חברים וחברות קבלו שירשור מעניין מאד! מי זורם/ת?חצילים
אני מביא פה עכשיו רשימה של סוגי כיפות.
בנות - אם הייתן בן - איזו כיפה הייתן בוחרות ולמה? תחשבו על זה טוב ותפרטו זה יכול להיות מאד מעניין⁦️⁩
בנים - במידה ורוצים לשתף - איזה סוג כיפה יש לכם? ואם לא מה שיש לכם מה כן הייתם בוחרים ולמה?
רשימת הכיפות:

1 -

2 -

3 -

4 -

5 -

6 -

7 -

8 -

9 -

10 -

11 -

12 -

13 -

יש לכם משו אחר? מוזמנים לשתף
וואי זה טובבבאמונתי????

אמ קצת קשה לראות בתמונה את הגודל אבל הייתי בוחרת כיפה גדולהגדולה או את 12 אם הייתי חוזר בתשובהקורץ

למה? כי כל העניין של כיפה זה שהיא תכסה תראש ומחילה אבל כיפה בגודל של מטבע לא ממש מועילה בנושא הזה...

ולמה סרוגה? כי זה מייצג את המגזר שלי

ברור שבתור ברסלבית זה יהיה 9...נ נח מאומן

ולא 11?אמונתי????

בוכה/צוחק

פחות, זה יותר לאלה שבתחילת הקירוב לחסידות(-;נ נח מאומן

או לחסידי "ננח-ירושלים" ולא כאן המקום לפרט את ההבדל...

סתם צחקתי לא באמת... וואלה אבל תוסיפי שטריימל וגרטל אהמממאמונתי????

אני אשקול זאת(-;נ נח מאומן

אני הולך עם מס9 והייתי ממשיך ללכת איתה תמיד!!שרוף על רבנו!

ולהיות דבוק תמיד בצדיק האמת שלי!!

יש גם את 11,נערה ארצישראלית

זה תלוי אם את גם ננחית או רק ברסלברית.. (כן רבויסיי יש הבדל..)

גם לי טעותאיכה
עבר עריכה על ידי איכה בתאריך ג' בתמוז תשפ"א 23:39

איאייי! איזה כיף לנווו!שפרינצא בוזגלו

אני הייתי שמה את כיפה מספר 3.
גם סרוגה שמצהירה על עמדותי, גם שחורה וסולידית, וגם צבעוניות שלא מתיימרת להיות נשית (בהנחה שהייתי גבר, כן?)
והכי כיף שיש בה חורים שמאווררים את הקרקפת חחחח, דמיינו את החרדים גם כובע וגם כיפה אטומים, חגיגה בקיץ...

7 של החבדניקיםאפרת????
סתם כי חולה על הדרך דלהם ועל אהבת ישראל שראשונה אצלם.
חזק...!רובין

אחר, מה שיש לי זה בערך הכיפה הזאת...

כיפה גדולה, כמו שצריך, מגינה על הראש שלי מפני זעזועי מוח ונותנת תחושה טובה שיש מישהו מעליי, לא נופלת בכדורגל ובכדורסל ובכללי יפה וטובה. אה, ובתור ילד קטן אחלה קערה לאסוף סוכריות... (רק אם נותנים לי בינתיים כיפה חלופית...).
הכיפה שלי היא כמו 10 אבל לא מעוכה125690
לא היו תמונות יותר טובות?
חחח חזקק אהבתיייישראלית2❤🇮🇱
ממ אחד ועשר,שלמוווות😍
10לעזאזאל

הכי נוח

כיפה מס' 10מתנחל בראבק

למרות שלא כ"כ התחברתי לצבעים. אגב, למה אין כאן כמעט כיפות יום חול?

כי תמיד קורה להן משהו125690
אני עכשיו עם כיפה של שבת כי הכיפה של יום חול נעלמה לי מתישהו
מעניין אותי מה עם כמה ניקים כאןמתנחל בראבק
וואו, במה זכיתי?אחי אהוביה
נראה לי 1 / 2 / 11
אבל נראה לי אחת יותר גדולהאחי אהוביה
רובין

אל תכניסו אנשים לתוויות ואל תגרמו לאווטינג...

או, אני...תות"ח!

אני כמו @רובין...

פששש שאלה מקורית!נערה ארצישראלית

מתלבטת בין כיפת רבאהרל'ך (9) לסוג של כיפת מרכז (13) רק מצמר עבה.. זה תלוי באיזה שלב בחיים, ואיפה הייתי בוחרת ללמוד אם הייתי בן..

נראלי,אני פה דברו!

בהנחה שהייתי בן,

או 9 או 12

9 כי אני טיפה ברסלב..(:

ו12 מכי אני מתה להיות כזה ישובניקית (נגיד תקועיסטית)

חד משמעית 12נפשי ערגה
חחח אחלה שרשוראנא ה'
תכלס ניראלי הייתי הולכת עם 1 או 5(יעני חוט עבה) כי זה הסיגנון שלי והכי יפה..
אבל גם ירמלוקה (9) זה יפה וטהור כזה..
ממ נראה לי 1עצמי החביבה

זה לבן חלק, עדין כזה, אם לא זה אז 3 כי גם זה כמעט בלי עיטורים רק טיפה.. אני לא אוהבת שהכל מקושקש...

7, כיפת יחיקולמוס הנפש.

יש לי סוג של 4 אבל יותר יפהשפיר כאמרתי

קורץ

1+3בלחית בנשמה

הם גדולות מכסות את רוב הראש לא כאלה קטנות כמו 10

לא מושכות יותר מדי תשומת לב כמו 4 או 5 נגיד פשוטות צבע אחד- שניים 

ומייצגות את המגזר שלי

הכיפה יכולה ללמד מלא על הבנאדם!!

...רובין

וואו, מה זה אומר עליי...?

אני הייתי עם אותו סוג של כיפה רוב חיי...

אמ...בלחית בנשמה

אני לא ראיתי את הכיפה שלך מאיפה אני יודעתחצי חיוך

וזה שאתה עם אותה סוג כיפה רוב החיים זה גם מראה משהו.. לפרט?

כתבתי פה בשרשור...רובין
טוב נסתי.. כמובן שגם הבגדים משדרגים ומוסיפים לדרמה 😋בלחית בנשמה

כידוע כיפה מייצגת את  הבנאדם- כיפה סרוגה ציוני דתי, שחורה- חרדי וכן הלאה.. אז קודם כל זה מראה לאיזה זרם אתה משתייך

כשאתה עם אותה כיפה זה מראה שאתה הולך עם הדרך חיים שלך עד הסוף שיש לך ערכים שאתה מאמין בהם ואתה לא משנה אותם כל כמה ימים. שאתה בנאדם החלטי אתה מבין את המשמעות של הדבר ואם החלטת אותו אז זה עד הסוף. שאתה מחובר למשהו אתה יונק ממשהו את החוזק לשמור על הרצף.

טוב קודם כל כיפה לבנה- מה יותר מזה? מראה על צדיקות כזאת, בנאדם טוב, ישר.

הכיפה הזאת היא די גדולה מכסה את כל הראש וזה פשוט אמונה ענקית בקב"ה, הוא ציווה אני עושה ואני לא מתבייש בזה. כיפה סרוגה. נער גבהות כזה אוהב את הארץ, יכולה לנחש: ציציות בחוץ..? אמ.. דוס, אוהב את התורה.

זה מה שאני חושבת אבל אולי זה סתם והכל טעות... 

צדקתי?

וואו...רובין

איך הצלחת לנחש...?

כן, ב"ה אני כל התיאורים שכתבת...

*נער גבעות

מלבד נער הגבעות שלא בדיוק נכון, אבל בערך...

דהיינו, גרתי בעבר ביו"ש, כיום בעיר, ושרוף על ארץ ישראל השלימה...!

לצערי, לא הגעתי עדיין להזדמנות שבה אממש את אהבת הארץ בצורה המליאה, בעז"ה בלנ"ד כשאתחתן, נראה כבר...

ושנה הבאה בישיבה ביו"ש, ב"ה...

בקיצור, די צדקת...

ובאמת שחוץ מהנער גבעות כל מילה עוררה בי הד של הזדהות עמוקה מצד אחד, ומצד שני גאווה עצומה והבנה של הזכות והטוב שזכיתי לה בזכות כל מה שהקב"ה נתן לי ומה שההורים שלי נתנו לי, וכ"כ מעט הכרת הטוב מצידי, שאזכה להתחזק בעניין הזה...

תודה רבה על זה...!!

עזר לי ממש, באמת...

אמ... תשאל אותו למעלהבלחית בנשמה

הוא הכניס לי מילים לפהחיוך גדול

התכוונתי בהתנהגות לא פיזית נער גבעות..

וואו ישר כח!! על הרצון והמאמץ!

באמת נכון זה מה זה לא מובן באליו צריך להודות עלזה יום- יום לא כולם זוכים

באהבה שמחה לשמוע שעזרתיחיוך

....רובין

סבבה, כשאעלה בלילה לפגוש אותו אשאל אותו...

יש לי גם מחר בבוקר פגישה איתו, אולי אשאל אותו כבר מחר וזהו...

אה, הבנתי...

אם כך, קלעת בול...

תודה רבה...!!

נכון, נכון, פשוט כ"כ הרבה להודות עליו, וגם היום מהמצב שאני נמצא בו (כבר שמיניסט, בכל זאת...) אני רואה איך כל מה שקרה לי ומה שהיה לי היה לטובה ועיצב לי את האישיות ותרם לי רבות לחוזקהּ ולחוסנהּ...

אמנם, יש דברים שאני עדיין לא מבין למה הם קרו כך ולא אחרת, בעז"ה כשיגיע אליהו הנביא הוא יתרץ לי קושיות ובעיות ולכל עם ישראל...(גם הייתה לי בדיוק איזו קושיה בתוס' שאני צריך לשאול אותו...)

, תודה...

חבל על זהבלחית בנשמה

תנצל את הפגישה לדברים יותר דחופים וחשובים.. ישועת עמ"י וכו'

כבר אמרתי שזה לא אני קלעתי??

מסכימה!!

א. לא הכל צריך להבין "נסתרות דרכי ה'.."

ב. אני בטוחה שמה שקרה היה צריך לקרות, וזה מה שנכון לך..

ובאמת שנזכה לפגוש את אליהו בבניין בהמ"ק ה-3 בעז"ה ובהשתדלותו

....רובין

הכל בסדר, רוב הפגישה תהיה בעניינים "כלליים", על עם ישראל, אך יש גם מקום לבקשות אישיות...

בסדר, אך "הקב"ה מגלגל זכות ע"י זכאי וחובה ע"י חייב" ולכן אשרייך שזכית להיות כלי לשליחותו יתברך ולהיות שליחה נאמנה שאומרת את דברו...

א. צודקת.

ב. צודקת לגמרי...אך אני מקווה שאראה את זה, זה די מנחם לראות את זה בעיניים, מובן שאין לי פקפוקים בכך שזה היה לטובה ואני סמוך ובטוח שהכל היה לטובה, אך עדיין...

בעז"ה אמן...!

...בלחית בנשמה

ברור!! התפילה היא ה- זמן לבקשות אבל זה קצת לא שאלה שאפשר לשאול את הקב"ה אם אתה ממש מתעקש תשאל אותו במה זכיתי להיות השליחה?

נכון צודק!! תודה על התיקון!

אמ.. לא בטוח יש דברים שלא! אולי בהמשך שתהיה יותר מוכן לכך (כשהקב"ה יחליט)

אמןן!!! צריך המון תפילות.. שנזכה!

וואי טוב..לראות בטוב
נראה לי 13, או סריגה כזאת בלבן חלק...
בקדימה למעלה של הראש, שיראו מכל הצדדים, כמו שצריך
....רובין

וואו, לי זה ממש חשוב שיראו את הכיפה מכל הצדדים...

וב"ה שימח אותי שרוב הבנות כתבו על העניין הזה...

כאילו, הכי מפחיד אותי שיראו אותי ברחוב או משהו כזה ויזהו אותי כאדם חילוני...

אני אדם דתי שחי את הערכים והאידיאלים שהוא מייצג בלי בושה...!!

יש לי סיפור בעניין שדי עצבן אותי מצד אחד ומצד שני די חיזק אותי, אבל לא אחשוף מפאת אווטינג...

אבל אולי אם תתחננו...

נגיד, בבחירות למועצה בעיר שלי היה אחד מחברי איזו רשימה שרצה דתי לאומי, ובאמת אחד מאוד תורני והכל, שמכיוון שהייתה לו כיפה קטנה ובדיוק בתצלום הוא שם אותה בטעות מאחורה, לא שמו לב כ"כ שיש לו כיפה.

וזו רשימה חדשה שרצה, לא רשימה שידוע מי החברי מפלגה שרצים או שזו מפלגה שמאופיינת כמפלגה דתית. מפלגה שהייתה עושה הרבה טוב, לפי דעתי, אם הייתה נכנסת למועצה, אך היא הייתה מוכוונת לכל תושבי העיר.

ואז יצא שרק מי שמכיר אותו ויודע שהוא דתי ידע שזו פאשלה, ומי שלא בכלל לא הבין שהוא דתי...

והיה מישהו אחר מהרשימה שכיפתו התנוססה בגאון, בנוסף לזקן הארוך שהיה לו, שלא הותירו מקום לספק...

כמו שלי ממש חשוב שיראובלחית בנשמה

שהחצאית שלי ארוכה, שאני דתיה שלא יבינו לא נכון.

נגיד יש לי קטע ללכת יחפה גם ברחוב (כן אני יודעת שזה מוזר חברות שלי כבר רגילות) ולפעמיים אני חושבת אולי זה מוציא אותי בנאדם שונה ממה שאני..

וכן בזה אני ממש מקנא בבנים הם יכולים להראות סממנים של יהדות (ציצית בחוץ וכיפה) וישר יבינו שהם דתיים וכזה בנות זה יותר מסובך אני יכולה ללכת עם חצאית ארוכה ולשבת לדבר עם חברות ובטעות שניה החצאית תעלה לי עד שסדרתי אנשים כבר יכולים לקלוט לא נכון (לא שקרה לי ב"ה אבל יכול לקרות)

לא מבינה את האנשים שיש להם כיפה קטנה יש לכם כבר כיפה אז שימו עד הסוף.. "אם כבר אז כבר" סתם לנסות להסתיר את היהדות שלך לדעתי, תחליט מי אתה? מה אתה? בסוף זה מה שקורה👆🏻

נכון מאוד...רובין

חחחח...

פעם אני גם הייתי מסתובב יחף, עד שאמרו לי שזה גורם למידת נעליים לגדול, וב"ה אני במידה מכובדת ביותר, אז די הפסקתי עם זה, רק במשחקים כמו "בי" וכאלה על הדשא אני מוריד או בבית או תחת קורת גג...

ואם זה מוציא אותך שונה את יכולה לא לנהוג כך, את יודעת...

אה, הבנתי, וואו, באמת זה טוב... (גם לצערינו היום ההגדרה של בת דתיה הרבה פחות ברורה, לעומת בן דתי שזה די ברור, לפחות לרוב האנשים....הסיבה העיקרית היא שהרבה בנות מזלזלות בבנות דתיות ולא רואות הבדל גדול וחושבות שמכיוון שהן פטורות ממצוות עשה שהזמן גרמן אז הן פטורות מכל מצוות התורה, משו"ע ומלימוד התורה שכן בנות צריכות ללמוד. (בנות צריכות ללמוד, אך לא תורה שבע"פ, באופן כללי...). לצערינו, בעניינים האלו צריכים חיזוק, ושבנות ישראל יתחזקו ויבינו שדווקא להן יש תפקיד חשוב מאוד- איך יראה הבית, איך יתחנכו הילדים וכו'...בבחינת: "שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אמך", שמכיוון שהאמא היא זו שנמצאת בבית ונמצאת עם הילדים היא זאת שבסופו של דבר תשפיע בעיקר על איך הם יראו ולאיזה אנשים הם יהיו, וגם בזכות האשה ששולחת את הגבר ללמוד תורה התורה גדילה הרבה בעולם, בזכות שהיא נשארת בבית. (לא אמרתי שאשה לא צריכה לעבוד, אני מדבר פה באופן כללי...).

וכן, אצל בנות החיצוניות יכולה הרבה יותר לסנוור מאשר גבר.

נכון מאוד...!!

כידוע, הכיפה של בנט טובעת, צריך להחזיק לו אותה שלא תיפול... (ובבקשה לא לפתוח דיון על פוליטיקה, זו לא הייתה כוונתי...)

...בלחית בנשמה

אני פשוט לא מסוגלת אני ונעליים לא כ"כ חברים 2 אפשריות או שהם יורדות ואם לא אני פשוט מורידה אותםצוחק אני יוצאת א נעליים מהבית רק כדי לכבד..חושף שיניים

אני יודעת שזה מוציא אותי שונה אבל לא אכפת לי מה אומרים עליי אני, אני ואני לא מתכוונת להשתנות או לשנות הרגלים בשביל אנשים אחרים, סליחה. מי שרוצה להכיר אותי באמת ולא רק לפי המראה החיצוני מוזמן.

וואי כ"כ נכון לא חשבתי עלזה, כן עצוב צריך חיזוק באמת רוב הבנות שאני מכירה הם כאלה באות מבתים מצויינים ב"ה אבל איפשהו שיחררו וזהו הכל נפתח וכשמקלים בקטנה זה גדל וזה מה שקורה..

נכון..!! מסכימה..!! התפקיד שלה אישה חשוב ביותר (ב"ה שזכיתי) היא הבסיס להכל.

נכון זה הקושי, התמודדות יומיומית..

כןן ידועבוכה/צוחק

וואי וואי שמעיחצילים
ללכת יחף זה טיל! אני כל חיי כשאפשרי הולך יחף. כולל ריצות, כדורגל, קפיצה לסופר לפעמים וגם טיולים. ואני גר בעיר⁦️⁩

כשיהושע מגיע לארץ עוצר אותו מלאך בכניסה ומה הדבר הראשון שהוא שומע לפני הכניסה לארץ ישראל? המלאך אומר לו ''של נעליך מעל רגליך'' פה זה ארץ של יחפים! נתק אותנו מכל הנעליים האלה וכל הפינפונים! תרגיש את ארץ ישראל פיזית כשאתה הולך בה!
(כמובן שלהפירוש הזה לא תמצאו שום מקור חחחחחחחח)
נכון מנסיוןבלחית בנשמה

אני מגיעה לאולפנה וישר מורידה, נעליים זה פשוט חארטה סתם אנשים רצו לעשות כסףחצי חיוך 

ואני חוזרת הביתה ברגל דרך אתר בניה ויש גם קטע של שביל עפר מלא אבנים וחצץ אבל הרגליים שלי כבר חסינות להכל

כנ"ל לצערי, אבל עיר יפה ושווהקורץ ב"ה, דימוי של יישוב, לא באמתחיוך

חח אהבתי אני יאמץ..

חחחחחחחחצילים
כל הנעליים הזה זה רק קונספירציות
תזכרי אף פעם לא להיות נעלחצילים
נעל זה נעילה.
צריך להיות פתוחים
או לפחות סגורים בלי נעילה..
העיקר שכשצריך נדע להיות פתוחים ולא נתחיל לחפש מפתחות
נעל מלש' נַעֲלֶה...שפרינצא בוזגלו

מי שנועל אותה נעלה על היחף...

אין מקשים על הדרשןחצילים
רק שלא נהיה כפכפים
יש מקשות...שפרינצא בוזגלו

כפכפים רמז ל: 'על ידי ריקודים ומחיאת כף אל כף נעשה המתקת הדינים'

חחחח לא מלשון קושיהחצילים
מלשון מקשים כמו מקשים של פלאפון או מקשים של מקלדת חחחח
ואני מבטיח לך שאין עליי מקשים אז אי אפשר ללחוץ עלי
לא אמין...שפרינצא בוזגלו

אתה לא זוכר שכשהיית תינוק אמא לחצה לך על האף ויצא ביףףף כמו של מכונית שצופרת? 
מה זה אם לא מקש?

חחחחח זה לא מקשחצילים
זה היה מכ''ש
(ר''ת של צה''ל כנ''ל)

או אולי משק''ש? לא יודע
תיק''ו
אני יודעת מה זה תיקו ומה זה מילקשייק...שפרינצא בוזגלו

לא יודעת מה זה משקש"ק ומכ"ש

חחחחח כי את נע''לחצילים
(נועלת עקבים למסיבות)
אני????????????? ח"ו!שפרינצא בוזגלו

א. אני גבוהה מספיק בשביל להביך את חברותי
ב. איכסה! 

חחחחחח מה זה ח''ו?חצילים
חצלים ונהנים?
חס וחלילה בעברית צחה...שפרינצא בוזגלו

אבל אפשר גם 'חפדר ומשול'

חח זה כיף והכל... אבל..לראות בטוב
מה עם ברכות? תפילות? אם אתה נתקע כשהנעליים שלך לא לידך?

חוצמזה.. בתור אחת שהולכת עם גרביים, זה לא הולך כל כך עם האבנים שעל האדמה הקדושה שלנו
ואם אני לא רוצה להפוך אותם לחד פעמיות- אין ברירה אלא ללכת עם נעליים😅😅
וואי אבל לפעמים בבית זה באמת שיא הכיף...😆
וואי גרביים זה הסיוטבלחית בנשמה

אני לא יכולה ללכת עם גרביים מרגיש לי שאני הורסת אותם אז או שאני מורידה או שאני מחייבת את עצמי ללכת איתםחיוךאויי אל תשפטו אותי על הנעליים בחייאת לא להפוך לי את זה לכול מיני מדרשיםמטורלל

אה ושחכתי להתחנןן...🙏🏻🙏🏻בלחית בנשמה

חיוךחיוך

רובין

|שוקל אם לכתוב|

טוב, נו...רובין

אכתוב ואז אמחוק..

אז אני כותב, מחכה שתי דקות ומוחק...

קפיש...?

אם יש אישור, בעז"ה בלנ"ד אכתוב...רובין

יש אישורבלחית בנשמה

אבל הוא בתוקףבלחית בנשמה

יאללהחיוך

קיצרבלחית בנשמה

אני הלכתי יש לי מחר בעז"ה בוקר כיתה אז... בהזדמנות

אני באמת מצפה!!

יש לציין שרשור באמת יצירתיחומש תחילה

אני הייתי..דשדשית

אני אוהבת את הכיפות האלה הסרוגות עם הסיכה(;

אוו גמניייישראלית2❤🇮🇱
מקרי ש7 זה כיפת יחי? (המבין יבין..)קולמוס הנפש.אחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך