מה אכפת לכם מה אחרים עושים?שפרינצא בוזגלו

למה אתם כ"כ מתאמצים למנוע פתיחת חנויות בשבת למרות שברור לכם שקהל היעד הוא לא דתי? למה משנה לכם שישנם אנשים שבחרו בזוגיות מוזרה? למה אתם כ"כ קנאים למשהו שלא קשור אליכם? 
כלומר, תהיו טובים, תעשו מה שה' אומר, אבל מה כל זה קשור לאנשים שלא שומרים מצוות מבחירה? למה לצעוק או לכפות?
כ"כ קשה לכם שאי שם בתלאביב ישנם אוטובוסים לים למרות שרובכם בכלל לא היו שם בשבת מעולם?

...רחל יהודייה בדם
יש הבדל בין מה שאדם עושה בביתו הפרטי לבין לעגן את זה בחוק.

אני אומרת, יש תופעות פסולות שקורות, הן קורות גם ככה , למה לא להתיר אותן?! והרי-ישנם הטוענים- עצם האיסור רק גורם לרצון לעבור על זה.
אבלא. חברה שמתירה דברים מסוימים, מדינות שמתרחשים בה דברים מסוימים זה מלמד טוב טוב על המהות.
ארץ ישראל היא קודש.מדינה יהודית.
אף אחד לא ייכנס לבתים של אנשים לראות מה הם עושים בהית אבל במרחב הציבורי, זוהי ארץ הקודש, חובה לשמור על הצביון.לאף אדם אין סכות להתיר כאן דברים. ה' הוא בעל הבית
גם אני טוענת שא"י קדושה, אבלא"א לכפות על אלו שטוענים שהיא לאשפרינצא בוזגלו

כלומר, מי שלא רוצה לחלל שבת חוק המרכולים לא יגרום לו לעשות זאת, מי שלא רוצה להתחתן עם בן מינו- חוק שמאפשר זאת לא יכריח אותו, אך לעומת זאת לולי אותו חוק ניטל מהאנשים היכות לחיות כרצונם וממילא ניטל גם כח הבחירה החופשית.

...רחל יהודייה בדם
מה זה "לכפות את רצונם?"
אף אחד לא אמר להם לא לנסוע בשבת, אמרו להם רק לא להשתמש בתחבורה ציבורית.
את יודעת איזה נזק יכול להיות כאן?!
אם מדברים על כפייה אז יש בעיקר כפייה חילונית במדינה.
לדוגמא, בעוד שהם ידברו נגד אמירת פסוקים ושמע ישראל בתהלוכות לג בעומר אותם אנשים יהיו סובלניים מאוד כלפי דתות אחרות, בשם הפלורליזם.
השתגענו במדינה הזו.
השתגענו.
חסר רק להתיר ניהול גיור וחתונות לכל אחד המכנה את עצמו רב ואבדנו.
תאמיני לי שלמי שיש רכב יעדיף לנסוע בו ולא באוטובוסשפרינצא בוזגלו

אנשים שנוסעים באוטובוס אלו לרב אנשים שלא יכולו להגיע לים ללא שירותי התחבורה הציבורית.

כל עוד לא יצא חוק נגד שמע ישראל ויחי- תגידי ביחד עם כל השכנים מה שאת רוצה, הכפיה שאת מדברת עליה היא בכלל טורי דעה ולא חוקים.

ועכשיו שאלה תמימה (באמת)- למה שהגיור והנישואין לא יעברו לבתי דין פרטיים ויהיו בדיוק כמו כשרויות, שיש כשרויות יותר טובות ופחות? למי זה יזיק? להיפך זה רק יועיל חרדים שרוצים לשמר את עצמם בתוך עצמם.

...רחל יהודייה בדם
המדינה ממש לא מתנהלת לפי היהדות, וזה מתבטא בכל כך הרבה דברים, תוכניות בשבת, דברים שפתוחים, הופעות בלבוש בלתי צנוע בשם המדינה, ועוד.
הסטטוס קוו זה באמת הבסיס ועל הסטטוס קוו החליטו אנשים שלא היו שומרי תומ"צ.
לעבור על זה זה יהיה אסון לגמרי.
וזה גם לא ייגמר בזה.

יש אנשים שלא מבינים כיום ולא יודעים מה המשמעות של נישואין וגירושין לפי התורה.
את יודעת משהו?!
לדאוג לעצמנו זה לעשות בדיוק דברים שמשמרים על עצמנו ועצמנו בלבד.
אנחנו עם אחד.
נתחיל בזה שעל הסטטוס קוו הסכימו אנשים שומרי תומ"צשפרינצא בוזגלו

ובנוגע לעם אחד- אנחנו עם אחד עם דעות שונות, כל עוד אין מלך משיח שיבהיר לכולם מהם הקריטריונים שיזכו אותנו ואותם בחיים לאף אחד אין יכולת מוסרית להתערב בחיים של האחר.
כמו שאף אחד לא מכריח אותך לנסוע בשבת לים, כך אל תכריחי אנשים שאין להם רכב להיתקע בשבת בבית.

...רחל יהודייה בדם
על הסטטוס קוו חתמו והסכימו גם אנשים שאינם שומרי תומ"צ.
גם להם היה ברור שזה בסיס.
לא..הָיוֹ הָיָה

הססטוס קוו הוסכם על ידי כל נציגי מועצת העם, מתוך הבנה שהבינו כולם, כולל בן גוריון בכבודו ובעצמו, שמדינה יהודית חייבת להתנהל בפרהסיא וממלכתיות יהודית.

לא ממש הבנתי למה את מניחה שצריך את מלך המשיח כדי שיספר לנו שצריך לשמור מצוות.

אנחנו עם אחד, עם דעות שונות, ותורה אחת - עם דעה אחת. היא זו שמלמדת אותנו מה נכון, ומה מוסרי, ועל מה "יש זכות"

אגב, משפט חכם שאמר ר' יוסף חיים זוננפלד לאחד מראשי הציונות החילונית שהציע להגיע לפשרות באמצע: "לכם יש שולחן ערוך שאוסר עליכם לשמור שבת? לנו יש שולחן ערוך שאוסר עלינו לחלל אותה".

תשליכי את המשפט הזה על שאלותייך לגבי הנסיעה לים....

...שפרינצא בוזגלו

כי רק למשיח יהיו את הכוחות בפועל לכפות דעה אחת על כולם, עד אז התורה האחת לא מקובלת על כולם ולכן במדינה שהשלטון בה חילוני אין טעם להתחיל לכפות על אנשים מוזרים בני אותו המין שמתחשק להם לשחק באבא אבא ולהיפך להיקרא סתם בני זוג או אולי חברים.

כשהשכן שלי נוסע לים *הוא* נוסע לים, לא *אני* כך ש*אני* לא יכולה לכפות על *הוא* מה לעשות, כמו שה*הוא* מאפשר לי לשבת בבית כל היום, כך אני לא יכולה שלא לאפשר ל*הוא* לנסוע לים.

כוחות זה לא מקבילה למוסריותהָיוֹ הָיָה

אנחנו באמת עושים רק מה שבכוחינו ולא מה שלא בכוחינו, מה באת בעצם לומר? לשכנע אותנו שלא נעשה מה שלא בכוחינו? אנחנו ממילא לא עושים אותו, פשוט כי לא בכוחינו.

איך זה שלא בכוחינו להגיע לשלימות גורם לכך ש"אין טעם" לעשות לכל הפחות מה שאפשר לעשות?

"לא עליך המלאכה לגמור, ואי אתה בן חורין ליפטר הימנה"

לא תפסת את הפואנטה. הוא - אסור לו ליסוע לים, לפי דעתי (-התורה). אני - מותר לי לא ליסוע לים, גם לפי דעתו.

אני באה לומר- כל עוד יש ברירה למה לקחת את זכות הבחירה?שפרינצא בוזגלו

מה זה משנה? בכל אופן דעתי לא חלה עליו.

איזה ברירה יש?הָיוֹ הָיָה

טרם הבנתי לאן את חותרת.

התורה אומרת לנו מה עלינו לעשות, לקיימה זה מוסרי, בדיוק כמו שיהיה מוסרי כשהמשיח יעשה זאת. אנחנו עושי מה שבידינו, והוא ישלים מה שיהיה בידיו. מה הבעיה?

לזוג בני אותו מין להיקרא נשואים או לא.שפרינצא בוזגלו

שאנחנו נוטלים מאלו שלא מאמינים בתורה את זכות הבחירה.

לא מבין אותך.הָיוֹ הָיָה

את מדברת על ברירה שיש להם? אנחנו רוצים למנוע אותה בשם התורה, בדיוק בשם אותה מוסריות המשיח יעשה את זה.

תחשבני רגע את דברייך, משהו מבולבל במהלך שלך.

לא מדברת עכשיו על מוסריות. מדברת על זכות הבחירה.שפרינצא בוזגלו

ומה את מדברת לגביה?הָיוֹ הָיָה

את שואלת למה אני רוצה לשלול אותה?

כלומר - שאת טוענת שלשלול זה לא מוסרי.

על זה בדיוק עניתי.

בתגובה שהגבת לתגובה שלי (מסובך 😅) לא כתוב כלום על מוסריות.שפרינצא בוזגלו

אני צריכה שתראה לי למה אתה מגיב בשביל שאוכל להתייחס לכך כי הזיכרון שלי לא משו...

לא מכריחים אף אחד לא רהחיים מאושרים

לא ראיתי אף פעם שמישהו חייב מישהו לסגור חנות בשבת...החיים מאושרים

זה בדיוק הקטעהחיים מאושרים

הם יכולים לבחור לנסוע לים או לא אבל אנחנו יכולים לבחור(בתור מדינה) אם אנחנו רוצים לאפשר להם לנסוע באוטובוס או לא 

לדוגמא:

אבא שלי אוהב להזמין אנשים (חילונים) אלינו לארוחות שבת, יש אנשים שגרים רחוק אז אבא שלי אומר להם אתם יכולים לבוא לכאן ליפני שבת ולישון אצלנו.

תכלס אבא שלי יודע שהם לא יעשו את זה אבל אם הוא לא יציע להם את זה אז אבא שלי ''כאילו'' אומר להם לנסוע בשבת...

בקיצור אנחנו לא מחייבים אף אחד לשמור שבת אבל לא ניתן להם לחלל שבת בעזרתנו מישה רוצה יסע באוטובוס או לא יודעת מה...

ואני יודעת שיש דברים שלא עובדים ככה לדוגמא מוניות קיצור אז זה לא כ''כ נכון אבל סבבה.

כשרו לא יכולה להיות פרטיתמתנחל בראבק

זה לא נכוןהחיים מאושרים

זה הופך אותנו לעם רגיל וזה לא מישה אנחנו אנחנו עם מיוחד שיש לנו את ה' וברגע שהופכים אותנו לעם שעושה את מה שהגוים עושים אנחנו הופכים להיות עם רגיל וזה לא מישה אנחנו...

...רחל יהודייה בדם
אין לי שנאה ללהט"בים. כאנשים פרטיים אני עשויה גם בשקט להיות אמפטית כלפיהם. אני חושבת שהם באמת חווים משהו לא פשוט.
אבל
לעגן את זה בחוק ולתת לזה לגיטמציה שהאמירה שלה היא בעצם "זה דבר הגיוני לחלוטין ונורמלי לחלוטין" זה פשוט אסון.
תחשבי על כך שעוד כמה שנים בשם הקידמה אנשים בוגרים ש"אוהבים מאוד" ילדים קטנים יבקשו לאפשר את זה ולעגן בחוק.
זה לא אותו דבר את אומרת?!
תאמיני לי שעוד כמה שנים (ואמן שלא) זה כבר לא יהיה כל כך מופרך בעינייך.
זה לא הגיוני, אבל בעיני המערב גם היהדות היא לא דבר הגיוני-שפרינצא בוזגלו

אז יאסרו אותה? לא, ואכן יש לה מקום ברשימת הדתות שיכולות להיכתב בהרבה מתעודות הזהות ברחבי העולם.

זה שזה קיים לא הופך את הדבר לפחות או יותר הגיוני.
אם זה הגיוני או לא- זה עניין של מי שנוגע בדבר, כל עוד זה לא קשור אלי למה שאחשוב על זה בכלל?
למה לי להתעסק בצרה של מישהו אחר? כל עוד הוא לא פוגע באף אדם אעזוב אותו בשקט.
אתן לזה תוקף חוקי בגלל שיש להם זכות להחליט על הסטטוס שלהם בעצמם, הם לא צריכים שבנצי גופשטיין יעזור.
לצערי השלטון במדינה הוא לא שלטון הלכתי תורני, אי לכך ובהתאם לזאת כל עוד אין לאף אחד זכות להרוג להט"בים- תנו להם לחיות איך שהם רוצים.

...רחל יהודייה בדם
לא דיברו על להרוג,ולא על לשנוא.
כאנשים פרטיים אני אמפטית כלפיהם.
כתופעה אני מתנגדת בצורה חמורה לתת לזה הכשר.
מה אנחנו מבקשים סך הכל?!
לשמור על מעט צביון יהודי במדינה החילונית המפוארת הזו?!
ערכי המשפחה זה דבר מקודש.

אמפטית אליהם אבל כמו שאני לא אגיד על אדם עם סכיזופרניה שהוא בסדר גמור ושאין לו בכלל מה להרגיש שהוא לא בסדר אני לא אתמוך בלתת הכשר לתופעה.
לתת הכשר לסיכוזפרן (למשל)ועולם בו בעיות הופכות לדבר שמתגאים בו הוא עולם אפל ועצוב.
הוא לא עולם של קידמה. הוא עולם שהולך לאחור.
מבחינתנו ערכי המשפחה הם דבר מקודש- מבחינת אחרים הם לא.שפרינצא בוזגלו

לא אכפת להם מה את עושה, למה אכפת לך מה הם עושים? אל תתחתני עם הילחדים שלהם, אל תתחברי אליהם, אל תצרי איתם קשר מצידי,אבל למה להתערב להם בחיים? הם בסה"כ רוצים לקרוא לעצמם זוג נשוי, אני לא חושבת שהם יכולים להיות נשואים בפועל, אני לא מאמינה שטקס נישואין יכול לחול על בני אותו המין, אבל אם מכבד אותם שיקראו להם נשואים- מה אכפת לי? מה אכפת לך?

בעיני להימשך שלבני מיני זו לא גאווה, זו עובדה.
מי שמתגאה בזה- שיבושם לו, שוב, מה אכפת לי אם סכיזופרן שמח להיות סכיזופרן, העיקר ששמח לו...

...רחל יהודייה בדם
יודעת משהו?!
זה אפילו לא משהו שאי מי מאיתנו יכול להחליט עליו. ארץ ישראל, ארץ שרק בזכות התורה אנחנו חיים כאן, מי אנחנו שניתן יד לדחיקה מוחלטת של הדת מהמדינה?!
המדינה גם ככה מתנהלת גרוע.
וכן, הכל מגיע מאיזה רעיון של "נאורות" "קידמה"
להיות כמו כל העמים.
הכל מתחיל משם. הרעיון להיות מוסרי יותר מהמוסר עצמו.
הרעיון שאם אנחנו אומרים לבן אדם " אתה לא בעייתי" אנחנו צריכים למחוא לעצמנו כפיים.
את מדברת על טובתם.
את יודעת כמה התאבדויות יש שם?!
את מדברת על כך שמי שככה יהיה ככה גם ככה,
יש כאלה שרק בגלל שזה היום נחמד ומרשים לחפש משהו אחר , במיוחד אם זה מקבל מחיאות כפיים מגיעים לשם.
איזה עולם נאור אנחנו שילד מבולבל בן עשר מקבל מחיאות כפיים על כך שהוא רוצה להשחית את גופו כדי להיות משהו אחר.
זה לא עולם נאור. זה לא לדאוג לאחרים.
זה לרכב על אחרים בשביל להגיד "אני נאור"!
לא אמרתי שחייבים לתת יד, אפשר להיות פאסיביים, אבל א"א לאסורשפרינצא בוזגלו

אני מדברת על השקט שלי, לא על טובתם, ניתן להם לעשות מה שבאלהם ולא נשמע מהם לעולם.
אני לא אומרת לו שהוא לא בעייתי, או שאני לא אומרת לו כלום או שאני מאפשרת לו לחיות כרצונו.

וכל עוד זה לא הבן שלי שמתאבד- מה זה ענייני?
כנראה שהחיים שלו היו קשים מידי והוא העדיף את המוות על פני החיים, פייר בעיני, לפעמים החיים באמת קשים, יש אנשים שאני מפרגנת להם מוות על פני חיים.

נו?? זה מה שעושיםהָיוֹ הָיָה

את שמעת על איסור על זוגיות בין בני אותו מין? לצערינו אין כזה.

רק לא תומכים, פסיבים, נכון.

שמעת על איסור ליסוע לים בשבת? לצערינו אין כזה

מה כן יש? פסיביות, לא מעמידים שירות תחבורה.

אז על מה את מתלוננת?

מהבן שלך את יכולה למנוע להתאבד?

והחוק שלא נותן להתאבד, (אוסר, לא פסיבי...) על מה הוא מסתמך?

והחוק שאוסר פדופיליה?

והחוק ש.. וש.. וש...?

לא, זה לא מה שעושים.שפרינצא בוזגלו

אוסרים עליהם להיקרא איך שבאלהם.
אוסרים על נהגי אוטובוס שרוצים להגדיל הכנסה לעשות זאת.
אוסרים על משתמשי התחבורה הציבורית להשתמש בה בשבת.

לתת יד= קחו תקציבים על חשבון הנגידים הרבניים
לאסור= לכפות דעה על אחרים שאינם מסימים איתה
להיות פסיביים= לשבת בשקט בצד ולהבהיר שזה לא מוצא חן בעינינו אבל אנחנו לא נמנע.

אני לא יכולה למנוע מהבן שלי להתאבד, אבל יהיה לי אכפת.
ולך תכניס לכלא את משי זהב, אשמח אם זה יהיה דאבל כלא...

מה זה נקרא "אוסרים עליהם להיקרא"?הָיוֹ הָיָה

כל אחד יכול להכריז על עצמו איך שבא לו, אף אחד לא יכניס אותו לכלא. פשוט לא תומכים בזה ולא מכירים בזה. זה בדיוק מה שנקרא "להיות פסיביים, לא לתמוך ולא לאסור".

את חושבת שלמנוע מהבן שלך להתאבד זה לא מוסרי?

אז בואי תסבירי לי למה את מתעסקת בחוקים המאוד ספציפיים, מסויימים ומועטים, שעוסקים ב"כפיית" תורת ישראל. במקום להתעסק בכל ספר החוקים של מדינת ישראל.

כולל בחוק ההוא שבשמו היה אמור משי זהב להיכנס לכלא. מכח איזו מוסריות בדיוק?

לא חלה עליהם הרישמיות שחלה על כל זוג נשוי-שפרינצא בוזגלו

כשבפועל הם מתפקדים וחושבים על עצמם כזוג נשוי.
זה לאסור עליהם את הרשמיות המערכתית.

לא אמרתי שלמנוע ממנו להתאבד זה לא מוסרי, אמרתי שיהיה אכפת לי.
ואם נניח הוא יהיה חולה (ח"ו) בסרטן ויכאב לו, אני חושבת שאניח לו למות.

נכון, לא חלה הרשמיות כי הרשמיות לא תומכת ומסייעת.הָיוֹ הָיָה

תעשי שניה חושבים. זה בדיוק מה שאת רוצה, שלא יתמכו

את לא יכולה בהודעה אחת לומר שלא יתמכו, ובהודעה אחרת להתלונן למה אל תומכים, ולקרוא לאי-התמיכה "איסור".

ואם סתם באלו בבוקר בהיר לקפוץ מהגשר?

או לאנוס ילדה?

או לרצוח את השכן שלו?

בשם מה תמנעי ממנו את כל זה?

מבחינתם היא מסייעת, למה? מה זה משנה לי...שפרינצא בוזגלו

שוב:
לאסור= לכפות דעה על אחרים שאינם מסימים איתה
להיות פסיביים= לשבת בשקט בצד ולהבהיר שזה לא מוצא חן בעינינו אבל אנחנו לא נמנע.

לא נמנע מה? לא נמנע ממכם להיקרא זוג. זה גמככה מטופש מכדי להתקטנן על זה.

בשם חוסר ההסכמה של הסביל וכפיה של הפעיל.

מה זה מבחינתם?הָיוֹ הָיָה

שוב:

לכפות - לאסור.

להיות פסיביים - לא לסייע.

הכרה רשמי ממשלתית - סיוע.

חוסר הכרה - פסיביות.

איפה הכשל?

אה? 🙄

שובשפרינצא בוזגלו

לאסור= לכפות
להיות פסיביים= לא לתת לזה יד, ולא למנוע, בהצבעות קוראים לזה 'המנעות'

הכרה רשמית ממשלתית= לא כפינו
חוסר הכרה= כפינו

נמנענו= לא אסרנו, לא היתרנו ובתכל'ס הבענו מורת רוח, מיחינו.

לא ברור על מה את מסתמכתהָיוֹ הָיָה

את רוצה לכפות עלי "להכיר" בהם, כי אם לא ככה אז כפיתי?

מחר השכן שלי יקרא לעצמו דינוזאור ישראלי מצוי, אז אני אהיה מוכרח להכריז שהוא אכן דינוזאור ישראלי מצוי כדי שחלילה זה לא ייחשב שכפיתי עליו משהו?

מאיפה ההיגיון הזה?

טרם ענית לי מנין את נוטלת לעצמך המסכות לאסור התאבדות, רצח, פדופיליה ושות'

לא- אתה תהיה מוכרח לכנות אותו בפניו דינוזאור מנוקד מצוישפרינצא בוזגלו

אם לא הוא לא יענה לך.
תחשוב על הרווח האישי שיצא לך מלקרוא לו בשם שהוא בחר לעצמו.
בדיוק כמו אנשים שמשנים שם ומין.

אמרתי- אני אוסרת על אלו מכורח הכפיה של הפעיל על הסביל.
והתאבדות אני לא הייתי מונעת, מאהבה שלי לסובל/מחוסר איכפתיות.

או שלא אכנה אותו בכלל, ושלא יענה אם זה מה שיערב לוהָיוֹ הָיָה

המדינה לא אמורה להתייחס לזוג חד מיני כזוג, כי זו תמיכה.

היא מתעלמת מהם, לא מונעת מהם כלום, אבל לא תומכת בהם בכלום. כמו שאני מתעלם מהשכן המטורלל שלי שהחליט שהוא דינוזאור מצוי.

לא הבנתי מה בדיוק אמרת במשפט הזה, אם תסלחי לי

להתעלם זו אופציהף אבל במידה והוא מציק לך כבר לא תוכל להתעלם-שפרינצא בוזגלו

תיאלץ לקרוא לו בשמו ולטפל בבעיה.

שאני מונעת פדופיליה אונס ורצח כי זה לא נעשה בהסכמת המבוצע.

איך בדיוק לטפל בבעיה?הָיוֹ הָיָה

סלחי לי, אני פשוט לא מבין מה את רוצה.

אף אחד לא אסר עליהם עלשות מה שבא להם. מסרבים לתמוך בזה. מה את רוצה מהחיים של מי שמסרב לתמוך בזה? למה אני אמור לקרוא להם נשואים אם אני לא חושב שהם נשואים? למה זה שאני לא קורא להם ככה זה "לאסור עליהם ולכפות עליהם"?

נו ואז? לדעת האנס או הרוצח - הוא רשאי לעשות זאת גם בלי הסכמה, למה שתכפי את דעתך?

ומה לגבי זה שהמדינה אוסרת ומונעת התאבדות?

אנחנו עם אחד וצריך שיהיה לנו אכפת ממה שקורה במדינה *שלנו*החיים מאושרים

כי אנחנו מודעים להשלכות של המעשים האלה אז אכפת לנוהרמוניה
ואנחנו יודעים שיש לנו יעוד בתור עם ולא רוצים לפספס אותו...
מבחינה פרקטית, אנחנו לא מדינת כל אזרחיה אנחנו מדינה יהודית. לשם כך היא הוקמה והיא אחת ויחידה. במה היא יהודית אם כל אחד מחליט שהוא יהודי בצורה שבא לו? לעשות את ההסברה זה באמת יותר מורכב עם החילונים האשכנזים שאין להם טיפת מושג אבל כל עוד יש סטטוס קוו, ויש יציאה אחד לקראת השני ולא רק כפיית הדעה החילונית על כולם אפשר למצוא את ההתפשרות. בסוף רוב העם כן רוצה יום מנוחה בשבת אבל הם אפילו לא מקשיבים הרשעים האלה. הם שולטים פה על התקשורת, מבנים דעת קהל, ויוצאים מנקודת הנחה שהם הצודקים והשאר לא נורמלים וחשוכים. מתנשאים ברמות, חולנים, אבל כולנו אוכלים את הזבל שלהם. נמאס לי משמאלנים!!!!
חייבת למרות שזה לא קשור בולהרמוניה
אבל העניין פה הוא שאין חיה ותן לחיות. זה בלתי אפשרי, או זה או זה. אם תל אביב לא הייתה חלק ממדינת ישראל לא היה אכפת לי אבל כל עוד היא כן...

עוד לא קמה ממשלת השמאל והם כבר זורקים הצעות חוק
זנדברג: החזרה בתשובה עבירה פלילית(!!!)

את באמת מתכוונת או שזה סתם? אין דבר כזה כפייה דתית בכלל.הפוךגיימס פוטר

הבעיה היא לא המעשה, הבעיה היא להפוך את זה ללגיטימיהחנונית

וחובת המחאה שחלה עלייך ועל כל יהודיאביי

בדיוק כשם שאם מישהו יתן מכות לאדם באמצע הרחוב ותזעיקי משטרה, או תנסי להתערב. כך חלה עליך חובת המחאה - הווי אומר לא להסכים עם הפעילות. משום שכך הורו לנו רבנן.

אני לא מכתיבה למדינה מה לעשות ובפועל המדינה הזו רחוקה מלהיות דתית (וזה נשמע לי מבוגרת תואר של מדע המדינה). המדינה בקושי שומרת על חוקים דתיים וגם אלו נטרליים עד מאוד ובשימוש ע״י הציבור. (תשעה באב, יום כיפור ודומיהם).

בסך הכול המדינה בנויה באופן שתתן חופשיות יותר לחילוניות מאשר למסורתיות, 

וזו הבעיה! זו נקודת האפס! מכן מתחיל הסיפור.

או אם בא לך ניסוח אחר: מספיק לכפיה האנטי דתית!!!

אני חייבת לענות לך על זהבאמונה תמיד

יש לי מלאאאא מה להגיד לך.

אבל אני סחוטה. אז כשיהיה לי כח בע"ה.

הם לא בנים להשם אלוקינו?רוצה להשתחרר
הם לא חלק מעם ישראל? לא כולנו בני איש אחד?

כפייה זה עניין אחר. אבל כאב? ברור שכואב! מאוד!
הלוואי שכולם יקבלו עליהם עול מלכות שמיים.
גם מה שהוא כתב^נופת צוף
עבר עריכה על ידי נופת צוף בתאריך כ"א בסיון תשפ"א 02:00

ובכלל. את יוצאת מתוך נקודת הנחה שחיי הפרט לא משפעים כלל על העולם.
אותו מוסר שאמר לנו איך לטפל ברוצח/בפושע/שלגנוב זה רע אומר לשבות בשבת.
ומי שעובר על כך, זה מסכן את כל קיום העולם. לא סתם הדין של מחלל שבת בפרהסיא כזה חמור

וכן על כל מצוות עשה/לא תעשה.

כמו שלנו מסוכן(כן,מאד) לעבור עבירה, כך היא מסוכנת לאחר. ובפני עיוור לא תיתן מכשול
אין פה עניין של בחירה, המלכות, השופטים והשוטרים צריכים לדאוג שכל העם ישמרו שבת
וזה לאו דווקא רק מתוך כפיה אבל כך צריך להיות.

התורה היא נחלת הכלל ומשפיעה על התנהלות החיים של כלל אוכלוסית העולם, ומשפיעה על קיום העולם עצמו.

המטרה שלנו היא 'לתקן עולם במלכות שד-י', לא לסמן 'וי' על זה שאנחנו בטוב ובחרנו בטוב.

יש ענייןטינאייג'ר

1) חובת מחאה

2) זלזול בוטה בדת

אכפת לנו ואני יגיד לך למהאיה😍אחרונה

כי הם חלק ממנו אז מה אם הם שונים במראה ובהשקפה ....

הם עדיין חלק מאיתנו ובגלל זה אכפת לנו וגם לך זה אמור להיות אכפת 

ולא אני לא חושבת שצריך לכפות עליהם לחזור בתשובה או לצעוק וכו כי זה לא הדרך ...

אני אוהבת אותם ואכפת לי מהם בגלל זה זה חשוב לי שהם יידעו מהי הדרך הנכונה אז אני אישית לא כ"כ בתוך זה.

אבל לגמרי מעריכה אנשים שעושים ומנסים לקרב ולהסביר מבינה?

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך