פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
ימותו הערבים!ג'נטלמן
אמן!!הכול לטובה!
אמן. טוב הלכתי להפגנה נגדם.ץ יהיה אקשןחתול עם רישיון
פרטים בש"א של חסרי הטאקטסוורוס סנייפ
ימותו אוייבינו. ויגורשנו השאר.הָיוֹ הָיָה
אין צורך שיגורשו שימותו ישר ובייסורים!!בלחית בנשמה
אמןן
לא לא לא לא!הָיוֹ הָיָה
סתם השחתת הנשמה. והתהפכות לחיות כמותם.
מי שאינו אויב, אלא רק בן-נכר, יכול להיות מגורש בשמחה ובטוב לבב. (ובמקרה שאין עליו חיוב מיתה בגלל עבירה על ז' מצוות)
אכן.תות"ח!
רק על עמלק יש ציווי להשמיד לגמרי.
גם על שבעת העממים יש ציווי דומה, אך רק למי שנשאר בארץ, הגרגשי שהיה לו קצת שכל עזב את הארץ והיגר לאזור אחר, עם ישראל לא נגע בו...
טוב, כבר כתבתי במקומות אחרים את דעתי בנושא, אז שכוייח...
יאללה, הודעה אחרונה להיום ולהתראות לעוד הפסקה ארוכה בעז"ה...!!
נ.ב. כמה זמן נשאר לי...?
אמרתי הפסקה חודש...
מישהו סופר....?
איך אתה יודע מי עמלק היום?הכול לטובה!
נו, בדיוק..תות"ח!
אני לא יודע וגם את לא יודעת.
אי אפשר לדעת ולכן כרגע אין מה לעשות עם המצווה הזאת באופן פרקטי.
ואל תגידי שמכיוון שאני לא יודע אז נהמר על הערבים ונהרוג אותם, שהרי ביהדות רק כאשר יש הוכחות ברורות לגמרי שצריך להרוג-הורגים, שנאמר: "והצילו העדה את הרוצח", וכן בית דין שהייתה הורגת פעם ב-70 שנה הייתה נקראת בית דין קטלנית וכן לא זוכר איזה אמורא היה חוקר את העדים שבאו להעיד על הנפש על עוקצי תאנים, לאיפה העוקץ של התאנים היה פונה ואם הם לא מסרו את הפרטים הנכונים בעדות, העדות לא הייתה מתקבלת, עד כדי כך.
אז ככה אח שלי היה בר מצווה והוא דרש על זה מי העמלקהכול לטובה!
לפי כול מיני הוכחת .. עם מענין אותך אני ישלח פה את הדרשה בר מצוה שלו
לפי הבית יוסף , הגר"א , הבעל שם טוב... לא זוכרת אבל קיצר...
אני אשמח לקרוא את דרשתו...תות"ח!
אבל בכל מקרה זה לא פשוט ואי אפשר לדעת בוודאות...
להזכירך, סנחריב בלבל את האומות...
נכון...זה הדרשה שלו... אז אללה תראה אפשר לדעת
הכול לטובה!
ברוכים הבאים לכל מי שטרח לבוא, תודה רבה
כשלמדתי את פרשת השבוע ראיתי שבסוף הפרשה מדובר על עמלק, וה' אומר, על עצמו שיש לו מלחמה עמם, עד שימחה אותם וזה ימשיך מדור לדור..
ורציתי לדעת מי זה עמלק. לכן ביררתי כמה שיטות בנושא.
הרמב"ם מונה מצוה עשה קפ"ח למחות את עמלק על פי הפסוק בדברים וכן כתוב בספר החינוך מוצה תר"ד. אבל קשה לקיים את המצוה הזאת אם לא יודעים מי הם עמלק. המנחת חינוך כותב: "עכשיו אין אנו מצווים בזה, כי כבר עלה סנחריב ובלבל את העולם וכל דפריש מרובא פריש" כלומר לא יודעים מי הם.
אבל לא כך משמע מזה שהרמב"ם וספר החינוך הביאו את זה כמצווה. בכל זאת הדעה המפורסמת היום, מקובלת בעולם היא כמו המנחת חינוך שלא יודעים מי הם ואי אפשר לקיים את המצווה..
כתוב בסוף הפרשה: "ויחלש יהושע את עמלק". יהושע החליש אותם. אבל בזוהר (ס"ו
יש הסבר אחר למילה 'ויחלש'
"אמר רבי יוסי עמלק הביא איתו עמים נוספים ועמים אלו פחדו מישראל ולא רצו להילחם ולהרוג יהודים. מה עשה יהושע הטיל גורל, שנקרא 'חלש' וידע להרוג את עמלק דווקא." ועל פי זה מי שידע היום לזהות עמלק בין שאר עמים יהיה חייב במצווה זו.
בספר במדבר פרק כ"א מסופר שערד תקף את ישראל במלחמה. רש"י כותב שהם היו עמלקים שהתחפשו. זה דרכם של עמלק להתחפש. הם עשו כך גם בזמן שאול והתחפשו לכבשים כדי שלא יהרגו אותם לכן ה' ציווה את שאול להרוג גם את הכבשים.
לכן צריך לחפש את עמלק מתחת לתחפושת שלו.
אף על פי שהיום לא נראה שמישהו יסמוך על גורל כדי לזהות עמלק בכל זאת יכול להיות סימנים.
הגר"א כתב שיש 5 מיני ערב רב והגרוע שבכולם אלו בעלי מחלוקת הנקראים עמלק. האם זה סימן?
האם זה תואר?
האם יש מצוה להורגם?
אולי זה אמירה מוסרית בלבד ובעלי מחלוקת צריכים לדעת עד כמה הם גרועים שמשווים אותם לעמלק?
אולי אם אי אפשר לזהות מי הם עמלק, באמת רק נשאר לנו להשמיד את המידות הרעות ואת התכונות של עמלק.
מסופר על תלמיד הגר"א רב חיים מוולוזון שידע לקרוא במצח ופעם פגש עמלקי.
מה עשה? לפי הסיפור, עקב אחריו לסמטה חשוכה וקיים בו מצוות התורה.
בספרים כתוב שהוא אמר את זה על הדוכס ניקולאי פאבולוביץ שאחר מכן נודע כצאר ניקולאי.
ודאי לא נסמוך היום על כל אחד שאומר שיודע לקרוא בפרצוף. ואם מישהו ייתפס היום ברצח ויטען שהרג 'עמלקי' כי קרא במצחו שהוא עמלקי נחשוב אותו למשוגע. אבל רב חיים וולוזון היה משהו מיוחד, ובאמת הצאר היה רודף יהודים קשה, והמציא הזוועה הידוע בשם -קנטוניסטים.
אחד מצאצאיו של הרב חיים מוולוזון היה רב חיים מבריסק גם ידוע כגדול הדור ועליו מפורסם ומובא על ידי נכדו רב יוסף דוב סלוביציק, גם ידוע כגדול הדור, שאמר שמי שבא להרוג יהודים לשם הרג יהודים אלו עמלק. ומכאן ברור שהנאצים היו עמלק.
כמה רבנים מפורסמים אמרו על הגרמנים שהם עמלק עוד לפני שהם הרגו יהודים.
לדוגמא פרנץ יוסף שהיה קיסר אוסטריה ומלך הונגריה, מלך בוהמיה ונשיא גרמניה, היה ידוע שעזר ליהודים, בשנת תרכ"ט הוא ביקר בירושלים, כל התושבים יצאו לקבל פניו ולברך על ראית פני מלך, אבל הרב זונדל מסלנט לא הלך לראותו כי אמר שהוא עמלק.
הבת של הרבי מפילץ , בעל ה"שפתי צדיק", מספרת על אביה שהיה גם גיסו וגם בן דודו של ה"שפת אמת" שכשנכנסו הגרמנים לעירם ושיחררו את העיר מדי הרוסים ה'ברברים', במלחמת עולם הראשונה, כולם יצאו לקבל את פניהם בשמחה חוץ מאביה שאמר שהם עמלק.
היא סיפרה שאז לא הבינה ורק אחרי השואה הבינה מה הוא ידע.
מזה נראה שהנאצים לא רק שהיו להם מידות שהגדירו אותם כעמלק כמו דעת הבריסקר, אלא היו ידועים קודם לכן להיות זרע עמלק גם שלא ביטאו את מידתם במעשים..
היו עוד דעות על אנשים שהם עמלק לדוגמא: סטלין הייתה מחלקה כדי לרדוף יהודים. קראו לה – היבסקציה. בויקיפדיה מובא שאמרו עליהם שהם עמלק. איך אפשר לקרוא להם עמלק הרי ידוע שכמעט כולם היו יהודים!
אולי זה מתאים לדברי הגר"א שהגדרת עמלק זה לפי המידות הרעות.
הרב שאר ישוב הכהן כתב דבר דומה, שאביו הנזיר אמר שכל מי שטוען שארץ ישראל שייכת לו ולא לעם ישראל יש לו דין שבעת עמים..
למעשה איך נזהה עמלק היום? יש סימנים שונים, כמו שכתב הגר"א שבעלי מחלוקת הם עמלק או כמו כשכתב הרב סלוביציק שהנאצים הם עמלק או כמו שכתב הבריסקר כל מי שרוצה להרוג יהודים הם עמלק או כמו הרב חיים מוולוזון שיש סימנים במצח,
אך רק בית דין וגדולי הדור יכולים לקבוע.
ועד אז נתפלל שנזכה לקיים את המצוות המיוחדות אלו ששייכים רק בא"י בזמן הגאולה
אני הבנתי לפי זה שהערבים הם עמלקהכול לטובה!
זה ווארטים נאים. זה לא שבאמת אפשר ככה לדעת.הָיוֹ הָיָה
אין לזה סמכות להשלכות הלכתיות.
מה הכוונה ווארט ?הכול לטובה!
כיאלו דבר תורה תורה קצר שאין בו חשיבות? תאמת לא יודעת מה הגדרה ממש של ווארט אבל אני חושבת שאפשר להבין בירור שכול מי שרוצה להריע לעם ישראל הוא עמלק!! גם בלי זה... וגם אם זה
חס וחלילה שאין חשיבותהָיוֹ הָיָה
הכוונה לרעיון טוב, אבל לא משהו שמשפיע הלכתית
אהה הבנתי , סבבה
הכול לטובה!
אוקי אולי טעיתי🙂בלחית בנשמהאחרונה
אמןןןןן ימח שמם אמןהרמוניה
אמן!!!!!!!טונה(לא דג)
נמאסססס
שיכחדו!!!!
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל?
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים