קודם כל, אשרייך שזה ברור לך....!!
ובאמת קשה וכואב לשמוע על חברות שלך, שזה הפך לנורמלי...
גם לי קרה מקרה דומה, שמישהו ששאל אותי אם יש לי סיגרייה או אש ואמרתי לו שאני לא מעשן כי זה לא בריא והוא התחיל להשוות את זה לקולה...
אז דבר ראשון, אין כזה דבר פעם ב....
אם מעשה הוא מגונה, אם מעשה הוא לא טוב, אסור לעשות אותו תמיד...!!
ובדר"כ גם זה מה שיצר הרע מספר לאדם בפעם הראשונה שהוא מעשן לפני שח"ו הוא מתמכר, שזה רק פעם אחת, לא יקרה כלום, הכל בסדר, אף אחד לא רואה, רק לראות מה זה וכו'...ואז הבן אדם נלכד ברשת....
אז, מדוע זה מגונה...?
אז קודם כל, להשוות בין קולה או חמצוצים לבין נרגילה או סיגריה זו לא השוואה נכונה בכלל....
זה כמו להשוות בין סמים קשים לסיגריה, הפער של החומרה וההתמכרות גדול מאוד...
בסיגריה ובנרגילה יש חומר שנקרא ניקוטין שהוא חומר ממכר הרבה יותר מסוכר או קפאין, והוא משפיע על המוח בצורה הרבה יותר הרסנית מכך...
זאת אומרת, אם עכשיו קשה לך להיגמל מחמצוצים או מקולה, להיגמל מסיגריה או מנרגילה יהיה קשה הרבה יותר....!!
והדופמין שהגוף משחרר ובכך מגדיל את הסיכוי להישאב לכך הרבה יותר גדול, עשרות מונים....
מה גם, שסיגריות מגדילות את הסיכון לסרטן הריאות ומשחירות את הריאות, פוגעות אנושות בגוף, בריאות ובכל דרכי הנשימה, ומקצרות את החיים באופן מוכח...
לכן, מי שמעשן הוא ממש עובר על איסור תורה של "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"..
בתור מחנך של עצמך ושל ילדיך לעתיד, אסור לנו לעשן.
מדוע...?
אנחנו מדברים על דחיית סיפוקים, על כך שאנחנו צריכים לעמוד בנסיונות ואתגרים ולא להיגרר אחר יצר הרע, וכו' וכו'....ואז בסוף אנחנו מעשנים...?!
איך נגיד לילד "לא" לסוכריה בזמן שאנחנו אחרי זה מעשנים נרגילה או סיגריה....
וגם, אחרי זה הדבר משפיע על כל החיים שלנו, זה יגדיל את הסיכון של הילדים שלנו לכל מיני דברים וכו'...
ובמיוחד נשים, זה הכי הרבה משפיע על העובר שהן מעשנות וזה הכי נורא, תחסכו מעצמכן ומהילדים שלכן את כל זה...(מה גם, שזה הרבה יותר לא נאה שאשה מעשנת...)
וגם, זה מעלה את הסיכוי לאסטמה.
ואם אתה לא רוצה להתנשף במדרגות בכל פעם שאתה עולה אחרי זמן מה שאתה מעשן, או להתנשף בריצות הרבה יותר ולדפוק לעצמך את הריאות, תחסוך את זה מעצמך...
וזה גם מבזבז המון כסף שיכול ללכת לדברים הרבה יותר טובים, חבל שבמקום לקנות רכב חדש או משהו חדש שאתה רוצה תלך לקנות עוד איזו חבילת סיגריות שתיגמר לך ותרגיש רע עם עצמך עוד יותר אחרי כל זה....
לבד מזאת, זה מזהם את הסביבה ואת האוויר.
וגם, הרבה אנשים בעלי אסטמה או סתם אנשים שלא רוצים לעשן, נפגעים קשות מכל המעשנים חסרי המחשבה שבשביל לספק את הצרכים והתאוות שלהם לא שמים פס על אף אחד ומעשנים ליד אנשים, ומזיקים להם למרות שזה נגד רצונם, ולא רק במקומות המותרים בחוק אלא גם במקומות האסורים בחוק, פשוט מרגיז...
וגם כאלו שמשאירים את הסיגריה דלוקה על הרצפה ולא מכבים אותה, מינימום אחריות...
וגם כל הבדלים שזרוקים בכל עבר, פשוט בושה...
בכל מקרה, מלבד כל זה, מי שמעשן זה מייצג משהו, זה מייצג פריקת עול, ולכן בכל מקרה לא נעשה את זה, אם איננו רוצים להיות מיוצגים בתור פורקי עול פושטקים.
אז לא להשוות בבקשה בין הדברים....
וחוץ מזה, זו בריחה מאשמה להגיד "גם אתה גרוע כמוני", זה מעשה מגונה שלא עושים אותו בלי קשר לאלו דברים גרועים אחרים כן עושים, זה לא תירוץ להתנהג כך...
וזה גם לא נכון להגיד כמוני, מי שמעשן מבחינתי זה הרבה יותר חמור מאשר מי ששותה קולה או אוכל חמצוצים...
כמובן, שלא באתי בשיפוטיות, לכל אחד יש יצר הרע ויכול להיות שבגלל סקרנות הוא עישן פעם אחת וקשה לו לצאת מהמעגל הזה, ובאמת אני לא שופט אותו, רק צריך להבין שזו בעיה, צריך להבין שזה דורש תיקון, אסור להשלים עם המצב ולהגיד שזה נורמלי והכל טוב וכולם מכורים לכל מיני דברים....