אל תפחדו להיות אשכנזים...!!תות"ח!

ועכשיו ברצינות שנייה...

חבר שלי פעם אחת (לפני איזה שבועיים-שלושה...) נסע באופניים לבית שלו ביום חמישי בערב...

עכשיו, הוא שם קסדה ואז שיץף אותי בהתלבטות שלו אם לשים קסדה או שהוא יצא אשכנזי וזה...

אמרתי לו: "אל תתבייש..!!" וזה ואמרתי לו שזה סכנת חיים ואל תשים על מה שחושבים עליך בגלל זה, ועדיף שיחשבו עליך ככה ותעשה את מה שאתה חושב לנכון ויכול להציל אותך וכו'...וכו'...

די שכנעתי אותו, למרות שיכול להיות שבכל מקרה הוא היה שם קסדה, אבל בזכותי זה קרה בטוח ולפעמים הבאות הוא היה עושה את זה...

ואז שבוע אחרי אני פוגש אותו ורואה על היד שלו תחבושת וזה....

אני שואל אותו מה קרה וממה הוא נפצע ואז הוא אמר לי שקרתה לו תאונת אופניים קטנה עם איזה חפץ/אבן שהוא לא שם לב ובזכות הקסדה הוא לא נפגע בראש...

בקיצור, בזכות זה לא קרה לו משהו רציני, ב"ה...

אז מלבד הנס הגדול שצריך להודות לקב"ה על ההצלה, צריך גם להשתדל בעצמנו ולשים קסדה ולא לפחד לצאת אשכנזים...!! (גם אם אתם ספרדים, כן...)

סומך עליכם, אשריכם...!!

מה הקשר בין הקסדה לאשכנז? 😂אני ועצמי:)
ובהחלט, אל תפחדו לצאת אשכניםם
לא יודע...תות"ח!

מין ביטוי כזה, אנא עארף...?!

וואלה😂אני ועצמי:)
בתור אשכנזית למופת קצת מעליב שיש עליי סטיגמות ללא ידיעתי😪😅
אשכנזי באופי כזה, צהוב.מתנחל בראבק

היי היי היישירה 333
לשים קסדה ולהיות זהירים זה אשכנזי????😳
מישהו פה סובל מסטיגמות???🧐
כל הכבוד שהזהרת את החבר אבל לדעתי היה מיותר להשתמש בהקשר עדתי פה
אני יודעת שזה בצחוק אבל מהכל הסטיגמות העדתיות (ולא רק עדתיות...)האלה בצחוק מגיעים לקטעים לא נעימים וזה פשוט מנציח מחלוקות מיותרות אז קשה לי שאומרים בכללי על כל עדה כלשהיא אפילו במרומז מאוד כל מיני דברים...אני יודעת שזה ממש לא הכוונה שלך אבל עדיין.
יו, לקחת קשה....תות"ח!

בסה"כ ביטוי, אני לא באמת משייך את זה לעדה מסויימת, אל תדאגי....

זאת -בדיוק- הבעיה....שירה 333
שאנשים משתמשים בביטוים מיותרים כאלה שמנציחים כל מיני סטיגמות כדבר שבשגרה
לא אישי אליך אבל כן, אני בהחלט קצת קיצונית בקטע הזה של להפסיק עם כל הדברים האלה ו' הבדיחות הקטנות' שאנשים לא מבינים שהבדיחות הקטנות האלה לא כל כך תמימות וגורמות נזק במקרה הרע ופשוט מיותרות במקרה הפחות רע. קשה לי עם זה לא משנה לאיזה עדה מתכוונים... ברור לי שחס ושלום לא התכוונת למשהו רע וסתם אמרת כביטוי
ד" א לא שזה משנה לי אבל ראית ששלחתי לך משהו במסרים? לא הגבת ...
טוב, טוב...תות"ח!

אשתדל...

צודקת בעיקרון, אפשר לשנות שפה ולקסיקון ולא להשתמש בביטויים כאלו, אבל לצערינו זה כבר דבר שבשגרה וקשה לשנות ביטויים שהורגלנו אליהם...

יישר כוח שאכפת לך כ"כ על זה ואת משתדלת לשנות את המצב....

וואי עכשיו שאני רואה שוב מה שכתבתי באמת יצא לי קיצונישירה 333

שוב, כמובן שברור לי שלא התכוונת לפגוע בעדה כלשהי או משהו כזה וזה היה בצחוק

לא התכוונתי להתקיף אותך באופן אישי ח"ו, מקווה שלא נפגעת או משהו כזה מהניסוח ואם כן אז סליחה

בסדר, הכל טוב...תות"ח!

לא חשבתי...

אחלה...

נ.ב. מצטער, חייב לתקן אותך...אומרים או מובן ש או כמובן עם פסיק אחרי בלי ש....סליחה...

חחח תודה על התיקוןשירה 333

לא ידעתי ... 

בשמחה...תות"ח!

בסדר, הגיוני, אני יודע את זה נטו כי אני עושה בגרות בלשון על תחביר ולא על מערכת הצורות, הכל טוב...

אהה יפהשירה 333

אני עשיתי על מערכת הצורות, הרבה יותר קל לדעתי מאשר תחביר...

ב"ה עשיתי במועד חורף וסימתי עם ציון די טוב אז עכשיו נמאס לי מלשמוע על דברי שקשורים לזה

כן, ב"ה...תות"ח!

לפי דעתי קל יותר תחביר, אבל בסדר...(בעיקרון בסטטיסטיקה בממוצע הארצי בתחביר מקבלים 8 נקודות יותר, אבל 8 נק' זה לא הפרש כ"כ משמעותי ביחס לכל הארץ, לכן זה קל ממערכת הצורות אבל לא הרבה...דהיינו, אין הכרעה באמת שאפשר להגיד שזה יותר קל, פשוט יש כאלו שהולך להם יותר קל תחביר ויש כאלו שדווקא יותר מתאימים למערכת הצורות, כל אחד ומה שמתאים לו, ולכן קשה להגיד שיש באמת משהו יותר קל, אבל כן אפשר להגיד ע"פ הנתונים האלו שיש מעט יותר אנשים שמתאימים לתחביר מאשר אנשים שמתאימים למערכת הצורות...כמובן, יש כאלו שמתאימים לשניהם, הם פשוט שולטים בלשון בשני התחומים ((אך עדיין, אולי לרמת בגרות בשניהם הם מצליחים, אך כנראה שיש להם תחום שבו הם יותר חזקים ותחום שבו הם יותר חלשים יחסית, גם אם זה לא מתבטא בבגרות עצמה)))

יפה מאוד...!!

עם כמה סיימת....?

סתם מעניין, לא חייבת להגיד...

כן,צודק....שירה 333
עם 95 ב"ה אבל ת'כלס אני מרגישה שיכולתי יותר כי חרשתי ופשוט נלחצתי מאוד בבגרות ועשיתי טעויות טיפשיות לחלוטין...אבל לא נורא הכל לטובה
אהה, וואו, ב"ה...תות"ח!

בסדר, לא נורא, זה אחלה ציון....

אבל אם זה לא מספק אותך את יכולה לגשת שוב, זה לא כזה נורא לגשת עוד פעם...

...שירה 333
אני רציתי יותר והאמת ששלחתי למורה הודעה שאני רוצה לעשות מועד ב' אבל אחרי זה שהיא ראתה אותי בבית ספר היא אמרה לי ) (יותר בכיוון של צעקה עלי )"תגידי לי אין לך חיים?"🤣😅 ואמרה שההרשמה נסגרה....חוץ מזה לגשת למועד ב' זה אומר להמשיך ללמוד את החומר הזה שיש לי עוד בגרויות על הראש וזה לא נראה לי שווה בשביל חמש נק'....לא נורא יש לי הזדמנות מעולה לעבוד על הפרפקציוניסטיות שלי...ות'כלס זה ציון די טוב וזה כפיות טובה לבכות עליו במקום להודות עליו
תות"ח!

כן, אני ניגשתי וכבר רבו ההערות מצד התלמידים.

אבל המורה אחלה גבר, מגיש אותי בלי לשאול שאלות, מה אכפת לו שאני אגש בשביל לשפר ציון....?

כן, בסדר, אבל אני לא רואה בעיה לגשת שוב, אם את רוצה לשפר ציון...

טוב, זה באמת אחלה ציון ואין בעיה, לי הייתה סיבה טובה לגשת שוב...

טוב, שכוייח שכוייח.

נ.ב. כשניגשתי שוב לא למדתי עוד פעם את החומר, פשוט נישתי שוב, וקיבלתי ציון יותר טוב.

😅שירה 333
עבר עריכה על ידי שירה 333 בתאריך י"ב בסיון תשפ"א 17:43

גם חברות שלי והמשפחה שלי כנ"ל...
מסתכלים עלי במבט של 'שאלה יהיו הצרות של עמ"י...'😅🤣
אתה צודק, עדיף לשפר, וכנראה אתה בעל זיכרון חזק אם הצלחת לשמר את החומר בראש, אבל כדי שיהיה סיכוי לעלות מ95 אתה חייב לתרגל אחרת זה פשוט לא יהיה משתלם..
לא הבנתי, אז גמרת עם לשון?

תות"ח!

כן, יש לי זיכרון די טוב, ב"ה...(מה גם שאני לא לומד לשון כדי לפלוט על הדף ושונא את המקצוע, אני מאוד אוהב לשון, כך שלכן אולי גם אני זוכר ממש טוב את החומר בלי לתרגל עוד פעם...)

מחכה כבר לציון בפורטל, אם יהיה בסדר ב"ה אז לא אגש לבגרות הקרובה...

יפה, ב"השירה 333

אני די אוהבת לשון עד הקטע של הבנת הנקרא (יותר נכון הבנת הנשאל). זה פשוט חופררר,שלא לדבר על לעשות סקירות שזה סיוט לא נורמלי...יפה שאתה אוהב לשון

בעז"ה תקבל ציון טוב

כן...תות"ח!

איזה, הבנת הנקרא זה אחד הקלים, זה הפחות מעצבן...

בדר"כ אני מקבל בזה מקסימום נקודות, אבל אם אני טועה אני רוצה לאכול את עצמי שטעיתי במשהו כ"כ קל...

וסקירה זה באמת דבר קצת מעצבן ומתיש, אבל לא כזה נורא, במיוחד לאור העובדה שאין לי בעיה בלכתוב והיד לא מתעייפת, כך שזה רק קושי מנטלי וזה כבר מוריד הרבה, בקיצור, זה סבבה...

בוא נגיד ככה, אם יביאו לי בגרות בלשון אני אפתור לכיף תחביר ושם ומספר, אבל לא יהיה לי כוח להבנה והבעה...

בעז"ה...

לפחות תברך לפני שאתה אוכל אותך שירה 333

זה בלתי אפשרי כמעט לקבל את כל הנקודות בהבנת הנקרא, בעיקר בגלל הסקירה, וגם זה ארוךךךך לי מידי 

וצריך לכתוב בלחץ של זמן על נושאים שאני תוהה האם יש יותר משעמים מהם...

ממש אבל ממש  קושי מנטלי

חחח "אפתור לכיף".... וואו נראה שאתה אוהב לשון אחותי שואלת אותי על מערכת הצורות ככה שאני קצת פותרת את זה ומודה שאני קצת אוהבת את זה אבל מכאן ועד לפתור בשביל הכיף...

תות"ח!

מה מברכים, "בורא פרי האדמ(ה)"...?

לא, הזמן אף פעם לא בעיה כמעט, אבל את צודקת, על הבעה בכתב וכתיבה ממזגת אפשר להוריד ואין לך באמת דר לבדוק כמה מגיע לך בכתיבה....

כן, חחחחח...

כן, ב"ה...

חחח לא יודעת... תשאל את הרבשירה 333

אני רק נערה בורה, מאיפה אני מבינה בסוגיות האלה...לעניות הבנתי ברמה העקרונית על כל דבר שאין גידולו מהקרקע מברכים שהכל, אבל נראלי שבמקרה כזה בכלל לא צריך לברך לפני כי אין לך הנאה (כמו שלא מברכים לפני תרופה בד"כ)  אבל יש ספק בזה כי אולי אתה נהנה בגלל שאתה טעים במיוחד, אני לא יודעת...אבל אם כן צריך לברך הבעיה הקשה היא עם ה"ברכה האחרונה".....בעייתי.... אולי יש אפשרות למנות "שליח" או משהו כזה שיברך אחר כך בשבילך, אבל מכל מקום נראלי עדיף שלא לאכול את עצמך כדי לא להכנס לספק...

ברצינות, יש הרבה אוכל במקרר ב"ה, אתה לא צריך לאכול את עצמך בגלל טעויות אנוש אפילו אם הם טעויות שלך

תות"ח!

חזק....!!

, אחפש שרידים....

נ.ב. את בכלל לא נערה בוּרה....

תחפש, תחפש...שירה 333

מה שעבר לי בראש שרשמתי את זה: מי שמדברת...נאום גברת פרפקציוניזם הנכבדה...

חחח לא יודעת אם אני בורה ולא יודעת אם אני חכמה, מעולם לא טרחתי לבדוק את זה כי התשובה לא בכל מקרה לא רלוונטית, זה לא באמת משנה...

תות"ח!

אלקט את הפירורים שנשארו מן המעדנים וכל מיני מטעמים...

כנאמר באנדרדוס: "קשט עצמך ואחר כך קשט אחרים"...

ומישהי שמקבלת 95 בלשון קשה להגיד שהיא לא חכמה, אבל בסדר....

בתיאבוןשירה 333

חחח וכמו שנאמר: "כל הפוסל במומו פוסל"...

כל אחד שהיה חורש כמוני היה מקבל 100 בלשון אבל טוב, בכל מקרה אני לא חושבת שיש לי למה לטרוח לנסות לענות על השאלה הזו כי אני לא אוהבת לבזבז את הזמן על שאלות שהתשובה עליהם בכלל לא משנה...

תודה...!תות"ח!

לא, כל הפוסל באפה פוסל...

טוב, גם אני לא אתווכח על כך, זה נראה לי די ברור שאת חכמה, אבל בסדר....

שירה 333

אהבתי... "על אפה ועל חמתה"...

יפה שהבנת...😉תות"ח!

נו, רואים שיש לך זיכרון טוב, הוכחה מספר אחת.... (בעז"ה יגיעו עוד הוכחות, זה עומד להיות יותר קל מהשאלה הכי קלה בגיאומטריה...טוב, בעצם גם השאלה הכי קלה בגיאומטריה היא קשה אז לא משנה...)

ויש גם עוד משפטים:

בך בטחו אבותינו, בטחו ותפלט דגים.

טוב שם מחם ויפת ויום המוות מליל המוות.

טוב שמן שומשומין משמן תינוקות ויום מלילה.

גדול אינו מצווה ועושה ממי שמתבטל ולא עושה כלום.

עשרה אנשים עבדו וקיבלו כסף, בא שודד ונטל שכר כנגד כולם.

למה תעמוד בחוץ ואנוכי פיניתי הזולה ויש בירות במקרר.

כי תקנה בירה במכולת ביום שישי שישה שקלים תשלם ובשביעי המכולת סגורה בשבת. אם במזומן ישלם עודף יקבל, אם את הכרטיס גיהץ ויצא ריק בלי עודף.

ועוד ועוד...

חחחשירה 333

לא הבנתי מה הקשר לזיכרון אבל סבבה....חח זוכרת שעשית מלא משפטים כאלה בשרשור אחד בנסיו"פ, גם אני שמתי שם כמה 

ולדעתי גיאומטריה זה קל...בדר"כ אני מצליחה את השאלה הזו... הראשון זה כאילו על  "בך בטחו אבותינו בטחו ותפלטמו?"

השני זה "טוב שם משמן טוב ויום המוות מיום היוולדו"? 

השלישי אותו דבר על "במה מדליקים?" 

חח הרביעי אחד החזקים... על "גדול מצווה ועושה מאינו מצווה ועושה?"

את החמישי אני לא יודעת על מה זה...

השישי "למה תעמוד בחוץ ואנוכי פיניתי הבית וגם מספוא לגמלים"? או משהו כזה? לבן אמר את זה לאליעזר?

השביעי לא הבנתי אבל יצא יפה שהמשפט השביעי הוא על היום השביעי....

חח יתכן שיש לי זיכרון די טוב ב"ה, מה שעניתי עכשיו עניתי מזיכרון לא הלכתי לחפש מקורות...למרות שהרבה טוענים שהזיכרון שלי טוב אני יודעת כמה דברים אני שוכחת... בעיקר שאני עייפה ובעיקר בגלל שאי אפשר לזכור משהו שלא שמת לב אליו אבל כן, חייבת להודות שיש קטעים שאני זוכרת דברים ואני מבהילה את עצמי ואת הסובבים אותי בגלל שזכרתי את זה אבל זיכרון לא מוכיח חכמה. עזוב אתה לא צריך להוכיח שאני חכמה כי שוב, מה זה משנה אם אני חכמה או לא? מה ייתן ומה יוסיף לי? חוץ מזה שזה משהו שאי אפשר ממש להגדיר כי הוא יחסי מאוד (יחסית לכמה בנות בכיתה שלי אני די ממוצעת ולא בהכרח חכמה מהם. יחסית לאלוקים אני כלום בפער אינוספי בלתי ניתן לתפיסה וגם אם יש בי כמות מסוימת של שכל זה ה' נתן לי אותו, זה לא באמת שלי וגם אז הוא מוגבל מאוד ובטל באינסוף ביחס אליו) ויש שבעה סוגי אינטלגנציות בסיסיות שמתפרטות לעוד הרבה אז...כל אחד חכם בתחומו לפי הייעוד שה' נתן לו

לא משנה...תות"ח!

וואלה, יפה לך...

כן, אבל לפעמים זה ארוך ומסורבל ואתה אף פעם לא יודע אם באמת צדקת...

1-4- אכן.

5. זה על כך שהעשירי שמגיע ויש מניין נוטל שכר כנגד כולם. (רק שם אין הכוונה היא שהוא לוקח לאחרים את השכר, אלא שהוא מקבל שכר פי עשרה מכולם, כל אחד קיבל שכר על אחד, ומכיוון שבזכותו יש מניין אז כל העשרה מצטרפים לחישוב השכר שלו, ופה נוטל שכר הכוונה ששודד...).

כן, כן. (חז"ל מפרשים שהוא פינה את המקום מעבודה זרה...).

השביעי מבוסס על הפסוק השני בפרשת משפטים: "כי תקנה עבד עברי שש שנים יעבוד ובשביעית יצא לחופשי חינם".

וואו, סיבכת אותי, בסדר, אני פשוט אעזוב את זה ולא איכנס איתך לפינות האלו, את חכמה מדי בשבילי...

אהה, יפה...שירה 333

תודה, חידשת

לא יודעת, בהתחלה גם אני לא אהבתי אבל ב"ה קלטתי את הרעיון ובד"כ אני מסתדרת השאלות בגיאומטריה...

חחח..אל תגזים

תיקון טעותשירה 333

לדעתם של חלק יש שבעה ולדעת אחרים יש שמונה סוגי  אינטלגנציות בסיסיות...

ראיתי את זה עכשיו והייתי חייבת לחזור לתקן

מה?תות"ח!

מה הקשר לשבעה/שמונה סוגי אינטלגנציות בסיסיות...?

ואגב, סוף סוף העלו לי את המגן, אבל הציון לא היה מספק, רציתי לגשת והרב שלי לא נתן לי...

טוב, נו, לא נורא, לפחות נוּחמתי בכך שנתנו לכמה חבר'ה שהיו ברמה גבוהה להיפטר מקורס באנגלית למרות שהם היו בנקודה-שתיים מתחת למה שהיה צריך, מקווה שזה היה גם אצלי...(אם בכלל אצטרך לגשת כדי ללמוד לשון, מקווה שכן...)

ויאללה, יש דברים חשובים יותר על הפרק...

חח לא משנה שירה 333

פשוט חלק מהמדענים מחלקים את זה לשמונה סוגי אינטלגנציות וחלק מגדירים רק שבעה פשוט תיקנתי את מה שרשמתי לפני כמה הודעות שיש רק שבעה...עזוב באמת שלא משנה

יפה!  איזה מבאס... אני חושבת שברוב המקרים בדרך כלל הבגרות מגינה ולא המגן  הכוונה בלגשת היא שהוא לא נתן לך לשפר את המגן? באסה מן הסתם לא ממש יתעקשו אם מדובר בנקודה או שתיים....אבל לא הבנתי ממה אתה רוצה להיפטר, מקורס בלשון? רגע לגשת למה? ללמוד לשון??? כאילו בלימודים גבוהים?

נראה לי שתורי לשאול: מה? כתבת ממש בקצרה...והבנת הנקרא שלי לא הכי משהו מסתבר...לא ממש הבנתי עד הסוף אבל לא משנה

חח אכן...בהצלוחה

בסדר...תות"ח!

עכשיו היה תורך לומר לי לא משנה...?

לא, הכוונה היא לכך שבבגרות הקודמת (לא האחרונה, אחת שלפניה...) קיבלתי ציון טוב, אבל המגן דפק אותי...

והפעם ניגשתי שוב וסוף סוף, אחרי שלוש פעמים שלא העלו את המגן, העלו לי אותו לציון שמגיע לי (את האמת, מגיע לי מגן 100, אבל נסתפק במגן הנוכחי...), אך בבגרות עצמה הציון לא היה מספק...(לא נמוך מדי, אבל לא מספק...).

בקיצור, רציתי לגשת שוב ואז שיהיה לי גם מגן טוב וגם ציון בחינה טוב, אבל לא הרשו לי...

וכן, הכוונה היא ללימודים גבוהים, הבנתי משרשור אחר בפורום אחר שבשביל להיפטר מקורס צריך ציון 90 ומעלה בבגרות בלשון, אבל אז נוּחמתי...

לא, זה פשוט אני לא מובן, הבנת הנקרא שלך בסדר גמור...

תודה...

שירה 333

חחח כנראה..

אהה הלא פהמתי (עכשיו הבנתי בערבית)

אויש, מבאס קצת, אבל לא נורא הכל לטובה, באמת לא חושבת שיש סיבה שתצטרך לעשות קורס.... להזכיר לך מה שהמורה שלי אמרה לי? "תגידי אין לך חיים?" ... אין לך למה לגשת שוב, מסכימה עם המורה שלך אבל בתור אחת שרצתה גם לגשת שוב ממש ממש מבינה את התסכול... וואי בהצלחה! זה נשמע קשה... אתה רוצה ללמוד את זה בשביל אח"כ להיות מורה או בלשן? אם אתה רוצה ללמוד לשון באוניברסיטה נראה לי שאתה חייב קורס בערבית (המורה שלי אמרה משהו כזה..לא יודעת אם זה רק איפה שהיא למדה) אז קח את מה שרשמתי בתור התחלה

הבנת הנקרא שלי בסדר גמור??...חחח אולי לפעמים כן ולפעמים לא ;) 

בשמחה

תות"ח!

תודה על התזכורת....

תודה על ההבנה...!

תודה...!!

חושב על זה, אבל יש עוד זמן, כרגע לא נועל אף אפשרות אחרת מלבד הייטק...

אה, וואלה...?

אה, בסדר, חחחח, שוקראן...

טוב, אם את אומרת....

תודה, בהצלוחה גם לך...

בשמחהשירה 333אחרונה

עפוון! (בבקשה, מילת תשובה לשוקראן)

שוב, אני לא בטוחה...ולא יודעת אם זה תלוי במקום או במטרת הלימוד. בכל מקרה 

נראלי יש בחירה בין שתי קורסים.... אבל לא משנה כמו שאמרת יש עוד זמן... יפה! 

תודה, גם לך

יאא גם אני מעדיף תחבירקורא ממעמקים

צודק ממש, באמת שזה מציל חיים, כאילו אני גם ראיתיהכל עוד אפשרי
כמה מקרים, שאנשים שמו קסדה וזה הציל אותם
חוויתי אתזה גם על בשרי😏
אל תפחדו לצאת פחדנים/אשכנזים (למרות שלא הבנתי תהקשר)/אנשים ששומרים על החיים שלהם
למה דעה קדומה נגד אשכנזים היא לגיטימית?חושבת בקופסא

במקרה כל קבוצה אחרת זה ברור שזה לא בסדר להכליל תכונות אופי כאלו ואחרות או התנהגות מסוימת עם קבוצה של אנשים שכל חטאם הוא להיוולד ככה.

למה זה בסדר לעשות את זה לאשכנזים?

גם אם איזו התנהגות מאוד נפוצה, זה ממש לא מנוס (ודי מעליב למען האמת) לומר את הדברים האלו.

גם במשמעות חיובית.

הלו, אני אשכנזי בעצמי, הכל בסדר...תות"ח!

אבל קיבלתי כבר מדבריה של @שירה 333, תעייני בשרשור בהודעות שלעיל....

אני מכיר מישהו מהיישוב שלי שהוא רוכב טוב על אופנייםמתנחל בראבק

הוא הרים גלגל פעם אחת מני רבות והוא לא איזן מספיק, והתהפך. הוא הגיע לבית חולים, שם אחרי כמה שעות אמרו לו שאם הוא היה בלי קסדה, הייתה לו פגיעת ראש רצינית, הקסדה הצילה אותו מהרבה פרוצדורות רפואיות. מישהו אחר בישוב שלנו, גם רוכב די טוב, איבד שליטה באמצע ירידה והתהפך. הוא הגיע לבית שלו, אמא שלו ראתה שהדימום רציני והזמינה אמבולנס, בבית חולים עשו לו כמה ניתוחים בראש (עדיין יש לו צלקות) והיה לו הרבה בעיות בגלל שהיה בלי קסדה.

וואו, אכן חשוב מאוד...תות"ח!

תודה על הדוגמאות, חשוב מאוד, זה אולי יותר יעורר את האנשים...

(תודה גם לך על הדוגמא, @הכל עוד אפשרי...)

יש מצב שלבתי החולים יש מניות אצל חברות הקסדות?קורא ממעמקים

זה יסביר את כל הסיפורים האלה על "אם לא היה לך קסדה וואי וואי מה היה קורה"

אז למה להם לפרסם קסדות למי שכבר קנה אותן?חושבת בקופסא

בדיוק בשביל הסיפורים האלה!קורא ממעמקים

סיפרתי מנגד סיפור שלא היה למישהו קסדהמתנחל בראבק

ולאבא שלי שפינה אותו לבית חולים אין מניות בחברת קסדות (לא שידוע לי)

#מתנגדתישראלית2❤🇮🇱
להיות ספרדי (עדות המזרח יעניי) זאת גאווה ובשום אופן אין לשנות אותה אן ל"ע לרצות להיות אשכנזים ר"ל!!
ואכןן קסדה זה דבר הכרחי
אגב,מה הקשר?
תות"ח!

סתם ביטוי...

לא מפחד זה בסדרבנות יאלה לריב
וואי אני ממש נלחמת בזהבלחית בנשמה

כל מי שמעז להוציא מילה על אשכנזים אני מוציא עליו את הצד המורקאי שלי😁

אני גאה באשכנזיות שלי!! זה גם יפה לדעתי..

וכאילו הקסדה אז כשאתה משתזף רואים לך את הפסים יותר לבן קיצר זה..

ואני חושבת שנכון יש סטיגמאות על עדות אבל יאללה זורמים עם זה, זה ידוע אין פה מה להתבייש או משהו ו"מי שלא טוב לו יום טוב לו"

...וואו, כל הכבוד...!!תות"ח!

יאללה, ברווזים...!!

אה, וואלה....

נכון, ה-שכוייח...

מה ברווזיםקורא ממעמקים

אשכנזים=ברווזיםתות"ח!

לא משנה...

בחיים שלי לא שמעתי את זהקורא ממעמקים

בסדר, הגיוני...תות"ח!

זה לא כזה מוכר...

יאללה בסדרקורא ממעמקים

אחלה נקודה העלית פה בפוסט, כמה שלא נעים להיות אשכנזי לפעמים זה חשוב לאללה

תות"ח!

אשריך...!!

אשריך אתה!קורא ממעמקים

לא ככ הבנתי מה כתבת על מה אבל נזרום..בלחית בנשמה

תודהה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך