ויכוח שהיה לנו היום בכתה-אורושקוש
איך שהו הגנעו לזה שיש אנשים שאומרים שקריעת ים סוף היתה שפל-גאות או צונמי.אז אמרתי שזאת אמירה כופרת. אז מישי אמרה לי שדודה שלה חרדית והיא חושבת שזה היה צונמי וכל הנס זה שזה קרה בדיוק כשבנ"י עברו את הים..
אז אמרתי שזה לא וריד את גדולת הנס. זה בעצם אומר שהקב"ה לא שינה סדרי טבע. ז בעצם כמו שכל הפילוספים או לא יודעת מה מנסים להוכיח שזה שטויות..כי רק מי שמאמין יכול להגיד שיש כאן תיזמון שהקב"ה עשה.. אבל אם מסתכלים על זה סתם אז כאילו-טוב מה הבעיה?!  היה צונמי וזהו.. וגם אם אומרים שהים נחצה ל12 אז קצת לא מסתדר שהיו 12 צונמיים...
בקיצור היא המשיכה להתווכח והמורה עצרה את זה.. ואז אמרתי בכללי שזה מעצבן שמתחילים להמציא תירוצים לדברים האלה.. כאילו מה?! אתם לא מאמינים שה' יכול לעשות את זה?! פשוט חצה וזהו!!!מה הסיפור?!

מה דעתכם?
אני מסכימה איתך!!לביאה...
אם קראת את ספר הכוזרי אז גם כתוב שם על זה שלעמ"י היתה התגלות לפני כל העם ושאר הדתות ביחידים ועוד..
אני אישית קוראת את החוברות של מרכז שהם עכשיו בנושא אמונה..והם ממש מחזקות!
לגמריי!! אין על החוברות של מרכז..כ"כ מחזקות!אביה...
ביכלל-דוסית גאה!
אין על מרכז!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לא מסכימה.שיראל.
ה' עושה כמה שפחות ניסים מעל הטבע.כל נס שיכול להעשות בדרך הטבע נעשה בדרך הטבע.
ולפי זה זה נכון-יכול להיות שקריעת ים סוף היה צונמי/גאות ושפל.הנס הוא באמת שזה היה כשעמ"י בדיוק היה צריך לחצות ונסגר בדיוק כשהמצרים עברו.
".. ואז אמרתי בכללי שזה מעצבן שמתחילים להמציא תירוצים לדברים האלה.. כאילו מה?! אתם לא מאמינים שה' יכול לעשות את זה?! פשוט חצה וזהו!!!מה הסיפור?!"-זה לא ככה.אנחנו מאמינים בני מאמינים.אנחנו מאמינים שה' הביא את זה בתזמון מדוייק בזמן שזה היה נצרך.כמובן,אנחנו מאמינים גם שה' יכול לעשות הכל.אבל מה? ה' לא רוצה לעשות דברים מעל הטבע כשיש אפשרות לעשות בדרך הטבע.

(אני יודעת.זה נורא נורא קשה לקלוט את זה.גם אני בנתחלה חשבתי כמוך והתעצבנתי על כל ה'היסטוריונים' האלו שמנסים להוכיח שזה לא נס.אבל אחרי שהסבירו לי את זה לעומק הבנתי.ועוד לא קלטתי.זה דורש עיכול של זמן..)
כן, אבל...שבלולון
לא הגינוני שהיה צונאמי או משו בסיגנון שהים נחצה ל-12(!)
תפעילו גם קצת את השכל וההיגיון, היה חייב להיות משו על טיבעי כאן!!!

גם אם היה סתם צונאמי אז הרקע היתה אמורה להיות בוץ!לביאה...
והיא היתה נוחה להליכה ויש גם שאומרים שצמחו עצים והיה אפשר גם לשתות מהים והוא היה מתוק..בקיצור זה לא מסתדדר.לא משנה מה היה היה נס השאלה היא מה ו גודל הנס..וזה לא משנה!!..
לא מסכים איתך שיראל.איציק הג'ינג'י
את אותם הניסים (10 המכות, קריעת ים סוף, המן וכו') ה' עשה את זה בשביל שיראו את קיומו של ה'.
את העוצמה שלו! הוכחה חותכת שזה נס.
ובכלל במעמד הר סיני...

יש ניסים שהם ביום יום, שהם פשוט משתלבים בסדר היום (איך שהרמתי יד, עצר לי נהג..)
ויש ניסים שהם בכוונה גלויים ו"ניסיים"!
איציק
לא אמרתי שאין.שיראל.
אמרתי בפירוש שכמה שאפשר-ה' עושה ניסים שהם בטבע.
אני לא מפקפקת בעובדה שמעמד הר סיני ו10 המכות הם מעל לטבע,אבל קריעת ים סוף-יכול להיות שהיא אכן בטבע.
כל מה שאמרתם (עצים,12 שבילים,הים היה מתוק וכו' זה מדרשים).הקרקע היבשה יכולה להיות כתוצאה מרוח חזקה ועוד.תחשבו על זה.
הסיפור הוא שמה שהקב"ה עשה זה טוב נכון?הרועה
אז למה הוא היה צריך לשנות את זה? כדי שלא נצטרך להגיד שהוא שינה מסבירים איך זה מסתדר עם החוקים של הטבע.
זה לא היה צונאמיgolani
מהסיבה הפשוטה "והמים להם חומה מימינם ומשמאלם".
כן כן! יכול להיות שבדרך הטבע מקל יהפוך לתניןאלישע בן אבויה
בס"ד

מי הירדן יקומו 'נד אחד', אדמה תהפוך לכנים, השמש תזרח שלושים ושש שעות, יהיו עמוד אש וענן שמהלכים להם במדבר, ילד מת יקום ויחיה, וכו'. הקטע של אנשים להפוך כל נס לטבע באמת מעצבן..
לא כל נס אבל לפי חלק מהפרשנים, את רובם חייביםהרועה
למתוח את הטבע עד קצה גבול היכולת.
שיראל-אורושקוש
מצטערת, כל הדברים האלה של הצונמי באו מאנשים שניסו להוכיח שהנס הוא לא נס ושתנ"ך הוא סתם..אנחנו באנו וניסנו להתאים את זה ליהדות..בשביל מה?! אנחנו מתביישים בקב"ה שיכול לעשות ניסים כאלה?!
וחוץ מזה שממש לא מסתדר לי ההסברים האלה עם קריעת ים סוף..
ההסברים האלה באים ממקורות כפרניים עד כמה שידוע ליgolani
כמו הרמב"ם?הרועה
הרמב"ם מסביר את הניסים לפי עקרונות מדעיים לא נכונים לגמרי אבל..
דיברתי על ההסברים לקריעת ים סוף.golani
הוא הביא הסבר "מדעי" לקריעת ים סוףהרועה
אם לא תסביר את ים סוף כמתיחת חוקי הטבע עד הסוף (משחק מילים) תצטרך להגיד שה' שינה את חוקי העולם, ואם הוא שינה אז הם היו לא טובים ואם הם היו לא טובים אז מה שה' עשה לא טוב.
הרמב"םזלמן לויאחרונה
הרמב"ם מביא הסברים טבעים לתהליך שהיה שם, אבל הוא אומר שזה רק בתור תשובה לכופרים, ובעיקרון אנחנו אמורים להאמין בנס כפשוטו. (-אני לא בטוח ב100% שזה הרמב"ם אולי זה מישהו אחר...)
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך