צריכה עזרה רגע... אתם מכירים פעולת פרידההרמוניה
שיש סיפור שאומרים כזה על הכיתה שלנו בעוד שלושים שנה...?
היא תכנס עם שישה ילדים לדוגמא, היא תלבש ככה, הוא יעמוד ליד... כאלו ומוציאים בהגרלה שמות ומשבצים אותם בתיאורים בסיפור?
למישהו יש את הסיפור הזה??
מממ נערך. ביקשת סיפור. חשבתי משחק.אני זמנית כאן
ו..
זה קטע חינוכי שממש גדלנו עליו ושהזכיר לי את מה שביקשת..(ובזכותך חרשתי את הקלסר ובסוף זה נמצא בגירסה באינטרנט אז תודה!(: )

הם הגיעו כולם נרגשים ושמחים מלווים במשפחותיהם (לחלקם כבר 3 ילדים), היו שם רבים. דני הספורטאי, מושיקו החברמן הנצחי, דליה השקטה, מירה שתמיד התנדבה לעזור בכל משימה, אייל, יוסי, אלי - כמעט כולם. בידי מושיקו היה הבקבוק ובו הפתקים שטמנו בסוף השמינית - אז, לפני שכל אחד התפזר לדרכו בחיים, זה לצבא וזה לישיבה וזו לשרות לאומי. כל אחד כתב אז מה הוא חושב שיהיה בעוד 10 שנים, מה יעשה במה יתרום לעם. זה היה בקומזיץ אחרי הבגרות האחרונה. דני הקומונר נתן לנו אז שיחת מוטיבציה על החשיבות בתרומה לעם ישראל - השליחות העומדת על כתפי כל אחד ואחד מאיתנו, איש איש, אמר, באמצעות כשרונותיו ויכולתו. עלו והצליחו, אני מאמין בכם...
היה זה רגע התעוררות מיוחד. ישבנו מרוכזים בעצמנו כל אחד בפתק שלו - הטמנו הכל בבקבוק ושכחנו...
10 שנים עברו מאז ישבנו במעגל כולנו - כמו אז רק גדולים יותר, מיושבים יותר.... היינו מסוקרנים מעט לפתוח ולהיזכר אילו חלומות היו לנו אז בתור נערים.
דוד התנדב ראשון לפתוח את הפתק שלו - הוא חלם להיות רם בישיבה תיכונית, היום הוא עורך-דין. "דברים השתנו בדרך" אמר והעביר את תורו הלאה.
אחר כך פתחו כולם, מירי ואהוד, יוסי ואייל, עשו השוואות בין מה שחשבו למה שהם היום. כאלו שחשבו לשרת בקבע ומצאו את עצמם מהר מאוד באזרחות, והיו עוד אחרים ששינו תוכנים במאה ושמונים מעלות.
האווירה הייתה טובה, היה כיף להיזכר בימים ההם לראות עד כמה התגשמו החלומות ומה השתנה... ואז הגענו למושיקו, סוף סוף למושיקו, במושיקו תלו הכל תקוות הוא היה המנהיג הבלתי מוכתר של השבט, טיפוס כריזמטי, ראשון לכל משימה. אני זוכר איך הוא אירגן באמצע הלימודים אוטובוס - "חברה', יורדים לימית להלחם בנסיגה לעזוב הכל ולבוא" - וכולנו באנו.

שנתיים ריכז בסניף - כשלא היה מישהו אחר שיקח את העניינים בידיים, הרים פרוייקטים היה ראשון לפעול.
בהיסוס מה פתח מושיקו את הפתק (זאת אני יכול לומר במבט לאחור) היה כתוב שם באותיות של קידוש לבנה נלהבות, של בן נעורים: "אני מושיקו אהיה היכן שהעם יצטרך ! בצבא אני רוצה להיות קצין ולהשפיע על חיילי, אגור בעיירת פיתוח - חשוב לי להקפיד על אופיה החברתי של המדינה..." את השאר אינני זוכר במדויק אבל הצליל של הדברים היה דומה - לפעול...לעשות...לתקן...
ניכר היה שמושיקו היה רוצה שיחלפו על פניו וימשיכו הלאה, תחת זאת השתררה דממה. כולם הביטו במושיקו - לבוש בחליפת עסקים אנינת טעם, כשקרסו הולכת לפניו, הפלאפון נמצא בעמדת הכן לכל קריאה הקשורה בעסקיו הפרטיים המשגשגים...
דוקא דני השקט - העז להפר את השתיקה ולשאול: "נו, מושיקו, קצונה, עיירת פיתוח - לאן הלכו האידאלים ? רק לפני כמה דקות בכניסה סיפרת כיצד השגת פטור ממילואים, מה נשאר מהפתק - האמנם רק חלום ?"
"עזבו", אמר מושיקו בחיוך מאולץ, "היינו ילדים אז, מה הבנו מהחיים, היינו תמימים, חשבנו שהעולם הוא חלום שנוכל לשנות אותו. החיים משנים ת'בן-אדם, אי אפשר להשאר כל החיים בגיל 18. היום אני מסודר וזה מה שחשוב, אידיאלים זה טוב כשצעירים..."
הערב עוד נמשך. היו שהגיבו, אחר כך, על דברי מושיקו בהסכמה, בבדיחות, היו שהביעו התמרמרות קלה - בסה"כ העניין הוחלק.
אני יודע מה חשב מושיקו באותו ערב: על מה שעבר עליו ב- 10 שנים. אני יודע שלי היה קשה להירדם....
משחק דומה למה שאת מבקשת קוראים פים פם פוםאני זמנית כאן
עזרה דחופה!!! אני צריכה מלא מלא משפטים למשחק - נוער וגיל ההתבגרות
הנה

יש פה בשירשור קובץ עם מלא משפטים..
ובכללי אפשר גם להמציא..
בהצלחה!!
חח אני מרגישה ממש קשישה יאבלה
הסיום בסיפור:אני זמנית כאן

איני יודע מה חשב מושיקו באותו ערב: על מה שעבר עליו ב- 10 שנים.

אני יודע שלי היה קשה להירדם....

(כנראה התפספס להם ה-י') 

את הסיפור עצמו אני לא מוצאת.. אבל מוכר לי..אני זמנית כאן

תדברי איתי אם לא תמצאי, ננסה להשיג..

תודה רבה!!הרמוניה
מכירה את המשחק פים פם פום זה באמת אותו רעיון אבל הסיפור יותר מתאים לפרידה...
ממש אשמח אם תמצאי אותו! ושוב תודה!!💞

,,אני זמנית כאן
בתהליכים אעדכנך בע"ה
אני הייתי ממציאה פעם...טונה(לא דג)

תדמייני מפגש כזה עוד ארבעים שנה שימי מקום לדמויות לפי מספר הילדים בכיתה ותקציני כדי שיהיה מצחיק...

זה לאחותי והצעתי לה את זה...הרמוניה
,,אני זמנית כאן

@הרמוניה

מעתיקה לך מה שחברה שלי שלחה לי, זה מזמן אז היה לה את זה רק מצולם (הקלדתי ושיניתי טיפה פרטים) 

הנכן מוזמנות למפגש 

מחזור ד' 

בשעה 17:00 אצל דודה של **** 

בואו בשמחה!

ילדים עד גיל 3

"ברור ש**** מארגנת, אצל דודה\סבתא\אחיינית. מתוך ה-27 באות רק **, וזה נראה כמו גן חיות. **** מתקשרת כל חמש דק' להגיד שהיא לא מביאה שום בקבוקים ומבררת מה יש בתפריט כדי לדעת אם להביא אוכל מהבית. **** מגיעה 4\3 שעה לפני הזמן, היא מורה מוסמכת בצופיה ומדי פעם מחליפה את המנהלת\יועצת. היא לוקחת מטאטא ומתחילה לנקות (הילדים כבר ישנים בבית)

**** מגיעה בדיוק בזמן. יש לה כבר MP משוכלל והיא שומעת שירים. איך שהיא מגיעה היא רואה ספר בצד בצד ומתחילה לקרוא, ומדי פעם מציצה לראות מי הגיעה. 

**** מגיעה מתנשפת כולה ושואלת אם היא איחרה ואז נזכרת שהיא כמעט ראשונה, היא מגיעה מתמנון מהקנייה השבועית והגרביים עדיין מתאימות לחצאית. 

רואים הר המורניק באוטו של 5 אנשים ורואים מהחלונות לפחות 7 ראשים. **** יורדת עם הילדים, מושיבה אותם בצד עם פליימוביל והולכת לערוך את השולחנות. 

****עם מטפחת עד התקרה נחתה הרגע מביקור אצל הדודה מצרפת. היא מביאה חבילות מלאות פנקייקים\ופל בלגי עם סירופ מיוחד שהמציאה. **** מגיעה, מסדרת את השוונצים והמטפחת מול המראה. לכל הילדים שלה יש חולצה משפחתית כדי שיזהו אותם בין כולם (אבל ממילא מזהים אותם בגלל הארנקים התלויים של תיקי ירושלים). *** מגיעה ישר מקריית יובל והיא ממש רעיה בישראל. הילדים שלה מגיעים לאט לאט מצופיה ומורשה והיא מזכירה לכולם שעוד מעט שקיעה. 

**** מגיעה ומושיבה את כולם לראות אסי וטוביה. היא מוכרת דיסקים וחולצות של ערוץ מאיר לילדים וליד צמידים כתומים ודגלי ישראל. **** מגיעה באמצע לדבר בטלפון עם **** ששומרת על הילדים. היא מוציאה מאווררים ומעמידה אותם בארבע הפינות של החדר. **** מגיעה, לוקחת פנקייקים של **** וסיר קוסקוס ושמה את הילדים לאכול ולזלול בשקט. היא מתיישבת כדי לקרוא את הבדיחה היומית. 

**** מגיעה בטרמפ ממאחז "עורי ציון" עם חצאית ארוכה ומטפחת פשוטה. היא שולחת הודעה ליוסף בנה שיאכיל את הכבשה תמימה. **** מגיעה עם מזדה 2032, בגדים ממותגים, חצאית אמצע וסנדלים, והבת שלה הקטנה עם קרוקס ורוד פיצי (עליהם **** ממש תתלהב כשתגיע) **** עדיין אולפניסטית של עטרת רחל, מטפחות מעוצבות, והיא מדברת עם *** אם היא צריכה מורה חדשה למחול, ומחזיקה לבנה ברקאי את היד.. 

**** נכנסת, ואת זה אף אחד לא יכול לפספס. היא מתחבקת עם כולם ומתקשרת לבעלה לומר שהכל בסדר. 

**** נכנסת עם תמונה של בעלה והילדים וכבר מצאה איזה שיטה איך לתפוס את הטישואים, ותוך כדי היא מדברת בפלאפון עם תלמיד מפוקפק. 

**** נכנסת עם כלב מתוק (****בורחת לאמריקה בצרחות) היחידה שבאה עם פעילות (חוץ מדבר תורה של ****) שהמציאה בדרך, היא גרה בסביבה ועדיין מאחרת!!! (נס שהמורה **** לא פה) 

**** מגיעה אחרונה עם הבת שלה ****, שיש לה נעלי בובה קטנות בצבע סגול ו-**** כל שניה מחבקת ומנשקת אותה אותה "פוצ'י פוצ'י ****)"

....

הזמן בו התאספו כולם היה- 23:34 !!!!!!

מחזור ד- זה לא מצחיק!!!!

תגיעו בזמן!

...

תכל'ס, הכי טוב זה ליצור כזה משלכן.. כי כמו שאת רואה הכל פה כמעט מבוסס על בדיחות פנימיות...

גם ההזמנה "למסיבה" מבוססת על משהו שמאפיין את הכיתה שלהן- איחורים, וגם התוכן עצמו על כל בת.. 

אם צריך עוד משהו, אז בכיף..

בהצלחה(:

תודה רבה! זה שיא החמודהרמוניה
ממש תודה שהשקעת בשבילי!!
,,אני זמנית כאן

בכיף ממש:-* בהצלחה עם זה בזכותך אני גם אשתמש בזה..

הרמוניהאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך