מה הקטע של השמאל בעצם??ישראלית2❤🇮🇱
באמת לא מבינה..
אתם אשכרה בעד מי שרוצה לרצוח אתכם!!?
מה מפריע לכם שבונים ישוב חדש?? זה על חשבונכם?? לא ביקשו מכם להרתם לשם ולגור שם אבל לפחות לא להרוס לנו🤦🏽‍♀️
באמת לא מבינה ת'קטע..
אם יש פה שמלאניים איכשהו במקרה הסבירו
אני חשבתי על זה מלא...הכול לטובה!

והגעתי למסקנה אחת גדולה! שהם פושט מקבלים כסף  ומעניין אותם כבוד וכסף ואירופה ועוד ארצות משלם להם הרבה זה אחד!

דבר שני הם גם לא רוצים שעמ"י יהיה קיים פושט וזהו,

על השמאלנים הקיצונים שיכולים ללכת לביתיים של אנשים שנפגע להם בן \ או משפחה מטרור ערבי וליד הבית שלהם לצועק עליהם שהכול באשמתם והערבים מסכנים וכו..

השמאלנים האלו זה מה שמעניין אותם והם חזקים כי יש להם כסף!!

..ישראלית2❤🇮🇱
ואי זה עצוב ..מצד שני יש סתם אזרחים כמונו,שמצביעים לשמאל ולא מקבלים כלום..כאילו לא מקבלים על זה כסף..אבל 'כואב' להם שבונים ישוב בארץ ישראל😒
זה ממש תלוי מי...הכול לטובה!

יש כאלה ורובם שלא משנה להם אם יהיה או לא...

אכפת להם שיהיה שקט וזהו...וזה הרוב...

ואילו שאכפת להם הם מיעוט אבל הם חזקים! לצערנו...

שמאל זה מילה גסה? לא ממש לא שמאל זה דווקא טוב זה אנשים שאוריה (בדוי)

שרוצים שלוםםםםםםם

הם פשוט אוהבים כל אדםם והם גם שונאים מחבליםםאוריה (בדוי)

הם שונאים מחבלים? מוזר. אצלם שנאה מתבטאת בעזרה ועידוד?הָיוֹ הָיָה

אולי הם צריכים לעשות חזרה על מילון אבן שושן

מבחינתם הם לא מחבליםחושבת בקופסא

אלא "מורדים פוליטיים נגד הכיבוש" או משהו בסגנון.

יש להם עולם הגדרות משלהם שלא בטוח קשור למציאות, אפילו המציאות שהמחבלים עצמם מצהירים עליה.

וזה בדיוק הטמטום.הָיוֹ הָיָה

אויש זה כל כך לא ככה! תסתכלי מה ההגדרה של שמאלאוריה (בדוי)

ומה לדעתך ההגדרה של שמאל?הָיוֹ הָיָה

תחשבי על כיוון של להתחיל לכתוב תגובה מנומקת במקום לחלק ציונים לכל אחד שזז כאן

בשמחה! הנה ההגדרהאוריה (בדוי)

השמאל במדינת ישראל :

במבחינה מדינית- תומך בפתרון 2 המדינות. כלכלית- סוציאליזם. חברתית- פמניזם וליברליזם. תומך בפינוי חלק מיו''ש, עבור הסכם שלום עםץ הפלסטינים, השמאל הציוני רואה במהלכים אלו הכרחיים להמשך קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. זאת מאחר שביהודה ושומרון חיים בין 2.5 ל-3 מיליון פלסטיניםץ. וסיפוחם למדינת ישראל עלול להביא לסופה של ישראל כמדינת לאום יהודית או כדמוקרטיה והפיכתה למדינה דו לאומית. בעקבות זאת תומך השמאל בעיקרו בפינוי חלק מהתנחלויות הממוקמות מעבר לגדרק ההפרדה..  

רק תיקוןבן מכיר

ביהודה ושומרון מתגוררים בין 1.1 ל3 מיליון ערבים, מעולם לא נעשתה בדיקה אמינה בנוגע לכמות הערבים ביהודה ושומרון, אין צורך להציג את העמדה הפוליטית של השמאל הקיצוני כמציאות בשטח.

אוקיי, תודה. לדעתי זה בלוף.הָיוֹ הָיָה

לא שזה לא קיים, אבל לצערנו הרב רוב השמאל כיום מבוסס על עזרה לפלסטינים ולא על "חשש מה יקרה לנו אם הם יתערבבו איתנו". צר לי.

שמאל שרק חושש מההתערבבות שלהם איתנו - צריך לתמוך בחוק יסוד ההגירה, לדוגמה. או להפסיק לרדוף את בנצי וענת גופשטיין המתוקים, דוגמא שניה.

שמאל שלא מחפש לעזור לערבים על חשבון יהודים - לא אמור לסייע למחבלים ולכבול את ידי מדינת ישראל מול חמאס. 

וכן הלאה.

הכוונה לשמאל הציוני מפלגת העבודה לדוג'. לא לגבי לסקי למשלאוריה (בדוי)

מפלגת העבודה את בטח מתכוונת לאבאיסתאם מרענאה או מירב מיכאלי?הָיוֹ הָיָהאחרונה

וואי נשמה את סתומה ברמותתת ואת מזה לא מכירה ת'מצייאותאוריה (בדוי)

יכול להיות, שהיא כן מכירה? פשוט מסתכלת בצורה שונה?הכל עוד אפשרי
יש אפשרות כזאת?
או שהכל זה שחור לבן
יש תשמאלנים היותר ''אידיאליסטים'' שאני באמת לא מבינה את קו ההכל עוד אפשרי
מחשבה שלהם
אבל ממש שהבנתי, באמת שהם רוצים שלום ומאמינין שהדרך הזאת תיצור את זה- אני ממש ממש ממש לא מסכימה עם זה כאילו עם השמאלנים גם האידיליסטים וגם האלה שלא

ויש כאלה, שזה רק בשביל בצע כסף ועוד ו''מעמד'' לצערי
..ישראלית2❤🇮🇱
אה הבנתי..תודה❤
ואי זה עצובב..מוזר לי ממש איך הצבא (האלה מלמעלה הכוונה או לא יודעת מי אחראי על זה) לא קולטים מה שאנחנו כן🤦🏽‍♀️ סתם לדוגמא על עקירת ישובים וזה,נגיד איכשהו דיברנו המשפחה על הגוש וזה ואחותי בת 7 אומרת אבל למה שניתן למי שרוצה להרוג אותנו את הבית שלנו? ואח שלי בן 10 כזה אמר אבל אם זה לא עזר למה עדיין מפנים?(את עמונה נגיד)
כאילו אשכרה ילדים מבינים שזה לא הגישה אז איך אץ לא קולטיםם??
שאלת השאלותהכל עוד אפשרי
הם קולטים הם פשוט חושבים שהם צודקים בדיוק כמו שאת חושבת שאתאוריה (בדוי)

צודקת

חיה בסרט יש לי דודים שמאלנים והם ממש לא ככה את חיה בבועהההההאוריה (בדוי)

אני ממש לא התכוונתי בקטע מעליב חכי שניה אני אצטט לךהכל עוד אפשרי
ואני ממש ממש לא חיה בבועה אם תשמעי איפה את גם תגידי, ואני גם מכירה אנשים כאלה באופן אישי

''אבל ממש שהבנתי, באמת שהם רוצים שלום ומאמינים שהדרך הזאת תיצור את זה''
תני כיוון איפה את גרה. ירושלים? גרעין תורני?אוריה (בדוי)

אני פחות בקטע של לתת עכשיו ולנמק לך למה אני מכירההכל עוד אפשרי
אבל תאמיני לי שאני מכירה וממש לא חיה בבועה
לא הבנתי את הקטע של המחמאות פה אבלאני ועצמי:)
לא כל דעה שאת לא מכירה מעידה על בועתיות או חיות בסרט.
שתדעי..

אני יודעת, אבל כאחת עםאוריה (בדוי)

משפחה מגוונת (לא אפרט יתר על המידה אבל יש לי 26 דודים (לא כולל הנשואים שלהם) וחלקם חרדים (מקריית ספר ועד נטורי קרתא בירושלים, מבני ברק ועד בלגיה) חלקים דתלשים, חילונים, גרושים, אלמנים, נשואים, דתיים, מסורתיים, חוזרים בתשובה, ימנים , שמאלנים, תל אביבים, גרים בפריפריה ועוד................... אז אני רואה בנות שאמא שלהם גדלה בבית אל , גבש וכו' והן כל היום ביישוב הם פשוט חיות בבועה ולא מבינות עד כמה. ואיפה שאני גרה זה משהו ידוע 

לא סתם כתבתי לך את זה

קודם כל אחלה שאלה..מאן דאמר

להגיד שמאל זה כוללני מידי.

יש הרבה זרמים גם בתוך השמאל

בעיקרון הדעה הרווחת של השמאל הישראלי המתון יחסית הוא:

מדינת ישראל קמה לפני 70 שנה כדי להיות מקום מפלט ליהודים מפני רדיפות הגויים. 

אמנם עם חיבור למסורת ישראל אבל תכלס היא ניתנה לנו על ידי מדינות העולם כדי להקים מקום מפלט ליהודים 

ולכן:

א אין לנו שום בעלות קדומה על קרקע בידיים ערביות.

ב אסור לרדוף את ה"פלסטינים".(אנחנו מדינה של פליטים)

ג. הערך העליון הוא שלום ושלום דוחה גם נסיגות מדיניות ופגיעה בערכים.

זאת אומרת מטרתו של השמאל היא בעצם לשמור עלינו ולהשיג שלום

זו המטרה העיקרית שלו ומבחינתו עוד יישוב אחרי קווי החלוקה של האום הוא נגיסה בשטח פלסטיני

כי באיזה זכות כבשנו בכוח צבאי את המקום שכמה דורות של "פלסטינים" ישבו בו.

ולכן בעיני השמאל כל מאחז הוא פוגע בשלום ומתסיס את הערבים.

עוד נקודה שיש זה לסיים עם הכיבוש

כלומר השמאל לא יכול להכיל את זה שלא סיימנו את הכיבוש כלומר שארץ ישראל השלמה לא שלנו

כי ברגע שלא כל הארץ שלנו אנחנו פגיעים. ולכן השמאל מציע פיתרון אחר כלומר לסגת אבל להרויח שלום.

זה בגדול הטענות של השמאל.. מקווה שהסברתי טוב

את שקר ה"עם הפלסטיני" ולמה השמאל טועה זה כבר בשרשור אחר.

שבת שלום

אה אוקיי הבנתי כזה,תורה רבהישראלית2❤🇮🇱
אני לא שמאלנית אבל אני יותר לא מבינה את הימנים.אוריה (בדוי)

חביב אדם שנברא בצלם!

ממ?ישראלית2❤🇮🇱
אוהבים והכל,לא את הרוצחים שלנו!
ברור שחביב אדם זה לא שאלה גם לפי השיטה הימנית כל אדם הוא אדםמאן דאמר

זה שיש כאלה שיש להם בעיה אידיאולוגית עם עם ישראל זה עניין אחר שלא סותר בכהוא זה את היותם בני אדם

מלחמת ציטוטים? שלוש ארבע ו..הָיוֹ הָיָה

הבא להרגך השכם להורגו

תסתכלו מה הגדה של שמאל בפוליטיקה הישראליתאוריה (בדוי)

הם לא חושבים שרוצים לרצוח אותםחושבת בקופסא

ההבדל הבסיסי בין שמאל לימין הוא שהשמאל רוצה לשנות, והימין רוצה לשמר.

השמאל לא מרוצה מהמצב המסורתי ורוצה "להתקדם" בכל תחום לאידאל אוטופי שבו כולם שווים ואין הבדל של דת או לאום (כי הקטגוריות האלו הושמדו)

לגבי ישובים זה יותר עניין של פוליטיקת זהויות.

לפי המערכת הזאת העולם מורכב ממדכאים ומדוכאים, כובשים ונכבשים, רעים וטובים.

ככל שאדם משויך ליותר קבוצות מדוכאות, ככה הוא יותר קורבן צודק, ומי שמולו רשע וכובש ואשם באיזה 'איזם'\ 'אות'\ 'פוביה' (שוביניזם, גזענות, הומופוביה, קולוניאליזם, בורגנות, איסלמופוביה, וכו' וכו' וכו')

לערבים יש פשוט צבע עור כהה יותר בממוצע. והם מוסלמים, דת אקזוטית במדינות אירופה ובארה"ב (שאסור לבקר אותה על כך שהיא חוטאת בכמה 'איזמים' בעצמה) וגם הם משחקים אותה קורבנות מול הכובש האכזר.

זה כזה פשוט.

סבבה תודה..ישראלית2❤🇮🇱
איזה קטע אני ועוד משהיא (לא יודעת אם היא רוצה שאני יגיד)019284

דיברנו על זה ולא הבנו את הקטע באמת

משפט אחד שמתמצת את הכלבן מכיר
השמאל רוצה שלום כדי שתהיה ישראל חזקה, הימין רוצה ישראל חזקה כדי שיהיה שלום.
בלת''ק,אני ועצמי:)

(בלי לקרוא תגובות קודמות)

אז בתור שמלאנית כמובן, (@הפילוסופית;)  

רוב העיניין לעניות הבנתי זה שאם כבשנו את הארץ לבני דודינו היקרים, מן הראוי שלפחות נסייע להם במה שאפשר..

ואם למרות שזה חוסר צדק משווע ,אנחנו משאירים את הארץ בידנו, לפחות נחיה פה בשלום..

ונכון שלא הכי אפשר לסמוך עליהם אבל הזדמנות נוספת חייב לתת ו"אולי הפעם"

...

תזכירי לי להמשיך, זה מרתקק😁

ואיי ואיישראלית2❤🇮🇱
בסוף עם כל התגובות פה אני חלילה יאמין בזה
תזהרי ממני😁אני ועצמי:)

ממש מובןאחד הגברים!!!
הם אנשים אכפתיים שלא מוכנים להסכים עם זה שיש פה עם שאשכרה בא וגנב/לקח/גרש אותם מהבית שלהם!!!!
הם רוצים צדק, ואם הם לא היו כאן לפני 73/54 שנה כדי למנוע את זה אז הם יעשו את זה עכשו
בנוגע לאביתר, אם מישו יבנהעכשו באמצע הרחוב בית העירייה תבוא לפרק נכון? אף אחד לא יגיד רגע אולי תאשרו לו את זה
אני תוהה לעצמי אם זה בציניות ולגלוג או רצינות כלשהי..אני ועצמי:)

זה לא אותו דברהכול לטובה!

אבייתר זה מוקם שאין שום דבר גם כשהלכנו וזה לא באמצע עיר...

וגם הערבים בונים חופשי עוד ועוד בלי שום גבולות ולנו אין הייתר... איך?

מי גנב מה מאיפה? תחכים אותי, כי אני לא מכיר אירוע כזההָיוֹ הָיָה

האמת שדווקא עושים את זה הרבהבן מכיר

כשמקימים יישובים גם ממערב לגדה המערבית

..מאן דאמר

שכוייח שאכפתים אבל איפה הם היו לפני 2000 שנה? 

כשעם ישראל גלה לבין האומות בכוח הזרוע ארצו נכבשה בדם ואש

ומשהו באופן יותר כללי מוסר חייב לבוא מלמעלה כי אחרת כל אחד ימציא מוסר(כמו שקורה היום)

ולכן הבטחת הארץ לעם ישראל היא בעצם המוסר כלומר יותר לא מוסרי לא לכבוש את הארץ מאשר לגרש אוייבים שבאו והשתלטו על הארץ.

עוד דבר מבחינה אידיאולוגית (אמונית) ע"פ הקראאן היהודים הם בני חסות כלומר אסור להם להקים מדינה ריבונית בפני עצמן

אלא לחיות בארץ מוסלמית ולתת מסים לקאדי וכדו'

כלומר מדינת ישראל לא רק שמבחינת הערבים היא לא התגשמות חלום אלא היא הרס של חלום

ולא יעזור אם נקים פה מדינה רק על קו החוף עדיין הערבים לא יוכלו להסכים לדבר כזה.

בנוגע לאביתר לא. עובדה שהממשלה לא מפרקת את כל היישובים בלתי חוקיים בנגב בדרום אל חאן אל אחמר את כל הבניות שנעשות בשטחי B. קל וחומר שמדובר פה בשטח מופקר שאין מה לעשות איתו והוא לא שטח ציבורי בנוי ואין שום כוונה לעשות איתו משהו

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך