אהבה. פשוטה. ומייסרת!!!קר לי!!!
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ד בתמוז תשפ"א 03:33
עבר עריכה על ידי קר לי!!! בתאריך כ"ד בתמוז תשפ"א 03:05
עבר עריכה על ידי קר לי!!! בתאריך כ"ד בתמוז תשפ"א 03:02

הוא אחלה גבר. באמת!
בנאדם נעים, זרמן, נוכח, יש לו קול יפהההה, וכן, מה לעשות, הוא גם בחור חתיך עם חיוך מיליון דולר.
ו.. התאהבתי. זתומרת אני מאוהב בו.

וכולכם עכשיו בשניה של הלם.
פה??? בפורום של ערוץ 7 מביאים תיאור כזה???

אבל לא! תבינו! זה לא עניין גופני (המראה מוסיף כמובן, לכן הזכרתי אותו- אבל לא זה שמעניין אותי).
זה לא גופני וזה לא עניין חס ושלום דומה.

אני פשוט אוהב אותו. כי הוא בנאדם שאי אפשר שלא.
אתם יודעים מה זה תלות רגשית? יופי. אז משו כזה בערך. דומה. תלות, שמגיעה ממקום רגשי ובגלל צורך רגשי.
(לשואלים- כן, גם בתלות רגשית יש במידה מסויימת מעורבות של המראה החיצוני בגרימת הרגשות. אבל גם שם- זה לא באמת העניין)

אני יכול להיות באמצע שמונה עשרה, ופתאום לקלוט אותו ולאבד את כל הריכוז.
אני יכול להתחיל את הסדר וברגע שהוא עובר לידי בדרכו לספריה- לפזול כל הזמן הצידה כדי שברגע שהוא חוזר אוכל להגיד לו בוקר טוב- ולקבל ממנו בחזרה עם החיוך המקסים הזה..
אני יכול להכין לעצמי תה, לבוא לחזור לבית מדרש, ואז כשאני קולט אותו פתאום אני 'נזכר שיש לי עוד משו לעשות', כדי לתת סיכוי לאפשרות להחליף איתו שתי מילים..

בא לי שהוא יהיה לצידי כל הזמן.
באלי שאחרי ה"שבת שלום" תתפתח שיחה ארוכה והוא יכיר אותי ואני אותו.
באלי שכשיוצא לנו לשבת אחד ליד השני בשיעור- שהיד שלו לא תרד מהגב והכתף שלי, עדיף גם עם מסאז'.
באלי להרגיש שגם הוא אוהב אותי. שהעיניים הבהירות והעדינות שלו ישדרו חום וחברות גם אליי.

ומרוב שזה כל כך נוכח אצלי- אני כבר נמצא כל הזמן בחשש כזה ש"אולי הוא גם שם לב שיש לי משו", ו"יש מצב שבטעות הוא מרגיש שאני רודף אחריו?"
ואז גם אני בעצמי מאפק את עצמי. והסיכויים יורדים עוד יותר.
אז אני שומר מרחק- שמא אולי בטעות במקרה.
והוא לא חותר באופן מיוחד לקירבה- כי אין לו מושג.
ואני בינתיים נקרע לי. ורוצה ולא יכול. ומנסה ולא מצליח. ושואף ומיד מאזן את עצמי..

בא לי, שאם זה לא יעבוד, ומשום מה לא נוצר קשר- שלפחות לא אצטרך כ-ל יום לראות אותו צוחק, ולשמוע אותו שר, ולהסתנוור מהחיוך שלו שמיועד לכל העולם, ולשבת לידו ולחכות ולחכות שיתן איזו טפיחה שבסוף לא מגיעה.
ולהרגיש שאני פשוט אוהב אותו- ושזה לא עוזר לי בכלום ורק מזיק לי.
ולהיקרע בין הרצוי, מאוד רצוי, למצוי.

ועוד להרגיש רע. ובעייתי. ולחשוב על עצמי ש.. רגע, אולי זה כן יותר מרגשי?
ולהסביר לעצמי שוב שלאאאאא.
ואז שוב להרגיש רע- פשוט כי גם מה שזה כן, זה גם דבר מוזר בפני עצמו.
ולמה אני? ומה עובר עלי?!

ולהשתגע מזה שאין את מי לשתף, ושאין את מי- כי זה מוציא אותי רגשן מידי.
ולהתחרפן מזה שגם אם אחליט לשתף- איך מסבירים לכל הרוחות שזה לא מה שמבינים שזה ברגע הראשון?

וזהו.
אז שתדע ****, אני אוהב אותך. מאוהב בך.
ושוב- השתמשתי בתיאורים גופניים אבל זה אפילו לא קשור. זו אהבה. רגילה. של רגש. .
ואני לא רואה את זה כבעיה.
כי לאהוב זה הדבר הכי נורמלי בעולם. גם דוד ויהונתן אהבו, וגם לכל אחד מקוראי הדבר הזה יש חבר שהוא באמת אוהב. פשוט אוהב. מהלב.
ולכל אחת כאן יש חברה שהיא אוהבת. פשוט אוהבת. מהלב.
במשמעות הכי פשוטה ותמימה של המילה.

ו.. רק מקווה שייצא מזה משו טוב.
ושיום אחד אגיע למצב של חברות בריאה- בלי תלות, ובלי הרגשות מיותרות. פשוט חברות רגילה, של שני חברים טובים.

סוף פריקה .

אנלא מאמין שככה חשפתי טפח כזה רציני מעצמי. הפריקה הכי משמעותית שהייתה לי, של אחד הקשיים הכי משמעותיים שיש לי. כבר שנים. עם כמה וכמה.
ואולי תצליחו לעזור ולייעץ או לעודד...

תודה שקראתם! וסליחה אם לא הצלחתי להסביר טוב ונלחצתם לי עכשיו..

וואוו בן אדםאפרת????
דבר ראשון כל הכבוד על האומץ והכנות.... ברור שזה עולה במלאאא מאמץ... מעריכה מאוד....
דבר שני אין לי מושג להגדיר את מה שאתה מתאר אבל נשמע שאתה מעריץ אותו ואוטומטית מצפה ורוצה תשומת לב שלו ויחס ממנו. בימינו קוראים לזה קראש😅 זה יכול לקרות, וזה סבבה ו...זה עובר בסוף... לכולם... אז אל תיבהל ואתה בסדר גמור....
תודה אחות!קר לי!!!
יש מצב שמה שאת אומרת.. זה חייב לעבור מתישהו!!

אבל.. לאידע. הקטע הוא שכמו שכתבתי בסוף, קצת בהבלעה, זה קורה לי כבר יותר מידי ועם יותר מידי חברים..

ומצד ההערצה- ההזוי זה שלפעמים, אמנם במינון נמוך יותר אבל כן, גם זה קורה- זה יכול להיות עם חבר'ה שאני בכלל לא באמת מכיר..
למשל סתם עם בחור בביכנ"ס שיושב בכלל בקצה השני.. ורק בגלל שהוא באמת נראה בנאדם חמוד- גם מולו השכל שלי יתחיל להסתובב... הרבה פחות, אבל כן..
לפי דעתיאפרת????
אין לך מה להילחץ מזה -זה עניין של גיל וזה יעבור. ככל שתתבגר ותפתח אישיות, בטחון והערכה עצמית על מי שאתה איך שאתה, בסופו של דבר הצורך הרגשי שלך יתמלא על ידי עצמך ולא תחפש אחרים בתמונה.
אלא אם כן זה משהו שקשור למיניות שאת זה אתה צריך לבדוק עם עצמך....
אני פשוט מזדההה!ציפור מדבר.
קרה לי בול עם חברות
ו...קר לי!!!
למדת איך להסתדר עם זה???
לקח לי זמן להבין שאני לא יחידהציפור מדבר.
ואז נרגעתי .

אמממ... עצם הרוגע, עזר לי להתמודד..

וכל פעם שזה קרה לי, זה עבר אחרי חצי שנה, שנה..
אבל.. זה המשיך לקרות לך😐קר לי!!!
עם בנות אחרות...ציפור מדבר.
היי, כתבתי לך גם במסרחצילוש
מתייגת יהודי יקר שיכול אולי לעזור @פשוט אני..

וכבר אמרו רבותינו, ''אהבה זה כואב''...פשוט אני..
שלום לך

קודם כל, לדעתי חשוב מאוד להבדיל בין התאהבות הנובעת מנטיות מיניות הומוסקסואליות, לבין תלותיות.

שים לב מה אתה עצמך כתבת בשרשור אחר:

אני נוטה להסכים שכדאי לבדוק אם מה שהולך פה זה תלות.. הרבה פעמים תלות ונטיות הפוכות מאוד חופפות ובאות לידי ביטוי בצורות דומות וגם לפעמים באמירות דומות... מאוד... שגם אם נראלך באופן נחרץ שהיא באמת התכוונה לנטייה- לא בטוח שזה זה..
ע''כ.

ובכן, איך אפשר להבדיל בין שני המצבים? הנה כמה שאלות מנחות, וכמובן לא ממצות ולא חד משמעיות:

א. האם אתה מרגיש משיכה לעוד בנים מהישיבה שלך או בכלל?
ב. האם מפריע לך לראות אותו משחק או מדבר עם חברים אחרים?
ג. האם כשאתם ביחד אתה מרגיש שהביטחון העצמי שלך עולה, או דווקא יורד בצורה חדה (''אני אפס ביחס אליו'')?

מכל מה שכתבת, ניכר שאתה מרגיש שההתאהבות הזאת נובעת מתלותיות, ואם כך הדבר - הרי שמצבך טוב מאוד.

קודם כל, כדאי לך פשוט להתרחק ממנו. נכון, זה קשה להתרחק מאדם שאנחנו מעריצים ומתרגשים מנוכחותו, אבל בדיוק כמו ציפור שמתאהבת בדג - אין לזה עתיד. בטווח הקרוב וגם הרחוק, זה מביא יותר סבל מאשר אושר ונחת.
היופי בתלותיות לעומת הומוסקסואליות, זה שריחוק באמת יכול לעזור, ואפילו די מהר. תמצא חברים טובים, תבלה איתם את הזמן, ותחדול מחיפושיך אחר תשומת לב מהתלמיד ההוא.

דבר נוסף שאני מאוד ממליץ עליו, זה ללכת לפסיכולוג או יועץ חינוכי שאתה סומך עליו. אני יכול לתת לך שם של רב פסיכולוג שיכול מאוד לעזור לך.
בעזרת טיפול נכון אתה תוכל להבין מה בעצם גורם לך להרגיש תלותי, איזו תכונה אתה מוצא בו שאתה כל כך מעריץ, ואיך אפשר להיות שלם מכל הבחינות גם בלעדיו.
בסופו של דבר אתה תהיה מאושר יותר, בלי הצורך הכפייתי לראות חיוך מאדם שלעולם לא ירגיש את אותו הדבר כלפיך.

בעז''ה עוד תזכה לאהבת אמת, כזאת שבונה ולא מחריבה, אהבה שתסב לך אושר רב ולא סבל מדכא.

בהצלחה!
וואו. תודה רבה על התשובה המפורטת!קר לי!!!
בקשר להבדל בין נטיה מינית לתלות- כתבתי על זה גם בשרשור הזה עצמו. הזה- הכוונה כאן:

"אבל לא! תבינו! זה לא עניין גופני (המראה מוסיף כמובן, לכן הזכרתי אותו- אבל לא זה שמעניין אותי).
זה לא גופני וזה לא עניין חס ושלום דומה.

אני פשוט אוהב אותו. כי הוא בנאדם שאי אפשר שלא.
אתם יודעים מה זה תלות רגשית? יופי. אז משו כזה בערך. דומה. תלות, שמגיעה ממקום רגשי ובגלל צורך רגשי.
(לשואלים- כן, גם בתלות רגשית יש במידה מסויימת מעורבות של המראה החיצוני בגרימת הרגשות. אבל גם שם- זה לא באמת העניין)"

ביררתי את זה עם עצמי הרבה, עד כמה שידי מגעת.. וזה נראה שזה באמת רק רגשי.

הקטע שמאידך, למרות שזה רק תלות- כן. יש לי את ההרגשות האלה גם ביחס לחבר'ה אחרים.. בין אם בישיבה ובין סתם ככה..

זה גם נראלי יפריע לפיתרון שהצעת, של התרחקות מהבחור, כי זה רודף אחרי גם עם אחרים..

ו, שאלה קטנה- ציפור שמתאהבת בדג צריכה להתייאש מהרעיון כי אין שום מצב שבעולם. לכלום ולשום קשר.
אבל אתה חושב שגם במקרה כזה עדיף להתרחק לגמרי מאשר לנסות לקבל לפחות את החברות המינימלית שכן אפשר להשיג?
זתומרת- בסוף יש מצב להשיג משו. עדיף גם עליו לוותר בגלל הייסורים מהרצון לעוד?
כל הכבוד על השיתוף הפתוח והכנה!היום הוא היום
הכיוונים לפתרון:

1. לדעת שהבחורים האלה שנראים מושלמים הם גם בני אדם. תכיר אותם יותר ותבין שיש להם קשיים וצרכים גם.

2. להתחזק בלאהוב את עצמך ולהעריך את עצמך. שתוכל להרגיש שווה גם בלי אישור ואהבה מאחרים. לפעמים זה דורש עבודה עם איש מקצוע, שווה להשקיע.

3. למקד את עצמך במה אתה יכול לתת לעולם ולעזור. ככה במקום לצפות לאהבה אתה תתן אותה.

4. למרות הכל ליצור חברויות ולהשתדל בצורה בריאה. גם פה לפעמים צריך איש מקצוע. הצורך לחברות הוא מאד חשוב, רק צריך שיבוא בצורה טובה
מוסיף עוד כמה דברים שעלוהיום הוא היום
אם מחפשים את השורשים החיוביים של התלות הזו (שכמו שאמרו היא דבר יחסית נפוץ) יש פה אהבה, רגישות ורצון להתחבר למשהו גדול ממך.

שלושתם דברים נפלאים שנראה שקיימים בך. קיבלת מתנות ושווה להיעזר בהן.

שווה לחפש איך לבטא את האהבה והרגישות בצורה טובה ונכונה לך ולאחרים. הגיוני שתתן להן מקום יותר מהממוצע. הגיוני שכבר היום אם תתבונן תראה שאנשים נהנים מהתכונות האלה שלך.

וגם כשעולה רצון לתלות תנסה לקשר אותו לשורשו: אני רואה פה מישהו שנראה גדול ושלם ממני. אני רוצה להתחבר אלי ולהישאב בתוכו. אבל זה לא נכון בשביל אף אחד מאיתנו. אז תפנה להשם ותבקש ממנו להישאב בתוכו ולמצוא בתוכו מנוחה, הוא היחיד שיכול לתת שלווה ואהבה בלתי מוגבלים. זה רוחני אבל יעיל בהחלט להתפלל ככה.

בהצלחה רבה!
וואו. וואו.הָיוֹ הָיָה

דבר ראשון - כל הכבוד על הישיבה לפתוח את זה, זה חשוב ומועיל. ורואים שיש לך את היכולות והחכמה להתמודד. 

דבר שני - ראיתי את זה בבוקר ותכננתי להגיב בהמשך, אבל אני רואה שבנתיים הגיבו כאן טוב ויפה, ותגובות אפילו יותר טובות ממה שתכננתי, אז לא נשאר לי הרבה מה לומר...

אני רק אדגיש כמה נקודות, שכבר נכתבו אבל חשוב לשים לב אליהן.

א. אל תיפול לבלבול שבין תלות רגשית למשיכה מינית. טבו מאוד שכעת אתה מבדיל אבל בהמשך אולי יעלו לך חששות, בעקבות העיסוק הרב והאובססיבי בנושא הזה בדור שלנו, קורה שיש לבטים מסוג "מה, אולי גם אני כזה.." בפרט כשיש ביסוס כמו אצלך, כשקצת קשה להצביע על החילוק. אז שים לב לזה.

ב. זה קורה, זה נורמלי, זה טבעי, זה אנושי. אל תיבהל, אל תחשוב שמשהו בך בעייתי, אל תייסר את עצמך - מצד אחד, ואל תדאג לעתידך - מצד שני. זה לא מעיד על שום דבר בעייתי. אתה לא היחיד שזה קורה לו.

ג. כהמשך ל"אל תדאג", תהיה בטוח ידידי, אתה לא תישאר ככה לכל החיים, וגם לא לעשרים שנה, ותן לי לגלות לך סוד: גם לא לשנה כנראה. זה סוג של גל, זה מגיע, מקיף, משגע, אבל עובר ונוסע הלאה... פשוט בשלב מסויים "יירד לך ממנו", הוא לא יעניין אותך יותר מהרגיל ואתה תמשיך הלאה בחיים... כמו שאמרתי - אתה לא היחיד שזה קורה לו, רבים וטובים ממך כבר עברו את זה וחלאס..

ד. לכשתעבור את זה, אתה תסתכל אחורה ותגחך על עצמך. שים לב לא לשבור את עצמך... מצוי שאדם יודע להתמודד בשעת הקושי עצמו, ולא להישבר (עפמ"ש בסע' ב) אבל לאחר מכן, למפרע, פתאום הוא מרגיש ממש רע עם עצמו, ומתבייש... אז שים לב שגם אז אתה צריך לזכור את מה שכתבתי - שזה נורמלי, שזה בסדר, שזה קורה, אל תתבייש ותלעג לעצמך ואל תחפש איפה לטמון את עצמך, תמשיך הלאה בחיים בשמחה וטוב לבב.

כמובן כל מה שנאמר פה נכון מאוד (לא מתחייב שקראתי..) אוסיף אתשמינייייייסטאחרונה

התבלין של רבי נחמן מברסלב בתקווה שיחזיר לכולנו את החיוך ואת התקווה.

עצתו המרכזית של רבי נחמן היא ההתבודדות. דהיינו- לשבת איזה זמן ביום (עדיף שתהיה קביעות) בחדר או בשדה (או בכל מקום שתוכל להיות לבד ושיהיה נקי לדבר שבקדושה) ולדבר עם ה' ולספר לו את כל אשר על ליבך.

העצה הזאת היא עצה כללית- כלומר על ידי קיום העצה הזאת תוכל להגיע ולזכות לכל מעלה שבקדשה אם רק תתעקש על הזמן הקבוע הנ"ל.

העצה הזאת נובעת מהאמונה העצומה שרבי נחמן מאמין בך ובכולנו- רבי נחמן מאמין (ואני שלוחו הדל לספר את בשורת הגאולה) שאתה נפלא מאוד וה' רוצה וחפץ בעבודתך מאוד ובזה הלשון אמר רבי נחמן- "אחי אהובי! חזק ואמץ ואחוז עצמך בכל הכוחות! אין שום ייאוש בעולם כלל!"

מה זה קשור לעניינו? דבר ראשון- כיוון שזו עצה כללית ודאי יועיל שבפגישות עם ה' תעלה את הנושא ותבקש ממנו עצה והדרכה.

"רבונו של עולם! אתה ציוויתנו על מצות "ואהבת לרעך כמוך" איך מקיימים אותה באמת? אנא ה' אל תשאיר אותי בחושך! ראה בעניי ועמלי אבא רחמן ראה כמה אני סובל מהתלות הזאת וכו' וכו' איך אתה רוצה שיראה קשר עם חבר?  אנא ה' האר עיני" (זו כמובן רק דוגמה שכתבתי כדי שתוכל אם תרצה לקבל ממנה השראה)

ודבר שני אחרי שנכנסים לעולם הזה של ההתבודדות, מבינים שהרבה מהעבודה של ההתבודדות היא הכרת ערך עצמי ונשמתי בתור חלק אלוק ממעל ותפקיד משיחי בעולם הזה. כמו שכתוב "עם לבבי אשיחה ויחפש רוחי" דהיינו לשפוך את הלב לפני ה' ולחפש את הרוח הטובה שלי וזה על ידי שמוצאים בעצמי נקודות טובות (אפילו לא הרבה) ושמחים בהם. על ידי שעושים את העבודה הזאת מקבלים הרבה יציבות בנפש כך שלי בתור מתבודד (לא כזה ותיק) כבר ממש לא אכפת מה חושבים עלי. וגם אני לא צריך ללכת ולתור בעיני לחפש את הטוב והיופי במקום אחר כיוון שבהתבודדות כבר מצאתי אותו בעצמי...

סיכום הדברים- נחמה ועידוד וודאי שאם ה' שלח לך התמודדות כזאת כנראה שיש לך איזה חידוש אמיתי בעולם בהלכות "ואהבת לרעך כמוך" שכולנו יודעים כמה זה נצרך...

אל יאוש! ה' איתך ועמך ואצלך ואולי כל ההתמודדות הזאת נשלחה אליך בתור קריאה משמיים- "נשמה אתה כל כך אהוב למעלה.. למה שלא תדבר איתי?" בהצלחה רבה!!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך