הנה, שוב ההנחה הזאת שיכול להיות שהקב"ה לא קיים וכל האמונה שלנו היא שקר.
עם ההנחה הזאת באמת כדאי לשאול את השאלה: "האם א-לוקים קיים?".
אך ב"ה אנשים פה נורמלים ומקבלים את העובדה שיש מישהו מעליהם אינסופי ולא מוגשם ללא עוררין. ע"ג זה הם מבררים את עולמם האמוני, והכל בסדר. כמו שנאמר: "נעשה ונשמע". קודם נעשה, ורק אחר כך נשמע את הטעם והסברה ונתחבר לזה וכך נעבוד את הקב"ה בצורה יותר טובה, אך לא חלילה שבזה תהיה תלויה אמונתינו.
אז ב"ה אנשים יבררו את עולמם האמוני, הכל יהיה טוב, ובעז"ה גם לא חלילה ירדו מדרך הישר יתרחקו מאביהם שבשמים, ויש כ"כ הרבה אנשים שנהגו כמוך, עם ההנחה הזאת שיכול להיות שא-לוקים לא קיים ואתה צריך לברר אם הוא קיים, והגיעו לידי כפירה. (אה, אופס, כבר הגעת לידי כפירה, סליחה...).
לא רוצה לבאס אותך, אבל אברהם אבינו כבר בגיל 3 ידע את בוראו אחרי חיפוש אמוני שהגיע למסקנה שכל העבודה זרה ועבודת אלילים היא שקר, למרות שכל העולם עבד עבודה זרה והאמונה המונותאיסטית לא הייתה מקובלת כלל, ועמד כנגד כל העולם ואמר את האמת ואף החזיר אנשים בתשובה (אולי הוא יכנס לכלא אחרי החוק של תמר זנברג, הוא משדל קטינים לחזור בתשובה לא עלינו...), ככתוב: "ואת הנפש אשר עשו בחרן" (לפי הפירוש שמדובר באנשים שהחזיר בתשובה ולא הפירוש שהפסוק מדבר על עבדים...). כנאמר במדרשי חז"ל באותו מדרש: "אברהם היה מגייר את האנשים ושרה מגיירת את הנשים". (בראשית רבה פ"ד ד').
וכן במדרש על פסוק אחר כתוב כך: "רבי יהודה אומר: כל העולם כולו מעבר אחד, והוא מעבר אחד". (הסבר למה נקרא שמו "אברהם העברי"...).
אז בן אדם בגיל שלך ועדיין לא הכיר את בוראו, המצב לא טוב. לא שאני מצפה ממך להיות אברהם אבינו, אתה במצב הרבה יותר טוב, במדינה יהודית ב"ה, ועדיין לא מכיר את בוראך, פשוט חבל. אתה זה שמפסיד מכך.
וחבל מאוד שאתה מנסה למצוא לטענותיך המגוכחות סימוכין בראשונים, רס"ג אומר שיש חובה לברר את האמונה, אך ע"ג ההכרה שדברי נביאים אמת והקב"ה קיים, וכבר כתבתי את זה בשרשור אחר, אם אתה רוצה אשלח גם מקור עוד פעם.
כן, רק שלעומת עובדות רגילות של מקרים מוחשיים, פה אין לנו הוכחה מוחשית ופיזית לקיומו של הבורא. בכל מקרה לא תהיה הוכחה פיזית, כי הקב"ה אינו פיזית, אך גם הוכחה ויזואלית אין. למה...? התשובה פשוטה: כל הנסיון שהקב"ה מנסה אותנו שנאמין בקיומו למרות שאין הוכחה מוחשית ונקבל על זה שכר כמצווה ונעבוד אותו למרות זאת ונקבל על כל המצוות שכר לעולם הבא. שהרי אם הייתה הוכחה מוחלטת שהקב"ה קיים ברור שכולם היו עובדים אותו ומקיימים את מצוותיו, כל הנסיון הוא שכשאין הוכחה מוחלטת וצריך להאמין. והקב"ה טבע בנו רגש של אמונה, כך שאדם מוכרח להאמין באיזה משהו, ואם זה לא בדת האמת, היהדות, אז זה יהיה בדת אחרת, אחת מן הדתות השקריות, כמו הנצרות, האסאלאם והבודהיזם. ואפילו האתאיסטים מאמינים, הם מאמינים בכך שהם לא מאמינים בכלום. זה אמנם נשמע מגוחך במחשבה ראשונה, אך המציאות מדברת בעד עצמה. שהרי אתאיסט שבאמת אינו מאמין אז הוא לא היה "שרוף" על ה"דת" שלו ולא היה מנסה להוכיח אותה ולהתווכח באמונה עם אנשים. אך ה"אתאיזם" הפך לדת של ממש, וכל אתאיסט מנסה להוכיח לכולם שהוא צודק.
הקב"ה עשה בזמן יציאת מצרים ניסים גלויים ולאחר יציאת מצרים נתן לנו את התורה במעמד הר סיני, שבו השכינה נגלתה לכל עם ישראל ולכל הנשמות העתידות של עם ישראל, כולן נכחו במעמד הר סיני וראו את הקב"ה, והתעלו לדרגת נבואה, שבעז"ה גם נתעלה אליה לעתיד לבוא, כנאמר בפסוק: "ומי יתן כל עם ה' נביאים כי יתן ה' את רוחו עליהם".
לאחר מכן, הקב"ה לא התגלה עוד כך, והופעתו בעולם הפכה ל"הסתר פנים", כי רק כשהיינו במצב רוחני קטן והיינו צריכים שיראו לנו את הקב"ה ויעשו לנו ניסים גלויים במדבר, זה קרה, אך אחרי זה, כשעברנו שלב ועם ישראל התבגר, הופעתו של הקב"ה איננה בדרך של ניסים גלויים אלא בדרך של "הסתר פנים" ואנחנו צריכים להתבונן ולראות אותו מסובב את המציאות, וזה לא כזה קשה לראות את זה. הקב"ה לא מתגלה ולא עושה ניסים גלויים לכל כופר ולכל איזה אפיקורס שלא מאמין בקב"ה, הספיקה פעם אחת שבו הקב"ה התגלה אלינו בהר סיני.
בקיצור, מכיוון שמדובר במשהו שלא ניתן להוכחה מוחשית, שהרי הקב"ה אינו פיזי והוא לא מתגלה אלינו יותר באופן גלוי, מחובתינו להאמין בו למרות זאת. אם הקב"ה היה נגלה אלינו זו כבר לא הייתה אמונה, זו הייתה ידיעה.
אחרי שאנחנו מאמינים בו ושכל דברי נביאים אמת ושכל עיקרי האמונה נכונים, אפשר לברר את האמונה, לשאול, אך על גבי זה. יש דעות קיצוניות מרס"ג כמו רבי נחמן מברסלב שסובר שצריך "אמונה תמימה" ואסור לשאול שאלות באמונה כי זה פוגם באמונה, אך כולם מסכימים שצריך קודם כל לקבל את העובדה שהקב"ה קיים. ריה"ל, לדוגמא, אומר שהמצב האידיאלי זו אמונה תמימה, רק מכיוון שבפועל אנחנו לא ברמה מספיק גבוהה צריך לשאול שאלות ולענות עליהן. (כל שלוש הדעות מסכימות על הקביעה הנ"ל...).
יקראו עיניך מה שאצבעותיך כותבות, יבדוק בעצמו ולא יאמין לכל אחד שכותב מה שהוא רוצה. ב-ד-י-ו-ק. שלא כל אחד יכתוב מה שהוא רוצה ויכתוב דעות כפרניות שאין מקומן פה בפורומים, אלא שיברר בעצמו, במקרה הצורך, אך עם גישה נכונה וממקום נכון.
*כתבתי כבר שאני יכול טוב מאוד, אבל אני לא דן על עצם שאלת הקיום בא-לוקים, אם הייתי דן מזמן דעתך הייתה הופכת למגוחכת. לא, זו לא הדרך שלי, פשוט אינני מקיים דיון על דברים כאלו, בדיוק כמו שאני לא מקיים דיון על איסור גזל. רגע, למה לא בעצם...? אולי בוא נקיים דיון על איסור גזל...? מה אתה אומר...? מדוע אסור לגזול...? אולי נגיד שמותר לגזול...? מה בעצם מונע מאיתנו לגזול, אם אנחנו לא מאמינים בהשגחה ובכך שיש דין ויש דיין וסוף רשע לבוא על עונשו...? וכן, אני בהחלט יכול לקרוא לדעה שמעמידה את קיום הקב"ה בסימן שאלה כדעה כפרנית, מה לעשות. אם אתה רוצה לקיים דיון אמוני אחרי שנסכים על ההנחה שהקב"ה קיים, בשמחה אשמח לקיים דיון ולהשיב על טענותיך, אך מה שכתבת בשרשור הקודם בהחלט לא יגרור היענות ותגובה מצידי, מצטער.
איך הדעה שלי כפרנית...?! אני מאמין בקיומו של הבורא, איך פתאום אני הפכתי לכופר...?
מקסימום אתה יכול לקרוא לי מישהו שמטאטא שאלות מתחת לשטיח, מה שלא נכון כלל, אבל בסדר...
ואגב, מניין לך שאני לא מאמין למפץ הגדול...?
אין לי בעיה עם תיאוריית המפץ הגדול, רק אני טוען שלא הגיוני שבמקרה בפיצוץ אקראי החלקיק הזה בדיוק התחבר עם החלקיק הזה עד שנוצר אדם, מה גם שלא הגיוני שהיה פיצוץ סתם כך, צריך שמשהו יגרום לפיצוץ, ולכן יש יד מסבבת שגרמה לכל זה לקרות, אם זה ע"י מפץ גדול, ואם זה ע"י משהו אחר, אך צריך יד א-לוקית שתגרום לכל זה לקרות, ולא הגיוני שבן אדם עם מוח כ"כ מורכב וכל הבריאה וכל הדברים, יהיו בסדר כ"כ פלאי ללא התערבות וללא השגחה עליונה. אם לאדם חסר איזה אנזים או משהו כזה, פתאום רואים אנשים עם בעיות כמו אוטיזם, תסמונת דאון וכו'...רח"ל, וזה מסטייה כ"כ קטנה, רק לראות ולהבין עד כמה מופלאה הבריאה ועד כמה לא ייתכן שאין א-לוקים והכל במקרה. אכן, זו מטרתו של עמלק, "אשר קרך בדרך ויזנב בך כל הנחשלים אחריך ואתה עייף ויגע ולא ירא א-לוקים", כשעם ישראל נמצא בחולשה מסויימת הוא מנצל אותה ומנסה לתקוף ולהחליש את עם ישראל, להגיד שהכל במקרה ואין יד עליונה שמסובבת הכל.
בקיצור, אין מקומה של דעה זו בפורום של דתיים, ואתה מוזמן ללכת לפורום של כופרים ולכתוב את הגיגיך שם.