...אמונתי????
היה לי ויכוח עם חברות שלי והרגשתי שיצאתי דפוקה כי לא הצלחתי להסביר להם למה זה בעייתי לעשן פה ושם נרגילה וכו..
וואלה עצבן אותי שזה הפך להם למציאות נורמאלית ברמה שהם משוות לי את זה לחמצוצים ששניהם לא בריאים..
אז אני חייבת קודם כל תשובות לעצמי, למה יש בעיה לעשן פה ושם נרגילה? למה זה לא הגיוני לשבת לעשן ותוך כדי לדבר דיבורים בעבודת השם? ואם יש בנאדם שפעם ב לעשן זה עוזר לו בעבודת השם זה פסדר?

אני לא מדברת על התמכרות אלא רק פעם ב...
אממ אני חושבת שיש קצת בעייתיות בהשוואההפילוסופית

בין חמצוצים לעישון בעיקר בגלל שהעישון הורס בעיקר את מערכת הנשימה וחמצוצים את מערכת העיכול... זה בערך כמו להשוות בין השחקן הכי טוב בכדורסל להכי טוב בכדורגל... אי אפשר להשוות אותם כי הם עוסקים בתחומים שונים ככה אני חושבת לפחות...

..ניק כמעט בלי ראש

אי אפשר להשוות בין חמצוצים לעישון. חמצוצים יכולים להזיק, אבל אם לא אוכלים אותם כל הזמן, הם לא הורסים את הבריאות (אגב, אני לא אוכל חמצוצים מהסיבה הזאת). אבל עישון ממש הורס את הבריאות, ויש הרבה פוסקים שסוברים שיש איסור לעשן בגלל "ונשמרתם מאד לנפשותיכם" ו"השמר לך ושמור נפשך מאוד" (ויש אומרים שאפילו בגלל "לא תרצח").

מעתיק דברים שכתב הרב אליעזר וולדנברג: "נדהמתי ונבהלתי וממש רעדה אחזתני עקב הסברתו המעמיקה והבהירה, וראיותיו הרפואיות המופתיות, והוכחותיו הממשיות המעידות במאה עדים שהעישון של סיגריות כמוהו כגחלי רתמים לגוף, כי הוא מזיק בצורה חמורה ביותר לבריאות הגוף של המעשן. וכי העישון עלול ממש לקצר את החיים ח"ו, וסופר ומונה מספרים מבהילים מהסטטיסטיקה המתפרסמת מדי פעם המצביעה ומראה באצבע על התוצאות החמורות ביותר מריבוי העישון, ואשר בכנפיה השטניים נופלים קרבנות לרוב, והרבה יותר מעשרות אלפים ורבבות אנשים ברחבי העולם באים עליהם כחטף כתוצאה מזה... עד כי הרופאים גזרו אומר כי העישון הוא הקוטל הראשון של האנושות."

אבל מה אם מעשנים מדי פעם?הפילוסופית

גם פעם אחת מזיקה. גם עישון פסיבי מזיק.לראות בטוב
לא באותה רמה כמו מי שמעשן קבוע, אבל מזיק.
תלויbahu12

העישון יכול לגרום לשני סוגי סרטן פה וריאות

אם לא שואפים אז הוא הרבה פחות מסוכן

..bahu12

חוצמזה שאיפה אחת מנרגילה זה כמו חצי חבילת סיגריות

מי אמר את זה?מבקש אמונה

אני12345678900

אני חושב שאין בעיה לעשן

...bahu12

למה אתה חושב את זה?

כי12345678900

למה אתה חושב שיש בעיה?

מהאתר של כלליתbahu12

עישון עלול לגרום לכל אחד מהמחלות והמצבים המתוארים כאן, ואף לכמה מהם ביחד:

• מחלות לב וכלי דם: עישון הוא אחד הגורמים העיקריים למחלות כלי דם ולטרשת עורקים, וכתוצאה מכך עלולים להיגרם, בין היתר, מחלת לב איסכמיתאירוע מוחימחלה של כלי הדם הפריפריים ברגליים, ומפרצת באבי העורקים.

• סרטן, בעיקר סרטן הריאות, אך גם סוגי סרטן נוספים כמו סרטן הלוע, החיך והוושט, סרטן שלפוחית השתן, סרטן הלבלב, הכליה והקיבה.

• מחלות בדרכי הנשימה: ברונכיטיסאסתמהמחלת ריאות חסימתית כרונית ואמפיזמה (נפחת הריאות).

• פגיעה בכושר הגופני.

• פגיעה בעור הפנים: החשת ההופעה של קמטים, הופעת צבע עור אפרורי, הזדקנות מוקדמת של העור.

• תופעות אלרגיות בדרכי הנשימה ובעיניים.

• מוות פתאומי (מוות בעריסה) של ילדי מעשנים.

• אסתמה בקרב ילדי מעשנים.

??12345678900

חסר דברים לא בריאים?

המספרים שאנשים מתים מזה... לא כמו המספרים שמתיםהפילוסופית

מחמצוצים מדוריטוס או קולה אז...

..ניק כמעט בלי ראש

כי עישון מקצר את תוחלת החיים ב-11 שנים.

מחקר מצא: בכמה שנים מתקצרים חייו של מעשן

את מדברת מבחינה בריאותיתאפרת????
או מבחינה שזה לא מתאים לבנות?
למה שזה לא יתאים לבנות?bahu12

(דווקא לבנות)

לי זה נראהאפרת????
קצת עארס שבנות צעירות במיוחד דתיות מעשנות. לרוב גם הן מתחילות בשביל הפוזה ואחר כך באה ההתמכרות..... בכלל כל התרבות הזו של השתייה והעישון חופשי זה מגעיל בעיניי...
..bahu12

בדיוק אותו דבר זה עם בנים

לא נכון.תות"ח!

בנות אמורות להיות יותר עדינות נפש, ולכן כשבת מבזה את עצמה זה הרבה יותר חמור מבן שמבזה את עצמו, אם כי שניהם מבזים את עצמם בכך ושניהם מעשים מגונים שצריך להתנער מהם...

מוכן להסביר את המהלךבן מכיר
"בנות אמורות להיות יותר עדינות נפש, ולכן כשבת מבזה את עצמה זה הרבה יותר חמור"?
זה אולי הופך את זה לפחות צפוי, אבל מאין ההיסק שזה הופך יותר חמור?
....תות"ח!

לא אכפת לי מצפוי או לא צפוי...

אמורות לא הכוונה שלי ממה שאני במוח שלי חושב שהן אמורות להתנהג והן סוטות מההתנהגות שציירתי לעצמי אז זה מפתיע...

אמורות הכוונה היא נדרש מהן, הכבוד שלהן צריך להיות הרבה יותר שמור מאשר של גברים...

"כל כבוד בת מלך- פנימה"- לאשה הסיכוי להחפצה ולחיצוניות יתר גדול עשרת מונים ולכן גם צריך שמירה יתירה בכך שזה לא יקרה ומאותה סיבה לא ראוי שאשה תשתה אלכוהול יותר מדי ותשתכר, גם בפורים...

לכן, עדינות הנפש שלהן מתבטא גם בכך שאסור שיבזו עצמן ויעשנו ואם כן כאשר הן עושות את זה הפגיעה בכבודן הרבה יותר גדולה מאשר הפגיעה בכבוד גבר שיעשן....

אם לא הבנת ואתה רוצה שאסביר יותר, אשתדל...

אפשר לטעון שאם בת מעשנתבן מכיר
זה עושה חור גדול יותר ברקיע התשיעי... (קודם צריך להוכיח שעישון הוא בפני עצמו מבזה, ולא הסיבות שבגללה מעשנים).
הסיבות שבגללה מתחילים לעשן והנזקים הבריאותיים זהים אצל שני המינים.
נקודה נוספת: לך נראה שבת מעשנת זו "חרפה" רבה יותר, לעומת זאת אם תשאל בת היא צפויה לומר לך שבן מעשן זה חמור יותר כיוון שהרבה מובנים הוא מייצג יותר את התורה לביטול הזמן שלו יותר משמעותי.
כל אחד רוצה לטעון שהבעיה החמורה היא אצל השני.
די להגכיח את דבריי.תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך י' בסיון תשפ"א 18:03

הנזקים הבריאותיים-נכון. הסיבות שבגללן מתחילים-נכון. מבחינת הכבוד והשפל שאליו הגיע האדם שעישן-לא נכון, בת שמעשנת מאבדת הרבה יותר.

ההיפך, מה שאני טוען דווקא מגדיל את כבודה של האשה, אינני באתי להאשים אף אחד.

חוץ מזה, זה לא נקרא האשמה כיוון שאיני מדבר על מישהו ספציפי כך שלא שייך פה בכלל המושג האשמה.

אין חוסר כבוד בעישוןבן מכיר
יש חוסר כבוד בכניעה לדחפים וחוץ חברתי (כבוד ופוזה).
אתה רוצה לומר שבת מאבדת יותר כבוד מבין אם היא מעשנת? אולי, בעיקר בגלל שזה פחות נפוץ ומקובל אצל נשים, בדיוק כמו שלפני עשור או שניים לא היה נהוג שבת נוהגת. האם אתה חושב שיש חוסר כבוד באישה שנוהגת?
יש חוסר כבוד בעישון.תות"ח!

סיגריה מלבד הנזקים הבריאותיים שלה וכמה שהיא פוגעת בגוף והכל, היא גם מייצגת משהו.

כמו לדוגמא מישהו שהוא שותה אלכוהול על בסיס קבוע, מלבד הנזקים שהוא גורם לעצמו ולגוף שלו (שאגב, נזקים חמורים...אמנם פחות מסיגריה אבל בהחלט נזקים חמורים...וגם אלכוהוליזם מוגדר כהתמכרות לכל דבר ועניין, לא הרבה יודעים..לא משנה כרגע, זה לא הנושא), הוא גם מראה משהו, זה מראה על הפקרות מסויימת, על פריקת עול מסויימת, על בריחה מהמציאות אל מקום שפל שרק מספק תאוות ללא בכלל משהו שמזין את הגוף. חמצוצים או קולה זה אמנם לא בריא, אך זה במסווה של משהו שנותן תועלת לגוף-אוכל או שתייה. (אגב, הקולה ממש כך, היא בהתחלה הייתה תרופה נגד כאב בטן). אך סיגריה זה נטו לברוח מהמציאות ונטו לספק תאוות של יצר הרע, אין בזה אף תועלת. (לא שאני אומר שקולה או חמצוצים זה טוב, אבל זה אפשר להבין וזה גם הרבה פחות מזיק, אבל בלי השוואה בריאותית, זה לא מייצג אותו דבר כמו סיגריות...).

לא נכון, גם אם מישהו בחר בעצמו לעשן, בלי שאף אחד לחץ עליו, הוא מאבד מהכבוד שלו. (וזה לא נכון להגיד את זה משום שבדר"כ הלחץ מההורים והסביבה הוא לא לעשן, אבל בסדר...((בא"י ובציבור הדת"ל, לא דיברתי עכשיו על חו"ל או על החינוך הממלכתי...)))

כן, זה מה שאני טוען, וזה לא קשר לנפוץ או מקובל, הסברתי כבר למה אני חושב את זה....

מה הקשר לנהיגה עכשיו...?

האם כאשר אשה נהגה היא איבדה מהכבוד שלה...?

לא הבנתי אותך, אתה טענת שמדובר על כך שזה קשור לדחפים, ללחץ חברתי, למה שמקובל וכו'...ואז אתה מקשה עליי על בסיס דבריך שלא הסכמתי איתם. לא הבנתי מה אתה רוצה.

אני אומר שבעישון עצמו אין בעיהבן מכיר

הבעיה היא בסיבות שעושים את זה.

בחברה החרדית (איפה שזה מקובל) אין פיחות ב"כבוד" של מי שמעשן, כי זה מקובל.

לכן אני אומר שבדיוק כפי שהיום אין פיחות ב"כבוד" של אישה שנוהגת - כיוון שזה מקובל - כך אין יותר פיחות ב"כבוד" של אישה שמעשנת מסתם בן.

ברור שבעישון עצמו יש בעיה.תות"ח!אחרונה

אמנם בחברות מסויימות כמו בחברה החרדית זה מקובל, לא עלינו, אבל בעיניי בת חרדית שמעשנת איבדה כבוד לא פחות מבת מהציבור הדת"ל שמעשנת.

זה שדבר רע התקבל והשתרש בציבורים מסויימים, לא הופך אותו לטוב, לצערינו יש דברים רעים שהתקבלו, בכל ציבור יש חסרונות...

ולכן כל דבריך לא רלוונטיים...

...תות"ח!

קודם כל, אשרייך שזה ברור לך....!!

ובאמת קשה וכואב לשמוע על חברות שלך, שזה הפך לנורמלי...

גם לי קרה מקרה דומה, שמישהו ששאל אותי אם יש לי סיגרייה או אש ואמרתי לו שאני לא מעשן כי זה לא בריא והוא התחיל להשוות את זה לקולה...

אז דבר ראשון, אין כזה דבר פעם ב....

אם מעשה הוא מגונה, אם מעשה הוא לא טוב, אסור לעשות אותו תמיד...!!

ובדר"כ גם זה מה שיצר הרע מספר לאדם בפעם הראשונה שהוא מעשן לפני שח"ו הוא מתמכר, שזה רק פעם אחת, לא יקרה כלום, הכל בסדר, אף אחד לא רואה, רק לראות מה זה וכו'...ואז הבן אדם נלכד ברשת....

אז, מדוע זה מגונה...?

אז קודם כל, להשוות בין קולה או חמצוצים לבין נרגילה או סיגריה זו לא השוואה נכונה בכלל....

זה כמו להשוות בין סמים קשים לסיגריה, הפער של החומרה וההתמכרות גדול מאוד...

בסיגריה ובנרגילה יש חומר שנקרא ניקוטין שהוא חומר ממכר הרבה יותר מסוכר או קפאין, והוא משפיע על המוח בצורה הרבה יותר הרסנית מכך...

זאת אומרת, אם עכשיו קשה לך להיגמל מחמצוצים או מקולה, להיגמל מסיגריה או מנרגילה יהיה קשה הרבה יותר....!!

והדופמין שהגוף משחרר ובכך מגדיל את הסיכוי להישאב לכך הרבה יותר גדול, עשרות מונים....

מה גם, שסיגריות מגדילות את הסיכון לסרטן הריאות ומשחירות את הריאות, פוגעות אנושות בגוף, בריאות ובכל דרכי הנשימה, ומקצרות את החיים באופן מוכח...

לכן, מי שמעשן הוא ממש עובר על איסור תורה של "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"..

בתור מחנך של עצמך ושל ילדיך לעתיד, אסור לנו לעשן.

מדוע...?

אנחנו מדברים על דחיית סיפוקים, על כך שאנחנו צריכים לעמוד בנסיונות ואתגרים ולא להיגרר אחר יצר הרע, וכו' וכו'....ואז בסוף אנחנו מעשנים...?!

איך נגיד לילד "לא" לסוכריה בזמן שאנחנו אחרי זה מעשנים נרגילה או סיגריה....

וגם, אחרי זה הדבר משפיע על כל החיים שלנו, זה יגדיל את הסיכון של הילדים שלנו לכל מיני דברים וכו'...

ובמיוחד נשים, זה הכי הרבה משפיע על העובר שהן מעשנות וזה הכי נורא, תחסכו מעצמכן ומהילדים שלכן את כל זה...(מה גם, שזה הרבה יותר לא נאה שאשה מעשנת...)

וגם, זה מעלה את הסיכוי לאסטמה.

ואם אתה לא רוצה להתנשף במדרגות בכל פעם שאתה עולה אחרי זמן מה שאתה מעשן, או להתנשף בריצות הרבה יותר ולדפוק לעצמך את הריאות, תחסוך את זה מעצמך...

וזה גם מבזבז המון כסף שיכול ללכת לדברים הרבה יותר טובים, חבל שבמקום לקנות רכב חדש או משהו חדש שאתה רוצה תלך לקנות עוד איזו חבילת סיגריות שתיגמר לך ותרגיש רע עם עצמך עוד יותר אחרי כל זה....

לבד מזאת, זה מזהם את הסביבה ואת האוויר.

וגם, הרבה אנשים בעלי אסטמה או סתם אנשים שלא רוצים לעשן, נפגעים קשות מכל המעשנים חסרי המחשבה שבשביל לספק את הצרכים והתאוות שלהם לא שמים פס על אף אחד ומעשנים ליד אנשים, ומזיקים להם למרות שזה נגד רצונם, ולא רק במקומות המותרים בחוק אלא גם במקומות האסורים בחוק, פשוט מרגיז...

וגם כאלו שמשאירים את הסיגריה דלוקה על הרצפה ולא מכבים אותה, מינימום אחריות...

וגם כל הבדלים שזרוקים בכל עבר, פשוט בושה...

בכל מקרה, מלבד כל זה, מי שמעשן זה מייצג משהו, זה מייצג פריקת עול, ולכן בכל מקרה לא נעשה את זה, אם איננו רוצים להיות מיוצגים בתור פורקי עול פושטקים.

אז לא להשוות בבקשה בין הדברים....

וחוץ מזה, זו בריחה מאשמה להגיד "גם אתה גרוע כמוני", זה מעשה מגונה שלא עושים אותו בלי קשר לאלו דברים גרועים אחרים כן עושים, זה לא תירוץ להתנהג כך...

וזה גם לא נכון להגיד כמוני, מי שמעשן מבחינתי זה הרבה יותר חמור מאשר מי ששותה קולה או אוכל חמצוצים...

כמובן, שלא באתי בשיפוטיות, לכל אחד יש יצר הרע ויכול להיות שבגלל סקרנות הוא עישן פעם אחת וקשה לו לצאת מהמעגל הזה, ובאמת אני לא שופט אותו, רק צריך להבין שזו בעיה, צריך להבין שזה דורש תיקון, אסור להשלים עם המצב ולהגיד שזה נורמלי והכל טוב וכולם מכורים לכל מיני דברים....

אני מתכוונת לא רק מבחינה בריאותית שזה ברור ליאמונתי????
על הבחינה הבריאותית כתבו כל כל הרבה, רק אוסיףשירה 333
שיש כאן עניין של נטו בזבוז זמן, אווירה לא ראויה והעישון הוא בעצם סוג של בריחה מהמציאות והחיים.
יכולה לשלוח לך עוד נתונים מדעיים, יש מלא נתונים שמוכיחים שסיגריה זה ממש לא כמו לשתות קולה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך