אני חייבת לפרוק, בהמשך לשרשור של ליאני על "צאו לי מהרחם"גולדסטאר

תחושה זהה עוברת בי ואני פשוט הגעתי לנקודת רתיחה

יש לי איזו חברה, טובה, ממש, שיצא ששתינו היינו בניסיונות

והיינו משוחחות על זה

עד שהחלטתי שאני מפסיקה לשתף ולדבר על זה, ואם היא בעצמה לא הייתה משתפת אודות עצמה - לא הייתי שואלת

אמהמה- לאחרונה בחודשיים האחרונים היא פנתה אליי 4 (!!!!) פעמים ברמיזה/שאלה ישירה!! אם אני בהריון

עכשיו- חלאס!!

אני לא בשלב עדיין שאני רוצה לשתף חברות, אפילו לא כל המשפחות של שנינו מיודעים להריון ברוך השם

מה שקורה זה שפשוט ל-א בא לי לדבר איתה

או לפגוש אותה

היא מסוגלת לעקוץ/לשאול אותי בפנים ואיך אתחמק? באמת, כשאני משקרת לגביו רע לי!!!!! כאילו אני מתכחשת לקיומו הכל כך חשוב לי!!!

אני לא מאלה שיענו במגעיל וכאלה כי זה לא האופי שלי במיוחד לא כלפי חברות, לאנשים זרים אין לי בעיה כל כך

מעצבן אותי

מפריע לי

חורה לי

מי שואל אישה אחרת ל משנה כמה את חברה טובה את השאלה "את בהריון?"

שלא תטעו אני מכשפה בז ואני מגלה הריונות של חברות ישר, לא יודעת יש כאלה כמוני מזהות יש משהו בנשים בהריון שיש כאלה שקולטות, אבל, אבל גדול, אני משתפת אך ורק את בעלי ב"חדשות" האלה ופשוט כשמספרים לי ואני מגלה שצדקתי אני סתם צוחקת עם עצמי שאני מבוזבזת בכשרון

אבל מפה ועד לבוא לאותה אחת ולעמת אות עם זה? לא!!

אוף

פרקתי

מנסהברכת ה
את מתארת חברות טובה וקשר קרוב ומשתף, שאת החלטת בשלב כלשהו לעשות שינוי.
מהתאור שלך זה נשמע כמו שינוי חד צדדי.
האם שיתפת אותה ברצון שלך להפסיק לשתף?
בתור חברה קרובה, נראה לי לגמרי במקום לערוך שיחה מהלב ולשתף בהחלטה החדשה, ובכך שאת מבקשת שלא תשאל אותך בנושא זה או בנושאים אישיים אחרים, וכשיהיה הזמן לשתף תשתפי אותה בשמחה.....
אני לא חושבת שלשמור לעצמי על התהליך הוא משהו שצריך לשתףגולדסטאר

אבל- שיתפתי אותה בכך שאני עוברת בירור מסויים בבי"ח בכדי שגם תבין שלשאול זה לא לעניין והיא ממשיכה

ענייני ההריון הם לא משהו שצריך לדון בין חברות, בעיניי, מה שאני תיארתי הוא מצב שבו פעם היינו מדברות מתי הביוצים והחלטתי שאני לא חושבת שאף אחד צריך לדעת מתי אני ובעלי מתכוונים לקיים יחסים...? אז הפסקתי לדבר על הנושא כי ה שנסתר מהעין שרוי בו ברכה

ובעבר אמרתי לה כשהיא פעם שאלה ועוד היינו בנסיונות, ש"מנסים", בלי לנקוב, כאילו

אם היית רואה איך אני עונה, ב-בע"ה וכאלה, כאילו, תביני הפעם הראשונה שלא שואלים

תשאלי אם יש התקדמות, משהו כזה

לא" את בהריון" כי סה"כ שיתפתי אותה שאני מקוררת ?... אולי קשה לי להעביר לכן את השיחות שזה צץ משום מקום כדי שתבינו שפשוט היא מגזימה

^ מסכימה לגמריבשבילך..
נשמע שדיברת איתה פתוח ופתאום החלטת חא לשתף יותר.. שזה בסדר אבל אם יש הרגל לדבר פתוח אז היא לא מבינה מה קרה עכשיו..
אני פתוחה בכל דבר אחרגולדסטאר

וגם הסברתי בעבר שאני מעדיפה שלא לדבר יותר על נושאי המיטו למיניהם

אגב- יש לי עוד 2 חברות טובות שיודעות שמנסיםגולדסטאר

ובחיים לא העזו לשאול שאלות בנושא הזה

מתוך הבנה שבסביבתנו לא שואלים

וגם מולן הפסקתי לדבר על זה והן לא חפרו לי שאלו וכדומה

זו היא שלא מרפה

כאילו שהיא בלחץ לדעת אם אני בהריון או לא

האמת? אני במקומה הייתי קצת נפגעתפה לקצת
קשה לי עם ההרגשה שאני טובה כחברה כשרע אבל כשנהיה טוב ושמח אז פתאום שוכחים מקיומי וממשיכים הלאה בחיים בלעדיי.

מזכירה לי שלפני כמה שנים היינו שלוש חברות רווקות מתוך כיתה שלמה של בנות נשואות++
היינו מאוד קרובות ושיתפנו אחת את השנייה בקושי והכל.
ואחת פשוט נעלמה יום אחד, כמה זמן אחכ גילינו מחברה אחרת שהיא יוצאת עם מישהו בקשר רציני וכבר לא הייתה צריכה אותנו אז פשוט נעלמה בלי לומר מילה.
להגיד לך שהבנתי אותה? ממש לא.
גם היום כשאני כבר נשואה+ אני לא מבינה אותה ולא כייף לי להיזכר בזה.
זאת הרגשה כאילו השתמשו בי וזרקו.

ובמקום החברה שלך, זאת ההרגשה שהייתי מרגישה במקרה הזה. ובמיוחד אם הייתי מגלה את זה ממישהי אחרת.

אז אני מבינה את הרצון שלך לא לספר עדיין.
אבל אני גם מאוד מבינה את הרצון שלה להיות חלק גם כשטוב ולא רק כשרע.
ואם לא אמרת לה שיש לך תכנון כזה של להפסיק לשתף אותה אז למה שהיא תנחש את זה לבד? לדעתי כדאי שתגידי לה שהחלטת שלא מתאים לך יותר לשתף.
זה ממש לא המצבגולדסטאר

זה לא שניתקתי קשר

אני מדברת איתה כל יום יומיים- כרגיל

אבל- היא לא מפסיקה עם העקיצות האלה

אם שמו לך ברקס ביפה הפעם הראשונה למה להמשיך?

ממש ל נותנת הרגשה של רוע, אני פשוט כפי שכתבתי מקודם החלטתי שאני לא רואה לנכון לשת אף אחד מתי אני מבייצת ומתי אנ טובלת, אלא לא לדון על זה פשוט.

זה לא רצון היות חלק, זה רצון לחטט

להיות חלק יש דרכים לשאול

לדוגמא, מתוך שיחות:

מדברות על הא ודא, פתאום- יש מצב שנקלטת להיון? ככה, מן השמיים

שיחה אחרת, משתפת שאני מקוררת, השמטתי כמה עניינים שקשורים לסרחורות ובחילות, אבל, ישר, "את בהריוI"

אני ממשיכה להיות בקשר רגיל, פשוט כאילו יש לי את החשש שתבוא השאלה שהיא פשוט לא לעניין!

אני לא חושבת שאני לא בסדר, אני מנסה להצניע את חיי ואת חיי האישות שלי וכל מה שסביבו, שזה לגיטימי

אז נכון שפעם היינו משתפת אבל אני גם הפסקתי להתערבב לה בעיינינים האלה במטרה של "אם תרצי לשתף תשתפי כי אני לא אנס לך לקרביים"

אז אולי תפעלי גם ככה?

כל הנושא שאת כותבת עליו לא מתאר את המצב כי-לא נעלמתי

אני ממשיכה את הקשר רגיל

לרצות לשמור על צנעת הפרט זה להמשיך בחיי? ממש לא, סליחה, אבל לא

זה רצון לגיטימי של אדם

שאני משתפת אותה בכל דבר אחר בחיי

אבל בזה אני לא רוצה לשתף וזכותי

וכשכבר הערתי על זה והיא ממשיכה לשאול ולעקוץ, מה נשאר לי?

אם לה אין בעיה לשתף אז תפאדל, לי כבר לא נוח משלב מסויים לשתף כי הרגשתי שהחיים שלי מוגשים על מגש לכל השואל, ולא לא מתאים

אני לא צריכה לנדב הסברים לאף אחד אם אני רוצה לשמור לעצמי את חיי האישיים

זה ממש לא מה שנשמע שמההודעה הפותחתפה לקצת
שם נשמע שאת ממשיכה לשאול כי היא בעצמה משתפת.
שם נשמע שלא אמרת לה בצורה ברורה שהחלטת שלא מתאים לך.

אם עד עכשיו שיתפת אותה בכל הפרטים זה לא נראה לך הגיוני שתשתפי אותה שהחלטת שיותר זה לא מתאים לך?
זה לא שמעולם לא דיברתן על זה ופתאום היא באה ומחטטת ושואלת. היא רגילה לזה שאת משתפת אותה אז אם לא עדכנת אותה שהרצון השתנה אז כדאי שתעשי את זה בצורה נעימה ומכובדת.
ואז אני אבין אם תתעצבני שהיא נכנסת לך לקרביים, בינתיים נשמע שאת הכנסת אותה ופתאום לא מתאים לך יותר אז את מצפה שהיא תבין את זה לבד.

ולגבי החברות האחרות, את צודקת.
אותן לא שיתפת מעולם בכל הפרטים אז באמת לא לעניין שישאלו.

זה כמו שאשתף חברה בקושי שלי למצוא את בעלי.
לא הגיוני שמידי פעם היא תתעניין מה שלומי ואם התקדם משהו?
בעיניי הגיוני מאוד ואם לא מתאים לי שתשאל אז אני צריכה לעדכן אותה שאני החלטתי שכשיהיה משהו אעדכן ובינתיים לא רוצה לדבר על זה.
גם אם בעבר שיתפתי בניסיונות להרותגולדסטאר

אין שום הצדקה בעולם שבן אדם ישאל אותי בפנים אם אני בהריון 4 פעמים במהלך חודשיים!!

וחוץ מזה- שאמרתי לב בפעם השנייה ששאלה- עניתי לה- שאני בבירורם כרגע של משהו שיש לי, והסברתי מה יש לי, וככשיהיה בע"ה מה לשתף אשתף

אז את ממשיכה לשאול גם אחרי זה?

סליחה, אני חושבת שזה מוגזם! לא שואלים אישה אם היא בהריון נ ק ו ד ה ! לא משנה מה 

וכן את יודעת זו זכותי המלאה להחליט לא בא לי לשתף יותר אנשים במתי אני טובלת מבייצת ומקיימת יחסים עם בעלי, לגיטימי לא?? אני לא צריכה להעניק הסברים על החלטה כזאת!

אני לא "הכנסתי" אותה, אגב כל השיחות הללו התחילו ממשהו אחר שהיא שאלה אותי, והתגלגל

שוב

לא משנה מי ומה לא שואלים אישה אם היא בהריון! בחיאת!

וזה קורה גם לבעלי! שהלך לאירועים וחבריםשלו שואלים "מה עם X מה יש משהו מתבשל משהו" סליחה??????? מי אתם שתשאלו שאלה כזאת?

סליחה אבל לא שואים! לא משנה מי הבן אדם! את לא יכולה להגיד לי שזה לגיטימי שישאלו אותך שאלות כאלה

ושוב- לא מצפה שתבין לבד אני ניסיתי בכל כוחי להוריד אותה מלדבר איתי על זה והיא ללללאאאא מפסיקה

אני הפסקתי לשאול אותה ממזמן, ואמרתי לה, שאני לא נכנסת לה יותר, ואם היא תרצה לשתף שתשתף, אז מה לא בסדר בי ? כלום

מסכימה איתךחצי שני
את מערבבת פה שני דבריםפה לקצת
יש את החברה שכבר שיתפת בעניינים
ויש את האנשים האחרים שמחטטים בלי סיבה.
אני מדברת רק על החברה.

אני חושבת שבתור חברה הייתי מצפה שחברה שמחליטה להפסיק לשתף אותי במשהו שעד עכשיו היא שיתפה, שתגיד אם היא רואה שלא קלטתי שהיא כבר לא בעניין לשתף.
לא תמיד אני מצליחה לקרוא מחשבות (ולפעמים אני קוראת לא נכון) ואני מאמינה שאני לא היחידה.

ובפעם השנייה ששאלה שוב נידבת מידע, למה?
אם את לא רוצה אל תשתפי. את פעם רומזת לה שאת לא רוצה ובפעם אחכ משתפת?
ואם בסוף אמרת לה שאת תשתפי כשיהיה מה לשתף אז באמת הייתי מצפה שתפסיק לשאול.

ואני חושבת שהקביעה שלך נכונה רק לגבייך.
אצלנו במשפחה אין שום בעיה שדודה תשאל דודה אחרת או אחיינית אם היא בהריון, זה לא כזה חד משמעי כמו שאת מציגה את זה.
ולי אין שום בעיה שחברה טובה תשאל אותי אם אני בהריון כשמתחילים לראות, וכשהיא שאלה אז שמחתי שהיא ככה מרגישה בנוח.
אז להגיד שלא שואלים בחיים אישה אם היא בהריון? זה איניבידואלי.

ואני אגיד שוב, ברור שזכותך המלאה להחליט לא לשתף בכל זה אחרים. אבל אם כבר שיתפת אז אני לא אתפלא שמתעניינים. (שוב, לא במצב שאמרת במפורש שאת תעדכני כשתרצי)

ושוב אגיד, אני מבינה אותך מאוד.
אבל מנסה לשקף לך את הצד השני שלא בטוח שהוא כל כך חטטני וחצוף כמו שאת מתארת אלא אולי היא פשוט לא שמה לב שהקשר השתנה אז פשוט צריך לעזור לה במילים מפורשות....
המידע שנידבתי הוא שאני בבירורים רפואייםגולדסטאר

לא בתהליכי להרות

וזה היה אמירה בכדי שלא תשאל, כדי שתבין שי משהו מעבר שלא צריך שאלות!

אז לך לא מםפריע, לי ולעוד מאות אנשים כן מפריע ששואלים

אני לא היחידה שזה מוציא אותה מדעתה

אצלי לא רואים

היא אפילו לא ראתה אותי (לא יצא, אני לא מאלה שיוצאות מבלות נפגשות זה משהו שחברות שלי יודעות ככה אני באופי שלי מגיעה מהעבודה אובת את הבית)

ושוב, זה ששיתפתי בעבר והגזמתי בשיתוף שלי והחלטתי ואמרתי לה שאני מעדיפה שלא לדבר על זה יותר (עוד לפני ההריון)

אני מבינה את מנסה לשקף את הצד השני

אבל זה לא המצב כםי שא מתארת

כי אני מכירה את הטיפוס שאני מדברת עליו

איך אסביר לך... מכירה את האמרה נשים נשים שק של נחשים?

אז, החבורה המורחבת, זו חבורה שניזונה מרכילות

מלדעת

מלשאול

מלחטט

ואם שאלה אותי פעם ראשונה, מה איתך, יש משהו עם ההריונות, ונענית ב-בעזרת השם

ולאחר מכן שאלת שוב, מה אין משהו חדש עם זה ונענית ב-בערת השם

בפעם השלישית שאלת והוסבר לך שיש לי בעיה רפואית שמצריכה בירור ואפילו אמרתי לה (לא בלב שלם כי כבר היה הריון) שאני לא מנסה עד שיהיו תשובות

אז את אומרת לי שבגלל שאמרתי לך שאני מצוננת אני בהריון?\

די

באמת

אמרו לך כמה פעמים תשובות שאמורות לספק אותך

את לא תנוחי עד שתשמעי מה שאת רוצה לשמוע (לא את, היא כאילו, יצא לי ככה בכתיבה)

זה 4 פעמים בחודשיים פעמיים בכל חודש פעם בשבועיים היא מעלה את הנושא הזה כאילו אחותי, אולי שחררי ותני לבן אדם שישתף אותך?

אני מדברת איתה ומפחדת שתבוא שאלה, באמת!! 

ובאמת שבפעם השנייה אמרתי לה בע"ה ובפעם השלישית אחרי ההסבר על הרפואי שלי אמרתי לה שכשיהיה מה לשתף בע"ה אני אשתף אז את עוקצת אותי שוב, לא, סליחה, משהו לא בסדר פה

בקהילה שלי בסביבה שלי לא נהוג ולא מכבד לשאול, בטח שלא אישה שאת בתור חברה יודעת שעברה דבר או שניים אז מתוך ההבנה שהמצב הוא יותר רגיש, לא שואלים

הדוגמא על בעלי באה לשקף כמה החברה חטטנית בעיניי וגם הוא התעצבן מהאימרה הזאת וכמובן ענה להם בעזרת השם, אבל, לא, אצלנו לא שואלים

לא המשפחות

לא חברים

פשוט לא

אולי במשפחות אחרות כן ובקהילות אחרות או בחבורות אחרות כן

תשמעי זה ברור שגם יש לה בעיית חוסר טקאטדפני11
אבל עדיין אני חושבת שאם את רוצה את הקשר האחר איתה, את חייבת להסביר לה שאת לא מעוניינת לשתף יותר. בכלל.
רק ככה תדעי אם היא חטטנית באמת או רק חסרת טאקט.

אגב עם חטטנות קשה מאוד להיות חברה... בשבילי לפחות.
עם חוסר טאקט אפשר להסתדר, כי אפשר גם להיות קצת חסר. טאקט מולה ולומר דברים ישירות ("אמרתי לך שאני לא משתפת דברים כאלה") וגם להיות יותר סלחנית...
אני לא טובה בלשקרגולדסטאר

אפילו לא בסמסים :/

איכשהו תצא לי תגובה תסגיר שאני משקרת

אופי כזה

אז כאילו אני עונה בבעזרת השם ואמרתי לה שכשיהיה אני אשמח לשתף ואני באמת אשמח לשתף את אלה שישמחו בשבילי אגב

אבל, אבל מפריעה לי החטטנות הזאת של השאול 4 פעמים בחודשיים

לפני כמה חודשים כבר אמרתי שאני לא רוצה לדבר על הנושא יותר

זה הבעיה שאני כבר שמתי את הגבול בעבר

אבל למה לשקר?דפני11
לא צריך לשקר.
לומר את האמת והיא- שרת לא מעוניינת לדבר על הנושא הזה.
וזהו זה.
תשאל שוב- אה.. זה סימן שאת בהריון..
תגידי לה- דפני. את יודעת. זה קצת מבאס אותי שאין לך אמון בי. אמרתי לך שכשיהיה משהו אני אגיד לך. וזה גם קצת מבאס אותי שאת לא מכבדת אותי... אמרתי לך שאני לא רוצה לדבר על זה אז למה את גוררת אותי לשם?
מה חסרים לנו עוד נושאים לדבר עליהם?
וככה תעברי נושא.
החלטית וברורה שלא מדברים על זה יותר
אני באמת אנסח ככה אםתהיה שאלה נוספתגולדסטאר

כי אני לא יודעת לנסח הודעה כזאת שלא תצא עקומה חח

בהצלחה רבה מותקדפני11
תתפללי על זה

ו... חייבת לומר לך שאפו שהפסקת לשתף אותה בזה.
אני באמת חושבת שזה לא מתאים השיתופים האלה על בסיס קבוע... ובטוחה שזה מוסיף המון לביחד הזוגי שלכם❤️
אני הייתי בחורהמאוד פתוחה במחשבתיגולדסטאר

וסתם מאיה שיחה עם בעלי שהוא כזה שיתף שאצלו עם החברים מהיותם גברים לא שואלים יותר מידי וכו', ואחרי סיפור של זוג חברים שפתחו בפני כל העולם בערך מה קרה בניהם לרמה שלא נעים לך כבר לשמוע, הבנתי, שמה שנסתר מהעין שרוי בו ברכה

ומה שקורה לי בבית שייך לשנינו בלבד

בכללי

אני לא נגיד הייתי משתפת אנשים בריבים וכאלה ויכוחים

יותר בדברים שלי אני מאוד אוהבת לפרוק בפני חברות תהיות מחשבות וכאלה

אבל לא יודעת החלטתי שיש משהו יפה באיך גברים מתנהלים בדברים האלה 

נכוןפה לקצת
זה בדיוק מה שאמרתי.
לי לא מפריע ולך כן.
זה לא הופך את זה לכלל ברזל שלא שואלים אישה בחיים.
בסדר אני כתבתי את השרשורגולדסטאר

ותיארתי את המצב אצלנו ומה שנהוג ולא נהוג אצלנו ואצל עוד הרבה

מרגיש לי שאת מרגישה שאני נגדך, אני ממש לא.פה לקצת
בסהכ רציתי לשקף לך את הצד השני, באיזשהוא שלב קלטתי שזאת לא התגובה שלה ציפית ושזה רק מעצבן אותך אז עצרתי.
מצטערת שהגבתי. 🤷‍♀️

שיהיה לך רק טוב ובשורות טובות!
א מרגישה שאת נגדיגולדסטאר

הסברתי את הצד שלי זה הכל.

האמת אני מסכימה עם מה שפה לקצת כתבהדפני11
תביני זה לא נגדך...
זה פשוט לשקף לך את הצד השני.
בגלל שהיית ככ פתוחה וסיפרת לה אובר, הגיוני שהיא תמשיך להרגיש בנוח לשאול אותך, גם שאלות אובר....
כל מה שאת עשית- לא לשאול אותה ואפילו אמרת לה שאת לא מתכוונת לשאול אותה- כל זה מתייחס רק איך את מתכוונת לדבר איתה.
וקיווית שהיא תבין מזה שככה גם את רוצה. ..
מה לעשות שלא לכל האנשים בעולם יש טאקט...
והיא כנראה לא הבינה את הרמז הזה.
או לא רצתה להבין. זה לא ככ משנה.... כי בשורה התחתונה היא ממשיכה לשאול דברים שלא מתאים לך לענות עליהם, ולא מתאים לך שהיא שואלת.
אבל כל עוד לא אמרת לה את זה *בברור* שהחלטת לא לשתף יותר כלום ושום דבר, כולל החברות הכי טובות, אז יש טיפוסים כאלה שלא יבינו רמזים, וימשיכו את מה שהיה קודם (שיתוף ושאלות אובר פתוחות)
אבל אמרתי בבירור, זה מה שאני מנסה להסבירגולדסטאר

שאמרתי כשיהיה מה אנ אשמח לשתף

אבל זה עדיין לא מספיק ברור..דפני11
זה עדיין קצת רמז
זה לא ממש לומר -תשנעי חברתי היקרה, את יודעת שאני מאוד אוהבת אותך, אבל בזמן האחרון אני ובעלי הגענו להחלטה משותפת אחרי חשיבה ובירור עם עצמנו שלא מתאים לנו לשתף יותר בנושאים של הריון, ביוצים, כניסה להריון וטבילה. ואני מבקשת גם לא לשאול אותי על זה כי החלטנו יותר לא לשתף בזה אף אחד. לא משנה מה רמת החברות.
ולכן בבקשה אל תפגעי, כי לא אענה יותר.

את יכולה גם לומר לה למה- נגיד צניעות, להשאיר בינכם או מה שמרגיש לך נכון.
ואת יכולה גם לא.

מאמינה שטיפוס כמו שהיא נשמעת תמשיך לשאול למה ולמה ולמה...
ואת יכולה לומר, ככה החלטנו וזהו. ואני גם לא רוצה להאריך בתשובות. זה לא נעים לי ואשמח מאוד שתקבלי את זה גם בלי שאסביר לך....
ככה פשוט, עם חיוך והרגשה שהיא תמשיך להיות החברה הכי טובה שלך גם בלי להשתתף איתך בתוך הקרביים.
אני חושבת שפעם הבאה שהיא תשאל אני אעתיק את מה שכתבת פהגולדסטאר

כי ניסחת את המסר יפה מאוד

ושלא תטעי, גם אחרי שהיא עיצבנה אותי בלב בשאלה האחרונה אני המשכתי לדבר איתה לפתח שיחות, היא מתחתנת אז דיברנו על הארגונים וכו' חלילה לא לקחתי צעד אחורה! ההפך

פשוט, די, די לשאול אותי מתחננת :/

את באמת מלכה שהמשכת לדבר איתה!דפני11
זה באמת ממש אצילי מצידך!
אגב הבנתי את זה יפה מההודעות שלך..

ועוד אגב
אם היא בחורה רווקה.... החוסר טאקט מובן יותר, למרות שאין ספק שזה גם אופי...

לכי על זה. דברי איתה בברור ממש
ואם יתאים לך שתפי אותנו אם השתנה משהו....
רק שלא תתחיל היא לחפור לך בלילות טבילה אחרי החתונה🙈
לא היא לקראת חתונה בעזרת השם אוטוטוגולדסטאר

אני מדברת איתהכל יום/יום כן יום לא את יודעת אילוצי החיים וכדומה

אני ממש לא רוצה לאבד אותה כחברה כן? היא חשובה לי

פשוט הדבר הזה משגע אותי

אההההה היא בכלל לא נשואה?? זה מסביר ממשתיתיל

בעייני... רווקות הרבה פעמים פשוט לא מבינות את חומרת העניין ואת הגודל של העסק (כנ" ביוץ וההקשר של זה ליחסים וכו') 

אני שאלתי שאלה כזאת מישהי בתור רווקה וכשנכרתי בזה אחרי שהתחתנתי הרגשתי כלכך רעעע...

בקיצור אולי כדאי באמת להיות יותר ברורה או לנסות להעביר את השיחה לנושא אחר, כי יש מצב שזה באמת פשוט חוסר טאקט של רווקות.. (למרות שמן הסתם יש לה קצת חוסר טאקט גם בלי קשר)

רווקה שמתחתתנת אוטוטו בע"הגולדסטאר
היום נגיד הנושא לא עלה
אבל בטח יעלה בהמשך חח
אז מה זה שכתבת ששתיכן הייתן בניסיונות?פה לקצת
ושאת שואלת רק כי היא משתפת גם על עצמה.
זה היה נשמע שאתן באותו שלב.

זאת סיטואציה אחרת לגמרי אם היא רווקה, היא בטח פחות מבינה את המורכבות של זה כי עוד לא הייתה שם.
היא רווקה שלא דתייהגולדסטאר
אז היא מנסה גם לךני החתונה.. פחות נפוץ פה בפורום אני יודעת
לכן היו שיחות שהיו עלהנושא ששנינו היינו בשלבים כאלה.. מבינה?

ואפילו אני אמורה לפגוש את כל החברות ביום שישיגולדסטאר

ואני פשוט משקשקת אשכרה

מהמבטים

מזה שיבואו עוד אנשים בלי חשומה וישאלו אותי

מזה הטבע הזה לשאול אם את בהריון

או אם יש התקדמות עם הנסינות

חלאס, זה לא משהו ששואלים, לא מנה את מי

ם אם זו חברה הכי טובה שלך הבת שלך או אחותך...

הייתי פשוט עונה באדישותאנונימית(:
"כשיהיה מה לספר אנחנו נספר, עד אז נשמח שלא תשאלו"
או "בעז"ה.. מוזמנים להתפלל "
ודברים כאלה..
את ממש לא חייבת לשתף אם את לא רוצה
אבל עניתי משהו בסגנון כבר בשאלה השלישית שלהגולדסטאר

אוף

לא חשוב

הסברתי את עצמי פה מלא ולא הבינו אותי

לא חשוב

עיזבוו

הריוןפורי

הי תקשיבו היה פה כמה כאלה לאחרונה שמאוד התעצבנו על השאלה 

וזה באמת קצת לא לגיטימי ככ להזדעק

כי תכלס רוב העולם חושב שזה לא כזה סוד (ובינינו זה באמת לא כזה...)

זה גם לא נכון ולא הולם להוציא את כולם רעות וחסרות טאקט.

למשל במקרה פה, חברות זה מכלול כמו שבני זוג זה מכלול אי אפשר להכתיב לאחרים איך לחיות ומה להגיד או איך להתבטא

אוקי אז החלטת פחות לשתף לגיטימי, אבל אם עשית שינוי עם עצמך זה ממש לא פייר לדרוש מכולם עכשיו להשתנות.

עוד נקודה זה קצת מצומצם מאוד להסתכל על זה וואו שאלו אותי אם אני בהריון רצו לחפור לי לפגוע בי

הלווו סהכ רוב העולם טוב אנשים רואים או מנחשים ולפעמים סהכ רוצים לשמוח איתך ולחוות איתך

רק מה את החלטת שעדיף לך עוד שבועיים

אחת החליטה שהיא מפרגנת לך עכשיו ביג דיל באמת...

ובואי היא חברה שלך, מותר לה לצחוק איתך קצת, אני מניחה שבעוד נושאים יש לכן קצת ציניות וזה לא המשפט היחיד והנושא היחד שהיא מרשה לעצמה

אז קצת יותר להכיל את העולם ברוח טובה מבטיחה לך שלא תפסידי

ומניסיון

את מרחיקה את עצמך ממנה כי בטוח היא מרגישה שאת מרוחקת ואולי יהיה קשה לך להחזיר את זה 

אני כל כך לא מסכימה איתךגולדסטאר

ואני אגיב בקצרה בכדי לא לגלוש

1. זה לא "ווא וכלה שאלה אותך" בעיניי לא שואלים, הסברתי את זה, אני לא היחידה שחושבת כך, זה לא שאלה שלגיטימית אצלנו, לא הייה ולא תהיה, היא יודעת מה עברתי עם הנסיונות, לא שואלים, לא אצלנו, נקודה.

2. לא מצפה שהעולם ישתהנ כי השתנצתי, מצפה שחברה תבין שכשבעבר אמרתי שאני מעדיפה לא לדבר על זה יותר, שהבקש תתקבל.

3. לא רואה איפה פה היא צחקקה איתי, לא היית בשיחות, האימרות היו לא בצחוק, אלא בכוונה לקבל תשובה.

4. אני מכילה את העולם בורה מצויינת, כשלאנשים יש טאקט.

5. אנ לא מרחיקה את עצמי, אם היית קוראת את השרשור היית רואה שאני בקשר יום יומי איתה ולא נותנת לה להרגיש משהו מהצד שלי.

וואו כמה שאני מבינה אותך!!!!!ליאניי
תקשיבי,
את לא צריכה לשקר וגם אף פעם אל תגידי שאת לא בהיריון ח״ו, פשוט תעני תשובה מתחמקת ״כשיהיה מה לספר מבטיחה שאספר״.
אני מאוד מבינה שמדובר בחברה ולא בא לך להיכנס לאימות/ לענות מגעיל (אפילו שזה דורש) ושאת לא כזאת - זה קשה..
וואו כמה שזה קשה.
אבל אנשים מביאים את הסיטואציה הזאת על עצמם! זאת חןצפה!!!! פשוט חוצפה שאין לתאר
גם אני בשיוק כמוך מזהה מאוד מהר שמישהי בהיריון ומרשה לעצמי לקשקש עם זה רק עם בעלי!
מצידי שבחורה תגיע לחודש 9 ולא תספר- זה ש-ל-ה!
אנשים מפגרים באמת.
ובמקרה שלך, נשמע שהחברה קצת מקנאה וחוששת לדעת שאת בהיריון (ככה מרגיש לי) אם גם היא מנסה..
שלא תרגישי רע לרגע- תעשי מה שעושה לך טוב, תתחמקי, תתרחקי, תדאגי לעצמך נקודה.
ו.. רק בריאות לכולם.
🤦‍♀️
האמת ליאני שאת ממש הבנת אותיגולדסטאר
כן היא מנסה (לא דתייה) וכן אני כאילט צרגישה שהיא בלחץ לשמוע בקטע קנאי
את ממש הבנת את מה שהתכוונתי
זה מתסכל ובאמת שהיא חברה טובה ופשוט קשה לי
מבינה מבינה…ליאניי
לדעתי- קצת תתחמקי ותתנתקי ממנה אבל לא בצורה משמעותית ומעליבה.
היא בטוח לא רוצה לרעתך כן? אבל.. מספיק הקנאה הקטנה הזאת זה לא מועיל לא לה ולא לך.
אני מבינה שקשה לך וזה לא פר שהיא בכלל מעמידה אותך בסיטואציה הזו
אבל את תמשיכי באותו קו אפילו שאמרת לה כבר 3 פעמים שיהיה מה לספר תספרי- אבל תצטרכי להגיד שוב ולהתקדם הלאה בשיחה.
ותנשמי עמוק תשתדלי לא להתעצבן מזה מדי פשוט לא בריא לך…
לא את הבאת את הסיטואציה הזאת על עצמך אלא היא.
סומכת עליך שתצאי מזה בלאגנטיות פעם אחר פעם עד שתרגישי בנוח לשתף…
צחדקת אהובה שלי מאודדדגולדסטאר
נגיד היום לא היה דיבור בנושא.. סתם הא ודה דברים אחרים
אבל כני יודעת שזה עוד יישאל שןב
כשזה מישהי קרובה זה באמת עוד יותר מתסכל וקשהאנונימי????
כי את מצפה שהיא תבין אותך יותר מסתם מישהו שלא כל כך בקשר איתך
מסכימה עם כל מילה של ליאניאנונימי????
גם אם איי פעם שיתפת ובשלב כלשהוא הפסקת
אחרי מס' התחמקויות היא היתה צריכה להבין
במיוחד אם אמרת במפורש שאת לא מעוניינת לדבר ולהרחיב בנושא
ומעלה עוד אופציה -
יכול להיות שהיא נקלטה וכביכול לא נעים לה ממך אז היא מבררת מה איתך
קרה לי כבר כמה פעמים עם חברות ובמשפחה
אני מסכימה איתך זה מה שניסיתי לומרגולדסטאראחרונה
אממ אני לא חושבת, אני פשוט חושבת שזה סוג של בן אדם שחייב לדעת דברים כזה
מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

ועוד משהוהשם שלי

הקטן שלי רגיל לישון צהריים במעון.

עכשיו לרוב הוא לא ישן, ואז הולך לישון מוקדם בערב.

הבעיה שהוא גם קם מוקדם.

מחר בבוקר אני ארצה לישון עד מאוחר. (השעה 2:15 ועוד לא סיימתי עם המטבח).

אבל כשהוא יקום, אני אצטרך לקום איתו ולתת לו משהו לאכול, כדי שהוא לא יפזר את כל החמץ שריכזנו בארגז, ולא יתחיל לפתוח מגירות שנקיות לפסח בשביל לחפש משהו לאכול.

מה מאכילים בפסחרקאני

תינוקת מפונקת ובררנית שאוהבת מאוד לחם???

ופסטות וקוסקוס ואורז

ואת כל החמץ היא אוהבת🤦‍♀️

וואי . גם אני בדילמהאחת כמוני
עם פעוט בן שנתיים שלא נוגע בפירות ובירקות גם
עוקבתאור.י
גם שלי הדיפולט שלה זה לחם עם גבינה 
אני גם בחששות האלה...מתואמת

הקטנה שלי אוהבת בעיקר לחם ופיתה וכמובן ממתקים🙈 לפעמים אוכלת גם פריכיות. בירקות מבושלים היא אוכלת רק תפו"א בצורת צ'יפס.

אנחנו ננסה לתת לה מהמצות, אבל אם היא לא תסכים - אז נקנה פיתות ולחמניות מקמח תפו"א (הן לא בהכשר לפסח שאנחנו אוכלים, אבל לא תהיה ברירה).

והיא תזלול הרבה במבה (מזל שאנחנו ספרדים...)

גם קניידלך יש סיכוי שהיא תאהב, אני מקווה. (היא אוהבת פלאפל וכדורי פירה)

מקווה שהילדים הבררניים של כולנו לא ירעבו🤷‍♀️

מצברייטרוני 1234
אולי אפשר להקל ולתת לה אורז אם היא תינוקת?
לחמיות מקמח מצה? אנחנו ששנה שעברה הכנו ויצא ממשואילו פינו
טעים ומוצלח
איזה מתכון עשיתם? אולי אנסה גם, אם לא מסובך מדי...מתואמת
אני אחפש את המתכון בהמשך היוםואילו פינו
אשמח למתכוןרקאני

בחג עצמו אנחנו מתארחים

מקווה שיהיה שם דברים לאלתר לה

אין לי תנור של פסח...

אשמח ממש גם למתכוןפייגא
יעזור לי
המתכוןואילו פינו

מערבבים הכל על הגז עד לאיחוד

על נייר אפייה ליצור עיגולים ללחמניות

ולאפות על 180 עד שמזהיב קצת לצערי לא זוכרת כמה זמן.. 

אפשר גם להוסיף אבקת אפייה שיהיו פחות דחוסותואילו פינו
תודה רבה!מתואמת
אולי תנסי מצה פיצה? מצה לזניה? זה מרכך את המצהשיפור
שניצלים וקציצות היא לא אוהבת?
לא כל כךרקאני

כשאני רוצה שתאכל בשרי אני מערבבת לה טוב באורז או בקוסקוס וגם אז לפעמים היא מסננת את זה

אם היא ממש לא תאכל כלוםמתואמת
אולי כדאי לשאול רב אם מותר לה לאכול קטניות?... (אם את גרה קרוב אליי בשמחה אכין לך סיר אורז בשבילה)
תמיד אני בלחץ לפני פסח עם התינוק התורןבאתי מפעם

אבל הם בסוף מסתדרים!!

אגב,

אפשר להשרות חתיכות קטנות של מצה במים כמה דק' ואז לסנן ולהכין עם זה מצה ברייט עם קצת חלב, זה מרקמית מאוד מזכיר פתיתים.

גם קניידלך זה אחלה. 

תפו"א קניידלך וביצה/ חביתהoo
פירה אולי? חביתה היא אוכלת?טארקו

קינואה אתם אוכלים?

במקרה שממש לא מוצאת הייתי מתייעצת עם רב אם אפשר להקדיש סיר לבישולים שלה ולהכין לה פסטה קטניות ואורז..

אפשר לנסות גם אטריות מבלינצס, ניוקי..טארקו
אצלנו מכינים לביבות מקמח מצהתוהה לעצמי
שנקראת כרמזלך.. הם רכות וזהנראהלי יכול להיות תחליף טעים ללחם לא רק לתינוקות.. יש גם פסטות כשרות לפסח. ואולי פירה יעבור?
בת כמה היא?חנוקה

עד גיל שנתיים בוודאי התירו לי לתת קטניות

פנקיקים16210

אפשר גם מקמח מצה וגם מקמח תפוחי אדמה

מצה מפוררת עם חלב וסוכר או שוקו אחרי כמה זמן קצת מתרכך

מצה טוסט במחבת

אפשר גם לשים חתיכות מצה16210
מתחת עוף זה גם דומה לפתיתים
באותה בעיה עם ילד בן 4זוית חדשה

אני מכינה אותו מראש לעניין, ברמה ששאלתי אותו "אתה זוכר מה זה ליל הסדר?" והוא ענה: "כן, החג שאין בו פסטה." 😂

לא שאני חושבת שההכנב הזו תעזור...

מזל שהילדים הבררנים שליהשם שליאחרונה
אוהבים מצות ותפוחי אדמה.
אוף בן חצי שנה נפל לי מהמיטהפה לקצת

אין לי מושג מה קרה

הנקתי בישיבה ב1 ועכשיו צרח וגיליתי אותו על הרצפה על הגב.

כנראה נרדמתי

מה עכשיו?

אוישכורסא ירוקה
תסתכלי שהאישונים שלו בסדר ולא מורחבים ושהוא מגיב בסדר, ובבוקר הייתי מתקשרת לרופא
הרופאה בטוח תשלח למיון, לא?פה לקצת
ולא יודעת איך יודעים אם האישוניםמורחבים
האישונים נראים לך בסדר, רגילים?כורסא ירוקה

התגובות שלו נורמליות, לא אפאאי, מגיב כמו שהוא בדכ?

אם כן אני חושבת שזה מסםיק.

לא בטוח שהיא תשלח אחרי ככ הרבה שעות, תלוי רופאה אני חושבת.

הוא נראה לי כרגילפה לקצת

ועכשיו הוא נרדם

מותר לישון אחרי שנפל?

אוף אני לא מאמינה שזה קרה לי

אמור להישאר ער חצי שעה מהנפילנכורסא ירוקה

מכיוון שכנראה זה קרה מזמן נשמע לי הגיוני שזה בסדר שירדם. מצד שני אני לא רופאה..

מבינה אותך, העייפות הזאת בלתי בלתי נסבלת...

במצב דומה לשלך הצמדתי את המיטה שלי לקיר כדי שזה לא יקרה, ופעם אחת כשהשתמשתי במתחברת ולא יכלתי, שמתי אחרי המתחברת שידה קטנה כמעט בגובה המיטה עם מזרן קטן עליה שאם יתגלגל לא יפול חזק אלא יפול לשם

שעה זה נחשב מזמן?פה לקצת

כנראה שעכשיו הלול גם בלם את הנפילה

הלול צמוד למיטה שלי וכשהוא נפל הלול התרחק מהמיטה

והוא נשאר ער כמעט שעה מהנפילהפה לקצת
ו5 דקות אחרי הנפילה הוא אכל, מותר להאכיל אחרי נפילה?
נראה לי שכןכורסא ירוקה
אם הוא אכל ולא הקיא אני חושבת שזה אומר שאין זעזוע מוח. זה טוב, ת ררי עם הרופאה בבוקר.

ותבדקי אם יש אפשרות לנעול את הרגליים של הלול או להצמיד לקיר בין המיטה שלך לקיר כדי שלא יהיה ללול לאן לזוז. אפשר גם מתחברת ואז הוא יתגלגל פנימה אליה

תודה לך שאת מגיבה!פה לקצת
צריך להשאיר אותו ער חצי שעה לזכרוננבוקר אור
נרגע מהר? איך הוא עכשיו?
נרגע מהר אבל אין לי מושג מה קרה ואיך נפלפה לקצת

ואולי נפל לפני שבכה ולא מיד בכה?

אןף

אני מכניסה את עצמי לסרטים, אני אלופה בזה

פה לקצת- בגיל כזה מתייעצים עם רופאמולהבולה
המרפס פתוח וזה לא ילד גדול שמגיב יודע לומר מה מרגיש
לא יודעת אם קשור למרפספה לקצת

כנראה לא שם קיבל מכה

אני מתלבטת אם ללכת לרופא או להתקשר

ותוהה לעצמי אם יש סיכוי שתגיד משהו אחר חוץ מללכת למיון

אני לא רוצה לכתוב דברים מפחידיםמולהבולה

כי אני נמצאת המון בבתי חולים עם אחד מילדי

שומעת המון דברים

אבל כדאי שרופא יראה אותו, כנראה שהכל בסדר! מלא ילדים נופלים מהמיטה

וזה מלחיץ אבל ברוב הפעמים הכל בסדר

אז אולי אני הצד הלא נחמד עכשיו

לגבי אישונים מורחבים- קחי פנס של פלאפון ותכווני לעין אם את רואה שהאישון מתקטן לגודל קטנטנן זה סימן מעולה 

פעם כתבו באחד הפורומים שלא להאיר לעין עם פנסיעל מהדרום

לק"י

רגיל. לרופא יש פנס אחר.

@פה לקצת קרה לנו גם פעם באמצע הלילה עם תינוקת בת כמה חודשים.

נסענו למיון, ושם בדקו ושחררו עם סימני אזהרה למה לשים לב. עכשיו בבוקר אפשר ללכת לרופא.

בגדול, הסכנה היא מנפילה מגובה של פי 2 או 3 מהגובה של התינוק.

וחיבוק, זה באמת מלחיץ.

כשאני פעם התייעצתי עם רופאה לגבי תינוק שנפל ליבארץ אהבתי

היא לא שלחה למיון. שאלה כמה שאלות לגבי ההתנהגות שלו, ואמרה שאם אני לא רואה משהו חריג אז אפשר להישאר בבית.

אותי זה מרגיע להתייעץ עם גורם רפואי...

וחיבוק, זה בטח היה ממש מלחיץ❤️

גם אצלי פעמיים לא שלחו למיון, על נפילה מהמיטה.טארקו
תודה לכולכן על התגובות, ההבנה וההרגעה!פה לקצת

עכשיו חזרנו מהרופאה, היא אמרה שב"ה הכל נראה בסדר ורק להמשיך לעקוב.

ואני מנסה לחשוב מה אני עושה שפעם הבאה זה לא יקרה וגם אם חלילה ארדם הוא לא יפול.

המיטה שלי צמודה לקיר ומהצד השני הלול של התינוק.

ברוך ה'! איזה כיף שעדכנת כורסא ירוקה
לגבי המיטות - תנסי להפוך את הסדר - שהלול יהיה בין הקיר למיטה שלך, ככה הוא לא יוכל לזוז. 
ואז מה?פה לקצת

אני לא אניק בלי להישען כי זה גם מסוכן, אז במקום להשען על הקיר אשען על הלול.

או שלא הבנתי נכון?

אפשר להשען על הלול אבל גם על הקיר שמאחורי המיטהכורסא ירוקה
אם את מניקה בישיבה. אם בשכיבה אז באמת על הלול
אולי יש מעצור לגלגלים של הלול? (הוא עם גלגלים?)יעל מהדרום

לק"י

את יודעת להניק בשכיבה?

אני מניקה בשכיבה, והתינוק ישן בין הקיר לביני. אבל אנחנו ישנים ביחד.

אצלי הנקה בשכיבה הצילה אותיחרות

בישיבה הייתי נרדמת...

(כם בשכיבה אני נרדמת אבל התינוק לא יכול ליפול)

חיבוק על החוויה המפחידהאיזמרגד1
אני מניקה בשכיבה והתינוק ביני לבין הקיר, ואז זה מרגיש לי בטיחותי 
לגבי ההנקה בשכיבהפה לקצת

עשיתי את זה עם הגדולים אבל זה גורם שכל הלילה הם ינקו כי כל פעם היינו נרדמים

אבל באמת רעיון לנסות איתו, שכחתי מזה

מעדיפה להניק כל הלילה מאשר שיפול שוב

אולי איכשהו לקבע את הלול למיטה?טארקו
עם קליבות או משו כזה..
אפשר לנסות לקשור את הלול למיטה כדי שלא יוכל לזוזהשקט הזה
אולי לפרוס שמיכה על הרצפה?שמש בשמיים

שאם הוא יפול שוב זה יהיה למקום רך

מפחידה אותי המחשבה שזה עלול לקרות שובפה לקצת

התמונה שלו זרוק על הרצפה לא יוצאת לי מהראש

תודה לה' שזה עבר בשלום!

תודה לכן יקרות!פה לקצתאחרונה

יש טיפים להנקה בשכיבה כדי שלא נרדם לפני שמסיים לאכול?

או שאצל כולן זה ככה? כשאני מניקה בשכיבה מרגיש לי שאני מניקה כל הלילה כי הוא נרדם כשמתנתק ואז מתעורר אחרי כמה זמן להמשיך ככה כל הלילה.

מה חייבים לפסח?רוני 1234

פסח ראשון שאנחנו בבית מאז הקורונה וחסרים לי הרבה מאד דברים. כבר קנינו המון ציוד ויש כמה דברים שאני תוהה אם חייבים:

מגבות מטבח (או שמספיק לכבס את המגבות הרגילות?)

תחתיות לסירים (יש לכן רעיונות לאלתור זול?)

נטלה במטבח (אולי פשוט נשתמש בכוס?)

אוףףףף איזה חג מעצבן!

מגבותהשם שלי

אני משתמשת ברגילות מכובסות.

תחתיות לסירים- האמת יש לי מלא, אז חלק משמשים לפסח.

אפשר לשים מגבת.

נטלה- יש לנו פשוטה מפלסטיק.

אם זה מפלסטיק, אני חושבת שאפשר לנקות טוב ולהשתמש ברגילה.

אולי גם אם זה מחומר אחר. סך הכל משתמשים בזה רק למים קרים.

במגבות- לבדוק שאין עליהן לכלוכים לכבס ולהשתמש ובנפש חיה.

תחתיות אישית אני קונה את הפושטיות עם החורים

אני לא בטוחה שצריך חדש, ממליצה לך לשאול בטתר ישיבה או משהו (חכולה לשאול בשבילך אם תאצי)

נטלה לא חושבת שיש בעיה

פשוט מנקים אותה הייטב ( אם זה זכוכית טולי צריך עירוי? אינלי מושג ויכולנ לשאול בשבילך) 

נטלה הייתי קונה פשוטה מפלסטיק. או מגעילה את הקיימתטארקו

אם היא ממתכת, בעירוי מים רותחים עם חומר מפגל.

מגבות אנחנו מכבסים ומשתמשים בשל כל השנה

תחתיות לסירים-אפשר לשים מגבת, אפשר קרטון ביצים.

תשובות הרב יצחק בן יוסף שליט"אנפש חיה.

תחתית לסירים - מזכוכית/ מעץ -

ניקיון ועירוי מים רותחים,

מגבות-לכבס,

נטלה - לנקות

בהצלחה! 

נטלה אני מנקה רגיל עם סקוטש וסבוןהמקורית

מגבות אני אוהבת להתחדש אבל משתמשת גם בישנות

תחתיות לסירים - אני לא משתמשת בשלי של ימות השנה ונראה לי שאין לי גם כי חידשתי לפסח הקודם והעברתי לימות השנה

הכי הרבה על מגבת אבל תכלס אפשר לשטוף טוב עם סבון ולשפוך מים רותחים

תחתיות לסיריםתוהה לעצמי
יש בסטוקים הרבה פעמים עיגולי עץ או שעם שעושים את העבודה מצוין 
תחתיות לסיריםעבריה*
אפשר גם לגזור מהקופסה של המצות
רעיון טוב! תודה לך ולכולןרוני 1234
רק לגבי הנטלה והתחתיותניגון של הלב

חשוב מאוד לבדוק מאיזה חומר הם. נטלה מניחה שפחות קריטי כי זה לרוב רק עם מים קרים, אבל תחתיות סירים ששמים עליהם סירים רותחים חשוב לבדוק אם זה חומר שצריך להכשיר 

עוד שאלה-רוני 1234
תודה לכל מי שענתה בנתיים…

אם יש מכשירי "חמץ" כמו טוסטר וכדו' האם מספיק להצניע אותם או שצריך למכור אותם?

נראה לי לנקות טוב ולצרף למכירה, כדאי לבררנפש חיה.
במילא לא מוכרים את המכשירמקרמה

אם כבר מוכרים את החמץ שעל המכשיר

וזה כבר תחת מכירת חמץ שבלוע בהית

או תחת ביטול חמץ

אז מה השורה התחתונה תכלס?רוני 1234
צריכה לדעת אם להניח את זה בארון של המכירת חמץ…
אני ניקיתי את הטוסטר ומניחה בארון של המכירתחמץנפש חיה.
זה שאלה שצריך לשאול את הרב שלכם כי יש בזה ממשטארקו

פערים הלכתיים

בין כן צריך למכור

לבין אם מוכרים צריך להטביל שוב כי זה נקנה מגוי..

לבין אפשר

וכו..

אנחנו מנקיםרקאני

ומצניעים

לא מוכרים כלום לגוי

מנקים בקטנה ומצניעים. לא מוכריםמנגואית
לנקות ולהצניעהשקט הזה
לנו אמרו לכבסרקאני

את המגבות ב60 מעלות לפחות

סירים אפשר להניח על מגבות או על כמה מפיות

וליטול ידיים אפשר גם מקופסא חד פעמית של חצי ליטר

יש נטלות זולות ופשוטות אבל אם את לא מגיעה לחנות זה מה שהייתי עושה

מגבות אני מכירה שצריך על הרתחהבאתי מפעם
רק לגבי מגבותאחת כמוני

אני שמתי לב שיש מגבות שהתפחתי איתן בצק והוא נדבק ולא יורד ממש טוב הכל בכביסה.

אז יש לי אחרות לפסח

טיפהמקוריתאחרונה

מוכרים כמו כובעי מקלחת כאלה, רק לאוכל😅 זה מגיע בגודל אוניברסלי, ממש כמה שקלים במקס וכד וזה מיועד לזה בדיוק

ממליצה להשתמש. מעליו שימי מגבת 

אולי זה המקום להתייעץ. ארוך. תודה ממש למי שתקרא.דפני11

בעל מתוק

חמוד. צדיק. לב זהב. בעל מדהים. בבסיס שלו לא אופי של דיבורים.

בזנן האחרון משהו עובר ואני לא מצליחה לשים את האצבע.. אולי תעזרו לי להבין אותו? או לאסוף יותר אמפתיה או כוחות עד יעבור זעם?

אז משהו עובר...

מרגישה שיותר מידי פעמים הוא הופך זבוב לפיל... חוסר סבלנות ל"פדיחות" או טעויות למינהם.

מאז ומעולם הוא כעס כשלא הובן כמו שצריך או שלא זכרתי דברים מסויימים שהיו לו חשובים. או סתם כשמשהו לא הלך לו, או תקופה עמוסה- היה גורם לו להיות לחוץ, כועס, ממהר כזה...

אבל ברמה שהיתה סבירה. וגם היה קורה פעם ב...

לפיסכולוגיה בגרוש שלי, תמיד הרגשתי שזה קשור לבית שבו גדל- הורים שעטפו ילדים בצמר גפן, כמעט ולא היו להם התמודדויות, וכשבנאדם גדל וצריך להתמודד-בטח אם יש כמה דברים בו זמנית, ובטח אם משהו לא תמיד הולך כמו שרציתי- זה שובר אותו ומבאס ברמות. לא ברמה שזה גורם לשיתוק אבל דרמות פנימיות כאלה... של חוסר כח ועצבים ולחץ...

אני רואה את זה גם אצל האחים שלו האחרים (רווקים) וגם באיך אמא שלו עד היום חיה... מנסה לרפד לילדים שלה את הכל. ואם יש קושי אפילו קטן זה די סוף העולם.

כלפי חוץ אף אחד לא ירגיש, אבל בבית הכל יוצא. עצבנות, כעס.. כזה. לא מצליחה ככ להסביר.

אני למשל- חיה עם זה יותר בשלום. מבינה שהחיים לא מושלמים, מנסים, טועים, מצליחים או שלא מצליחים, תקופות עמוסות, מוותרים על דברים.. כזה. יותר שלוות נפש בקטע הזה.

לא עושה דרמה כמשהו לא מצליח לי- וגם אם כן- לרוב הדרמה חולפת מאוד מאוד מהר (ברמת הדקות).

אבל בזמן האחרון... זה קצת בלתי נסבל מבחינתי...

גם כי לפעמים מרגישה שזה יוצא בכעס עלי או בביקורת עלי- וזה ממששש לא מתאים לי.

סתם לדוגמא. קצת קיצונית אבל היא קרתה לא מזמן וזכורה לי.

קניתי לפסח טפט כזה להדביק על השיש.

הוא שטף את הבית וראה את הטפט- שאל אותי- את קנית? אמרתי כן. חשבתי לעצמי שיחמיא לי, איזה אלופה שזכרת... אבל לא החמיא (לא חריג, אמרתי, לא איש של מילים) אבל ככה חשבתי שאמר בליבו וככה פירגנתי לעצמי ושלום.

אחכ כשהכשיר את המטבח (הייתי בעבודה) כתב לי כמה הוא שונא את הטפט הזה, וכמה סיוט להסתדר איתו ושלח תמונה שיצא מכוער ממש למרות כך המאמצים. באמת היה מכוער.

התבאסתי איתו שבאמת יצא מכוער ואיזה באסה שככה... וזהו. בלב שלי: באסה, אין מה לעשות, כולה שבוע, נהיה חזקים, העיקר השיש כשר

חזרתי הביתה, הבנאדם כולו עצבנייייי.... איך כל שנה אני קונה את הטפט.. כל שנה הוא מסתבך איתו... שונא אותו.. לא מסתדר איתו.. והכי הרגשתי שהוא כועס עלי ש"כבר אמר לי את זה שנה שעברה ולמה קניתי שוב"... אז התנצלתי ואמרתי שבאמת לא זכרתי שהוא ביקש שלא נקנה.... שאלתי אותו- מה עדיף? נייר כסף? אז הוא ענה שלא כי זה שורט..

אז שאלתי מה הוא מציע..

הוא שוב חזר על זה שאיך לא זכרתי... וכאילו התעקש שאני אחראית לכל הסבל שלו כי אני לא זכרתי וקניתי שוב ובגללי...

עכשיו אני הכיייי לא טיפוס של "בגללי בגללך". הכי לא.

מאמינה שכולנו עושים הכי טוב שיכולים. בטח בין בני זוג.

חוץ מזה- בלב שלי- תגיד תודה שבכלל חשבתי על זה וקניתי... אתה לא עשית שום קניות לחג...

וגם. (ואת זה אמרתי לו ברגע ששיקפתי לו שאני מרגישה שהוא מאשים אותי בזה ואכן הוא הסכים איתי שהוא מאשים-) שאם כבר, האחריות שלו היא בדיוק כמו שלי- ברגע שראה את הטפט, היה יכול להתכבד , ללכת לסופר ולקנות משהו אחר שיותר טוב לו.....

לא מתאים לי האשמה שלי במשהו שהוא היה יכול גם לשנות.

אבל הכייייי מפריע לי..זה שהרגשתי שהוא מוציא מפרופורציה את כל עניין הטפט.....

כאילו. אוקיי.

נגיד שנעשתה פה טעות. נגיד שאני אחראית בלעדית על הטעות. מה נסגר עם הכעס הלא פרופורציונאלי על זה?

מבינה שהתעסקת עם זה שעות. מבינה שלא כיף. אבל הייי כולנו מתעסקים לפעמין גם בדברים שלא כיף לנו. מה נסגר עם להתפוצץ ככה?

עכשיו זאת דוגמא קצת קיצונית

אבל אני מרגישה שזה קורה לו קצת יותר מהרגיל, בטח יחסית אליו. שבדכ הוא טיפוס נעים ונח. גם אם ברגעים של כישלון הוא דרמטי יותר ממני..... מרגישה שהכעסים האלה על "טעויות" ממש מוציאים אותו מדעתו. הוא מתייחס אליהם כאילו הם סוף העולם. וגם בכלל בהקשרים חברתיים אם לדוג יש לנו חברים שקצת נפגעו מחברים אחרים, הוא לוקח את זה קשה... או למשל עכשיו לקראת פסח יש כל מיני שכנים שמבקשים עזרה בבניין בכל מיני דברים- בקבוצה הכללית! לא בפרטי. אז הוא אומר לי, דפנה איזה מזל שאני במילואים שאני לא מתרוצץ כל היום בעזרה פה עזרה שם... וזה לא נאמר בטון צוחק או רגוע.. זה נאמר באמיתיות. כאילו זה ממש מטריד אותו הבקשות האלה. ואני לא מבינה... מה הדרמה? מישהי ביקש עזרה, הכל טוב אל תעזור.... למה לקחת את זה ככ קשה?

למה זה גורם לך להרגיש ככ עומס בלב מבקשה תמימה של אנשים? אתה באמתתתת לא חייב לעזור והכל טוב...

מרגישה שהוא עובר משהו.

ומרגישה גם שאני לא רואה איך זה ישתפר בקרוב. כי ב"ה כמה ילדים, עבודה עמוסה, עומס החיים, בעיות החיים (הלגמרי רגילות ב"ה!!) ככה זה. רק ילך ויגדל הפערים בחוסר שלמות, וגם בכשלונות.

איך חיים ככה?

יודעת שלא יכולה לשנות אותו

מצד שני גם לא ככ יודעת מה החלק שלי

ומודה שאני מופעלת כשמרגישה אשמה כלפי. יש לי לזה ממש אלרגיה. לא מתאים לי כשזורקים עלי אשמה, באופן כללי, ובטח לא מהאיש שלי. זה לא בלקסיקון שלי אשמה. וזה מטריף אותי.

בקיצור

דברו אלי חכמות

ואשמח בלי האשמות כלפיו- ברור לי שהוא איש זהב. וטוב. ומתוק.

וגם בלי הפניות ליעוץ זוגי, זה לא האירוע כרגע

יכולה לומר שהזדהיתי איתו, אני מוצאת את עצמי ככהעכבר בלוטוס

כרגע

במצב של החודש האחרון, שיש עומס של החיים בצורה די קיצונית, הכל ביחד

פלוס זה שאני אדם רגיש

מוציא ממני משהו מאוד דומה למה שאת מתארת

משהו כמו הקש ששבר את גב הגמל רק בצורה יומיומית

דברים קטנים שמהם נשברים אבל בגלל שהעומס הכללי הוא ענק

אני אסביר

בתור אדם רגיש מאוד,  כל דבר שסביבי הולך איתי.

בקשת העזרה של השכן

הילד שחורק עם הכסא

אם אני צריכה לגעת בדברים שאני לא מסוגלת לגעת בהם או להרגיש את המגע שלהם 

כמות העומס שעלי מורגשת והולכת איתי

ואז כל דבר קטן, יכול להיות הצעקת 'די אני כבר לא יכולה יותר'

וזה יכול לבוא לידי ביטוי ב'איזה טפט גרוע' וב 'אוף על איקס ואי זד'

לחיות כבנאדם רגיש זה דורש עבודה ולימוד

מאוד קשה להיות הבת זוג/בן זוג של אדם שקשה לו להכיל את המציאות. שמורכב לו. אני מודה...

מעריכה ממש את בעלי וגם הוא משתגע מזה לפעמים

אני יודעת שכשאני מעל המים מבחינת שינה, אוכל, זמן לעצמי, זמן זוגי- אני לא לוקחת קשה..

וגם אני גם מנסה להכיר במתנות שיש ברגישות הזאת, כמו יכולת הזדהות, הבנה עמוקה של דברים ועוד

זה מה שיש לי לכתוב

ממש כל הכבוד לך, אני באמת מעריכה את הצד השני של אנשים כמונו

ובתור אני מנסה ללמוד להקליל, להבין שהחיים מורכבים ולא הכל חייב להיות במאה אחוז דיוק

זה קשה (ממש)

וגם לעבוד על לבקש את הצורך שלי כדי לקבל אותו

ושלא יתבטא בעצבנות כללית כזאת כי אף אחד לא מבין מזה שיש כאן צורך שלא מולא

תודה על זהדפני11

אבל זה הקטע

אנחנו חיים במקום בלי אזעקות כמעט

אומנם הילדים בבית ואני עובדת כרגיל אבל הוא במילואים! דווקא במילואים אצלו יותר נחת מהעבודה ( בדכ עובד מאוד קשה)

אז למה הפתיל הקצר הזה?

ובכל אופן, מה לדעתך החלק שלי בסיפור?

אני לא ככ יודעת איך להתייחס לזה..

מצד אחד צריך פה הכלה כנראה

מצד שני לא מוכנה לקבל האשמות

זה יכול להיות השינוי מהשגרהעכבר בלוטוס

הצורך ללמוד מקום חדש

או ליצור קשרים חברתיים חזקים חדשים במילואים

או אדם שלא מסתדרים איתו במילואים

או הנסיעות 

או כל דבר שאת חווה כמשהו קטן ומעצבן ולאדם רגיש מאוד ולא מספיק בטוח בעצמו יכול להשפיע מאוד על מצב הרוח

החלק שלך

קודם כל לדעת ש'את' לא הסיפור פה... לא מאשימים אותך, אלא את המציאות ואת הקושי

ולשקף שזה מאוד לא נעים

אם הוא באמת אדם רגיש מאוד הוא יתנצל ויקח לתשומת ליבו

אחכ לנסות לדייק מה הצורך שלא ממומש אצלו או מה יושב עליו

אלופה ממש!

תודה ממש. הלוואי.. ננסה..אנונימית בהו"ל
מאוד מעריכה❤️
בטעות עברתי לאנונימידפני11

כי חיפשתי ל@טוט את השרשור על המקווה 😅 אגב לא מצאתי.. באסה.

זאת אני אל דאגה❤️

מותקקקק איזה אישה מדהימה את!!!!אוהבת את השבת

כמה הוא זכה בך!!

ואיזה כיף למשוע שגם את בו!!

כותבת בקצרה כי אני ביום מעוך אז הראש לא עובד..

יכול להיות שיש לו "פוסט טראומה " קלה מהמילואים?

זה ממש הגיוני .. ולפעמים מגיע באופן קל..

אבל בסוף השנתיים וחצי האחרונות מטורפות לגמרי...

מקווה שזה בסדר לכתוב...

בכל מקרה חיבוק ענק

ובע"ה שתהיה לכם מלא סיעתא דשמיא להיחלץ ולהתעלות מהכל!!

תודה יא מהממתאנונימית בהו"ל

על פניו לא נראה לי...

מצד שני גם אם כן- אין לי ככ מה לעשות עם זה... הוא טיפוס שלא מוכן ללכת לשום טיפול, בטח אם אין טריגר מסויים שהוא מרגיש אותו... מה שאני באה לומר זה שבאן כללי הוא לא ילך לשום טיפול בלי שהוא ירגיש צורך. וגם אז זה רק כשזה יבוא לגמרי ממנו...

כרגע הוא לא מרגישככ בעיה לדעתי למרות שניסיתי קצת לשקף לו (גם בזהירות. כי איזה לא כיף זה לשמוע יותר מידי שאתה עצבני כל הזמן...)

כנל❤️דפני11אחרונה
נשמע שהוא "אדם רגיש מאד". תגגלי את המושגזוית חדשה
רק להגיד שאת נשמעת אישה זהב לא פחות רחלי:)
יש לי מה להרחיב מקווה בעזרת השם מחר 
מה אמורים לאכול מחר?והרי החדשה

מצב ביניים מעצבן כזה

המטבח נקי לגמרי אבל עוד לא מוכשר. אני רוצה להכשיר מחר לפני בדיקת חמץ עם השטיפה של כל הבית

הילדים שלי לא בשלה שאפשר לבקש מהם לאכול באיזו פינה

אז מה בדיוק הם יאכלו מחר?

לבשל כבר לא יכולה

בבוקר יאכלו קורנפלס עם חלב ופיתה עם גבינה צהובה בחוץ

מה בצהריים?

מה בערב?

מרגישה במלכודת עם כל הכשר לא כשר הזה

שונאת את היומיים שלפני פסח

כל הלחץ תמיד מתרכז לשם

ועברנו ממש טוב את כל הניקיון

אבל עכשיו כשהכל נקי ולא כשר מתחיל הסטרס

אנחנו בדרך כלל קונים אוכליעל מהדרום

לק"י

אפשר גם לצאת לפיצה או משהו כזה.

(במצב הנוכחי אני אוותר).

אפשר לאכול בחוץ.

אצלנובוקר אור

פיתות בבוקר, צהרים וערב

לעצמי השארתי יוגורט עם גרנולה לאכול בעבודה בבוקר 

אולי פיתה עם פסטרמהרק טוב!

או לבשל על גזיה במרפסת? משהו פשוט כמו פסטה ונקניקיות.

אפשר בערב טוסטים אם הטוסטר עוד לא מוכשר.

חביתות וסלט/ירקות שהוכנו בכלים של פסח ואוכלים בחדפ.

תכשירי כבר ותעברי לבישולי פסחלראות את האור
גם אני חושבתהשם שלי
צהריים קונים אוכל מוכןכחל

בוקר וערב פיתה עם משהו קליל- גבינה כלשהי או ממרח אחר שאוהבים

ביום ביעור חמץמחכה להריון
בבוקר באמת פיתה עם משהו בצהריים קבוע מזמינים פיצה ויושבים באיזה פארק או בפיצריה 
כרגע יש לי רק תינוקראשונית

אבל ההורים שלי היו קונים פיצות ואבא שלי היה יורד איתנו לגן שעשועים

זכור לי כחוויה וגם כפרס על הניקיונות

כדאי רק להיות בגינה בסמוך למקלט

אני מכינה עכשיואפרסקה
סיר של אורז ועוף לצהריים, ופנקייקים לבוקר סתם כי נשאר לי קמח, ובעז"ה לערב נזמין פיצה
אני קניתי מנות חמותשקדי מרק

ונאכל ארוחה אחת בחוץ פיצה/פלאפל

יש גם שאריות מארחות אחרות שנוכל לחמם במיקרוגל

האמתאפרסקה
מנות חמות נשמע רעיון מעולה! מקווה לזכור לשנה הבאה
וואי רעיון מצוייןשואלת12
אם יש לכם לך תנורבאתי מפעם
שאת לא מכשירה לפסח אבל כן ניקית את יכולה להכניס לשם תבנית עם תפוחי אדמה בטטה עוף או משהו כשר לפסח..
אוכלים בחוץ?המקוריתאחרונה
למה לא להכשיר היום בעצם? חבל על עוד יום בלחץ
מה אוכלים בערב פסח?רוני 1234

ברור שנאכל ארוחת צהריים בשרית ומזינה ברביעי בצהריים

אבל מה אוכלים ברביעי בבוקר?

ומה אוכלים בין הארוחת צהריים ל "שולחן עורך" בשעת לילה מאוחרת?

ביצים קשות/ תפוחי אדמה/ מצה עשירה / פירות/נפש חיה.

ולבוקר אפשר חביתות עם גבינה וירקות

בלחמניות כשרות לפסח 

יש שנוהגים לא לאכול מצה/קמח מצה בערב פסח...אמהלה

לפותחת- בבוקר אוכלים פיתות עד סוף זמן אכילת חמץ

לצהריים מכינה מרק ירקות מרוסק וסיר עוף עם תפוח"א

אחה"צ קרקרים מקמח מתפוח"א, פירות, עוגות וכד'

התכוונתי לחמניות מקמח תפוחי אדמה (יש קנויות)נפש חיה.
מצה עשירה נחשבת כמעין חמץ לאשכנזים וגםקנמון

לפי הרב אליהו אסור גם לספרדים לאכול אותה. 

מצ"ב הסבר באתר כושרות

עוגיות מצה עשירה | כושרות - ייעוץ והכוונה בכשרות

באמת? לא ידעתינפש חיה.
לפי הרב מרדכי אליהו הן חמץ גם לספרדים-קנמון

מעתיקה מאתר כושרות:

"מחמת הטענות הללו התריע הגאון הרב מרדכי אליהו שעוגיות אלו נחשבות לחמץ גמור בין לאשכנזים ובין לספרדים, חובה לבער אותם מן הבית לפני פסח, ולא לרוכשם גם לאחר הפסח שכן הן 'חמץ שעבר עליו הפסח'.."

מדובר על עוגיות מצה עשירה..

יודעת שיש הרבה שלא יודעים

מה שאנחנו עושים - קונים אותן לפני פסחווטר מלון

ואז מוכרים אותן בפסח לגוי..

וככה אחרי פסח הן לא 'חמץ שעבר על הפסח',

ואני יכולה להתפרע עליהן בכיף

רק אני לא אהבתי אותו אף פעם?😅המקורית
עוגיות בוטנים מבחינתי זה ה- דבר
עוגיות בוטנים מבחינתי זה כמו ופלה לימון😄יהלומה..
אני לא סובלת וופל. לא לימון ולא בכללהמקוריתאחרונה

אבל עוגיות בוטנים זה פסגת האושר שלי בפסח🤭

בואי נגיד אבל שלא גדלתי בבית שנהוג להכין בו עוגות בפסח אז כל אחד והגרסא דינקותא שלו חח

גם אני לא!!השקט הזה

ואחים שלי היו מחכים כל שנה לימים לפני פסח כדי לאכול אותם.

בכל מקרהמדברה כעדן.
מספיק שיש ציבור שעבורם זה לא חמץ וזה בטח לא חמץ שעבר עליו הפסח לשיטתם... 
בב7קר אצלנו פיתות עם ממרחיםבוקר אור
ואם נשאר עוד חמץ..
אולי נכין פנקייקים מקמח תפו"איעל מהדרום
לק"י

או קרקרים מקמח תפו"א (קנויים) עם גבינה, ירקות וכדומה.

ועד הלילה בטח נאכל שטויות. יש עוגיות קנויות מקמח תפו"א. לא הכי טעים, אבל נשנוש.

בבוקר אנחנו בדרך כלל אוכלים פיתות עם ממרחים בחוץשיפור

מקווה שיתאפשר מבחינת מזג האוויר.

דווקא עם ארוחת צהריים אני תמיד מסתבכת

למה מסתבכת עם הצהריים?יעל מהדרום
כי אני עסוקה באריזות ועוד לא סידרתי את המטבח כשלפשיפור
הבנתייעל מהדרום

לק"י

אני מוציאה כלים מהארון של פסח לפי הצורך.

ואז אפשר לבשל בלי לארגן מטבח שלם.

בוקר עוד אפשר חמץהשקט הזה

או קורנפלקס עם חלב (אפשר גם כשלפ)

לפני החג אפשר שאריות מהצהריים

נקניקיות וציפס

מרק ירקות

מרק כתום

פירה

יש קרקרים כאלה שנראים כמו מצה אבל מקמח תפו"א, אפשר אותם עם ממרחים.

עוגות "שהכל"

אפשר דברים מקטניותאמאשוני

נגיד קרונפלקסים וכזה קטניות אם אין לך כח להתעסק עם חמץ.

אפשר גם לוותר לגמרי עת חמץ בבוקר, להוריד כלי פסח מוקדם בבוקר ולהכין שקשוקה ולהגיש אותה עם פרכיות אורז נגיד.

ואז ארוחת צהריים קצת יותר מאוחרת.

לילדים אני אורזת מנה מהצהריים בקופסה פשוטה.

אורז עם קציצות וקוביות תפו"א ברוטב עגבניות.

עם ביצה קשה בצד. אפשר גם שעועית ירוקה.

אולי יש מי שלא מבשל קטניות בכלי פסח- אנחנו כן.

מה שאוכלים- אוכלים, מה שלא זורקת.

אחרי כניסת החג כבר מביאה מהמרק וכד'.

לעצמי נהנית מעוגיות בוטנים 😁

לגדולים יותר קצת פרכיות אורז עם סלט ביצים ו/ או אבוקדו.

אפשר גם תמר עם שקדים/ אגוזים אם מתחשק מתוק.

ככל הידוע לי אשכנזיםלפניו ברננה!
לא אוכלים קטניות מסוף זמן אכילת חמץ
יש כאלה שכן. אבל לא כולםיעל מהדרום
לא מתיימרת להבין בכל המנהגיםאמאשוני

מן הסתם שיש מלא דעות על כל דבר בפסח.

מי ששואלת על אוכל צריכה לקחת את זה בחשבון.

(אנחנו אוכלים, וגם בשבת שצמודה לשביעי של פסח שחל ביום שישי)

וגם לא בטוח שהפותחת אשכנזיה🤭יעל מהדרום
כיף לכם 😉לפניו ברננה!

אנחנו גם אוכלים בשבת שאחרי שביעי של פסח

אבל לפני פסח לא..

בבוקר ארוחת חמציתמדברה כעדן.
פיתה עם ביצה קשה, קוטג', ירקות, שימורי זיתים וכד'

צהריים מרק עוף עם ירקות

לפני ליל הסדר לילדים- כל השנים דאגתי לשניצלים... השנה יוצא שגיסה אחרת דואגת למשהו בסגנון

רעיונותראשונית

חביתת בצל

פשטידת ירקות

סלט ירקות עשיר

בלינצ'ס עם פירה

שקשוקה

לביבות

מוזלי (יוגורט עם פירות ושקדים)

אני רק שואלתמולהבולה

נשאר לכן כוחות לבשל אחרי החודש המשוגע הזה?

אני רק חושבת מה הכי קל ומבשלת או שלא

והרבה רעבה ....

כןהמקורית

קודם כל חייב לאכול משו😅

ובבחג אני מבשלת דברים שבדרך אני לא מכינה

וגם, למרות הכל, האוכל עושה אוירה של חג למרות שאין ככ

חשוב לי לשמח את הילדים שלי ושיראו אותי מתפקדת כרגיל כי מאוד קשה להם עם המצב הזה, אז במה שאפשר אני משאירה כרגיל

מבחינתי אין בעיה בפיצה 😅מולהבולה
פלאפל וציפס 
גם פה אוכלים פיצה המקורית
אני גם בשגרה מכינה בעיקר דברים פשוטיםשיפור
אז ממשיכה די כרגיל... חוץ מהתכנון של סיום החמץ. להיות רעבה זאת לא אופציה מבחינתי. כשאני רעבה אני עצבנית ועייפה.
אצלנומתיכון ועד מעון

ארוחת בוקר סיום כל החמץ

באמצע ניתן לאכול פירות ואת החטיף הלאומי תפוצ'יפס

ארוחת צהריים מפוצצת בשרית

ואח"כ יש פירות, יש עוגות שהכל, לפני הסדר אבשל תפוחי אדמה לרעבים שינשנשו לפני הדלקת נרות

רק לציין יש פה 4 מתבגרים שלי + ועוד 2 טרום ועוד 2 קטנים ועוד אורחים מתבגרים אז בהחלט אתגבר נשנושים

אולי יעניין אותך