בעיית מונטי הולקורא ממעמקים

לא יודע אם זה הפורום המתאים, אבל זה נורא מעניין ואולי קצת פילוסופי ברמה מסוימת אז יאללה

יש בעיה מפורסמת שנקראת בעיית מונטי הול

מדובר בשעשועון, שבו מציגים למשתתף שלושה דלתות, שמאחורי שתיים מהן יש עיזים ומאחורי אחת יש מכונית, הוא בוחר דלת באקראי, לאחר מכן המנחה פותח דלת שמאחוריה יש עז (המנחה יודע מה יש מאחורי הדלתות ותמיד יפתח דלת עם עז)

והמנחה שואל את המשתתף האם הוא רוצה להחליף את הבחירה שלו לדלת שנותרה או להשאר עם הבחירה שלו.

השאלה היא האם יש יתרון לאחת מהדרכים?

האם יהיה עדיף להחליף?

אני רק אציין שיש תשובה מוכחת, ואני פשוט לא מבין איך יכול להיות שזו התשובה

זה לא מפריע לבחירהסוורוס סנייפ

זה בסגנון "האם אתה בטוח"

אז זהו, שלאקורא ממעמקים

אני מסכים איתך, אין שום סיבה שזה יהיה ככה, אבל זה ככה, עשו אינספור ניסויים במחשבים, במציאות, והגיעו למסקנה שעדיף להחליף את הבחירה, זה מעלה את סיכויי ההצלחה פי 2

למה?The Lion

אני אפרט את ההגיון שבזהקורא ממעמקים

לכאורה ההסבר הוא שרוב הסיכויים שבחרת בעז, בגלל שיש יותר עיזים ממכוניות, והסיכוי שהמכונית בדלתות האחרות הוא שתיים מתוך שלוש, כשמורידים אחת מהאפשרויות הסיכויים לכאורה נשארים אותו דבר, והסיכוי שהמכונית נמצאת שם גדולים פי שתיים מהסיכוי שהמכונית נמצאת אצלך

אבל גם הסיכויים בדלת שבחרת בעצמךסוורוס סנייפ

לא מבין מה אתה אומר אבל אני גם לא מבין את ההגיון בזהקורא ממעמקים

נראה ש@למה לא123 מבינה...

הסיכוי לדלת שלך לזכות עלתה בדיוק כמו הסיכוי לדלתסוורוס סנייפ

השניה, כי יש רק עו עז אחד

בדיוקקקקקקורא ממעמקים

אני לגמרי מסכים איתך אחי, אבל המציאות לא כל כך מסכימה איתנועצוב

למנחה אסור לפתוח את הדלת שבחרת,נכון?למה לא123

נכוןקורא ממעמקים

מה הנקודה?

כל החידה הזו מדברת על סטטיסטיקהלמה לא123

הסתברותית יש יותר סיכוי שתקבל מכונית אם תשנה את הבחירה, אך ייתכן ולא

אני לא מבינה איפה הסתבכת

שאין שום סיבה שלהחליף יעזור ליקורא ממעמקים

אבל גם אחרי שתחליף זה יעלה את הסיכוי פי 2125690אחרונה
בפשטותThe Lion

אין יתרון לאחת מהדרכים

אם כי אני בטוח שפספסתי משו..

יש פה הסבר, זה עדיין משגע אותיקורא ממעמקים
זה לא מסביר כלוםThe Lion

עדיין הסיכויים 50/50

לא נכון, תראה את הבחירותקורא ממעמקים

אתה צודק שהסיכויים הם חמישים חמישים במקרה הספציפיקורא ממעמקים

אבל מנקודת מבט גדולה יותר שמתחשבת בסיכוי שלך ליפול על הדלת עם המכונית זה מסתדר מצוין

במחשבה שנייהThe Lion

זה גאוני!

כי יש יותר סיכוי שתבחר עז, ואז השני גם עז, וכדאי לשנות בחירה!

וואו.

אני יודעעעעקורא ממעמקים

זה הזויייייי

מצד שלישי, מה זה משנה מה קרה לעז השנייה??

אחת מהדלתות שלפניך היא עז ואחת מכונית, למי אכפת מה בחרת קודם? אין לזה שום משמעות

יש יותר סיכוי שתבחר עז כי יש 2 עיזיםThe Lion

בדיוקקורא ממעמקים

מצד שני אני ניצב מול שתי דלתות, העז השנייה לא רלוונטית, אין שום סיבה שאתחשב בעז השנייה, היא כבר לא קיימת, הסיכויים האלה נעלמו, הסיבה שיש יותר סיכוי שאבחר בעז זה כי לא ידעתי איפה שתיהן נמצאות, עכשיו אני יודע איפה אחת נמצאת, והידיעה שלי בנוגע לעז שווה לידיעה שלי בנוגע למכונית

לא הבנתי😐The Lion

למה 2 דלתות?

הדלת שבחרתי ראשונה והדלת שאני יכול להחליף אליהקורא ממעמקים

באחת יש מכונית ובאחת עז, ואין לי שום אינדיקציה לגבי אף אחת מהן

אבל המנחה מראה לך דלת אחת עם עזThe Lion

נוקורא ממעמקים

נשארה עוד עז

פספסת משהו חשוב, וזו התשובהלמה לא123

המנחה יודע איפה יש עז ואיפה יש מכונית

והוא בחר לפתוח דלת שידע שיש בה עז, ולכן יש יותר סיכוי שבדלת שהוא בחר לא לפתוח יש מכונית, ולכן כדאי להחליף את הבחירה הראשונית

הבנת?

אני הבנתי שזה ההסבר שמסביריםקורא ממעמקים

אבל זה עדיין לא הגיוני לי, יש יותר סיכוי שבדלת שהוא בחר לא לפתוח יש מכונית? זה אותו סיכוי כמו זה שבדלת שלי יש מכונית והוא סתם עשה אן דן דינו

לא הבנתי כולם ...הכול לטובה!

זה חידה כיאלו?

סוג שלקורא ממעמקים

בעיה סטטיסטית ולוגית קשה מאוד

לא נכוןלמה לא123

ברור שיתכן ובחרת במכונית ונשארו שתי עיזים והוא בחר דלת אחת אקראית ופתח אותה,

אך מבחינה סטטסיטית יש יותר סיכוי שאתה בחרת עז כי יש 2 דלתות עם עיזים, ולכן יש יותר סיכוי שנשארה דלת אחת עם עז ודלת אחת עם מכונית, והמנחה בחר במודע לפתוח את הדלת עם העז, ולכן יש יותר סיכוי סטטיסטית שיש מכונית מאחורי הדלת שלא בחרת ונשארה סגורה, ולכן כדאי לשנות את הבחירה.

ומצד שניקורא ממעמקים

אני ניצב מול שתי דלתות, לא משנה מה היה לפני זה, יש סיכוי של חמישים חמישים, אין שום סיבה שדלת שלישית לא קשורה תשפיע על הבחירה שלי

אתה לא יכול להתעלם ממה שהיה לפני כןלמה לא123

כי לא סתם יש לך כרגע דווקא את 2 הדלתות האלה

אני מבין מה את אומרתקורא ממעמקים

ולא מסכים, בכל מקרה תהיה דלת אחת של עז ודלת אחת של מכונית, לא קרה כלום, המנחה לא חידש לי כלום, תמיד ידעתי שיש בדלתות שלא בחרתי עז

זה גאוניטונה(לא דג)

אני קוראת את ההסבר ומבינה ואז קוראת את הקושיה שלך ומבינה אותך ואז קוראת שוב את ההסבר ושוב מבינה חחחחחחח

לגמריקורא ממעמקים

זה פשוט נורא

ניסיתי את זה על 3 אנשים שוניםלמה לא123

ולשלושתם היה משתלם להחליף דלת

זו תוצאה מאוד לא מדעיתקורא ממעמקים

צריך לבצע כמות גדולה מאוד של ניסויים כדי שהתוצאות יוכיחו משהו בצורה חד משמעית

ברור לי, אבל בכל אופןלמה לא123

זה היה לי מעניין

תנסה גם אתה

אני כבר ניסיתיקורא ממעמקים

היו לי שלושה קלפים, עירבבתי אותם 36 פעמים, והבנתי שאני לא צריך לעשות שום דבר נוסף מאשר לבחור קלף ראשון, היו לי שני קלפים אדומים ואחד שחור, בכל פעם שנפלתי על השחור שמייצג את המכונית, סימנתי V, המשמעות של זה זה שאם הייתי מחליף הייתי מפסיד, ובכל פעם שנפלתי על אחד מהאדומים סימנתי X, והמשמעות של זה זה שאם אחליף אנצח

קיבלתי תוצאה של 16 פעמים שקיבלתי אדום ו20 פעמים שקיבלתי שחור, התוצאה ככה בגלל שלא חזרתי על הניסוי מספיק פעמים, אבל אחרי שהייתי צריך לערוך ניסוי הבנתי מה העניין, בגלל שהסיכוי שאפול על אדום גדול פי 2 מהסיכוי שאפול על שחור, כך גם גדול הסיכוי שאצליח אם אחליף מאשר אם לא אחליף

עשיתי ניסוי והבנתי למה זה קורהקורא ממעמקים

הרי רק במצב אחד יהיה לי שווה לא להחליף, רק אם בחרתי במכונית, ורוב הסיכויים שלא בחרתי במכונית

רוב הסיכויים שבחרתי בעז, ואם בחרתי בעז בוודאי שווה לי להחליף, ואין חשש שאפול על עז, כי המנחה הוריד את העז השנייה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך