לא יודעת עדיין אם אני צודקת אבל אני בוחנת תאוריה.
בוא נגיד שאלוקים לא נתן לי חוזה התחייבות של 120 שנה. ויש לי רק עוד זמן מוגבל לחיות.
זה אומר שמתישהו אני עומדת לפני בית דין של מעלה וכול האנשים שהכרתי יסתכלו עלי קצת מהצד וכו'.. וימנו את המצוות שלי ואת העברות שלי וישאלו אותי על האמונה והכול.
זה נתן לי פתאום להבין כמה מצוות אני אוספת ביום. כולל להזיז את האבן מהדרך כדי שאנשים לא יפלו ממנה שזה ממש חסד.זה לא משחק של אסיפת אסימונים אלא ייצור של אנושיות טובה יותר מהגרסה המצויה וחזקה יותר, יחד עם עבודה קשה על האופי שלנו, עדיין עובדת על זה.
בנושא הטבע: הבריאה של אלוקים היא הטבע, והטבע יש לו המון חוקים משלו, הרבה יותר ממה שאתה חושב. אם בא לך לנסות לגדל עץ פרי, תנסה, זה לוקח יותר מכמה שנים והרבה שעות עבודה. השקעה, שתילה, גיזום, קרה- החורף הזה!!!! (התעצבנתי קצת על המזג אוויר, קורה..) יש לו כללים נוקשים ולכן צריך לעמוד בהם, כי אתה לא יכול לאכול על אדמת קרח (למה אין חיים אנושיים באנטרטיקה)
עכשיו ניקח את הדימוי שאלוקים ברא את העולם ולא מתערב יותר. נעמיד דברים על דיוקם: זו כפירה.
אלוקים ברא את העולם ונתן לנו את אפשרות הבחירה, זאת אומרת מתוך מיליוני הדרכים שיכלות להגיע אליהם בסופו של מסלול אתה הולך כל פעם על פי הרוחניות שבך, וזה דבר שהוא אך ורק בשליטתך . יחד עם זאת "אין אדם נוקף אצבעו מלמטה אלא אם כן מכריזים על כך מלמעלה".
עכשיו זו הנקודה שאתה אמור להסתכל ולהבין שאתה על המבוך הכי מסובך בעולם, עשית צעד, בחרת כיוון? אתה פותח אלפי אפשרויות לכיוון הזה, נסוגת? (התשובה שניתנת ליהודי, יום כיפור) עשית עוד צעד.
אלוקים לא זורק כדור ואמר אני אסתכל איך זה נראה! זה לא עובד כך. אלוקים נמצא בכול מקום, בפרטים הכי קטנים והמקומות הכי ענקיים שאפשר. ואם באמת תחשוב על זה, הרגשת פחות כמה פעמים בחיים שלך את אלוקים, כשהיית לבד או מתוך דיבוק לדבר מצווה והתלהבות. מתישהו, הרגשת את זה.
עכשיו גילוי נאות: עשיתי את הקורס חובה בפילוסופיה, וזרקתי השמחה את הספרים לשאפה אחר כך. "הברירה הטבעית" זה לא באמת משהו שקיים, יש לך דרך אבל היא מתוות ונוצרת תוך כדי הליכה, היא משתנה, היא עולה ויורדת, נהיית חמה או קרה (כמה דימויים, הגזמתי). אבל אתה מוביל אותה מתוך הנקודה הרוחנית שלך. וזו הנקודה הראשונה והאחרונה בחיים שאתה צריך לתת לה את תשומת הלב! כי היא מובילה, יותר מהרגליים ומהמחשבה שאתה שולט על החיים.
הדבר האחרון, אני מאמינה שאנשי דור המדבר אשכרה ראו את אלוקים והנשמות שלנו היו במעמד הר סיני, למרות שאני לא בטוחה שהנשמה שלי אשכרה זוכרת איך זה היה. אבל אני בטוחה, לא בגלל אוצרות ארכיאולוגים, אלא בגלל שכשהייתי בת שש ושרנו אדון עולם, הבנתי שאם יש כל כך הרבה אנשים שממשיכים להאמין במשהו אחד, במשך כל כך הרבה זמן, ועם כל כך הרבה טרחה ויגיעה. אז זה חייב להיות אמיתי.
אתה יכול לכעוס על זה ואתה יכול לקבל את זה!
אבל תודה לך שסידרת לי את המחשבות בזמן שכתבתי לך את התגובה הזו! אתה אשכרה שליח בשבילי משמיים!!
ואם הגעת עד לפה, סחטיין!! ממש!!