יש משהו שלא הבנתי בחייםסתם אחת בעולם
האמונה היאאפרת????
קשה לי להאמין בלי לדעת למה.סתם אחת בעולם
אז את לא חייבת להאמיןאפרת????
לא נגד, אבל...הולך דרכים
"לפני שנשאל מה המשמעות המוסרית של הרוע צריך לקבל את המציאות שתמיד היה רע ותמיד היו קשיים-המציאות של עץ הדעת טוב ורע קיימת כל הזמן ולכן כשמשהו רע קורה לידי ומטלטל אותי צריך קודם כל להבין שרע קיים ולא להיות מופתע מזה
ה' ברא את העולם באופן כזה שיש הסתר פנים ולכן במציאות יש גם רע וגם קשיים ונפילות .
התפיסה שאומרת שהעולם הוא רק טוב זו תפיסה ילדותית ולא נכונה כי עובדתית יש רע
(לפי התכנון של ה' כל דבר רע באמת מוביל לטוב אבל במציאות זה לא נראה ככה)"
כשקורה משהו רע גם אם מבחינת ה' זה טוב לך זה עדיין נראה רע וצריך להבין שיש דברים רעים בעולם הגשמי ושזה לא בעייתי
וחוץ מזה אם לא נשנה את המציאות הרעה זה יישאר רע כי גם לפי רבי נחמן יש דבר שהוא רע אבל הוא גורם לטוב אבל זה עדיין רע.
לי יש משפט, שאותי היא תפס ממש חזקהכל עוד אפשרי
לאיודעת אם לך זה עוזר, אבל הידיעה הזאת שהתוצאה הסופית כבר מתוכננת והיא טוב, עושה לי טוב
...019284
כי אם לא יהיה לך משהו קשה ,אתגר שאת צריכה לעבור את תישארי באותה נקודה ולא תתקדמי אלאה .
אני יכולה להגיד לך שלפעמים אני מרגישה כותל לחברות שלי יש קטע שהם מספרות לי כל מה שעובר עליהם (ואני ממש לא מהאלה שהן חברות טובות של כולם) אני סוג של כותל ;) וני מיד אומר לעצמי כאילו החיים שלי ממש טובים וזה קצת משעמם באלי שהיה לי איזה משימה לעבור ולהצליח משימה גדולה שיהיה לי משהו מעניין בחיים חוץ מעוד סדר יום חוזר על עצמו.
אז תיהני מזה תרגישי שעכשיו קשה אבל בתכלס זה סרט של גיבורת על שאת תהיה הגיבורה שם תדמיני שאת הולכת לעבור את זה ולכתוב על זה סרט שתהיי גדולה. וזהו בעיקר.
דרך הגב שמעתי דבר תורה שפעם ליפני חטא אדם וחווה הכל היה כיף גם הדרך וגם התוצאה אבל אחרי החטא זה ההשתנה אני לא זוכרת בגלל איזה חלק בחטא. אבל זה ההשתנה והיום הדרך קשה אבל התוצאה מתוקה!
...019284
כי אם לא יהיה לך משהו קשה ,אתגר שאת צריכה לעבור את תישארי באותה נקודה ולא תתקדמי אלאה .
אני יכולה להגיד לך שלפעמים אני מרגישה כותל לחברות שלי יש קטע שהם מספרות לי כל מה שעובר עליהם (ואני ממש לא מהאלה שהן חברות טובות של כולם) אני סוג של כותל ;) וני מיד אומר לעצמי כאילו החיים שלי ממש טובים וזה קצת משעמם באלי שהיה לי איזה משימה לעבור ולהצליח משימה גדולה שיהיה לי משהו מעניין בחיים חוץ מעוד סדר יום חוזר על עצמו.
אז תיהני מזה תרגישי שעכשיו קשה אבל בתכלס זה סרט של גיבורת על שאת תהיה הגיבורה שם תדמיני שאת הולכת לעבור את זה ולכתוב על זה סרט שתהיי גדולה. וזהו בעיקר.
דרך הגב שמעתי דבר תורה שפעם ליפני חטא אדם וחווה הכל היה כיף גם הדרך וגם התוצאה אבל אחרי החטא זה ההשתנה אני לא זוכרת בגלל איזה חלק בחטא. אבל זה ההשתנה והיום הדרך קשה אבל התוצאה מתוקה!
משוואה פשוטה אם תאמני בזה יהיה לך קל יותר וכיף יותר לחיותאחד הגברים!!!
בעזרת ה'.. קצת מרבי נחמן מברסלב על אמונה.שמינייייייסט
אמונה היא שמחה. (כלומר איך תוכל לבחון את רמת האמונה שלך? בדוק כמה אתה שמח.)
אמונה שייכת דווקא במה שלא שייך שכל. (דהיינו במקום שלא רואים איך באמת הכל טוב אלא לפי השכל והחושים רע, קשה כואב ואין לזה תכלית וסוף. שם צריך להתחיל להאמין. כשמרגישים טוב אז השכל אומר "הנה ה'"! עכשיו, בחושך ובכאב, האמונה צריכה להגיד את זה.)
אמונה תולה בפה של האדם. (דהיינו כמה שתדבר את האמונה- תגיד "ברוך ה'" תגיד כמנטרה-" אני מאמין שזה לטובה" "אני מאמין שה' אוהב אותי"- תזכה לאמונה. וכן כמובן על ידי שתדבר עם ה').
"אצל העולם אמונה הוא דבר קטן ואילו אצלי אמונה הוא דבר גדול מאוד".
כשהאדם יודע שכל מאורעותיו הם לטובתו זו הבחינה היא מעין עולם הבא.
כשאדם עובד את ה' בלי להבין רק עם אמונה לבד על ידי זה זוכה אח"כ לדעת גדול.
על ידי תפילה בכח זוכים לאמונה. (הכוונה להשקיע כוחות בתפילה. לא לדרוש מה' שייתן לנו.)
האמונה היא יסוד ושורש כל הקדושה.
אם את רוצה לדעת מה עובר עליך אני ממליץ ללמוד את הספר "משיבת נפש" שמסביר בצורה יוצאת מן הכלל את כל המשברים והגלים שעוברים על הבנאדם בחיים ועוד נותן עצות ועידוד איך לעבור אותם בשלום ובשמחה.
בדיעבד את הפכת לחזקה וטובה יותר בזכ ת מההשעברעלייךנפש חיה.אחרונה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים