בהמשך לשרשורישראלית2❤🇮🇱
יאווו שאלה טובה!!!הכול לטובה!
חח חשבתי על זהישראלית2❤🇮🇱

ואוו זה יהיה בטיילהכול לטובה!
למה אמורה להיות לנו הנחה כזו?הָיוֹ הָיָה
מה ההגיון להניח משהו בנושא? סתם לשחק רולטה?
נראהלי הרעיון להכניס את הגאולה לשיח..אני ועצמי:)
להכניס גאולה לשיח זה נהדרהָיוֹ הָיָה
אבל על סמך מה לשער איפה נהיה בה?
זה בערך כמו לשאול "לדעתכם לעוזר של מזכיר המדינה האמריקאי קוראים ביל או ג'ון?" כאילו - למה אני אמור לדעת? ומה ההגיון בלתקוע סתם?
על סמך שום דבר..אני ועצמי:)
ושוב, השאלה עוזרת להכניס את זה לשיח, לאווירה..
זה נטו בשביל האווירהבלחית בנשמה
אפח'ד לא נביא לעניות דעתי, או לא קיבל נבואה מתי ואיפה הוא יהיה.
לתאר כל מיני מצבים ולהיות מוכן כזה..
וואי בלי להיות באולפיי ואז נעלה כולם ביחד לירושלים ושם אני יפגוש את כל עמ"י, המשפחה שלי אנשים שאני מכירה
בדיוק כמוישראלית2❤🇮🇱
ו @בלחית בנשמה כתבו...זה להכניב לשיח וסתם כיף לדמיין את זה..זה כמו שנגיד העולים החדשים היו מדמיינים את א"י (זה רק מה שעלה לי לראש עכשיו) מתוך ציפיה..
מה הבעיה בזה?
לא חושבת שמישו פה חשב שהמשיח יגיע בזמן שכתבו בשרשור..
מקווה שבכותל...החנונית
עצוב כמה היהודים נשארו גלותיים, כנראה לא השתנינו מששת הימיםמתנחל בראבק
אומרים לך גאולה, ביהמ"ק, הר הבית, קורבנות, קרובים לה',
ואת אומרת כותל.
המשפחה שלי נוהגת שלא לעלות להר הבית, אז הכותל זה הכי קרוב...החנונית
נכון...תות"ח!
לא מבין מה זה המשפטים האלו "כמה היהודים נשארו גלותיים"...
האם כל הרבנים שאוסרים לעלות הם "גלותיים"...?
אז בסדר, אתה עולה כי לך יש רב שמתיר (למרות שאני לא מסכים עם זה, אבל בסדר, אין לי כוח להיכנס לדיון כזה...), הרבנות הראשית לאורך כל הדורות אסרה עלייה להר-הבית, הרב זצ"ל אסר עלייה להר-הבית, הרב מרדכי אליהו וכו'....
אם כל הרבנים האלו שלא עלו ואף אסרו עלייה הם "גלותיים" מבחינתך אז בסדר, אני מוכן להיות בסירה אחת איתם של ה"גלותיים"...
טוב, אז גם לא תקריבי קורבן פסח?מתנחל בראבק
מתי....?תות"ח!
אחי, שאלו מתי הגאולה תתפוס אותנו...
נראה לי לא אחזת...
הבנתי, אבל אם היא לא עולה להר הבית, איך תקריב קורבנות?מתנחל בראבק
לא הבנתי מה הבעיה...תות"ח!
דבר ראשון, לגבי קרבן פסח אין בעיקרון בעיה למי שלא עולה להר-הבית להקריב קרבן פסח...
טומאה הותרה בציבור ולכן אפשר להקריב קרבן פסח ברמת העיקרון, ויש כאלו שכיום עושים את זה...
לגבי שאר הקרבנות, כשתחזור הטהרה ביחד עם הגאולה כל עם ישראל יוכל לעלות...
בכל אופן, אני מקווה שאתה מבין שהגבולות המותרים כיום הם לא המקום שבו אפשר להקריב קרבנות, גם למי שכן עולה להר-הבית, הם מקומות שמותר לטמאים ולגויים להיכנס, ועל סמך זה מותר לעלות למקומות האלו... (בעיקרון אנחנו לא יודעים איפה בדיוק בית קודשי הקודשים וזה מסובך להגיד בוודאות איפה כל הגבולות, אבל מי שסומך על הרב דב ליאור שליט"א ופוסק כמוהו יש לו כתפיים מספיק רחבות הלכתית לסמוך עליו...רק חבל שאנשים סומכים עליו ונשענים עליו אך בשאר העניינים לא פוסקים כמוהו, למרות שזו מחלוקות ענקית של גדולי הדור...ולא משנה, אין לי כוח להרחיב בנושא, היה פה פעם אחת שרשור על זה...).
בקיצור, זה רלוונטי גם למי שעולה כל השאלות האלו....
וכשיגיעו אליהו הנביא והמשיח תחודש הטהרה וכך גם עבודת הקרבנות בעז"ה בלנ"ד...
ואגב, לגבי הפתאומיות, יש הלכה מפורשת שאסור לכהנים לשתות יין מכיוון שאולי בית המקדש ייבנה והם יצטרכו לעבוד....
אז גם לשאר הדעות יכול להיות שהוא יהיה בבום, לא יודע בדיוק איך, אבל כן...או שזו הלכה של הרמב"ם...😅
נכון, אבל כשיבנו את ביהמ"ק ותבוא הגאולה, היא אמורה להיות בהרמתנחל בראבק
לא בכותל.
אחי, לא אחזת...תות"ח!
השאלה הייתה איפה תתפוס אותך הגאולה, דהיינו מה תעשה כשיודיעו שהגאולה הגיעה...
אז היא אמרה שהיא תהיה בדיוק בכותל...
אחרי שיודיעו (ותחזור הטהרה) היא תעלה, אבל לפני כן היא לא יכולה לעלות...
הבנת...?
למה שתחזור הטהרה רק כשיבנו את ביהמ"ק?מתנחל בראבק
...תות"ח!
כי כך המציאות.
כיום כולנו בחזקת טמאי מתים.
עד שלא יגיע אליהו הנביא ויגיד לנו מה לעשות, או עד שלא תהיה פרה אדומה כשרה וכהנים שלא נטמאו מימיהם כמו שמתואר במשניות, לא נוכל בכל אופן לעלות בטהרה להר-הבית.
כל ההיתר לעלות הוא לעלות למקומות שמותרים גם לטמאים ולגויים להגיע אליהם... (כך מניחים מי שמתיר, ששם אלו המקומות...)
אם בניית בית המקדש תיארך זמן, ועד אז כבר יהיו כהנים טהורים ופרה אדומה טהורה, אולי כבר לפני כן תחזור הטהרה, אינני יודע איך בדיוק זה יהיה, אך בכל אופן עד אז לא נוכל לעלות להר-הבית כל עם ישראל ולהקריב קרבנות, מה לעשות...
מכון המקדש כבר עובדים על זה.מתנחל בראבק
אני יודע...תות"ח!
אבל זה לא יעזור כל עוד אין לך פרה אדומה...
ומכון המקדש דואגים שיהיו כהנים שלא נטמאו...?
באמת...?
דהיינו, ברור לי שהם דואגים לזה, אבל כבר היום יש כהנים כאלו...?
כן, ויש פרה אדומה שהם שומרים עליהמתנחל בראבק
הבעיה היא עם הרבנים החרדים.
איך יש פרה אדומה...?תות"ח!
ממה שידוע לי, אין פרה אדומה כיום...
ומה בדיוק הבעיה עם הרבנים החרדים...?
סליחה על הבורות...
איך יש פרה אדומה? נולדה פרה אדומה שעברה בדיקותמתנחל בראבק
ושומרים על מיקומה בסוד.
הבעיה עם הרבנים החרדים, שלא כלם יאהבו את המהלך הזה, יגידו שצריך נבואה, שאין טהורים וכו' וכו'. וברגע שלא כל הקשת איתך כבר קשה מאוד עד בלתי אפשרי לצאת למהלך משמעותי כזה.
נשמע לי מוזר מה שאתה אומר...תות"ח!
אם הייתה פרה כזאת כבר היינו יודעים על קיומה...
וזה באמת לא כ"כ פשוט שיהיו כהנים טהורים לגמרי, באמת אשכרה שמרו אותם כל חייהם שלא יטמאו...?
הנהמתנחל בראבק
מכון המקדש בירושלים מאשר כי ב-28 באוגוסט השנה נולדה פרה אדומה "טהורה" - לראשונה מאז ימי בית המקדש השניה והיא עשוייה להגשים נבואה תנכ"ית על בוא המשיח וקץ כל הימים. כדי שהפרה תעמוד בדרישות הנבואה, היא צריכה להיות אדומה לגמרי - דבר אותו רבנים מומחים אישרו כמה ימים לאחר לידתה
ממתי זה...?תות"ח!
כי אוגוסט עדיין לא הגיע....
ומאיזה אתר...?
נדמה לי מלפני שלוש שניםמתנחל בראבק
זה אכן מלפני שלוש שנים.שחר אורן
וכאן נעוצה הבעיה, פרה אדומה מגובלת בגיל וזו עברה אותו, מאז לא נתגלו עוד פרות.
תות"ח!
נכון...
כבודו למד מסכת פרה?מתנחל בראבק
זיכני ה' ולמדתי מסכת פרה, במשנה הראשונה שם ישנה מחלוקת עד איזה גיל כשרה פרה אדומה לחכ' מגיל 3 עד גיל ארבע ור"מ אומר והלכה כמותו, שכשרה מגיל3 עד מותה אלא שלא מתמהמהים כדי שלא ישחירו לה שערות.
ובכל מקרה לכ"ע במשנה בשנה השלישית מותרת.
אבקש מכבודו לא להגיד דברים שאינו מבין בהם.
נו, בשנה השלישית מותרת.תות"ח!
בשנה הרביעית כבר לא, והשנה הרביעית החלה כבר.
לא, שנה שלישית ושנה רביעיתמתנחל בראבק
ובכל מקרה הלכה כר"מ וע"ש להאריך.
האמת שכן, מזמן.שחר אורן
כך זכרתי שההלכה, אבל מסתבר שטעיתי, עכ"פ, ככל הידוע לי אין כיום למכון המקדש פרה אדומה כשרה (ולמקרה שתשאל, אני מכיר את העוסקים במלאכה).
יכול להיות שהשחירו לה שערות, אבל עובדים על זה ויש לעיתיםמתנחל בראבק
נכון, אבל כרגע אין (שוב, ככל הידוע לי).שחר אורן
...החנונית
כשהמשיח יגיע נדע מה הגבולות הברורים בהר הבית, ולכן מי שלא נוהג כיום לעלות, יוכל לעלות. אבל כרגע אנחנו לא יודעים בוודאות, ולכן לא נוהגים לעלות...
את באמת מאמינה למה שאת כותבת???אחד הגברים!!!
כבר היה דיון על זהאני ועצמי:)
אז די.
...
(הדור יכול להגיע לרמה של גאולה. זה לא עיניין של וודאות או אי וודאות במתי הוא יגיע. זו וודאות ביכולת של הדור, במסוגלות שלנו. בזה שזה באמת יכול לקרות כל רגע.)
אני מאמין בביאת המשיח, ואף על פי שיתמהמה עם כל זה אחכה לו,מתנחל בראבק
בכל יום שיבוא.
אשריכם...!תות"ח!
אל תתייחסו לדעות הכזב שהוא משמיע פה, אנחנו כבר מכירים אותן לא מהיום...
אין מה לעשות מלבד להתפלל עליו ב"חונן הדעת" ו"רפאנו"...
וואי שמעי ההיתי מדברת על זה אבל אומרים019284
שמדברים על הגאולה אז רק דוחים אותה אני אני לא רותה לדחות אותההה![]()
באמת? מי אומר?ישראלית2❤🇮🇱
פעם שמעתי ברדיו את הרב מוצפי019284
שאלו או שאלה על הגאולה ואז הוא אמר שזה רק דוחה אותה.
טוייבב מוזר..ישראלית2❤🇮🇱
כן019284
תאמת ההיתי שמחה להגיבב!019284
נשמע לי מוזר מאוד...תות"ח!
אולי הכוונה למחשבי קיצים, שנאמר עליהם: תיפח עצמותן של מחשבי קיצים", אך העיסוק בגאולה בעיקרון אמור דווקא לזרז אותה...
כנראה לא הבנת נכון...הָיוֹ הָיָה
חשוב מאוד לדבר על גאולה ולעסוק בה. אדרבה!
אולי אני ישאל את אבא שלי019284
אין בן דוד בא אלא בהיסח הדעתפיקאר
כתוב בגמרא
לא יודע מה אמורים לעשות בפועל אבל בגמרא (אני לא זוכר איפה) כתוב שהיו שני אמוראים שדיברו על המשיח ומישהו אמר להם שהם רק מעכבים אותו
מה הקשר....?תות"ח!
הוא יבוא בהיסח הדעת, לא אומר שאם מדברים על הגאולה אז דוחים אותה...
טוב, אולי אתה צודק, אני לא בטוח בצדקתי, אבל לא חושב שמה שאתה אומר זה נכון...
צר לי, גם אני לא בטוח בצדקתי, אני זוכר שלמדתי את זה מזמןפיקאר
ניסיתי לחפש בגוגל ולא מצאתי, אז איאלץ לסמוך על הזיכרון שלי
זו לא כוונת הגמרא..ניק כמעט בלי ראש
להפך, כשלא מדברים על הגאולה ושלביה, הרבה אנשים לא רואים שהגאולה מגיעה בגלל חוסר ידיעה בנושא.
למדנו גם אנחנו גםהכול לטובה!
לפי זה "בשעה שמלך המשיח בא עומד על גג בית המקדש משמיע להם לישראל ואומר להם ענוים הגיע זמן גאולתכם. אם אין אתם מאמינים ראו באורי שזורח עליכם שנאמר קומי אורי כי בא אורך וכבוד ה' עליך זרח"
שהמלך מנסה לשכנע אותם שזה הגיע למדנו גם
מי קרא את זה במנגינה?
חחח אני019284אחרונה
אשריך...!תות"ח!
חיפשתי מישהו שיודע בוודאות מקור, אשריכם...!
כול מי שמכיר את השיר
יודע את המקורהכול לטובה!
למדנו על זה שבדרך כלל ששרים אף אחד לא ממש שם לב למילים רק לענווים ענווים כי זה כיאלו הפזמון...
....תות"ח!

לא, ברור שאני מכיר את המילים...
זה אודי דוידי מפורש...
זה יעקב שוואקייהכול לטובה!
יש גם אודי דוידי...תות"ח!
השיר "ראו באורי"...
נכון...
הכול לטובה!
זה לא שפתאום פוף גאולה, "הגאולה תתפוס אותנו" גאולה זה תהליך,מתנחל בראבק
שאני מאמין שבסופו נהיה קרובים להשי"ת בירושלים, במקום אשר יבחר ה'.
לא בדיוק נכון...תות"ח!
הגאולה זה אמנם תהליך, אך יש את הגאולה השלימה שהיא מתבטאת בבניית בית המקדש ובביאת משיח צדקנו עם אליהו הנביא.
לגבי בניית בית המקדש, מחלוקת האם אנחנו נבנה את בית המקדש השלישי או שהוא ירד מהשמיים.
לדעת הרמב"ם בית המקדש ירד מהשמיים וזה אכן יהיה ב"בום", אז כדאי להתכונן להכל....
זה לא יהיה בוםמתנחל בראבק
ומדוע אתה אומר את זה...?תות"ח!
הרמב"ם טוען שכן...
אולי תאיר את עיניי במשהו שלא ידעתי...? (שלא יובן אחרת, המשפט האחרון נכתב ברצינות גמורה ולא בציניות חלילה...)
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...