עזרה עם חברה...:):):):)

שלוום לכם

אני חדשה בפורום ולאיודעת אם שייך לכתוב לפורום הזה אבל אנסה בכל זאת..

אני לומדת באולפנה במרכז הארץ ובמקביל נמצאת באיזושהי תכנית לימודים שיש בה ילדים מכל הארץ.

אז משם הכרתי חברה, שממבט ראשון היא מאוד ביישנית ושקטה. כשהיא מגיעה היא כן נמצאת בדכ עם חברות ויוצאת איתן אבל היא לא מדברת כמעט בכלל למעט משפטים מאוד קצרים וכו..

לאחרונה יצא לי לדבר איתה דיי הרבה דרך הוואטסאפ והתחברנו והיא סיפרה לי שיש לה בעיה בדיבור והיא מגמגמת והיא לא מספרת את זה לאף אחד. (בקושי לי היא סיפרה ובסוף איכשהו שיחררה). 

זה משהו מאוד מאוד משמעותי אצלה והיא כבר מעל 16 שנה שומרת אותו לעצמה ולא משתפת בו אף אחד (כמובן שההורים ומשפחה יודעים, אבל מעבר לזה אף אחד בכלל). 

יש לכם אולי רעיון איך אני בתור חברה יכולה לעזור לה ולקדם אותה בעניין הזה ושכן תפתח לאחרים למרות הגמגום שלה? בדגש על יותר איך לעזור לה לפרוץ את המחסום הזה מול אחרים גם..

אני אדגיש שוב, זאת נקודה שממש ממש יושבת עליה וקשה לה איתה והיא מתפדחת מזה.. אין לה בעיה איתי ולספר לי ושאנסה לעזור לה, רק אינלי ככ רעיונות איך לעשות את זה..

* אני לא גרה באותה עיר שלה\ אותו בית ספר שלה ואין לי דרך ליצור קשר עם משפחה\ מורות... 

אשמחח ממש לעצותחצי חיוך

מתייג מישהו שאולי יוכל לעזור125690
למהמח"פ

וואו תותחית שאת!!אני ועצמי:)
לא ממש מבינה בזה, אבל נראה לי בעיקר לתת לה הרגשה טובה ובטוחה..
שהגימגום לא מגדיר אותה ושאין לה מה להתבייש בו..

אם אני לא טועה חשוב לא להשלים לה את המשפטים, לחכות עד שהיא תגמור את המשפט ולא להראות שמץ של קוצר רוח, רצון להזדרז וכו'..
אין לי כל כך רעיון אבל בהצלחהסודי ביותר

היי, יש לי משהו מסוים שיוכל לעזור לה.דמעה שקופה

אם את רוצה -תפני באישי ואשלח לך.

אחלה:):):):)

תודהה ממש ממש ממש לכולכם! עזרתם מאודחצי חיוך

....תות"ח!

קודם כל, להגיד לה שזה לא אשמתה. ולספר לה על אנשים שהצליחו לפתור את בעיית הגמגום ויש לה תקווה. ולהגיד לה על אנשים שמגמגים וממשיכים לדבר כרגיל, ואם יש סביבה עוטפת ומכילה אז היא יכולה לדבר ולא ישפטו אותה או ילעגו לה, ואין לה מה לפחד להביע את עצמה. ושלא תפסיק להתפלל לה' שיעזור לה.

וכמובן, תגידי לה שהיא יכולה להביע את עצמה בכתב, אך זה לא מהווה תחליף להבעה במציאות ושתנסה להיפתח גם בחיים עצמם ולא רק שתביע את עצמה בכתיבה, אם כי בתור משהו בנוסף זה יכול להיות אחלה, רק שלא יהווה תחליף.

ותנסי גם לדבר איתה הרבה (דהיינו תנסי ליצור איתה שיחות שבו אתן מדברות לא בווטאסאפ...הרי היא כבר סומכת עלייך...)ותשדרי לה שאת מקבלת אותה למרות שהיא מגמגמת ואז זה יעזור לה להשתחרר מהפחד הזה ולהיפתח גם לשאר החברות.

ואחרי זה, אם את מרגישה שהיא בשלב כזה, תגידי לה שהיא יכולה לפנות למורים שלה/יועץ ושיעזור לה ויתן לה מענה מקצועי לשלב אותה.

מקווה שעזרתי...

אשרייך שאת רוצה לעזור לה...!

..אמונתי????

אני חושבת שזה קשור לחוסר בביטחון עצמי... אז את בתור חברה שלה צכה להגביר לה אותו, אם זה עי מחמאות, או אפילו סתם הודעה מחממת או חיוך וכו... 

תוודה לכולכם:):):):)

אנסה באמת לעשות ולשים לב לכל הדברים שהעלתםקורץ

שמעת על מתי שריקי?עברי אנכי

מתי שריקי – ויקיפדיה

מגמגם. כבד מאוד

אבל שר בלי גמגום. עובד פה בערוץ 7

פעם הייתי בהרצאה שלו.. אולי כדאי לגרום לה לשמוע אותו

בעקרון גם אח שלי פעם היה מגמגםהחיים מאושרים

אבא שלי היה אומר לנו

*לא לצחוק עליו (הגיוני שצחקו עליה ומאז יש לה טראומה...) 

*לא להשלים אותה

*לתת לה ביטחון

*נגיד הלכתי עם אח שלי לסופר ואז שאלתי אותו מה אתה רוצה דובונים או ארטיק ואז הוא היה צריך להגיד (לא יודעת אם זה קריטי)

קיצור עכשיו ב''ה הוא בסדר בדיבור (חוץ מהחלק שאין לו ר' והוא כבר בן 5 וחצי...)

בהצלחההה

קלינאית תקשורתלחם מלאאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך