מאחזים במקום לימודים - מה דעתכם?golani
את דעתי אכתוב בעז"ה בהמשך היום.
אני מבינה את אלה שזה קורץ להם...אוסנת
לא יכולה לומר יותר מזה, כי זה גם תלוי באדם עצמו, וגם לא יועיל אם אני אצא נגד.

יום נפלא!
לדעתי במצב של היום מאחזים יותר חשובים מלימודיםליאור 1
במיוחד מי שמוכן להשקיע ולעשות בשנה את כל הבגרויות

לימודים.שיראל.
תלוי מה הלימודיםאלישע בן אבויה
בס"ד

ואלו מאחזים.
>>>>לוטמניה
אם אדם ביודעין בוחר להשקיע את כל כוחותיו ויכולתיו בעיסוק בא"י והמאחזים, יש להעריך אותו על כך מאוד ולראות בו מודל לחיקוי. עמ"י זקוק לאנשים טובים שישקיעו את כל זמנם ומרצם במאבק על א"י.
הבעיה היא בנוערים שלא באמת בחרו בדרך החיים הזאת, ולא בטוח שהיא מתאימה להם ספציפית.

ובפועל:
כל [או רוב אאל"ט] תושבות רמת מגרון הם סטודנטיות במקצועות שונים, והם לא ראות בכך סטירה לעיסוק בא"י.
מאוד תלוי מה עושים במאחזים.הסנה-בוער
בס"ד
אם נמצאים ומעשנים ומשתעממים שם.. אני חושבת שזו פשוט הפקרות, וכואב ממש ממש שזו תופעה די נפוצה.
ד"א זה לא סותר, יש מי שלומדים במאחזים ואפילו עושים בגרויות- הם פשוט לומדים שם לבד/בחבורות וכו'.
לגבי החוסר מסגרת, זה לדעתי די עוול להרבה בני נוער שלא מספיק בוגרים בשביל זה.
אם זה במקום אני חושב שבד"כ זה לא טובהרועה
אפילו אם החלופה היא5 רק לימודי חול צריך להתחנך למסגרת.
דעתיgolani
באופן מצומצם - חיובי, באופן שתופס את כל החיים - שלילי ביותר! תקופת הנעורים היא תקופה שבה צריך הנער לספוג את חוכמתם של הדורות הקודמים לו ולגבש תוך כדי כך את תפיסת עולמו, מציאות שבה נער ירוץ מגבעה לגבעה כעיר פרא משולח רסן וחסר השכלה תקבור את סיכוייו להשתלב אי פעם במערכת "נורמלית" של חיים. בניית חושות על גבעות שוממות, התעמתות עם כוחות הביטחון והזלזול בחוק שנלווה לפעילות שכזאת דרך קבע(כשמנהלים אותה צעירים שמטבעם רואים הכל "שחור לבן"), מריבות אין סופיות עם ערבים ועוד הם "ביטוח" שהנער יגדל בצורה עקומה ומעוותת. אולם מצד שני האם אפשר לוותר על תרומתם של בני הנוער? על הרוח שהם מביאים עמם? וודאי שלא! ולכן הפיתרון הוא לו"ז מסודר שיקבע הנער לעצמו ובו הוא יחליט כמה מזמנו הוא משקיע בפעילות למען ארץ ישראל וזאת בלי לפגוע במסגרת הלימודית. אחרת הוא יבנה חושות פה ושם, זה נכון אבל לכשיגדל הוא יהיה חסר את אותו עומק והשכלה שאותם אפשר להשיג רק בלימודים - ותרומתו תהיה הרבה פחות משמעותית. אם יחליט לכשיגדל לפעול למען הציבור ייגש הוא למאבק מתוך שיקול דעת רב יותר והשכלה רחבה יותר.
גולני אתה צריך להפריד בין נוער שנמצא במאחזיםלוטמניה
לבין אנשים מבוגרים, בעלי משפחות, שבחרו להשיקע את כל זמן במאחזים.
לענ"ד בכלל לא חיובי שנוער יגורו ויחיו במאחזים.
הפוך גוטה, הפוךgolaniאחרונה
משפחות שגרות במאחזים ניגררות מהר מאוד לרגשי  ושנאה כלפי אלה שיגרשו אותם, במקרה של הרס רכוש הן בכלל לא מסוגלות להבין את המורכבות אלא נסחפות לשנה וזעם. עדיף נוער במשמרות, משפחות - רק אם הן באות נטו לשליחות ומבינות את תפקידם.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך