אני אישית לא סומך על המשטרה בשום צורה ובחיים לא פונה אליהם בעזרת ה'. אף פעם לא סמכתי על שום שוטר ועכשיו כשאני רואה את המצב אני מבין שצדקתי.. בזמן אמת אני אצטרך להתמודד לבד כי השוטרים לא יבואו לעזרתי..
שאלהחצילים
אני אישית לא סומך על המשטרה בשום צורה ובחיים לא פונה אליהם בעזרת ה'. אף פעם לא סמכתי על שום שוטר ועכשיו כשאני רואה את המצב אני מבין שצדקתי.. בזמן אמת אני אצטרך להתמודד לבד כי השוטרים לא יבואו לעזרתי..
מוסיף על זהחצילים
אחרי שהיהודים חוטפים שם כל היום החלטנו כמה חברה לבוא ולעשות את מה שהמשטרה לאא עושה.
וגיליתי כמה היא לא עושה כלום.
הסתובבנו שם 30 חבר'ה
תוך שניה ערבים התחילו להתקהל התחילו לזרוק אבנים.
תוך שניה וחצי הם קלטו שהאבנים חוזרים אליהם בחזרה ופשוט התחילו לברוח.
הסיפור הזה חזר על עצמו בכל רחוב ברגע שהערבים קולטים שיש להם עסק עם אנשים שלא יחטפו וילכו הם פשוט ברחו לתוך הבניינים כמו עכברים.
הסתובבנו במשך 3 שעות שבהם הצלנו 2 רכבים שערבים התחילו להדליק אבל ברחו כשראו אותנו.
ועוד בית כנסת שניסו להצית.
אבל מה שבאמת היה הזוי זה ששוטרים עומדים שם ופשוט מפחדים לזוז מהעמדות
תאמינו או לא אנחנו ליוינו ניידות משטרה לאורך רחובות כי הם מפחדים.
הם ממש חיכו ליד העמדות שלהם ורק כשאנחנו הגענו הם העיזו לנסוע עם הרכבים צמוד אלינו.
הדבר היחיד שיש לשוטרים לעשות זה לזרוק רימוני הלם שממש לא מפחידים אף ערבי.
עומדים שם שוטרים ופשוט מחבקים בחורים שהולכים עם אלות ואומרים להם שהלוואי ויכסחו את הערבים.
פשוט הזיה במדינת ישראל, 30 בחורים עושים משהו שמאות שוטרים לא מצליחים לעשות.
לסיכום אני קורא לכל מי שיש לו כוח לבוא להראות נוכחות ולחזק את התושבים שם זה מצווה חשובה.
אם כל אחד יביא את הישיבה את המכינה שלו או את הנוער של הישוב שלו.
מה שמדינת ישראל לא מעוניינת לפתור יפתר תוך כמה ימים ספורים.
כל הכבוד!!! וואי לא יאמןןהרמוניה
אין לי מילים...
כן יש יהודים קדושים!חצילים
👍👍 תודה שפירסמת!הרמוניה
בקשר לשאלה למעלה... נראה לי שהתשובה תהיה גם וגם, אבל ברור... כבר שראיתי את האסון במירון חשבתי כמה זה עצוב שהמשטרה מנסה לפנות אותם אבל למה הם מתנגדים? כי אין אמון במשטרה. אין. לפעמים הם יותר מזיקים ממועילים לצערנו.
וגם אתה תשמור על עצמך!
לא אני הכותב כמובן👆חצילים
כל הכבוד!!!!שהלרואמש
גברים!! ככה צריך..מבקש אמונה
המכבים והלח"י קמו לתחייהנוגע, לא נוגע
אז זה אתה הכותב של הפוסט שאלירז פרסמה?
כתר הרימון
חחחחחחח לצערי לאחצילים
כל הכבוד חצילsimple man
יאוו מזעזע....שושיאדית
וכל הכבוד על היוזמה, האומץ!!
ככה צריך!!!!
אם הייתי יכולה, הייתי עושה את זה גם.
כל אחד, פשוט במקום לזרוק מילים באויר, שיחשוב מה אפשר לפעול בשטח, ולעשות!!!!!
עיין שםאברך שעובד
פשוט לא יאומןנוגע, לא נוגע
ממליץ לכל מי שחושש/ת להקלע לאירוע מסוכןרדיאק2עצשן
להתכונן לזה לפחות מבחינה פסיכולוגית
לדמיין לפחות איך הוא היה מגן על עצמו על הצד הטוב ביותר
ואם אפשר אז גם להתאמן עם חבר בהאבקות חופשית - רק בשביל להשתחרר פסיכולוגית מהפחד ללכת מכות
ערבי ממוצע לא יותר חזק או חלש מיהודי ממוצע. מי שיהיה יותר גיבור או פחדן זה שאלה של הרגל. גבורה צריך לרכוש. תעבדו על זה.
ומי שרוצה להיות גם יותר חזק ולא רק יותר גיבור, יש המון דרכים ללמוד הגנה עצמית.
צודק. צריך להיות מוכנים להגן על עצמנו על משפחתנו ועל עמנונוגע, לא נוגע
לצערנו אתה צודקנוגע, לא נוגע
השמאל הקיצוני השתלט עליה וסירס אותה.
דם יהודי הוא הפקר ודם ערבי בטוח.
היטיב להסביר סמוטריץ
מילת המפתח: קונספציה
ההקלטה הזו אומרת הכלsimple man
מוקדנית במוקד חירום אומרת אם יש לך בעיה תפני למח"ש
הזיה
משטרת ישראל זה המיץ של הזבל.בן מערבא
והזבל שהוציא את המיץ זה בגץ ואנשי האקדמיהנוגע, לא נוגע
"ונשיא בעמך לא תאור"רב שמואל
וכבר כתב הנצי"ב מוולוז'ין, שהיה ראש ישיבת וולוז'ין אחרי ר'חיים מוולוז'ין - ישיבת וולוז'ין - אם הישיבות בתקופה המודרנית, מיסודו של ר' חיים מוולוז'ין ונוסדה בהסכמת הגר"א הגאון רבי אליהו מווילנא - והנצי"ב מוולוז'ין אמר, שהשנאת חינם שהייתה בבית שני, לא הייתה שנאה כמו של אנשים "וולגרים", כתוב בגמרא ש"אנו בקיאים שהיו עוסקים בתורה ובגמילות חסדים", אלא שכל מי שהיה דעתו שהאדם הזה או אחר היה לו דעה לא טובה לדעת הדובר בנושאים תורניים, מייד היה מחשיב אותו לכופר ואפיקורוס ושמצווה לשנאתו, וזו השנאת חינם שהייתה אז ןבגללה חרב הבית
ואני מוסיף, שבגלל זה באמת כתוב "על קמצא ובר קמצא חרוב ירושלים". קמצא בארמית - חגב. ההוא הזמין לסעןדה מישהו אחר, ולא כל כך אהב אותו, אבל הסכים להזמין אותו, כי מה לעשות הנימוס מחייב. ואז הגיע אדם אחר 'בר קמצא'. אמר לו - תשמע - זה נכון, אני הזמנתי חגב. אבל בן של חגב - זה אני לא הזמנתי! אז לך מפה. והוא אכן הלך, והבן של החגב, הלך והלשין עליהם לקיסר
וכתוב "ונהי בעינינו כחגבים". הם חשבו, אם אנחנו נתעסק בדברים פשוטים, לא בלימוד תורה - כך מוסבר בזוהר, הם אמרו "בארץ לא נהיה ראשים", יש את המובן המילולי - לא נהיה מנהיגים, אבל יש אץ המובן שמקובל גם כן אצל מוסרי התורה - הם אמרו - "לא נהיה ראשים בתורה", נרד ממעלת העיסוק בתורה יום ולילה. ואני מוסיף ומפרש, שזה היה כוונתם "ונהי בעינינו כחגבים", הם ךא ירגישו את אותה מעלה, וכשיתעסקו עם דברים פשוטים - ירגישו כמו חגבים! ועל בכיה של חינם, שהייתה במדבר סיני כשחזרו המרגלים והוציאו דיבה על הארץ בט' באב - על זה נקבע החורבן, וגם בית ראשון, היה כשחשבו שהם חגבים, ואי אפשר לנהל שום דבר באמת". וצריך לחפש כל מיני דרכים "חיצוניות" לא לפי דרכי התורה
שיצאו וזהו בלי לשאול.. כל מי שגר שםמבקש אמונה
שיכניסו את כל עם ישראל לכלא.
לשים פס וזהו המשטרה חזקה רק על חלשים שמפחדים ממנה
יהודים מתחילים לצאת ולכסח. לה פמיליה בבת ים הורסים חנויות שלנוגע, לא נוגע
רק זה יגרום למשטרה להעלות הילוך באכיפה
בינתיים המשטרה עוצרת יהודים וזורקת עליהם רימוני הלם...כתר הרימון
זה ממש מוזר, למה הם עושים את זה?שושיאדית
כי זה מה שהיא יודעת לעשות.כתר הרימון
שאלה טובה. יש לזה הסבר פסיכולוגיבן מערבא
נניח שיש את הבריון של הכיתה שתופס את אחד הילדים ומכפכף אותו. נקרא לילד הזה אמיר, למשל. אמיר חווה כעת תחושה של פגיעה בערך העצמי שלו, והוא חש צורך לתקן ולהשיב לעצמו את הכבוד האבוד שלו. לכאורה הכתובת שלו היתה צריכה להיות הבריון שהציק לו ופגע בו, אבל בעיה! הוא מפחד ממנו. אז הוא תופס ילד אחר, חלש ממנו ומכפכף אותו, כדי לחוש תחושת עליונות ולשקם את הערך העצמי הפגוע שלו. הנמשל צריך להיות ברור.
צודק. לא חשבתי על זה ככהנוגע, לא נוגע
מממ... יש בזה יותר ממשהו...שושיאדית
אבל עדיין מוזר...
גוף ממשלתי לא אמור להתנהג כך.
טוב, מהמשטרה באמת לא הייתי מצפה.
אני יותר סומכת על הקב"ה שייתן את החכמה בלבם של השב"כ, המוסד וצה"ל.
יקח זמן והמשטרה תבין שהם גרמו ליהודים להחזיר ויעלו הילוךנוגע, לא נוגע
הם רוצים מלחמת אזרחים? עמ"י לא מפחד.
ככה לצערנו מבינים פה. רק בכח. כמו עם איציק סעידיאן.
ועכשיומבקש אמונה
התקשורת עושה עניין גדול מאלה שיצאו להחזיר לערבים
"פעולות אלימות" "זה לא דרך היהדות" בלה בלה בלה. פתאום כולם התעוררו.
היהודים החצופים האלה שמעזים לא לסבול בשקט
תראה,כתר הרימון
אבל בהחלט, יש לי המון צילומים משם וזה קטסטרופה.
אני גם חושב שצריך לבוא דווקא לפורעים.. מפריע לי משהו אחרמבקש אמונה
שאיכשהו הם מתעוררים כשזה יהודים.
כשזה פורעים ערבים - הם משתוללים כי התחילו איתם
כשזה יהודים - גזענות ואלימות
זה מה שקורה כשאין כמעט ערכים חוץ מרצון שיהיה שלום כדי שיהיהנוגע, לא נוגע
הם לא מטפלים בערבים!!!כתר הרימון
גרוע מזהנוגע, לא נוגע
אם אקדח זה רק קישוט למה לבזבז כסף על אקדחים אמיתיים ועל הכשרת שוטרים לביצוע ירי?
השוטרים ומד''א לא נכנסו לשם כדי לפנות אותו.כתר הרימון
אגב, לפצוע הראשון קרה נס גדול.
איזה נס? וכמה פצועים היו?נוגע, לא נוגע
הנס -כתר הרימון
לא יודעת בדיוק בדיוק, כי לא הייתי שם. קראתי מלא דיווחים. המשטרה ביקשה להתרכז בתוך המכינה ומחוץ לשכונת רמת אשכול, בלי לשמור בשכונה.
השוטרים לא השיבו אש ולא הגיבו לאף פעולה של הערבים. יש אפס תגובה של המשטרה נגד הערבים!!!
וואו. חסדי ה'נוגע, לא נוגע
ביבי נזכר עכשיו להגיד ללוחמי מגב שלא יפחדו מוועדות חקירה. יגבו אותם. כאילו זה יעזור. כאילו הוא מחליט.
המשטרה לא סוםרת את השר הממונה עליה.
כששומעים איזה שטויות אומר מפקד מחוז ירושלים, אתה מבין עד כמה אנחנו בבעיה. הבנאדם הפך להיות נציג האו"ם.
חייל מגב מספר שהנחו אותו לא להגיב לידוי אבנים כי "ירושלים זה לא יו"ש".
כמו שהשופטים לא מפחדים מכלום כי הם נציגי החוק, ככה המשטרה.
והמפכ"ל המגוחך עוד מתנגד שצה"ל יכנס כי "אין לחיילי צה"ל סמכות והכשרה להתמודד עם אזרחים".
כלומר- הם לא ישבו בשקט כמונו הם באמת יטפלו בבעיה כמו שהם מטפלים בה ביו"ש. והרי זה לא הגיוני, פה הרי מדובר באזרחים צדיקים של המדינה חסרי שאיפות לאומיות.
מה אכפת לו? שיזוז הצידה ואם יהיו בעיות וועדות חקירה אפחד לא יאשים את המשטרה.
כבוד המשטרה חשוב מבטחון התושבים.
והיו 2 פצועי ירי ופצוע דקירהכתר הרימון
מה הולך בבת יםנוגע, לא נוגע
לא זה מה שצריך לעשות.
אבל כולם בתקשורת עסוקים ומגיבים למקרה הזה שהוא נפצע בינוני ולא למקרה בעכו שעשו ביהודי לינץ והוא פצוע אנוש
לא דרכינוMonica Geller
הצדק איתנו, אבל לא זו הדרך להוכיח.
מבינה שהממשלה אטומה, הצבא כבול וגם המשטרה.
אבל איך זה מבדיל אותנו מהם? לפני שניה קראנו להם פראי אדם, מה שונה כשזה מהצד שלנו?
בעייני חילול השם.
כבודינו שנרמס קודם על ידם, נרמס כעת על ידינו.
צריך לעורר את המנהיגים והמשטרה חזק חזק, אבל לא זו לא הדרך.
להגיד ׳הם התחילו׳ או ׳הם יותר גרועים׳ לא לעניין!!
איך אפשר להשוות בין עם פרא אדם לעם שה׳ בחר?
אלימות זו לא אומץ, זאת הדרך הקלה..
רק אומררוצה להשתחרר
והאמירה 'הם התחילו' משמעותה פשוטה - אנחנו לא היינו יוצאים לפוצץ ערבים. אבל אם מישהו מפוצץ אותך, לא תחזיר? מה לא הגיוני בזה??
ותכלס, כשאדם בריא שומע שהמשטרה פשוט לא עושה כלום כשקוראים לה, והוא רואה מול העיניים אוייב, מה את מצפה שיקרה? לא כולם חנונים שחוטפים בשקט וטוב שכך.
אין בעיה להחזירחמדת66
יש בעיה בלשלוף מישהו מהרכב, רק כי הוא עבר שם ולנסות להרוג אותו. זו התנהגות לא-יהודית.
שילכו ליפו.
אבלרוצה להשתחרר
לא היו דיווחים שהוא ניסע לפגעחמדת66
אם היו אני חוזר בי. אני מסתפק בזה קצת. (לצד השני אני כמובן לא מופתע שטמקא מביא תמונות רק מבת ים, למרות שיש אחלה תיעודים גם מעכו, ימ"ש)
ציטוט מערוץ 7רוצה להשתחרר
אין לי מושג מה קרה שם. אבל נראה לי שגם לשאר המגיבים פה אין מושג.
בכל הערוצים המרכזיים בטלוויזיהנוגע, לא נוגע
הנה אחת צדיקה משלנו בערוץ מרכזי שאומרת את האמת ופשוט בוכה-
שירית אביטן פרצה בבכי באולפן ״כאן״: איבדתם פרופורציות
לא מדובר כאן על הגנהMonica Geller
דרך ממשל ולא דרך אירגוני טרור.
אז תזעזע את הממשלה שלך, תמצא דרך,
הפרעות בחוץ זה לא הגנה ולא רתיעה, היא רק תוביל לאלימות נוספת ורק מראה כמה אנחנו מפורקים בתוך עצמינו.
זה מראה שאנחנו ״לא פראיירים״ בדרך הכי תינוקית שיש.
זה בדיוק אותו מניע שלהם, הכבוד, ואלימות זאת לא הדרך להחזיר אותו.
לא מסכיםרוצה להשתחרר
והכבוד הלאומי שלנו הוא כבוד השם, והלוואי שתוקירי אותו ולא תזלזלי בו.
וזו לא אלימות, שהיא עניין אישי ופלילי, אלא מלחמה.
הטענות שלך לזעזע את הממשלה נחמדות כשאת לא נתונה בעיצומם של פוגרומים במדינה הריבונית שלנו. וכשהמשטרה מתפקדת.
הכלל והעיקר - כשההתנהלות הממשלתית והמשטרתית לא נותנת מענה לצרות בסדר גודל של פוגרומים בלב המדינה, אני שמח לדעת שיש יהודים שלא מתנהגים כמו שהתנהגו באירופה לפני 200 שנה.
אתה צודקMonica Geller
ותגיד לי שהם נותנים לנו את כל הסיבות, הם יענו לך אותו הדבר.
מי אמר שזו הדרך ל׳הציל׳ את כבוד ה׳? לא מאמינה שיש רבנים שיתמכו באלימות רק לשם האלימות.
ואל תביא לי ציטוטים מהמלחמות בתנ״ך, כי בתנ״ך יש ציטוטים לכל דעה שרק תרצה.
משם גם האוייבים שלנו לוקחים ציטוטים.
לא אמרתירוצה להשתחרר
וכבר אמרתי לך שאני חולק על התפיסה שלך שלא מבדילה בין לאומים.
יש פה מלחמה בין עמים. מלחמה דתית, ומלחמה על הארץ. נכון הם שונאים אותנו ואנחנו אותם. (שזה לא מדויק אבל לא משנה כרגע). אבל לא שנאה פרטית של אדם לאדם, אלא מאבק בין עמים.
במילים שונות, אין לי טענה כלפיהם 'למה אתם נלחמים בנו ושונאים אותנו'. אני בהחלט מבין למה יש פה מלחמה. רק שאני חושב שכדאי להגיב לה ולהשיב מלחמה.
כשדיברתי על כבוד השם התכוונתי שהפוגרומים בלוד משפילים את כבוד ישראל שהוא כבוד השם. כשעם ישראל ישיב מלחמה וינצח יושב הכבוד.
הסיבה שאני מגנה את זהMonica Geller
אנחנו לא הם!! למה להשוות קו?
זאת החזרת מלחמה או פריקת כעסים של כמה מתבגרים?
זה לא מוסיף לכבוד שלנו ולא לכבוד ה׳.
נכון, קשה למצוא פתרונות אבל אלימות?
ראיתי מעט ממה שקרה שם, ולא רוצה לראות יותר,אני יודעת שהערבים עושים הרבה יותר, זה לא הדיון.
אין מקום להשוות, אנחנו לא הם.
לא התכוונתי להבדלה כזאתרוצה להשתחרר
אני מתכוון להבדלה בין הלאומים שמשמעותה שגם כשאנחנו והם נעשה אותם מעשים, ונילחם באותו אופן, אני בצד שלנו כי אני ישראלי.
ולא סתם, אני גם חושב שאנחנו באמת יותר מוסריים ויותר צודקים והשם רוצה בנו ולא בערבים.
ואלה לא מתבגרים שפורקים כעסים. לא אצלנו ולא אצלם.
משני צידי המתרס, אלה בני עמים שונים שנלחמים זה בזה.
מסכים איתךנוגע, לא נוגע
למה כשנשרפים בתי כנסת במדינת ישראל (!) לא מזדעזעים? למה כשהתריעו אתמול בבוקר שבערב הערבים בלוד יתפרעו לא קמו ומנעו את זה בכל דרך אפשרית כדי למנוע מיהודים להחזיר באותו מטבע?
למה המשטרה בגלל שיקולי כבוד לא אומרת שזה מעל יכולותיה והיא צריכה את צהל? למה ביבי לא דורש את זה? למה שקורה עכשיו חיכו כדי לעשות את זה?
למה לא להיכנס ישר בפורעים? לפרק להם ת'צורהמבקש אמונה
יכול להיות שזה יקרה כשיתחילו להתפרענוגע, לא נוגע
אהבה.אחרונה
בהתחשב בנסיבות....שושיאדית
אני אזעיק את כל העזרה שצריך, משטרה, מג"ב איחוד הצלה, אמבולנס, מכבי אש, הכל...
ובנוסף להכל, אפעל בעצמי, כי אני כבר לא יודעת אם המשטרה תתייחס...
אמאלה ואני בהלם מההתנהלות הזו בומיים האחרונים, באמת שאני בשוק.
לא חשבתי בחיים שזה מה שיקרה, אני פשוט מרגישה שחקנית בסרט אימה....
מה שהולך כאן זה לא יאומן!
לא רואה סתירה...חמדת66
מן הסתם אקרא למשטרה, אבל בד בבד (בהנחה שהכוונה שלך לאירוע מסוכן זה ערבי שמתקיף...) גם אגן על עצמי.
מתקשר למשטרה ומדווח שיריתי בפורעים... תוך דקה הם מגיעיםמבקש אמונה
חח, חזק! ואוו, תקשיב שזה באמת נראה לי הדבר היחיד שיעבודשושיאדית
חחחח גאונינוגע, לא נוגע
פחחח כן בטח שבאים. באים לעצור אותך.בן מערבא
העלובי נפש הבזויים האלה חזקים רק על יהודים.
נכון.. תכלס זה בדיחה צינית
מבקש אמונה
שאלה יפה. אני תוהה אם מותר להתקשר למשטרה בשבתכתר הרימון
מותר לעשות כל דבר שיש סיבה טובה לעשותורב שמואל
חחח זה הצחיק אותי😂 אבל תכלס זה עצוב...השתדלות !
גם אם אתה לא סומךעזרה ויעוץ
כדאי שתתקשר ותקליט
איזה קטע ביבי נזכר להיות ימין ולדחות הצעות להפסקת אשנוגע, לא נוגע
ואם הוא היה מקבל אותה היית מרוצה?Cherry
ברור שלא. השאלה מה נשתנה הפעם הזאתנוגע, לא נוגע
תכל'ס לא אכפת לי המניעCherry
העיקר שייעשה מה שטוב לעם שלנו
גם לי לאנוגע, לא נוגע
נקווה שימשיך ככה עד שהם ירדו על הברכיים ויבינו שאיתנו לא מתעסקים יותר
אינשאללהCherry
מוקד השומריםJewice
מי שנמצא בבני ברק, אשדוד, או ירושלים זה הטלפון שלהם
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד אוצר החוכמההפי
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
זה קצת מצחיק אבלנקדימון
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרראחרונה
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויקאחרונה
דייטיםאבוד
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד
יש פורום לנו שנועד לזה.
לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.
מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
ו...
בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭
פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28
אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..
ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים.. מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?
השאלה מה חשוב לךפשוט אני..
לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++.
אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...
נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...
מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.
נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.
מצטרף לנאמרנפשי תערוג
הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה
לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.
עלה 7000+
שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש
לעומת זאת.
אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת.
את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק
כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.
אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.
כמו שכתבו כולםפצל"פ
זה תלוי למה את משתמשת...
וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות
אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם
אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל
אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק
אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי
מה הצורך?משה
מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.
קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28
נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה..
תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.
שלך באופן שוטף
תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.אחרונה
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים
הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?
איזה צד עדיף.
תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי
זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.
הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי הים
יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.
השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.
קשה להכריע.
ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.
כלל נחמדזיויק
דווקא פנים מול פניםהפיאחרונה
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב
כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה? אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).
לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי
אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.
בטח לא 2 שקל..
בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.
במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.
נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע.
אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי
ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..
לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
^^^
פ.א.
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.
הבהרה חשובהשפיכת לב
מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.
הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.
הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
למה?הרמוניה
סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?
אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.
לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.
הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה, כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר. ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.
לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃
מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?
לשם כך יש שיעורים ולימודים.
אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.
סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי
יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,
עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית
נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה
שתעביר אותו
או תתיימר לחנך איתו
..הרמוניה
בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.
זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.
ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.
..הרמוניה
בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)
מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.
בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.
וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה.
התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה
סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?
המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
וככה גם מספר טוב.
נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות.
אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה
כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.
חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.
אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי
אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות.
אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
המקום שלכם בעולםזיויק
הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?
יהיה ברור אי פעם?
איך אחרים רואים את המקום שלכם?
זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?
רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂
אולי הבנתי, אז-הרמוניה
אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש.
שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.
אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.
אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.
זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
לא, כיהרמוניה
אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.
וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.
אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו.
יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.
בלבלתזיויק
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה
היא הדרך, לא המטרה.
מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.
הטלת כאן פצצהזיויק
כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.
תוכלי לבאר את כוונתך?
אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
היעוד שליoo
ברור לי מאד
לעשות טוב לעצמי ולאחרים
ללמוד ולהשתפר מיום ליום
אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי
את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם
זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
זה יכול להיותoo
יעוד של כל מי שרוצה בזה
לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים
לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוט
בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.
ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?
מתברר עם הזמן-יש כיוון אבל רק ה' יודעהרשפון הנודד
אם רק ה' יודעזיויק
אני יודע את הכיוון לפי מה שאני מבין ומרגישהרשפון הנודדאחרונה
אבל בסוף מה יקרה איתי בפועל זה רק ה' יודע ומוביל
לשבור הרגלים קבועיםזיויק
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
ההובי של חייoo
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
אמיתי? זה קל לך?זיויק
לשנותoo
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
תהיי ספציפית?זיויק
אשתדלנפש חיה.
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג
ומוסיפים כמה שיכולים