מה אתם שמים בתיק לבית המקדש?
(דרך אגבב, איפה נישןן?)

ומגבת- כי זה יהיה נצרך.
אבל שניה, חכי, לבנות את בית המקדש לוקח זמן!
אפילו בהנחה שכל אחד שיכול יבוא לבנות, ויעשו משמרות בניה גם כל הלילה, 24/6, זה ייקח איזה שנה ככה בעזרת ה'.
אז מה אני אדחוף לתיק בלנ"ד כשיודיעו על חנוכת בית המקדש..?
- פלאפון (על שקט)
- רב-קו (כי מסתומא המשטרה תחסום את הכביש ותתן מעבר רק לתחבורה ציבורית, כדי למנוע פקקים)
- את הבגד החגיגי ביותר שלי, בתקווה שהוא לא יהיה בכביסה בדיוק
- קורבן שאני אאסוף בדרך מאיזה עדר בדואי נטוש (שהרי כל הבדואים יברחו בעז"ה ברגע שהם יראו את זיו בית הבחירה)
- טישו לדמעות של הנשים המבוגרות שיצטופפו לצידי, וגם לדמעותיו של הכותל שפתאום ירגיש בודד ולא כלכך קדוש..
- שק"ש בשבילי, ועוד כמה בשביל יהודים שאין להם
- סידור כמובן (סופג את הדמעות יותר טוב מטישו..)
- קצת אוכל, כי אולי יהיו פקקים בכל זאת ואנשים יהיו רעבים.
- בלנדסטון (ולא נעלי שבת), כי אולי נצטרך ללכת חלק ברגל, אם יהיו פקקים.
- מגבות למקווה
- סוודר ללילה (בכל זאת ירושלים)
- כלי נגינה, לעשות שמייח בדרך לנוסעי האוטובוס
*להביא כמה מכל דבר, מסתומא יהיו יהודים רבים שיזדקקו!
סידור ,
מחברת , עט
תהילים ,
ארנק
וחיוך ענק על הפנים!!!!
והבגדים הכייי יפים!!!! בארון!!!
תאמיני לי שכולנו נצטרך את הטישיו..
הקב"ה קורא בשקיקה בטח..

נראלי מההתרגשות אני ישכח הכלל
אז כזה בחטף-
סידור
טישו
מים
טלפון- שאני יוכל למצוא את המשפחה שלי בסוף
מטען
כסף- לקורבןן
וכמובן את הבגדים הכי יפים שלי
(תאמת יש לי חלום לקנות שמלה מיוחדת ליום שזה יקרה או לקבל את המשיח ואם היא כבר תהיה מלוכלכת כזה מהזמן שהיא בארון אני יגיד לו" תשמע אני לא אמורה לבקש סליחה שזה מלוכלך אתה זה שלא הגיעה בזמן.." אבל אני מחכה שאני יתייצב במידה ואז.. כי עכשיו כל כמה זמן אני גודלת אז..
)
כולם מוזמנים אלי, הבית יהיה פתוח לכווולם
וואי לקנאא
או שמא מסיבה אחרת, כמו ייאוש וחוסר אמונה?
ברור שמייאוש וחוסר אמונה...
אל תיתנו לשטויות שלו לבלבל אתכם, לשנות בכהוא זה את אמונתכם והרגש שלכם שנובע מנשמת ה' הטהורה והקדושה, מהרגש והמוסר הטבעי הפועם בלב כל יהודי ויהודי הכוסף לציון וארץ ישראל ולבית המקדש. (אינני יודע מדוע החילונים עצרו שם ולא התקדמו גם לבית המקדש, השלב הבא...בעז"ה בקרוב שגם זה יגיע ויחלחל לליבותם....).
"ואף על פי שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא"- אנחנו מאמינים שהגאולה תלויה במעשינו וכתוב שאם ישראל שומרים שתי שבתות מיד נגאלין, ואם אנחנו נחזור בתשובה ונעשה מצוות ומעשים טובים ונעשה רצונו יתברך, הגאולה תהיה בבחינת "אחישנה", הקב"ה יקדים את הגאולה והיא תהיה ניסית ומופלאה הרבה יותר, וגם אם לא זכאים, הוא יגיע בקץ שהקב"ה קבע, ומכיוון שאיננו יודעים אותו (הקב"ה בכוונה עשה, זה חלק מעניין האמונה...) הוא יכול להגיע בכל יום ואנחנו צריכים להתכונן לבואו תמיד...
!
עם ההבנה שהוא יכול להגיע בכל יום, גם לא בטוח שהוא יגיע מחר, הקב"ה לא הבטיח שהוא יגיע מחר, הוא לא גילה לנו מתי, ולכן גם אם הוא מתעכב ולא מגיע אין זה אומר שמחר הוא לא יגיע...
בעז"ה שיגיע כבר...!!
מחכים כבר שיבוא...
שממש חושב להם בית המקדש!!!
הרבה יותר מכול דתי , ואני מכירה קובצה כזאת הם פועלים באמת מנשמה ממוקם טוהר באמת ולא ממוקם שדתיים מרגישם יאו איך נסתדר וכו...
לא!! הם פועלים ממש קראתי משהו שאחד מהם כתב וביכיתי בחיים דתי לא היה כותב ככה כי לדתיים חשש פחד איך נעשה קרבנות איך נעובר דירה לנחלה וכו...
נשמע מעניין...
בכל אופן, מה שהוא כתב זה מייאוש וחוסר תקווה וחוסר אמונה בקדוש ברוך הוא...
ולא יודע מה איתך, נראה לי יש הרבה יותר דתיים שרוצים בית מקדש ולא אומרים "איך נסתדר" וכו'...
ולא הבנתי איך בתור בן אדם חילוני בכלל יש בית מקדש, מה המשמעות של כל זה...
ובמיוחד בדור שלנו, שהציונות החילונית כבר אבדה בגלל הסיבה הזאת, חוסר התוכן והמשמעות שאיבדו את זה אחרי דור אחד, היום אין מה לדבר עם חילוני על ירושלים או על בית מקדש, הוא מעדיף תל אביב, לצערינו...
כמובן, צריך לנסות להחזיר בתשובה מי שיכול ומרגיש שזה התפקיד שלו, אך המצב כרגע הוא כך, לצערינו הרב, לפחות אצל רוב החילונים...
זה שדתי שואל שאלות הלכתיות לא אומר שהוא לא משתוקק ומצפה לבית המקדש, פשוט כרגע אי אפשר להיכנס לבית המקדש בגלל הטומאה (ואל תפתחו פה דיון על עלייה להר-הבית, בבקשה, אני מדבר כרגע על המקומות שאסור לעלות...), אך כשאליהו הנביא ומשיח יגיעו הם יפתרו את כל הבעיות, תחזור הפרה האדומה, תחזור הטהרה לעם ישראל ונוכל לעלות כולם לבית המקדש ולראות את פני ה' א-לוקינו שלוש פעמים בשנה...!
זה שחילוני לא מודע לדברים הבעייתים שיכולים לקרות מלדוגמא לעלות להר-הבית, והוא לא עולה בטהרה, אז אמנם אפשר לראות את זה כמשהו טוב, ויש ללמוד מההשתוקקות והציפייה שלו לקודש, אך לא כך צריך לנהוג, נדב ואביהוא שמרוב השתוקקות לקודש ולהתקרב לקדוש ברוך הוא הקריבו אש זרה אשר הקב"ה לא ציווה אותם, ובאה אש מן השמיים ואכלה אותם. כנ"ל עוזא, שחשש לכך שארון העדות יפול ויהיה ביזוי הקודש, אז הוא רץ ותפס בו, ואז מת במקום כי צריך להיות רחוקים כאלפיים אמה במידה מארון העדות ולא להתקרב אליו.
בקיצור, הרצון להיות קדוש ולהתקרב אליו אסור שיבוא על חשבון הרצון של הקב"ה, אחרת בכל השמחה והריקודים שלך אתה לא עושה כלום, כי אתה לא באמת עושה רצונו יתברך.
בקיצור, נראה לי שהובנתי...
וואו, זה באמת נשמע מעניין...🤔
טוב, בעז"ה שיחזור בתשובה במהרה...!
שנהיה מוכנים
גם בלי השירוש הזה חשבתי כמה וכמה פעמים מה אקח... ועכשיו זב יותר מוסדר....
יכול לבוא בכל יום, אשרייך על פתיחת השרשור שמבטא מבט אמוני עמוק בקודשא בריך הוא, ממש כל הכבוד...!!!
אני אקח איתי:
-תפילין
-חבילת טישו (בשביל לקנח את האף אחרי כל הדמעות וזה...)...
-סידור בנוסח שלי (נוסח ספרד), כמובן, אשאל את אליהו הנביא האם זה הנוסח הנכון או שמא הנוסח התימני...(הספרדי בטוח לא נכון...
)
-כלי נגינה...
-כסף לקורבן ולכל הקישוטים של הקרבן שבעז"ה בלנ"ד אשים עליו...
-כיפה לבנה סרוגה עבודת יד חדשה, כמו שאני אוהב...
-אם אהיה אחרי החתונה, אז גם טלית חדשה...
-עט ונייר, אם תיפול עליי רוח וארצה לכתוב משהו, לא יודע...
-בכל מקרה, ציצית חדשה
-חולצה לבנה מכופתרת מכובדת וחדשה
-העניבה שלי
לפני כן, כמובן, אשים בושם, אתקלח, אתגלח, אסתפר, אגזוז ציפורניים ואלך לטבול במקווה או נהר בדרך...(ואחרי זה אסתרק גם, אחרי המקלחת במקווה...)...
אשים נעליים חדשות שחורות יפות כאלו, ואם אספיק לקנות אז חליפה מהודרת כחולה כזו...
זהו בערך...
נוסח ספרד הוא נוסח של אשכנזים...
אשכנז וספרד אלו שני נוסחים אשכנזים, נוסח עדות המזרח הוא נוסח של ספרדים...(יש גם נוסח האר"י, ויש גם סידור של אחד מהגאונים, נראה לי רב עמרם חסידא, אבל רובם לא נוהגים כמו הנוסח שלו, רק בודדים, אני לא מכיר אף אחד שנוהג כך...@נשמה כללית).
הכול לטובה!אבל אם אתה יורד לרזולוציה כזו - הוא כמובן לא היחיד. יש רבים.
מכל מקום, אכן הנוסחים המצויים כיום הם אשכנז (לליטוואקעעס, בעע (סתם סתם)) ספרד (חסידי) עדות המזרח - לרוב עדות המזרח.
מלבדם יש נוסחים פרטיים יותר של עדות וחסידויות מסויימות - כמו האר"י בחב"ד וכדו')

היי, לא לצחוק על ליטבקים, זה הכי אכזרי מצידך לצחוק עליהם, כי אז הם לא יכולים להשיב לך בחזרה...
ואשמח אם תפרט לי בפרטי (או פה, מה שאתה חושב לנכון...) על עוד נוסחים, מעניין אותי לשמוע על עוד כאלו כמו רב עמרם גאון...
תודה...
תות"ח!תודה...!
אולי הקב"ה התגלה אליך בחלום והודיע לך את התאריך המדיוק של הגאולה?
או שהוא פשוט אמר לך שעם ישראל צריך להפסיק להאמין?
אחרת אין לי רעיון להסבר למשפט המוזר שכתבת.
שאף אחד לא ידע מה לעשות שיבוא המשיח אז האוטיסטים ינחו אותנו מה לעשות..זה מדרש
ואין שום סיבה להאמין שאוטיסטים ינחו אותנו יותר ממה שיש סיבה להאמין שאנשים בלונדיניים ינחו אותו
רק קחי להבא סיפורים כאלו בעירבון מוגבל...
באמת שאין לי מושג,
נראה לי מתלבשת ורצה..
וחשבתי שהכי צריך להכניס לתיק
זה שמחה גדולה,
הודיה עצומה
ואהבת ישראל.

נישן בבתי אנשי ירושלים...
(גם יהיו הרבה יותר בתים כיוון שאסור הלכתית לגויים לגור בירושלים, ולכן כל הבתים של הערבים יתפנו לטובת היהודים...).
ומכיוון שלא יהיה מקום לכולם בבתים, פשוט יעשו קמפינג בירושלים, בכל גן סאקר ובכל גן העצמאות יהיו פרושים אוהלים ושקשי"ם, ובכל שאר הפארקים, ואפילו במקומות שאינם פארקים יהיו איזורי לינה...
ממליץ להביא בגדים חמים ללילה...
אז בטח יחלקו שמיכות ברחובות..
בכלל, יחלקו שם הכל, לא צריך להביא כלום
אולי את עצמנו
שזה הכי חשוב בעצם.
ואביא מגבת כי לא באלי למצוא עליה שערות (בהשראת המחנה, חילקו לנו מצעים עם שערות, איכססס!)
וכמובן אפשר לקנות מגבת במשביר לצרכן
חבל לסחוב מהבית, זה יעכב את הדרך..
(בהתחשב שיהיו פקקים ונצטרך להגיע ברגל)
דבר שני יהיו פקקים עצומים במשביר לאנשים אינסטניסטים...
שתהיה רכבת מהירה מתל-אביב לירושלים...
עוד מעט היא תהיה עמוסה מאוד בכל היהודים היקרים שירצו לעלות לבית המקדש...
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...