רעיונות לשכנע חברות שלהט"ב זה לא לגיטימיהחנונית

אני בכיתה ז' ורוב החברות שלי בעד להט"ב. איך אני יכולה לשכנע אותם שזה ממש אבל ממש לא לגיטימי? הן מסוג הבנות שרואות המון סרטים וסדרות, ומחפפות על המון הלכות במודע (יש לי חברה שאפילו הולכת ברחוב עם גופיה ומכנסיים, אומנם ארוכות אבל...)

בקיצור איך אני יכולה לשכנע אותן? וזה שזה עונש כרת ע"פ התורה לא עובד...

אממ פשוט שזה לא כזה נורמאליג'ורג

כאילו טבע האדם זה לא כזה רואים יש פה משהו לא כזה נורמאלי

אבל הן אומרות שזה כן נורמלי...החנונית

זה לאסוורוס סנייפ

אי אפשר להוליד דרך גבר בגבר, אישה או אישה וכדומה, וזה מצחיק לחשוב שזה לגיטימי.

וזה אסור ע"פ התורה.

אם צריכה עוד אני פהג'ורג

ובת דודה שלי להטב מנסה לשכנע אותה שלא

...אני ועצמי:)
זה סוגשל כלל- כשלמשהו אין המשכיות, כנראה משהו שם מקולקל, לא לגיטימי..
(גם בנצרות דרך אגב, ה-צדיק שלהם זה הנזיר שלא מתחתן, אין בזה המשכיות!)
..
המורה מאד גאה בך עכשיו!!הפילוסופית

התלבטתי אם לתייג אותך..😁😅אני ועצמי:)

....תות"ח!

פשוט, אבא+אמא=משפחה. כל חיבור אחר יביא למשוואה לא נכונה שהתשובה שלה לא תהיה משפחה. אז מה זה כן יהיה...? נטו סיפוק יצרים ותאוות, ללא המשך החיים, וללא חיים בריאים ונכונים. הקב"ה ברא את האיש והאשה והפריד אותם, וכל אחד צריך לגלות את החצי השני שלו. רק ככה הם משלימים אחד את השני לשלם. אחרת, זה סתם משיכה חיצונית של יצרים ואיננה משיכה שבסופה המטרה של הקמת בית נאמן של השלמה וזוגיות הדדית, של יצירת חיים חדשים בעולם.

ומזעזע ומחריד לשמוע את המצב, המצב התקין והנורמלי הוא שזה פשוט וברור לנו שזה לא נורמלי. החברה המערבית הגיעה למצב קיצוני שבו אנשים כבר חושבים את הדעות ההרסניות הללו.

ולצערינו זה בא "בחבילה", דהיינו רוח המערב מביאה איתה מצד אחד את כל הסדרות הללו ואת כל הדברים הללו, ומצד שני גם מביאה את הדעות ההרסניות הללו שבגללן מתפרקות משפחות רח"ל, ולעיתים זה נובע מתוך המסרים הסמויים בסדרות הללו.

וצריך לא להתייאש ולהתפלל ולקוות שהדברים שאת אומרת להן לא ייפלו על אוזניים ערלות.

בעז"ה שהקב"ה יתן להן בינה להבין ולהשכיל שזו איננה האמת ויתפקחו בסופו של דבר.

אם זה היה לגיטימי כנראה שבת ובת או בן ובן יכלו להקים משפחהסודי ביותר

אבל הטבע לא מאפשר מה שאומר שזה לא לגיטימי

הן טוענות שזה מי שהם אוהבים אז זה לגיטימי...החנונית

מחברות ועד להפוך את זה ל"נישואים" עם כל העיניין של הילדיםאני ועצמי:)

זה עבר את גבול הלגיטימי..

זה לא לגיטימי אלף כי אפילו ה" אמר שזה לא תקין ואם הוא אמרסודי ביותר

סמכי עליו שהוא יודע קורץ

וגם את אוהבת אותה וזה אולי נפלא רק כמה חבל שלא תוכלי לאהוב ילדים שלך בגלל זה

לא כל מה שנובע מיצר הרע זה אומר שזה הרצון האמיתי של האדם.תות"ח!

לצערינו אהבה הוא מושג שאיבד ממשמעותו הטהורה והנכונה היום, עם כל תרבות המערב שהפכה את האהבה לדבר חיצוני ומגעיל ולא לדבר אמיתי, זך וטהור...

זה לא אהבה ולא נעליים..

זה שיש משיכה מינית לא אומר שזו אהבה אמיתית...

אחד המדדים בדייטים זה התאמה בין בני הזוג...

אם יש ביניהם משיכה, אך הם אינם יכולים לחיות יחד, עדיף שלא יתחתנו...

וכמו שאנו אומרים שלא מתחתנים בין קרובי משפחה או עם גויים, אסור גם להתחתן עם אותו מין...

משיכה חיצונית לא מעידה על אהבה אמיתית שיכולה להתממש...

ועובדה שמהאהבה הזאת לא נולד כלום מלבד סיפוק יצרים ותאוות...

תשאלי את אותן חברות למה הן לא מתחתנות עם קרוב משפחה שלהן...

אם הן יענו שזה "איסור עריות" ע"פ התורה, תגידי להן שהחומרה של האיסור להתחתן עם אותו מין גדולה עוד יותר ע"פ התורה מלהתחתן עם קרוב שאסור באיסורי עריות, אולי זה יתן להן קצת הבנה עד כמה זה חמור...

אם הן יענו שהן לא נמשכות אליהן, אז תגידי להן: "ואם הייתן נמשכות הייתן מתחתנות?"

תגיעי איתן להבנה שיש פעמים שלא מתחתנים גם אם יש משיכה, כי או שזה פשוט אסור, הלוואי שתצליחי להגיע איתן למסקנה הזאת, או שזה לא נורמלי וזו לא אהבה שיכולה להתממש באמת ולהגיע לחתונה, ולכן זה שיש משיכה זה לא אומר שזו אהבה אמיתית...

תודה רבהההההחנונית

השוואה מופרכתפשוט אני..
אבל כבר כתבת לי במקום אחר שאתה חוזר בך מהדעות האלה, אז אני מניח שזה תופס גם לכאן
...תות"ח!

הנחה נכונה...
אבל חצי כן נכון, דהיינו- זו אכן השוואה איננה נכונה כיוון שחז"ל ביטלו את המשיכה לקרובי משפחה ואילו לאותו לא ויש עדיין משיכה לחלק מהאנשים, לצערינו הרב, אך זה בהחלט לא בר השוואה, אך לגבי המימוש והאיסור זה כן נכון, זאת אומרת, זה שיש משיכה מינית, ויש משיכה, לא אומר שצריך לחיות בזוגיות חלילה עם בן אותו מין, מהסיבה שכתבתי לעיל.

זאת אומרת, מה שכתבתי בהודעה שזה קשור לתרבות המערב וכו' לא נכון בהחלט, מדובר פה על משיכה מינית שיש לאדם, אך עדיין זה שיש לאדם משיכה לא אומר שהוא צריך לחיות בזוגיות. כמובן, לא שופט אף אחד, אני לא הייתי במקום שלו בכלל ויכול להיות שאני מזמן הייתי חוטא אם הייתי במקום הזה, אך רק אומר את העיקרון הזה.

ומבחינה הלכתית ההשוואה אכן נכונה, אבל בסדר, לא משנה....

נ.ב. יכול להיות שמה שאמרתי כן נכון, פשוט לא איך שהצגתי, ואני אסביר.

קודם כל, אני חוזר מכל מה שנאמר בשרשור לעיל, כדי שלא חלילה יהיו טעויות.

עכשיו, מה שאני בא להגיד, שאמנם יש בני אדם שנולדו כך וזו ההתמודדות שלהם ולא תמיד זה רצוני ובחירי וכו'...אך זה בהחלט קשור למעשיו של האדם. לא האדם הספציפי הזה חלילה, הוא לא עשה כלום, הוא לא אשם שהוא נולד ככה. אולי יש כאלו (בי) שהציפייה מהם היא להשתנות, אך המצב מלכתחילה שהוא היה בו איננו באשמתו כלל.

אך הרוח המערבית שהביאה הרבה קלקולים והרבה חטאים לא טובים, בהחלט גרמה לעלייה גדולה באחוזים של האלו שנולדים ככה, שהרי כדרך הטבע לא היה את זה בהתחלה, במצב הישר לא קיים בכלל בטבע משיכה לבני אותו מין, אך כיוון שבדור המבול קלקלו ובאו מין על שאינו מינו שינו את הטבע ובגלל זה גם החיות באו למצב כזה, אך לפני כן, לא היה בכלל דבר כזה, זו המצאה של האדם. מכיוון שזו רוח ששוטפת וחודרת למלא מקומות, אין מקום כיום שמצליח להינצל מפני הרעה הזאת, ובכל מקום יש אחוזים, מי יותר ומי פחות. נכון, חוץ מהרוח יש עוד מדדים, כמו חברה מעורבת/לא מעורבת (שלפי דעתי חברה מעורבת יכולה להגיע לדברים ממש לא טובים, ורק לכאלו שהגיעו למצב קיצון מסויים בעניינים האלו אולי יש מקום להגיד שילכו לחברה מעורבת, וגם זה בהוראת רבנים וליווי רבנים ולא בקלות ראש, חלילה לפרק את הדרך הגדולה בגלל אחוז קטן של אנשים...), אך בעיקר זו הרוח שמלובה ומגובה ע"י התקשורת השמאלנית שעושה את רצונה ועוזרת להם לקבל הכרה ולגיטימציה. (להם לא הכוונה לאנשים ספציפיים חלילה, אלא לתנועה כתנועה).

מדובר פה על רוח כללית ועל חטא כללי שאינו בר שינוי תמיד לפרט ולא אשמתו בכלל, אך זו המציאות, וצריך לדעת את זה שזה לא המצב התקין ובעז"ה לעתיד לבוא לא יהיו כאלו בכלל, לאנשים זה יהיה פשוט וטבעי.

ואפשר, כמובן, לנסות לשנות את הרוח, לנסות להתגונן/להתחסן מפני הרוח המערבית, להגן על אחרים מפניה, לחיות חיי תורה מלאים ערכים ומוסר וממילא נהיה יותר א-לוקיים וקדושים ויותר פרושים מהרוח המערבית הסוררת, לנסות להפיץ תורה ולחיות את רצון השם בעולם בצורה שזה גם ישפיע על חיים של אנשים אחרים. וגם אם זה לא ישפיע על רוח הכללית עכשיו ממש, זה תורם למאבק שלנו ברוח הזו, וגם יכולה לעזור להם להיות יותר חזקים בהתמודדויות שלהם, ולאו דווקא לעקור את הבעיה לגמרי, לזה, כנראה, יקח הרבה זמן עד שזה יקרה.

עכשיו הדברים נכתבו יותר ברוחב ויישוב דעת הלב, מבקש מחילה על הדברים שכתבתי קודם, פשוט כתבתי מבורות ומחוסר ידיעה, לא חלילה התכוונתי לפגוע במישהו, במיוחד לא באופו אישי, ואני מבקש סליחה ומחילה אם פגעתי במישהו....

ואם יש הערות/הארות- בכבוד...

יש הבדל מהותי בין משיכה בתוך המשפחה לבין משיכה חד מיניתפשוט אני..
הר"מ שלי בכיתה י"ב, אמר לי פעם את הדבר הבא:

אם הבת שלי תתחתן עם אשה, אני אקבל אותה בלב כבד וכואב.

אם היא תתחתן עם גוי, אני אשב עליה שבעה.

שהרי התאהבות בכל אדם היא דבר שיכול לחלוף, ואפשר לשלוט בזה. נניח גבר יוצא עם מישהי ומתאהב בה, ובסוף אותה מישהי מבקשת להיפרד ממנו. הרי לא יעלה על הדעת שהוא יכפה עליה משהו כי "אין לו ברירה". בנוסף, ברוב מוחלט של המקרים, אחרי תקופה קשה שהוא יעבור - הוא יוכל להתאהב באשה אחרת, ולהקים איתה בית ולהיות מאושר. אלה דברים שרובנו חווינו אותם בשלב זה או אחר בחיים.

לכן אם הבת תתחתן עם גוי, זאת לגמרי בחירה שלה, בחירה שהיא הייתה יכולה בקלות יחסית להימנע ממנה. לנתק מגע, לעבור דירה/עבודה אם צריך, להמשיך הלאה בחיים - כשם שהייתי מצפה שהיא תמשיך הלאה אם חבר שלה יבקש להיפרד ממנה.

אך אם היא תתחתן עם אשה, והיא כלל לא נמשכת לגברים, איזה פתרון אני יכול להציע לה? איך אני יכול לשפוט אותה?

מי שנמשך לאחותו למשל, בוודאי יכול להימשך גם לנשים אחרות, ממש כמו אדם שאהבת ליבו מבקשת להיפרד. אולי הוא התאהב בה בגלל סיבות מסוימות, אבל הוא יכול גם להתאהב בנשים אחרות ולהיות מאושר מכך.
כאמור, מי שיכול לאהוב רק בנים, לא נמצא במצב שבו הוא יכול פשוט לוותר על אהבה אסורה ואז ליהנות מאהבה מותרת...

בסדר, קיבלתי....תות"ח!

אז אמנם אי אפשר לשפוט, אתה צודק, אך אפשר לנסות לחנך לכך שלמרות שיש משיכה לא להתחתן...

וכבר כתבתי שזו לא השוואה נכונה...

ובקשר להאשמת תרבות המערבפשוט אני..
א. אין לך הוכחה שבעבר המספרים היו נמוכים יותר, פשוט כי אף אחד לא יודע.

ב. האשמת תרבות המערב מתעלמת מאנשים להט''בים רבים, שכלל לא ידעו שיש דבר כזה, עד שהבינו שהם עצמם כאלה.
....תות"ח!

א. בסדר, אז זו התיאוריה שלי, והיא מבוססת על פירוש ששמעתי, אם אמצא את המקור אביא אותו לפה.

ב. שוב, אינני טענתי שזה בחירי כלל. זה שיש את רוח המערב זה לא משהו שקשור למודע, אלו דברים שמשפיעים בתת מודע בלי שנשים לב בכלל, דברים שמשפיעים על עוברים כמו שסגריות מזיקות לעובר כשהאשה מעשנת, ולכן זה קרה, ולא הייתה להם בחירה בעניין כמו שלא הייתה בחירה לילד בהירושימה להיוולד עם ארבע ידיים, זו התוצאה של פצצת האטום, אין מה לעשות עם זה, ככה הוא נולד. מה שכן, אפשר לנסות להשפיע על תהליכים של דורות וכך לשנות את המצב.

לא צריך לדעת מה זה תרבות המערב בשביל להיות נגוע בה. ודווקא ההיפך, כשאתה מודע לתרבות המערב ולסכנות שבה הסיכוי שתושפע הוא יותר קטן ממי שאינו מודע לסכנות ואז הכל יכול לעבור אליו בלי שהוא ישים לב אפילו ולא ידע להיזהר ולהימנע.

נ.ב. בלי קשר, הרבה פעמים גם החשיפה לתרבות המערב כיום גורמת להגברה של דבר קיים באופן הרבה יותר קיצוני.

צריך אהבה לחתונה, לא צריך חתונה לאהבה.שפרינצא בוזגלו

ומה הבעיה בסיפוק יצרים סתם? אתה לא אוכל גלידה להנאתך?

...תות"ח!אחרונה

מה הקשר...?

המשפט הזה נכון, אך עדיין כשאדם בא להתחתן הוא לא בא רק לחפש שתהיה אהבה, צריך גם שתהיה התאמה. אם עכשיו היה בין מישהו למישהי 'קליק', אך ידוע שהם לא יסתדרו (בהנחה שידוע שהם לא יסתדרו), אז לא טוב שהם יתחתנו.

ועובדה, לכל אחד יש רשימה של דברים שהוא רוצה באשתו וההיפך, ואם המדד היחיד היה 'אהבה', אז לא היו בכלל רשימות.

כשהתורה אמרה לנו שאסור להתחתן עם גויים, אז אסור להתחתן עם גויים, ולא יעזור כלום, גם אם הייתה אהבה או משיכה ביניהם.

אותו דבר למקרה פה...

ולא, ההבדל הוא שגלידה מותר לך לאכול, התורה לא אסרה אכילת גלידה, בהנחה שאתה לא בשרי וזה כשר בלי חלב נוכרי וכו'...(ואל תגידו יש כאלו שאוכלים, חלב נוכרי אסור לכולם, יש כאלו שאוכלים אבקת חלב נוכרי), אך זה אסור.

ואגב, גם גלידה, אמנם זה מותר אך זה לא טוב לאכול הרבה גלידה כל הזמן, זה טוב כשזה במינון הנכון, יותר מדי זה כבר יהפוך להיות גם סתם תאוותנות וזה לא טוב.

וגם אם הם ירצו להתאבד או לרצוח אנשים זה לגיטימיישתבח שמו!!

מה הטענה העיקרית שלהם???????..

הטבע גם לא מאפשר לעשרות אחוזים מהנשים ללדתפשוט אני..
זה הופך אותן ללא לגיטימיות?
נכון שהיום לרוב הבעיות יש פתרון, טיפולי פוריות הביאו לעולם אינסוף ילדים בעשרות השנים האחרונות, אבל לכאורה השאלה על ה''טבע'' עדיין קיימת.

הטבע גם מביא לנו את החיטה, זה אומר שלא לגיטימי להכין ממנה קמח?

אני לא אומר שזוגיות הומוסקסואלית זה בסדר, אבל לא בגלל הטבע אלא בגלל מצוות התורה. אנחנו לא לומדים מהטבע איך להתנהג, אלא מהתורה.
אבל מה קורה אם חושבים שלא חייב להקשיב לתורה?החנונית

לא הבנתי את השאלהפשוט אני..
...החנונית

חברות שלי טוענות שכל אחד מקשיב לתורה במה שהוא רוצה, לא בהכל. אם הן לא רוצות חצאית שעוברת את הברך, הן לא חייבות. אם הן רוצות ללכת עם מכנסיים, זכותן. אם הן רוצות ללכת עם גופיה, זכותן.

אז מה הקשר ללהטבים?פשוט אני..
למה דווקא זה הנושא שחשוב לך כל כך להוכיח אותן עליו?
נשמע שיש נושאים רלוונטיים יותר לחייהן.
כי עכשיו 'חודש הגאווה'...החנונית

תבקשי מהמורה / הרב של האולפנה לעשות על זה שיחהישתבח שמו!!

נכון, מסכים לגמרי..תות"ח!

אין לנו תמיד ללמוד מהטבע, כיוון שהטבע יכול להתקלקל בגלל האדם, כמו שכתוב במסילת ישרים בהקדמה:

"ואם תעמיק עוד בעניין תראה כי העולם נברא לשימוש האדם, אמנם הנה הוא עומד בשקול גדול, כי אם האדם נמשך אחר העולם ומתרחק מבוראו, הנה הוא מתקלקל ומקלקל העולם עמו; ואם הוא שולט בעצמו ונדבק בבוראו ומשתמש מן העולם רק להיות לו לסיוע לעבודת בוראו, הוא מתעלה והעולם עצמו מתעלה עמו. כי הנה עילוי גדול הוא לבריות כולם, בהיותם משמשי האדם השלם המקודש בקדושתו יתברך."

ואחרי זה הוא ממשיך וכותב:

"והנה על העיקר הזה העירונו ז"ל במדרש קהלת, שאמרו ז"ל (קהלת רבה פ"ז):

"ראה את מעשי האלוהים וגו'" - בשעה שברא הקדוש ברוך הוא את אדם הראשון נטלו והחזירו על כל אילני גן עדן ואמר לו: ראה מעשי כמה נאים ומשובחים הן, וכל מה שבראתי בשבילך בראתי, תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי".

זאת אומרת, האמת ומה שצריך להיות זה האידיאל ע"פ ציווי א-לוקי ולא משהו אחר.

אי אפשררוצה להשתחרר
במצב שאת מתארת, קשה לי להאמין שישתכנעו.

כרגע הן מקבלות תמונה על המציאות ועל טוב ורע דרך הסרטים והסדרות. הדרך היחידה לשנות את זה, זה שייפגשו עם חיים אחרים בעוצמה גבוהה. בלי לפגוש את החיים שבתורה ובקודש, את העוצמה של הטוב והאמת והיושר והחיים והנעימות והשלום שבקודש - למה שירצו בזה? ולמה שיחשבו שיש סיבה למנוע ממישהו משהו שהוא רוצה בו?

אפשר לנסות לתת להן מושג על התגברות. על זה שמי שמתגבר על עצמו, נהיה אדם מיוחד והרבה יותר טוב מקודם.

אבל באמת צריך שינוי יותר כולל.
ברור שקשה, אבל אפשרי.תות"ח!

נכון, זה קשור לתפיסה יותר כוללת שבאה מעצם העובדה שכל תרבות המערב משפיעה עליהן והן חיות אותה, לצערינו הרב...

אך "אורה שבהם מחזירן למוטב", ובעז"ה כשהיא תדבר דברי קדושה, "ניכרים דברי אמת" ובעז"ה אולי היא תגרום לשינוי שיגרום להם לעשות תהליך ולחזור בתשובה ולהבין שזו דרך השקר והכזב שטוב לא צומח ממנה כי פשוט האמת לא איתה.

נכון צודק.רוצה להשתחרר
במילים אחרות, היא הפתח שיכול לתת להם הרגשה של מה זה קדושה. ומה העוצמה של הקודש.

מסכים. אבל בשביל זה היא צריכה להאיר כאור החמה. הלוואי שתצליח!
תות"ח!

אכן, בעז"ה שתצליח...!!

כיוון מסוייםהיום הוא היום
להסביר שיש הבדל בין נטיה למעשה. יש לנו הרבה נטיות לטוב ולרע בנפש וזה בסדר. יכול להיות גם אדם עם נטיה הפוכה והוא יהיה צדיק גדול.

הדברים שאסורים על פי התורה זה לממש את הנטיות האלה בצורה מעשית.

אין לי ככ מה להוסיףבלחית בנשמה

אמרו פה טענות יפות ממש 

רק אומרת שיהיה לך המוןן בהצלחה "כל המציל נפש אחת.." זה לא קל לעמוד מול כולם אבל אפשרי

תשארי חזקה אל תתני להם להשפיע עלייך וגם אם נראה לך שזה לא עוזר תמשיכי את ליודעת אם ביום מן הימים פתאום הם הזכרו באיזה משפט שאמרת או משהו בסגנון

....טונה(לא דג)

דבר ראשון, חשוב לי להזכיר לך שאת לא צריכה לקחת עליהן אחריות.

אם הן רוצות להבין למה זה אסור אז תסבירי ותפני אותן לאנשים הנכונים וכו'

אני ניסיתי מלא לשכנע מישהי ובסוף הבנתי שאם היא נעולה על דיעה מסוימת או שהיא באה בהתרסה ולא רוצה להקשיב, חבל על המאמץ, זה לא ילך.

דבר שני, אני חושבת שצריך להתחיל מהתחלה.

את מאמינה באלוקים? כן? אחלה.

מאמינה בתורה? שהיא אמת? אחלה.

בתורה כתוב שזה אסור. אלוקים אמר שזה אסור.

דבר ראשון תבטחי בו שהוא צודק. שהוא יודע מה שהוא אומר.

אחר כך כבר יש הסברים הגיוניים וכו' שרבים וטובים ממני יסבירו לך.

אותי ההסבר הזה מספק.

אני מאמינה.

זהו.

לא צריך יותר מזה.

...החנונית

ניסיתי, והן טוענות שעצם העובדה שהתורה מתייחסת לזה אומרת שזה קיים ולגיטימי חוץ ממשכב זכר. כלומר 'חתונה' וכו' זה מותר...

מה לא לגיטימי?פשוט אני..
לקיים יחסי מין הומוסקסואליים? התורה אסרה את חלקם, מן הסתם גם השאר אסור בדרגות איסור כאלה ואחרות. עם זאת, קשה לי להאמין שהחברות שלך דיברו על זה.

להיות להט''ב? לגיטימי מאוד, אין בזה שום בעיה הלכתית או אחרת. אם אינך מסכימה, לכי לאומן שעשה להט''בים ותתלונני שהוא ברא אנשים לא לגיטימיים.

לשנוא להט''ב? גם את זה התורה אוסרת.

האומן הזה לא ברא אותםבלחית בנשמה

הם בראו את עצמם כמו שתגיד שהקב"ה המציא את הטלפון, לא הוא רק נתן לבני האדם שכל כדי להמציא אותו 

וכמה שאני בדרגה מאד נמוכה אני לא יכולה לחשוב על זה שהוא מסכים עם הדרך הזאת היא מעובטת ולא דרך הטבע שאותו הוא כן ברא!! אם הוא היה מסכים אם זה איפשהוא בתורה היה רמוז עלזה ואין כזה אז.. (אבל אני לא באמת יודעת אני לא אלוקים)

את בראת את עצמך? יופי, כי גם אני לא בראתי את עצמיפשוט אני..
ואם הקב''ה אסר על קיום מעשה מסוים, זה דווקא מראה שיש אנשים עם רצון לעשות זאת, אחרת אין טעם לאסור.
לא התכוונתי טכנאיתבלחית בנשמה

הוא ברא אותם ברור אלא את החשיבה המעווטת שלהם זה הם יצרו 

ולא בהכרך "בן סורר ומורא" קרה פעם? לא אבל בכל זאת הקב"ה החליט לכתוב על כך בתורה

איך יצרו אותה? למה שהם ירצו בכלל ליצור אותה?פשוט אני..
פשוט תגידי לה שזה שיגעון של בני נעוריםשושיאדית
בגלל שלהטב הם מושכי תשומת לב וחריגים בנוף... הרבה בני נוער רוצים להידמות אליהם, ובלי מחשבה יתירה להרוס איות חיים נורמלית ותקינה רק בשביל שירכלו עלייך קצת...

זה חבל.
מה מה מה מה מה מה מהפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ג בסיון תשפ"א 14:03
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ג בסיון תשפ"א 14:01
להיות להט''ב מתבגר, בטח בסביבה דתית, זה הדבר הכי מפחיד ומדכא שיכול להיות.
את חושבת שמישהו ירצה בזה כי זה מגניב?

זה מגניב שמעיפים אותך מהישיבה?
זה מגניב כשההורים שלך מפחדים שתהרוס לאחיך את השידוכים?
זה מגניב כשחברים מתרחקים ממך? חושבים שאתה חולה, סוטה, תועבה?

הנה חלק ממייל ששלחתי לרב שרלו בכתה ט'. את יכולה ממש לראות כמה ''נהניתי'' מזה שאני להט''ב, שכולם ירכלו עלי...

וזו הייתה תשובתו לחלק הזה, ממנה אפשר גם ללמוד על עוד דברים שכתבתי לו:

וואו ממש כל- הכבוד!בלחית בנשמה

ממש מראה על בגרות👆🏻

וזה ממש חראטה שזה רק בגיל העשרה כי זה לא אנשים מטפלים בבעיות האלו כל החיים שלהם..

אתה צודק לגמרי ומתנצלת שלא הדגשתי את הצד הזה בדבריישושיאדית
אבל התכוונתי לבני נעורים שבדיוק לא חושבים על הצד הזה שכתבת...

ובאמת את מי שנגזר עליו להיוולד ככזה, צריך להבין להכיל ולנסות תמיד לעזור.

אבל נער שנולד עם נטיות תקינות, לא אמור לפזול לתרבות להטבית (לא להימשך אל התרבות, אל המושגים החיצוניים שהתרבות הזו משדרת ותסכים איתי שזה רע)

ובגלל שהתרבות הזו ככ צבעונית וחריגה, יש נוער שתופסים את זה כמגניב ולא כמשהו רע ועצוב ממש...
(עיין ערך אלה לי...)

לכן צריך להסביר לכל נער תקין שירגע, ויתמקד בנטיותיו הבריאות, יטפח אותם.

כמובן שנערים להטבים, כמו שכתבתי, צריך להכיל ולעזור להם להתמודד עם הקושי הגדול!

אבל לא להעריך את חולי הנפש שנסחפים...
היא לא מגניבה. יש אנשים שנמשכים לאישיות ולא למין ספציפי.שפרינצא בוזגלו

עייני ערך 'פאנסקסואלים'.

מה ההבדל בין פאנסקסואל לביסקסואל?חושבת בקופסא

שניהם נמשכים לכל המינים.

וידעתם שגם א- מיניים נחשבים בקהילה הגאה ומקבלים דגל וכל מיני?

יש מושג כזה "דמיסקסואל" אדם שנמשך בעיקר למי שהוא מרגיש חיבור רומנטי אליו. כלומר מי שחווה אהבה?

באמת שבקהילה הגאה ממציאים עוד ועוד תויות מגוחכות רק בשביל דגלים צבעוניים והזדמנות להרגיש מיוחד כשאין סיבה בכלל.

הקריטריון היחיד שמה זה "אל תהיו סטרייטים"

זאת באמת תרבות שלמה, ולזה התכוונתי כשכתבתי "מושגים שלא ראוי להכיר". 

יש הבדל לבין מי שיש לו משיכה לבני מינו ולבין כל המצעדים האלו.

אז בבקשה אל תבלבלו בניהם.

אוי, את כ"כ צודקת...שפרינצא בוזגלו

אני מתה על התגובות שלך, ציניות כדבעי...
אין עליך!

יש הבדל, ואם לא יודעים מהו - אפשר לשאול במקום לזלזלפשוט אני..

בסדר, מה ההבדל?חושבת בקופסא

"אדם שנמשך לכל המינים" "אדם שהמין לא משנה לו במשיכה"

אני לא רואה הבדל בתוצאה הסופית.

ככה:שפרינצא בוזגלו

פאנסקסואליים- נמשכים לאישיות, לא משנה המין.
בי סקסואליים- נמשכים לכל מין, יותר משיכה פיזית.

התוצאה עדיין זההחושבת בקופסא

יש גם סטרייטים שנמשכים יותר לגוף, ואחרים שיותר לאישיותחושבת בקופסא

לא קוראים לזה בשתי קטגוריות שונות.

אין לי בעיה לפתוח תת- קטגוריה סטרייטית חדשה, מעוניינת?שפרינצא בוזגלו

אני חושבת שכמו שכתבת, זה סוגשל פטתיות מסוימת או מגמתיות מוזרה שבאה להגדיל את חוג החברים בקהילה הגאה.
אבל ההגדרה קיימת, והיא שונה.
זה שאין הגדרה כזו אצל הסטרייטים- הזמנתי אותך ליצור כזו.

כשנתקלים בהגדרה מיותרת אני לא חושבת שהתגובה הכי הגיוניתחושבת בקופסא

היא להוסיף הגדרה מיותרת דומה בשביל השוויון.

הבעיה כאן היא המיותרות, לא חוסר השוויון.

זה לא ממש מטריד אותי, פשוט כששמעתי על המושג "פאנסקסואל" תהיתי מה ההבדל, וזה לא מסוג הדברים שמרגיש בטוח לגגל אותם. ("דברים שלא ראוי לדעת" וכו')

ההפיכה של הלהט"ב לקהילה- זה במהות דבר מיותר.שפרינצא בוזגלו

כך שלהגיד על כמה הגדרות שהם מיותרות זה פועל מתבקש.

כשאת במצב הרגיל, בנורמה, את לא תביני...פשוט אני..
בגדול, אנשים אוהבים לדעת שיש שם למה שהם מרגישים, שהם לא לבד בעולם.
ההבדל הוא...פשוט אני..

ביסקסואל נמשך לנשים כי הן נשים, ולגברים כי הם גברים. 

פאנסקסואל נמשך לאנשים/נשים ללא כל קשר למין שלהם, המין בכלל לא משחק תפקיד.

נשמע מסובך?

אולי, גם אני לא לגמרי מבין את זה ב-100% (אני גם לא מבין ב-100% טרנסג'נדרים, ולהבדיל אני לא מבין ב-100% סכיזופרנים), אבל עבור מי שמגדיר את עצמו כך - זה משמעותי.

רק שאלה קטנה:שפרינצא בוזגלו

מה בעצם משחקת ההגדרה על הסקאלה של הקהילה הגאה עבור מי שמגדיר עצמו? למה ההגדרה הקטנונית מאד משמעותית עבורו?

אני רואה את הרב שרלו כל בוקר, עד היום הערכתי אותו כרב-שפרינצא בוזגלו

אבל להבין מי הוא באמת זה ממש מפעים! כמה רגישות לילד!

אהלן...באולפנה...

ממש כואב לשמוע מה הכניסו לילדות לראש, דברים לא נכונים..

קודם כול -

אני ביכלל לא מאמינה בלהט"ב , הכול פה זה רק בראש. 

שה' ברא אותנו, הוא השתיל לנו משהוא שיהיה לנו משיכה למין השני. אין אין סיכוי שה' טעה ולא השתיל לאנשים האלה את הדברים האלה. אני גם לא מאמינה שכול האנשים שיוצים מארון וכו.. זה אמיתי והם נולדים עם זה. זה לא הגיוני.

אז תיקחי מזה קצת ותגידי לחברה שלך

אני רוצה להוסיף על דברייךפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ה בסיון תשפ"א 22:43
אני בכלל לא מאמין בסרטן , הכול פה זה רק בראש.

כשה' ברא אותנו, הוא השתיל לנו משהו שהתאים בגוף שלנו יתחלקו בצורה נכונה. אין אין סיכוי שה' טעה ולא השתיל לאנשים האלה תאים בריאים.
אני גם לא מאמין שכול האנשים שעוברים הקרנות וכו.. זה אמיתי והם באמת עם סרטן. זה לא הגיוני.

ועכשיו ברצינות:

אנשים להט''בים קיימים, אין כאן שאלה בכלל. יש כאלה שלא מרגישים שום משיכה למין השני, עד כדי סלידה. הם לא ממציאים את זה, וכשאת אומרת ''לא יכול להיות ש-ה' ברא אותם ככה'', כאילו כל בני האדם בעולם נולדים מושלמים ונפטרים בגיל 120 בשיבה טובה ללא כל מחלה או סבל, אז את לא ממש מראה כאן רצינות.

במקום להגיד ''זה לא יכול להיות'', נסי אולי ''אני לא מבינה''. במקום ''אין אנשים כאלה'', אפשר גם ''עוד לא יצא לי לפגוש אחד כזה''.
אני בטוח שנשמה כללית יוכל להרחיב בנושא האמוניפשוט אני..
@נשמה כללית, למה ה' ברא מציאות מורכבת, ולא חנן את כולנו בבריאות, אושר, חכמה ויופי אינסופיים?
האם ייתכן שהוא ברא להט''בים, או שאין מציאות כזאת?

שכוייח וסליחה על הסינג'ור
סולח, סולח...הָיוֹ הָיָה

כאדם האומר נחזור על הראשונות, "התגובה הזו לא כתבתיה ללמד לבני האדם את אשר לא ידעו, אלא להזכירם את הידוע להם כבר ומפורסם אצלם פירסום גדול. כי לא תמצא ברוב דברי, אלא דברים שרוב בני האדם יודעים אותם ולא מסתפקים בהם כלל, אלא שכפי רוב פרסומם וכנגד מה שאמתתם גלויה לכל, כך ההעלם מהם מצוי מאד והשכחה רבה"

מלאכים יש לקב"ה בשמיים, מכירים את המשפט הזה?

המלאכים האלו הם מושלמים, לא חסר בהם כלום, עולמם הוא ורוד ומושלם, אוטופי. אבל הקב"ה לא הסתפק בהם.

הקב"ה רוצה בני אדם, אנשים שיתמודדו עם קשיים, עם מועקות, עם ניסיונות, עם עליות וירידות. לשם כך הוא ברא את העולם, ואת הלימוד איך להתנהג בעולם הזה - הוא נתן בתורה.

וכשם שהוא "לא חנן את כולנו בבריאות, אושר, חכמה ויופי אינסופיים", כי אז לא היה טעם בעבודתינו. אלא נתן לכל אחד מאיתנו את הקשיים והחסרונות שהוא נאלץ להתמודד איתם.

וכשם יש מחלות בעולם, וצרות, וקשיים, ומלחמות, ועוני, וייסורים...

כך גם יש התמודדות עם נטיות הפוכות.

בשום מקום בתורה אין הבטחה שלא יהיו אנשים עם נטיות הפוכות. ואף פעם לא שמענו טענה שהקב"ה ברא את עולמו בצורה שלא יהיה דבר כזה.

נכון, המצב המתוקן, צורת העולם, (והעולמות,) הוא שיש חיבור בין זכר לנקיבה. ולא חיבור אחר.  נכון - באמת כמו שעוני הוא התמודדות ולא מצב מתוקן, כך גם נטיה הפוכה היא התמודדות ולא דבר מתוקן. אבל כמו שלמרות זאת יש עוני, כך למרות זאת יש נטיות הפוכות. זה קורה.

למה הקב"ה עשה ככה? בגלל מה שכתבנו - הקב"ה מצפה להתמודדות, לגבורה, לעמידה בניסיונות. אין לו שום תועלת מאנשים בלי ניסיונות, עבור זה, כאמור, יש לו את מלאכי מרום.

לכן, @באולפנה..., הגיוני לגמרי שלאנשים תהיה נטיה הפוכה. וזה לא קשור ל"הקב"ה טעה". הוא לא טעה בנתינתו נטיה הפוכה כשם שהוא לא טעה בנתינתו עוני או חולי. היתה לו מטרה בנתינה הזו, מטרה מכוונת ומודעת, בכלל לא טעות. והמטרה היא ההתמודדות.

והמתנה הכי גרועה שאנחנו יכולים לתת לקב"ה ולתורה, זה להמציא סיסמאות מופרכות בשמם, ולנמק בסיסמאות האלו את עמידתנו על ערכי התורה, מה שמביא רק לזילות של התורה ולניצחון טקטי של מתנגדיה. חבל.

ובנוסף, זה גם עוול נורא ואיום לאנשים יקרים, יראי שמים, שעומדים יום יום שעה שעה בניסיון נורא שאי אפשר לתאר. אנשים שמתמודדים עם נטיה הפוכה שיש להם, באמת, לא מתוך איזה רצון מתועב ו"בלבול שהם הכניסו לעצמם לראש" - ושום דבר לא מונע מהם לממש אותה מלבד "כאשר ציווני ה' אלוקי", ובאהבתם הגדולה לאלוקיהם הם מתנזרים מהצורך הבסיסי הזה שנמצא בהם. והקב"ה מכריז עליהם בכל יום בכל הפמליא שלו (פסחים קי"ג ע"א) בגאווה על עמידתם האיתנה. אז לבוא ולאמר להם: "הכל שטויות, זה אתם עשיתם לעצמכם בגלל הבלבול והשטויות שיש לכם בראש"?? איזו סטירה נוראה.

😍פשוט אני..
ישר כוח עצום! היה שווה לקרוא לך
נקודה חשובה מאודדד שאנשים לא מודעים אליה בנושא, תקראווו!שירה 333
עבר עריכה על ידי שירה 333 בתאריך כ"ו בסיון תשפ"א 14:20
עבר עריכה על ידי שירה 333 בתאריך כ"ו בסיון תשפ"א 14:18

ארוך אבל לדעתי שווה קריאה

יותר קשור לנושא של האלה שחושבים שאפשר להחליף את המין שלהם

לא סתם מחליפים את המילה "מין" במילה "מגדר"- מלשון הגדרה, כביכול האדם יכול להגדיר את מינו

אבל כל הקשקושיאדה הזו מקורה בטעות חמורה- האדם לא יכול להגדיר או לשנות את מינו מבחינה ביולוגית.

מי שיש לו אלל Y ואלל X בכרומוזום 23 בדי אן איי- הוא בן

מי שיש לה שתי כרומוזומים של X בדי אן איי- היא בת

יש כאלה שיש להם מוטציות ובעיות גנטיות ולכן הם בעלי לדוגמא שתי אללי איקס ואלל וואי אבל עדיין אדם כזה הוא בן כי יש לו אלל וואי, ואם יש בת בעלת שלוש אללי איקס היא בת, כי אין לה אלל Y!

אפשר "לשחק" עם הביטויים של הבקרה של הגנים (איזה גנים יתבטאו ואיך) ע"י הורמונים ואז בן יראה כמו בת ולהיפך, כי המדע היום מאפשר להכניס לגוף הורמנים, ולפגוע באיברים מסוימים ע"י ניתוחים, אבל אי אפשר לשנות את הדי אן איי משמע אי אפשר להחליף מין!!! זה רק אשליה מטופשת שנובעת לדעתי מבעיה נפשית

והרבה אנשים ששינו את מינם מתחרטים על כך מאוד אבל זה בלתי הפיך 

כנ"ל אנשים שכביכול הם אבא ואבא או אמא ואמא, אבל למרות ששיחקו עם הגנים וכביכול יש מהגנים של שניהם עדיין צריך תרומה של תא ביצית או תא זרע, וזה לא לגמרי הילד רק שלהם...

חח  רואים שאני במגמת ביולוגיה

זה בעיה פסיכולוגית שצריך לראות מאיפה היא נובעת וכל כך חבל שמתעלמים מהעובדה שזה בעיה

ונותנים לזה לגיטימציה... מבחינה ביולוגית במצב תקין וטבעי המוח והגוף לא אמורים לעשות בלבול בין קשר של אהבה וחברות לבין משיכה  לקשר פיזי של קיום יחסים, ולהתאהב במובן הפיזי רק בבני המין השני, משמע אם נמשכים לבני אותו המין זה מצב לא תקין שמעיד שמשהו במערכת השתבש. ולדעתי זה נובע מהבלבול הנוראי והערבוב שהתרבות של ימינו יצרה בין המושג אהבה אפלטונית- טהורה בין אדם לאדם וגם בני אותו המין, אהבת חינם, חברות וכולי לבין אהבה פיזית בין לאישה שנועדה להמשיך את קיום העולם וגם היא טהורה אם מבטאים אותה נכון, והבלבול שנוצר בגלל תנועות כמו הפמיניזם שמוחקות כל הבדל בין גבר לאישה ובסוף גורמות לזלזול בשניהם. זה פשוט נכנס לתרבות כערך...

כל מיני בני נוער שפתאום עולות להם מחשבות כמו לדוגמא שהחבר שלהם נאה או משהו כזה לוקחים את זה למקומות כל כך רחוקים בגלל החשיפת יתר לנושא ואז מתבלבלים וייתכן שאם המחשבה הזו הייתה עולה להם בדור אחר הם בכלל לא היו חושבים בגלל זה שהם מאוהבים בו בקטע פיזי ו"נמשכים אליו" או כל מיני הזיות שכאלה, והיו מתייחסים לזה בצורה טכנית נטו... אני חושב שהוא יפה, אז מה? יותר צדי נלחצים מהנושא, יותר מדי רואים סרטים ונחשים לדברים ורעיונות שמציגים את הנושא של האהבה בכללי והמשיכה המינית בצורה מעוותת, לא נכונה ומגעילה. אולי יש כאלה שבאמת נמשכים לבני מינם או רוצים להחליף אותו אבל זה לא אומר שזה תקין, זה לא אומר שאין מה לעשות עם זה (וזה גם לא אומר שצריך לעשות מזה דרמה ולהתרגש מזה יותר מדי ולפגוע בהם ח"ו. כולנו קצת שרוטים בנפש באישהו מקום והסטיגמות מוגזמות לחלוטין)

הרבי מלובבי'ץ ממשיל אותם לאנשים שחולים מאוד ופשוט מתכחשים לעובדה שהם חולים, והעובדה שהם מתכחשים לעובדה שהם חולים הופכת את מחלתם למסוכנת הרבה יותר....כמה עצוב ככה נכון

הלוואי שמי שסובל מהבעיה הזו יהיה מודע לזה שזה בעיה

טרנסג'נדרים ונטיות הפוכות הם נושאים שונים לגמריחושבת בקופסא

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך