..אנונימי (פותח)
יש לי חבר שגר רחוק ממני.כשהייתי אצלו בשבת ראיתי את אחותו שקטנה ממני בשנה והחלפנו מבטים ומיד נדלקתי עליה כמו שאומרים!ואני יודע שגם היא עליי!הייתי רואה אותה בוהה בי הרבה וכשהייתי מסתכל היא היתה מסמיקה!(והיה גם עוד סימנים לזה)
ואני כל הזמן חושב עליה..
מה אני עושה עם המקרה הזה??
כלום, יעבור.chai
"רחוק מין העין רחוק מין הלב"-שיראל.
להמנע ממפגש איתה וכמובן-לא לדבר איתה ולא לתקשר איתה.
..אנונימי (פותח)
אני אשמח לעוד תגובות..
תבינו זה כבר ככה שנה וחודשיים בערך..כל הזמן חושב עליה..אני מרגיש מאוהב בה עד מעל הראש..
ואני מכיר אותה..יש לה אישיות מעולה והכל..אני כל הזמן מדמיין אותנו נשואים וכו'..
אני ממש מסכימה איתך..לביאה...
ולדעתי זה דווקא: "רחוק מין העין קרוב אל הלב" כפי שאני מכירה את המשפט..
תעזוב אותה.מרב.
מכמה סיבות:
א. כמו שאומרים בהארי פוטר- אח שלה יהרוג אותך>> וזה גם מניסיון. אני מכירה *ואם במקרה מישי/מישו יבין-- לא להרגני!!* מישו שהוא אח של חברה שלי, וישלו חברה שהיא מכרה *לא יותר מזה* של חברה שלי, ע"ע אחותו. וחברה שלי מתעבת כל נים בגוף של חברה של אח שלה..
גם אם לאחשלי תהיה חברה שאני מכירה נראלי אני אפרק לה ת'צורה. לא יודעת למה..
ב. אתם מנהסתם קטנים. לא בגיל. ואתה לא באמת חושב עליה לחתונה. אלא אם אתה שמיניסט/תשיעיסט והיא שביעיסטית/שמיניסטית.. אבל לא נראלי שנדלקת עליה בקטע של חתונה אלא בקטע של חברים.
ג. זה טמטום לחשוב שבגלל שבת מסמיקה, קופצת כשקוראים לך לאיזור וכד' מאוהבת בך. בעיקר אם היא דוסית, אז כל פעם שהיא פוגשת מישו שקצת מוצא חן בעיניה הוא הבנאדם המושלם. זה בכלל לא בטוח שהיא מאוהבת בך. צר לי לאכזב. ואני מדברת בתור בת עם טיפי ניסיון בבנים. קצת מאוד.
ד. מאיפה אתה יודע סימנים לזה שהיא נדלקה עליך? אתה בן. אתה לא באמת מבין למה הבת מתכוונת כשהיא עשתה את זה ואת זה ואת זה. זה שהיא הסמיקה-- אולי היה לה חם? אולי היא אוהבת מישו אחר שהיה שם גם? אולי היא הסמיקה כי בן הסתכל עליה?!
נכון לא חושבים על חתונהאנונימי (פותח)
אבל אני די משוכנע שהיא גם נדלקה עליי..אולי לא..סיכוי טוב שלא..וגם לי יש ניסיון ולא קצת לצערי
היו גם סימנים שהיא עשתה ולא סיפרתי..אנונימי (פותח)
שהראו את זה..
אממ אני גם דוס בהגדרה והתאהבתי בה..זה לא ממש קשור לדוסיות!
יודע מה, בוא נלך איתךchai
בוא נניח שיצרת קשר, דיברתם קצת אבל פתאום הבנת שכל מה שנראה לך כסימנים...הכל היה סתמי, היא עושה אותו דבר גם לשכן ממול, זה פשוט האופי שלה.
אני אגיד לך מה יקרה אחר כך- אתה תתודה, קרוב לוודאי שהיא קצת תתעצבן, ומאותו זמן תעברו אחד ליד השניה בלי להתסכל אחד לשניה בעיניים.
בן כמה אתה?מורוש'
זה ממש משנה הגיל..
[אם כל בן שהסמקתי ממנו חושב שהתאבתי בו..הסנה-בוער
בס"ד
אז אני ממש בצרה ]

קודם כל, ברוך הבא לפורומנו הקט!
נשמח אם תאמר לנו מה בערך הגיל שלך, כי זה די משנה את התשובה.
בהנחה שאתה לא מעל לגיל 19-
[קצת קשה לענות על רגל אחת. ננסה.]

אז, ברוך הבא למועדון המאוהבים.. מועדון רווי דם, יזע ודמעות.
כן, זה ממש כיף, ההרגשה הזו בבטן, ודפיקות הלב האלו. ולחשוב עליה בשיעור, ככה סתם.
לראות את החיוך שלה.. ואי, ואי. איך שהלב פתאום מתרחב. אף פעם לא ידעת שיש לו כ"כ הרבה כמות של רגש.

אז לפני שאתה הולך לקנות טבעת, הנה כמה שאלות לדיון עם עצמך:
*האם יש הבדל בין התאהבות לאהבה?
*עד כמה אני מכיר את הבחורה? גם אם דברתי איתה וכו', האם אני יודע איך היא באמת? 
*האם אני ערב שאני אשאר כמו שאני עוד כמה שנים? והיא? [כידוע בני נוער עוברים המון שינויים בגיל הזה]
*אם נצא ביחד, מה זה יתן לי? מה זה יתן לה?
*האם במקום שבו נכשלו גדולים ממני, אני אצליח לשמור נגיעה ולהמנע ממחשבות אסורות?
*אם נפרד ח"ו אחרי כמה זמן, האם זה ישפיע עלי בעתיד? על הבית שאני אקים? על הייחודיות של האהבה שלי לאשתי?
*איפה ה' בכל התמונה- האם קשר עם בת ישפיע על עבודת ה' שלי לחיוב לטווח ארוך? מה ההלכה אומרת על הנושא?

ועוד תרגיל אחרון לקינוח-
עצום את העיניים [באופן מטאפורי ,אחרת לא תוכל לקרוא את ההמשך], דמיין אותך בע"ה ביום חתונתך, היום המדהים ביותר בחייך. אתה נכנס בחליפה החדשה. כל האוהבים שלך נמצאים סביבך. מעליך חופה זכה, ומולך הבחורה הכי יפה שקיימת בעולם. היא לבושה לבן, כולה אומרת טהרה וקדושה. הפנים שלה זוהרות אליך. היא מושיטה אליך אצבע, ואתה שולף את הטבעת. ביד רועדת אתה עונד את הטבעת לאהובתך... "הרי את," אתה מתחיל לומר בהתרגשות.. ואז הן מגיעות מולך, פתאום. על זו הסתכלת יותר מדי בכיתה ז', וזו נראתה לך נחמדה במשך חודש בכיתה ח'. עם זו שחנשת בסמ' הדרכה, וזאתי.. במשך חודש היא היחידה שהבינה אותך. והכלה של עומדת מולך, דמעות זולגות מעיניה. 
נשמע לך לא נעים? קורע לב, אפילו?

ואחרי שבררתי את השאלות לעומק עם עצמך ושות',
תאמר לנו כשאתה מוכן לעבור לשלב ב' וננסה לעזור.
[שלב ב' כולל את האפשרויות: "איך להציע לה לצאת איתי?", "הדרך הטובה ביותר להציע לה נישואין", ו"איך לעזאזל עולים מפה ולומדים לא לחשוב עליה?"]

ואם אתה בחור רציני שבאמת אכפת לו מעצמו או מהבחורה-
מדהים!-Rעות-
בס"ד

לידור-מדהים!
אוקיי.. פשוט טובה התגובה..אומרת את הכל.<אריאל>
בואנה, בנים לא נוהגים לשים מייק-אפ בפנים.אח..
חיוך כובש. מתוקה. פרפרים בבטן. מסמיקה.
אווי. כמה רומנטי.

רגע, רק בא נשים כמה נרות, תשבו בבית קפה ו...
וואו. שחנ"ש על החיים המשותפים שאתה 'מת' לבנות איתה.

נדלקת אחי.

תחשוב איתי רגע אחי, סבבה?
היה חושך. ופתאום נדלקת. איך זה קרה אחינו?
הדבר היחיד שמגרש את החושך - זה האור.
האור, מגיע מחום. מאש. מלהבה. מרותח. משורף.

קיצור -
אם רק בא לך להכנס ל - 'סרט' ההוא. תכנס. בחירה שלך.
אבל אחי, רק בעוד כמה חודשים, בחייאת, אל תבוא בבכי שהלב שלך חצוי. סבבה?
בעוד כמה שנים, אל תבכה על שאבדת הרבה מהרגש ומהקשר עם אשתך בעתיד. סבבה?
למה לא? כי אתה דוקר את עצמך. אז, גם תצטרך לסבול את זה על עצמך.

ואם לא הבנתה לאיזה 'סרט' אני מתכוון, אז הנה לך כמה סיפורים.
והנה לך כמה שכבר נכוו מזה. והנה לך כמה כאבי ראש הם אמורים לעבור שאז, אולי, יצאו נורמליים.
בקיצור, הנה לך סיפורים מהחיים. תלמד אח שלו, אחרת, אם זה יהיה מאוחר - חבל. מאוד.
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t123238#1173762 [תכנס לקישורים שם יש שם גם איך לצאת מהקטעים האלה.]

ואם חשבת שלרגע אני מגזים. או שאני שונא בנות: לא, ממש, אבל ממש לא.
פשוט חבל על המייק-אפ שהבחור שנצטרך לשים אח"כ בכדי לטשטש את כל הכוויות שעל הפנים.
זה עולה מלא כסף. ואם חסרות לך צלקות, הרבה יתנו לך בחינם. בקיצור, א-ל תצלק את עצמך.

עוד דבר,
רחוק מהענין הזה של אהבה יש כאן. אתה 'מאוהב' עד השמיים.
ו - 'כל הזמן אני חושב עליה', זה מעבר לסתם מילים.
בקיצור, יעבור אחי. אם, ורק, תבין שאתה מתעסק כאן עם אש. חמה. חייה ובוערת.

אחי, המון בהצלחה. ואם יש שאלות או סתם רוצה לדבר, בשמחה.
בשורות טובות. שבוע מבורך ומלא אהבה. 'קצת' אחרת. אמן.

קל לדבר...-adi-
תקשיבו באמת שקל לכם לדבר ולהגיד.."תקשיב פשוט תשכח ממנה"
לפי דעתי יהיה לו ממש קשה לשכוח מבת מסויימת שממש מצאה חן בעניו בגלל" שזה לא טוב"... מי קבע?
ההלכה.. אוקיי!! אומרים שזה מביא לתוצאות שליליות.. וזה מוכח מדעית נפשית .. מכל הבחינות!! אבל מה לעשות לבנאדם קשה להאמין במשהו מסוים עד שהוא חש את זה על בשרו.. בטענה של:: "לי זה לא יקרה"..

כל השאלות שקשורות לנושא הזה של בינו לבינה לא יכולות להיות כלליות כל כך כי כל מקרה לגופו..
הוא מאוהב בה.. ולא כל פעם שתעלה לו לראש מחשבה עליה.. הוא יעשה סטופ! נקסט לסצנה הבאה!! כי אמרו לי שזה לא טוב!! לא בריא.. וזה יזיק לי!

אני חושבת שהוא צריך לקחת את הרגש החזק הזה ולנתב אותו למשהו אחר משהו לא "פסול" מבחינת הגיל והדת..
ואני לא אומרת שלהיתות מאוהב זה פסול ח"ו.. רק שזה גורם למשהו לא חיובי כ"כ..

בקיצור שיהיה בהצלחה.. בסופו של דבר כל דבר שתעשה או יקרה.. זה יהיה לטובתך תזכור!!

אף אחד לא אמר שזה קל. ההפך:אח..
אמרו שזה מאוד מאוד קשה. ולא פעם אחת הזכרו: 'עזה כמוות אהבה'. עד מוות.

מה לעשות, שהדבר היחיד שאני כבן אדם יכול לעשות הוא לכתוב.
אם היה איזה כפתור שהייתי יכול להכנס ללב של אח שלי, אולי זה היה יותר מועיל. אבל לא יודע לי על אחד כזה.

אגב -
לא רק הזהרנו 'אש' (שחובה להזהיר), אלא, גם נתנו דרך פתרון: [בשרשור שניתן לו, בפנים, בשרשור השלישי.]

--------- זו אחת הדוגמאות ->

הלאה - שלב שני -

המצב שאת נמצאת בו הוא מצב ממש קשה וכואב.
"נסיון לאהבה" - בעצם , כאילו הלב שלך עכשיו קטוע לחצי...
אז - רגע - תשאלי. אם אני מחליטה שאני יוצאת מזה - איך אני עושה את זה??

כשאני הייתי קטן לימדו אותי שיש פצעים שאפילו אם נשים עליהם את כל התרופות בעולם , זה לא יעזור וזאת משום שהם פצעים ש "הזמן מרפא אותם".
מזה אותם פצעים? בואי נחשוב : הפצעים שבקטגוריה של פצע פיזי , אם נשים עליהם תרופה לפחות היא תעזור לו במשו , תשכך את הכאב , תרגיע , אז...א"כ איזה עוד פצעים יש??
והתשובה היא: יש עוד פצע , שהוא בד"כ הכואב מכולם. "האיבר" שנפגע ממנו הוא לא פיזי ולא חומרני אלא הוא רוחני , קוראים לו "הנפש". הפצעים האלו נמצאים בקטגורית של "פציעות הנפש".

את עוברת מצב שאפשר להגדיר אותו כסוג של פגיעת נפש , יש פגיעות נפש שלא כואבות כ"כ או שע"י תרופות + זמן מטפלים בהם , לדוגמא: אדם שנכנס לדיכאון , יש תרופות שיעזרו לו לשכך את הדיכאון ועם הזמן זה יעבור לו.
אבל יש דברים שאנחנו אכן רוצים להשאר ככה , בעיקרון זה לא רע לנו , ז"א אנחנו אנשים עם רגש ועכשיו הרגש עובד שעות נוספות , מתלהב ואומר שהכל בסדר , אבל השכל בא ונדף ואומר לנו , "לא , זהירות! משו לא עובד כשורה...".

לעניות דעתי - יש כאן ארבע דרכים לפתרון.
כל אחת היא דרך מחויבת שבלעדיה היא , חברתה לא תוכל לחול בשלמות.
לכן זה יותר ארבעה היבטים שצריכים להתעורר אצלך >

** "הזמן הוא מרפא".
** "תני לשכל שלך להשתלט על הרגש שלך".
** הסחת העינין מליבך.
** איך אם לא , תפילה לבורא עולם!!

"הזמן הוא מרפא" -

צריך לקחת את הזמן כאן בענין ולדעת שזה לא יתרפא מיד , יקח לפחות קצת זמן , אבל גם לדבר הזה יגיע העת וזה בעז"ה יתרפא... - הזמן מאחה את הפצעים!!

"תנן לשכל שלך להשתלט על הרגש שלך" -

זה טבעי שיבואו לך מחשבות והירהורים של אהבה עליו , אבל מה לעשות , אם את רוצה באמת לצאת מזה את צריכה להחליט , זהו , לא ממשיך לחשוב עליה , זה קשה מאוד , אז איך? זה מחשבה , קשה לשלוט בזה. לכן יש את ה -

הסחת העינין מליבך -

לכי לבלות עם חברות ככה בפאנן ,תקחי ספר מעניין , שכחי מכל הצרות , תעזורי לאחרים , תעסיקי את עצמך , אקיצר העיקר שלא יהיה לך {הרבה} זמן פנוי כי אז באות המחשבות , בזמן הפנוי...

איך אם לא , תפילה לבורא העולם!!

הדבר הכי חשוב בעיניי זה להתפלל לאבאל'ה שבשמיים שהוא שולט על כל המחשבות בעולם ולבקש ממנו "אנא אבא , תעזור לי " , הוא יעזור לך - "הבא ליטהר מסיעין בידו" . אבל חשוב שזה יהיה מעומק הלב , כמה שיהיה יותר עמוק - הבקשה שלך לאבאל'ה שיוציא אותך מזה - ככה התפילות יגיעו יותר רחוק - הוא ישמע לתפילותיך...

קיצור , אחותי -

יש בך את הכוחות. אם את רק רוצה חיים טובים יותר - תשחחרי את עצמך מזה. אל תכנסי לזה.

אל תכניסי ראש בריא למיטה חולה. חבל...ו - כן. בהחלט. מבטיח לך שזה יהיה שיא הקשה , אבל -

את מסוגלת - גם את זה אני מבטיח לך. ה' לא נותן לא ניסיון שאת לא יכולה לעמוד בו. תשתדלי כמה שיותר.

תחליטי באמת. ו - בעז"ה , עוד תצליחי. עוד המחשבות יתמוגגו , עוד תבריאי בתנופה אל חיים האמיתיים.

תאמיני  בעצמך. תאמיני. את יכולה , בהחלט.

-----------------

בקיצור, חייבים להזהיר אותו שהוא עוסק באש, אחרת, הוא יכול להגיד - 'אהה. חפיף. ננסה'.

ועם זאת, לתת דרכים לפתרון המצב כעת. ושוב, אף אחד לא חושב שזה קל. 'עזה כמוות אהבה'.

מקוה שהובנתי. שיהיה בעז"ה לו ולכולנו בהצלחה.

אמן. שבוע מבורך!

באמת זה לא קל. אבל אפשריאביה =)
בסרט "תעביר את זה הלאה" יש את הקטע שהמורה אומר להם את המשימה וכולם מתעצבנים ואומרים:
"זה קשה, זה לא הגיוני, זה מטורף"
אבל אז המורה אומר להם "זה אפשרי"
הכל אפשרי אם רק רוצים
אין דבר העומד בפני הרצון. אין.
ואם הוא באמת מבין שזה רע לו ורע לה, ואם הוא באמת רוצה לצאת מזה, הוא יכול.
מצטערת לעכזב אותך..בת מלך<=
אבל אין כזה דבר אהבה ממבט ראשון!!!! (רק הנדירים)
אתה לא מכיר אותה בכללל.. 
רק מזה שהסתכלת עליה החלטת?! אני לא קוראת לזה אהבה!!
בקיצור.. ש'כח ממנה, זה יעבור..

אויי, פאדיחה.. רק עכשיובת מלך<=
קראתי את הכל..
אז עד כמה אתה מכיר אותה? זה גם ממש חשוב.

אתה חי בסרט!!!!!!בת מלך<=
אם אתה חושב שאם היא הסמיקה אז זה מראה שהיא מאוהבת בך..
אז זה פשוט לא אומר..
אז לידע כללי.. בנות מסמיקות כי הם מתפדחות.. (ואני מקווה שרק אתה חושב ככה.. למה אחרת אני בצרה..)
ובזה אני מזדהה עם הסנה בוער..
..אנונימי (פותח)
מכיר אותה די טוב..מכיר את המשפחה כאילו זאת המשפחה שלי,תבינו..
וחוץ מההסמקות שזה לא מה שגרם לי לחשוב ככה ישר היו עוד דברים שאני לא אפרט שהוכיחו את זה..
יש לי ניסיון לצערי עם בנות.היו לי כבר חברות(לא ידידות)..
ואממ..לא ממש הסברתי את עצמי..אני לא בגיל של חתונה עדיין..כשאני חושב עליה אני יודע שדוגרי סיכויים אפסיים שנתחתן אבל המחשבות עולות.ומה שאני רוצה זה לדעת איך אני נפטר ממחשבות עליה??מבינים את ההבדל?
אממ.. קרה לי. לא עם אחות של חבר, אבל קרה.<אריאל>
אחי תקשיב, גם אם אתה בטוח שזה נכון, וזה ילך, תדחה את העניין לגיל המתאים.
ואם אתה כ"כ בטוח שנועדתם זה לזה, אל תהרוס את זה עם קשר בגיל הזה!, שאין לו בת'כלס מטרה.
הקשר בגיל הזה לא זז ולא מתקדם לשום מקום של טהרה או קדושה, הוא פשוט סתם, לפרוטוקול. (תהיה, תאהב, יעבור .. ותזרוק -האהבה לא יכולה להתפתח לשלב הבא גיל הזה, היא אף פעם לא.)
 אם היא חשובה לך, תחכה לה. כמו שאני מחכה למי שחשובה לי. תחכה, ותמשיך לחכות, עם הזמן המחשבות יעברו. תחזור אליה בזמן המתאים. בזמן שהקשר יוכל להתקדם למקום כלשהוא..שזה ממש לא בגיל הנערות.
אם אתה רוצה אני אשמח לפרט באישי..
אח... דיברת אליי??-adi-
לא הבנתי .. אבל נגיד..
...חח תגובות מדכאות.. ממש פסיכולוגים.. פתאום כולם מבינים ולכולם יש נסיון...
חחחחחחחח
תמשיך לזלזלgolani
בשביל אתה בפורום אם אתה אפילו לא שוקל את מה שאומרים לך אנשים?
צדיק, תודה על האכפתיות, אבל -אח..
לא חושב שזה נובע מזלזול או משהו כזה.
פשוט הייתה אי הבנה קטנה.

-adi- אם תרצי, בשמחה אסביר בעז"ה.

אשרייכם ישראל.
לילה טוב ומבורך!

וואי....בת מלך<=
זה פשוט כיף לקרוא את התגובות שלכם..
אתם כאלה צדיקים!!!
אשריכם
אני לא צדיקהשרון.
תאהב אותה כי עכשיו יהיה לך קשה להפסיק ובטח כל התגובות הנ"ל לא יעזרו לך כ"כ רק אל תעשה שום דבר בקשר לזה.. תאהב רק בראש ולא במעשה אל תתחיל איתה ואל תגיד לה משהו מיוחד.
תאהב אותה בראש שלך ואל תעשה שומדבר פזיז כי אחכ אתה תצטער וזה סתם יכניס אותך לבלאגנים.

-אני יודעת שלא נשמעתי חכמה, אבל זו עצתי-

את חייה בסרט..בת מלך<=
בא נראה אותך אוהבת מישהו רק בראש!!
ואוד לא לעשות שום דבר פיזי..
אני חושבת שעדיף לו להפסיק לחשוב עלייה לגמרי ..
אני האחרונה שחיה בסרטשרון.
הרבה יותר קשה להפסיק לגמרי, ואני כמעט בטוחה שכל העצות שנתנו לו הוא לא יצליח ליישם אותם.
אז רק אמרתי לו שישמור על עצמו ולא יעשה שומדבר פזיז, ובכלל שלא יעשה שומדבר- גם אחרי הרבה מחשבה.
שיהנה לבנתיים רק המחיוכים שלה וזה שהיא מסמיקה ממנו. אם הוא יפנה אליה אז הכל יסתבך לו בראש.

מסכימה עם שרון...מיטל
רוב התגובות פה זה דברים שקל להגיד וקשה ליישם..

לדעתי -  תאהב אותה או תהיה דלוק עליה .. ותראה מה קורה - אם זה ממשיך וגם אצלה כמו שאתה חושב - אז אשריכם, תגדלו, תאהבו, תתחתנו ותקימו משפחה לתפארת מדינת ישראל..

ואם זה מפסיק- ב"ה , כנראה זה היה סתמי, ותמצא מישי אחרת שהרבה יותר מתאימה לך..

חוצמזה זה נראה כאילו אתה בכלל לא דיברת איתה.. כאילו הכרות שלך איתה שטחית מאוד מאוד.. אז תחשוב פעמיים.. מה גרם לך בכלל להדלק עליה? כנראה לא האופי.. אני צודקת? ואז תדמיין אותה בלי הגורם הזה שגרם לך להדלק עליה, אתה עדיין אוהב אותה? או שאתה עדיין תאהב אותה? קיצר.. תחשוב על זה!!
שרון ואמאפאנונימי (פותח)
מכיר בהחלט..המשפחה שלהם הם כמו בני דודים שלנו..ודיברתי דווקא הרבה ומכיר את האופי שלה טוב..
ואתם צודקים באמת תודה!תודה לכוולם!!במיוחד לשרון ואמאף..בע"ה..חח אם באמת יצא מזה משו אני אשלח לכם הזמנה
אפשר הסבר בבקשה?אח..
הבן אדם אמר [ואולי בעצם כמה לא שמו לב לזה - כי זה באמצע השרשור בערך] - שהוא ל--א בגיל של חתונה.

אז...

תהיה 'דלוק' עליה. תשרוד.

א. א"א לחיות ככה. כל הזמן במצב של מתח. זה 'הורג'.
ב. למה שיהרוס לו ת'חיים בהמשך?! להזכירך::

"הוא מביט הלאה, הכל שחור-לבן. 

אין ריגוש, אין חידוש, רק שגרה חולפת.

המטרה באופק לא נראית לעיין ,והשביל מתפצל.

תוהה, מבולבל, הנודד מתלבט:

לזרום הלאה עם הדרך או, אולי, לפנות?

והעיקר לא ליפול, העיקר ל-ש-ר-ו-ד. "

ל--א העיקר לשרוד. העיקר לחיות.
מה הקשר לכאן?
אם תרצי להרחיב, בתגובה הקודמת.

קיצור:
בן אדם לא בגיל חתונה.
נדלק על מישי.
קשה להפסיק.
אז...
תמשיך?!
זו הדרך?! לך אחרי היצרים שלך?! תיצור עולם חורב?!

חבל. נכון שקשה להודות שזו הדרך האמיתית - להפרד.
כי הרי לנו זה קשה. לנו זה קשה. אז לפעמים אנחנו משתדלים להוזיז דברים החוצה.

אבל...לא.
קשה לנו? נגיד שזה קשה.
אולי אפילו נגיד ש ---- נפלו בו.
אבל תמיד צריך לזכור שהאידיא' היא ל-א איפה שאנחנו עכשיו.
לדעת שיש לנו עוד לאן להגיע. לזכור את זה.

ומה לא?
ל-א לומר שהמצב כעת הוא הטוב. כי בנינו, כולם יודעים שזה לא הטוב.
נכון, אנחנו לא במצב הטוב, אבל יודעים מה באמת הטוב ולא מוזיזים דברים מהמקום האמיתי שלהם.

נאמר בכללי ^ שכל אחד יוציא את מה שמדבר אליו מהקטע הזה.

מקוה שהובנתי.
שבת שלום ומבורכת!

בת מלך נשמה.. לא כווולם חיים בסרט!!אנונימי (פותח)
ואו..._חמודויינת_אחרונה
רק קראתי 'שרשור, בלי להיות כ"כ שותפה בו,
(סתם כי אנלי מה לומר...חוץ מבהצלחה במה שתעשה...)
אבל כתבו (חלק) דברים ממש יפים ונכונים...
ממש כלהכבוד לכם!! היה כייפ לקרוא, בתקווה שכל השרשורים יהיו ככה רציניים
שבוע טוב=)

(סודי בעליל-סליחה שלא ממש התייחסתי..אבל בבהצלחה!!!)
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך