לדעתי, הפערים בתקשורת שאני מדברת עליהם,
אז, מאד תלוי מי הבנ"א ואיפה הוא גדל.
יש אנשים במקומות סגורים שהם לא סגורים. (במובן הטוב של זה)
אבל מודה, שזה עדיין נק' שמפחידה אותי.
מרגישה שעברתי תהליכים (אוטומטים, כי אני בחברה כזאת) של התמודדות עם המדיה,
כמו אסמסים, ובאופן זמני (מבחינתי) WhatsApp..
שבכללי, מעבר לפלאפון "חכם" זה חתיכת מעבר לדעתי.
אם זה ברמת ההיחשפות לעולם, ואם זה בשינויים שאתה עובר עם עצמך. לא סתם מזהירים על זה. אם אין כלים חזקים בני נוער יכולים ללכת לאיבוד בקלות. וזה כואב.
מה שמפחיד אותי, זה ששמתי לב, שבאמת יש הבדל בין אנשים "פתוחים"- בעקבות הפלאפון "החכם" לבין כאלו שלא. בדברים טכניים כמו להסתדר עצמאית במלא דברים (וויז, מייל, זמינות ועוד..) ובדברים יותר עמוקים כמו היכרות מקרוב עם אנשים ששונים, דעות אחרות, יש כ"כ הרבה דברים באינטרנט.. וכן, יש הבדל שזה מהפלאפון ולא מחשב, זה הרבה יותר זמין ומעסיק. אז תדמיין שנייה את האיש בלי ואת האיש עם, יש הבדל.
כשדיברתי על זה עם אמא שלי, היא אמרה לי שאני צריכה לחשוב לאן אני שואפת ועם מי אני יצליח לבנות את זה.
למשל, אני לא יכולה לצאת עם בחור שלדעתו רדיו זה טומאה.. כי כל החיים הוא ינסה לשנות אותי ויגיד לי שאני ח"ו כופרת או משהו כזה. (אני מדברת על דברים מהותיים שלכל אחד זה קודש, ואופי לא יעזור פה)
ולדעתה, עדיף מישהו בלי סמארטפון, כי בן זה לא בת. אבל דיברנו על זה שהיום העולם ממש שונה, וגם לדוסים יש, אז הסכמנו שצריך לבחון את זה כל מקרה לגופו ולשמוע ולראות על מכלול האישיות וכו'.
נראה לי שכל המקום הזה של פערים בתקשורת והבנה, מפריע לי כי אני לא רוצה שהוא יהיה שונה ממני מבחינת ההיכרות עם העולם, יענו שלא יהיה תמים (בקטע הלא טוב של זה) אוף, שוב צף לי המקום הזה של אנשים בלי ואנשים עם. וזה מעניין, כי אני בעצמי לא רוצה סמארטפון, ובכל זאת למדתי מהשהות איתו לא מעט.
עוד נק', שגם יצא לי לדבר עליה עם אחים וחברות, זה, שיש הבדל עצום, בין להיות עם סמארטפון כרווק לבין נשוי.. אין לי מושג מה עדיף. אבל אני מודה לקב"ה שאני מתמודדת עם זה עכשיו ולא "מגלה" את זה כנשואה. מרגיש לי הרבה יותר רגוע וטוב ככה. הבחירות שלי הרבה יותר אמיתיות ומחוברות אליי.
אני חושבת על זה, שלמשל, אתחתן עם מישהו שלא היה לו אף פעם סמארטפון ואז אחרי כמה שנים שאנחנו נשואים נחליט שיהיה לו (כמובן עם סינון והכל) וואו זה פער.
אולי אני טועה. והכל תלוי בבנ"א. בכל השנים שהוא צמח עד היום.
פשוט הכלי הזה שנקרא "סמארטפון" יכול להפך אנשים כמו שכתבתי, אז לכן זה מפחיד אותי.
סליחה אם זה קצת מבולגן..