אגיד לך מה קורה אצלי.
אני חייבת להפריד השכבות, כי הקטנים כבר גמורים מעייפות, וזה לא הוגן לאף גיל שכולם ילכו לישון ביחד.
אז מה גורם להם להסכים לישון?
לא יודעת. זה פשוט ככה. הם אוכלים, לפעמים לפני הגדולות, לפעמים ביחד איתן, תלוי בנסיבות.
מיד כשגומרים לאכול, שוטפים פנים וידיים,מצחצחים שיניים ונכנסים למיטה. (הם כבר אחרי מקלחת בארוחת ערב).
בסוף ארוחת ערב אני אומרת להם שאם הם רוצים סיפור לפני קריאת שמע, אז הם צריכים עכשיו לעשות את כל הנ''ל כי עוד חמש דקות אני באה לחדר. לא שהם יודעים כמה זה בדיוק חמש דקות, אבל הם מבינים את הענין...
אז אני קוראת להם סיפור. אחד בלבד אחרת זה לא נגמר. קוראת קריאת שמע ושרה להם שיר. לרוב עד סוף השיר הם כבר ישנים, אם לא- אני יושבת עוד קצת בחדר עד שנרדמים.
בזמן שאני איתם, אני לא מרשה לגדולות להיכנס לשאול אותי שאלות וכאלה וגם הן צריכות להיות באווירה שקטה ולא בצחוקים ובלגן. אם צריך, אני מזכירה להן.
כשהן מסיימות לאכול- נכנסות להתקלח אחת אחרי השניה, ומסדרות מערכת אם לא סדרו עדיין.
לגדולות קבענו להן זמנים שבהם הן צריכות להיות במיטה. הן יכולות לקרוא או לקשקש קצת אחת עם השניה אבל במיטות.
לגבי מצעים...טוב, עדיף שלא אענה על זה...אני ממש לא מחליפה כל שבוע. ילדה שרוצה להחליף- בכיף.
לנו אני מחליפה פעם בשבועיים או כשמתלכלך מפליטות של התינוק...
שני ילדי הגן זוכים לתחלופה גבוהה יותר כי בורח להם פיפי לעיתים לא רחוקות.