זה חזר על עצמואניחדשהכאן
הילד הרביץ לי מכה ברגל כשבעלי היה ליידי
וכתגובה לזה בעלי נתן לו מכה בגב ואמר לו אל תרביץ לאמא
הלכתי לצד פשוט לבכות וזהו
לא יודעת מה לעשות עם עצמי
מציינתאניחדשהכאן
שהוא נתן לו את המכה הזאת מתוך עצבים של הרגע
ולא מתוך חינוך
הלכתי למקלחת ואני פשוט רק בוכה ובוכה
אני הייתי מסתכלת על זה שהוא שמר על כבודךדובדובה
למה לפרש את זה כאילו הוא אלים?
מה? הוא החטיף לו בטירוף?
מכת חינוך כזאת?
אולי לא הבנתי נכון את הסיטואציה... אולי הוא יותר אימפולסיבי ממך.. מאמינה שהוא לא התכוון להכאיב לו
רק להסביר לו בצורה שלו שלא מתנהגים ככה לאמא.
לא צריך לקחת קשה. זה לא אומר על בעלך משהו רע. נשמע בחור טוב סך הכל שהתפקשש לו...
אם זה נורא כל כך קחי אותו לשיחה ותסבירי לו כמה קשה לך שהוא מגיב במכות. וזו לא דרכך.
אבל לא צריך לקחת את המקרה הזה לקיצוניות..
אלימות אמיתית מכל סוג שהיא זה בכלל לא מתקרב למה שבכלל עשה. כל כוונתו היתה לחנך. בטוחה שהוא לא התכוון להכאיב .
הילד מ-ש-ו-ע-מ-ם!!! ילד כזה קטן שמרביץכבתחילה
זה רק כי הוא רוצה צומי ומשעמם לו. ככה לפחות הילד שלי..

למה לא להוציא למסגרת לחלק מהשעות?

לגבי בעלך- תסכמו בינכם איך מגיבים בסיטואציות שכאלה..
זה לא הנושא שאני רוצה לדבר עליואניחדשהכאן
ב״ה הילד כבר לא משועמם
המכה זה בגלל נושא אחר בגלל אחותו הקטנה
פתחתי שרשור בגלל בעלי
לא בגלל הילד
וכבר סיכמנואניחדשהכאן
פעם קודמת שלא מרימים יד על הילדים בכלל
והוא אמר שהוא לעולם לא ירים יד יותר
וזה קרה
הייתי שמחה לתת לרב שידבר איתו
אבל אין לנו רב ואני לא מכירה אף רב שאפשר לדבר איתו בנושא
למה רב? אולי יעוץ זוגי?כבתחילה
מה הקשר ייעוץ זוגי? שואלת באמת.. לא בסתלבט..אניחדשהכאן
הבעיה היא לא ביננו
הכל בסדר ביננו
הבעיה היא בו
שהוא משתמש באלימות כלפי הילדים כשכועס
מרגיש לי שהוא חייב טיפול
הבעיה היא שאת מאשימה אותואין לי הסבר
את רואה אותו כלא לגיטימי, ואת ההתנהגות שלו כילדותית ולא נשלטת.
לכן הבעיה כאן היא הזוגיות....
הוא הגן עלייך, הילד הרביץ לך והוא בא והגן עלייךכבתחילה
ואת בתגובה הולכת למקלחת וכועסת.

מבינה אותך שזה נורא מכעיס שמסכמים שהוא לא ירביץ יותר והוא אומר שלא ירביץ ובפועל הוא כן מרביץ.

אבל-
התגובה שלך מולו קצת יוצאת מפרופורציה.
הוא הרביץ, את הולכת למקלחת ובוכה ובוכה ועצבנית.
האם קרה שאת אמרת משהו בחיים ולא עמדת בו? בטוחה שיש לפחות משהו אחד כזה. אז גם הוא.. אבל מפה ועד לבכות בלי הפסקה כי הוא הרביץ לילד בשביל להגן עלייך?
כנראה שהילד יותר חשוב לך מבעלך ולכן אמרתי שאולי כדאי לשקול יעוץ זוגי. אפילו בשביל התקשורת בינכם בשעת 'מכה'.
בדיוק בגלל מה שכתבת פה צריך ייעוץ זוגירק שאלה לי
כי את חושבת שהבעיה היא אצלו.
לא בקטע של להיכנס בך, כן? כולנו באותה סירה, מי מאיתנו לא אמרה "המצב שלנו ככה כי הוא עצבני/עייף/לא מתחשב/לא רומנטיקן מספיק" וכו'...

אם נפסיק לרצות לשנות את בן הזוג שלנו ונקבל אותו כמו שהוא, פשוטו כמשמעו, חיינו יראו אחרת.
אם יש אצל בעלי בעיה (מהעיניים שלי כאשתו) זה לא יעזור שאני ארצה שהוא ישנה את זה, כי בסוף הוא אדון לעצמו, ואם הוא לא ירצה הוא לא ישנה. אז את יכולה טכנית לעבוד לו על התודעה ולנסות לשכנע אותו בכך שהדרך בה הוא פועל היא שגויה, אבל קודם כל לדעתי זו טעות גמורה כי אני בעצם לא מקבלת אותו כמו שהוא, וגם כי זה דבר שיקח שנים לשנות אותו. תודעה של בנאדם לא משתנה ביומיים. וסליחה, אבל זה שפעם קודמת הוא אמר לך שלא ירים יד יותר זה היה נראה לי מהשפה ולחוץ, מתוך איזושהי בהלה מהדרמה שנהייתה סביב הסיטואציה, ומתוך רצון להחזיר הכל (כולל את הקשר ביניכם) לקדמותו.
ולכן, אם יש בעיה אצל בעלי, כל שאני יכולה לעשות זה לשנות את עצמי כלפי אותו דבר. אז מה, זה אומר שעכשיו את צריכה להאמין שמותר לחנך במכות? ממש לא! אבל את יכולה לעבוד (דרך הייעוץ האישי/הזוגי) על איך להגיב לסיטואציה כזאת, איך לקבל את זה בנפש שלך. לטעמי מה שמפריע לך זה לא רק שהילד קיבל מכה (וכבר ראית פעם קודמת שאחרי שחטפת אותו מבעלך וצעקת עליו הבן שלך רצה להיות רק עם בעלך ולא איתך, משמע שהמכה לא השפיעה עליו) אלא זה זה שבעלך נכנס לקטגוריה "אבא שמחנך במכות", שמבחינתך זו הקטגוריה הכי נוראית בעולם. ולכן שוב, העבודה *מבחינתך* צריכה להיות על איך את מגיבה למקום הזה של בעלך שמאמין שכן אפשר לחנך ע"י מכות קטנות פה ושם.

דבר נוסף, יעוץ/טיפול יעילים מאוד לשיפור הזוגיות (וכמו שכבר כתבתי, ודאי שזה עניין זוגי ולא "בעיה אצלו") גם אם הולכים לטיפול לבד. גם אם בעלך יחליט שהוא לא מעוניין ללכת לטיפול - תלכי לבד! זה יהיה יעיל מאוד בכל זאת. שמעתי מחברה סיפור שממחיש את העניין - איש אחד היה אדם קשה מאוד, כעסן מאוד. אשתו למדה לחיות איתו, אבל הכעס לא נעלם. אחרי 20 שנות נישואים בערך אשתו התחילה ללכת לסדנת זוגיות *לבד*. היא התמידה בה כל שבוע במשך שנתיים, ואחרי שנתיים, הפלא ופלא! הכעסים של בעלה החלו לאט לאט להיעלם. אז מה, היא למדה שם להעמיד אותו במקום? לכעוס בחזרה? ממש לא! היא למדה איך להגיב לסיטואציות כאלה. אם עד עכשיו למשל היא הייתה נסגרת בעצמה בכל פעם שהרים את הקול, בסדנה היא למדה לשבת בגו זקוף, להקשיב לו, לחבק, לחייך אליו, אח"כ לשאול אותו מה באמת הפריע לו. ופתאום הזוגיות שלהם, וכל הבית שלהם, נראו אחרת לגמרי. והי, הבעיה "הייתה אצלו", אבל טיפול זוגי-אישי של האישה פתר הכל.
אז אצלך - זה לא שתשלימי בלב שלם עם זה בעלך מרביץ, פשוט פתאום דברים יראו לך אחרת.

ודבר נוסף - תקשורת. אני לא יודעת איך התקשורת הזוגית שלכם באופן כללי, אבל בנושא הזה באופן ספציפי את מאוד טעונה ונשמע שאתם לא מצליחים לדבר על זה באופן נורמלי. גם פה יעוץ זוגי יעזור. אבל גם אם לא הולכים ליעוץ זוגי, זה משהו שצריך לשבת ולדבר עליו ולדון בו רבות. לשבת פעם אחת אחרי מקרה כזה ושבסוף בעלך יגיד "לעולם יותר לא ארים יד" זה לא נחשב. כמו שראית, זה חזר על עצמו... זה צריך להיות בירור זוגי מעמיק מאוד של הרבה שיחות, למידה ביחד על מה נכון לבית שלנו, וגם הרבה אהבה והקשבה ל*שני* הצדדים. אל תבואי בראש סגור של "אני לא מוכנה לשמוע כלום, מבחינתי הרמת יד לא מקובלת בשום צורה ואין פה שום דיון", למרות שזה מה שאת באמת חושבת. תקשיבי לבעלך, תחבקי אותו, הוא יקשיב גם לך, ואחרי הרבה שיחות כאלו בסוף תגיעו להסכמה בנושא.
ואפילו אם לא תגיעו להסכמה מלאה, אם תלכו ליעוץ יהיו לך את הכלים להתמודד עם המעשים שלו.

בהצלחה רבה רבה!!!
רשמתאניחדשהכאן
שבעלך מאמין שכן אפשר לחנך מתוך מכות
אם היה נותן את המכה מחינוך וממחשבה אז לא היתי מתןסגלת ככה
הוא פשוט עושה את זה כאינסטינט של להחזיר לילד.. תוך כדי שצועק ועצבני עליו.. מעצבים
אז טוב שתיקנת אותי, אבל זה עדיין לא משנה את הנקודה שכתבתירק שאלה לי
התייחסת לפרט הכי שולי בכל ההודעה...

ויודעת מה? זה אפילו יהיה יותר פשוט לעבוד עליו, כי זה לא משהו שבא מתוך מחשבה עמוקה מאחורי המעשה ואז כדי לשנות את המעשה צריך לשנות תפיסות עולם. זה התמודדות מול דחף רגעי שלטעמי היא יותר קלה.
בודאי שאפשר לדרוש מבן הזוג להשתנותoo
במיוחד בנושא חשוב כמו זה.
נכון שבאופן כללי צריך לקבל את בן הזוג כמו שהוא, אבל יש קווים אדומים, ויש דברים שחייבים לשנות, לשני הצדדים. והתנהלות עם ילדים זה דבר מורכב, שצריך לדון בו אין ספור פעמים, עד שמגיעים להבנות.
לא מסכימה איתךרק שאלה לי
את לא יכולה לדרוש מאף אחד להשתנות, מהסיבה הפשוטה שאת לא הוא. את יכולה לבקש, את יכולה להתחנן, את יכולה להסביר לו אינספור פעמים את החשיבות שבדבר, אבל בסוף הוא יעשה מה שהוא רוצה.
יודעת מה? אפשר לדרוש מבן הזוג להשתנות, להגיד לו "אתה חייב להשתנות". ואז מה? פתאום הוא ישתנה? לא ממש... כמו שכתבת, צריך לדבר על הנושא אינספור פעמים עד שמגיעים להבנה (משותפת, לא רק לצפות שהוא יבין שזה לא מקובל מבחינתי). והדרישה מבן הזוג להשתנות, ויותר מכך - הציפיה ממנו להשתנות, עושה לנו בנפש כ"כ רע, בדיוק מהסיבה שאנחנו לא אחראים בסופו של דבר על המעשים שלו.

ואחזור שוב לכך שאני לא מסכימה שאפשר לדרוש מבן הזוג להשתנות - דמייני את עצמך באותה סיטואציה, עם פגמים בולטים שודאי שאת מכירה בעצמך, ושבעלך דורש ממך שוב ושוב לשנות אותם ולא מוכן בשום אופן לשמוע על לקבל אותם עם הפגמים שבך, ושהוא רק "חופר" לך על זה שאת צריכה להשתנות. איזו תחושה עולה לך? לי עולה תחושה מבעיתה כשאני מדמיינת מצב כזה.

ואם יש עניין שמבחינתך הוא קו אדום, למשל אלימות, אז צריך כמו שכתבת וכמו שאני גן כבר כתבתי למעלה, אינספור שיחות משותפות, ואם אחרי תהליכים ארוכים המצב נשאר בעינו ובעלך לא משתנה (למרות ש"דרשת" ממנו) את יכולה לקום וללכת. נשמע קיצוני? נכון, אבל זו בחירה שלנו. ואם בסוף בם הזוג שלנו לא משתנה כמו שהיינו רוצים זו בחירה שלנו אם לעבור טיפול זוגי למשל או להתגרש (וזה בדיוק ההבדל מבחינתי בין אישה מוכה או אפילו שנשואה לבעל שמכה "רק" את הילדים" שחייבת לקום וללכת, לבין מי שנשואה למישהו שיש לו קושי בשליטה על עצמו ברגעי לחץ ובגלל זה יוצאת לו מכה קטנה לילד. לא שאני מצדיקה את המעשה, בכלל לא, אבל פה יש על מה לעבוד).
קו אדוםoo
שונה מנושאים אחרים שדנים בהם אין ספור פעמים. זה נושא שחשוב לאחד מבני הזוג, והוא לא מוכן להתפשר עליו. כמובן שאם יש הרבה קווים אדומים אז הזוגיות הופכת לבלתי אפשרית.
גם לי וגם לבעלי יש קווים אדומים בכמה נושאים, עם השנים הכרנו בהם וכבדנו אותם.
ומה היה קורה אילו לא? אולי היינו מתגרשים או אולי היינו חיים חיי זוגיות אומללים.
את לא סותרת כלל את דברירק שאלה לי
בדיוק בגלל המשפט האחרון שלך. כי כל אחד אחראי לעצמו, ובסופו של דבר יחליט בעצמו איך לנהוג בכל מישור בחייו.
ואיך הגעתם לכך שאתם מכירים ומכבדים את הקווים האדומים אחד של השני? בעזרת צעקות אחד על השני בשעת משבר? באמצעות הערות פוגעניות? רק ע"י אמירות חוזרות ונשנות של "אני דורשת שתשנה" שוב ושוב?לא נראלי... כדי להגיע למצב כזה צריך אינספור שיחות מיושבות, עם הרבה כוח רצון ואהבה כלפי הצד השני, שבהם מסבירים את הרצון הגדול שלי מאחורי אותו עניין. ואם בסוף בן הזוג "משתכנע" בצדקת דרכך, או שמחליט להשתנות נטו כי אוהב אותך ורואה כמה העניין חשוב לך - מדהים!! אבל זה תמיד החלטה אך ורק שלו.

(וזה כמובן במידה שהוא באמת מחליט מתוך רצון אישי ולא מתוך מניפולציות רגשיות של בן הזוג, כי אז יש פה דרך סלולה למערכת זוגית אלימה נפשית).
את צודקת לגבי הדרךoo
ברור שהדרך היא בנועם. מה שלא סותר שאפשר לדרוש מבן הזוג שינוי התנהגות, ולא רק לבקש.
לא יודעת מה איתך, אם בעלי היה דורש ממני לשנות את ההתנהגות שלרק שאלה לי
לא משנה כמה בנועם זה יעשה, לא הייתי מקשיבה לו בחיים. כי עצם הדרישה היא בעצם לא בנועם. לבקש ולדבר - כן, לדרוש - ממש לא.
אם התנהגות מסוימתoo
פוגעת בילדים/ פוגעת באוירה של הבית/ פוגעת במצב הכלכלי, וכדומה, וזה יוצר מצוקה אצל אחד מבני הזוג, הזוגיות נפגעת. ואז לא מספיק לדבר ולבקש.
אין ספק שבנושאים רגילים צריך לבקש, אבל יש נושאים שזה חד משמעי, גם אם לא מדובר במקרה קיצון.
רק אומרתאפונה
שאבא נשאר אבא גם אם הוא גרוש. גירושין זה לא אומר שמעכשיו הילד יקבל רק את החינוך המעולה שלך.

(מסכימה עם כל מילה שלך)
נכון, זה חלק מהסיבוך בגירושין...רק שאלה לי
אבל לפחות אני לא אראה את החינוך הקלוקל שלו (שבינינו, זה מה שמפריע לפותחת. אם היא לא הייתה רואה שבעלה נתן מכה לבן שלה היא לא הייתה פותחת פה שרשור כזה, מהסיבה הפשוטה שזה לא היה משפיע על חייהם כ"כ).
לפעמיםoo
צריך לסכם יותר מפעם אחת דברים.
גם לבעלי לקח זמן להבין, לא להשתמש במכה כעונש.
לצערי הרבה אנשים חושבים שלהכות ילדים ( מכות קלות) זה לגיטימי, ומפה הקושי להתמודד עם הילד ללא מכות.
איך אפשר לתת מכה בגב לתינוק בן שנה.. הלב פשןט נקרע ליאניחדשהכאן
הוא כנראה לא מבין את החומרה של הענייןחגהבגה
אני מבינה את הכאב, התסכול והייאוש שלך.
אבל כמו שאמרו לפניי.
לדבר, לדבר, לדבר. להסביר
אם אני לא טועה הפעם הקודמת היה פיצוץ גדול, משמעותי.
תנסי לדבר שוב על ליבו בנחת ולהחליט בדיוק, שלב אחרי שלה מה עושים
מה שהיא אמרהאורוש3
מלא מלא שיח על זה. ותאמיני בו שהוא יכול להשתנות. זה ממש קשה. אין מצב בלי האמון שלך והתמיכה.
נעון. זה ממש נכון!חגהבגה
וזה נורא קשה, כי זה נשמע שזה בא אצלו מאינסטינקט, ולא בתוך חינוך( אין באמת חינוך במכות בגיל הזה- הרוב פה גם יגידו שבשום גיל לסיטואציה זה לא לגיטימי) .
ולכן זו עבודה.
אבל קודם כל תאמיני שהוא יכול להבין באמת ולהשהתנות.
שהוא אוהב באמת את הילדים שלו ורוצה לטובתם
שהוא אוהב את אשתו ורוצה להיות הבעל והאבא הכי טוב!
לא מבינה איך הוא יכול להאשים אותיאניחדשהכאן
אני אומרת לו איך אתה מסוגל להכאיב לבן שלך
אז הוא אומר לי זאת את הכאבת לו
את זו שאלימה
נשמע ששניכם נסעריםאורוש3
ממליצה לסיים את היום ולדבר רגוע בהמשך.
אוףאניחדשהכאן
אני באמת פגועה
אני באמת בוכה מהנשמה ולא מתוך כעס
אני לא מסוגלת לראות שנותנים מכה לילד שלי
זה שובר לי את הלב
אני רוצה להשאר לבכות אבל לא יכולה כי אני חייבת לתפקד בשביל הילדים..
חיבוקאורוש3
למה הוא אומר את זה?חגהבגה
לא הבנתי.. תוכלי לפרט?
אמרתי לואניחדשהכאן
שאני לא מסוגלת לראות אותו מכאיב לו
שהבטיח שהוא לא ירים עליו יד לעולם
שזה מה שסיכמנו
והוא פשוט מכחיש שזה אלימות.. אומר המכה לא באמת כאבה לו.. את אלימה.. את הכאבת לו..
הוא ממש מכחיש את הסיטואציה שקרתה
תראיחגהבגה
בגדול, הוא צודק.
מה שכל כך הכאיב לך ופגע בל זה עצם המכה.
אני בטוחה שהילד לא הרגיש כאב גדול, משהו שזעזע אותו להכאיב לו ממש. אלא יותר העיקרון.
בכללי אני ממליצה מאוד לא לדבר עכשיו אפילו לא חצי מילה!
לחכות לשקט אפילו על כוס קפה.
כן, כמה שזה קשה להתנהג כאילו כלום לא קרה, עד שתדברו על זה כמו שצריך.
זה מנגנון הגנהoo
להכחיש, להעביר את האשמה לאחר.
כדאי לדבר ע״כ שרגועים, מבלי להאשים.
בדברים ששנויים במחלוקת, במיוחד לגבי ילדים, זה לרוב תהליך שלוקח זמן לעבור אותו ביחד, להבין מה חשוב לכל אחד.
אני איתךoo
אבל החיים מורכבים יותר משחור לבן, והשחור שלך זה לבן אצלו. הילד ישכח מהמכה, וכדאי לך להתרכז בפעם הבאה, ולסכם איתו שוב, ולהסביר לו את החשיבות של הענין, ולקוות שזה לא יקרה שוב.
בדיוק ^^חגהבגה
אני לגמרי איתך. מבחינתי זה קו אדוםסופי123
ולא מבינה בכלל את כל האמפתיה כאן לבעלך. רצה להגן עליך? מפני מי? תינוק מסוכן?
פה בפורום יש אקסיומה ששלום בית מעל הכל. בעיני לא. בעיני שלומו הנפשי של תינוק מעל שלום בית ואם יש נושא שהייתי רבה עליו זה זה. הייתי מסבירה, מבקשת, מתחננת, עושה פרצופים וגוררת לאיש מקצוע. הכל, כדי שהתגובה האלימה לא תשתרש כאופציה לגיטימית בבית שלכם. אין מה לעשות. ילדים מעצבנים נורא לעיתים. הורים חייבים לשלוט בעצמם. כולם מצליחים פחות לפעמים אבל להגיע למכה לילד בן שנה זה גם בעיני חמור ממש.
הוא מכחיש!!אניחדשהכאן
מבחינתו הוא לא הרביץ לילד
ואומר בטח ובטח לא נתן לו מכה בגב אלא זה היה ביד
br />אומר שדמיינתי ושאני ממציאה
הוא פשוט מאכזב אותי כלכך
לא הבנתיחגהבגה
הוא טוען שלא נתן מכה בכלל???
הוא סותר את עצמואניחדשהכאן
רגע אחד אומר שלא נתן מכה בכלל
רגע שני אומר שנתן מכה ביד ולא בגב
הוא נתן לו מכה בגב מול העיניים שלי!!!!!
הוא במגננהמקרמה
אם אני זוכרת נכון פעם שעברה היה ממש פיצוץ.
זה נראה כאילו שהוא פוחד שאם הוא יכיר במה שהיה ויודה בחולשה שלו (כי את בעצמך טומרת שזה היה אינסטיקט ולא משהו מודע) את ממש תכעסי עליו ויהעה שוב פיצוץ.
אז מנגנון ההכחשה מגן עליו
סליחה על הישירות.בת 30
את באמת לא מצליחה להבין מה קורה ביניכם?
את באמת עדיין חושבת שהבעיה היא אלימות?
את לא רואה איך הוא מתגונן מפנייך ומפני ההאשמות שלך באופן קיצוני?
בפעם שעברה הוא גילה יחס מדהים כלפייך. אבל אם אותו תסריט יחזור על עצמו שוב ושוב אז הוא יכנס למגננה עמוקה יותר ויותר.
כצה בנאדם יכול להרגיש שאשתו מאשימה אותו במשהו כ''כ חמור?
כמה בנאדם, בזוגיות נורמלית בדר''כ, יכול להרגיש שהוא לא בסדר בעיני אשתו שהוא אוהב?
התחושות האלה יכולות לגמור בנאדם!!
ואולי לכן הוא אומר לך שאת האלימה.
כלפיו.
לא כלפי הילד.

הזוגיות קודמת לילדים.
אחרת שום דבר לא יעבוד.
קודם כל יחס הגון הוגן לבן הזוג, דיבור, בירור מתוך כבוד והערכה,
ואחר כך דאגה לילדים.
זה פשוט לא יכול לעבוד אחרת!!
נכון מאודנחלנחל
את אף פעם לא טועה בחיים? את תמיד מושלמת?זהר מרים
ברוך הבא לעולם ההורות

אבא ואמא
טועים לפעמים
כועסים לפעמים
מגיבים לא לעניין

אני אדם שאפילו בלידות לא צועקת לרגע
ומאוד מאמינה בחינוך מתוך אהבה וכבוד ודיבור
ועם זה גם אני נופלת לפעמים וצועקת ,או מתפרצת בצורה שאני מתבאסת עליה מאוד

אם בעלי כל פעם שאטעה
יעשה מזה דרמה.יכנס לסרטים יעשה איתי ברוגז ושיחות מוסר

בכנות

אני לא חושבת שאצליח לתת בו אמון

כי את עזר כנגדו
אתם שותפים יחד
לא אחד כנגד השני

הילד צריך את היחד שלכם
הוא זקוק שתאמיני בטוב שלו- ולא תתני לרגע של טעות להפר לך את האמון בטוב שלו

ככה גם היית רוצה שינהג כלפיך בהרבה מובנים ...

זה טבעי להתעצבן לרגע עליו ועל איך שהגיב
כולנו בני אדם

אבל מנסיון רב
מבטיחה לך
שכמה שתעצימי את האהבה,הכבוד,הערכה והיוקר של הטוב שיש בבעלך כל הזמן-
וכם כשהוא טועה תזכירי לעצמך כמה הוא טוב ורוצה רק טוב בלב ועכשיו טעה
כמה שתתני בו אמון
ודוקא תשתיקי את הסערה הזאת
כי זה לא נכון מה שהיאממנסה חספר לך

הבעל שלך.טוב
הוא אוהב
אותך
ואוהב את הילד
ורוצה טוב עבורכם
אולי הדעה שלו לגבי ענישה לילד היא קצת שונה משלך
אבל זה לעולם לא מטשטש את הטוב שבו
(זה לא שהוא אלים חלילה)
אל תלבישי עליו פחדים שיש לך מאנשים אחרים או מסיפורים אחרים

גם חמי היה מדי פעם נותן פליק קטן לילדים- מבטיחה לך שהוא וכל הילדים שלו הם מהממיםם אחד אחד אוהבים אותו והוא אותם..ובעלי אפילו לא חווה את זה מעולם כמשהו מאיים או שלילי..
אני לא בעד

אבל באמת זה דבר שקורה לכמעט כולם לעיתים רחוקות

תזכרי את כל מה שכתבו לך בעבר

הזוגיות שלכם האוהבת זה החינוך הכי בכי חשוב ונצרך לילד יותר מהכל
תגובה יפה ממשבת 30
תגובה מהממתאמא טובה---דיה!

מסכימה עם כל מילה.

@אניחדשהכאן בבקשה תקראי את מה שהיא כתבה! בעלך חייב יחס תומך ואוהב ממך, ויותר מזה - הילד חייב את זה.

כותבת בתור מישהי שעד היום ממש קשה לה היחס של אמא שלה לאבא, וכשהייתי ילדה זה היה נוראי בשבילי...

האמת אני מבינה אותך ממשYaelL

מילא היה מדובר בילד גדול יותר שמבין, אבל אם הילד בן שנה- מן הסתם הוא גם לא מבין מה זה להרביץ ומה המשמעות של מה שעשה ולדעתי אין שום עניין חינוכי בלהרביץ לו. 

כן אבל מה לעשות בנושא? איך אני יכולה לשנות אותו??אניחדשהכאן
באלי רק לבכות
את לאבת 30
אני מצד אחד מבינה אותך
מצד שני אחרי הבלגן שהיה בפעם הקודמת לא היתה לו יותר מידי ברירה אלא להבטיח לך שזה לא יקרה
אבל זה לא ''סיכמנו'' שלא מרביצים יותר.
זה יותר שאת החלטת והוא הסכים בלית ברירה.
זה לא שהיתה לכם שיחה על זה, בירור, התייעצות, הקשבה הדדית ובסוף החלטה משותפת על דרכי פעולה מעכשיו והלאה ועל דרך חינוכית משותפת.
וזה בדיוק מה שצריך לקרות.
כל עוד את לא מוכנה בכלל לשמוע את דעתו ולתת לה את הכבוד המגיע לה, אל תצפי בכלל שזה לא יחזור שוב.
הדבר הכי חשוב פה הוא בהחלט הזוגיות.
אתם אחד מול הילד. ככה זה צריך להיות.ולשם צריך לשאוף.
דרך חינוכית? יש פה ילד בן שנה שחוטף מידי פעםסופי123
מאבא שלו כשהוא מאבד שליטה.
אין פה שום דבר לגיטימי שצריך להכיל ולשוחח עליו בנעימות.
אף אחד לא היה מרביץ לתינוק שלי. ככ מבינה את הפותחת.
הדבר הכי חשוב פה הוא ילד בן שנה, שאם אבא שלו מידי פעם מאבד את זה ומפליק לו לפחות יחרט אצלו שאמא עמדה על הרגליים האחוריות להגן עליו.
זה לא קיצוני כפי שאת מתארתחגהבגה
צריך להכיר את כל הסיפור.
המשפחה הזו נמצאת תחת מעמסה כבדה, כבר זמן רב. החל מלידת הילד הראשון וכל ההתמודדות (זה ממש לא התפקיד שלי לפרט, לגמרי לקרוא שרשורים ישנים של הכותבת אם מעניין אותך)
הריון שני צפוף, לידה רצופה ושני הילדים בבית כל היום.
בכל ההסטוריה הזו, האבא הפליק פעמיים לילד. זה הכל.
לא כואב, לא כדי להכאיב ולא כדי לפרוק עצבים.
הוא הזדעזע מהתנהגותו של הילד וזו הייתה התגובה שלו.
אפשר לדון אם פליטים זה בלקסיקון או לא
אפשר לדון מתי לתת אותם
אי אפשר לדחוק את הצד השני ולבטל את הלגיטימציה שלו לבחור איך לנהוג עם הילד.
הוא לא בעל/אבא מכה/אלים בשום צורה!
לדעתי זו תוצאה שלך לחץ, למדעי, גדול ומתמשך, לדעתי יש פה קצר גדול מאוד בתקשורת בין בני הזוג.
הילד לא יזכור לא את המכה הרא'ונה ולא את השניה
הוא יזכור איך אמא צורחת על אבא
איך היא מתוסכלת ממנו
איך אבא מנסה להתגונן/להתרפס מולה
לא רק יזכור אלא יגדל באווירה הזו. וזה גרוע פי כמה וכמה.
אוישoo
הוא גם לא יזכור ׳שאמא צעקה על אבא׳
ילדים זוכרים דברים שחוזרים ונשנים שוב ושוב במשך תקופה ארוכה.
לא צריך לומר דברים קיצוניים לשום צד, ואין פה מקרה קיצון.
נכון, ברוך ה' עדיין אין מקרה קיצוןחגהבגה
אבל יש דפוס פעולה.
ככל שהזמן עובר האקטים החינוכיים יהיו יותר משמעותיים כי יהיו דברים יותר למורים ממכה לאמא.
ואם אין דרך פעולה משותפת ותקשורת, הילד ירגיש מאווודדד את ההבדלים האלה וזה ישפיע מאוד.
את צודקת- עכשיו זה לא חיים ומוות.
אבל אם ימשיך להיות ככה, זה יכולה להיות בעיה.
זה כמו שני קווים שיוצאים מאותה הנקודה, אבל לכיוונים שונים. קרוב אבל טיפ טיפה ברווח. בהתחלה יהיו קרובים,
בסוף יהיו רחוקים מאווודדדדדדדד
בכל ההיסטוריה הזו האבא הפליק פעמיים לילדאניחדשהכאן
יש לציין
שהילד התחיל להתנהג באופן של התבטאות אלימות-בעיטות/הרבצות/נשיכות
רק מזה חודשיים .
חודשיים שהילד השתנה ודורש יותר חינוך.
ובחודשיים האלה הוא כבר הספיק להפליק לו פעמיים.
וממש לא מתוך חינוך .
אלא זה היה בשעת עצבים וכעס ובמטרה להחזיר לו באותו מטבע של אלימות.
כולכן כאן שפטתן אותי על התגובה שלי ואני לא מתרגשת בכלל כי אני יודעת כמה שאני תמיד מכילה על מליון דברים אחרים ומגיבה בצורה כלכך ראויה
אבל כשזה עובר את הקו האדום שלי אני פשוט יכולה לצאת מדעתי
לא יתכן שהתינוק שלי בסך הכל בן שנה יקבל מכות כי אבא שלו לא יודע לשלוט בעצמו ומחזיר לו באותו מטבע בזמן עצבים.וכן אני אומרת מכות כי מכה כואבת בגב בעמוד שדרה לתינוק בן שנה זה מכות. במיוחד כשהאבא כלכך חם ועצבני על התינוק.
כרגע ביננו הכל רגוע הוא שוב אמר שהוא מצטער ושהוא באמת טעה כי הילד לא באמת מבין מה עושה, ושהוא יתחיל לחנך אותו פה ושם בפליקים בטוסיק רק כשידע מה הוא עושה. גם מה שאמר לא מקובל עליי אבל כרגע לא הגבתי. אני חושבת איך אני יכולה לשנות את הגישה שלו ולגרום לו לשנות את דעתו. אתייעץ עם רב.

@סופי123 בין היחידות שהצליחו להבין מה שאני חווה.
שימי לבאמאשוני
מצד אחד את כותבת:
"כשזה עובר את הקו האדום שלי אני פשוט יכולה לצאת מדעתי"

ומשפט אח"כ:
"לא יכול להיות שתינוק יקבל מכות כי אבא שלו לא יודע לשלוט בעצמו"

שמה לב מה את כותבת? לך מותר להתחרפן פעמיים תוך חודשיים. לבעלך אסור.

האמת ששני המשפטים שלך נכונים. אבל כללי שניכם.
באידיאל אנו שואפים לשלוט *תמיד* בתגובות שלנו, תהא המציאות המאתגרת אשר תהא,
אבל בפועל לפעמים אנו נופלים ולא מיישמים את מה שאנו באמת ובתמים מאמינים בו.

אז איך יוצרים שינוי?
מתרגלים כל הזמן. עוד תרגול ועוד.
בוחנים את עצמנו לא במצבי קצה אלא במצב קצת יותר מאתגר מהרגיל שלנו לא הצלחנו? לומדים ומתרגלים שוב ושוב.
הצלחנו? עולים רמה.
האתגר בחינוך רק מתחיל. אתם ממש ממש בהתחלה. הילד יחרפן אתכם עוד הרבה יותר.
בעלך צריך ללמוד איפוק עם הילד ואת צריכה ללמוד איפוק עם הטעויות של בעלך.
לא נולדנו מושלמים ושולטים בכל מצב.
נולדנו ללמוד ולתקן.
כשרוצים לשנות התנהגות שלנו או של הזולת צריך להציע אלטרנטיבה. כשאני מרגישה שעומדת לעשות x מייד אדע לעשות y במקום.
אצל בעלך זה יכול להיות להיכנס לחדר לנשום ולחשוב.
אצלך זה יכול להיות להיכנס, למקלחת להירגע, לא כמחאה. לתת למים לזרום, למחשבות לעבור. לתרגל חשיבה חיובית. לחשוב מה עושים ואיך מגיבים כדי לתקן את המצב ולא לפוצץ אותו.

והמלצה לשי מכל הלב, תתחילי את השינוי בך. לא משנה כמה את נפלאה בתחומים אחרים. את יוצרת את הקשר בין פליק שלו להתנהלות בלתי נסבלת שלך
בידייך גם המפתח לשבירת המעגל. ברגע שאת תתקני את עצמך את תעוררי בו את המוטיבציה לתקן את עצמו.
ממליצה לך מאוד מאוד לקרוא על תקשורת מקרבת. זה יעזור לך בהתנהלות בסיטואציות האלו מולו וזה עוד יותר יעזור לך ליישם את הגישה החינוכית שלך בבית.
ברגע שהוא ירגיש כמה זה טוב ונעים להיות ליד מישהו שמדבר בשפה מקרבת, גם הוא ירצה שיהיה לאחרים (הילד) נעים בקרבתו וגם הוא (אפילו בלי ממש ללמוד על הגישה) ילמד ממך איך מתגברים, איך מדברים, איך מבינים, איך מכילים, איך כשמכינים מה עומד בבסיס המעשה ומוציאים את העוקץ, הדחף להגיב בתוקפנות פשוט מתפוגג.
וממילא הסיטואציות "שידליקו" אותו יהיו יותר ויותר נדירות (למרות שככל שהילד יגדל ההתנהגות שלו תהיה מאתגרת יותר)

תקראי פה:
הבית להורות מקרבת | הבית להורות מקרבת – תקשורת מקרבת – הדרכת הורים בגישת תקשורת מקרבת

אם את רוצה בית שבו ההורים ככה מתנהלים עם הילדים, תתחילי את ליצור את האווירה המתאימה עם האחרים.

בהצלחה!
תגובה מקסימה!!😊זהר מריםאחרונה
יקרהחגהבגה
את באה לפה ומתארת מציאות מסויימת.
כל מה שכתבנו פה, כתבנו מאהבה ודאגה אלייך.
אף אחת לא שופטת אותך. נשים שונות, ממקומות שונים, מרקע שונה, שעברו דברים שונים, אומרות לך משהו מסויים ואת לוקחת את זה למקום אחר.
את צודקת.
הפגיעה שלך מוצדקת.
זה לא נכון ולא טוב לתת מכה לילד, בגיל הזה בטוח.
בין אם זה פליק בובטח ובטח מכה כואבת.
כולן פה הסכימו איתך.
מה שני בינו להאיר לך זה את הגישה כלפי זה.את חושבת שבע לך אדם רע? שהוא רוצה להכאיב לילד שלך בכוונה?
שהוא רוצה להיות אלים?
אני בטוחה שאת לא חושבת ככה.
התגובה שלך גם עכשיו וגם בפעם הקודמת נבעה ממקום כואב- שהוא לגיטימי, לטעמי, ואם הבנתי נכון גם לדעת אחרות, היא לא נכונה ויותר חשוב מכך- לא רק שלא תוביל לכלום, אלא רק תזיק.
תקחי מכאן מה שאת רוצה.
מאוד ממליצה לך לשמוע חלק מה עצות החכמות כאן.
יש כאן הארות חכמות ונכונות.
כולנו טועים. כל הזמן.
זה קשה להודות בזה וקשה עוד יותר להשתנות, אפילו לשנות כיוון חשיבה.
בהצלחה אהובה❤
מכה לחינוך
כשאני קוראת את השרשור הזה (ונזכרת בקודם)פה לקצת
עולה לי בראש לתקן אותך במשפט אחד.
התינוק שלך בן שנה מקבל מכות כי את לא דואגת לו.
וסליחה שזה נשמע כזה חריף.

גם פה וגם בשרשור הקודם מלא פעמים אמרו לך שהבעיה היא לא המכה אלא הזוגיות שלכם, שכדאי לכם קודם לטפל בעצמכם ואז תוכלו להגיע להבנה לגבי דרך החינוך של הילדים שלכם, שאתם צריכים ללכת לייעוץ זוגי, שלא כדאי לפתור כאלה דברים בשעת כעס אלא אחרי שהרוחות יירגעו.

וממה שאת כותבת נשמע שאחרי שהרוחות נרגעו סחטת מהילד השלישי שלך (בעלך) הבטחה שמעכשיו הוא יתנהג בדיוק כפי שאת מצפה ממנו וחושבת שנכון להתנהג כלפיי הילדים שלך.
והוא מאהבתו אותך ומחוסר ברירה ומהבנה שאם לא יבטיח אז יהיה פה פיצוץ נוסף- הבטיח/אמר/הסכים.
ואם זה הפתרון שתגיעי אליו גם עכשיו, אז תהיה גם מכה שלישית כנראה.

בעלך הוא לא הילד שלך.
את לא יכולה ולא צריכה לחנך אותו.
את לא יכולה לדרוש ממנו התנהגות מסויימת שלך נראית נכונה ולו לא כלפי הילדים שלו.
אתם צריכים לשבת בזמן רגוע (ןלא כשאת ככה נסערת אחרי מקרה כזה) ולדבר על זה, ואת צריכה להקשיב לו באמת, לתת לו מקום לשתף אותך בעמדה שלו בנושא, לא לתקוף ולא להטיף, פשוט להקשיב ולתת לו לבטא את עצמו.
ורק אז תוכלו להתקדם.

ממליצה לך בחום לנשום עמוק, לנסות להקשיב למה שכתבו לך פה הרבה נשים חכמות ובעלות רצון טוב ולנסות לשנות את המחשבה בראש ולהבין שיכול להיות שחוץ מבעלך שטעה, גם את טעית וטועה.
ובעז"ה שמההבנה הזאת תצליחו לצמוח ולבנות זוגיות תקינה ואוהבת ומכבדת!
איפה הבנת שכתבתי שמכות זו דרך חינוכיתבת 30
כתבתי שהם צריכים, כמו כל זוג, לדבר לעומק ולגבש לעצמם דרך חינוכית משותפת, ששניהם מסכימים עליה ורוצים אותה.
זה לא כ''כ מסובך.
חושבים ביחד איך הכי נכון להגיב כשהילד מרביץ.
ואם חושבים, ביחד, מראש, אז לא פועלים בזמן אמת מתוך כעס' ובלי שליטה, והכי חשוב, המצבים האלה לא יוצרים נפרדות בין ההורים ולא מתלקחת מריבה .
הדבר הכי חשוב פה הוא ההתנהלות הזוגיות.
ואם כבר להרביץ אז למה מכה בגב????אניחדשהכאן
מילא ביד.. מילא בטוסיק.. אוףףף
מכות מההורים, בעיקר כאלו שהן לא ממש אלימות מההוריםתיתיל

הן לא נכונות בעיניי אבל הן בדרך כלל גם לא טראומטיות במיוחד. מה שכן טראומטי במיוחד זה לזכור שכל פעם שאבא כועס עלייך אמא בוכה בהיסטריה בשירותים וצועקת עליו... זה יכול ממש לנפח לילד את מה שהוא יזכור ולגרום לו לצלקות.. נשמע שבעלך פשוט מגיב בצורה אוטומטית וצריך ללמוד לשלוט בזה ולקבל כלים ותמיכה לגבי זה..

באמת נשמע שייעוץ זוגי יותר מתאים פה, בגלל שבעלך ב"ה לא אבא מכה עם בעיה של אלימות, ונשמע שהתקשורת ביניכם פשוט צריכה תיווך. אגב, להכניס מישהו נוסף לתוך הסיטואציה (בטיפול כמובן) הזו יכול לעזור לבעלך לשים לב למה שהוא עושה ולא להגיב על אוטומט, כי יש מישהו מבחוץ שעוקב.. 

אולי גם תנסי כל פעם שהוא כועס על הילד מבלי להגיב אליו בצורה פיזית להחמיא לו על המאמץ? בסופו של דבר זה עניין של חינוך והרגל ובר שינוי, זה לא נשמע כמו חס וחלילה משהו שנובע מרצון להרע לכם.. 

מצטרפת לנאמרנשימה עמוקה
אני גם לא בעד לתת מכה ולא מאמינה בזה בכלל בכלל חוץ ממקרי קיצון, אבל, סליחה שאני אומרת את זה בחריפות, ההתנהגות שלך כלפי בעלך אם היא תמשיך כך תפגע בילד שלך פי כמה ולא סתם פגיעה אלא פגיעה קשה בנפש. ילד שההורים שלו רבים ככה יכול לצאת לגמרי שרוט. וכן, גם בגיל כזה אני מאמינה שילד רואה ומבין את המתח שבאויר, את הכעס והדמעות ומומלץ להבין את זה ולהיכנס לפרופורציות. ולכן שייך כאן לדעתי ייעוץ זוגי, כי נשמע שאת לא מצליחה לצאת מהמקום שלך ולראות את הטוב שבבעלך ואת הגישה שלו (שבעיני הוא נשמע בריא מאד רק צריך קצת כוונון והדרכה). אני מאד מבינה את הקושי שלך לראות שהילד מקבל מכה. זה באמת כואב במקום הכי פנימי שלנו האמהות, אבל זה יהיה רק לטובתו שתצליחי לראות בבעלך בן אדם, בשר ודם שאוהב גם הוא מאד אותך ואת הילדים ולפעמים גם טועה (יכול להיות שככה הוא התחנך וזה קשה לו לשנות דרך?). בהמשך כשהילדים יגדלו, הם כבר יבינו יותר ויהיה קשה כל פעם כשקורה משהו להסתגר ולבכות, לכן מומלץ לנסות מעכשיו ללמוד איך לתקשר בינכם גם במצבים כאלו שאת מרגישה שאת לא מסוגלת וזה גדול עלייך. ואני אומרת את כל זה אחרי שעברתי תהליך עם עצמי כי לבעלי ולי יש גישות שונות מאד בנושא החינוך. בפועל יש לילד שני הורים ולאו דווקא שכל האמת אצלי או אצלו, כך שאני מנסה לתת את החינוך שאני מאמינה בו ולהתפלל שיגדלו בדרך הישר והטוב. זה לא גורם לי פחות להעריך את בעלי, כי אני מבינה את הכוונה הטובה שלו שמאחורי המעשים. ניסיתי לשכנע אותו ללכת בדרך שאני מאמינה בה, אבל זה לא עובד. זה לא סותר שאני אוהבת אותו ומכבדת אותו ואני בשום פנים ואופן לא אתווכח על דברים שעושה מול הילדים, אלא אשוחח איתו על דברים בנעימות אחר כך בתקווה שיבין את המקום שלי ונגיע למקום שנוח לשנינו יחסית.

בהצלחה!
אתם נשמעים זוג הורים טובים שממש אוהבים את הילדים!
וואי תקשיבי, איזו חוויה קשה!תוהה לי
אם זה היה קורה לי עם בעלי הייתי מתפוצצת עליו ממש, יש לי רגישות מאד גבוהה לגבי אלימות לילדים. אני במקומך הייתי מציבה כעובדה שהוא חייב ללכת לטיפול אם זה חוזר אפילו עוד פעם אחת.
ומההודעות שלך נשמע שגם לך יש קושי בויסות הרגשות וביכולת.לתקשר את הצרכים שלך, אז אולי כדאי לשקול כם עבורך איזה טיפול בשביל לשפר את איכות החיים ולשמר את האנרגיה הרגשית כך שתוכלי לתעל אותה באופן מבוקר
חיבוק גדול
תינוק בן שנה?מתחדשת11
נשמע לי מוגזם. דוקא מתחילה להבין אותך. לא נשמע לי שהוא אלים אבל כן נשמע שמתפלק לו פה ושם בלי שליטה.
זה נורא קשה לעבוד על זה וזה ממש מתסכל לראות את זה מהצד
יכול להיות שגם בילדות היו מתנהגים איתו ככה וזה פשוט משהו שהוא הורגל בו
דבר ראשון הייתי יושבת איתו ואומרת לו תראה, אני רואה שלפעמים בלי לשים לב אתה שולח ידיים. שמת לב שהיום נתת מכה בגב לילד בן שנה? זה ממש מוגזם. אני חושבת שאתה צריך לחשוב עם עצמך איך לנטרל גם את הפליקים הקטנים האלה שלא באמת מועילים. אני מוכנה לעזור לך, אבל אתה צריך להחליט שקודם אתה נמנע מזה לחלוטין.

אני מכירה מקרה על מישהו שהיה מרים יד באופן בלתי רצוני והיה מתייסר על זה ממש הוא החליט שבכל פעם שזה קורה לו הוא נותן סכום לצדקה. אבל כזה שקשה להוציא מהכיס..
נניח 50 שח על על פליק.
וזה די עזר לו אחכ זה כמובן עבודה פנימית ואישית
נשמה כואב לי לקרוא אותך שוב ושובבוקר אור
באמת זה נשמע שיעשה לכם ממש טוב ללכת לייעוץ
הוא לא צודק אבל גם את לא..
מניחה שהתגובות המדינות את בעלך פה זה כי הם לא קראו שרשורים קודמים שלך..
מבינה אותך מאדטוווליי
לגמרי הרצון לבכות כשקורה דבר כזה.
ציינת שהיית רוצה שהוא ידבר עם רב ואין לכם אז ממליצה על לימוד משותף בספר 'אל תחטאו בילד' של הרב יעקובסון.
ספר מופת בחינוך ילדים שאנחנו נעזרים בו המון.
כל פעם אחרי שאני לומדת ממנו אני מרגישה אמא יותר טובה לתקופה.
הוא מלמד להציב גבולות באופן של סמכות ללא עונשים והרמת קול ויש לו תאוריה שלמה שהוא מעביר באופן מעניין וברור.
בהצלחה!!
הוא יצא עם הילד לטיולאניחדשהכאן
ורשמתי לו שאני פשוט מאוכזבת ממה שקרה
הוא אומר אני לא עשיתי שום דבר ולא הרמתי יד אני מחנך את הילד.
כן ממש מחנך..
מתפרץ עליו בעצבים ומרים עליו יד מתוך עצבים
ועוד בגב!! מילא ביד.. מילא בטוסיק..
והוא פתאום ניתק את הטלפון כי כואב לו לשמוע את האמת בפרצוף
חבל חבל שאת מנבה להןכיח אותוחגהבגה
הוא לא במקום שהוא מוכן לקבל תוכחה.
זו לא הדרך, נשמה יקרה את רק מרחיבה את הפער בינכם כרגע
לדעתי אם את באמת רוצה ליצור שיח והתקדמותמתחדשת11
פשוט צאי מהמקום המתקיף. אני איתך כאמור. לא מסכימה עם מה שעשה. אבל ברגע שתוקפים מישהו הוא מיד מתגונן.
הוא הרים יד. זה לא מתאים בשום אופן עם ילד בן שנה ובפרט שאין פה שום עניין של חינוך אלא נטו כעס.
אבל. הוא גם לא אלים. ולא רע. ונראה מהצד שזה מה שאת רוצה להעביר לו : שהוא אלים.
יכול להיות מאוד שזה מאוד מייסר אותו והוא רוצה להפסיק עם זה, אבל לא יודע איך.
מצד שני גם תגובות מידי מוגזמות, ללא הרמת יד נחרטות ועושות רשמים בנפש.
שבו בנחת. דברו ביניכם
בלי להתקיף. בלי להאשים.
הוא לא ניתק בגלל זהבת 30
הוא יודע את האמת.
הוא יודע שאולי לא היה צריך לתת מכה ואולי הוא גם מתחרט על זה.
הוא ניתק כי הוא צריך אותך איתו ולא נגדו!!!
אני יודעת על עצמי, שאם אני צועקת על הילדים כשאני מאבדת סבלנות, אז אם בעלי אומר לי אפילו משפט שיש בו רבע ביקורת כמו ''אפשר בבקשה שתפסיקי לצעוק?" אני ממש נפגעת, מתכדררת אל תוך עצמי וזה מחמיר את המצב, כי אני מרגישה שבנוסף לכל הג'יפה שלי, גם הוא נגדי
אבל אם הוא אומר ''את ממש גמורה. לכי לנוח רבע שעה, אני אהיה עם הילדים'' אז זה ממש עוזר לי לחזור לעצמי!! כי אני מרגישה שהוא איתי.

את ממש צריכה לנסות להיות איתו ולא נגדו.
וכמה שתהיי יותר נגדו ככה הוא ימשיך להתכנס למקום הזה שלו
כאילו דבררת אותיאנייי88
ממש ככה. אם בן זוגי היה גוער בי. מתפלץ עלי ועוד ליד הילד. ישר הייתי מתקיפה.

חושבת שגם את צריכה עזרה באיך לפנות ולדבר בנסיון לתקן.
ככה באמת לא תגיעו לשןמקום
אפילו שאת צודקת!
לא יודעת, לא מדברת אלי גישה הזאתנחלנחל
אם אחד מבני זוג עושה משהו שהוא קו אדום לבן זוג שני, הוא זה שצריך להודות בטעות שלו. אחרת בן זוג שני פשוט יחיה במלכודת. אם הוא יבקש בעדינות, יסננו אותו כי זה לא קריטי, אם הוא מתעצבן יגידו לו מה שאת עכשיו כתבת....
סליחה? הוא מנהלת שלי בביה"ס?אנייי88
הוא בן זוג שלי.. וכמו שאני מכילה לרוב את הטעויות שלו. שיכיל את הטעויות שלי.

לא מדובר כאן בבעל מכה, או משפיל...

גם אם הוא טיפה יותר אימפולסיבי.
בדרך הזו היא לא תפתור את הבעייה.
ואני בהחלט בעד שיח והבנה.אנייי88
ובדרך הזו אפשר גם להודות ולנסות לשנות.

אבל לבוא ולתקוף? ועוד ליד הילדים? כרגע הוא עדין קטן. אבל בעתיד הבכי והויכוחים גרועים פי 100 ממכה קטנה.
אנחנו לא יודעים כלום על זוגיות שלהםנחלנחל
אולי היא מכילה מיליון דברים אחרים ורק את זה לא מתאים לה.
לא הבנתיבת 30
מה זה קו אדום?
נניח, סתם בתור דוגמה למשהו שהוא אכן קו אדום.
נניח שבעלי לא היה מקפיד לחגור את הילדים ברכב כשנוסעים נסיעה ארוכה. (נניח, כן? זה לא קשור למציאות).
ומבחינתי זה היה קו אדום.
ונניח שיום אחד הוא היה חוזר עם הילדים מסבתא ואני רואה שהם לא חגורים.
מה אני עושה?
צועקת עליו מול הילדים?
מאשימה אותו, מולם, שהוא חסר אחריות ומסכן את חייהם?
נותנת לו להרגיש שהוא אדם רע?
לא.
ממש לא.
הייתי סוגרת את זה בינינו. בלי הילדים ובלי האשמות.
כנ''ל פה
זה בעיניך זוגיות?זהר מרים
כי בעיני זוגיות שמאפשרת דיבור כנה ובקשה כנה על הכל
זה זוגיות
שהבסיס שלה זה שאין שום סיבה לבא ולתת לו על הראש
כי אני לא האמא שלו
ולא הבוסית שלו

אני אשתו
אנחנו ביחד
שותפים למשימה
וכשמשהו חשוב לי.אני מספרת לו הכל
ומבקשת הכל
אבל לא נופלת עליו ומוכיחה ומאשימה אותו כשהוא טועה במשהו
וכשאני לא מסכימה איתו אני לא כופה עליו את דעתי

זה לא זוגיות בעיני

יכולה להגיד לך שהיה לנו קשר מורכב מאודתיתיל

עם אבא שלנו בגלל דברים שהיו קווים אדומים לאמא שלי והיא הייתה מתחרפנת עליו לידנו. כשגדלנו היא למדה לדבר וככה גם הקשר השתנה, אבל זה היה מאודדד קשה והיה נחסך אם לא היינו רואים את אבא שלי כדמות כזאת גרועה שרק עושה טעויות כל הזמן, זה באמת היה פשוט לא נכון. 

@אניחדשהכאן

זה מורכב. לא לכל אחת יש בן זוג שיגיד לה לכי לנוחבת הרים
זכית...
התסכול שלה כנראה נובע מהגישה שלו ולהפך.
ולכן כואב לי שמייעצים לה בתקיפות. אפשר ללמוד המון מחכמת ההמונים, אבל זה צריך להיאמר ברגישות. מי שמייעצת שתזכור שאנשים שזקוקים לעזרה יכולים לבוא ממקום מאוד מורכב. אחרת הם לא היו מבקשים עצות.
עונהבת 30
אל דאגה. גם לנו יש את הפינות הפחות נחמדות שלנו...והרבה זה ענין של למידה של שנים.
ומה שכתבתי, זה עם לב מלא באכפתיות לפותחת...באמת אכפת וממש כואב לי
כי את בעצם קוראת לו בצורה הזאתנחלנחל
מראה לו שכוחות אזלו. גם לי זה קורה לפעמים.
זה נכון, אבל זה גם בגלל שהוא שומע את הקריאה הזאתבת 30
ולא סתם מסתכל חיצונית ורואה אותי בקריזה
מבינה אותךנחלנחל
ואת צודקת, לא נותנים מכות לתינוק בן שנה. בעיה היא שהרבה אבות צעירים וגם אמהות לא מבינים מה זה גיל שנה. לוקח זמן להבין את זה. גם לי היה ריב בנושא עם בעלי כשבכור היה בן שנה וחצי. אבל אצלנו בעלי פשוט הפסיק להציב גבולות, הפך לשוטר טוב. רק אחרי כמה שנים הוא אמר לי שזה בעקבות הריב ההוא.
גם לא מצב אידיאלי. אתם צריכים ספר או שיעורים איך להציב גבולות , וגם ספר מה זה גיל שנה, גיל שנתיים וכן הלאה.
הרבה פעמים גברים לא קוראים ספרים בנושא, רק בכלליות. והם לא מבינים שאי-אפשר ליישם כל דבר בכל גיל.
בנוסף מכה חד-פעמית פעם בחצי שנה אומנם לא טובה אבל גם לא תגרום נזק.
במקרים קיצוניים, לפעמים היא גם עדיפה על להגיד 1000 פעם וילד עדיין עושה מה שאסור ואז כולם מתמודדים עם נזק שנעשה.
היי יקרה,חדקרן
נשמע שבנוסף לרגשות המובנים מאוד של הכעס והתסכול, יש רגש נוסף ומאוד שולט - בהלה.
בהלה שאולי בעלך אלים חסו, בהלה מכך שהוא יגרום נזק לילד, בהלה מכך שהאדם שהתחתנת איתו פועל בצורה כלכך לא מקובלת מבחינתך, ועוד כלפי הילד שלכם.
בעיניי צריך לתת לרגש הזה מקום, להבין שהוא קיים ולהבין שאת מבוהלת מהסיטואציה, ולנסות להגיב רק אחרי שהבהלה נרגעת - כי כשאנחנו מבוהלים אנחנו בדרך כלל לא מגיבים בהיגיון, אלא מתוך אינסטינקט שלא תמיד מוביל אותנו למקומות טובים.
והבהלה הזו, יכולה להישאר לך בלב גם אחרי שנגמרת הסיטואציה, גם אחרי שנרגעת מהכעס ודיברתם ושוחחתם וסיכמתם שזה לא יקרה שוב.
והבהלה הזו היא שתפעיל אותך בפעם הבאה שדבר כזה יקרה. (כמו עכשיו). אבל ברגע שתכירי בה ותדעי שהיא קיימת, יהיה לך יותר קל להתמודד איתה.
אז מציעה, בתור צעד ראשון, אחרי שאת נרגעת קצת, לנסות לשאול את עצמך-
מה הרגשתי בסיטואציה?
האם הרגשתי מבוהלת?
מה בדיוק הבהיל אותי?
האם הרגשתי פחד?
מה הפחיד אותי?

לנסות להרגיע את הבהלה.
ואז לשוחח עם בעלך, מתוך נחת ורוגע, ולשתף אותו ברגשות שלך. לשקף את הדברים מנקודת המבט שלך, בלי לשפוט אותו.
לספר לו - שהרגשת מאוד מבוהלת שזה קרה. גם בפעם הזו וגם בפעם הקודמת. לספר לו מה את מרגישה כשאת רואה שהוא נותן מכה לילד. אפילו אם היא קטנה.
וגם - לשמוע אותו ומה הוא חושב ומרגיש.
נשמע ממה שתיארת שעכשיו הוא במצב מגננה חזק, חושש מאוד מהתגובות שלך ולכן משתבלל ומסתדר בתוך עצמו ואפילו תוקף בחזרה.

אני מבינה מאוד את ההרגשה שלך, ואת התחושה שזה קו אדום מבחינתך שאת לא מוכנה שיקרה אצלכם בבית. וממה שתיארת, נשמע שבעלך לא עושה את זה מתוך רשעות ומתוך כוונה לפגוע בילד. כך שבהחלט יש מקום לדבר ולעבוד יחד כדי שאת תביני מה הקווים האדומים שלו והוא יבין מה הקווים האדומים שלך ותחליטו ביחד איפה עובר הגבול של שניכם.
אבל שיחה כזו צריכה להתנהל כשאנחנו רגועים, ולא כשבהלה מנהלת אותנו.

בהצלחה רבה יקרה, נתנו לך פה עצות מגוונות וטובות, שהקב"ה יכוון אתכם לדרך הנכונה בשבילכם!
מנסה מתוך נסיוןיוצאת לאור
יקרה,
1. מה שלדעתי צריך להבין שיש ** תהליך.*** ודברים לא באים בלחיצה על כפתור. אדם הוא נוף מולדתו וערכיו. הוא מבין שהוא רוצה לשלוט אפילו במכונת הקטנטונת על הילד. התגובות שלך ממש לא מסייעות ולא תומכות בתהליך הלא פשוט שבכלל עובר להיפטר מההרגל הזה. תשאלי: איפה התמיכה ובעידוד שלי בתהליך? באמת, ללכת למקלחת להתעצבן ולבכות את נשמתך זה הליך בוגר ונכון כלפי בעלך האהוב?
2. בעלך מזועזע ממכות כלפיך- בעלי התנהג בצורה דומה שהילדים נהגו כך כלפיי. היום החוצפה תשגה. הוא פשוט תפס אותם והבהיר להם שזה לא קורה יותר ( בלי מכה. רק תפיסה והפרדה לחדר אחר. עם טון תקיף). תאמיני לי אף אחד לא עושה את זה יותר. יש לי ילדים מהממים ואני בטוחה שהם לא זוכרים כלום.
במקום לתת לבעלך קצת קרדיט להכנה על כבודך את נותנת לגיטימציה להרביץ לך שוב ושוב...יש להפריד בין מה שתאמרי לבעלך אחרי שתרגעי: גם תודי. גם תחזקי וגם תחזרי על הצפיה שלך לבין היסטריה... 3. נשים לא מבינות שכל דבר שהן מגלגלות על הבעל חוזר אליהן. ככל שהם יברכו את הבעל יותר כך הבית, הבעל, הפרנסה, הילדים יהיו יותר מבורכים. קיבלת תפקיד לסייע לבעלך לא להרים יד על הילדים כלל. את מסייעת לו או נואשת בדרך? כדאי להבין שמי שכועסת על בעלה מטביעה את כל הספינה. כדאי לחשוב על זה. תשאלי: איך יכולתי לפעול באופן שונה?
משהו שלא מובן לי: מה ההבדל בין אוטיזם למחוננות?מתואמת

אני קוראת פה בשרשורים אפיונים של מחוננים, שמאוד מזכירים לי את כל מה שאני יודעת על אוטיזם... ואני שואלת: באמת מדובר על מחוננות, ולא על אוטיזם במסווה?

אני יודעת שבתוך הסיווג של אוטיזם יש אוטיסטים שמוגדרים מחוננים ויש כאלה שלא. ויש כאלה בתפקוד גבוה, שבאמת אולי המחוננות שלהם מחפה על האוטיזם...

אבל עד עכשיו חשבתי שמחוננות היא פשוט איי-קיו גבוה, שאולי עלול להוביל לקשיים חברתיים ורגשיים, אבל לא לצורך מוגבר בשקט, לרגישות לרעשים, לקושי במעברים... וכו' - דברים שאני מכירה מאוטיסטים.

וזהו, אני קצת מבולבלת, ומעניין אותי אם מישהי תדע לעשות לי כאן סדר...🙈

האמת שגם לי זה נשמע קצת מוזר ולא הכי קשוריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי מחונן, והוא אומנם רגיש יחסית, ועם קצת רגישות תחושתית. אבל אני בכלל לא בטוחה שזה קשור אחד לשני. גם אני הייתי רגישה (מאלה שנעלבים ובוכים וכדומה), ואני לא מחוננת.

(והבן שלי לא אוטיסט. לפחות אין לנו סיבה לחשוד בזה🤷‍♀️).

לגבי אוטיזם- אוטיזם זה קודם כל קשיי תקשורת. שאר הדברים הם נלווים, אבל לא הבסיס. מה שאני חושבת לפחות.

אני רק אגיד לגביי המרכיבים הבסיסיים של אוטיזםפאף

כדי לאשר אבחנת אוטיזם בודקים שני מרכיבים-קשיי תקשורת בתחומי עניין חזרתיים , אצל מחוננים אני חושבת שאין תחומי עניין חזרתיים...

והיום מבינים גן שהמרכיב החושי (הקושי בוויסות חושי, חיפוש תחושה, רתיעה מתחושה ) הוא מרכיב מהותי מהתקשורת ואפילו שחלק מקשיי התקשורת נובעים מהמרכיב התחושתי והמוצפות מגירויים, (זה במחקרים, לא הכל מאוד מבוסס עדיין) מרכיב שאצל ילד מחונן לא חייב לבוא יחד עם המחוננות (אני מחוננת ואין לי שום קושי תחושתי, הבן שלי על הרצף והאמת שאני לא רואה דמיון, והוא בתפקוד גבוה עם יכולות קוגניטיביות גבוהות לדברי הפסיכולוג) . כן מאפיין את האוטיסטים איים של יכולות (גם לא תמיד) שיכולים להזכיר מחוננות, ואני מניחה שיש מחוננים על הרצף לא מאובחנים/מחוננים עם קשיים רגשיים ותחושתיים שאינם על הרצף, בסוף מאוד קשה לייצר אבחנה מבדלת בגיל הצעיר, במיוחד אצל ילדים בתפקוד גבוה, אבל אני חושבת (ומהיכרות אישית) שמחוננים כן ידביקו את הפער החברתי כשיגדלו, כי הם ובני גילם יתאזנו , אוטיסטים לא ידביקו את הפער, גן אם הם בתפקוד גבוה וזה לא בולט...

תודה על הדיוק!יעל מהדרום
באמת שאלה טובהנפש חיה.

אני חושבת שמחוננות קשור לתחום החברתי (קשה להבין מצבים חברתיים ויש פער בין השכל ליכולת הרגשית)

ואוטיזם קשור להפרעות/בעיות תקשורת (שזה גם קשור לתחום החברתי אולי בעקיפין)

ורמת התפקוד מצביעה על הטווח של רמת התקשורת

חחח מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

גם אני מכירה כמוךיראת גאולה

שמחוננות זה מנת משכל גבוהה,

אבל יש מאפיינים של מחוננים שנובעים מהפער בין הרמה השכלית לבין הרמה הרגשית. כלומר, לרוב המחוננים יהיה בהכרח פער כזה, וההשלכות שלו (כמו שכתבת, רגשית וחברתית בעיקר) זה משהו שנראה אצל הרבה מחוננים.

מעבר לזה, לכל אדם אופי משלו ומאפיינים משלו בלי קשר למנת המשכל.

מחוננותתהילה 3>

למיטב ידיעתי היא נטו עניין של איי קיו, כלומר ה3% העליונים במבחני איתור (מקווה שזכרתי נכון את מספר האחוזים, אפשר לוודא).

בין המחוננים, יש כאלה שהם גם על הרצף האוטיסטי, ויש כאלה שלא ובכלל לא, והם לגמרי חברתיים, חברותיים וכו'.

יש ילדים מחוננים שפחות בשלים רגשית או חברתית וזה יוצר אצלם גם פערים מסויימים, אבל זה לא מחייב שהם על הרצף.

כמו כל העורבים שחורים אבל לא כל השחורים עורבים

אני האמת תוהה מה ההבדלבתאל1
בין סימנים של אוטיזם לקשב וריכוז. כי נשמע שיש הרבה מהמשותף. 
אוטיזם זה קודם כל לקות תקשורתיעל מהדרום

לק"י

נכון שהרבה פעמים גם יש להם גם קושי להתרכז לפרקי זמן ארוכים.

אבל זה שכל מי שעם לקויות קשב וריכוז יש לו גם קושי בתקשורת.

התסמינים יכולים להיות דומים אבלממשיכה לחלום

הגורם הוא אחר

ולכן המענה צריך להיות אחר

בתהליך האבחון של אוטיזם או הםרעת קשב שוללים את השני

די פשוטoo

אוטיזם זו לקות

מחוננת זו יכולת

אפשר לקשור לקות ליכולת ויכולת ללקות

זה לא אומר שזה בהכרח נכון

יש מחוננים שאין להם שום לקות או בעיה מיוחדת

רק נטו יכולות גבוהות 

אוטיזם זו לא לא לקות למיטב הבנתיאפונה

זו שונות נוירולוגית

לפחות על פי ההגדרה

אזoo

הלכתי לבדוק את ההגדרה

זו אכן לא לקות אלא הפרעה

אבל באותו רעיון

אוטיזם זו הפרעה ומחוננות זו לא הפרעה אלא יכולת

אוטיזם: ממה זה נגרם, איך מזהים, איך מאבחנים? | שירותי בריאות כללית

תודה על כל התגובות!מתואמת

עדיין נותרתי בתהיות, האמת...🙈 כי באמת בנות פה מתארות קשיים למחוננים שיוצאים מגדר המחוננות הבסיסית.

אבל אולי באמת ההבדל הוא שאוטיסטים לא יודעים לתקשר כמו שצריך עם הסביבה ומחוננים - עם כל הקושי - כן יודעים...

(אני פשוט מסתמכת על מה שאני מכירה... בעלי מחונן כנראה, אבל אין כמוהו יודע לתקשר עם אנשים, והבן שלי גם מחונן, אבל מתקשה בתקשורת, ובאמת אובחן לאחרונה עם אוטיזם... אבל זה לקח זמן, כי הוא בתפקוד גבוה)

יש בזה מן הסטראוטיפיותנעומית

מחוננים מראים התנהגויות של אוטיסטים

אוטיסטים הם מחוננים.

וזה לא נכון. לרוב.

יש קשיים חברתיים ויש יכולות קוגניטיביות לפעמים דברים מופיעים ביחד. ולפעמים יכולת מסוימת משפיעה על משהו אחר.

ילד עם רמה קוגניטיבית מאוד גבוהה יכול להיות שיתקשה להשתעמם בלימודים, להסביר את עצמו כל הזמן, ויעדיף שיחות מבוגרים. (לאנשים יראה קושי תקשורתי).

ילד עם אוטיזם יראה עניין מוגבר בתחום מסוים, (לדוג' מתמטיקה, שחמט) , וימעט להשקיע משאבים בתחומים אחרים או ביצירת קשרים, אז יראה מחונן באותו תחום.

אני באמת לא בטוחה שרוב המחוננים הם עם הקשייםיעל מהדרום

לק"י

שמתוארים פה.

אבל לא עשיתי מחקר בנושא.

את מכירה אקולייזר?עוד מעט פסח

המכשיר הזה של די-ג'יים שמכוון עוצמות ותדרי קול?

שמעתי פעם משל ממש יפה, מפסיכולוגית שמתמחת באבחון אוטיזם, שאבחון הוא כמו אקולייזר-

יש כמה וכמה מאפיינים, שאצל כל אחד מאפיין אחר חזק יותר, ואחר יותר חלש. ויש הרבה אנשים 'נוירוטיפיקליים' (= לא אוטיסטים), שיש להם מאפיינים מסוימים של אוטיזם.

אבל כדי להגדיר מישהו רשמית כ''אוטיסט''- צריך שסך המאפיינים, והעוצמה שלהם, כבר יביאו לצרימה.

אז יש נוירוטיפיקליים עם תחומי עניין ספציפיים. או עם תנועות סטריאוטיפיות (זה נגיד קשור להפרעות קשב).

יש נוירוטיפיקליים עם רגישות לרעש או עם קשיים במעברים. בוודאי שיש עם קושי בהבנה חברתית.

אף דבר כזה בפני עצמו לא יגדיר אדם כאוטיסט.

רק כשיש מספיק מאפיינים יחד (אבל לאו דווקא הכל), והם יביאו להפרעה משמעותית בתפקוד- רק אז תהיה אבחנה.

ועכשיו אוסיף משלי, שאכן גם למחוננים, כמו לאוטיסטים, יש צורת חשיבה שונה משל שאר האוכלוסייה.

ויש מתאם בין אוטיזם למחוננות (כלומר, בקרב מחוננים תמצאי יותר אחוזים של אוטיסטים מבשאר האוכלוסייה). לכן הגיוני בעיניי גם שאצל אוטיסטים יהיו יותר מאפיינים של הרצף, למרות שזה לא מגיע לסף אבחנה רשמית.

(אני גם יודעת שבקרב מחוננים יש יותר בעלי הפרעות קשב, ויותר קשיים רגשיים. בסוף להיות חריג, גם אם זו חריגות שנתפסת כ'מתנה', יוצר כל מיני סוגי הפרעות נלוות).

וממש בקיצור-

יש קשר. יש דמיון. ויש לא מעט שהם גם וגם.

אבל זה לא באמת אותו דבר.

תודה!! הסברת את זה יפה ומניח את הדעת...מתואמת
תודה לך.עוד מעט פסח

אבל זה לא הסבר שלי, אלא של המאבחנת האלופה הזו.

וגם לי זה ממש עשה סדר.

לגבי אוטיזם, יש פה שיחה מעניינת ממש שנתקלתי בהנפש חיה.
איזה מעניין ומרגשחילזון 123
ממש! יש לו עוד כמה סרטונים/תיעוד ביוטיוב של שיחותנפש חיה.
אני מסכימה איתךמקקה

אני גם חושבת שכל המתואר לא קשור בהכרח למחוננות

בעבר מחונן עם אוטיזם נקרא תסמונת אספרגר

זה כנראה האבחון שהבן שלי היה מקבל לפני 30 שנה...מתואמת
אוטיזם זו לקות / שונות נוירולוגית.יהושבעט7

אוטיזם הוא ספקטרום .יש אנשים וילדים בתפקוד נמוך מאוד או גבוה .

או ממש מעל הנורמה .

כמו תסמונת אספרגר.

המאפיין הוא קושי בהבנת מצבים חברתיים.

קושי בהבנת סטואיציות חברתיות רגשיות .

אצל מחוננים להבדיל יש פער בין היכולות הקוגניטיבית הגבוהות.ליכולת החברתית והרגשית.

פעמים רבות הן מוקפצים כיתה,זה מוסיף על הקושי והפעם.

אספגריהושבעט7
מכירה בחור מאוד מוכשר בן פחות מ30 שמוגדר אספגר.הוא נשוי.
אני חושבת שבגילאים הצעיריםהשקט הזה

המחוננות יכולה לגרום לפער בין הילד המחונן לשאר הילדים (מבחינת יכולות, תחומי עניין, קנאה אפילו של שאר הילדים כלפיו)

וגם פער בין הילד והדברים שהוא קולט, להבנה שלו את הסיטואציה.. למשל קליטה של משפטים של המבוגרים והבנה של ההקשר אבל חוסר הבנה מול מי אפשר להשתמש במשפט כזה.

ואז זה יכול לייצר איזשהו פער שנראה כקושי תקשורתי חברתי אבל כשהשנים יעברו והפער יצטמצם זה יראה אחרת. 

הבנתי...מתואמת
אולי באמת לכן הבן שלי אובחן רק בגיל בוגר יחסית, כי בילדות הפער עדיין נתפס כפער רגשי בין השכל למציאות...
רוצה להוסיף שגם רגישות מוגברת היא לא רק באוטיזםשמש בשמיים

גם אני לא הכרתי את הקשר בין מחוננים לצורך מוגבר בשקט, רגישות לרעשים וקושי במעברים. אבל גם הדברים האלה יש אנשים נוירוטיפיקליים שסובלים מהם, אז יכול להיות אנשים שהם גם עם רגישות חושית מוגברת וגם מחוננים ולא על הספקטרום.

נכון, ההגדרה של אדם רגיש מאודמתואמת

(שאני זיהיתי בה את עצמי, אגב)

אבל לכאורה זה לא קשור למחוננות, אלא משהו בפני עצמו... (אני למשל לא מחוננת🤭)

נוירוטיפיקליים זה לא כינוי גנאי? מה זה אומר בעצם?נפש חיה.
נוירוטיפקלים מתאר התפתחות תקינהנעומית
אז אם הבנתי נכון נוירוטיפיקרליים זה כינוי לאנשיםנפש חיה.

נורמטיביים

שמתפתחים בצורה תקינה מכל הבחינות?

כןנעומית

זה כדי לא להגיד התפתחות תקינה (כי אז יגידו, מה אוטיסטים הם לא תקינים)

או נורמלים (כי אז אפשר להגיד, רגע אוטיסטים לא נורמלים).

רוצים להתייחס למגוון הנוירולוגי

סוג של פוליטיקה קורקט.

אפשר להתחבר לזה או לחשוב שזה מוגזם

זה מילה לועזית או מומצאת ע"י מישהו מהתחום?נפש חיה.
כן. זה בעצם מורכב מהמילים נוירו- מערכת העצביםקופצת רגע

וטיפיקל- אופייני, טיפוסי.

אנשים עם התפתחות נוירולוגית טיפוסית=רגילה,

מול אנשים שהם 'מגוונים נוירולוגית' - על הרצף, adhd וכדו'.

נראה לי שעיקר השימוש הוא באמת מול אוטיסטים, אבל אולי פשוט נראה לי כך כי אני מתעניינת באוטיזם( הבן שלי על הספקטרום)

לי ההגדרה הזאת נשמעת כמו חייזר חחחחחנפש חיה.אחרונה
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ג' בטבת תשפ"ו 13:09

ובכלל המילה הזאת בעצמה נשמעת כמו איזה לקות או מחלה

עייפות תמידיתאמא לאוצר❤

לא בהריון

לא אחרי לידה...

ילדים קטנים אבל כבר לא פיצים

כן רוב הלילות קמה בין פעם לשלוש אבל סוף-סוף כבר יש לילות שיכולה לא לקום בכלל....

ברזל תקין בי 12 בעייתי קצת אבל מטופלת בזריקות

ועדיין עייפה כל הזמןןןן

לא משנה מתי הולכת לישון, לא משנה מתי קמה, לא משנה כמעט איך ישנתי בלילה

פשוט מרגישה עייפות תמידית

כל הזמן גמורה כל הזמן עייפה כל הזמן מרגישה שרוצה לישון

כל הזדמנות שיש לי לישון/לנוח בבוקר או בצהריים כמעט תמיד קופצת עליה בלי לחשוב פעמיים גם על חשבון דברים אחרים...

זה נורמלי?! יש לכן רעיונות איך לעזור? זה מתיש ומתסכל🙈

בלוטת התריס גם בדקת?מתואמת
בכל אופן, עד שלא תסיימי את הטיפול בזריקות ל-B12 כנראה שהעייפות לא תעבור...
לא בדקתי.. יש קשר?אמא לאוצר❤
יש לי בעיה קבועה של בי12.. בגדול אני כבר 5 שנים מקבלת זריקות עם הפסקות קלות 
כן, לפעמים זה קשורמתואמת

זו בדיקת דם פשוטה, תבקשי הפניה.

וקשוח להיות עם מחסור קבוע של B12... מקווה שתצליחי לעלות אותו כמו שצריך במהרה...

ממש קשה, הלואי שנמצא פיתרון יעיל יותראמא לאוצר❤

תודה!! אבדוק את זה!

B12 בעייתי גורם מובהק לעייפותמשתדלתלהיותאני

מטופל ויש כבר התקדמות? כי חוסר בb12 הוא גורם מובהק לעייפות

באופן אישי אחרי התקופה הכי עייפה בחיים שלי גיליתי שחסר לי b12, וכשהצלחתי להעלות משמעותית העייפות התמידית שהייתי בה נעלמה.

כמו שכתבתי זה בעליה אבל יש בעיה כמעט תמידיתאמא לאוצר❤

מההריונות בגלל ההיפראמזיס....

אז מקבלת די קבוע... מתישהו בקרוב אמורה להיות לי עוד בדיקה לראות מה המצב שלו

בדקת בלוטת התריס לאחרונה?ואילו פינו
אני עם תת פעילות וזה ממש תסמין...
לא ידעתי שיש קשר.. פשוט לבקש הפניה מרופאת משפחה?אמא לאוצר❤
זה בבדיקות דם?
אופס. הדף אצלי לא היה מרוענןואילו פינו

וראיתי עכשיו שמתואמת כתבה לך..

בדיקת דם פשוטה. Tsh זה מה שבודקים...

עדיף גם freeT4מתיכון ועד מעון
ממליצה לבדוק גם פריטין בבדיקת דםתהילנה
שזה מאגרי ברזל. לא רק iron והמוגלובין. זאת בדיקה יקרה אבל חשוב להתעקש 
נבדק, תודה!אמא לאוצר❤
שומשום קלוי מעט מעלה ברזל (שמעתי על מקרה כזה)נפש חיה.

כל יום לאכול כף

בסלט, ביוגורט וכו...

חוץ מזה

יש גם תערובת פירות יבשים שממש עוזרת לאנרגיה

של דוד קאפח

ללא עצירות ותופעות לוואי...

100 גר´ שומשום לא קלוי-מלא,

100 גר´ צימוקים כהים,

100 גר´ תאנים יבשות,

100 גר´ שקדים קלופים,

100 גר´ תמרים,

8 אגוזי ברזיל.

לטחון את הכל טוב טוב (יש חנויות שמוכנות לטחון את הרכיבים הקשים)

ולאכול כף בבוקר וכף בערב.

(ד.א. זה גם ממש טעים=) )

בהצלחה ותרגישי טוב!

את בטח מכירה להיות בשמש, לעשות קצת התעמלות וכו....

כל השנה ככה? או שעכשיו במיוחד?אוזן הפיל
אולי דיכאון חורף
תמיד ובמיוחד בחורף ..מכירה..אמא לאוצר❤
אני רקתקומה

אגיד, שבעיני זה כן הגיוני.

ברור שטוב לבדוק בדיקות דם וכאלו

אבל

א. שינה לא רציפה, ממש משפיעה על איכות השינה. פעם אחת (ובטח שלוש), לא באמת מאפשרות שינה טובה. ואז, גם אם יש לך פעם פעמיים בשבוע שאת כן ישנה לילה, זה לא מספיק. כי יש משמעות לרצף של ימים שבהם את ישנה טובה, וזה לא שיום אחד יכול לחפות על כל השאר.

ב. מה את עושה במהלך היום? אם את רוב הזמן יושבת או בעבודה עם מעט תנועה, ממליצה להוסיף ספורט ותזוזה. אני ראיתי אצלי שזה ממש משפיע. ישיבה לאורך זמן, מעייפת אותי מאוד, ברמה של להירדם. כשאני זזה, הגוף מתעורר

תודה !!אמא לאוצר❤

זאת גם היתה השאלה שלי

האם זה הגיוני פשוט..

כן נכון, תכלס כבר 5 שנים אני לא ישנה נורמלי וקמה מלא , לא היתה תקופה אחת ארוכה שישנתי שינה רציפה וטובה בלילות....

אשים לב , תודה🩷

אזתקומה

אני חושבת שזה הגיוני

פשוט בשביל לדעת שזה הגיוני, צריך לישון טוב ואז האסימון נופל.

ולרוב זה לא קורה, אז זה נשמע שזה לא הגיוני...

אבל מניסיון שלי, יצא לי נגיד פעם לישון יומיים ברצף טוב (וזה ממש ממש נדיר) ופשוט קמתי אחרת. עם המון אנרגיות ולא עייפה בכלל.

וזה היה מדהים שאפילו לא חשבתי שזה קשור

אבל זה כן

אולי זה מונו? בדקו לך?פרח חדש

היה לי פעמיים מונו וככה הרגשתי

פעם שניה הייתי עם זה חצי שנה!!! עד שטיפלתי אצל איזה רופא בירושלים שיש לו שיטה לטפל במונו טזה עבר ב"ה

האמת לבעלי היה לא מזמן. לא בדקו לי חושבתאמא לאוצר❤

אבל האמת שלא כזה משנה כי לא באמת מה יש מה לעשות.. וואלה עכשיו קוראת שכתבת שהיה משו שעזר, מעניין!! אנחנו ביקרנו ממש כולם אמרו לנו מטבעי ועד קונבנציונלי שאין מה לעשות חוץ מלחכות....

תבקשי לבדוק קודם כלפרח חדש

אם זה מונו אני אכתוב לך מה הטיפול

אנסה גם להיזכר בשם של הרופא

מקווה שהוא עדיין עובד כי אז לפני 5 שנים הוא כבר היה ממש מבוגר

תודה על התגובות!אמא לאוצר❤

אבדוק בלוטת התריס, אולי גם מונו למרות שלא יודעת אם יש עניין

גם ככה אמורות להיות לי בקרוב בדיקות דם מקיפות לבדוק את בעיית הb12..

אבל האמת האמת אני ממש מופתעת שרוב התגובות מנסות לחפש סיבות 🤭  הייתי בטוחה שיהיו הרבה יותר תגובות מנרמלות שלהיות אמא, בטח לקטנים, ותינוק יונק, זה פשוט מעייף 🙈🙈🙈

לכולן יש כוח תמיד? אתן לא עייפות ומרגישות צורך תמידי בשנצ?

אני לא הספקתי להגיב אבל כןשוקולד פרה

אם אני לא ישנה את ה8 שעות מינימום ורצוף

-מה שבחיים לא קורה עם יונקים ןגם עם קטנים לא יונקים כמעט ולא) אני עייפהההה כל היום

ובדקתי- ברזל בלוטות התריס בי 12 הכל תקין

אה ואם הולכת לישון מאוחר אז גם- יותר עייפה מאשר אם נכנסת לישון מוקדם איזור 10 אפילו

שווה לך לנסות שבוע אם אפשרי לך

תודה!! זהו מרגיש לי שכמה שזה מבאס ממשאמא לאוצר❤
בסוף כל הדברים לא באמת עוזרים כשאין לי את המינימום שינה רציפה הזאת...
יש עייפות ויש עייפותאנונימית בהו"ל

ברור שתמיד אשמח לנוח צהריים ולקום מאוחר בבוקר/לחזור לישון אחרי פיזור של הילדים

ומכיוון אחר -

הרבה פעמים דיקור של מישהי מקצועית גם ממש יכול לעזור.

אני באמצע סדרת טיפולים שמטרתה לאזן כל מיני דברים, וממש מרגישה גם שיפור בתחום הזה.

שאני מסוגלת לעשות הרבה יותר ולא להגמר מכל דבר קטן.. כאילו כל המצברים של הכוחות שלי היו על הקצה ועכשיו הם באנרגיה טובה.

והמטפלת שלי אמרה לי כמה פעמיים שנשים חושבות לעצמן שזה הגיוני שמרגישים ככה כי את אחרי לידה.. בהריון.. או כל תירוץ אחר כשבעצם זה משהו אחר שאפשר לפתור אותו ולא ברירת המחדל של אישה.

אני ניסיתי סדרה של דיקור והאמת שלא עזר בכללאמא לאוצר❤
לא לזה ולא למטרה שעשיתי אותו.. ואצל מידי שממש נחשבת טובה זה היה
נורמלי לגמריoo

וגם התגובות צפויות לגמרי

אני לא חושבת שהרגשה של עייפות תמידית זה נורמליפרח חדש

כלומר

אם את עסוקה הרבה עם הילדים ולא נחה לרגע וקמה מלא בלילה ועובדת משרה מלאה ועוד ועוד אז זה מסביר

אבל הילדים כבר לא פיציים

יש לילות שאת ישנה טוב

אז לא אמורים להרגיש ככה באופן תמידי, ככה לפחות מנסיון שלי.

כי אם ככה, לגרום לעצמך להיות פחות עייפה בלי למצוא סיבה זה לא בעיה ואת לא צריכה את העצות שלנו

נשמע שכן יש פה משהו חריג שהוא מעבר לשינה וזמן לעצמך.

את מתארת עייפות קיצוניתמתואמת

לא עייפות רגילה של אמא לקטנים...

(ואני לא חושבת שנכון לתלות באימהות קשיים שמפריעים בתפקוד בחיים... לפני כמה שנים הייתה לי תקופה של חולשה מטורפת בידיים, והתקשרתי למוקד אחיות כדי לשאול מה זה. האחות שם שמעה שיש לי שבעה ילדים ומיד אמרה, "נו, מה את רוצה, ברור שתהיה לך חולשה". ואיך כעסתי! כי זו לא הייתה חולשה רגילה... אז מה הקשר לזה שיש לי שבעה ילדים? ב"ה רופאת המשפחה התייחסה לזה ברצינות ושלחה אותי לבירורים. בפועל לא היה לי כלום ב"ה ואני לא יודעת ממה זה נבע, אבל עדיין - זה לא משהו שאפשר לפטור באימהות...)

הדוגמהoo

שלך דווקא מוכיחה ההפך ממה שאמרת

היתה לך חולשה שלא היתה לה סיבה אחרת

אלא כנראה מדברים רגילים כמו עומס יתר

זו לא האמהות

זה הדברים שהיא מביאה איתה

כמו חוסר שינה עומס ועוד דברים שכתבתי למטה (שגם יכולים להיות בלי אמהות)

זו הייתה חולשה חריגהמתואמת

שלא הייתה לי מעולם לפני כן, וגם אחרי כן (עם יותר ילדים) לא הייתה לי כמוה בעוצמה כזו.

אני לא יודעת מה הסיבה לה, אבל ברור שהיא לא הייתה קשורה נטו לעומס החיים.

ואיש רפואה שיפטור אישה שמתלוננת על משהו חריג בכך שהיא אמא, עלול לפספס דברים קריטיים.

זה נכוןoo

לגבי איש רפואה

איך את יודעת שהסיבה לא היתה קשורה לעומס?

אולי היה עומס על הידיים והחולשה גרמה לך לתת להן יותר מנוחה

כי לא היה לי עומס חריג על הידיים דווקא באותה תקופהמתואמתאחרונה

הסיבה היחידה שאני יכולה למצוא לזה היא עומס רגשי חריג (זו הייתה תקופת הקורונה).

או שאולי היה לי משהו פיזי, שעד הבדיקות כבר עבר... (אולי אפילו פוסט קורונה, מי יודע)

נורמלי בהחלטoo

עייפות יכולה לנבוע מהרבה דברים

פיזיים ונפשיים כמו:

1. חוסר בשעות שינה (8 שעות אחרי קיזוז קימות)

2. תזונה לא מאוזנת/ מספיק מזינה

3. חוסר בפעילות גופנית

4. חוסר במנוחה פיזית

5. עומס משימות

6. לחץ בעבודה/ בבית

7. חוסר בהפסקות ממשימות בעבודה/ בבית

8. חוסר בזמן עצמי

9. הימצאות תמידית במקומות רועשים 

כשהפחחתי סוכרים וגלוטןytrewq

הרגשתי הרבה יותר רעננה ועירנית! 

לא היה לי צורך בשנצ, הייתי מתעוררת בבוקר ומצליחה לקום מהמיטה בזריזות וכו'... 

הפרשים בין ילדים, אשמח להמלצתכן/ניסיונכן בבקשהמאמאמיה 3

הקטן של בן שנה, אחרי שניים שהם בבית ספר יסודי כבר

ההפרש לא היה מתוכנן- ניסיונות להביא להם אח/ות כבר הרבה קודם אך ללא הצלחה

ואני משתוקקת להביא לקטן אח/ות שתהיה לו חברה..

מה ההפרש שמצד אחד לא יהיה לי קשה בהריון (זה בטוח יהיה הריון בסיכון כי עברתי לפניו לידה שקטה והפלה מאוחרת) ומצד שני שזה לא יהיה פער גדול מדי שיוכלו לשחק ולהיות חברים עם כמה שיותר מכנה משותף 

לי ההפרש הכי גדול הואמתיכון ועד מעון

שלוש וחצי שנים, זה לא היה מתוכנן בכלל, ההפרש היה אמור להיות הרבה יותר קטן, אבל זה מה שיצא והם בקשר טוב, משחקים ביחד אוהבים אחד את השני.

מניחה שאם היה עוד קצת פער זה כבר היה פחות קשור 

אצלנו יש פער של שנתייםשושנושי

הם עדיין קטנים,

הגדול בו 3 הקטן בו שנה

ומרגישה שהפער מושלם!!!

נקלטתי כשהגדול היה בן שנה וחודש

ברור שהיה קשוח בהריון, הילד לא הלך עדיין בהתחלה, הוא היה שובב ולמרות העייפות בהתחלה והכבדות בסוף היה צורך להיות נוכחת.

מסכמת - בהריון היה קשוח, השנה הראשונה מאתגרת ועכשיו כיףףףףףף

הם מעסיקים אחד את השני בכל מקום, משהו שלא הכרתי. 

בעניי פער של 3-4 שנים זה מעולהshiran30005

לי יש צמודים בני 2-3 וזה קשוח ביותר. נכון שהם כבר משחקים יחד אבל לרוב הם רבים וצריך להשגיח עליהם כל הזמן

אבל, מכיוון שאין לדעת מתי תכנסי להריון וכם בגל ההסטוריה אז יש פה דילמה. אני יש לי 2 צמודים גדולים כיום בני 13-14 רציתי הפסקה של 3-4 שנים ואז להביא שוב אבל ה' רצה שיהיה לי פער של 11 שנים מהגדולים לקטנים ככה שצכנונים לחוד ורצון ה' לחוד

אני חושבת שהפרש של עד שנתיים הוא טובמתואמת

בשביל שיהיה קשר בין האחים מגיל צעיר יחסית.

אבל אם מדובר בהיריון בסיכון - זה מאוד קשה לחוות את זה עם תינוק בן שנה פלוס... אז נראה לי שעם כל הכאב צריך להתחשב יותר בזה מאשר בפער בין האחים.

לחוות היריון בסיכון כשהקטן בגיל שנתיים - זה תלוי בילד עצמו. אבל גם גיל שנתיים עלול להיות מאתגר מאוד - זה גיל של בדיקת גבולות, ולפעמים צריך אמא במיטב כוחותיה בשביל להתמודד עם זה...

הילדיםoo

שביסודי יכולים להיות חברים שלו

אצלי הקשר הכי קרוב נוצר בין הילדים עם הפער הכי גדול (9 שנים)

אם כי עכשיו הקטן נשאר רוב הזמן לבד כי אחים שלו בישיבה

אז הוא גדל רוב הזמן כמו ילד יחיד

יש לזה יתרונות וחסרונות 

נכון, הילד בן 13 חבר טוב מאוד של בן ה 3shiran30005

ממש לא יכולים אחד בלי השני חחחח

אז גם הפער בגיל לא תמיד מחייב

^^תקומה

ולפותחת -

נראה לי אין תשובה אובייקטיבית לשאלה שלך

זה גם משתנה ממשפחה למשפחה

הדינמיקה משפיעה

וגם, זה שיכתבו לך כאן שפער מסויים הוא טוב, לא אומר שפער אחר הוא לא טוב.

וגם, יש לאנשים נטייה להצדיק את הבחירות של עצמם (גם לי, לכולנו), כלומר, אנחנו לא אובייקטיבים על הבחירות של עצמנו, ובנוסף, אנחנו גם לא באמת יכולים לדעת מה היה אילו.

אחרי כל החפירה הזו, בעיניי שיקול יותר נכון הוא מה הכוחות שלך, ופחות הפער בין אחים, כי הקשר, כאמור, משתנה. ולא רק בקשר ישיר לפער

מסכימה איתךשושנושיאחרונה

אני עם הפרש של שנתיים וזה מרגיש לי אחלה

כשאני שומעת על אישה אחרת שיש לה שני צפופים בהפרש של שנתיים כואב לי עליה ברמות, מדמיינת אותה בקושי שורדת את היומיום

אני לרגע שוכחת שגם אצלי זה ככה חחח

שהוא יהיה בן שנתייםמחכה להריון

זה הפרש ממש טוב לדעתי

ככה עד שנכנסים להריון ויולדים הילד בן 3 פלוס גמול ובגן עייריה זה עולם אחר מאשר שתי קטנים עם טיטולים..

יצא לי הפרשאורוש3

של שלוש וחצי והם יודעים לשחק מושלם למרות הפער.

לי פער של שנתיים היה מעולהתוהה לעצמי
פער של כמה חודשים פחות היה קשה ממש.
אני לא סגורה אם התינוק מתייבש 😐מולהבולה

בן חודשיים יומיים עם חום באזור 38.2

אתמול היינו אצל הרופא אמר לעקוב אחר טיטולים ואם ממשיך היום להגיע לבדיקת שתן

אוכל הרבה פחות,טיטולים הרבה פחות רטובים מהרגיל,אף סתום ושמה מי מלח  זה לא עוזר כל כך... גם לא חלב אם....

מה המדד אמור להיות לגבי הטיטולים?

אם רטוב מעט זה מספיק? אבל זה ממש ממש לא כרגיל והוא גם אוכל הרבה הרבה פחות מהרגיל....

כל התיאורים נשמעים מספיק כדי לבדוק עכשיונפש חיה.
שלא יחמיר חלילה...
אני הולכת לרופא עוד שלוש שעותמולהבולה
תוהה אם ללכת ולהתיישב לרופא בחוץ....
טוב מאדנפש חיה.

רפואה שלימה!

הייתה פה פעם מישהי שסיפרה

על הגעה למצב של התייבשות התינוק שלה

בסוף בדקו אם הוא טיפול בבית חולים, והיה צריך

ואחרי תקופה הוא היה בסדר והם השתחררו הבייתה.

מקווה בשבילך שהילד בריא ואולי רק מעלה חום ממשהו שלא מזיק. 

הקטע הוא שלא הכי סומכת על הרופאמולהבולה
הוא די מעופף 
יש רופא אחר?כורסא ירוקה
או מוקד שאפשר להגיע אליו?
אז תדגישי את הדברים הבעייתייםכורסא ירוקה
לאנשים מעופפפים צריך לשים דגש על החלקים שאת לא רוצה שיתעלמו מהם. מקסימום ישלח אותל להמשך טיפול במיון ושם תקבלי בדיקה מחודשת של המצב
אז תתעקשי איתו. את האמא ומבינה טוב מה קורה באמתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ג' בטבת תשפ"ו 9:48

תרגישו טוב!

אז הייתי פונה למיון אם כךshiran30005
הוא קטן מאוד
לגבי טיטולים נראה לי צריך 6 ביממהשמש בשמיים

הם פחות רטובים מהרגיל אבל רטובים? יש שם צבע צהוב חזק או צבע עדין/שקוף?

אם הוא חולה הגיוני שיאכל פחות מהרגיל, לא הייתי רצה למיון.

עוד סימנים לבדוק התייבשות- אם המרפס שקוע, אם בוכה בלי דמעות (אבל אולי בגיל חודשיים בכל מקרה בוכים בלי דמעות), פה יבש ושפתיים יבשות, נראה אפאטי.

לרופא דחוף מותק. הוא פיציאורוש3
רפואה שלמה 
הרופא אדיש.. אמר לבוא מחר לבדיקת דם ושתןמולהבולה
אולי להתייעץ עם מוקד אחיות טלפוני?מוריה

בריאות שלמה ומהירה.

את יכולה לנסות לתת לו כל כמה זמן 5 מל במזרק חלב אם. וככה לעקוב כמה הוא אוכל.

וואי. מוזראורוש3אחרונה
מצטרפת להמלצה למוקד אחיות. פלוס לתת לו כל היום הנקה. כל פעם שלוק אפילו אבל ממש להשקיע שיכניס נוזלים. 
פריקהאנונימית בהו"ל

ואז היא אמרה לנו בצחוק

העולם לא כזה גרוע אם החלטתם להביא עוד ילד, לא?

והצביעה לי על הבטן

ואנחנו צחקנו והמשכנו בשיח עם כל החברים ובפנים בכיתי

אני רגילה לבכות בפנים

כבר הרבה זמן

האם ידעת, אחות אהובה שלי, שלפעמים נכנסים להריון בלי שמחליטים?

האם את יודעת שיש כל מיני סיבות למנוע?

נכון ההריונות שלך קשים וכולם רואים את זה

את מקיאה, חלשה, ואני הכי מעריכה אותך בעולם על כל ילד שלך

אבל האם ידעת שיש קשיים שקופים יותר?

את לא יודעת.

אני אחותך, אבל לא כל דבר מתאים להגיד לך

אנחנו גרים מספיק רחוק בשביל שלא יהיה באמת טעם לספר

האם את יודעת שבהריונות שלי אני לא עובדת

לא כי אני מפונקת

לא כי אני 'מוציאה שמירה'

אלא כי אני בדכאון?

קליני, אמיתי, מאובחן

(מנסה להיות) מטופל אבל לא ממש בהצלחה?

את לא יודעת

הקטן שלי בן שלוש

וכולם במשפחה אומרים שאני מפונקת

ולא רוצה הרבה ילדים

וההריונות שלי כל כך קלים 

ואני כל כך חזקה

אבל זה שהגוף חזק

לא אומר שהנפש לא מפורקת?

האם את יכולה להבין, שעוד לא התאוששנו מההריון האחרון

נכון עברו שלוש שנים

שעבדנו כמו משוגעים

לשקם את החיים שלנו

מאפס

זוגיות, מיניות

טיפולים לילדים שכבר יש, לבן זוג, לי.

האם את יכולה להעלות בדעתך שיש קשיים

שקשה לדבר עליהם

ממש קשה

אבל זה לא הופך אותם ליותר קלים?

האם תביני פעם שאנחנו לא מדברות

לא כי אני עסוקה

לא כי אני סנובית

אלא כי אין לי כח

וכשאני מדברת

בסוף אני בוכה

אז למי שלא רוצה לבכות

אני לא מדברת?

ואמא שלי,

שמדי פעם לוחצת

וכל כך מאושרת לשמוע על ההריון הזה 

ורומזת לי לא בעדינות בכלל שהשנים חולפות

אמא, את יכולה לכבד קצת?

לא להבין, אני יודעת,

תחשבו שזה בחירה או חוסר רצון או-

מה זה נקרא להיות במיטה? תקומי.

אחיות שלך קמות ומקיאות.

מה לא עושים בשביל ילד.

האם תסכימו לא להבין, 

ולמרות זאת לכבד אותי טיפ טיפה?

יש סיכוי שלא אמלט גם מהמפגש המשפחתי הזה?

ובכמה מאמצים זה עלה לי להגיע למפגשים האלו.

וגיסות שלי,

אתן חמודות

מאד.

די להתלחשש עלי.

כן, לא סיפרתי על ההריון. לא היה לי כח.

נכון. אין לי רצון לדבר עליו.

זה כל כך לא בסדר?

בקשתי מבעלי לספר, והוא העביר לכן את זה בדרכו שלו

וזהו.

לא בקשתי עזרה, לא בקשתי ארוחות.

בקשתי שתעשו לי מקום בשולחן.

רציתי החנוכה הזה לשחק קצת בנורמליות.

לעשות הצגה שאנחנו פה כמו שנה שעברה.

עם הילדים החמודים שלנו.

קלעתי צמות לבנות.

הלבשתי את כולם יפה.

התאפרתי לכבודכם. לכבוד כולכם.

(נכון לא הבאתי סלט, סליחה. לא בקשו אז...)

ונכון לא את הכל אפשר להסביר

ויש סימני שאלה אני מבינה

אבל רציתי לעשות כאילו.

לא הצלחתי.

חיבוקפייגא

איזו גיבורה את!

כל כך קשה להיות עם קושי שקוף

את סוחבת ככ הרבה,

זה שאת קמה כל יום ודואגת למשפחה שלך

מגיע לך מחיאות כפיים!

חיבוק גדולתהילה 3>

נשמע ממש קשוח.

ומציעה בזהירות, אולי שווה לספר למשפחה או לחלקה? אפילו לספר חלקית? כמה שמתאים לך?

נשמע שזה הרבה עול וקושי, וחבל לשאת לבד אם יש אפשרות לתמיכה והבנה..

שיהיה בקלות בע"ה

דכאון בהריון זה הוא שחורמתיכון ועד מעון

חיבוק ענק, עצום

מקווה ממש שאת מלווה ומטופלת כמה שאפשר

קשוח ברמות ואכן שקוף לגמרי 

חיבוק גדול! את כותבת כל כך יפהקופצת רגע

ושומעים את המורכבות והקושי.

מבאס לשמוע שיש מקומות ש'יורדים' על אשה שיש לה כמה ילדים והקטן שלה רק בן שלוש, שהיא מפונקת שרק עכשיו נכנסה להריון נוסף, ממש עולם הפוך בעיני.

חוץ מזה שזה באמת לא בסדר בעיני להכנס לשיקולי תכנון משפחה של מישהי אחרת, זה נראה שכמעט אין אפשרות לא לפגוע ככה.

ואם אפשר, אוסיף רק שהקושי הזה שקוף כי אנשים עובדים קשה לשמור עליו בלתי נראה. אולי דווקא אם כן תשתפי בכל זאת יוקל לך ולכם?

הלוואי הלוואי הלוואיהשתדלות !

אנשים לא יוציאו בכזאת קלות את המילה "מפונקת".

שימי על כולם פס.

אומרת גם לעצמי, כי אני כמעט קורסת כי כולם חושבים שאני מתפקדת כרגיל אז אני מנסה לספק את זה. לכי תסבירי לכל אחד שאת ממש לא מרגישה טוב, ולא תמיד זה יהיה עם הסבר "רפואי"...

תני לעצמך צל"ש על ההצלחות הקטנות. זה ממש לא מובן מאליו שהגעת בכלל לארוע משפחתי. תראי כמה את עושה בשביל הילדים שלך, את אמא לביאה❤️

את כותבת כל כך יפה!שמש בשמיים

ומגיע לך צל"ש הכי גדול בעולם!

ובא לי להגיד לך, שבסוף, אחרי הבור השחור העצום והבלתי נגמר הזה, בסוף בסוף, יש גם אור, ואת תגיעי אליו ויהיה לך טוב, יום אחד, הלוואי שבקרוב, את תראי פתאום קצת שמיים בין העננים, וקצת אור וקצת תוכלי להרים את המבט ולראות קדימה ולראות טוב. ואני אומרת לך את זה כי הייתי שם, בתוך השחור ואני זוכרת את היום שבו הצלחתי בכלל להתפלל, לקוות לטוב הזה שיגיע, שהמבט טיפה הצטלל ויכולתי לא להרגיש טוב ולראות טוב, רק לקוות, להתפלל ולהאמין שהוא יבוא.

ואת לגמרי אלופה שהלבשת את כולם יפה והתאפרת ובאת להיות בערב משפחתי בחנוכה!

ממש העלית לי דמעות, חיבוק ענק, את כותבת מהמםממתקית

אם הייתי אמא שלך, הייתי רוצה לדעת שזה מה שאת עוברת.
הריון קל ומשעמם, ואל תהססי לבקש עזרה נפשית וגם פיזית עם הילדים והבית.

אוך. חיבוק גדול.אורוש3
חיבוקשירה_11אחרונה

ואני חושבת

שרצוי שאמא שלך תדע מזה זה יכול להקל מעלייך 

למישהי יש ניסיון עם לידת עכוז אחרי קיסרי?אנונימית בהו"ל
תבררי מול בתי חולים אם זה בכלל אפשריהשם שלי
זה אפשרי אם חותמים על סירוב לניתוחאנונימית בהו"ל
יש הבדל גדולהשם שלי

אם בית חולים מאפשר מלכתחילה לנסות לידה רגילה במצב כזה.

או שהאישה מכריחה אותם לילד אותה ככה, כי היא מסרבת לניתוח.

ואז אולי זה מה שיקרה, כי לא יכולים לכפות ניתוח, אבל כל האווירה תהיה של הלחצות, ועל כל דבר קטן ינסו לשכנע לעבור לניתוח.

אין לי מושג מה המדיניות של בתי החולים. אבל אם יש בית חולים שמאפשר, ומוכן להתגייס לזה, אז עדיף.

ואגב, אני ילדתי בניתוח בלי לחתום על הסכמה. ברור שהסכמתי, אבל זה היה כל כך מיידי, שבכלל לא נתנו לי לחתום.

ואיך הרגשת אחרי?אנונימית בהו"ל
מבחינת הניתוח?השם שלי

ב"ה התאוששתי בקלות.

מבחינת זה שלא חתמתי על הסכמה,

אז קודם כל כן הסכמתי, ושיתפתי פעולה. רק לא חתמתי על הטפסים.

ולמחרת הרופא הגיע אלי להתנצל.

זה היה ניתוח חירום ממש, אם היו עוד מחכים, לא בטוח שהתינוק היה שורד.

לצערי אין בי"ח בארץ שמאפשר את זה ככה בקלותאנונימית בהו"ל
ביקור חולים עשו את זהשושנושי

יש רופא בשם דר' שווד פיליפ שהיה עושה את זה.

אני יודעת שאחרי שנסגר ביקור חולים הוא עבר לשערי צדק

אולי אפשר לברר איתם אם הוא עדיין עובד שם

אם אכן עובד שם אולי אם זה ממש קריטי לך אפשר לסגור על רופא פרטי ללידה?

אופציה נוספת שמרגיש לי הגיוני שיסכימו זה סנט ג'וזף - הם באופן כללי בגישה מאוד מאוד טבעית בלידות. ברמה שלא כל הזמן יש בכלל מרדים במבנה..

זה בית חולים נוצרי בירושלים, יש יהודיות שמרגישות בנוח ויולדות שם. אני מכירה אחת כזאת שהיה לה ממש קריטי כל הקטע של הטבעי והיה לה טוב. 

יילוד תינוק עכוזחנוקה

דורש מומחיות גדולה.

לא סתם הפסיקו ליילד עכוז- כי זה מסוכן.

אז אם בביח אין רופא מומחה לזה-

נשמע לי ממש התאבדות.

סליחה על החריפות...

אבל המטרה שהולכים לביח היא בשביל שיהיה שם מישהו שציל חיים במקרה הצורך.

אפשר גם ללדת בבית- שם אף אחד לא ייקח אותך לניתוח..

איך אפשר לדעת מראש אם יש רופא מתאיםאנונימית בהו"ל
או לא באותה משמרת?
לוקחים רופא פרטיעדיין טרייה
תתחילי בלהתייעץ עם רופא מומחה. לא כל מנך ולא בכל מצב (לא יודעת לגבי לידה אחרי קיסרי) מתאים ליילד עכוז.
כבר כמה רופאים אמרו שזה אפשריאנונימית בהו"ל
אך לא בבית רפואה בישראל. רק אם חותמים על סירוב.
בחיים לא הייתי חותמת מראש על סירובשושנושי

מרגיש לי חסר אחריות מדרגה ראשונה.

אם הם יציעו במהלך הלידה, את יכולה לשקול להתלבט ולהחליט

אבל מלכתכילה לסרב בלי לדעת מה יקרה בדרך? מטורף לדעתי. 

אף פעם אי אפשר לדעת מה יקרה בדרך...אנונימית בהו"לאחרונה
לי איןיעל מהדרום

לק"י

הקטן שלי היה במצג עכוז (וב"ה התהפך לבד בסוף), ואני אחרי קיסרי.

אבל כשהרופאה אמרה לי מה האפשרויות, היא אמרה שאפשר ללדת בלידת עכוז (היא לא המליצה. אבל לא אמרה משהו על הקיסרי שעברתי).

אז אולי בסורוקה זה אפשרי. לא ביררתי.

זו את מהשרשורים הקודמים?יעל מהדרום

לק"י

כתבת שבעבר היפוך לא עזר לך?

(אני בכל מקרה קבעתי תור להיפוך. לידת עכוז לא רציתי לנסות).

כן, ניסיתי היפוךאנונימית בהו"ל
לצערי לא הצליח
הוא בדרך הביתה…אנונימית בהו"ל

הוא בדרך הביתה… והדמעות עצב/כאב/עלבון/געגוע…

הפכו ברגע לדמעות אושר/שמחה/אהבה.

הוא בסבב מספר מילון וחצי. ואני כ"כ שמחה על הזכות להיות בצד הנכון של ההיסטוריה. ואני מבינה את החשיבות. ואני מפרגנת. ואני תומכת. ואני מעודדת. ובאמת שלרוב המוחלט אני גם ממש מסתדרת.

אבל היום היה לי קשה. תכננתי לשבת הערב לכתוב ולפרוק כאן..

והקושי יושב על קושי שקצת מלווה אותי בסבב האחרון. כי הפעם הוא קרוב, הפעם הוא "רק" ביו"ש, הוא חצי שעה מהביתה. סופסוף לא עזה ולבנון. מרחק נגיעה.

וגם קצת יותר "קל"… ואני שומעת על "זמנים מתים" ומפרגנת, באמת שמחה בשבילו.  אבל לפעמים בזמנים המתים קצת רוצה שאני אהיה זו שממלא אותם. ולברור שלא תמיד זה הכי זורם.

שבת הייתי לבד עם הילדים, זה תמיד קשה. במוצ"ש רציתי כ"כ שהוא יתקשר, יתעניין, ישמע איך היה לי. הוא התקשר רק 40 דקות אחרי צאת שבת, להדליק איתנו חנוכיה בווידיאו. ישר אח"כ ניתקנו ואני סיימתי עם הילדים. התקשרתי אחרי ההשכבות לפרוק לו את שבת, הוא הקשיב ואז בשיא הכנות אמר שלא מצליח להתרכז (לא היה בפעולה ספציפית) אמר שיחזור אלי, וחזר אחרי 5 שעות (בדקתי🙈) ברור לי שזה לא מרוע, שאני חשובה לו, שיש עליו כ"כ הרבה על הראש (הוא לוחם בתפקיד פיקודי)

אבל נפגעתי. רציתי צומי, רציתי להרגיש היחידה שחשובה, להרגיש שהוא כל  זמן רק חושב עלי.

היום היה יום קשה. מכל מיני דברים שיושבים עלי. התקשרתי קצת לדבר והוא היה באמצע אימון. חזר אלי בדיוק באמצע סידור לא.ערב, שמע בעיקר שאגות שלי על הילדים.

סיימתי להשכיב את הילדים. כ"כ רציתי לסוע אליו, לחיבוק, לדבר.

ולא התקשרתי. פחדתי כ"כ מדחייה, פחדתי לשמוע שלא שייך שאגיע.

ולדבר בטלפון לא באמת מספיק לי, לא באמת עוזר תמיד.

אז יצאתי קצת להסתובב, כי זה תמיד עושה לי טוב. וכן חיכיתי שהוא לפחות ייתקשר, יתעניין…

והוא לא התקשר. וכבר מאוחר. ואני נעלבת, ונפגעת, ומקנאה, ומרגישה פחות חשובה.

ואז הוא התקשר.

הוא בדרך.

נבהלתי.

שאלתי אם קרה לו משהו.

ענה לי שלא, הכל איתו בסדר, פשוט הרגיש שאני צריכה אותו.

ואז כל הדמעות התפרצו.

והכל פתאום הפך להיות יותר קל. יותר בסדר.

הדברים נכנסנו לפרופורציות.

וזהו. יושבת על הספה, בוכה, פורקת ובעיקר מחכה.

ויודעות שיהיה עוד. עוד סבבים. עוד קשיים. עוד מבחנים בזוגיות.

ומתפללת שהקב"ה ימשיך לתת לנו יד כל הזמן.

ושתגיע הגאולה השלמה בקרוב.

שולחת לך חיבוק גדולואילו פינו

ותודה גדולה ממני ומכל עם ישראל על ההקרבה העצומה שלכם!

מזדהה עם המון ממה שכתבת.. קראתי והחזרת אותי למילואים האחרונים שהיו מאתגרים וממש כמו שאת מתארת..

שמחה בשבילך שהוא חוזר, שהצליח קרוא אותך מרחוק ושהתאפשר לו להגיע. מאחלת שיהיה זמן משמעותי וממלא יחד

שולחת לך מלא כוחות להמשך המילואים והמון הערכה ♥️♥️

את כל כך מחוברת לעצמךEliana a

אהבתי

זה כבר חצי ריפוי

מהממת שאת! תודה לך ותודה עלייך!!!אמהלה

ואיזה זוג מתוק אתם נשמעים

ותראי איך את חשובה לו

ואיך הוא הרגיש שאת צריכה אותו

איזו אינטואיציה חזקה היתה לו שנכון שיגיע הביתה היום

שיהיה לכם ערב קסום 

ושזה יתן לכם מלא כח להמשך

בשורות טובות

חיבוק ענקיתהילה 3>

זה קשוח בטירוף. נשמע שאת קשובה למה שהלב שלך זקוק ויודעת גם להביא את זה לזוגיות וזה כל כך חשוב.

איזה כיף שהוא חזר, תספרי לו כמה זה מחיה אותך ❤️

וואי אהובההבוקר יעלה

כמה קשה. מבינה אותך כ"כ

שולחת חיבוק גדול.

ותודה לכם. 

וואי כתבת ככ יפה ואמיתיאר

אני לא הייתי מצליחה להתנסח ככה שממש בא לי להראות לבעלי

זה ככ קשה לסחוב ככה לבד

מבינה אותך מאוד

ואיזה מהממים אתם שהוא הרגיש אותך ויצא

גרמת לי לבכות. חיבוק ענק ומלא כוחותאורוש3אחרונה
נראלי יש לי התקפי חרדה - חוששת...אנונימית בהו"ל

סובלת מזה כבר תקופה, אחת לכמה זמן סוג של נפילה לקראת הערב , בילבול, בחילות חזקות , עייפות מטורפת נכנסת למיטה ולא מסוגלת לדבר עם אף אחד, לא מצליחה להירדם גם עד הבוקר ככה סוחבת עד הבוקר והולכת בקשוי לעבודה, לוקח לי זמן להתאושש מזה. היה לי ככה פעם ב3 שבועות נניח, לאחרונה זה מגיע לי אחת לכמה ימים, ב"ה יש משפחה ברוכה, עבודה מחוץ לבית וגם שם עמוס, אתמול אחהצ זה קרה שוב לא תיפקדתי עד שנכנסתי למיטה מיותר לציין שלא נרדמתי עד שעה 5 בבוקר אולי

קמתי בתחושת פחד וחרדה שזה יחזור על זה שוב. מנסה להבין מה יש לי ולאט לאט מבינה שזה סןג של התקף חרדה.

הגיוני שאני לא מבינה ממה זה מגיע? אין שום טריגר וסיבה, ככה משום מקום? קבעתי למחר תור לרופאה שלי, אבל מה להתחיל טיפול תרופתי?? או שיש משהו עדין יותר

ממש מפחדת מהפעם הבאה, החוסר שינה , חוסר אנרגיות ממש מרגישה מתה באותו זמן מחרפן אותי, תחילה חשבתי שזה קשור לקיבה בגלל הבחילות אבל מבינה שלא...

עד עכשיו לא התאוששתי מאתמול, מתפקדת בבית ובעבודה כמו רובוט, עכשיו הפחד מההתקף הבא משתלט עלי

יצא קצת מבולבל אז סליחה, מנסה להבין מה הטיפול כי לא מסוגלת לסחוב ככה עוד

האמת שזה נשמע יותר נפילת סוכר/לחץ דם מחרדהאמהלה

התקף חרדה בד"כ מתואר בצורה ממש שונה.

ובלבול זו תופעה שמצריכה בירור. (והיא קורית בנפילות סוכר...)

הייתי הולכת לרופא משפחה ומבקשת בדיקות דם מקיפות

ובהם בדיקת המוגלובין מסוכרר HBA1C בדיקה שמראה אם היו צניחות בסוכר לאחרונה.

אם את בכ"א חושבת שזה התקף חרדה הטיפול שמאד עוזר זה CBT 

לפעמים צריך גם  טיפול תרופתי.

אני ממש ממליצה ללכת לרופא משפחה בקרוב.

יש לי תור טלפוני מחראנונימית בהו"ל

מעולם לא סבלתי מלחץ דם גבוה/נמוך ובעיות של סוכר

לפי הצאט כן נשמע שזה סוג של חרדה

לך לא נשמע? האמת שאת מעודדת אותי כי שקעתי לייאוש וקשה לי עם המצב ולהרגיש ככה

ממש לא. התקפי חרדה בד"כ לא כוללים בלבול ועייפותאמהלה

ונפילת סוכר ממש כן.

לכן זה הדבר הראשון שעלה לי.

אבל אם זה תופעה שמלווה אותך כבר זמן רב את חייבת לבדוק ביסודיות.

לכן חשוב קודם כל בדיקות.

ובבקשה אל תתני לצ'אט לתת לך עצות רפואיות. זה עלול להיות מסוכן.

בהצלחה יקרה

טוב שקבעת תור

תרגישי טוב

זה גם יכול להיות חוסר בוויטמינים וכד'.אמהלה
יכולתקומה

להיות שעדיף תור פיזי, אם יש לך אפשרות.

את מתארת משהו שאולי יכול להיות קשור לחרדה, ואולי לא.

ואני מניחה שבשביל לבדוק, הרופא יצטרך שתגיעי פיזית.

הטלפון בדרך כלל מתאים למרשם קטן, התייעצות קצרה, לא לטיפול ממש

חיבוקתהילה 3>

מציעה לקבל עזרה רגשית. הרבה פעמים סטרס ועומס יוצרים אצל נשים מצב כזה.

ולפעמים זה גם יוצר גלגל נוסף של חרדה מלא להירדם, שעוד יותר מקשה לישון, וחוזר חלילה...

הכי נכון זה לעשות עבודה רגשית ולהבין מה כבד עלייך❤️

מה הכוונה עזרה רגשית?אנונימית בהו"ל
מוכנה לנסות הכל, הבעיה שנכנסתי לסוג של לחץ ופחד שזה לא יחזןר על עצמו בשנית, עזרה רגשית סוג של cbt וכאלה? לא יעזור באופן מיידי ובנתיים מרגישה שאני נשאבת לזה
יש כל מיני סוגיםתהילה 3>אחרונה

תבחרי משהו שיתאים לך

אפשר ללכת לטיפול עמוק, אפשר לקבל כלים לחרדות.

אני באופן אישי ממליצה לא להסתפק בעזרה סימפטומטית, כלומר להמנע נניח מהתקפי חרדה או מחרדות (cbt למשל בכיוון כזה) ויותר מאמינה בלהגיע לשורש העניין. להקשיב לחרדה, להבין על מה היא יושבת.

בעצם, חרדה, היא פחד שלא הקשיבו לו ודופק חזק יותר...

ופחד צריך הקשבה, הוא תמרור אזהרה פנימי

שמכוון אותך להזהר מתהומות ומקומות שעלולים להזיק. אפשר ללמוד לעבוד איתו בצורה נכונה ועמוקה, בלי להתעלם ולהדחיק, ובלי להתבוסס...

בסוף בעומק כל דבר שמפעיל אותנו רגשית, ובטח דבר שמציף ככה, יושב על מקומות עמוקים שכנראה הגיע זמן רפואתם.

ממש ממליצה לא לחפש "לכבות" את זה, אלא למצוא מענה שיאפשר לך מענה עמוק יותר למה שהנפש מנסה להעלות.

אני אישית מלמדת ומדריכה בכלים להתמודדות עם פחדים, וכמובן יש עוד בעולם

חוזרת וממליצה לבחור גישה של הקשבה ומעבר בפחד ולא של נסיונות כיבוי שלו. בעולם ובכלים הטיפוליים וגם הפסיכיאטריים אפשר למצוא לכאן ולכאן.

בהצלחה יקרה.

לפעמים הפחד מהחרדה גדול מהחרדה עצמה.מוריה

אם זה חרדה, אז לתת לעצמך את הזמן.

לחזור כמו מנטרה במח שתיכף זה יעבור.

נשימות עמוקות.

ובכל מקרה, כדאי ללכת לרופא לשלול דברים נוספים.

נכון זה מה שאני חוןה כעתאנונימית בהו"ל
וזה מתסכל אותי מאוד 😔
תנסי נשימותמוריה

3 שניות שאיפה. 3 שניות שמירה בבטן ו3 שניות נשיפה.

לחשוב על דברים מרגיעים.

שירים

אולי יעניין אותך