בחירת זמר חסידי לאירווזיון הבא? נראה לי שלבוש חסידי ושטריימל ימשכו היום יותר תשומת לב מאשה לא לבושה.
איזה שיר הייתם מציעים שהוא ישיר? 'סעט מי פריי' או 'טאָי'?
בחירת זמר חסידי לאירווזיון הבא? נראה לי שלבוש חסידי ושטריימל ימשכו היום יותר תשומת לב מאשה לא לבושה.
איזה שיר הייתם מציעים שהוא ישיר? 'סעט מי פריי' או 'טאָי'?
אפילו טוי יותר יפה מכול שיר חסידי שיש
ומלבד זאת על טעם ועל ריח...
אני בעדד חח
והם יעשו את זה בתנאי..
אין לי מושג וחצי ב"ה על המתרחש באותו ערב-ביזיון, אבל רעיון נפלא.. אני ממליצה על חבורה שלמה - מוטי שטיינמץ, אהרל'ה סאמעט, זאנוויל ווינברגר, יואלי דוידוביץ', משה שטעקל ויעקב יודא דעסקל.. אפשר גם לצרף כמה ילדי פלא עטויי דאשיקלעס וגזוינדאלאך.. א קיצער רעיון מופלא!
אז יהודי בלבוש של יהודי?? חחחחחחח
לא נעבור רבע גמר
יש מדדים הרבה יותר חשובים להביא בהם כבוד לאומי, לא תוכנית ראליטי בין לאומית.
אבל למה אתם בכלל רואים את זה??
מהזה מעניין??שלא נדבר על הקטע של הצניעוך
סתם עלתה לי מחשבה מצחיקה לראות את אברהם פריד שר 'השבעתי' עם קליפ בנוסח 'ישתבח שמו' של שוויקי על הבמה מאחור...
ואני גאה על הבורות העמוקה שלי בנושא!
סתם היה על זה דיון בכיתה שלי, ופשוט התרתחתי על כל הקטע הזה, אז החלטתי להצטרף לרעיון המבורך ולהפוך את הערב-ביזיון לחסידי עם אביסאלע יידישקייט..
חבל מאוד. גם בתור בת את אמורה להבין מתי הגבולות נחצים ולהזדעזע. האירוע בפני עצמו הוא מחפיר, ועל אחת כמה וכמה הייצוג המעוות והמזוויע של ישראל (על פי תיאורים ששמעתי מחברותיי).
לא יודעת ולא רוצה לדעת פרטים. האירוע עצמו מביש, ובפרט מאז שהפך להיות תחרות על לבוש מינימלי ומילים בוטות.
זה שישראל משתתפת בתחרות כזו זה חבל מאוד, וזה שזכינו בהופעה מזעזעת של בחורה חסרת גבולות במעשיה לפני כמה שנים, ממש לא גרם לי גאווה על ניצחונה של מדינת ישראל. להפך, כמעט עשיתי יום אבל על זה שישראל הצליחה להגיע למקום הראשון בהתנהגות בוטה ולא צנועה. הזדעזעתי מלראות היום אנשים שנותנים לגיטימציה לכזו הופעה מזעזעת שתייצג אותם, על אף שהם מבינים שאלו לא מעשים ראויים וצנועים בעליל. ופה אני אפילו לא רואה הבנה בסיסית שהופעה כזו היא מחפירה! גם במילות השיר וגם בהצגתו! לא אכפת לך שמייצגים אותך בהופעה שמדברת על חופש מבן הזוג ומוצגת כמעט בעירום?? אני לא רוצה להיכנס לפרטים, וב"ה את רובם אני לא יודעת, אבל מספיק לי התיאור המינימלי ששמעתי כדי להבין שלא ייתכן שדבר כזה ייצג את מדינת ישראל! התנהגות זוועתית כזו מייצגת אך ורק את הבחורה שמקיימת אותה, וזה לא ייצוג מחמיא כל כך. אני לא פותחת כרגע באופן כללי את זה שבכל שנה זה נורא שמה שמייצג את ישראל הוא שיר בלועזית ובאי צניעות, אני מדברת על הדבר הספציפי הזה. איך את* יכולה לראות דבר כזה נורא ומחפיר, ומה שיעסיק אותך זה הזיוף הקטנטן של הבחורה ההיא?? איך יכול להיות שהנפש שלך לא נשרטת מדבר כל כך מזעזע, אלא עוברת הלאה בטבעיות?? איך ייתכן שלדבר כזה את מצפה?? זה קורה רק בגלל שהציבור הדתי כבר התרגל, וזה חבל מאוד. זה נורא. כי ברגע שאת ראית קליפים לא צנועים ושמעת שירים בוטים ושירי אהבה וכדו', הנפש שלך כבר נשרטה. ועכשיו היא לא מצליחה להעביר לך כראוי היכן הגבולות נעצרים. וזה נורא, שמבחירה שלך את גרמת לנפש שלך לטשטש את הגבולות, וזה כבר לא רק במוזיקה וכדו'.
*אני חלילה לא מדברת אך ורק אלייך ועלייך, אלא לכל מי שמסכים איתך בנוגע לנושא המסוים הזה.
שהוכנו במיוחד לזה
מצוין, נלחין את "כי ראיתי חמס וריב בעיר" מתהילים, זה מתקשר היטב לענייני דיומא, עם שומר החומות של חמאס והפרעות בערים..
"לאסור מלכיהם בזיקים ונכבדיהם בכבלי ברזל לעשות בהם משפט כתוב הדר הוא לכל חסידיו הללוי-ה" או- "כי כל אלוקי העמים אלילים וה' שמיים עשה"
מה דעתכם על להלחין בשביל פורים את 'שק ועפר יצע לרבים'?
רק בגלל שלא נזכה משום שאין זמר חסידי אחד שיודע לסלסל או לרקוד היפ- הופ...
אני מציעה שאירווויזיון יהיה תחרות שירה עדתית, כל מדינה תשלח זמר שמתמחה במוזיקה הלאומית שלה, ואז או שיהורם גאון/חווה אלברשטיין יבחרו או שמוטי שטיינמץ רח"ל...
ועוד הצעה מפתה- התחרות הקול הבא מירושלים (של טוקר הי"ו) תהיה התחרות הקובעת...
נראה שהכי מתאים זה "היינו חרפה לשכנינו, לעג וקלס לסביבותינו"...
היא שרה את הטון הגבוה ביותר בתולדות האירוויזיון, שיא.
אתן מבינות שלא בדברים הללו עסקינן?.. האירוע עצמו מזעזע אותנו וקל וחומר ההופעה, ואנחנו מדברים נגד הדברים הללו.. דיונים על הקול המדהים ככל שיהיה של אותה הבחורה שביישה כך את עצמה ואת עמה - לא כל כך קשורים פה..
סליחה אם זה חריף מדי, אני אחרי וויכוחים קשים על הזוועות האלה..
אין לי בעיה שתחשבי כך, אבל זו לא אקסיומה ולכן את לא יכולה לצאת מנקודת מוצא שהאירוע היה מזעזע עד שתוכיחי שהוא אכן היה מזעזע, או לכל הפחות תסבירי למה הוא מזעזע ב*עיניך*.
אירוע שבו כבר מזמן לא מתחרים רק על שירים אלא בעיקר על הלבוש המינימלי והבוטות, הוא אירוע מזעזע.
זו לא תחרות אופנה, זו תחרות שירה.
אם "זמר חסידי" יופיע באירוע-ביזיון הזה...
אחלה של רעיונוש 
אבל לך תמצא זמר חרדי שיסכים 
![]()
![]()
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!