מכות בטוסיק לחינוךעיחעאיי
אני ממש נגדמענין
לדעתי מכות זה חוסר שליטה של ההורה המכה .
חושבת שזה לא מחנך .
זה שילד פוחד לא לעשות משו כי יקבל מכה, לא מחנך אותו..
עוד משו . מה ילד מבין מהמכה ? שככה מסבירים ..
ככה ההית רוצה שהילד התנהל בחיים שלו ויבנה את עצמו ? משו לא מסתדר את כפה ?
מכות זה סוג של תקשורת .
ואנחנו רוצים שילד יתקשר בצורה בריאה ונכונה ..
זו דעתי ..
מצד האמת, אין בדבר כזה בעיה. למעשה, כיום הייתי מציע לאד.
להשתמש בכך כלל.
זה נכון שאם למשל ילד נותן מכה קשה לאחיו, ומקבל איזה פליק כזה בליווי "זה כואב לו".. אז יש בכך המחשה כלשהי בשפה במובנת לו שמשהו כאן לא בסדר.
זה ממש לא חייב לבוא מתוך "חוסר שליטה" של מי שעושה את זה - אם הוא פועל מתוך שיקול דעת וללא כעס - וגם לא משהו שגורם שילד יעשה/לא יעשה דווקא מתוך "פחד". סוג של המחשה.
אבל למעשה, לדעתי לרוב אין בכך כל תועלת. זה לא טוב. לפעמים גם הופך להיות לא משהו נדיר, ואז משאיר אצל הילד רושם לא טוב להמשך. בפרט שלא פעם דברים באים מאיזו היפראקטיביות ואי אפשר שזו תהיה ההתנהלות הקבועה על הילד.
אפשר כשצריך "פעולה" כלשהי, לתפוס יד או כד'.
העיקר זה הדיבור, כל ילד ברמתו, טון הדיבור.
כמובן, גם לגבי דיבור צריך לשים לב. להעליב ילד, זה בד"כ יותר גרוע ממכה..
מה זאת אומרת ''אין בדבר כזה בעיה''?פשוט אני..
יש המון בעיות בהכאת ילדים.
אם מדוברד.
במכה לא קשה בישבן, ולא מתוך כעסנות, זה לא עושה לילד רגיל שום דבר. גם לא פחד.
ואין בכך שום דבר שיגרום לילד להיות אלים,
ובוודאי שעצם ההסתכלות כאילו זה אומר ש"פותרים בעיות בעזרת אלימות" היא עצמה הבעייתית.
כבר עמד על כך הרב דסלר בספרו.
מי שעושה דבר כזה מ"אלימות", זו בעיה אצלו.
כמו שכתבתי, סוג של המחשה, בשלב ששפת ההסבר בלבד אינה נהירה ומשפיעה דיה.
אלא מה?
שאני חושב שאכן בזמננו אין לזה מקום. וכמו שהסברתי.
החשש להיזק הוא גדול מהתועלת. ואת התועלת אפשר להשיג בדרכים טובות יותר.
אז אתה מסכים שיש חשש להיזק?פשוט אני..
כמו שאני לא אסכים שאדם זר ברחוב יתן לי מכה, כך אני לא אכה מישהו אחר.
החשש להיזקד.
הוא, כאשר זה הופך להיות דבר "רגיל", כשזה בא מכעס, כשזה בא בשלב לא מתאים בחיים וכו'.
אם ילד ירביץ חזק לאחיו, ויקבל תוך כדי גערה גם מכה ממחישה בישבן, לא יקרה לו כלום.
אלא, כמו שכתבתי, דעתי היא שלמעשה אין בכך צורך.
ואני לא מסכים עם זה שדברים כאלה מההורים הם אלימות. זה כינוי שלא שייך לענין, כשדמובר בהורה שלא מאבד את הראש. הם צורת חינוך, שבעבר היתה מקובלת יותר, והיום פחות מתאימה.
וזה ממש לא כמו אדם זר. כפי שכתבתי, בספר מכתב מאליהו מעיר על כך, שהגישה הזו עצמה היא חלק מההריסה. ברגע שחושבים שהורה זה "כמו אדם אחר אלים", אז ממילא זה מה שיכול לגרום גם לאלימו של ילד. כשהורה אינו נתפס ככמו אדם אחר - וברור שאצל הורה נורמלי, גם מי שנוהג כך, הענין הוא אחר לגמרי ורוצה בטובת ילדו ולמנוע אותו מרע - אז ילד גם לא יעלה בדעתו "להשאיל" מההתנהלות הזו כלפ יחסו עם החברה.
אין לי ענים להמשיך בדיון, גם כי אין לכך סוף.. סה"כ הגישות די הובנו.
וגם, כי למעשה אני חושב שלא טוב להשתמש בזמננו בכלי הזה.
דיון זהה שהיה כאן בעברפשוט אני..
תקציר:פשוט אני..
אבל ההורים שהוכו בעצמם בילדותם טוענים שאין בזה כל בעיה ואפשר להכות את הילדים (ובכך הם בעצם מצדיקים את המחקרים לפיהם ילד מוכה הופך להיות אבא מכה...).
כמו כן, כל תומכי האלימות בשרשור ההוא לא הצליחו להסביר איזה יתרון יש באלימות על פני חינוך, והיו אף כאלה שהודו שהם מרביצים לילדיהם מתוך פרץ של כעס ולא כדי לחנך אותם.
הסקת מסקנות סובייקטיבית.הָיוֹ הָיָה
כשאדם שקיבל מאבא שלו מכות, וגדל להיות איש משפחה לתפארת, שחי חיים נורמליים ולא אלימים. ואומר לך שלעיתים הוא מעניש את ילדיו באופן פיזי - זו בחירה שלך לומר "הנה הנה, הוא גדל אבא מכה".
אפשר לומר הפוך לגמרי: אדם ראה שעליו זה לא השפיע לרעה, הוא גדל טוב ונפלא, הוא רואה שזה היה רק לתועלת, ולכן הוא לא מאמין בכל ההפחדות המיותרות...
זה בערך כמו לרסס נגד פילים ולהוכיח שזה עובד - שהרי אין בסלון שלך פילים...
בפרט, כשאנשים גם אומרים שאין להם שום כעס על הוריהם, אלא רק הערכה.
וביותר: היה אפילו שרשור בפורום נוג"ה בו מספק ניקים הזכירו שיצא להם לקבל קצת..., והם עוד לא בגיל של להיות בעצמם הורים אלימים, וכתבו שאין בהם כעס והם מבינים וזה היה לתועלת.
ובוא, כולנו יודעים על כאלו שעברו התעללות וכן כועסים על ההורים שלהם, כנראה שבכל זאת שי הבדל בין התעללות והורה אלים לקצת פאצ'ים מחושבים, כשהילד מפנים וחש שהאב רוצה בטובתו.
למעשה, הכללת כל מכה שתהיה כ"אלימות" ו"להרביץ לילדים" זו שטחיות מהזן הגרוע ביותר, ויותר גרועה מכל הכללה שבעולם.
אין שום קשר בין אדם שמתפרץ ומשתולל בזעם, לבין אבא שלוקח ילד, בנחת ובאורך רוח, אומר לו "מה שעשית עכשיו זה חמור מאוד, אסור לעשות דברים כאלו, ומי שעושה צריך לקבל עונש" ואז נותן לו פאצ' בישבן. שום שום קשר. וכל מי שאומר אחרת הוא גם שקרן וגם עושה עוול הרבה יותר גדול מהמכה לילד...
לא יודע מי הצליח להסביר שם ומי לא, אבל התועלת ברורה מאוד, כשהיא לא מגיעה מתוך כעס וכו' אלא באופן שתיארתי - אין המחשה טובה כמו זו.
הגר"א כותב באיגרתו לאשתו - שאם ילדים משקרים שתתן להם מכה, כדי שיפנימו את חומר המעשה. נדמה לי שהחינוך שלו דווקא הצליח לו...
ושלא יספרו לי סיפורים. ילד מרגיש טוב מאוד מאוד מאוד מתי אבא מכה אותו כי הוא מופרע ואלים שלא שולט בזעמו, ומתי אבא מרגיש יחד איתו את הכאב ומאחל לעצמו אלף פעם שלא יקרה שוב, אבל רוצה לחנכו ולהדריכו בדרך הישר. הילדים מרגישים את זה הרבה יותר טוב מאיתנו...
התייחסתי לשתי טענותיך באריכות בשרשור המקוריפשוט אני..
א. ההיגיון לפיו אבא מכה שהיה ילד מוכה מוכיח את הטענה שהכאת ילדים פוגעת בהם, הוא לא היגיון פנימי שנובע מתוך אותה הטענה ממש, מכיוון שיש אינסוף מחקרים על פגיעות בילדים שהוכו על ידי הוריהם, *מלבד* העובדה שבסוף הילדים האלה יהיו אלימים בעצמם.
הורה שבוחר להתעלם מכל המידע הקיים היום ובכך לסכן את ילדיו - עושה מעשה רע, באופן הכי אובייקטיבי שיש. לכן כשהוא מתרץ את מעשיו הרעים (לא אני אומר שהם רעים אלא המחקרים בתחום) בכך שהוא עצמו הוכה ו''אני יצאתי בסדר למרות זאת'' - הוא בדיוק מוכיח שהוא לא יצא בסדר.
ב. הטענה היא לא שאין תועלת בהכאה, בוודאי שיש. אם הילד שלי יקרא לי ''מטומטם'' ואני בתמורה אחטיף לו, הוא יפסיק לקרוא לי מטומטם בדקות הקרובות.
השאלה היא האם לאלימות יש יתרון ביחס לחינוך, כלומר האם ילד שחטף מהוריו יהיה מחונך/חכם/אדיב/צדיק יותר מילד שהוריו לא היכו אותו. התשובה חד משמעית - לא (וכמו שכתב @ד.). לאלימות אין שום יתרון על פני חינוך במילים, והחסרונות רבים מספור.
..הָיוֹ הָיָה
א. לא הבנתי את הפלפול. מכל מקום טענתי היא שיש להבדיל ב"סכינא חריפא" בין מכות של זעם למכות מתוך שיקול דעת ועדינות. המציאות מראה שאנשים רבים שחונכו על ידי הוריהם כולל שימוש פיזי, וגדלו להיות אנשים לתפארת ולא אנשים אלימים.
אני נוטה להאמין שגם המחקרים המדוברים לא נעשו על ילדים שקיבלו פאצ' בישבן, אלא על ילדים שהוכו בזעם וחוסר שליטה.
והאמת? גם אם לא, בתרבות הפוליטיקלי-קורקט בה אנו חיים, המחקרים האלו לא מרגשים אותי בכל מקרה.
ב. לא ידידי, אתה לא קראת מה שכתבתי.
התועלת היא שהילד מפנים באופן מוחשי את חומרת הענין, הוא מבין כמה זה מפריע לאב (ולכן, אגב, שוב: מדובר כשניכר מהאב שהוא עושה זאת בכאב. אחרת זה באמת סחר תועלת, מלבד שזה מזיק. עצם המטרה לא הושגה) עד כדי שהוא הוכרח להכאיב לו.
הבנה כזו נחרטת בילד הרבה יותר מהדקות הקרובות. כשהילדים של הגר"א שיקרו ובתמורה הוא נתן להם פאצ' - הם הזדעזעו וקלטו כמה חמור לשקר, ושפוט הפסיקו לשקר. לא לדקות הקרובות אלא לכל חייהם.
לא פוליטיקלי קורקט? שלא יהיה.
ובקשר לילדים שדווקא שמחים מכך שהם קיבלו מכותפשוט אני..
גם באלימות כלפי ילדים, אין לנו *שום דרך* לדעת מי יגדל כילד בריא למרות האלימות, ומי יפתח הפרעות אישיות, תיעוב, תחושות נקמנות, דימוי עצמי נמוך, אטימות רגשית, נטייה לאלימות ולעבריינות, הסתגרות ועוד שאר מרעין בישין.
עוד לא נולדה המכה שאבא הצטער שהוא לא נתן. לעומת זאת, מקרים הפוכים יש בשפע.
השוואה מופרכת.הָיוֹ הָיָה
זה כמו לאסור נסיעה ברכב בגלל תאונות, ולהתעלם מההבדל בין נסיעה עם חגורה לנסיעה בלי. זו ההשוואה הנכונה.
יש לנו בהחלט דרך - והיא כפי שפירטתי. אני ערב לכך ששום ילד שיקבל מאבא פאצ' בצורה האמורה, לא יקבל שום מחלת נפש מהרשימה שלך. נאדה. כל קישור בין הדברים האלו שנגרמים ע"י הורים אלימים "פשוטו כמשמעו" להורה שמעניש בצורה מושכלת, הוא דמגוגיה פשוטה.
ומה לעשות, לעם היהודי יש רפטואר עשיר של ניסיון בנושא. אני לא חשוב שיש לנו מה להתבייש בראשונינו ואחרונינו. סליחה ב'מת.
איזו מילה חמודה, פאצ'פשוט אני..
רחמים על ילדיך העתידיים, באמת.
זה מה שהיא מייצגת. אכן.הָיוֹ הָיָה
הדמוניזציה שהעולם המערבי עושה לזה היא השקר. לא הביטוי שלי.
הגיחוך שהופך אדם כמו הגר"א או החפץ חיים, לשווה ערך לשיכור שמתפרע בבית והילדים מתחבאים ממנו מתחת לארונות, זה מה ש"שוכח מה עומד מאחורי זה".
זכותך לרחם. אני מרחם על מי שגדל להורים ששונאים אותו.
"חוֹשֵׂךְ שִׁבְטוֹ, שׂוֹנֵא בְנוֹ"
לא מבינה את שניכםרקלתשוהנ
לא מערבים משפחה בדיונים זה אלף בית...בטח לא ילדים.
יש בזה הרבה אמת,ד.
וגם "מחקרים" בנושאים כאלה, כמובן לא "חוקרים" ספציפית לפי סוגי אנשים, ויש בהם השקפות עולם.
עם זה, כפי שכבר כתבתי, לענ"ד כיום עדיף לגמרי בלי זה.
וכנראה שמכל מיני סיבות, הנזק של "הדרכה" כזו, עלול להיות מרובה על התועלת, במכלול. אם כי אכן אסור למפרע להכליל שזה מה שקורה (כמה שזה נשמע מצחיק, יש כאלה שבבגרותם זה דווקא נשאר אצלם כאחת החוויות היותר משמעותיות מה"תקשורת" עם ההורה, במובן החיובי.. תחושת הצער של ההורה, ההעמדה במקום.. הדבר היחידי שמצער אותם, זה שציערו את אביהם..)
וכתב הרב וולבה זצ"ל, שהרב לאפיאין זצ"ל, חסיד וקדוש, שגידל עשרה בנים מפוארים, אמר שלמפרע הוא מצטער על כל מכה שנתן..
לא. זה ממש השפלהבוקר אור
ממש לא!אור123456
אני בכורה מתוך 10 ילדים כולם ב"ה מחונכים מאד וללא מכות ( אולי מקרים נדירים)
לי יש 5 ילדים הגדולה 18 בעלי בהתחלה חשב שמכות זה נצרך..ככה התחנך חתכתי את האופציה הזאת בשניה שהוא חשב על זה וב"ה ילדים מקסימים ומחונכים ( ולא רק אני אומרת גם המורים שלהם)
אפשר לחנך עם הרבה השקעה סבלנות ואורך רוח..
ילדים דורשים המון תשומת לב ..מכות זה לא הפתרון!
המקרים הנדירים הזיקו למישהו מכם?הָיוֹ הָיָה
המקרים הנדירים שבהם נסעת בלי חגורת בטיחות הזיקו לך?פשוט אני..
לא הבנת את הטיעון.הָיוֹ הָיָה
מבחינתי, וכמו שכבר כתבתי לעיל - מי שיחיה על מכות כל הזמן - יוזק. אבל מי שמידי פעם בשעות הצורך יקבל, ובצורה שקולה, - לא יוזק. ולא כי סטטיסטית יש פחות סיכוי, אלא כי יש כאן שוני מהותי. ה"עיתים נדירות" הם לא סיבה לפחות נזק, אלא סימן לסגנון שקול ואחראי. שוני עצום ומהותי.
השוני הזה, שבין אבא אלים לאבא כמו הגר"א.
וחבל שאתה בוחר להתעלם לאורך כל הדרך מהעיקרון הזה.
חבל שאתה בוחר להתעלם מהמחקריםפשוט אני..
יש לי ניסיון ישןהָיוֹ הָיָה
ויש לי גם אלוקים ותורה שהוא נתן.
המחקרים, אגב, גם כופרים בקיומו.
וקצת מצחיק שאתה באמת מצפה שאני אקח ברצינות מחקרים בנושאים שברור שהמגמה היתה צפויה בהם מראש.
קח לך כספקולציה מקרה שבו חוקר יגלה שבאופן מסויים מכה דווקא לא תזיק נפשית. כמה אחוזים אתה נותן שהוא לא יושתק?
הבחירה להאמין אוטומטית לכל מחקר מוטה בעל אג'נדה, היא זו ש"חבל".
אה, וגם קצת המחשבה שדוד המלך, שלמה המלך, רבי יהודה הנשיא והגר"א מוילנא - כולם היו אלימים, ולא הבינו בנפשות של ילדים.
וגם טיפה ההתעלמות מהמציאות בת שלשת אלפי השנים - שהוכיחה שהילדים של אותם "גברי אלימי" הנזכרים דווקא יצאו אחלה חבר'ה.
אלוקים לא ציווה שתכה את הילד שלךפשוט אני..
הוא בהחלט ציווה.הָיוֹ הָיָה
ובהמשך לויכוח הישן שלנו, כשחז"ל קובעים דבר כהלכה אני לא מוכן לקבל את ההנחה שהמדע יכול לבטל אותה. תודה באמת.
ואני לא אפסיק לחזור על הטיעון שלאנשים האלו זה הצליח משום מה, למרות שאתה מתעלם מזה לכל אורך הדרך.
יש גם אנשים שלא חגרו, והם בחייםפשוט אני..
..הָיוֹ הָיָה
א. אין ראיה אפילו לנזק של מיעוט. אצל כולם זה הצליח.
ב. אם ברוב המקרים זה הועיל ובמיעוט זה הזיק - לא מפסידים את הרוב. (בשונה מחגורה, שאין שום ענין לא לחגור)
הועיל למי?פשוט אני..
בהחלטהָיוֹ הָיָהאחרונה
אבל אני לא מסכים עם ההגדרה "אלימות" שאתה חוזר עליה שוב ושוב, כחלק מהינסוד התודעה ששם בשורה אחת את הגר"א עם איזה שיכור מופרע.
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מועדון מאמא דילmama273
🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸
כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕
ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️
✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר
📩 לא בטלגרם? אין בעיה!
אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):
מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות