עזרה עם חברה...:):):):)

שלוום לכם

אני חדשה בפורום ולאיודעת אם שייך לכתוב לפורום הזה אבל אנסה בכל זאת..

אני לומדת באולפנה במרכז הארץ ובמקביל נמצאת באיזושהי תכנית לימודים שיש בה ילדים מכל הארץ.

אז משם הכרתי חברה, שממבט ראשון היא מאוד ביישנית ושקטה. כשהיא מגיעה היא כן נמצאת בדכ עם חברות ויוצאת איתן אבל היא לא מדברת כמעט בכלל למעט משפטים מאוד קצרים וכו..

לאחרונה יצא לי לדבר איתה דיי הרבה דרך הוואטסאפ והתחברנו והיא סיפרה לי שיש לה בעיה בדיבור והיא מגמגמת והיא לא מספרת את זה לאף אחד. (בקושי לי היא סיפרה ובסוף איכשהו שיחררה). 

זה משהו מאוד מאוד משמעותי אצלה והיא כבר מעל 16 שנה שומרת אותו לעצמה ולא משתפת בו אף אחד (כמובן שההורים ומשפחה יודעים, אבל מעבר לזה אף אחד בכלל). 

יש לכם אולי רעיון איך אני בתור חברה יכולה לעזור לה ולקדם אותה בעניין הזה ושכן תפתח לאחרים למרות הגמגום שלה? בדגש על יותר איך לעזור לה לפרוץ את המחסום הזה מול אחרים גם..

אני אדגיש שוב, זאת נקודה שממש ממש יושבת עליה וקשה לה איתה והיא מתפדחת מזה.. אין לה בעיה איתי ולספר לי ושאנסה לעזור לה, רק אינלי ככ רעיונות איך לעשות את זה..

* אני לא גרה באותה עיר שלה\ אותו בית ספר שלה ואין לי דרך ליצור קשר עם משפחה\ מורות... 

אשמחח ממש לעצותחצי חיוך

מתייג מישהו שאולי יוכל לעזור125690
למהמח"פ

וואו תותחית שאת!!אני ועצמי:)
לא ממש מבינה בזה, אבל נראה לי בעיקר לתת לה הרגשה טובה ובטוחה..
שהגימגום לא מגדיר אותה ושאין לה מה להתבייש בו..

אם אני לא טועה חשוב לא להשלים לה את המשפטים, לחכות עד שהיא תגמור את המשפט ולא להראות שמץ של קוצר רוח, רצון להזדרז וכו'..
אין לי כל כך רעיון אבל בהצלחהסודי ביותר

היי, יש לי משהו מסוים שיוכל לעזור לה.דמעה שקופה

אם את רוצה -תפני באישי ואשלח לך.

אחלה:):):):)

תודהה ממש ממש ממש לכולכם! עזרתם מאודחצי חיוך

....תות"ח!

קודם כל, להגיד לה שזה לא אשמתה. ולספר לה על אנשים שהצליחו לפתור את בעיית הגמגום ויש לה תקווה. ולהגיד לה על אנשים שמגמגים וממשיכים לדבר כרגיל, ואם יש סביבה עוטפת ומכילה אז היא יכולה לדבר ולא ישפטו אותה או ילעגו לה, ואין לה מה לפחד להביע את עצמה. ושלא תפסיק להתפלל לה' שיעזור לה.

וכמובן, תגידי לה שהיא יכולה להביע את עצמה בכתב, אך זה לא מהווה תחליף להבעה במציאות ושתנסה להיפתח גם בחיים עצמם ולא רק שתביע את עצמה בכתיבה, אם כי בתור משהו בנוסף זה יכול להיות אחלה, רק שלא יהווה תחליף.

ותנסי גם לדבר איתה הרבה (דהיינו תנסי ליצור איתה שיחות שבו אתן מדברות לא בווטאסאפ...הרי היא כבר סומכת עלייך...)ותשדרי לה שאת מקבלת אותה למרות שהיא מגמגמת ואז זה יעזור לה להשתחרר מהפחד הזה ולהיפתח גם לשאר החברות.

ואחרי זה, אם את מרגישה שהיא בשלב כזה, תגידי לה שהיא יכולה לפנות למורים שלה/יועץ ושיעזור לה ויתן לה מענה מקצועי לשלב אותה.

מקווה שעזרתי...

אשרייך שאת רוצה לעזור לה...!

..אמונתי????

אני חושבת שזה קשור לחוסר בביטחון עצמי... אז את בתור חברה שלה צכה להגביר לה אותו, אם זה עי מחמאות, או אפילו סתם הודעה מחממת או חיוך וכו... 

תוודה לכולכם:):):):)

אנסה באמת לעשות ולשים לב לכל הדברים שהעלתםקורץ

שמעת על מתי שריקי?עברי אנכי

מתי שריקי – ויקיפדיה

מגמגם. כבד מאוד

אבל שר בלי גמגום. עובד פה בערוץ 7

פעם הייתי בהרצאה שלו.. אולי כדאי לגרום לה לשמוע אותו

בעקרון גם אח שלי פעם היה מגמגםהחיים מאושרים

אבא שלי היה אומר לנו

*לא לצחוק עליו (הגיוני שצחקו עליה ומאז יש לה טראומה...) 

*לא להשלים אותה

*לתת לה ביטחון

*נגיד הלכתי עם אח שלי לסופר ואז שאלתי אותו מה אתה רוצה דובונים או ארטיק ואז הוא היה צריך להגיד (לא יודעת אם זה קריטי)

קיצור עכשיו ב''ה הוא בסדר בדיבור (חוץ מהחלק שאין לו ר' והוא כבר בן 5 וחצי...)

בהצלחההה

קלינאית תקשורתלחם מלאאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך