לאשתי ולי זוגיות טובה עם דיבור טוב
לפני 8 חודשים נולדה לנו ילדה חמודה
בתחילת ההריון אשתי לא דאגה לצרכים שלה- לא לקחה ברזל, לא ישנה , לא אכלה , ויתרה על החלום שהיה לה בלימודים כדי להשאיר את הילדה בבית ולא במעון..
מסתבר שתכלס היה לה דיכאון אחרי לידה שהתבטא שהיא לא דואגת לעצמה. היא גם הייתה די לחוצה בטיפול בה .. (שבכל התחומים האחרים היא ממש ממש רגועה)
היא הייתה אצל פסיכלוגית וכו' והייתה התקדמות,. השתדלתי להכין לה אוכל כל יום , לקנות לה מתנות, ולהסביר לה שהיא חייבת לדאוג לעצמה וזה גם יהיה טוב לתינוקת, לאכול, לישון , לעשות ספורט, לפגוש חברות .. ובאמת ב"ה הייתה התקדמות .. והילדה שלנו נכנסה למעון..
היה לה בינוני במעון ואשתי כל הזמן לא הייתה רגועה והחליטה להוציא אותה במעון.. עכשיו היא עם אשתי בבית ואני מרגיש שהעניינים שוב יוצאים מאיזון.. לא לוקחת ברזל למרות שאני יודע שהיא זקוקה לו, שוב היא מוותרת על הלימודים שלה, לא דואגת לשינה שלה, וחוששת מאוד מ'טראומות לילדה' ולכן לוקח לה להרדים אותה שעות. (לי לוקח כמה דק כי אני יותר אסטרטיבי אבל אני לא יכול להרדים אותה כל הזמן).
מצד אחד אני רוצה שתלך לטיפול, (מה יכול לעזור?) ומצד שני אני לא רוצה שתאבד את האמון שלה בעצמה בתור אמא, כי באמת היא אמא מקסימה ומשקיענית.. ובאמת שהתייעצנו עם פסיכולוג ילדים (5 דק בטלפון) והוא המליץ כמה שיותר שיהיה בבית ולא במעון. אבל אני ממש רואה בחוש שכשהילד בבית, הזוגיות שלנו פחות טובה (אין לנו שנייה לעצמנו!) לאשתי אין שנייה לעצמה. לישון נורמלי, לאכול נורמלי. היא לומדת בזום וזה חצי כוח מאוד. אני מנסה לשכנע אותה שנביא בייביסיטר אבל היא בקושי רוצה..
איך אני יודע שהיא שוב לא דואגת לעצמה ומתי אני צריך להתערב ולהגיד לה - עכשיו תאכלי, עכשיו תישני, תקחי ברזל(כי זה יכול לסרס אותה שאני גואג לה והיא לא מצליחה לדאוג לעצמה)? זאת אומרת, מתי אני יודע שהמצב תקין ומתי הוא לא מאוזן ??
מה לעשות עם זה שאשתי ממש רוצה להיות עם הילד בבית אבל זה פוגע בה, ובי, ובבית שלנו.?
ומכירים איש מקצוע ספציפי שיכול לעזור ?
תודה רבה,

)