לא יודעת אם עונה למי שפתחה את השרשור כי דימום ראשון הוא לא אינדיקציה לדפוס של הדימומים אצלה, ואם לא יעזור לה אולי יעזור לאחריות.
אני מציפה את העובדה שקיים כזה דבר בהנקה דימום סדיר כביכול שלפי הבדיקות דם יראו שזה ווסת אבל הלכתית זה לא יאסור, כי זה יכול לעזור לנשים במצב דומה.
אישית ידעתי שיש בהנקה 2 מצבים מחזור והעדר מחזור, עם הלידות גיליתי שזה לא מוחלט שדימום אוסר.
מקדימה שבכל מקרה חובה לשאול רב בכל פעם כדי לקבל הנחיה לוודא שבאמת זה לא אוסר כי יש בזה המון פרטים שאני לא יודעת לפרט את כולם, אותי הרב הנחה כללי אצבע שאם הם חוזרים על עצמם באותו צורה כל פעם אז אני לא צריכה לשאול שוב זה אחרי 5-6 פעמים של דימום שרובם לא אסרו.
1. הכלל הראשון לא להסתכל לא על הניגוב לא באסלה.
2. ללבוש רק דבר שלא מקבל טומאה כל אחת לפי הפסיקה שלה, תחתון צבעוני או שחור, ומגן תחתון לבן לא כותנה(או להניח נייר שיספוג אם רגישים לחומר של המגן ולא מספיק רק תחתון לבד) אם הדימום בכמות שצריך פד כנראה שזה כבר אוסר כי קשה לדעת מה הכמות של הדימום כי הפד סופג יותר.
3. לעקוב מה גודל הכתם בכל פעם שהולכים לשירותים, אם לא מורגש זרימה של דם או מרגישים כאילו זרימה ומגלים שזה כתם(כששאלתי רב הוא שאל מה הגודל לפי שטח של אצבעות- פחות מאצבע או יותר) עד 3 אצבעות אמר לי שלא אוסר, אם יותר הוא שאל עוד שאלות לפעמים אסר ולפעמים התיר.
4. קינמון הקטין את כמות הדימום אם הקפדתי לקחת 3 פעמים ביום בערך 1/3 כפית כל פעם הדימום היה יותר חלש מהרגיל והיה פחות ספקות האם זה כתם אוסר.
5. בכל מקרה לשאול רב ולא לפסוק לבד אם יש ספק אין ספק.
6. אם שמים לב לדימום כל 4 שבועות או עם כאב מאפיין הכי טוב לשאול רב שוב לוודא שאכן זה לא אוסר כי זה אינדיקציה כנראה שזה ווסת סדיר שהדימום חלש בגלל ההנקה(אולי יש סיבות שונות שיוצרות דפוס דומה אישית לא מכירה)
7. כלל נוסף שהרב נתן לי כטיפ אם מחמת הספק אנחנו נשמרים ונזהרים כמו מצב של שאלה נשמרים ממגע עד שבטוחים שמותרים, במצב כזה גם אם נאסרים בכל צורה שהיא(על ידי ראיה, בדיקה, התחזקות הדימום, וכדו') אפשר לעשות הפסק מהרגע שעוברים 5 ימים מהזמן שהתחיל הדימום.
הסיבה שמפרטת לטובת מי שרלוונטי כי כמו שאסור להתיר את מה שאסור לא פשוט לאסור אם יש דרך להתיר, אישה שיש לה דרך להשאר טהורה זה עדיף,
יש מצבים שיש דימום כזה כל שבועיים או שלושה ואם נאסרים אין הרבה זמן להיות מותרים ולפעמים קשה להטהר כי יש הכתמות בהנקה שפוסלים את הבדיקות.
ומי שקראה עד לכאן יש יתרון נוסף אם הרב מתיר זה מאפשר למנוע הריון בלי הורמונים בשילוב מודעות לפוריות ככה יש יותר ימים של טהרה וניתן להמנע כל עוד יש הפרשות פוריות זה משאיר הרבה ימים גם לפני וגם אחרי.
מקווה שדייקתי מרגישה שזה מידע שלא ידעתי שקיים וחבל לי שלא ידעתי.
ובהשגחה פרטית גיליתי את זה עם הילד הקודם ככה בלידה הבאה ידעתי שזה יכול להיות המצב