים קטנים שיתנו לך הרגשה של התקדמות למה שאת אוהבת, ברזולוציה של זמן ממושך.

חיבוק

❤❤❤חגהבגה
נכוןבת 30
תמיד צריך לוותר על משהו.
הבעיה היא שלרוב נוותר על משהו שקשור אל עצמינו.
על השינה שלנו, על זמן השקט שלנו, על יישוב הדעת שלנו.

אני רק חושבת שאם כבר זה העולם המודרני שאנחנו חיות בו, אז לפחות לנצל את יתרונותיו- מכונת כביסה, מייבש, מדיח כלים, איי רובוט...
לא בטוחה שזה מה שיהפוך אותנו למאושרות, אבל אולי יעזור...

וחוצמזה, שמעבר לסוגיה הספציפית שאת מעלה כאן, אני חושבת שיש עוד נתון שמקשה עלייך- וזה השלב המשפחתי שבו את נמצאת, עם שלוש (נכון? לא התבלבלתי?) ילדות יחסית קטנות.
יכול מאוד להיות שעוד כמה שנים, גם כשבע''ה יהיו עוד כמה ילדים, עדיין לך יהיה יותר קל, כי יהיו לך ילדות גדולות בבית.
ואז ממילא הן עוזרות.
אצלי הבנות ממש משתתפות, בצורה מסודרת וקבועה בתחזוקה השוטפת. יש טבלה מסודרת וכל אחת עושה שני דברים כל יום- הכל קשור כמעט לסדר, נקיון וכד'. וזה מוריד ממני הרבה.
שלא לדבר גם על העובדה שהקטנים יכולים להישאר עם הגדולות מידי פעם- אם את נחה או צריכה לצאת.
זה מאוד משמעותי.
אני בהריון האחרון, בסגרים, ישנתי כל צהריים בין שעה לשעתיים! באף הריון, חוץ מהראשון זה לא התאפשר.
אני עובדת במשרה מלאה+באורות
וזה באמת טירוף...
אבל באמת כמו שכבר כתבו פה, צריך לעשות רשימה עם עצמך של מה הדברים שהכי חשובים לך בחיים שלכם, ולשים אותם בראש. וככה לדרג מה נמצא בראש סדרי העדיפויות ומה לא. כי אי אפשר להיות מושלמים בהכל. ומה שבאמת חשוב לך, לנסות הכל כדי להשקיע בו ולהיות מסופקת בו. ומה שלא, לשחרר כמה שמצליחים.
חגוש תודה על הדיון המענייןהרקולסית
מעסיק אןתי בלי סוף,ממש לפעמים מרגישה חסרת אוניםחגהבגה
ברוך ה' אלף פעמים אלו צרות מצויינות!!!!!
מניחה שהנסיכות יגדלו קצת, וככל שיהיו יותר עצמאיות, יהיה יותר קל...
גם אותי מעסיקהרקולסית
והאמת נראה לי שהפמיניזם יצר מצב קצת לא מתוקן, שבו נשים חייבות לצאת לעבוד (אם כי אני ככ שמחה שהפמיניזם יצר מצב שבו אנחנו יכולות לצאת לעבוד)
ונראה לי שהאסכולה שהאשה מפרנסת כדי שהבעל ילמד תורה רק מחזקת את המצב הלא ככ מאוזן הזה (סליחה.. מרשה לעצמי להביע. אבל ממש רואה שאת חושבת אחרת ).. אבל אני ממש ממש אוהבת את זה שהעלו פה מחשבה על איך לשנות צורת חשיבה וגישה גם אם לא משנים צורת חיים! זה פשוט מדהים
אגב אני עובדת משרה מלאההרקולסית
בלי שבעלי אברך.. אז כמובן 0 שיפוטיות 😘
עונה לכולן-חגהבגה
תודה רבה, קיבלתי הרבה תובנות, חידודים והשלמה.
וגם לא מעט מחמאות!!!
לגמרי טבעינחלנחל
גם ילדים קטנים, גם משרה מלאה, כולם נגמרים ככה.
לגבי יוטובריות... יש תסריט, יש בימוי, אם זו מישהי רצינית עם הרבה פרסומת אז אולי היא גם לוקחת צוות הפקה וכו'.. ילדים מן סתם עם בייביסיטר או במסגרות בשלבים שונים של עבודה על התכנים. והן גם משלמות מחיר. אין פרטיות , כולם יודעים עליהן הכל, לפעמים כל מיני משוגעים מרחבי רשת יכולים לרדוף אחריהם..
מה שאת רואה ביוטיוב לא תופס במציאותשירוש16
את רואה סרטון של 20 דקות? 40 דקות? תחשבי מה הן חוות במציאות - מצלמה ותיעוד של רגעים רבים בחיים. כניסה לפרטיות, לבית האישי שלהן.
הסרטון אומנם מסתיים ב20 דקות אבל הן יושבות עליו שעות רבות של עריכה על מנת להשיג תוצאות טובות שבעקבות כך באים הצפיות המרובות והרייטינג שמכניס להן כסף.
וכן, רבות מתוכן מתפרנסות מדברים אחרים כמו בעל, הורים וכו ולא משתמשות ביוטיוב או כל עבודה עצמאית קטנה מהבית כמקור הכנסה עיקרי כי הוא פשוט לא יכול לספק בית עם ילדים.
זה תשופר. לא מעבר.

החיים במציאות מלאים באתגרים. חלק גדול מזה זה שילוב בין דברים שחשובים לנו בחיים- עבודה ומשפחה.
וזה חתחת אתגר לא פשוט. הרבה נכשלים בו. צריך כל הזמן לבדוק היכן כל צורך ממוקם בפירמידת החשיבות הפנימית ולתעדף בהתאם.
עד כמה שאני אישית אוהבת ונהנת מהעבודה (אומנם מתישה ברמות)- דקה אחת עם הבן שלי שווה יותר מכל הסיפוק בעולם שיש בעבודה.
אז אני משתדלת לתעדף את היכולות ומשאבים שלי כדי לשהות יותר זמן ולהשקיע יותר אנרגיה בחיי המשפחה ופחות בעבודה.

נשים פעם לא יצאו לעבודה אבל הן כן גידלו בבית את הילדים עד גיל מתקדם, חלבו את הפרות, טיפלו בעופות, אספו ביצים, הכינו לחם מאפס וגידלו ירקות בגינה הפרטית שלהם. הן עבדו קשה מאוד במשק הבית ובגידול ילדים.
אלו דברים שלא קיימים היום.
בלתקפשיטא
לגבי היוטיוברים מחול- הרווח מפרסומות ומצפיות בחול הוא הרבה יותר ענק מבארץ.
כל היוטיוברים מדברים על זה...
אז בחול יש להם יותר אפשרות להתפרנס. פה בארץ זה הרבה יותר קשה להשיג מזה הכנסה עיקרית.
(וגם אז בדרך כלל זה משולב עם עוד כמה רשתות חברתיות ואמצעי פרסום...)
אני אישית ממש מרחמת על המשפחות האלהבאורות
לחוות תחת העין של המצלמה, שכל דבר קטן בחיים שלך הוא משהו שיווקי, שאתה מסתכל על הילדים שלך ועל הכיף שלהם כדרך להרוויח כסף...אותי אישית זה דוחה ממש.
ברור, אני גם. רק כתבתי שכלכלית המצב שם הוא ממש שונהפשיטא
ואין בכלל מה להשוות בין רווחים פה בארץ לרווחים שם..
פעם עבודותהבית היו הרבהיותר מפרכות וקשותתהילה 4
בישול על פתילייה, כביסה ביד, שאיבת מים ועוד... לכן היה צריך שמישהו יהיה בבית יותר. היום בה אנחנו כל כך מאורגנים עם מכונות כביסה, כיריים פרקטיות ומים בברז שבאמת מיותר להישאר בבית. ככה אני חושבת. אבל- חשוב באמת שיהיה נעים ושאץ צףתמצי את האימהות שלך. ולכן, לדעתי גם על האברכות. צריך לחשוב כל ףעם מחדש ולא להיות תקועים במחשבה שזה מה שדיברנו עליו פעם בדייטים ובתחילת הנישואין ולכן אנחנו תקועים במצב הזה. בעיני גם אם בסופו של דבר תחליטו להמשיך אם המצב הקיים. זה יהיה מתוך בחירה והבחירה תמתיק את כל האוירה ולא מתוך ההרגשה שאת כבולה לזה. ואם חלילה את מרגישה שאת תקועה במצב שלא עודה נכון לך ובעיקר לבית שאתם בונים. שווה לעשות חושבים.
אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

עוד כיווןאיזמרגד1

אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר

לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז 

תודה יקרות על כיווני המחשבהמחיאחרונה

בעזרת ה' אדבר איתו על זה שוב ביישוב הדעת.

כמובן שעכשיו אני רגועה יותר ויכולה לחשוב על זה בצורה יותר שקולה

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

עעעעעעעע...... אאאאאא....הההה...באתי מפעם

רק על זה שהגעתם וכיבדתם בנוכחותכם ובלעתם את הרוק בשקט,

גם אם הביאו לכם אוכל כשר,

גם אם לא אמרו לא להביא אקדח,

רק להיות שם, רק על זה מורידה בפנייך את המטפחת . קשוח ביותר.

פווווו.... רק מלקרןא את זה אני מתפחלצת.

גם אני הייתי במסיבה אצל אחות דתלשית ולא ידעתי מה מותר לגעת ואמא שלי הצדיקה הביאה מלא אוכל מהבית כולל כלים שלא יהיה בעיה, אחותי טיגנה סופגניות בטענה שזה כשר, אבל וואלה לא יודעת מה הכלים מה הולך בדיוק, אז לקחתי ממנה סופגניה אבל באלגנטיות לא אכלתי. למען האמת אני חד משמעית הגעתי רק בשביל לשמח אותה ולכבד אותה, זה היה נסיעה סיוט עם תינוק בוכה וילדים נודניקים. 

תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

דוקא בסוכות יש כלל "שהמצטער פטור מהסוכה"יעל מהדרום

לק"י

כך שלא בטוח שלהשאר בסוכה כשגשום ולא נעים זה הידור....

(למי שסובל מזה).

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח גאון ממששירה_11
עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינו

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

תלוי מאוד באופי העקירהכבת שבעים

לי היתה עקירה ממש פשוטה, יצאתי מהעבודה, הלכתי לעקירה וחזרתי מיד לעבוד... לדעתי אפילו לא לקחתי שום משכך כאבים

וואי שרשור בול בשבילימאמינה-בטוב
תכף יש לי תור לעקירה שן תחתונה כירורגית, מקווה ממש שיהיה סביל
מנצלשתשמעונה
אשמח להמלצה על רופא מומחה או פרטי לעקירת שיני בינה (שגדלה לרוחב)
פרופסור שלמה קלדרון. מצויןאנונימית בהו"ל
איזה אזור?מאמינה-בטוב
אני עקרתי במרפאה בירושלים (בבעלז)בארץ אהבתי

על פי המלצה של רופא שיניים מצוין שאני סומכת עליו.

הלכתי לשם פרטי, עלה לא מעט, אבל הרופא שיניים ששלח אותי לשם אמר שהמחירים שם יחסית זולים ביחס לפרטי.

יכולה לתת מספר בפרטי.

אני עקרתי אצל ד"ר אגטשטייןסטודנטית אלופהאחרונה

גם שן שגדלה לרוחב והייתה קרובה מאוד לעצב והייתי סופר מרוצה.

מה שכן המחיר…

https://www.google.com/search?q=jerusalem+oral+surgery&rlz=1C9BKJA_enIL1144IL1144&oq=jerusalem+oral+&hl=he&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#ebo=0

תודה בנותמחי

זו שן עליונה, והיא לגמרי בחוץ אז מקווה שזה יעבור בטוב 🙏

לא אכפת לי לקחת משככי כאבים, אני פשוט זוכרת את עצמי אחרי פעם אחרת שעקרתי שהגעתי הביתה וישנתי שעות. אבל אני לא זוכרת איך הרגשתי בימים שאחרי 🙃

מתארגנת על אוכל רך וקר בעזרת ה'.

חוששת איך אסתדר עם הילדים... לא להרים בן שנתיים וחצי זה קצת קשוח 

לא לדבר ולא לצעוק עוד יותר קשוח עם ילדים בחופש 😆

אותה שאלה-על טיפול שורש? איך ההתאוששות אחרי?בורות המים

כמה אפשרי לקחת אקמול ולהסתדר ?

בעל במילואים וכו..

לי כאב מאוד ביום הראשוןמחי
בימים הבאים תפקדתי כרגיל, עם משכך כאבים 
אני עקרתי שן בינה מורכבת מאודסטודנטית אלופה
תחתונה, ששכבה לרוחב וב"ה אחרי יומיים כבר הרגשתי הרבה יותר טוב.
שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
אני בד"כ מארגנת ומיד יוצאיםשלומית.

אין זמן ביניים שהם משועממים.

קמים, מתלבשים, יוצאים.

אם יש לי ארגונים מעבר, משתדלת לעשות לפני שהם קמים 

את ממש פריוילגיתחנוקה

הילדים שלי קמים מאד מוקדם, עםה שמש.

בחורף זה סבבה אבל בקיץ בחמש ועשרה כולם ערים (זה לא קשור לאור זה קשור לשמש, כי החדר חשוך לגמרי)

זה לא תמיד בשליטתינו כמה זמן בוקר יש

(אכן הבוקר אצלינו ארוך וזמן מופלא שהם משחקים בו בכיף. אני מלבישה ממש בסוף, אחרי שהתיקים ארוזים ואני מוארגנת להוציא אותם/בעלי.

כי אין לי כח לעצבים של ילדים מאורגנים שעכשיו צריך להישמר שיישארו ככה ובגד מתלכלך וכו')

וואלה. ומתי הם הולכים לישון?שלומית.אחרונה
ממש מוקדם?
לנו אין מסכים אז זה לא אופציה והילדים לא מכיריםהמקורית

שום דבר אחר

קמים, מתארגנים, ויושבים לשחק או לקרוא נגיד

אוכלים משהו

ויוצאים

מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחי

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

שעה זה הרבה...מתואמת

(בשעה אפשר להספיק גם להעיר, גם להלביש, גם להתארגן וגם לשלוח כבר למוסדות...)

אנחנו מפעילים לפעמים סרטונים בטלפון לילדונת, אבל היא היחידה שאנחנו עושים לה את זה, כי היא מאתגרת מאוד-מאוד בהתארגנות בבוקר (על הרצף האוטיסטי) ואנחנו מחפשים כל דרך להקל. בכל אופן, מדובר בלא יותר מרבע שעה, שתוך כדי אנחנו מנסים לארגן אותה.

לשאר הילדים אנחנו מפעילים לפעמים שירים כדי לעורר אותם. לעתים רחוקות מי שכבר מאורגן זוכה לצפות בסרטון, אבל זה לא בשגרה.

(אני לא כזו אלופה בהישמרות ממסכים... לצערי הילדים שלי רואים יותר מדי מסכים במהלך היום. אבל איפה שאפשר משתדלת להמעיט...)

מה את חושבת על זה?המקורית
אני גם חושבת ששעה זה הרבה במיוחד בבוקראנונימיות

זה לא ממש בריא לפתוח את הבוקר עם כל כך הרבה גירויים..

אני אודה ששנה שעברה הייתי עם היפראמזיס ובעל במילואים ונפלתי גם למלכודת של מסכים בבוקר.

וזה מאוד נח וקשה להפסיק

אבל ברגע שהחלטתי עם עצמי שדי בכל מחיר אז מאוד מהר הן התרגלו שאין.

היום הן פשוט מתארגנות (קצת יותר בנחת) ומשחקות.

בהתחלה הן היו מבקשות והיום הן כבר לא מבקשות יודעות שזו לא אופציה.

בעיקרוןהשם גדולל

אצלי יש "תחנות"

נטילת ידיים

להתלבש, לא יוצאים מחדר עד שמתלבשים אלא אם כן צריכים להתפנות..

שטיפת פנים וצחצוח שיניים

קרם פנים וסידור שיער.. מי שרוצה מקבל נשנוש בוקר או כריך.. מי שלא יש דפים ועפרונות ציבעוניים בשולחן (כמות קטנה) עד שהם יוצאים..

האמת שלא הבנצי מתי יש זמן 😅בוקר אור
קמים מתארגנים יוצאים.. בדרך כלל הפוך, אין לנו זמן מיותר בבןקר
אין לנו טלויזיהפה לקצת
אצלי הם משחקים עד שאני מתאפסת בבוקר ואז שותים ומתלבשים ובזמן שנשארים חוזרים לשחק
הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
אצלה עברו יותר שנים ממה שאמרו להניגון של הלב

וגם לא באמת חזר לה מספר גבוה, היא מסתדרת בקלות גם בלי משקפיים

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
כן. יש להם אחריות לכל החייםכובע שמש

אם כמובן זה מתאפשר מבחינה טכנית למבנה העין וכו'.

במדידות ובדיקת התאמה הם לוקחים בחשבון גם ניתוח תיקון

לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
לא עשיתי לייזרואילו פינו
התחתנתי עם 2.. עכשיו יש לי 5 אחרי 3 לידות..

שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדולל

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

תלוי בסוג הניתוחואני שר

בביטוח שיש בקופת חולים

ובהסכם של קופת חולים עם המקום

הפער לאותו ניתוח באותו מקום בין השתתפות קופות חולים יכול להגיע לאלפי שקלים (מניסיון), אז צריך לברר ספציפית.

יודעת על גיסתיבשורות משמחות

שעשתה

המספר עלה לה ובמהלך הזמן גם הסתבך ונהיה קרע ברשתית

וואי איזה באסה ואיך היא עכשיו?השם גדולל
רפואה שלמה!
הייתה תקופהבשורות משמחות

מורכבת עם הראייה

עכשיו יותר בסדר אבל כן זקוקה לטיפות קבוע

והנזק לרשתית הרופאים אמרו לה שזה כנראה וודאי מהניתוח

יש פה עניין של סיכוי מול סיכון

זה גם תופעה שהחלה הרבה דיי הרבה שנים מהניתוח אבל ממה שהבנתי ממנה זה אחת מהסיכונים לטווח רחוק של הניתוח

דוד שלי עשה ועלה לו אחרי 10 שנים בערךזוית חדשה
ובלי לידה מן הסתם 🙃
משהו שצריך לדעת- אחרי לייזר, סביב גיל 40+ יש צורךואילו פינו

במשקפי קריאה..

קצת מוקדם יותר מאנשים ללא משקפיים..

אולי הגיל קצת משתנה אבל ממה שהבנתי זה די מחייב שיהיה 

דווקא הרופא אמר לי הפוךשומשומ
שזה מעכב את הזוקן הראיה. 
מכירה כמה שעשו והתחיל להם ממש מוקדם🤷‍♀️ואילו פינו
לי פעם אופטומטריסט אמרבארץ אהבתיאחרונה

שלפי מצב העיניים שלי עכשיו, לא בטוח שאני אצטרך משקפי קריאה. אבל עם אני אעשה לייזר, אז אני כן אצטרך אחרי גיל 40.

(לא בטוחה שהבנתי אותו מדויק. בכל מקרה לא עשיתי לייזר ולא שוקלת לעשות כרגע).

אוףאנונימית בהו"ל
ידעתי שאסור לי לבדוק אם אני בהריון..

עכשיו משתלט עלי ייאוש אין סופי

ואין בי טיפת כוח אפילו לא להתפלל.

אני פשוט רוצה גם.

חיבוק אהובה🫂סטודנטית אלופה
מבינה אותך כל כך❤️סטודנטית אלופה
חיבוק אהובהאמונה :)

אומרת עלייך פרק תהילים עכשיו

קחי את הזמן שלך להתבאס ולנשום...

שה' ישלח לך אותו בקרוב ממש!

כל כך מבינה אותך 🫂קופצת רגע