מה אתם חושבים?ואחת עם חצאית
חשבתי לעצמי רבות מה לעשות במקרה מסויים שקרה לי..ופתאום עלתה לי מן מחשבה כזאת שאין לי איזה דמות רב כזאת שלפיה אני הולכת..כאילו מן רב כזה להסתמך עליו בהכל..
ואז עלתה בי עוד שאלה-
בתור ילדים\נערים\נערות שת'כלס לא ממש סגורים על עצמנו בשלב זה של החיים-האם אנחנו באמת יכולים לבחור רב שלפיו נלך?איך אנחנו שלא ממש מבינים בעניינים של חיים ואין לנו ניסיון ארוך של שנים עם דברים כאלה ואחרים,איך נוכל לקבוע שרב מסויים הוא באמת רב טוב ולא אחד שסתם מבלף(אני לא אומרת שזה קורה הרבה או ח"ו מנסה ללכלך על הרבנים של ימינו,בכלל בכלל לא!!פשוט זה דברים שקורים)או אחד כזה שישטוף לנו את המוח..ולא חסרים סיפורים של נוער שנשבה בקסמו של איזה רב אחד והלך אחריו בעיניים עצומות ובסוף התגלה שהבנאדם לא באמת רב תמים וצדיק כמו שהיה נראה.

בקיצור,מה אתם חושבים על זה?האם אנחנו באמת יכולים לבחור רב מסוים?
רבנים מפורסמים ומוכרים בציבורליאור 1

אולי לפי הרב שהמשפחה שלך/אבא'שלך הולך לפיו?..יויו2

שבוע טוב!אוסנת
הבעיה היא לא שאנחנו לא יודעים איזה רב הוא טוב, כי רוב הרבנים לא בלפנים, ויש כללים ברורים מאיזה רבנים כדאי להתרחק (לוקחים כסף, לא לומדים, מידות מפוקפקות, והייתי אומרת גם מיסטיקה - אבל לא רק בגלל זה).
בחירת רב היא דבר מורכב ביחוד אצלנו, כי רב הוא לא רק בשביל לענות לך על "אכלתי תפוח בלי לברך, מה עושים". רב עוזר לך להתקדם בעבודת ה'. לפתח את האישיות. לבנות עולם תקין ורחב.
כמו שאת מדברת עם המחנכת שלך, שעוזרת לך לברר דברים ולהעצים את עצמך - ככה גם הרב (עם בעלך בעז"ה...).

אבל מכיון שבשלב זה של חיינו, הבלבול קצת מבלבל... אנחנו לא בדיוק סגורים על מה האופי שלנו, למה אנחנו נמשכים, מה מעניין אותנו, מה חשוב לנו... לכן קצת קשה למצוא רב שמתאים לנו. שיוכל לעזור לנו לפי יכולותינו ותכונותינו.
ואז קשה לנו 'להתפס' על רב אחד, וגם אם מצאנו אחד כזה - הוא מתחלף במהירות.

אז מה עושים?
חשוב מאוד שלכל אחד יהיה רב, מחנך, מחנכת, מישהו מבוגר.
ומומלץ ללכת אחרי רב שהלב נוטה לדרכו (והשכל, כמובן).
בנתיים "עשה לך רב" ממומש ע"י הרב של ההורים או הרב בישיבה, ובלשב מסוים כל אדם מוצא לעצמו רב שגם מכיר אתו אישית, ושהוא מתחבר אליו באופן מעולה.
תשובה מקסימה ^^הסנה-בוער
אני הולכת בדרכיו של האדמו"ר המקובל הרב בריח שליט&q~~אני~~
ואיי רעות, התגעגעתי לתגובת שלךךך!!!נדנדה כתומה.אחרונה
(סורי על הניצלו"ש, הייתי חייבת...)
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך