יש למישהו/י רעיון לספר פנטזיה נקי שאפשר לכתוב?נראה.לאחרונה
עדיף שיהיה כלול בו גם דוסים או רבנים שיש להם כוחות קסם או משהו בסגנון
שושיאדית

לא חושבת שעדיף לערבב דמויות רבניות עם כשפים...

אבל אפשר לכתוב ספר על כל מני קסמים.

או על העולם שלנו, איך הוא יראה בעוד 100 שנה, המון פיתוחים טכנולוגיים, התקן יו אס בי במוח או חללית לכל אדם, נתיבי תנועה אוייריים וכו'... כיד הדמיון הטובה 

אבל זה מדע בדיוני לא פנטזיה...הפילוסופית

מדע בדיוני זה סוג של פנטזיה, לא?שושיאדית

אתה יכול אולי לכתוב איך העולם היה נראה אם לאהפילוסופית

היה את המצווה מכשפה לא תחיון או להפוך נביאים לסוג של קוסמים כאילו לא בדיוק אבל בסגנון...

אה ואפשר גם לעשות שהרבנים או היהודים או איך שתקרא לזה נלחמים במכשפים כשהם מקיימים את המצווה... זה יכול להיות נחמד... 

אבל נראה לי שקוסמים זה דיי נדוש...שושיאדית

הוא ביקש כוחות קסם...הפילוסופית

תקרא את של אמיר מויאל.מתנחל בראבק

זה לא בדיוק מסתדר עם זה שאסור לעשות קסמים...הפילוסופית

בסדר זה סאטירהמתנחל בראבק

אבל זה עדיין שיא החזק....\הפילוסופית

לא. יש לי תירוץנראה.לאחרונה
הרבנים הקוסמים לא משתמשים בכוחות הטומאה, אלא יש להם יכולת טבעית נדירה לעשות מעשי פלא
נו, זה מה שעשה הבבא סאלי.שושיאדית

אבל קסמים בעידן של היום רשומים כמשהו שלילי ואם זה קשור לרבנים אז מגדירים את זה כ"נס" וזה לא פנטזיה...

אתה רוצה לכתוב דווקא על רבנים שעושים קסמים?

לא בהכרחנראה.לאחרונה
אבל אם אני כבר עושה את זה אז אני עושה שהם רבנים שנרדפים על ידי הרבנים של הציבור החרדי ושיש עליהם פשקווילים בכל חור בבני ברק.

בכל מקרה מה שאני מחפש זה עלילה. דמויות יש לי בשפע.

אבל זה שיש לי בראש נגיד ישיבה קטנה, ויש שם בחור ערפד זה לא בדיוק נותן לי סיפור אלא מקרה.

עוד פרט: אני לא מתכוון להפיץ את הסיפור ולנסות למכור אותו כי מנסיון זה לא יעבוד. אני רוצה לכתוב בשביל תחביב.

שושיאדית

נראה שהציבור הדת"ל השלים עם כמות הניירת שמפוזרת בבני ברק לחינם... 

תלוי לאיזה קהל יעד אתה רוצה להגיש את הספר, נראה לי קשוח להמציא עלילה לנוער+פנטזיה+קוסמים+רבנים...

כתבתי משהו מפגר כזה כבר פעםנראה.לאחרונה
אבל זה לא יצא לאור כי ההוצאה טענה שזה לא מעניין מספיק.
אז גם הייתי פחות דוס והרשיתי לעצמי לעצמי לכתוב שהדמויות חילוניות (אחת מהדמויות הראשיות בת לא עלינו, ויש לה חבר אלוקים ישמור ויציל) והם פגשו איזה רב מעניין שיש לו סוג של כוחות קסם.

בא לי אבל לעשות משהו חדש
אני בדיוק מסיימת לכתוב כזה סיפורשושיאדית

אבל לא נראה לי שהוא הולך להתפרסם בלי לעבור מוטציות, כי הלכתי בזה עד הסוף...

אז תעשה משהו בלי כח של קסם, משהו פנטזי כזה שהם היו בגן עדן והכל היה כל כך יפה וקסום...

ואוו אין לי רעיונות כי אני אוהבת לכתוב בעירק סיפורי פעולה ו/או סיפורים של בגידות וכאלה... רח"ל.

יותר טריגרים נפשיים מציאותיים, לא חלומות מעוננים בגן עדן...

וואו! איזה ספר מדהים!נראה.לאחרונה
לכתוב עלילה שטוב לאנשים בה... כל הקטע בסיפור זה להתעלל בדמויות ולעשות להם את המוות עד שהמטרה מושגת ;)
אז תעשה שמישהו יורד לגהינום כי היה מלאך שחור עם עיניים מפחידשושיאדית

ות שתחמן אותו

ואז כל הסיפור על נס ההצלה...

ועכשיו אני כבר ממש פוחדת...

..הָיוֹ הָיָה

נראה לי ש@חושבת בקופסא תוכל לתת רעיון (על רבנים נביאים וכו'..)

אני חושבת שכתבתי את זה פעםחושבת בקופסא

אולי בפורום הארי פוטר.

משהי שאני מכירה סיפרה לי על רעיון שלה לפאנפיק של הארי פוטר שבו ילד יהודי דתי הולך הוגרוורסט.

לפני כמה מאות שנים היה קוסם שמאוד חשובה לו המורשת הקסומה שלו, והוא היה בסלית'רין ותמך ברעיון שרק טהורי דם יכולים לעשות קסמים. כשהוא התחתן כמובן עם מכשפה טהורה אחרי הרבה שנים נולדו להם רק שני ילדים סקוויבים. הוא היה כ"כ שבור ועצוב כי הוא הטיל כישוף\ קללה\ שבועה שהצאצא הראשון שלו שיהיה קוסם ילך להוגרווטס והוא עשה הסכם עם ההנהלה ושילם מראש.

הוא גירש את הילדים שלו מהבית לעולם המוגלגים והעדיף לחיות בלי ילדים בכלל מאשר ילדים שהם לא קוסמים.

אחד מהילדים שלו התגייר, התחתן עם יהודייה ולא סיפר לה על קוסמים או על השבועה הזאת.

בעולם החלופי הזה, יש סוג של קוסמים יהודים, שהם נביאים והם יכולים לעשות קצת קסמים. התנאים לכך שהם יהודים שגרים בארץ ישראל ושומרים מצוות, רובם דתיים לאומים ויש קצת חרדים. הם הולכים להכשרה מיוחדת ומגלים אותם בתור ילדים.

אחד מהילדים האלה מקבל מכתב זימון להוגרוורסט כי הוא הצאצא הקוסם של מי שנשבע את השבועה הזאת, ואם הוא לא ילך הוא ימות.

אז ההורים שלו שואלים רבנים והם אומרים שאין לו בררה אלא ללכת, והוא נרשם בכמה תנאים, שיהיה לו את המגף הטלפורט הזה לחזור הביתה בשבתות וחגים ושיהיה לו אוכל כשר וזמן לתוכנית לימודים של לימוד תורה והוצאת תעודת בגרות.

ממש לא דייקתי בפרטים, היא ספרה לי את זה לפני המון זמן ואני אפילו לא ממש זוכרת את כל המושגים של הארי פוטר או את המושגים החדשים שהיא הסבירה, וזה גם הרקע לסיפור ולא הסיפור עצמו.

(בסיפור עצמו הוא משנה את בית ספר בקטע שהם לא לומדים על כלום חוץ מקסמים, ומתחבר לבוצדם שאמא שלו מוגלגית יהודייה ואבא שלו קוסם גוי ומספר לו על יהדות, בקטע של נגד התבוללות.)

אמרתי לה שיש בסיפור הזה קצת יותר מידי אג'נדה, ופחות מידי סיפור בשביל הסיפור, אבל היא רצתה את זה ככה.

וואו, זה ממש חמוד בשביל סיפור למגירהנראה.לאחרונה
אם כבר אבל לא עדיף לעשות ישיבה שלמה של קוסמים עם ראש ישיבה שאומר "עדיף שתלכו לישיבה קטנה, אבל רק בגלל ההורים שלכם אתם לומדים כאן ותדעו שזה לא לכתחילה." ?
מה הקשר ישיבה קטנה?חושבת בקופסא

זה בדיוק הייתה הבעיה שלי בסיפור הזה, שדווקא ברעיון די נחמד.

שנראה שהוא יותר מעוניין להקריא דף מסרים מאשר לספר סיפור מעניין.

הנהמתנחל בראבק

גולדשטיין פרק 1 סיפור דומה יחסית.

בכלל,נראה.לאחרונה
למה אתם נתפסים על הרבנים? אפשר גם שקבוצה של כמה חסידים הם הדמויות הראשיות.
אבל מה לעזאזל תהיה המטרה שלהם?! להביס את האדמו"ר המרושע עם השטריימל השחור???
שיכחידו את הנשים מהעולם...שושיאדית

ויחיו בכת מסויימת עם נשים מאד מסויימות שיודעות לעשות כשפים וכל מני..

המטרה שלהםאפרת????
להפוך לשוטרים
מה??נראה.לאחרונה
מאיפה זה בא?!
סתםםאפרת????
החסידים הקיצונים הכי שונאים שוטרים בעולם אז שהמטרה שלהם תהיה להפוך לשוטרים זה הכי פנטזיה בעולם
אפשר אפילו לעשות סדרה על זה:נראה.לאחרונה
דער פוליציע: איין חסידישע פּשַׁע דרמה.
הצעההולך דרכים

הייתי מציע לך לכתוב על תקופת התנ"ך ולהוסיף שם קצת פלפל, חוצמזה היו שם אנשים עם כוחות אם אתה מחפש דווקא את זה  

דרך אגב ממליץ לך לקרוא את "חופשי זה" של הרב חיים נבוןהולך דרכים

לי זה עזר בכיוון לספר 

לפני כמה שבועות קראתי ספר בשם "קלמן בלש פרטי בעזרת ה'"חושבת בקופסא

אני לא סגורה שזה השם המדויק, אבל זה הרעיון.

חברה של אמא שלי השאילה לי אותו.

כל עמוד ועמוד הספר מנסה להזכיר שזה ספר חרדי, בלי שום סיבה בכלל יש ציטוטים של משניות ופסוקים כל כמה עמודים ותיאורים מפורטים של כל מיני מצוות, בלי שום קשר לעלילה.

הסיפור שמאחורי כל זה הוא די חילוני סטנדרטי, גיבור שאבא שלו מת ומשאיר לו חבילה לפתוח רק במקרה מיוחד- החתונה שלו.

בתחום הזה הספר ממש אבסורדי, יש אישה מסורבת גט שהוא בקשר איתה, איזה גרה שגם נבחנת לאפשרות, והוא ממציא משרת מזכירה למשרד שלו כדי להתחיל עם המועמדות.

אשכרה משולש אהבה מהסוג הזול ביותר.

(בסוף הוא מתחתן עם המסורבת גט אחרי שהוא הציל אותה מהבעל הנורא שלה בפתירת המקרה. הוא הגיבור על הסוס הלבן שמציל את העלמה מהדרקון הנורא, הכי קלישאתי וחילוני שיש.)

המקרה שהוא חוקר קטוע בצורה ממש צורמת בין סיפור חייו, פלאשבקים לילדות שלו, העניינים שלו עם כל הבחורות האלו ולפעמים בראשי פרקי פרקים פשוט מתארים את מבט הנשר משמיים שמשקיף על בלה בלה בלה משחטה, (וכמובן מדברים באריכות על הברכות ועל איך עובדת שחיטה כשרה וטהורה באריכות) בלה בלה בא פקח, בלה בלה הראש של הצבי תלוי על קיר של דמות מאוד שולית שלא רלוונטית בכלל אבל בזבזנו איזה חמישה עמודים על התיאור הזה.

ועוד בסוף כשתופסים את הרעים פתאום לא סתם גנבו את המזוזות היקרות, הם גם רשעים ארורים שלא באמת חרדים והם מקללים כמו הטמאים האויבים הנוראיים שהם. (יש קללות אמיתיות לא מצונזרות בספר הזה מפי רוב הדמויות החילוניות, הדמויות החרדיות מזועזעות כהלכה, אבל יש אשכרה קללות בספר הזה)

קיצור הספר הזה מאוד מנופח ואין הרבה בעלילה עצמה של החידה, ויש לו רק מעטה חרדי בלי הרבה תוכן, אמוני או סתם ספרותי פשוט.

ממש רציתי לספר למישהו כמה שאני חושבת שהספר הזה גרוע, יצא נורא ארוך.

בספר שאני כתבתי כשלא הייתי דוס ממשנראה.לאחרונה
אין קללה אחת והפעם היחידה שמוזכר שהבחור נוגע בבחורה זה רק כשהוא מעיר אותה בהיסטריה כי מישהו רודף אחריהם...
ועוד אנשים קוראים לעצמם חרדים...
קלמן קימרלינג חוקר פרטי בעזרת השם?מתנחל בראבק

כן, הבנת את זה מהציטוט השגוי של הכותרת או מתיאור העלילה?חושבת בקופסא

מי כתב את הספר הזה? הוא חרדי? או חילוני שעשה המון מחקר? (המון המון המון המון מחקר).

אין לי מושג, חיפשתי עליו ביקורות באינטרנט.מתנחל בראבק

אז הינה לך ביקורת די שליליתחושבת בקופסא

אני לא ממליצה לקנות את הספר הזה.

התעלומה עצמה (אני רואה שאפילו לא כתבתי עליה כי זה די קשה למצוא אותה בין כל הדברים המיותרים) היא די מעצבנת.

תעלומת בלשים טובה תשאיר רמזים שמיד בחשיפה תיזכר בהם ותחשוב 'איך לא חשבתי על זה בעצמי! זה ברור!'

כאן זה פשוט ' זה לא הוגן! אין סיכוי לחשוב על זה בכלל!' וגם הבלש עצמו לא חושב על זה, הרעים בטעות חושפים את עצמם וזה הפתרון.

מאכזב מכל בחינה.

יהיה אדמו"רים שיגידו שמי שלא חסיד, אין לו מקום בעולםמתנחל בראבק

ואחרים ילחמו בהם.

שבת ומועדי ישראל בהוגרווטוסילדה998אחרונה

או כל בית ספר אחר לקוסמיםחושף שינייםאולי בסגנון של פנימייה בישיבה או משהו כזה או ת"ת של קוסמים או בית כנסת של קוסמים

@נראה.לאחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך