סתם.
תשמעי, זה לא האחריות שלהם. ככה זה. את הרגשת בתור ילדה שיש לך אחריות אם השירותים נקיים? ידעת אם יש כלים בכיור לפני שאת הולכת לישון?
בית זה המון דברים, אם את לא מכוונת , מגדירה, נותנת תחומי אחריות ברורים ומתאימים לגיל אז איך ילד יבין מה הוא אמור לעשות? אולי הוא יקח יוזמה ויעשה ספונז'ה ובעצם מה שדחוף לך עכשיו זה לסדר?
האחריות על תפעול הבית לא אמורה להית על ילדים, בדיוק כמו שהאחריות על האחים הקטנים היא לא על הילדים, אלא על ההורים. אנחנו מאצילים סמכויות, מעבירים תפקידים, לפי הבנתנו מה תואם גיל ומה נחוץ לנו כרגע, לצפות מהם להיות מסוגלים להפעיל שיקול דעת ברמה כזו זה פשוט לא הגיוני.
יוזמה זה נחמד. יוזמה זה לראות אח קטן מיבב ולהבין שאולי הוא רעב ולתת לו ביסקויט. זה יוזמה יפה.
וגם לזה יש ממש בשלות גילאית.
אז תכלס מבחינה מעשית - להגדיר ולפעמים לנדנד וכו. זה לא התשה, זה כמו שמלמדים ילד בכתה א להכין מערכת, והוא שוכח, וכו וכו, עד שהוא מתרגל לחובות ביה"ס
וזה לא מתחיל מגיל 8, זה מתחיל מגיל שנתיים, להרים צעצועים. זה חינוך. בגיל 5 כבר אמורים לזכור לשטוף ידיים לבד כשחוזרים מהגן או הגינה, להכניס את המשחק לקופסא בלי שאמא תזכיר כי בבית שלנו לא מוציאים משחק חדש לפני הישן וכן הלאה. להוריד את הצלחת בסיום הארוחה לכיור. זה גם חלק מהתפקוד בבית.
לאט לאט יש תפקידים יותר משמעותיים
ומבחינה חינוכית ברור שמדברים על זה שזה הבית שלנו כולם חיים , כולם מלכלכים וכולם עוזרים.
אבל את מבינה שלא ממש אכפת לילד בן 8 (או לבת ה12 שלי) שיש כלים בכיור או שהרצפה שחורה. זה לא מזיזזזזז לו. אז איך שהוא יחשוב לבד לעשות משהו?
בעיני זה נורמלי ביותר.
את באמת חושבת שיש דרך אחרת שבה כל ילד יקום כל יום ויעשה תפקידי בית בשיר על שפתיים בלי לשכוח? כי אם כן, תגלי לי, יש לי ילד מתקרב ל50 שעוד לא הצליח להפנים את זה, והאמת גם אני, ילדה בת 40+ שכמותי לא מתנהגת ככה. אני עושה כי חייבים. לא כי אני אוהבת. וכי אני האמא פה, ואין גמדים, וזה לא בית מלון, וכל שאר משפטי ה"עידוד" הידועים
אז איך אפשר לצפות מילדים אחרת?