בנט הוא המשיחאריק מהדרום
החמור של משיח השקר הזה, עליו הוא רכב כל הדרך ללשכת רה"מאריאל יוסףאחרונה
ואז בעט בו, הוא הציבור הדתי לאומי.
למה שמו צפירה השנה?קעלעברימבאר
גם חזבאללה היו יכולים לנצל ולירות בצפירה.
העיקר את הכותל סגרו כי זה פיקוח נפש.
אבל משום מה החליטו שצפירה דוחה פיקוח נפש וזה יהרג ואל יעבור...
יש דברים שהציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבלהסטורי
אבל, יש דברים שגם אם הם הגיוניים - הציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבל. אחד מהם זה כל נגיעה בזכרון השואה.
צודקקעלעברימבאר
הבעיה זה שזה ככה כבר המון שניםא.ק.צ
גם אני נלחצתי ממש לרגע. עד שנזכרתימשה
וגם אבא שלי.
נו, באמתמרדכי
בס"ד
אני הכנתי הבוקר את הילדים שלי, גם את בן השנתיים וחצי ובטח את הגדולת ממנו, שתהיה צפירה. גם הסברתי להם מה ההבדל בין צפירה לאזעקה שיבינו שאין להם מה להיבהל. הכנה כל כך פשוטה - שאין בינה לבין פיקוח דבר או חצי דבר.
בסוף כל אחד יודע מה השעות של הצפירה (10:00, 20:00, 11:00). מרבית האנשים עוצרים דקה לפני כן וזה לא תופס אותם במקרה.
גם החשש מירי רקטות מצד חיזבאללה הוא תירוץ קלוש. ברדיו ובכל מקום מחדדים בכל שנה, וביתר שאת מאז פרוץ המלחמה, איך זה יתנהל במידה וחלילה במקביל יש אזעקת אמת.
בקיצור, אין שום הצדקה לבטל את הצפירה. 2 דקות של שקט שבה מדינה שלמה מתייחדת עם שישה מיליון יהודים שניספו זה דבר חשוב דיו כדי להמשיך את זה למרות המלחמה.
אפילו שיר יותר טוב מצפירה.כינור יהודי
כמו מה? "שריפה, אחים שריפה"?מרדכי
האופציות רבות הנהכינור יהודי
יש גם עוד אופצייהמרדכי
לשים כבר עכשיו תזכורת בפלאפון ליום שני בשעה 19:55 וביום שלישי לשעה 10:55 ובה יהיה כתוב "לשים לב - צפירה עוד חמש דקות". אז, כשהפלאפון יצלצל, למצוא מקום לעמוד בו, לפתוח פרק תהילים ולהתייחד עם זכר הנופלים מבלי שהרקולים יצטרכו לנן את מנגינת "אצלנו בגן" או "אחי הצעיר יהודה".
וחלילה, אם יהיה אירוע אמת, תהיה אזעקה עולה ויורדת בעלת הבדל ניכר בינה לבין הצפירה.
אתה מודע לזהכינור יהודי
שלא כל עם ישראל קוראים את ההודעה הזו, כן?
גם אם עזרתי לשלושה אנשים - זה מעולהמרדכי
בכל מקרה, ביום הזיכרון רבים מהאנשים נמצאים במילא בטקסים ובבתי העלמין, כך שגם מהבחינה הזאת הדבר הרבה יותר פשוט.
כמובןכינור יהודי
רק שאני מנסה להקל על כולם. זה זמן רגיש.
זה לא אומר שאי אפשר להתייחד עם זכרון הנופלים, רק קשה לי שהראש בקיר לגבי הצפירה (הראש של מקבלי ההחלטות)
זה לא עוזררקאני
לקפיצה הראשונית של הלב כששומע את תחילת הצפירה
ולא עוזר לילדים קטנים כמה שמסבירים להם מראש
התכוונתי להגיב להודעה מעלייךרקאני
לא עוזר שהמוח מביןרקאני
הגוף עדיין נבהל
מסכימהכינור יהודי
ומאוד מאוד יכול להיות שלא כולם זכרו שבדיוק תהיה צפירה
נכוןמשהאחרונה
בעיני צריך לשנות את הצליל שלהשוקולד לבן
ההתחלה אותו דבר וגם אם מוכנים זה עדין מלחיץ
(אצלנו גם היו פשלות במערכת הכריזה וחלק מהאזעקות נשמעו כמו צפירה אז בכלל זה מלחיץ מאד)
נו, באמתהסטורי
מידיעה וודאית - יש אנשים ידעו שצפויה צפירה ועדיין נכנסו ללחץ. יש ילדים בבית ספר, שאחרי הכנה עמדו בטקס וחיכו לצפירה שידעו שעוד רגע תגיע - ועדיין כשהגיעה רצו למקלט במבטים מבוהלים.
האזעקה והצפירה בנויות ככה שעוד לפני המודע, הן מפעילות אצלינו את התת-מודע. עוד לפני שאנחנו בודקים האם זאת צפירה עולה ויורדת או רק עולה ולא יורדת - אנחנו כבר במצב פעילות.
למעשה כמו שכתבתי - אני חושב שהיה ראוי לבטל, לא חושב שאפשר היה לבטל. השיח הציבורי לא היה מסוגל לשאת את זה, אבל לא לזלזל.
נ.ב.
יכול להיות שיש לכם ממ"ד והילדים פשוט ממשיכים לישון בו?
אני לא מזלזל בלחץמרדכי
בס"ד
אבל בסוף הנקודה המרכזית בעיניי היא שיש פה משהו שגורם לנו לעצור שתי דקות ולהתייחד. אני לא מכיר שום תחליף הגיוני לזה, ובלעדי זה יום השואה היה הופך ליום של סיפורים ברדיו ובטלוויזיה.
הצעד הבא זה אם אין צפירה אז למה לעשות את הטקס דווקא בעשר ולא בשעה האחרונה של המערכת - במקרה הטוב. או במקרה הרע לבטל לחלוטין כי יש הרבה חומר לימודי להשלים בגלל המלחמה וצריך להספיק עד סוף השנה.
הצפירה, גם אם היא לא מושלמת, היא ההזדמנות היחידה לעצור את היום למדינה שלמה. במיוחד ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל שבו עלינו לזכור מי הם החיילים שהקריבו את נפשם שאנחנו נוכל להמשיך את חיינו.
לא רואהרקאני
משהו נעלה בלעמוד ולחשוב על 6 מיליון הנרצחים
כן חשוב לזכור
ולהגיד תהילים או משניות לעילוי נשמת
אבל לעמוד בצפירה זה טקס חסר יתרון
הנשמות בעוה"ב לא מתעלות בזכות העמידה הזאת
ובטח לא מתעלות בזכות בהלה של מליוני ישראלים
אבל חשוב לאלפרוש מהציבור אם את ברחובקעלעברימבאר
נכוןרקאני
גם לא רואה מעלה בלהמשיך את החיים כרגיל כשכולם עוצרים...
אין לי בעיה לעמוד ומשתדלת לומר גם כמה פרקי תהילים
אבל באמת שלהבהיל את כל המדינה זה מיותר כל כך
כדאי להתבגר מהססמאות החרדיות המביכותהסטורי
וכמו שאמר אחד מגדולי רבותי: "אני מבין למה אני עומד, אבל גם מי שלא מבין - ביארצייט של אבא שלו הוא עושה כמה דברים שהוא לא מבין ואני יודע להגיד לו שאין להם סיבה, אז שלא יפרוש מהציבור..."
לא מביך אותי 🤷♀️רקאני
וכאמור אני לא פורשת מהציבור בדרך כלל
ובכל זאת לא רואה חשיבות גדולה בזה
הנחתי שאותך הססמאות המביכות הללו לא יביכוהסטורי
חחחרקאני
הייתי פה לפני כן בניק אחר
ככה שיש יותר ותק
סליחה מראש על הנאום הציונימרדכי
אנחנו זכינו להכיר ניצולי שואה ולחיות בניהם. שמענו את העדות שלהם מכלי ראשון, ראינו את הסימן שחקוק על בשרם ואת הצלקות שהם עדיין נושאים משם. אבל כדרך העולם, זה לא יימשך עוד הרבה שנים. ניצולי השואה הולכים ומתמעטים. שתי הילדות הגדולות שלי זכו להכיר את הסבתא רבה ששרדה את השואה, יתר האחים שלה יכירו מהסיפורים.
הצפירה לא נועדה בשביל עילוי נשמתם של הנרצחים, אלא היא נועדה קודם כל בשבילנו. שאנחנו נזכור אותם, שאנחנו נזכור את מה שעבר על העם שלנו. ביום אחד בשנה, בשעה אחת, עם כולו עוצר מלכת ומתייחד עם ההיסטוריה, עם המשפחה שנספתה, עם הזיכרון.
זה מה שישאר לנו עוד כמה שנים. לא יהיה זיכרון בסלון, כי הם כבר לא יהיו עימנו. מה שיהיה לנו זה את הסיפורים שאנחנו שמענו מהם ואותם אנחנו נצטרך להעביר לדורות הבאים. לכן בא היום הזה, ובאות שתי הדקות האלו להזכיר לכולנו את המסר הזה.
אני לגמרי מסכימהרקאני
עם העובדה שצריך לזכור
ואסור לשכוח
ולהנציח
אבל לא רואה יתרון דווקא בצפירה שמקפיצה לכולם את הלב
מאמינה שיש עוד דרכים
להגיב ב "נו, באמת" זה לזלזלהסטורי
האם לולי צפירה כולם היו עושים את זה? כנראה שלא כולם. גם אם הצפירה, לא כולם עשו את זה. לא האישה שנכנסה להסטריה, לא המורה שתלמידה רצו למרחב המוגן ולא רבים אחרים.
אני לא חושב שזה בכלל בר השוואהמרדכי
גם טקסים שהיו נערכים במוסדות הלימוד, צה"ל ומוסדות המדינה לא היו נראים אותו הדבר מבלי הצפירה. השעה 10 לא הייתה 10, הכובד ראש לא היה אותו כובד ראש ובכלל זה גם האווירה. הטבת לכתטב פה על הבסיס שעליו מושתת הצפירה וזה בדיוק חלק מהאווירה של היום הזה. מבלי זה, זה יהיה עוד יום חול.
אני אתן דוגמה על עצמי. מ-09:10 המתנתי על הקו שנותן שירות ייענה לי. ב-09:55 ניתקתי וכמה דקות לאחר הצפירה התקשרתי מחדש והמתנתי בשנית. אני רוצה להאמין על עצמי שהייתי מנתק גם מבלי הצפירה, אבל לא בטוח שכולם היו עושים כך.
מסכים, לכן אני בעד בשנים כתיקונןהסטורי
גם אני כועסת על זה שיש צפירהכינור יהודי
בזמן ככ רגיש מבחינה בטחונית. גם בזמן המלחמות מאז ה7 לאוקטובר. אפשר ממש ממש לוותר על זה.
אני חושבת שהפכו את זה לדת.
הימורי בחירות: כמה מנדטים יקבל הנוכל?איתן גיל
אם לחשב את כל הנוכלים יחדיו, 120חתול זמני
בולoo
ההתייחסות שלך מאוד מצערתהסטורי
התשקורת, שצריכה להתפרנס ממשהו, יוצרת אוירה כביכול הפוליטיקאים כולם מושחתים. הגורמים הלא נבחרים, מנצלים את האווירה הזאת - כדי 'להציל' עוד ועוד מוקדי כח מידי 'נבחרי הציבור המושחתים' ולהעביר אותם ל'אנשי המקצוע שלעולם אין להם שיקולים אישיים'.
הציבור בוחר ומקבל "ארגזים"איתן גיל
ואת זה צריך לתקן מתי שהוא.
סמוטריץ' שאינו ספל התה שלי ביטל את הפריימריס, ולא בכדי. גם שעון מקולקל מראה פעמיים ביום שעה נכונה.
כרגיל, ערבבת דברים לא קשוריםהסטורי
הציבור בוחר במה שהוא בוחר. אני מקווה שהוא לא בוחר במודע בנוכלים. בגדול - מפלגה מייצגת את בוחריה, אם לא, שיבחרו במישהו אחר.
אתה חוזר על מנטרה, שאתה יודע שהיא שקרית. בניגוד למה שאתה חוזר עליו, סמוטריץ' לא *ביטל* את הפריימריז. במפלגת תקומה/האיחוד הלאומי/הציונות הדתית אף פעם לא היה פריימריז. סמוטריץ' יזם לפני הבחירות הקודמות פריימריז, באופן חד פעמי, עם הבהרה שזה חד פעמי - ככה שלטעון שהוא *ביטל*, זו טעות. במקרה שלך זו לא טעות, כי כבר העמידו אותך על טעותך כמה פעמים. אתה פשוט משקר במודע, כדי לבנות נרטיב.
נ.ב.
אני בעד פריימריז ולענ"ד חבל שאין. אבל האמת חייבת להאמר.
לו היתה הצלחה, חזקה עליו שהיה מוצא עילה לחזור עליהאיתן גיל
אתה מביך.
שוב החלפת טיעוןהסטורי
אישית - אני מאוד בעד פריימריז, לענ"ד יש חשיבות רבה לזה שציבור מרגיש שהרשימה 'שלו'. אבל סמוטריץ' התנגד בעבר לפריימריז וגם כשבאופן חד פעמי עשה, טרח להבהיר שזה חד פעמי. אז השימוש בפועל *ביטל* הוא שקרי.
אתה מביךאיתן גיל
אם הוא לא ביטל- כשיטתך, הוא לא שיכפל...
ואם הוא התנגד בהתחלה, למה התקפל בהמשך.
איך שלא יהיה, אתה והוא יוצאים לא טוב (=לא יוצאים טוב)
המילה 'מורכבות' לא נמצאת באוצר המילים שלך?הסטורי
הוא הסביר למה באופן חד פעמי, מול העלמות גורמים אחרים הוא עושה פריימריז ובאותה נשימה הסביר שזה חד פעמי.
שום דבר לא 'לשיטתי', לענ"ד היתרונות בפריימריז, גדולים מהחסרונות.
אני בוחר באותם נוכלים שמזיקים כמה שפחותחתול זמני
זאת הייתה אמירה צינית, מניח לעצמי שיש כמה פוליטיקאים שבאמת עושים דבריםח
לא יודע לגבי דיפסטייט וגם אם כן אין לי שליטה על זה
בכללי אינני מעורב בפוליטיקה היות ואני אדם יחיד עם אפס השפעה על אנשים ואינני מאמין בכך ש"קול אחד מכריע" לכן לא מעניין אותי.
מי שלא מבין (כדבריך) - שגם לא ידברהסטורי
יכול להיות שיש נוכל אחד, או כמה, כאלו שנבחרו על דעת שהם משהו אחד ובפועל הם עושים את ההפך (רבין, שרון ובנט לדוגמא).
אבל, מידיעה ברורה, רובם ככולם עושים את המקסימום לפי הבנתם בתוך מערכת האילוצים הקיימת - לקדם את הערכים שבשבילם נבחרו.
"היות ואני אדם יחיד"שלג דאשתקד
ואני לתומי חשבתי שאתה חתול, וגם זה באופן זמני.
ואל תזלזל בהיותך יחיד וחסר השפעה. אתה יודע בכמה לפיד תקצב אתכם?!
תפסת אותיחתול זמני
התחזיתי לרגע לאדם אבל האמת העצובה היא שאני בסך־הכל חתול (זמני).
בחתולים אגב, אני מבין הרבה יותר מבבני־אדם.
אכן אני מודה לכל העוסקים במלאכה החשובה גם אם איני מסכים עם כל דעותיהם.
הכל בסדר, בדבר אחד אנחנו דומיםשלג דאשתקד
בעבר הוא תמיד נפל קשה מתחת לסקריםנקדימון
ועל זה כבר נאמראיתן גיל
זה לא מדויקשלג דאשתקד
כי לפעמים הביניים האלה נכנסים אלינו ועושים בלגן.
אם ליבני והתנועה היו שמאל מובהק, אולי ביבי היה מוצא פרטנרים אחרים וכל הסחרור ההוא לא היה (כזכור, הטיפשה הרגישה על הגובה וקידמה את חוק ישראל היום, ביבי היה חייב לצאת לבחירות כדי להיפתר מהבעיה הזו ונכנסנו לסחרחורת בחירות).
אותו דבר לפיד האבא וגם הבן, אף פעם לא נתפסו כשמאל מוחלט. אז קיבלנו אותם ואת בנט עם הרבה בלגן (שאיכשהו סלל בזמנו את הדרך להתנתקות).
נראה לך שבנט יקח קולות ימין?!נקדימון
אפילו מגנץ הוא לא יקח, כי מי שיתאכזב מגנץ ילך יותר שמאלה ולא למרכז הנוכלות.
כל שחקני הרכש שלו הם משמאלאיתן גיל
אפילו חברתו הקרובה איילת שקד, כבר לא כל כך מתאימה לו.
בגבעת שמואל הוא עשוי לגרוף כמה עשרות קולות.
לא לזה התכוונתישלג דאשתקד
אם הוא לשון מאזניים הוא לא יוותר על ראשות הממשלהאיתן גיל
לא בטוח שכולם טיפשים/לחוצים כמו לפידשלג דאשתקד
לפיד הנקניקיה, עשו לו קצת פוזות והוא נתן את כל הגז שלנו לחיזבאללה.
יש אנשים שרכשו חוסן בזמן שהוא היה בבמחנה.
לא טיפשים אבל כשכותבים נוכל כולם יודעים במי מדובראיתן גיל
לא הבנתי את תגובתךשלג דאשתקד
0 מנדטיםalogel
לדעתי 5 ככהזיויק
תלוי כמה שטויות יעשה בזמן הנותרshaulreznik
וגם כמה שטויות עשה עד עכשואיתן גיל
מרוב שהוא בטראוומה שהשטויות שהוא עשה ומזה שהאויבהסטורי
הכי גדול שלו הוא הארכיון של דבריו עצמו -
הוא פשוט לא עושה ולא אומר כמעט שום דבר משמעותי.
מישהו יודע מה עמדותיו למעשה באחד מהנושאים העומדים על הפרק?
מיהו מבין לפי מה הוא מלהק את שותפיו לרשימה?
ממילא הוא פשוט לא עושה כלום...
אותו מספר כמו איילת שקד בבחירות האחרונותקורא נלהב לשעבראחרונה
50000 קולות ואפילו פחות.
וכמו אז, זה קולות מגנץ ושמאלה, כך שהאינטרס שלנו שהוא ירוץ- כמובן תוך עבודת הסברה אינטנסיבית כמה הוא גרוע ומסוכן- עבודה די קלה בהתחשב בעובדות הצועקות את עצמם...
לקראת יום השואה, אמנם זאת לא קבוצה להיסטוריה, אבלסביר11
זה קרוב לאקטואליה ,גם כי ראינו את התגברות האנטישמיות מאז ה 7.10.
ציטוט מספרו של יואל ברנד איש מפא"י "השטן והנפש" ,(שגם אותו לא תמצאו מן הסתם בחנויות הספרים, מכיוון שהן רוצות ללכת בתלם של הוצאות הספרים ,המצייתות להיסטוריה המשוכתבת הפרוגרסיבית
"אנו מבודפשט מסרנו לכם בפרטי פרטים על גורלם המזוויע של היהודים בשטחי הכיבוש. בכל רחבי העולם אספו בשבילנו מיליונים" .
הנושא ידוע למי שמחפש חומר ולא מסתפק בספרים ההולכים בתלם: כל יהודי הונגריה לפחות, יכלו להינצל בעסקה ספציפית שהציעו הגרמנים ליואל ברנד ,בה דרשו שוחד של 3000000 דולר.
הכסף היה מוכן ,הגרמנים קצבו זמן ליואל ברנד לחזור אליהם עם הכסף, וההגנה שלחה את אהוד אבריאל ,לימים מנכ"ל משרד החוץ ,לעכב אותו באיסטנבול ולארגן את מעצרו על ידי הבריטים ,ששלחו אותו למעצר בקהיר ,עד שהסתיים הזמן הקצוב.בעמ' 33 הר"ב/בחוברת מתאר יואל בראנד את האיומים שקיבל מאהוד אבריאל לאחר השואה כדי שישתוק.
ויותר מזה: יש בחוברת שרופי הכבשנים מאשימים -ציטוטי אמירות של בעלי שררה ביישוב וב סוכנות בזמן השואה על כך שיש צורך שיהיו קורבנות רבים בשואה ,כדי לקבל בהמשך הצדקה והכרה בינלאומית במדינה כשתקום.(אם תרצו-"כרוניקה של מוות ידוע מראש").
כל זאת בנוסף לסיוע המשמעותי של קסטנר להשמדת כל יהדות הונגריה, המגובה במסמכים בספר של העיתונאי החוקר בן הכט- כחש.
ובנוסך ל מה שאמר עליו אייכמן בראיון בקלטות שהועלמו
שקר שחוזרים עליו, לא הופך לאמתהסטורי
גם אם כל ילד חרדי, גדל על השקרים הללו.
1. הכסף לא היה מוכן,
2. הישוב היהודי בארץ היה כפוף לשלטון הבריטי, שהיה תולה את כל מי שמסיע לאויב בשעת מלחמה, כך שלא היתה שום אפשרות שהם יסכימו להעבאת כספים או משאיות לחיזוק הלוחמה הגרמנית
3. ובזמן שכל מיני השיגו עיכוב אצלהם (בצ'כיה/הונגריה) הנאצים ימ"ש הפנו את הכוחות והמשאבים לסיים את הפתרון הסופי במקומות אחרים. הם לא היו באמת מוותרים על רצח מאות אלפי יהודים, אחרי שהיו מקבלים את הכסף - היו גם רוצחים את היהודים. הדבר היחיד שהם באמת הסכימו זה לאפשר יציאה של כמה מאות ממשפחות המנהיגים (לדוגמא: האדמו"ר מסאטמער), תמורת שקט תעשיתי של שאר היהודים.
ההשארות שלך לא עומדות כנגד עובדותסביר11
נו, באמת. לך יש מקורות אמינים לטענותיך ההזויות?הסטורי
אני מתכוון כמובן למקורות אמינים ולא לתעמולה חרדית שממחזרת עלילות שווא.
לגופם של דברים - בעבר היו כאן בפורום שרשורים על זה. מקשר לאחד מהם:
קישרתי שם לשרשור קודם, שהביאו בו מחקר שעסק בזה. משום מה הקישור לא עובד (@משה, יש דרך להגיע לשרשור שמקושר שם? לא הצלחתי הקישור לא תקין)
<<דורין השמיני
ערפאת ימח שמו עשה את העבודת דוקטורט שלו שכנראה היתה מלאה בשקרים על הקשרים בין ההסתדרות הציונית לנאצים יכול להיות שהיה לו על מה להתבסס
איפה הקישור שלא עבד?משה
בתוך ההודעה אליה שרשרתי. מעתיק כאןהסטורי
זה אמור להיות קישור לשרשור קודם בנושא. אני זוכר אותו אבל לא הצלחתי למצוא אותו.
הקישור פה זה PDF שלא עובד לא לינק אצלנו.משה
טוב, באמת היה נראה לי קישור מוזרהסטורי
כנראה ביום השואה של אותה שנה, או יום/יומיים קודםהסטורי
הנה, מצאתי את המאמר שחיפשתי בpdfהסטורי
יש לו גם ספר של מעל אלף עמודים, שמרחיב את הדברים המובאים כאן.
כפי שציינתי מוכח מאוד שראשי הציונות עשו ככל יכולתם, להוציא לפועל כל אחת משלוש תוכניות ההצלה שהגיעו לידיהם.
ובנוסףמשה
(לא מדוייק, אבל זה רוח הדברים הכללית) גם המגזר החרדי היה יכול לקדם את הלעסקה הזו. אבל העדיפו הרבה אנשים שם במקום זה להעביר את הכסף לישיבת מיר שברחה לשנחאי. הבחורים שם נשארו ללמוד ולא יצאו לעבודה כדי לממן את עצמם (ואפילו שמרו 2 שבתות אם אני זוכר נכון מאחר ולא ידעו מתי שבת).
אני לא זוכר מקורות וכו'שלג דאשתקד
חשוב להבין שדברים לא מבוססים יכולים להגיע אלינו עם הרבה המצאות, הערכות ותוספות של מי שרצה להנגיש אותם אלינו. אז בדרך כלל כדאי להפחית את ההתלהבות, כי ההנחה היא שאנשים מתכוונים וחושבים לעשות טוב, ולפעמים אנשים טועים או פועלים מתוך תפיסות בעייתיות - וגם כאלה יש בכל המגזרים...
לגבי הסיפור עצמו, אכתוב מה שזכור לי מכל מיני מקורות שקראתי:
1. השוחד שדרשו הנאצים היה לא מציאותי בשום קנה מידה. כמדומני דיברו על כמה אלפי משאיות, או עשרות אלפים (לא נראה לי שמדינת ישראל כיום, יכולה בכל רגע נתון לתת מתנה כמה אלפי משאיות). בנוסף, צריך לזכור שמשאיות וכדו' צריך להעביר איכשהו, והבריטים לא היו מאפשרים את זה.
בקיצור, הסיפור הוא לא בקשת שוחד אלא להיפך. אייכמן רצה לסובב את הסכין על הלב היהודי, לא רק לרצוח אלא גם להשאיר אותנו עם מצפון...
2. ארגוני ההצלה השונים, היו ציוניים לא פחות הציוניים שעליהם מתלוננים. כך שאין כמעט משמעות לעניין ולא באמת נשאר לנו את מי לשנוא בעקבות הסיפור.
וסתם בלי קשר, הרב וייסמנדל נהיה יקיר הסאטמרים. בנס הוא נפטר צעיר והם לא היו צריכים להמשיך להוקיר את ה"הרב דוקטור" הזה, שכל חייו הם אנטיתזה לתפיסות שלהם. אי אפשר לכעוס על אבריאל הרשע ומצד שני לא ללמוד מהרב וייסמנדל הצדיק.
3. כל המצילים למיניהם שמדברים כיום, אם זה בראנד או הרב וייסמנדל (כמה רבנים חוץ ממנו עסקו בהצלת יהודים בשואה? בעיקרון הרב סולובייצ'יק טען שאפילו רבני אמריקה לא טרחו מספיק...), כולם עבדו בשיתוף פעולה עם קסטנר, שעד היום בכלל לא ברור אם קסטנר יותר הציל או יותר פגע, והמוטיבציה שלו לא הייתה רק הומניזם... כך שיש סיכוי שאותם אנשים יותר צריכים להתבייש מאשר לדבר ולחבר ספרים.
4. גם בהנחה שכל התוכנית הזו הייתה ישימה, מה לדעתינו תכננו הנאצים לעשות עם השוחד הזה?! האם הכל היה מחוות של רצון טוב, לשמח את הרב וייסמדל המלומד ואת קסטנר ההומניסט?
ההערכה היא שהנאצים פשוט רצו משאיות שיאיצו את שינוע היהודים למחנות ההשמדה. גם הם ידעו שתיאורטית בכל רגע נתון, בעלות הברית יכולות להפגיז את פסי הרכבת (הסיבה שבעלות הברית לא עשו את זה, היא כנראה אנטישמיות...). אז הם סידרו עוד דרכים להרג יהודים. ולתפארת ארגוני ההצלה...
5. סתם שאלה לקינוח. האם בזמן הציויינים לא דאגו לטובת היהודים, הרבנים כן דאגו להם? אולי נכוון את הזרקור לכיוון הזה? אני לא בטוח שמחלקי "שרופי הכבשנים" היו יוצאים מזה טוב...
הבאתי מקורותהסטורי
לא הצלחתי להיכנס לקישורשלג דאשתקדאחרונה
וזה גם לא מאוד משנה לי.
בתפיסה שלי, עם ידע מסוים שיש לי בהיסטוריה, רוב האנשים לא מונעים מרוע צרוף. יש כל מיני דעות ומורכבויות שבהם אנשים פועלים, ואם מחפשים ביקורת ניתן למצוא אותה בכל מקום.
גזלנות במסווה?נתקה
היי זה פיד בחורה שלי פה עד עכשיו הסתפקתי בלצפות (מזל טוב
)
תגידו לדעתכם זה שבארגונים של חובשים לא מודיעים לפני העלייה לאמבולנס שצריך לשלם זה גזל במסווה של אידאל?
בתור חובש זה א) קשה לי ב) מעמיד בשאלה את כל העניין של התנדבות..
זה אקטואלי, כי עכשיו חלק מהצוותי הצלה גם משרתים במילואים
לא בדיוקחתול זמני
– יש כל־מיני מקרים שבהם אין חובת תשלום למשל אם אדם פונה לבי"ח ואושפז, אובדן הכרה במקום ציבורי, או אם מתים בדרך
– לכל המערכת יש עלויות תפעול מאוד גבוהות שמישהו צריך לשלם ולא הכל זה תרומות, חלק זה המדינה חלק קופ"ח חלק המטופלים ישירות. אמנם זה בהתנדבות אבל האמבולנס עולה כסף / דלק / ציוד רפואי / מדים / ביפרים יש עובדים בשכר כמו פרמדיק רופא כו' וגם חלקים נוספים של הארגון כמו אסיפת תרומות דם כו'
– הרעיון הוא בין השאר למנוע הזמנת אמבולנס על שטויות
– העלויות אינן גבוהות במיוחד
זה יפה משתאומר אבל..נתקה
תראה..
א) לא שמת <צ> ליד עם מתים 
ב) כן אתה בהלט מביא פה כמה דברים מקצועיים
ג) שמע אני בעד פריסה ארצית גבוהה של אמבולנסים וכוננים כל עוד הם מתפקדים תחת אש
(כי בתכלס אם דווח על נפילה הסיכוי שייפול שם שוב מאוד נמוך - אבל בוא נעזוב את זה)
השאלה האם הפעילות במסווה רשמי כזה לא מבלבלת ? אני לא מדבר כרגע על מקרה שמישהו נכנס לאיזה התקף כלשהו
ובכןחתול זמניאחרונה
א. *אם
ג. לא נראה לי, בפעם הראשונה שנתקלתי בחיוב כזה זה אכן הפתיע אותי אבל כנראה זאת פשוט עובדה שלא כולם יודעים והיא פשוט שם.
אפשר הסבר מה פשט המשפט הראשון בתגובה?צדיק יסוד עלום
בכורהעוד מעט פסח
😅צדיק יסוד עלום
הלכתי לכל כך הרבה כיוונים אחרים!
קורע
אולי קוראים לו פיד ובחורה שלו (חברה שלו?)צדיק יסוד עלום
ואולי איכשהו הכוונה שהוא התארס ולכן המזל טוב????
משעשע
זה פידנתקה
בהחלט משעשע קומדיה מה? fullhouse
בחורה = בכורהנתקה
כן בכורה - נרשמתי לא מזמן ורק צפיתי עד עכשיו
מלשון פתר חמור
צריך לקרוא את זה במבטא רוסי וזה נהיה מובןחתול זמני
סוס טרויאני חסר בושה וגבולות!קורא נלהב לשעבר
מה עוד אפשר להגיד עליה, על הפרקליטות, גופים נוספים לא דמוקרטיים, שצריכים ניקוי אורוות (אגב סוס טרויאני...) דחוף...
בהמשך לשירשור מוקדם יותר שעלה פהקורא נלהב לשעבר
התבטאות טראמפ לא מועילה לחנינה
דברים מעניינים..
-אבל דווקא אני לא חושב שזה יפריע להרצוג כי ירגיש שלחצו עליו- לחצים וכד' יש הרבה מכל כיוון.
לדעתי מה שימנע ממנו לתת חנינה זה לחץ ציבורי עצום משמאל. ולעצמו הוא יספר שזה צורך לאומי שהמשפט יגיע להכרעה/ לא רוצה להתערב בסוג' שנויה במחל' ועוד ועוד.
-על שהיה מגן מערכת המשפט- לדעתי נתניהו פשוט השתנה. לא יודע עד הסוף מה גרם לזה אבל הוא נהיה ימני באמת מהממשלה השניה שלו והלאה ולא לפני.
שמעתי דבר שהפתיע אותי ומתחבר לדברים אחרים בדרוםסביר11
ואני שמעתי שהציעו לטוקבקיסט סכום כפול כדי שיכתוב..איתן גיל
ואני שמעתי שיש אנשים שחושדים בכשריםסביר11
קשקושהסטורי
תראה ביוטיוב את סיכום תמציתי, שם לקראת הסוףסביר11
קשקוש, מכיר אישית ומקרבה ראשונהכמה מתושבי הצפוןהסטוריאחרונה
לאף אחד לא התנו את העזרה של המדינה בשתיקה, או בשום קונספירציה אחרת.